Ei jääkaappia, mitä muonaa matkalle?

muonaa-veneeseen

Perheen kanssa pitäisi lähteä kiertämään Suomenlahtea kahdeksi viikoksi ja joka toinen päivä ei ole tarkoitus käydä kaupassa. Pienessä purkkarissa ei ole jääkaappia ja viilein tila on pieni pilssi. Purkkiruokia ja vakuumia voisi ottaa mukaan, mutta olisiko hyviä suosituksia menusta?

40

17600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16

      Käyppä Lidlissä, sieltä löytyy paljon lämpimässä avaamattomina säilyviä elintarvikkeita kuten makkaraa, juustoa jne.

      Menussa ei tarvitse tinkiä: perunat, sipuli, kaali, porkkanat ja monet muut vihannekset säilyvät pari viikkoa helposti. UHT kuumennettu maito säilyy lämpimässä. Lidlistä juusto, meetvursti ja lasipurkkiin säilötyt nakit säilyvät kuukausikaupalla. Tämän lisäksi säilykkeitä, näkkileipää ja johan on menu valmis. Saariston kyläkaupoista voi ostella tuoretta kalaa ja marokkolaisia mansikoita lisukkeeksi.

      • muonaa-veneeseen

        Miksiköhän Lidlissä kuitenkin lasipurkkinakit sekä kestomeetwurstit on kylmässä? Luulisi olevan helpompi päätellä niiden säilyvyyttä jos ne olisivat säilykepurkkien kanssa samoilla paikoilla.

        Kiitoksia hyvistä neuvoista!


      • 14+9
        muonaa-veneeseen kirjoitti:

        Miksiköhän Lidlissä kuitenkin lasipurkkinakit sekä kestomeetwurstit on kylmässä? Luulisi olevan helpompi päätellä niiden säilyvyyttä jos ne olisivat säilykepurkkien kanssa samoilla paikoilla.

        Kiitoksia hyvistä neuvoista!

        Lidlissä ainakin täällä oli lasipurkkinakit lämpimässä. Metvursti on kylmässä mutta kokemuksen mukaan sekin säilyy pitkään pienessä ilmatiiviissä suljettavassa muovilaatikossa pilssissä.


      • xx-yy-zz

        >>"UHT kuumennettu maito säilyy lämpimässä."
        Varmuudeksi, etttei jää väärinkäsitystä: UHT-maito säilyy avaamattomassa pakkauksessa huoneenlämmössä, mutta avattuna ei yhtään sen paremmin kuin tavallinenkaan maito.
        Siksipä meillä on ollut tapana ostaa 2 dl pakkauksia UHT maitoa ja kerrralla lähtiessä koko matkan tarpeet - niitä ei välttämättä löydä matkan varrelta,


    • 5+8

      Sitten vielä feta voi ostaa tiiviissä lämpimässä säilyvissä paketeissa ja esim. maissia grillttavaksi. Itse olen tehnyt niin, että olen etukäteen pakastanut elintrvikkeita ja pakannut ne tiiviisti. Liha säilyy muutaman pävän niin jos laitan vaikkapa pari pakastettua maitotölkkiä mukaan kylmää pitämään. Valkkarin ja oluen olen viilentänyt laittamalla ne narusta vedenpohjaan pussissa satamassa.

    • 4+17
      • Hätävara

        Kysyin kerran kaverilta, että onko Hänellä katsastusvaatimusten mukaisesti varamuonaa hätätilanteen varalla. Vastaus oli kaikki mitä ruoka mitä veneessä on on hätävaraa, normaalisti syödään ravintolassa.


      • kaverinkaverit
        Hätävara kirjoitti:

        Kysyin kerran kaverilta, että onko Hänellä katsastusvaatimusten mukaisesti varamuonaa hätätilanteen varalla. Vastaus oli kaikki mitä ruoka mitä veneessä on on hätävaraa, normaalisti syödään ravintolassa.

        kaverilla oli


      • Anonyymi
        kaverinkaverit kirjoitti:

        kaverilla oli

        vettä siellö katsastusvaatimuksissa vaaditaan ei leipää


    • xx-yy-zz

      Makaroni(spaghetti), riisi ja perunamuusi-pussit säilyvät ikuisesti kun pysyvät kuivana. Menun voi rakentaa niiden varaan - jotain noista kolmesta & siihen purkeista kastiketta päälle. Tietysti voi käyttää oikeita perunoita, eivät säily ikuisesti mutta aika pitkään kuitenkin.

      Mausteilla saa paljon hyvää aikaa ja parannettua perusruokaa paremmaksi.

      Voi säilyy leivänpäällisrasvoista parhaiten (ota esille vain pieni pala kerrallaan ruokapöytään, niin säilyy paremmin). Näkkileipää varmuusvarastoihin, tuoreleipää aina matkalta kun on tilaisuus.

      Niinkuin jo kerrottiin, niin meetvursti (ihan tavallinen suomalainen) säilyy huoneenlämmössä. Samoin ihan tavallinen suomalainen juust0 (esim. edam, emmental) säilyy yllättävänpitkään, vaikka meneekin hieman epämieluisan(rasvaisen) näköiseksi.

      • majoneesituubi

        Tuubimajoneesilla voi korvata myös voin leivän päällä, säilyy.


    • säilyvät
    • seppomartti

      Kylmälaitteet veneissä on varsin myöhäinen keksintö ja aikaisemmin tultiin hyvin toimeen ilmankin. Ruokatarpeet on aika hyvin yllä lueteltu. Vain pikapuurot lisäisin aamiaiseksi.. Silloin kun veneissä oli vielä pilssit niin pidin suljettavissa muovilaatikoissa pilssissä ruoka-aineet. Juhannusyönä näytti merivesi olevan 10-12 astetta eli lähes jääkaappiviileys.

      • xx-yy-zz

        >>"Vain pikapuurot lisäisin aamiaiseksi.."

        Totta, hyvä lisäys! Meillä on käteviksi huomattu (pika?)kauraleseet, niitä ei tarvitse keittää, riittä kun likoavat minuutin-kaksi kuukassa vedessä. Puuron kanssa hilloa, niin jaksaa pitkälle päivään tällä aamiaisella.
        Hillo säilyy kanssa hyvin, koska on niin makeaa.


    • -Mika-

      Aika hyvin on menuohjeita jo tullut. Yksi jäi vielä uupumaan: Pussikeitot.
      On helppoa saada pastaan ja nuudeliin lisää makua, kun tekee vaikkapa kanakeiton ja sinne sekaan murskattua nuudelia paketti tai pari. Murskattua siksi, että lopputulos on "keittomaisempaa" ja lusikalla syötävissä, varsinkin perheen nuoremmalle väelle.
      Yleensä teen niin, että puristelen ja vääntelen sitä nuudelipakettia ennen sen avaamista, silleen sen saa kätevästi pienemmiksi pätkiksi.

      Itse käytän paljon myös n.s. "kuppikuumaa" annnoskeittoja. Termarissa kun on aina kuumaa vettä, niin kuppiin tomaatti-basilika-kuppikuumaa ja pari ruokalusikallista murskattuja nuudeleita ja perään pari desiä vettä. Minuutin odottelua ja ruokaisa keittoannos on valmis. Mulla on aina lasipurkissa (sellanen isompi pilttipurkki) pieneksi murskattua nuudelia näitä annoskeittoja varten.

      • Mika22

        Ei saa unohtaa kuivattua jauhelihaa pussiruokien lisukkeeksi....

        Ensin jauheliha paistetaan, samalla runsaasti suolaten. Sitten uuniin. Pellille kannattaa laittaa talouspaperia, johon mahdollinen rasva imeytyy. Pari päivää 40-50 asteen lämmössä, ja lopputuloksena on kuivia ruskeita kikkaroita. Kuivan tavaran paino on alle 20% tuoreesta jauhelihasta.

        Jos tavara pysyy kuivana ja on kunnolla suolattu, säilyy hyvin. Tämän kesän reissuilla on käytetty keväällä 2010 kuivattua lihaa. Ei ole tullut ruokamyrkytystä tai ripulia ;)


    • pakastetta

      Vaikkei kylmälaukkua ennestään olisi, ei sellaisen hinta ainakaan ole hankinnan esteenä. Kylmäkallet on aika hankalia käytännössä, mutta kaupassa käydessä voi ostaa monet asiat pakastettuina ja moneksi päiväksi riittää tuoretta ruokaa. Pakastebroileri on sekin hyvä tuote ja sulaa hitaasti. Hiukan purkkiruokaa päälle ja kerran viikossa kauppareissu riittää hyvin.

    • uiodasvlpuuro

      Kyllä 0,5-1,0 ampperia kuluttava komperessorilla toimiva kylmälaukku on ehdoton sana.Mulla tuuli-ja aurinkoenergiat lisukkeina 3 akkua.Ei kummemmin rajota ruokahankintaa!

      • hyvät ruuat

        Miten vaan. Olen viettänyt puolentoista kuukauden purjehduslomia tyytyväisenä ilman jääkaappia käyden vain muutaman kerran ruokaostoksilla : )


    • FF 27

      Säilöttyä lihaa:

      http://www.makuliha.fi/tuotteet/sailykkeet/

      Osa metsästäjistä tekee joko itse säilykkeitä tai teettää niitä esim. tuolla makulihassa.

      Stockalta saa ainakin kuivattuja sieniä. Eli aika gourmet-annoksen voi saada aikaiseksi ilman jääkaappia.

    • fisuja

      miksette kalasta??? meri täynnä tuoretta ruokaa !!

      • Anonyymi

        hyi saatana...


    • ranskanpottu 36

      Pari meidän suosikkia.

      Letut hillo ja kermavaahtotuubi. Lettutaikina valmispakkaus löytyy jossa valmiina maitojauhot. En muista merkkiä mutta löytynee. Mukaan voi ottaa myös sähköllä toimivan vohveliraudan kun maasähköä saatavana voi paistaa ulkona sitloodassa. Voi myös tehdä suolaisia vohveleita erinäisillä täytteillä.

      Viinilehtikääryleet säilykepurkissa kannattaa vähän lämmittää paistinpannulla. Kaveriksi ruokaisa salaatti ja valkoviiniä (mun suosikki). Perus salaattitarpeet säilyy melko hyvin pilssissä.

      Lihapulla säilykkeet ja muussi. Muusi jauhojakin löytyy joka ei kaipaa maitoa
      Tätä meillä aina mukana varalla. Säilyy vaikka koko kauden veneessä. Kaurapuuro niitä valmispusseja todella näppärät jos pitää kokkailla matkan aikana pienessä veneessä.

      Maissi säilykkeet (kokonaiset) toimii perunan korvikkeena...

      Uusia perunoita ja silliä.

      Perunasalaatti pistää capriksia uusiaperunoita tuore sipulia aurinkokuivattuja tomaatteja oliiviöljyä pestoa tai (kermaviili tilli seos jos on mahdollista) Kaikkia noita ei kannata sotkea mutta oman maun mukaan. Kaverikai vaikka kunnon makkara tai pihvi. Pihvit säilyy pississä jonkin aikaa. Esin aamulla kauppaan ja illanna grillataan.

      Leipä. Tekee pikku lautaselle seoksen "oliiviöljyä balsamicoa pippuria ja suolaa". Tähän sitten kastelee sitä mukaa leipää kun syö. Ei tarvii mitään sen kummempia päällisiä. Nautitaan punaviinin kera kun lapset on nukkumassa...

      Ja kunnon termari pitää olla!! keittää aina täyteen ennen matkan aloittamista tästä voi sitten tehdä murukahvia tai vaikka hätä hätä pussi kaurapuuroa matkan aikana.

      Nyt alkaa tulemaan nälkä vaikka just söin...

      Hyviä purjehduksia ha nautinnollisia ruokahetkiä :)

    • kyselytunti

      Talvella käytin ostamani soijapihviainekset, jotka olin ostanut Punnitse & säästä -liikkeestä. Olivat yllättävän hyviä. Veneeseen aion ostaa myös niitä matkalle mukaan ja teen kastikkeen yhdessä tomaattimurskan kanssa.

      http://www.punnitse.fi/

    • herkuttelija

      Soijarouhe toimii kuin jauheliha. Soijaleikkeet kuin broileri. Säilykepurkissa saa jopa hanhea.

      Tuubeissa on leivänpäällisiä: maksapasteijaa, juustoja.

      Kananmunasta saa vaikka mitä.

      Kts. Merikokin keittokirja. Useimmista resepteistä "pilssiversio".

    • s/y Sarema

      Kuivamuonat sailyy lahes ikuisesti. Riisii ja jauhoihin tulee tropiikissa muutaman kukauden sisaan elamaa, mutta se on tuoretta lihaa. Kuivahiivaa. Leipaa voi tehda paistinpannulla. Liedlin purkkinakit ei kelpaa koirallekaan. Kaali ja tomaatit sailyy viikkoja riippuverkossa. Omenat sailyy nykyaan vuoden. Sitrushedelmat sailyy verkossa viikkoja, mutta ne pitaa laittaa erikseen. Muuten pilaavat kosketuksissa olevat. Paprika myos verkkoon ja valkosipuli. Vakuumiin pakattu naudanliha sailyy marinadissa pitkaan. Kana ei saily kuin kylmana. Saako suomesta nuudelikeittopusseja, joissa on kana- tms jauhe mukana ja kana/kalkkunapurkkeja. Purkkisapuskat sailyy vuosia, myos perinteinen sikanauta. Kananmunat sailyy viikkoja, jos ne eivat ole olleet kylmassa. Pitaa muistaa kaantaa viikottain. Muutoin keltuainen tarttuu kuoreen.
      Meilla on riippuverkko ulkona biminin alla. Siina roikkuu cd levy linnunpelattina. Banaani kun nayttaa maistuvan linnuille. Ananas joskus raapii ruorimiehen otsaa.
      Olemme pysyneet kuukauden legin tuoreruoissa tropiikissa vaikka torakkariskin vuoksi kaikki pitaa pesta ennen veneeseen tuontia ja se lyhentaa sailivyytta.

    • kääk

      voi ei, ei jääkaappia. Taidan olla uusavuton

    • sy Snoopy

      Markettien hyllyt ovat täynnä kuivamuonaa ja purkkeja, jotka säilyyvät varmasti 2 viikkoa. Voivat säilyä 2 vuottakin. Löysin kerran piiloutuneen UHT-maitopurkin, joka oli ollut 3 kk noin 30 asteen lämmössä. Se oli vielä ihan juotavaa. Jalostajan 3 v vanha hernerokkapurkki oli alkanut pullistua. www.snoopy.fi

    • Katie1970

      Riipisen riistaruoka-säilykkeet, joita saa tilattua netistäkin. Löytyy mm. valmista poro- ja lohikeittoa, porokebabia, poronkäristystä. Kuusamon kalajalosteen savumuikuista loihtii myös vaikka mut mikäli kalaonni ei suosi

      • ijgu

        Eiköhän nuo oo neljässä vuuvvessa kuollu jo nälkää.


      • muonaa-veneeseen

        Ei olla (ketjun aloittaja tässä) kuoltu nälkään. Hyvin on pärjätty kuivamuonilla, kestomakkaroilla, pussipuuroilla, kalasäilykkeillä yms. Tavallinen grillimakkarakin avaamattomana säilyy pilssissä useita päiviä, meetvurstit viikkoja. Talvella huomasin Saksassa käydessäni, että heillä on erittäin paljon huoneenlämmössä säilyviä elintarvikkeita. Partio- ja retkikaupoissa on myös myytävänä paljon erilaisia kuivamuona annoksia, eikä tölkityskoneen omistajana täydy tinkiä mistään kotiruuasta.


    • Osta

      Näkkileipää.

    • Anonyymi

      Tässä vaiheessa kesää alkaa jo tämä veneillä tökkimään.
      Onneksi veneily päättyy jo 2-3kk päästä.
      Pääsee sitten talviteloille.

      • Anonyymi

        Sinä et varmaan loppukaudesta tarvitse jääkaappia. Lämpökaappi saattaisi olla jo silloin tarpeen.


    • Anonyymi

      Helppo vastaus, kasvisruokaa t.vege-purhetija

    • Anonyymi

      Mysliä, tölkkisardiineja ja vettä. Parin kuukauden totuttelujakso niin siitä oppii kuulemma pitämään.

    • Anonyymi

      Tonnikala,säilyke salaatti,hedelmäsalaatti,leipää,suolakrksejä,välipalakeksrjä,lihapastejoita, jos saat mukaan mikroa siinähän saa hyvin kaikkia valmisruokia esim lihaperunalaatikko,makaronilaatikko tms,jos kattilaa niin siinä saa riisiä tai nuudeleita,onhan olemassa sellaisia pakastelaatikoita/kasseja ja kylmäkalleja vai mitä ne on jos on mahdollista hankkia, voitte tilata ruokaa kuten pizza,burgerit tms ,ainakin jotkut proteiini juomat ja maidot säilyy huoneen lämmössä, jos haluatte jotain kastikkeita ottaa jollekkin tonnikalalle tai vain lämmityksen tarvitsevalle lihalle. Wingsit on hyviä jos on mikro,makkaroita voi paistaa, säilyke oliiveista, säilyke paprikaa , säilyke sieniä ja tonnikalaa saa myös vaikka tortilloihin tai leivälle ketsupin tai kastikkeen kanssa. Jotain juustojakin voi kai säilyttää huoneen lämmössä esim jotain fetoja, jos olette metsissä sieltähän voi kerätä marjoja ja sieniä jos ei ole myrkyllisiä tai sää sallii, ottakaa ainakin runsaasti vettä, Ravintoloissa kun voi ehkä käydä, mausteista voi olla hyvinkin apua kun ruoka on yksinkertaista, pastaa jos voitte keittää, kananmuniakin voi joskus säilyttää huoneen lämmössä jos saatte niitä paistettua, punajuuri,ananas,chili tai jalopeno säilykkeitä voi saada ruokaan makua, hernekeittoa voi tehdä jos on mahdollisuus kattilat ja muut, silakkaa tai muita kaloja voi syödä, joitain valmiskeittojakin kai on, papuja voi laittaa mukaan tuomaan proteiinia, pähkinöitä,puuroa jos kattila, jotain hedelmiäkin voisi ottaa, hummuksia voi syödä, voit tehdä valmiiksi vaikka graavikalaa tai muuta..... Siinä vähän toivottavasti saat edes jotain ideaa 😊

      • Anonyymi

        Voi kun olisit kertonut ajoissa! Harmittaa niin vietävästi ettemme älynneet ottaa pieneen purkkariimme edes mikroaaltouunia. Toisaalta kyllä tuo 10 vuoden aika vähän tasoittaa harmitusta.


    • Anonyymi

      Useimmilla on niin paljon ylipainoa, että esimerkiksi kuukauden Atlantin ylitykselle riittää puhdas vesi ja vitamiinipillerit.

    • Anonyymi

      Rusinoita voi ottaa mutta ei ne ruuaksi sovi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe