Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Muslimit ristiinnaulinneet kristittyjä Egyptissä

gkjdljk

Aika järkyttävä uutinen. Jännä juttu, että oikein missään tiedotusvälineissä ei ole asiasta kerrottu. Jos olisi päinvastoin eli kristityt olisivat tehneet jotain vastaavaa muslimeille, niin ihan varmasti olisi asiasta kerrottu televisiota myöten.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/2709/muslimit_ristiinnaulinneet_kristittyja_egyptissa

21

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kieli pois

      kielikello. ei tällaisia kirjoituksia tälle palstalle.

    • Susanna Retiisi-Olut

      Jokainen voi päätellä onko Islamin uskoa totuuden vai valheen uskonto. Hedelmistään puu tunnetaan.

      Tällaiset uutiset kyllä avaa niidenkin silmiä, jotka uskovat pappien puheita siitä kuinka kivoja muslimit ovat.

      • EL: ak:IM

        Susanna Retiisi-Olut

        Totanoinniin. Ei muslimit naulinnut Jeesusta. Eli mikä se puu on, joka tuotti sellaista hedelmää.


    • No niiinpä..

      Veikkaan, että kohta tämä viesti poistetaan. Eihän näin arkaluontoisista asioista saa julkisesti puhua. Länsimaisissa tiedotusvälineissä kun on totuttu näkemään pikemmin muslimit uhreina eikä kristityttyjä.

    • No ihankos

      Ei ehkä kannattaisi uskoa ihan kaikkea mitä julkisuudessa väitetään:

      http://www.ecalpemos.org/2012/08/christians-crucifixion-crucified-in-egypt.html

      Syy siihen että oikein misään tiedotusvälineissä ei ole asiasta kerrottu johtuu yksinkertaisesti siitä, että ei ole mitään mistä kertoa. Kaikki kuvaukset tuosta tapahtumasta perustuvat yhteen ainoaan sosiaalisessa mediassa kierrätettyyn epämääräiseen huhuun, jota ei ole pystytty mistään luotettavasta lähteestä vahvistamaan. Ei ole silminnäkijöitä, ei ole valokuvia, ei ole mitään todisteita tuollaisesta väitetystä tapahtumasta.

      Jutussa puhutaan "monista eri lähteistä", mutta ainoa lähde mikä löytyy ja mihin jokaisessa jutussa vedotaan on Sky News Arabic, joka julkaisi asiasta jutun. Kun Sky News Arabicista sitten tiedusteltiin taustoja ja lähteiä, vastaus oli tämä:

      "Yesterday I contacted the management of Sky News Arabic, and asked them about the crucifixions. According to Fares Ghneim, a Sky communications official, the crucifixion claim “began on social media. It started getting pick-up from there and eventually reached us.”
      “Our reporters came across reports of the alleged crucifixions and a story very briefly appeared on the Sky News Arabia website,” he added. “The story — which was taken down within minutes — was based on third-party reports and I am not aware that any of our reporters said or confirmed anything along the lines of what is quoted in the article"

      Sen sijaan on tapahtunut väitetyn kaltainen vaino, mutta se kohdistui toisiin muslimeihin, joita pidettiin uuden presidentin ja muslimiveljeskunnan vastustajina ja joista monet olivat paikallisten liberaalien tiedotusvälineiden edustajia. Mutta eivät siis kristittyjä, vaan toisia muslimeja.

      "I can't find any corroboration for this story. The Coptic Orthodox Church has no information on this on its official UK news service, another UK Copticnews service or on other Coptic news sources (e.g. www.wataninet.com)."

      Luulisi että koptikristityt nyt tietäisivät, jos jotain tuollaista olisi todella Egyptissä tapahtunut. Kuitenkaan koptikristittyjen brittiläisiltä sivustoilta ei löydy mitään tuollaista, vaikka Egyptin tapahtumista muuten paljon puhutaankin.

      http://www.copts.co.uk/

      • nennali

        On täysin mahdollista, että kyseinen juttu on enemmän huhua kuin totta. Mutta toisaalta se voisi periaatteessa olla tottakin, koska ihan oikeastikin monissa muslimimaissa vainotaan kristittyjä ja aika paljonkin. Siitä ei vain julkisesti paljonkaan puhuta. Monia länsimaalaisia kehotetaan olemaan suvaitsevampia muslimeja kohtaan ja hyvä niin, mutta pitäisi se suvaitsevaisuus toimia päinkinvastoin. Mutta jostain syystä media usein vaikenee kristittyjen vainoista.


      • ~~~
        nennali kirjoitti:

        On täysin mahdollista, että kyseinen juttu on enemmän huhua kuin totta. Mutta toisaalta se voisi periaatteessa olla tottakin, koska ihan oikeastikin monissa muslimimaissa vainotaan kristittyjä ja aika paljonkin. Siitä ei vain julkisesti paljonkaan puhuta. Monia länsimaalaisia kehotetaan olemaan suvaitsevampia muslimeja kohtaan ja hyvä niin, mutta pitäisi se suvaitsevaisuus toimia päinkinvastoin. Mutta jostain syystä media usein vaikenee kristittyjen vainoista.

        Niinhän se toimiikin. Ei siitäkään tosin uutisoida. En minä nähnyt uutisia esimerkiksi siitä, miten muslimit suojasivat kristittyjä Tahririn aukiolla heidän rukoillessaan, ollen itse kilpenä heidän ympärillään.


      • Vahinko on tapahtunut jo. Uutinen on niin "herkullinen", että siitä tulee väistämättä ns. uskislegenda jota kerrotaan totena vielä vuosien, ellei vuosikymmentenkin päästä.


    • puurim

      Jesaja:
      19:4 Minä annan Egyptin tylyn herran käsiin, ja kova kuningas on hallitseva heitä, sanoo Herra, Herra Sebaot.

    • Egypti on pärjännyt omillaan aikas monta tuhatta vuotta tuo kirjoituksen jälkeen. Arabit ja muslimit vihaavat toisiaan enemmän kuin muiden uskontojen ihmisiä. Paitsi juutalaisia.

      • No sugar limu

        Vihaa maailmassa riittää, rakkauttakin on onneksi monissa kristityissä, jotka loistavat valona pimeässä maailmassa. Se suututtaa pimeyden lapsia.


    • Antifasisti

      Huikeaa.

      Mitään tällaista ei mitä ilmeisimminkään ole koskaan tapahtunut. Silti asiasta kannattaa meuhkata, koska sellaista "voisi periaatteessa tapahtua". Kristillinen huuhaamedia on Suomessa ainoana julkaissut tällaisen internet-huhun, mutta aika moni on ottamassa asian todesta, ilman että viitsii yhtään edes tarkastaa näin uskomattoman kuuloisen jutun taustoja.

      Pientä mediakritiikkiä, ihmiset.

      • Näinhän se käy

        Minkäänlainen asioiden kriiittinen tarkastelu ei ole koskaan kuulunut uskovien ihmisten vahvuuksiiin. Sen sijaan mitä typerimpien väittämien uskominen täysin sokeasti aina on, sehän on se uskonkin perusedellytys.


    • jooseppinen

      UUTISPOMMI: Muslimit voisivat periaatteessa teurastaa kaikki suomalaiset!!!

      Nyt paniikki päälle!

    • Mirka .... ........

      Uskonnot saastuttaa aivot ja siksi uskonnot pitäisi kriminalisoida.

    • 29

      Sitten kristityt kerääntyvät kauhistelemaan, kun joku Breivik ottaa heidän juttunsa ihan todesta. Ei yhtään nähdä omaa roolia tässä vihanlietsonnassa. Tätä sanotaan kristinuskoksi.

    • LÄH-DE-KRI-TIIK-KI

      "Jännä juttu, että oikein missään tiedotusvälineissä ei ole asiasta kerrottu."


      Eikä kellot soineet yhtään? Ei epäilykseen häivääkään tai ajatusta tarkistaa faktoja ennen postausta?

      No, tuossa edellisissä viesteis se on tehty. Ja kerron, ettei ole edes vaikeaa.

      LÄH-DE-KRI-TIIK-Ki, onko tuttu sana? Useimmille hihuille ei.

    • Perätöntä uutista levitettiin laajasti mediassa ja kun huomattiin sen olevan täysin perätön, niin Seurakuntalainen lievensi vain hiukan asiaa:

      "Tämä uutinen on osoittautunut epätarkaksi ja osin paikkansapitämättömäksi."

      http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/2709/muslimit_ristiinnaulinneet_kristittyja_egyptissa

      En tiedä onko Ristin Voitto itse korjannut lainkaan juttuaan ristiinnaulitsemisista.

      Uutisen alkuperää on selvitetty tuolla:
      http://www.ecalpemos.org/2012/08/christians-crucifixion-crucified-in-egypt.html

    • Ikäviä ihmisiä tuollaiset, jotka pilaa hyvän muslimien kivittämisen. Ei se ole tärkeintä onko tuo totta vaan se voisi olla totta....

    • Mirka ...

      Ei mitään uutta että uskovaiset teurastaa ja tappavat toisiaan. Psykoosi on sairaus.

    • Kyllä siellä egyptis

      Juuri kyseisen tapauksen todenperäisyydestä täysin riippumatta, eriasteista vainoa todella tapahtuu joka päivä jossakin päin maailmaa.
      Tietoa kristittyjen vainoista:

      http://www.stefanus.fi/

      Yksi tuore esimerkki sieltä egyptistä

      http://www.stefanus.fi/2013/02/egypti-kristitty-perhe-15-vuodeksi-vankilaan/

      Naiselle 15 vuotta kakkua siitä että kääntyi kristityksi, myös lapsille sama tuomio.

      15 vuotta... ...joskus tuo ristiinnaulitseminen tapahtuu perin hitaasti.
      Häpäisyä ja hyväksikäyttöä voi jatkua pitkäänkin ennen vapauttavaa loppua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe