AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / marjan keruuttaminen marjayhtöillä !

marjan keruuttaminen marjayhtöillä !

160 Vastausta 396 Lukukertaa
marjat jää keräämättä erämaa alueille , jonne on vaikea päästä.
miksi thaikkuja ei kuljeteta marjan keräyttäjä yritysten taholta erämaihin.

onhan helikoptereita ,joilla pääsee sinnekin , ja vesitaso lentoneita. jonne ei tienvarelta päästä. minne keräämättä jäävät marjat kokonaan.

minkähän takia niin ei tehdä, vaan tapellaan paikallisten marjapaikosta.kylien lähellä
Siihen ei tarvi todellakaan mikään Columbo olla, miksi niin ei tehdä.
Niin, yhtä hyvin voisi kysyä. Miksi ei itse lähde tiettömän taipaleen taakse marjaa poimimaan, vaan valittaa vaan, kun taikut kerää nokan edestä?
Olet sinä pösilö!!!MIKSI MEIDÄN VERONMAKSAJIJEN MAANOMISTAJIJEN pitäisi mennä muualle poimimaan? Siinä on taas yksi joka EI poimi itse eikä omista yhtään mitään!
Veronmaksusta sen verran että maajussit saa tukia enemmän kuin maksaa veroja,kyllä verot maksaa työläinen ja yrittäjät,ei maajussit.Eläkemaksustaankin MYEL. valtio on maksanut 50-70 pros.Ei yrittäjäeläkemaksuun saa tällaisia apuja.
omisthaa se kaljapullon.ainakki vajaan
"marjat jää keräämättä erämaa alueille"

No onhan meillä puomittajat hyvinkin onnistuneet rakentamaan thaimaalaisille ihan omia keräämis reservaatteja jonne påikalliset ei enää kehtaa mennä.

SIinä missä thaimaalainen vaikka käsipelillä vetää peräkärryn tai kottikärryn puomien taakse jotta saa marjat tuotua niin paikallinen hakee lidlistä kopallisen lisää nobelaneria, korkkaa ja jatkaa valittamista täällä.
voisivatkin marjafirmat ostaa mönkijöitä . sillon pääsis taikukkin hakeen peräkärry kuormia tiettömien taipaleitten takaa,sieltä sitä marjaa löytyisi .minne ei jakseta kävellä.
Joo ja samantien ostaisivat helikopterin jotta saataisiin pois ihmisasumusten läheltä tai veisivät samantien venäjän puolelle johonkin korpeen.
Olin kaupassa samaan aikaan kuin taikut. Ei ollut Lidl vaan eräs K-market. Seurasin, mitä taikut ostivat. Kyllä se oli kaljaa pääasiassa. No ei siinä mitään pahaa, oppivat vähitellen maan tavoille...Kaljamahasta ei heillä ole tietoakaan, ei täällä eikä Thaimaassa
Siinähän vetää! Onhan siinä kuitenkin tie jota voi lomsia menemään tai tienvierus. Tietä ajaa autolla he jotka pitävät tien kunnossa ja maksavat siitä!
"olis marjaa juu" Pistipä naurattamaan sinun kommentti. Kuulin radiosta samantyylisen lässytyksen, kun toimittaja kyseli joltain äijältä mielipidettä thaimaalaisista poimijoista. Äijä kehui maasta taivaaseen ja puolusti kaikintavoin, eikä ymmärtänyt miksi eivät saa pomia jokapaikasta. Noh, toimittaja kysyi äijältä miten hänen marjastus? äijä siihen----tuota---tuota--en pomi, kun on tuota mahaakin, ostan marjat. Näinhän se menee!
Kerran tuli erään paikallisen aktiivisesti puomeja ajaneen kanssa puheeksi että tuleeko hänellä sitten itsellään marjastettua. No omalta palstalta 5 litraa mustikoita joka vuosi oli vastaus.

Mitäpä siihen lisäämään.
vanhan koulun lattialla nukkumisesta . veloitetaan 20€ yöltä.hengeltä.
ilmankos joppari rikastuu ja lihoo.
Mikä pakko se on siellä menee hotelliin tai jää kotiin, niin ei tarvi lattialla nukkua. Ittehän ne tänne vääntyy joka vuosi. Täys hoitoko niille pitäs sitten olla.
halpaa toella, 20 egua * 250 taikua yötä lattialla -= 5000 euroo .
monta kiloo hilloja pitää siihen kerätä.
72 kertaa tuo ,keräys aikana .onpa halpaa majotusta, ilman vessaa ja aamiaista . no kyllä siihen kannattaa ,vanhoja kouluja vuorata taikkuja varten.
Ilman noita poimijoita marjat jäisi pääosin metsään. Se on kuitenkin se tosiasia.
50miljoonaa kiloa on koko maan talteen kerätty marjamäärä. Se on kuitenkin vain 10% vuotuisesta sadosta. Kotimaiset poimii siitä häviävän pienen määrään.
kemijärveltäkö muka. kaljaa saat kyllä kaupoista
Joo joo menisivät sinne mettään, kunnolla mettään eivätkä jäisi ihmisten nurkille ja kyläläisten monivuotusille marjapaikoille! Menikö perille? Takametsiin ne marjat jää yhä! Onko vaikeaa käsittää? -----HOX! Pois kantaväen nurkilta! Kantaväki haluaa poimia talveksi marjansa!
Paljonko on lady persu itse kerännyt marjoja kun näin sydämenasiaksi olet asian valinnut?
katohan ne raukat eksyy. eihän siellä mettässä . ole viitotettuja reittejä .
ja niiltä on muovipussit lopussa ,mistä repiä lissää opaste lappuja.että osaisivat takaisin.

suurin syy on .... että marja paikkojen merkitsijät .ei lähe kauas maantieltä
paikkoja merkitsemään.
Tässä on totta vain toinen puoli. Ulkomaalaisten kerääjien joukossa on melkoisia amatöörejä mutta osa näistä kerääjistä kulkee ja osaa kulkea todella kaukana. Niin kaukana että erittäin harva paikallinen uskaltaa ja tohtii niin korvessa edes kulkea.
nämä marja paikkojen merkitsijät on ne jotka ei osaa kulkea.
tien varrelle vaan .opasteita laitetaan.
korkeintaan mönkijän selässä jängällä itse kulkevat.
Sankollinen hilloja pakkasessa, toinen sankollinen Turkulaisille. Mustikoita en poimi vielä, koska niiden pitää mehustua.
no mitäs lady persu oikein mölyää, kerran marjaa löytyy poimittavaksi sankokaupalla.
Mölyää? joka vuosi vähempi, hilloja on kerätty huomattavasti enempi. Puhumattakaan mustikoista ja puoloista. 4 vuotta sitten mustikoitakin yli 700kg ja puoloja reippaasti yli tuhat kiloa. Sitten taikut tukkeutuvat samoille mättäille ja saldo putosi. Oon meleko varma, ettei kunnon mustikkaa saa ihan läheltä, tarkotan vakipaikoista, ku on jo revitty puolikypsinä. Turha on veisata, et mee kauemmaksi. Minä poimin oman maan kamaralla enkä ole niin kohtelias et suvaitsen jonkun marjayhtiön orjan tekevän nurkanvaltausta.
Vaan kun et sinä voi niitä marjoja itsellesi merkata jos joko joku paikallinen tai ulkomainen kerääjä ne siitä sinun paikastasi kerää. :)
.
EN ole koskaan tavannut suomalaista joka olisi niin härski, et vääntys samalle mättäälle! EN KOSKAAN! Ei myöskään ole häirrinnyt jos paikallinen on ekana poimimassa, koska poimia on pominut omalta "nurkalta" omaan pakkaseen. Sitä vaan on menty seuraavaan lähipaikkaan. Nykyisin se on historiaa jo viikossa, ku kymmenpäinen taikkuporukka on jo puhistaneet lähiseudut.
Se kerää joka kerkiää. Suomalaiset ei juuri viitsi kerätä ja siksi tarvitaan ulkolaisia keräämään.
Kyllä niitä sullekin riittää sen kus keräät, jätä valittaminen vähemmälle, niin kerkiit poimia eneämpi.
turhanitkijät painukaa mettään ja kerätkää, mutta ei täällä ruikutetaan..!
Kaupunki vois järjestää taikuille linja-autokuljetuksen marjamettään, soppatykkin vois olla kaupunginpuolesta.
Todella hienoa, että tuodaan ulkolaisia marjanpoimijoita, kun paikkakuntalaiset ei tee muuta kun kyttää omia nurkkiaan ja parkuu.....
siinäpä pari vassari/sdp-läistä kirj. kertoo sen koska aina ovat omia kansalaisia sortamassa! joukkoon kuuluu myös marjayhtiöitten sutenöörit! joko ne marjat on kaapissa? keskustellaan siitä! Läheltäkö keräsittä? tuliko montakin sankkoa?
Ketjut vain puuttuupi kaulasta näillä kahella heeheheeeeeeee ovat nukkumassa jaksavat aamulla aukoa turpaansa meille suomalaisille.....
"4 vuotta sitten mustikoitakin yli 700kg ja puoloja reippaasti yli tuhat kiloa."

Taisi leidillä mennä useamman vuoden marjasaaliit samaan nippuun. Jos käyt marjakauden aikana n 50 reissua niin pitäisi joka ikisellä reissulla saada liki kuusi sankollista marjaa. Satoi tai paistoi, ei yhtään hukkareissua. :)

ps: neljä vuotta sitten thaimaalaiset olivat jo täällä keräilemässä...
"jopa se joo" Voi kiesus! vai tuntuu mahottomalta! Paraina päivinä saalis oli 11SANKKOA! Silloin ei vielä taikut olleet joka paikassa. Mutta, mutta sitten se röyhkeys alkoikin, parkeerasivat autot samalle levikkeelle ja eikun samalle mättäälle toistakymmentä akkaa ja ukkoa. Kaikesta on kirjanpito! Tarvittaessa on kiloista dokumenttiä! Sohffaperunoista määrät ovat utopiaa, koska itsehän he eivät ole etes koskaan metässä käyneetkään! Kaivaneet vain nokkaansa ja muka olleet tietosia niinkuin marjastuksesta. Heille on parempi, että marjayhtiöt saavat terrisoida niin saavat valmiin mustikkakeiton kaupan hyllyltä! Kannattaisi lukea aloite---"näin se menee" kuulutte siihen porukkaan joita maahanmuuttajakin arvostelee ja ihmettelee.
"Sohffaperunoista määrät ovat utopiaa, koska itsehän he eivät ole etes koskaan metässä käyneetkään!"

Ehehe. Ihmettelin kilomääriä siksi koska itse marjastan ahkerasti ja tiedän nuo kilomäärät täysin utopistisiksi miltään lähipaikoista viimeisen 5 vuoden aikana, ;)

"Silloin ei vielä taikut olleet joka paikassa"

Höpsis. 4 vuotta sitten oliy htä paljon thaimaalaisia kerääjiä kuin nyt. Niitä oli ihan joka helekatin niemessä ja notkelmassa 50 km säteellä kemijärvestä.

"Kaikesta on kirjanpito!"

Jep. Niin on minullakin omista keräämisistäni ja sen perusteella uskallankin sanoa että puhut puuta heinää. Ellet sitten ole thaimaalainen kerääjä joka on metsässä 12 tuntia päivässä. :)
Eikä se kerääminen leideillle sovikaan. Lady sanana onkin ulkomaan kieltä ja Englannin englannissa se tarkoittaa aatelisnaista. Ei sellaiset itse mitään tee. palvelijat niitä hyysää.

Tämä meidän leidi se vain jaksaa räkyttää syksyt noista marjanpoimijoista ja talvet maahanmuuttajista, vaikka niitä ei edes Kemijärvellä ole. Eli kovin on ahtaat aatokset tällä meijän leidillä.
Minä nyt en ole niin sisäänlämpenevä, että ajattelen vain kemppaa. Olen Suomalainen suomessa ja koko Suomen hyvinvointi on tärkeää!
Vain persun logiikalla ylipäätään somalin sossu huijaus lutviutuu sutjakkaasti marjankeruuseen.
ITEPPÄHÄN sille tielle lähit!!!
Eihän nuo määrät mahottomia ole!

Eikä taikut vielä olleet jokapaikassa!

Taikut olivat esim Pitkässävaarassa!

Nyt taikkuja on kaksinkertaisesti enempi!
"Eihän nuo määrät mahottomia ole!"

Määrien uskottavuus on melkoisella koetuksella jos laskee paljonko pitää kerätä ja kauanko siihen menee aikaa. Katsos ei kenenkään tai kellään ole marjapaikkoja koko kaudeksi siihen malliin että paukuttaa joka reissulla sen kuusi sankkoa.

Ylipäätään ahkerat myyntiin ei myyntiin kerääjät ylipäätään puhu määristä sankkoina vaan kiloina. Sankko on pelkkä keräysastia.. ;)

"Eikä taikut vielä olleet jokapaikassa!"

Hyvinkin olivat. Mikseivät olisi olleet?

"Taikut olivat esim Pitkässävaarassa!"

Oletan että siellä olit sitten sinäkin keräämässä sitä yli tuhatta kiloa puolukkaa? :D

"Nyt taikkuja on kaksinkertaisesti enempi!"

Itseasiassa thaimalaisia on nyt hivenen vähemmän kuin muutamana viime vuotena.
On sinulla vaikea ymmärtää, jotku on vain nopeita ja ahkeria.

Eikö yhtään hetkauta, kun Lapajärviläisten mustikat kävi taikkurosvot ryöväämässä??????
RÖYHKEÄÄ!!
KESKELTÄ KYLÄÄ! tänään koti-lapissa.

Aika olisi ottaa lujemmat otteet esim JOKAMIEHENOIKEUDET--ei voi olla miljoonabisneksen oikeus!

Onko vasemmistolaiset miljoonien vai pienen ihmisen puolella?

Ei ole enään puoluetta vas-sdp niistä on tullut kokoomuksen per--seen nuolioita. Samaa politiikka on euroa hoitamisessakin--rikkaille, rikkaile, köyhät kyykkyyn ja vain omanmaan.
hyvinä vuosina 6 sankkoa ei ollut mikään mahdottomuus ja ei etes mennyt koko päivää.
Toki toki. Mutta nyt puhuttiinkin neljän vuoden takaisesta ajasta joilloin paikalla on sekä thaimaalaiset että metsätiet puomeilla kiinni.

Ei kuusi sankkoa mikään mahdottomuus sinällään ole mutta kerääppä se kuusi sankkoa liki parin kuukauden ajan joka ikinen päivä.
nyt saa vain persettä raapii sen nyt ,kokoon noitten marja rosvojen jäliltä.
pösilö! on päiviä jolloin kerätään jopa 11sankkoa.
kerräätköhän 3kk joka päivä,taijat puhua soopaa.
etkä varmaan kerää .taikkujen sankon koko on 25 litraa.
heh minullapa onkin avain!
Ei taida avain auttaa. Thaimaalaiset kyllä kävelee ja vetää marjat sieltä sinunkin puomin takaa. vaikka kotti- tai peräkärryllä. Sehän näissä puomeissa onkin ollut parasta että saavat nyt mellastaa siellä puomien takana ihan vapaasti. Ei ole paikallisia poimijoita enää tiellä, saatikka tien tukkona. :)
Ei tuu mustikka.
Hoh-hoi, Ville se pakkailee matka-autoa marjareisua varten, sitä Loperotteria.
Tulemma tyttöjen kans marjaan viikonloppuna Lilyn ja Kohsuangin kans.
Pestasin typsyt reisulle mukaan poimiin mulle marjat, ku ovat näppäräsormisia ja notkeita.Kierrämmä tuon Pahkakummun lenkin ensin.Kahtotaan sen jälkhen mihin meemmä.Johan ne hillat on kypsiä.
Pahkakummun hillat on kerätty ajat sitten.
Aina marjaa löytyy jos onki asiantuntijat liikkeellä, mie uskon villen tyttöjen saavan aimo saaliin.
Hillaa LÖYTYY. Tytöt tullee mukaan siksi kun ovat näppäriä noukkiin ja toinen on käyny Taimaalaisen hirojakoulun ja toinen on akupainelutohtohtori, jänkhällä tarpoessa kun tahtoo sivut kipeytyä. .Viime talavenaki ku olthin tytsyjen kans Villen mökillä niin akutohtori paineli Villen herkkiä kohtia ja nappulahan sitä koveni, eikä asettunu. Kanniskelin siinä saunaveet avannolta kolomella sankolla, kaks käsissä ja kolomas kikkelin varassa, matkaa avannolle ei ollu kyllä kun 30 m.Mutta kaks saavillista ja yks paallinen siirty vettä, 280 litraa, vähän hakkas sanko reisiin avannolta hölökätessä.Kyllä se akutohtoritytsy hyvin sen Villen päämuuntajan löysi. Naapurimökin rouvaki sattu siihen saunanterassille istuun ja kattoon sitä veenkantoa, voe että se valitti ku sen mies ei viitti saunavesiä kantaa, silimät sillä kiilu aika vistosti.
hyvä hyvä pakkanen pani yläperän mustikat.
paskaa niistä tulee kyllä .kun taikut ne kerää .
No mitä niistä mahtaa tulla kun paikallinen kerää? Kultaa? Hunajaa?
ei paikalinen kerää paleltuneita marjoja.
Tulipahan 8kg hilloja! Taikut toikkaroivat tienreunoilla mustikoita haravoimassa. Kristo ei saa 13e:n hinnalla se on varma.
nam, nautihan antimista! kemppaseudun hillat on jo viikon olleet ylimenneitä löllöjä tai valkoisia kumituppeja
hyvin kelpaa myyntiin paleltuneet marjat ,kusasee tullee niihin keltasta väriä .
mitä kuivenpi ukko,sen keltasenpaa, värityistä tullee.
Ei tosiaankaan ole pakkanen vienyt mustikoita. Älkää uskoko kaikkea paskaa mitä täällä kirjoitetaan!
katoshan toope. koskas kemijärvi on ylälappiin kuulunu.
No jos yläperästä puhutaan kemijärvi palstalla niin eikö sitä tiettyä kemijärven seutua silloin tarkoiteta eikä ylä lappia? ;)
istuskelen luiron latvoilla . ei täällä näy nitä mustanaamio taikkujakaan .
mitä nyt emo karhu tuossa jängällä poikasineen nakkelee hilloja naamaan.
että .ei kaikki palstalle kirjoittelijat asu vain kaupungilla.
Kotosalla istuskelet ja haaveilet luiron latvoista... Siellä luirossa nimittäin kulkee sekä riitan herkun thaimaalaisia että niemessä majailevia ukrainalaisia poimijoita. ;)
Ootta olleet aivan väärillä jängillä! Korpihillat on paraillaan!
Korpihillat on kerätty jo ajat sitten. Pari sankollista hain moitaselän metsäjängiltä ja melko pehmeitä olivat paikoin jo rapiat viikko sitten.
pohjois savossa ,taas eksynyt taikku. ja suomi maksaa etsintä kulut.
Oli mielestäsi oikein maninnan arvoinen asia? Sinnekö olisi pitänyt metsään eksynyt mielestäsi jättää?
etsinnästä lasku laittaa etsinnästä marjayhiölle, jotka niitä tänne hilaa.
eikä maksattaa veronmaksajilla
kyllä!!
koita sinäkin löytää itsellesi oma elämä, niin tarvitse tuollasia miettiä.
vaatekeräys syksyksi ettei ne pipopäät palellu.tai kuukaha mättään viereen.
Eipä tule suurta vahinkoa.
Taasko näitä taikkuja on ollut samassa autossa kymmenen? Meillä näköjään on erilait. Minkälaisille poliseille met maksamme palkkaa. Joutaa siirtyä koko työ roin poliseille kun paikalliset eivät hoida työtään.
Sekö on poliisin päähomma ? Vahtia onko pakussa liikaa matkustajia. Eiköhän muut hommat ole etusijalla, kun vähäisten poliisien töitä priorisoidaan.
no mutta nyt ne tuli mönkijällä jäkälätunturin juurella vastaan ja peräkärry täynnä mustikoita perskele kun ei puomitkaan enään auta
hieno juttu, ei tarvi välittää miten monta otan kyytiin, sittenvaan baanalle! sitten nähään kuin pitkälle suomipoika pääse!
Ei polkupyörää kummempaa kulkupeliä tarvitse kun eivät osaa edes liikennesääntöjä. Millon ne on jurrissa ja ajelevat väärää kaistaa vastaan risteyksessä. Ei tiedä millon ne ajaa jonku päälle.
Ei sillä jäkälän puomilla ole muuta tekoa kuin estää paikallisten kerääjien marjastus. Thaimaalaiset on puomin laitosta asti käsipelillä vetäneet sinne peräkärryt ja keränneet siten marjat pois.
marjarosvot saa tehä ,ei niitä suo men lait koske
eihän ne ymmärrä ettei täälä saa näin tehä.onhan , heillä jkamiehen oikeus täällä
mellastaa.
Niillä taiwaanlait, ei koske meitä.
Hyvä kun joku kerää, muutoin jäisi marjat mettään, ei vaikertajista ole kuitenkaan minkään poimijoiksi.
mee ny ite mettään ja puhu sitten!
Niin tai näin. Jäkälän puomeilla vietiin kemijärven kenties isoimmat keräysmaat paikallisilta pois. Toivottavasti puomin laittajat ovat itsestään ylpeitä mitä saivat aikaan.
"isot maat" sitä saa mitä tilaaaaa! muutama vuosi sitten oli vapaa pääsy! mieti miksi märiset?
Enska ja kumppanit ne paraita poumittajia ovat, juu.
Mustikkaan soffaperunat! Ite tulin just.
ei laiskat lähe, niitä ottaa pattiin ku muut poimii vaan.
keräämään taikkujen jätteet pois, ja vie kaatopaikalle.
Mitä jätteitä oli, niin tais olla kantaväestön jätteitä, vai juoko taikut Tapio-viinaa?
ainakin viinakaupassa käyvät samallalailla kuin mekin juovat tuskimpa taikkuviina on tarjolla.
kaipa niille viina maisttu kun pullo kiettää tai kuppiin lirautetaan jo viinakaupan pihassa, eikä kuskikaan taida olla sen kummempi. on ne ainakin kaljaa hakeneet siwasta.
ei taikut ossaa juoja viinaa eikä kaljaa, ne juottaa ne vain pikku poikasille ja tytöille . jotka sitten pörrää ympäri päissään kempassa.
eska ja paavo olkaapa tarkempia taikkuautoja oli päässyt puomin väärälle puolelle antoko joku avaimen vai kantoivatko auton jämeryyttä vartiointiin vai alkaako ote pettämään
YKSITYISTEN MAILLE PITÄÄ OLLA LUPA JOS MÖNKIJÄLLÄ MEINAA AJELLA! Puomit on tulleet taikkujen tulon jälkeen niitä ei ennen tarvittu, kaikki sai marjastaa nyt puomia on joka paikassa! SYY yksityisten metät ei ole marjayhtiöitten bisnes! Metänomistaja maksaa siitä verot ja tien kunnossa pidosta! Niin yksinkertaista se on!
Ja sitten tiekunta osakkaineen kuitenkin hakee kiltisti valtion ja kunnan tuet tiensä ylläpitoon sekä osakkaat vielä vähentää osuutensa verotuksessa eli kuka ne pyhästi varjelemanne tiet teille loppupeleissä maksaa? Veronmaksajat. ;)
Eipä ole tullut haettua centtiäkään tukirahaa. Omasta pussista on eletty. Ajelen omalla maalla mönkijällä, mutta toisen omaisuuden pölliänä ei ole tarvinut alentua. Tavat ja rajat ovat selviö. Turhaan niitä maita ostaa muille!
Läskipercekemppalaisten verhot heiluu kun kyttäävät ahkerien thaikkujen toijota-armeijaa matkalla keräämään marjoja!
Kato sitä sanotaan omaisuuden suojeluksi! Mitähän sanoisit jos sinun tontille tulisi toinen tekemään rahaa, mutta hei, eihän sulla ole mitä suojella.
Joku sata hehtaaria löytyy kyllä, eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että sieltä marjat kerätään.
puutkin saa kaataa .pittäähän nuotiolla saaha ryypätä marjan keruussa ollessa.
Hah hah haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bisnestä voi harrastaa vain omalla maalla ei toisen omaisuudella. Marjayhtiöitten omistamille maille voivat vaikka teltta kylän perustaa ja jyrsiä niin että multa pölisee.
Marjaa saa kerätä ihan missä haluaa, maanomistaja ei marjoja omista, joten jos haluaa bisnesmielessä kerätä, niin siitä vain, laki on kerääjän puollella.
Ei toisten pihapiiriin saa tulla keräämään. Eikä se ole soveliasta eikä silloin ole täys järkinen jos tulee talon nurkalle köykkimään, ompaan näinkin käynyt.
jos se olisi sinun varassa niin kaupan hyllyltä et saisi ja pakkasessahan sulla ei olisikaan. sinun aika menee koneella ja siksi puolustelet marjarosvo firmoja!
Kyllä sieltä löytyy omiin tarpeisiin talven marjat, neljä sankollista mustikoita, kolmisen sankollista hilloja, mansikoita parisenkymmentä kiloa, vadelmia viitisen kiloa, herukoita pari sankollista ja vieläkö sais puolukat niin kyllä ne riittää kahelle ihmiselle. Kyllä me omat marjat talveksi kerättään ja joskus myyntiinkin, muttei ole kiva että tullaan kyykkimään melkein nurkalle ja roskataan ja paskotaan paikat. Jonkinlainen kuri se olla pitää vai pitääkö kohta ruveta ritsalla paukuttelee jos vielä tulee.
Ja jotta totuus ei mönkijöiden kanssa unohtuisi: 99,99 niistä ajelijoista on ihan paikallisia. Ja taitaa suurin osa olla vielä juuri näitä urputtavia metsänomistaja jotka itse säännöistä piittaamatta ajelee surutta niin omat kuin muiden maat sen kummemmin kyselemättä.
Jospa he ovat luvan toisilleen antaneet!
sitähän voi kokeilla, sitä ajamista! Säännöt on sääntö! maanomistaja omistaa OSTAMANSA maat! vassari/sutenööri et voi mitään muuta kuin kadehtia.
Tais taikulta mennä mustikat kun yöllä oli reilu 3 pakkasta, nyt on aikaa käydä viinakaupassa jotta pysyy lämpimänä.
Mustikat ovat vielä hyvin poimittavissa. On muuten marjoja kaikkalla. Siitä metsään vaan.
Haperoita ja rouskuja myös alkaa näkyä melko hyvin, vaikka Lapin Kansan uutisointi oli päinvastainen. Tietenkään joka paikkaan ei ehkä tule sieniä tänä syksynä.
Koska todellisuus tuolla metsissä ja vaaroilla eroaa kovasti täällä kuvatusta niin pakko sanoa tämän syksyn marjareissuilla tehty havainto:

Puomeilla ei ole YHTÄÄN MITÄÄN vaikutusta ulkomaisten poimijoiden toimintaan. Ne kävelee, vetää käsipelillä peräkärryn tai vaikka kottikärryn tarvittaessa vaikka kymmenen kilometrin päähän puomista. Eli jos puomilla on mukamas hurskas tarkoitus "estää marjafirmojen bisnes" yksityismetsissä niin tulos siinä taistossa on puhdas nolla.

Mutta tämä lienee kovin vaikea asia puomien laittajilla ymmärtää.
Siitä vaan kottikärryjä vetää mutta ajoneuvolla ei pääse ja se on tarkoitus!
kävelkää . ei tarvitte teitä rikkoa , joutavalla ajamisella.
Hauskinta tässä on se että ettehän te itsekään ehdi siltä puomien kyttäämiseltä edes ajella niitä metsäteitänne. Kaikki aika menee kytätessä. Marjatkin ehti jo paleltua mutta pääasia että saatte niitä puomejanne kytätä. Käyttekö aina iltaisin pesemässä ja vahaamassa puominne jotta se kiiltelee seuraavana päivänä komeasti kun jatkatte puominne tuijotusta?

Se on teille tampiolille ihan oikein että porukat kerää teidänkin marjat.
kelpaa ne taikkujen poimimat , paleltuneet riitan herkulle, ja lapin lihalle omiaan.
Hyvin ne kelpaa kauppapaikallekin. Hymyssä suin ottavat vastaan joka mustikan minkä viet. vaan tokkopa olet "hyvä pakkanen" yhtään kiloa minnekään koskaan vienyt. Tuskin ensimmäistäkään edes kerännyt.
Eipä ollu pakkanen pannut kun tänään keräsin 20 litraa. Taikut jäi poimimaan ja niiltä se homma käykin säpäkästi.
näkyhän ne taikut keräävän mustikoita täällä sallassa , vaikka yöllä oli 4-5 astetta
pakkasta samalla alueella.
Jos ruttusista ja pehmeistä mustikoista tykkää niin siitä vaan.
Kyllä taikut näytti riipivän että turppeet pölisi kun saavien ja haravien kanssa kyntivät. Taitaa mustikkakankaat olla pilalla kun riivittään ja vaurioitetaan kasvustot haravoilla. olis pitäny olla kamera mukana jotta olis laittanut kuvan lehtee että minkälaista jälkeä tulee.
Ne taikut jotka minun vieressä poimi, ei mitään riipineen, ihan normaalisti poimurilla keräsivät.
Ota vaan kamera mukaan, olisi mukava nähdä oikein kuva tuollaisesta, koska minä en tuollaista nähnyt.
Moniko tietää,että suomessa on niinsanottu;eläinsujelulaki.Näissä tapauksissa sitä olisi syytä soveltaa,jos muuta lakia ei asiantiimoilta löydy.
taikuille olla eläin kuljetus ,niihin yli lastatuihin autoihin, ja pakolla edes marjan kerääjätki vakuuttaa marjafirmojen.
"Kyllä taikut näytti riipivän että turppeet pölisi kun saavien ja haravien kanssa kyntivät."

En ole vielä kertaakaan nähnyt thaimalaisten keräävän haravalla eli puhut mitä todennäköisimmin potaskaa.

Monen paikallisen vanhemman polven kerääjän olen kyllä nähnyt metsässä harava + saavi yhdistelmällä tekemässä todella pahan näköistä jälkeä.
ookkonaä käyny edes mettässä kattomassa miten ne poimii, osalla on poimurit mutta osalla on saavit ja haravat. muutama päivä sitten huomasin myös kun keäsivät tien laitoja.
Jo vain nuita on nyt tullut viisi vuotta seurattua jos on oman marjareissun kohalle osuneet enkä kertaakaan ole niillä vielä harava + saavi yhdistelmää nähnyt. Pari kertaa olen tupakillakin istunut tulilla thaimaan kerääjien kanssa. Sinä varmaan luikkisit vaaran yli pakoon? :D
Niin taikka näin, pääasia että poimivat talteen. Sinne jäisi marjat mettään, mikäli taikkuja ei täällä olisi.
viinaa naamaan vaan vetävät ,taikutkin siinä kerätetessään.
nakkelevat muovit ja pullot mettään sinä kuin muutkin jätökset .
Eikä se muuta sitä tosiasiaa, että marjat jäisi keräämättä ilman taikkuja.
Mitenkä se roskaaminen eroaa paikallisista? Iänkaiken on täällä tapana ollut heittää roskat mettään, niinko koira jätöksensä pudottaa, ei siitä ole mihkään päästy.
Pahimmillaan mettäautotiejen päähän pudotellaan vanhoja jääkaappeja ja muita romuja, ne tuskin on taikkuilta peräisin.
Jos roskaavat niin meiltähän ovat senki oppineet. Ne nyt sentään kerää ne marjat, se ei enää meiltä onnistu, muuta kun kotitarpeiksi, jos monelta siihenkään.
puomit estää metsiin viemästä moisen roinan. kaikki metsätit vain kiini.
No ei tosiaan estä koska nimenomaan nämä puomittajat itse sinne niitä roskia kuskaa.
MITEN NIIN EI MUUTA TOSIASIAA? Samoista paikoistahan nuo kerää mistä me on kerätty iät ja ajat! Voi tuota järjenköyhyyttä!
Siinäpä sitä järjenköyhyyttä vasta onkin että pitää ulkomailta asti uoda kerääjät koska itse emme enää kerää. Suomalaiselle ei näin raskas homma kelpaa.

Se on mukavampi ottaa uusi koppa nobelaneria kouran silimään ja iskiä suomi24 tulille ja alkaa valittamaan joka asiasta.
Sitäpä sitä monesti ihmettelee että mitä liikkuu paikallisten päässä jotka kuskaavat metsät täyteen jätettä jonka saisi laillisesti ja ilmaiseksi viedä kaatopaikalle. Eikä tarvisi yön pimeinä tunteina niitä sinne metsäteiden varteen trakorilla roudata.
Sitäpä sitä monesti ihmettelee että miksi se on niin vaikeaa olla menemättä kylien nurkille. Mikä siinä on?
Näihin sovelletaan "eläinsujelulakia".Se laki ei tunne roskaamista.
Peräkärryyn paskahyyssit.
Thaimaalaiset sentään keräävät marjoja ja se on hyvä. Eivät heittele vanhoja jääkaappeja ojanvarteen.
jaa, mutta vastaappa siihen miksi ovat esim Perävaarassa, Lapajärven jne aivan kylien sisällä?????????? Älä ole raukka ja jätä vastaamasta!!!!!!!!!!
Miks eivät olisi, jos kerran kyläläiset ei viitsi sieltä poimia. Jos omia olisi kiinostanut, niin olisivat marjat siitä poimineen, eikä taikkujen olisi tarvinnut sinne tulla, kerta jäljellä olisi ollut vain tyhjät puskat.
Hohhoijaa olihan selitys aivankuin pikku-lapsen suusta! EI ihmiset tyhjää rähise eivätkä heti revi jos marjoissa on väriä! Ihmiset odottavat että ovat kunnolla kypsyneet jos sitä et etes tiedä niin miksi sitten kommentoit?
Ei kerää taikutkaan raakoina, ei nekäänb värisokeita ole, älä jauha täyttäö peetä, kerran et asioista selvästi mitään tiedä.
Kyllä poimivat ja siihen löytyy paqljon todistija!!!!! Itse en vakituisesti asu täällä vaan käyn (kotitila) aina marjastuksen aikana ja otan lomat siihen aikaan, paraillaan. Majastuspaikka on puolenkilsan päässä vaan enään thaimaalaisten tulon jälkeen ei ole marjoja kun he ovat ensinmäisenä kyntäneet vaaran!
Mitähän ne marjayhtiöt muka tekevät raakileilla?
taikut lähti yrittäkäähän puomi miehet nyt levätä että jaksatte taas ensisyksynä vartioida tuliko hyvä mieli kateelliset peräkammmarin pojat
eipä ole tarvinnut vartioida, pysyvät lukossa talveen saakka iliman vartiointakin. höliset turhaan, puolukat ovat vielä poimimatta. raakoja.
"älkää viitsikö" Mitähä he tekivät viime vuona Perävaarassa, repivät puolikypsiä mustikoita, paikalliset hämmästeli. siitähän oli aloitekkin.
"siitähän oli aloitekin" Mikä aloite? Aloite raakojen marjojen poimintaan.
Otahan kuule lisää lääkettä.
Sunkin olisi parempi mennä keräämään marjoja, ennenku muut kerkiää.
Muista myös se fakta, ilman taikkuja marjat jäisi poimimatta, jos näin ei olisi, niin taikkuja ei täällä olisi.
pösilö ei niistä paikoista jossa asumme.
mutta emme rosvouksen jälkiä puhista.
menehän koulujen siivous talkoisiin taikkujen jäljiltä .niin näet mitä ne on saaneetaikaan taas.
Sivusta seuranneena
Ongelmien ydin on
MIKSI he eivät poistu alueilta joissa EI OLE KOSKAAN MARJAT JÄÄNEET POIMIMATTA !
MIKÄ SIINÄ ON?
PAIKALLISET OVAT AINA POIMINEET LÄHIMETSISTÄ!
Se ei voi olla muuta kuin röyhkeyttä ja varsinkin oppailta!
Opastajathan pääsee helpolla, kun neuvoo kanta-asukkaitten marjamaille!
Samanverran marjoja yhä jää poimimatta mitä ennenkin!
"yksinkertaista" Oliko sinun mielestä reilua viime vuonna, kun thaimaalaiset tyhjensivät Perävaaran?? Tai tänä vuona Lapajärven?? Kylälaisten keruupaikat jotka ovat AINA olleet marjastuspaikkoja ja niistä talven marjat poimittu. Et voi olla niin tyhmä että väität toista!
Kaikkihan tietävät!!!!!!!!!

ESIM Perävaarassa paikalliset ovat marjansa poimineet!!!!!!!!!!

Helppo ohjata ulkolaiset!!!! Eivät itse olisi osanneet mennä!!!!!!

Syy on opastajissa!!!!!!!!!
Vieläpä puolikypsinä imuroidaan!
On se mahtavaa jos ovat lähteneet ja mahtavampaa jos eivät palaa puolukka aikana! Saamme kunnolla kypsyttää vakipaikoissa puolukat!
Joko ne sai tyhjennettyä LÄHISEUDUT? Mustikkaa on kyllä! Vaan kävelymatkan päässä!
kyllä ne tien varret keränny.
eihän ne erämaahan mene.liian vaikeaa niillekin.
Meniskkö sitte ite, jos kerta lähempääki löytyy.
kasva muuta ,kuin tupakan tunppeja ja kalja purkkeja.
 /   /  /  / marjan keruuttaminen marjayhtöillä !

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta