Seurakunnan nuoriso-ohjaaja tuomittiin hyväksikäytöstä

Vastaus, kiitos

Aamulehti: Seurakunnan nuoriso-ohjaaja tuomittiin hyväksikäytöstä

http://www.hs.fi/kotimaa/Aamulehti Seurakunnan nuoriso-ohjaaja tuomittiin hyväksikäytöstä/a1305576221501

---

Haluaisin kysyä kirkolta, miksi pedofiliasta tuomittu henkilö saa jatkaa nuoriso-ohjaajana. Melkein missä tahansa muussa firmassa saisi moisesta törkeydestä kenkää.

37

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jopa lestaadiolaiset estää hyväksikäyttäjien pääsemisen lähelle lapsia. Luterilainen kirkko ei edes sitä viitsi tehdä.

    • Hei,

      Nainen on saanut nyt tuomionsa maallisessa tuomioistuimessa. En tunne tapausta, mutta luulen, että hänen työnantajansa siis paikallinen kirkko/seurakuntaneuvosto tulee tekemään omat johtopäätöksensä. Seurakunnan nuoriso- ja lapsityössä olevilta vaaditaan rikosrekisteriote ja nyt tällä naisella valitettavasti on sellainen, eikä hän oman käsitykseni mukaan pysty työskentelemään enää lasten ja nuorten kanssa. Mutta en ole tuomari ja tämä tapahtunee aikanaan.

      Tapahtuma on törkeä lapsen koskemattomuuden häpäiseminen, eikä kirkko katso tällaisia suopein silmin. Meillä on nollatoleranssi lasten hyväksikäytön kanssa.

      t. Maarit pappi

      • zyrt

        Jaaaaaa?????

        "Meillä on nollatoleranssi lasten hyväksikäytön kanssa."

        - Ettehän te ole vuosien mittaan mitenkään puuttuneet lestadiolaisten touhuihinkaan, joten älä viitsi valehdella.


      • kysympävaan

        lasten ja ihmisten hyväksikäyttöä on että opettaa jumalan lain, jeesuksen oppien (=antikristillistä) ja suomen perustuslain (suomen kansan/valtiovallan) vastaisesti loukaten lasten ihmisarvoa, kunniaa, omatuntoa, itsetuntoa, vakaumusta, ihmisoikeuksia, oikeuksia yleensä - sellaisista opeista m. m. pedofiilit syntyvät

        belgiassa 100 pappia on syytettynä lasten raiskaamisesta, 14 uhreista on tehnyt itsemurhan. itsemurha on oire lapselle/ihmiselle tuotetusta fyysisestä ja/tai psyykkisestä traumasta, eli kyseessä on (maailmanlaajuinen) lasten joukkomurhaaminen, usalehden mukaan uhreja voi olla kymmeniä miljoonia

        oletteko te julkisesti protestoineen uskontoja vastaan ja sanoutuneet irti kaikenlaisesta yhtteistyöstä kun on tullut ilmi että uskonnossa, lahkossa, sektissä, kultissa esiintyy pedofiliaa - jos ette, ei teillä mitään nollatoleranssia ole

        ???


      • Maarit sanoi :
        Meillä on nollatoleranssi lasten hyväksikäytön kanssa.
        ________________
        Uskoitko itse tuon???????


      • Nasse.
        zyrt kirjoitti:

        Jaaaaaa?????

        "Meillä on nollatoleranssi lasten hyväksikäytön kanssa."

        - Ettehän te ole vuosien mittaan mitenkään puuttuneet lestadiolaisten touhuihinkaan, joten älä viitsi valehdella.

        Rehellisempää olisi todeta että meillä on nollatoleranssi kiinnijäämisen suhteen, salaamme asiat parhaamme mukaan ja rankaisemme siinä mokanneita.


      • Sanonpa kuitenkin

        "Seurakunnan nuoriso- ja lapsityössä olevilta vaaditaan rikosrekisteriote ja nyt tällä naisella valitettavasti on sellainen,"

        Eli kelpaa hommiin ;-)


      • hyvä nollatoleranssi onkin kun kerran saa jatkaa hommassaan, luulis että ois työnantajan tietoon tullut aikaisemmin se, että käräjäreissulla ollaan. Ihan katolisen kirkon salailumeininkiä tuo, täysin saatanallista toimintaa sallia työntekijän jatkaa vielä työssään


    • ιωαννης ο βαπτιστης

      lars leevi lestadiolainen oli ruotsalaisen luterilaisen kikon lähettämä lähetyssaarnaaja, joka lähetettiin "sivstämään" pohjois-suomeen,tää luterilainen kirkko suomessa oppeinmeen,on siis luterilaisesta uskonnosta eronnut ruotsalainen lahko -ruotsalaisilla on oma raamatusta-,ja lestadiolaisuuden vanhin muoto on mitä ruotsalainen uskonto oli ja opetti 1800 -luvulla,ts rasistisia oppeja, psyykkistä väkivaltaa j n e

      • ILMariXnen

        "1 Kaikki, jotka ovat orjina ikeen alla, pitäkööt isäntiänsä kaikkea kunnioitusta ansaitsevina, ettei Jumalan nimi ja oppi tulisi häväistyksi.
        2 Mutta ne, joilla on uskovaiset isännät, älkööt pitäkö heitä vähemmässä arvossa sentähden, että he ovat veljiä, vaan palvelkoot heitä sitä mieluummin, koska he ovat uskovia ja rakastettuja ja harrastavat hyväntekemistä. Tätä opeta ja tähän kehoita.

        3 Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen,
        4 niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja,
        5 alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen.
        6 Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa.
        7 Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä;
        8 mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin.

        9 Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.
        10 Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.

        11 Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta.
        12 Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä.
        13 Jumalan edessä, joka kaikki eläväksi tekee, ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka Pontius Pilatuksen edessä todisti, tunnustaen hyvän tunnustuksen, minä kehoitan sinua,
        14 että tahrattomasti ja moitteettomasti pidät käskyn meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymiseen saakka,
        15 jonka aikanansa on antava meidän nähdä se autuas ja ainoa valtias, kuningasten Kuningas ja herrain Herra,
        16 jolla ainoalla on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta. Amen.

        17 Kehoita niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme,
        18 kehoita heitä, että tekevät hyvää, hyvissä töissä rikastuvat, ovat anteliaita ja omastansa jakelevat,
        19 kooten itsellensä aarteen, hyvän perustuksen tulevaisuuden varalle, että saisivat todellisen elämän.
        20 Oi Timoteus, talleta se, mikä sinulle on uskottu, ja vältä tiedon nimellä kulkevan valhetiedon epäpyhiä ja tyhjiä puheita ja vastaväitteitä,
        21 johon tunnustautuen muutamat ovat uskosta hairahtuneet. Armo olkoon teidän kanssanne!

        Uskonnot jotka eivät noudata Jumalan lakia sanantarkasti, eikä Jeesuksen oppeja sanantarkasti, eikä Suomen perustuslakia sanantarkasti, pahoinpitelevät ihmisiä psyykkisesti rasistisilla ulkomaalaisilla opeilla=tekevät ihmisistä mielenvikaisia=jonka seuraamus on aina (historia) huonovointisuus lisääntyy, väkivalta lisääntyy, itsemurhat ja joukkomurhat lisääntyy, sekasorto, vainot, ja päättyy sivistyneen yhteiskunnan tuhoon." :::: iltalehden keskustelusta


    • Tarttuisin käsitteisiin, jotta puhumme asiasta oikeilla nimillä. Pedofililiksi kutsutun hnekilön seksuaalinen suuntautuminen kohdistuu seksuaalisesti kehittymättömiin lapsiin. Usein on kyse 7-13v lapsista, mutta valitettavasti myös nuoremmista lapsista.

      Kun henkilön kiinnostus kohdistuu jo seksuaalisesti kypsiin, suojaikärajan (16v) alle oleviin nuoriin, on kyse efebofiliasta.

      Itse teko on lapsen ja nuoren kannalta yhtä rangaistava, sillä alle 16v lapsi ei myöskään voi tietää mitä haittaa hänen kehitykselleen ja kasvulleen hyväksikäytöstä voi olla - vaikkakin hän olisi suostuvainen seksuaaliseen kanssakäymiseen. Ruumiillisella kysyydellä ei siis ole itse rikoksen kannalta merkitystä, vaan se on rangaistavaa joka tapauksessa.

      Hnsq - erityisnuorisotyönohjaaja

      • Nasse.

        Niin, parempi puhua asian vierestä kuin itse asiasta - sellainen on uskovaisen moraali.


      • Nasse. kirjoitti:

        Niin, parempi puhua asian vierestä kuin itse asiasta - sellainen on uskovaisen moraali.

        Kerropa oma rakentava mielipiteesi? Oikaisin asiavirheen ja kollegani tuolla aiemmin otti kantaa itse kysymyksen sisältöön.

        Hnsq


      • hui,hui!
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Kerropa oma rakentava mielipiteesi? Oikaisin asiavirheen ja kollegani tuolla aiemmin otti kantaa itse kysymyksen sisältöön.

        Hnsq

        Seksuaalirikoksesta tuomitulla on rikosrekisteri ja työskentelee nuoriso-ohjaajana
        seurakunnassa,mutta kirkolla on nollatoleranssi kyseisiin tapauksiin,hui!

        Ellei media puuttuisi näihin iljettäviin tapauksiin,luulevaiset pitäisivät kyllä huolen
        että asiat pysyvät salassa ja "omapesä" puhtoisena,hui!


      • Olet sairas

        Järkyttävää, että joku alkaa puolustella lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kiinni jäänyttä henkilöä alkamalla halkoa hiuksia oikeista termeistä! Hnsq, hakeudu hoitoon!


      • no termithän ne tässä varmaan tärkeimpiä ovatkin


      • Kerrotko vielä,

        kuinka monen alaikäisen teinitytön pimpissä sinun kielesi on käynyt?


    • Hei,

      Tarkoitin, että virkoihin haettaessa, jokaisen valitun pitää toimittaa rikosrekisteriote, josta selviäisi, ettei hakijalla ole tahroja esim. seksuaalisen hyväksikäytön tiimoilta. Kun tämä nainen nyt saa rikosrekisteriotteeseensa merkinnän tästä tuomiosta, on 100% varmaa, ettei hän enää saa työpaikkaa kirkon lapsi- ja nuorisotyöstä, tuskin muustakaan lastensuojelulaitoksesta tms.

      t. Maarit-pappi

      • Nasse.

        Maarit-pappi tietää että valtaosa eihae virkaa, vaan tekvät vapaaehtoistyötä.


        Asiasta kolmanteen, onko lapsen henkinen raiskaaminen fyysistä vakavampi juttu vai ei?


    • Nasse.

      Sinä jeesustelit, käytit uskismoraalin keinoja, vähättelit asiaa, koitit harhauttaa.

      Se on rakentava mielipiteeni kuoleva kirkko - palstalla tapahtuneeseen oksettavaan lasten hyväksikäytön vähättelyyn jota mielipiteesi edustaa.

      • Mitä tarkoittaa uskismoraali? En ole koskaan kuullut tuota kenenkään muun suusta kuin sinun.
        "Ruumiillisella kypsyydellä ei siis ole itse rikoksen kannalta merkitystä, vaan se on rangaistavaa joka tapauksessa."

        Mikä tuossa vähättelee tuota erittäin vakavaa ja vahingollista rikosta?

        Hnsq


      • Hensku.
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa uskismoraali? En ole koskaan kuullut tuota kenenkään muun suusta kuin sinun.
        "Ruumiillisella kypsyydellä ei siis ole itse rikoksen kannalta merkitystä, vaan se on rangaistavaa joka tapauksessa."

        Mikä tuossa vähättelee tuota erittäin vakavaa ja vahingollista rikosta?

        Hnsq

        "Uskismoraali". Nyt kuulit sen jonkun toisenkin suusta.


      • ta-daa.

        Onpa täällä höpöhöpöä, halutaan keksimällä keksiä joku virhe kirkon vastaajien viesteistä. Nasse hakee pilkkuvirheitä ja huonosti valittuja sanoja, eikä pidä uhrien puolta millään lailla vaan vetää huomion toisaalle. On surullista, että tällaista uhrien kärsimyksen vähättelyä joku harrastaa. Miten paha olo pitää ihmisellä olla, että ratsastaa näin vakavalla asialla vain halutessaan loukata kirkon vastaajia täällä? Ei tällaista asiaa saa ottaa käyttöön lyömäaseeksi toisin uskovia vastaan! Siinä ihminen lyö toista ja itse asia on vain kulissi, yksi monista, oman aatteen edistämiselle. Nyt järki kätteen ja miettimään mitä asiaa voi ja on eettistä käyttää hyväksi ateismin ilosanoman levittämisessä!


      • kirkko on kuin Titanic, hypätkää pelastusveneeseen kun vielä voitte


      • Ärsyttävä tapaus
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa uskismoraali? En ole koskaan kuullut tuota kenenkään muun suusta kuin sinun.
        "Ruumiillisella kypsyydellä ei siis ole itse rikoksen kannalta merkitystä, vaan se on rangaistavaa joka tapauksessa."

        Mikä tuossa vähättelee tuota erittäin vakavaa ja vahingollista rikosta?

        Hnsq

        Äärimmäisen ärsyttävä tapaus tämä Hnsq (pitäisikö se lausua "hanska" vai miten?) Esittää tyhmää ja vähättelee toisten mielipiteitä.


    • Nasse.

      Malliesimerkkejä uskismoraalista; https://www.google.com/search?q=uskismoraali&ie=utf-8&oe=utf-8&client=ubuntu&channel=fs

      Jos ruvetaan halkomaan hiuksia...

      "
      Itse teko on lapsen ja nuoren kannalta yhtä rangaistava, sillä alle 16v lapsi ei myöskään voi tietää mitä haittaa hänen kehitykselleen ja kasvulleen hyväksikäytöstä voi olla - vaikkakin hän olisi suostuvainen seksuaaliseen kanssakäymiseen. Ruumiillisella kysyydellä ei siis ole itse rikoksen kannalta merkitystä, vaan se on rangaistavaa joka tapauksessa."

      niin tuossa kaksi kertaa tuodaan esiin että uhria tulsi rangaista vaikka hän on nuori.

      • Nasse, en tiedä miten saat tuon väännettyä tuohon muotoon. Selvyydeksi kaikille nyt, että teko, oli se niin tai näin, on rangaistava tekijän puolelta kyseisissä tapauksissa. Vastuu on aina aikuisen tekijän!

        Hnsq - erityisnuoristyönohjaaja


    • Kimmo Koo

      Jonkinlainen kohtuus pitäisi olla syyttämisessäkin. Kirkko ei ole vastuussa sen paremmin jäseniensä kuin työntekijöiden tekemisistä. Minä en tykkää otsikoinnista "Seurakunnan nuoriso-ohjaaja tuomittiin hyväksikäytöstä" jos sillä tarkoitetaan, että tuomittu on entinen seurakunnan työntekijä. Entinen ja nykyinen on aivan eri asia. Jos hän on nykyään jonkun muun seurakunnan töissä, toivon, että hänelle pystytään järjestämään työtä jossa ei ole nuorten kanssa tekemisessä.

      • FUCKIFUU

        Ei pedofiileille ja raiskareille pidä järjestää mitää työtä vaan kuolemantuomio!


    • lesbot on.

      Niin no sehän oli lesbo. Sellasiahan ne on.

      • Unissasi ovat

        Ai millaisia? Alaikäisiä tyttöjä alistaviako?


      • niin vaan
        Unissasi ovat kirjoitti:

        Ai millaisia? Alaikäisiä tyttöjä alistaviako?

        Luultavasti tyttö oli ihan vapaaehtosesti. Mut eihän se silti sitä oikeuta.


    • Ma5a

      Ilmeisesti Jumalan tahto ei tapahtunut..?

    • Hei, nuorisotyöntekijä/ opettaja on aina vastuussa, jos oppilaan ja opettajan välille syntyy rakkaus/seksisuhde oli nuoren ikä mikä tahansa. Eli suhde on kielletty ja väärin. Oli tyttö sitten vapaaehtoinen tai pakotettu olisi virassa olevan nuorisotyöntekijän tajuttava, että hän teki väärin. Vastuu on aina työntekijän ja tällaiset seksisuhteet nuoren kanssa tuomittavia.

      t. Maarit-pappi

      • Kimmo Koo

        Tästäkin olen eri mieltä. Rakastuminen on hyvin mahdollista opettajan ja oppilaan välillä. Ei liene mitään lakia, joka kieltää täysi-ikäisten välisen seksisuhteen. Luonnollisesti kaikenlainen asemansa väärinkäyttäminen on kielettyä, mutta niin se on kaikkien kesken.


      • PoksPoks!

        Entä Jumalan ja 13-vuotiaan tytön välinen suhde? Koska lapsi on valmis äitiyteen?


    • En ymmärrä miksi luterilainen kirkko on ekumeenisessa yhteistyössä roomalaiskatolisen kirkon kanssa, vaikka sielläkin on pedofiliaa ja ties mitä vilunkipeliä. Noh toisaalta on helppo ymmärtää, kun kerran sama meno on näköjään ev lut kirkossa, ja lestat ovat yhteistyössä ev lut kirkon kanssa. Selvä kaava tässä, kaikki samassa yhteisessä uppoavassa veneessä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe