AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Asunnossa kosteutta/mahd. hometta?

Asunnossa kosteutta/mahd. hometta?

17 Vastausta 359 Lukukertaa
Mitä tehdä? Olen vuoralaisena talossa jossa on mitattu huoneiston kylpyhuoneessa kosteutta, seinä paikattiin mittausten jälkeen eikä uusintatarkastusta ole sen jälkeen tehty. Huomasin puoli vuotta sitten asuntooni ilmestyneen erilaisia luteen näköisiä ötököitä ja kärpäsiä joita riittää rappukäytäviä myöten ympäri vuoden. Kuinka toimia?

Homeen aiheuttamat oireet? Kuka korvaa sairastumisen?
Jos kämppä on sellaisessa kunnossa että pelkäät sen sairastuttavan sinut ja et silti muuta pois niin et voi syyttää kuin itseäsi... mutta kai sen lopulta veronmaksajat korvaa.
Betoni ei kovinkaan helposti homehdu, eikä kärsi kosteudesta muutenkaan.

Olisiko joku porraskäytävän asukas kuolleena kodissaan??
Olet tyypillinen vuokralainen sano asiasta vuokranantajalle mikset ole jo sanonut ?
"Luteen näköisiä ötökötä"

Jos se näyttää luteelta, niin se on lude.

Kai olet jo aikoja sitten ilmoittanut asiasta vuokraisännällesi? Mitä hän sanoi?

Jos epäilet hometta, eikä korjaukset edisty, niin muuta hyvänen aika pois. Et saa mistään mitään korvauksia jos pilaat terveytesi asumalla homeisessa talossa.

Meillä on Suomessa lähes maksuton terveydenhoito, kyllä täällä hoitoa saa jos sairastuu eikä tarvi siksi mitään korvauksia saada mistään.
Kadulleko pitäisi muuttaa?

"maksuton terveydenhoito"

Oletko käyttänyt montakin vuotta?
Typeriin kysymyksiin tulee typeriä vastauksia.

PS. Mikä muu eläin on luteen näköinen kuin lude?
Linnankoskenkatu 6 isännöitsijä on hullu. Siivoilevat taloyhtiön ympäristöä kello neljältä aamuyöstä. Talon asukkaat ovat alkaneet osoittamaan aggressiivista käytöstä tuon jatkuvan siivoamisen johdosta jo naapuritalojenkin asukkaita kohtaan.

Kuinka tällaisen isännöitsijän saisi aisoihin, ymmärtämään kuinka sairasta tällainen toiminta on?
Asuin ko. talossa 5 vuotta mutta muutin pois koska suurimmassa osassa asunnoista havaittiin homehaittoja. Selvisi onneksi vihdoin mistä nivelkipuni, jatkuva yskä, päänsärky sekä ihottumat joutuivat.

Nyt yrittävät myydä ja vuokrata asuntoja kalliilla hinnalla, esim. 18 neliön yksiön myyntihinta 180 000 e ?? :O ja 15 neliön yksiön vuokra 500 e/kk !!
No onpas hintaa noilla..
1) "Pakkomielteenomainen siivouksentarve / bakteerikammo;

Osoitteessa Linnankoskenkatu 6 jokaista asukasta on kehotettu siivoamaan roskat tontiltaan, jopa PAKOTETTU SIIVOAMAAN ne naapurin puolelle vastoin Helsingin Kaupungin Järjestyssääntöjä.

JATKUVA, JOPA KELLO VIIDELTÄ AAMUYÖSTÄ ALKAVA SIIVOAMINEN ympäri vuoden on saavuttanut mittasuhteet, joihin naapuritalojen isännöitsijöiden olisi todella syytä puuttua.

Viereisten talojen asukkaat herätetään jo tunteja ennen töihin lähtöä lehtipuhaltimien ääniin, jotka ovat Helsingin Kaupungin järjestyssääntöjen mukaan kiellettyjä."

Asukkaat yrittävät kestää ympärivuorokautista SIIVOAMISTA josta seuraa AGGRESSIIVISTA KÄYTTÄYTYMISTÄ muuten lempeämielisten naapureiden kesken.

2) "Yleinen järjestys ja turvallisuus sekä vartiointi ja järjestyksenvalvonta

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisellä tarkoitetaan kaikkea sellaista poliisitoimintaa, jonka tarkoituksena on luoda ja ylläpitää turvallista elin- ja toimintaympäristöä yhteiskunnan jäsenille, torjua ja estää ennakolta oikeudenloukkauksia ja häiriöitä sekä poistaa tapahtuneet häiriöt ja selvittää tapahtuneet oikeudenloukkaukset. Poliisin velvollisuutena on vakiintuneen käsityksen mukaan suojella myös yksittäisten henkilöiden turvallisuutta sekä turvallisuutta yksityisissä paikoissa.
Poliisin tehtävänä on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen. Poliisin yleisistä tehtävistä ja toimivaltuuksista säädetään poliisilaissa.

Siviilikriisinhallinta (engl. Civilian Crisis Management) tähtää konfliktien ehkäisemiseen sekä rauhan ja yhteiskunnan vakauden palauttamiseen kriisin puhjettua."

3) Lehtipuhaltimien käyttö

http://www.hel.fi/hki/Helsinki/fi/uutiset/lehtipuhaltimen+kaytto+hiekanpoistossa
Edellisen viestin jälkeen ei ole enää häiritty naapureita epäinhimillisiin vuorokaudenaikoihin eikä käytetty lehtipuhaltimia, toistaiseksi.

Hiljaisuushan Helsingin Kaupungin järjestyssääntöjen mukaan on klo 22-07välisenä aikana, mikä koskee myös kiinteistöistä vastaavia samoin kuin talojen asukkaitakin.

"Järjestyslaissa kielletty toiminta

Järjestyksen ja turvallisuuden vaarantaminen sekä häiriön aiheuttaminen yleisellä paikalla esimerkiksi metelöimällä, esineiden heittelyllä tai uhkaavalla käyttäytymisellä."
Tänä aamuna klo 5.20 kovaa ääntä pitävä lakaisunkone oli taas vauhdissa, oli näet kiinteistön asfaltilla muutama puusta tippunut siitepölyhiukkanen.
..ja heti tämän perään, joskin pari tuntia myöhemmin, astui lehtipuhallin kuvaan..
Ympäristökeskuksesta on lähtenyt muutama muistut kyseisen taloyhtiön isännöitsijälle muttei hän mitenkään ole niihin reagoinut, mistähän tässä mahtaa todellisuudessa olla kyse?
Taasko on tullut valituksia Helsingin Kaupungilta? Isännöitsijällä todennäköisesti on kohtuullisen "kova pää" kun ei millään meinaa uskoa mitä sanotaan.
Eli jos omistat tai olet vuokralla Linnakoskenkatu 6-8 (00250 Hki) ja epäilet asunnossasi olevan hometta, joka aiheuttaa hyvin monenlaisia psyko-fyysisiä oireita, ota yhteyttä seuraavaan osoitteeseen:

http://www.hel.fi/hki/ymk/fi/Asuminen+ja+terveys/Asuinymp_rist_n+terveyshaitat
 /   /  /  / Asunnossa kosteutta/mahd. hometta?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta