Taidekeskus Retretti nurin

Yksi velkoja

Taidekeskus Retretti on menossa nurin. Eivät maksa velkojaan, vaikka miten niitä yrittäisi periä ja toimitusjohtajaa ei tavoita vastaamaan veloista sen paremmin puhelimella, kuin sähköpostillakaan. Käyntikin oli turha, kun ei ole kuulemma näkynyt ainakaan viikkoon. Olen jututtanut henkilökuntaa ja hallituksen jäseniä -joista yksi muuten on äsken jättänyt tehtävänsä- eikä kukaan heistä antanut toivoa paremmasta. Kävijöitä on tänä kesänä ollut kuulemma vähän, myymälän tuotot on romahtaneet ja samaan aikaan rahaa on käytetty reippaasti moneen toisarvoiseen juttuun, joten velkataakka on kasvanut tänä kesänä siinä määrin, että konkurssi häämöttää. Tämä pienenä vinkkinä muille yrittäjille, jotka ovat/ovat olleet kyseisen firman kanssa tekemisissä. Jos vielä myytte Retretille, niin myykää pelkästään rahalla älkääkä luotottako, muuten käy niinkuin minulle.

500

4745

    Vastaukset

    • toinennii velekoja

      On näköjään muitain, jotka on tehnynnä saman havainnon ja joila on retretiltä suatavia. Itellä olis muutama tonni ja taitaa jiähä tulematta. Alakukesästä lupasivat maksoo ja nytten eivät oo ees luvanneet eikä rahoja oo näkyny. Yks tuttu retretin kesätyöläinen huastel, et laskujen lisäks palakkojen maksunnii kansa on vaikeuksii. En sitten tiijä, et mitä hänestä tulenoon vai mittään. Vähän tuo heikolta näyttää.

    • Riitta N

      Jos tuo juttu pitää paikkansa, niin se on huonompi homma koko Savonlinnan talousalueelle. Retretti on kuitenkin ollut Oopperajuhlien ohella yksi niistä "vetureista", jotka vetävät kävijöitä ja sen myötä euroja tälle alueelle. Toivottavasti asiat selviävät ja ensi kesänä pääsee taas näyttelyihin. Eikös sen pitäisi olla 30v. juhlavuosikin?

      • -kahtelija-

        Kyllä on tavallisessa höyryveturissa enemmän nähtävää kun Retretissä oli viimeiksi kesällä käydessäni. Ennen oli toisin.


    • Maaria T

      Olen edellisen kanssa osin samaa mieltä. Näyttelyt olivat kohtuulliset, mutta esim. samojen maalausten kierrättäminen useamman kerran eri nimen alla kyllästyttää. Nytkin oli muutamia samoja teoksia, kuin viime vuonna. Luolasto ja myymälä olivat "uudistuneet" sekavammaksi viime vuodesta ja myymälässä jäin kaipaamaan erityisesti kortteja, julisteita yms. painotuotteita, jotka loistivat poissaolollaan. Nyt sinne oli ympätty muka design härpäkkeitä, jotka tuskin kiinnostavat ketään. kaiken kaikkiaan ns. stailaus vaikutti jääneen pahasti kesken, mikä näkyi ikävästi julkisempien tilojen ohella myös vessoissa. Toivottavasti tämä oli ohimenevä notkahdus ja Retretti palajaa vielä entiseen kukoistukseensa.

      • ss

        Venäläiset nielaisevat Retretin ja kukoistus on nähtävissä Kultakivessä.


      • Kaupunkigalleria

        Kävikö kukaan kesällä Retretin kaupunkigalleriassa? Oliko hyvät näyttelyt? Yritin heinäkuussa lomatorikahveilla käydessäni poiketa samalla sielläkin, mutten kolmesta yrityksestä huolimatta päässyt näyttelyyn saakka, kun paikka oli aina päivällä kiinni, vaikka mainostikin, että "open daily" ja kellonkin mukaan sen olisi pitänyt olla auki.


    • Konk(k)ari

      Eräällä paikallisella puualan firmalla(en viitsi nimetä, kun olemme kavereita) on paljon saatavia Retretiltä ja tiukassa tuntuvat nekin saatavat olevan, kun joutuu perinnän kautta hakemaan, eikä ole takeita saamisesta vielä sittenkään. Olen kuullut muualtakin samaa, kuin mitä tämän viestiketjun aloittajakin kertoi, että velkaa Retretillä tuntuu olevan kaiken kaikkiaan varsin synkästi ja sitä on tullut tänä kesänä erityisen runsaasti. Jää nähtäväksi, että vedetäänkö Retretti konkkaan ja aloitetaan sitten puhtaalta pöydältä uudestaan, niinkuin vanhoina Hyvärisen Pekan aikoina tehtiin...

    • Red Rätti
      • -lankkumaalari-

        Ainakin ne Tyko Sallisen maalaukset ovat ihan roskaa. Kuka tahansa humalainen osaa töherrellä samanlaisia. Ja selvinpäin kukaan ei ilkeä moisia maalata.


      • Kuutamomaalari
        -lankkumaalari- kirjoitti:

        Ainakin ne Tyko Sallisen maalaukset ovat ihan roskaa. Kuka tahansa humalainen osaa töherrellä samanlaisia. Ja selvinpäin kukaan ei ilkeä moisia maalata.

        Lankkumaalari aloittaa vaan maalamisen, mikää sitä ei estä. Arvostelijoita kyllä sinullekin löytyy.


      • -lankkumaalari-
        Kuutamomaalari kirjoitti:

        Lankkumaalari aloittaa vaan maalamisen, mikää sitä ei estä. Arvostelijoita kyllä sinullekin löytyy.

        Ei tarvitse aloittaa sillä maalailen jo, sekä lankkuja että tauluja. Saan todellakin arvostella ketä haluan ja niin saat sinäkin. Minua olet jo mielessäsi arvostellut vaikka et liene tietoisesti nähnyt yhtään siveltimen vetoani tai telan työntöäni. Jokaista saa ja pitääkin arvostella jotta taso säilyy. Se että joku, minä tai kuka hyvänsä, on olevinaan taidemaalari, tai mikä taiteilija hyvänsä, ei vielä tarkoita sitä että olisi taitava ja arvostelun yläpuolella.


    • ex-harjulainen
      • Antti56

        Joo, ei pidä perskeles.
        Tarkootuksella laitettu tällaanen johto. Elinkaari nähty jo kuitenkin lyhyeksi....


    • epatto

      Kovin on samanlainen rytmitys, tyyli ja samanlaiset kieliopilliset maneerit ja virheet monella nimimerkillä tässä ketjussa. Eipä siinä. Saahan sitä kirjoitella.

    • Ex-kesätyöläinen

      Joo, hyvin on asiat Retretissä; sähköyhtiö on uhannut katkaista sähköt kuun vaihteessa koko paikasta, seuraavat palkat joutuu tällä tietoa hakemaan palkkaturvasta(tänään viimeksi saatiin ohjeistusta asiaan) ja totaalinen epätietoisuus tulevan suhteen jatkui loppuun saakka vain muutamia esimerkkejä mainitakseni. Onneksi se loppui tänään ja pääsee takaisin opintojen pariin. Aiempina vuosina paikassa on ollut todella kiva työskennellä,mutta uuden johtajan myötä kaikki muuttui loputtomaksi säätämiseksi, mikä teki kesästä raskaan kaikille.

    • JT

      Katteettomien maksulupausten jälkeen perintään piti laittaa saatavat täälläkin.Saa nähdä miten käy.Sähköt,vartioinnit ja monet muut isot laskut pienempien lisäksi on työntekijöiden mukaan maksamatta ja palkatkin taitaa jäädä saamatta.Ei hyvältä näytä Retretin tulevaisuus.

    • Tanjuska

      Googlella löytyy kaikkea mielenkiintoista, niinkuin tämäkin sivu. Firman asiat näköjään tiedetään paremmin sen ulkopuolella, kuin sisällä. Työntekijät olisivat täysin pimennossa, jos eivät velkojat ja muut vastaavat pitäisi edes auttavasti ajantasalla. Oma johto ei asioista tiedota käytännössä mitään. Olisi tietysti toivottavaa, että asioita pystyttäisiin käsittelemään firman sisällä, eikä täällä kaiken kansan ihmeteltävinä. Näin siitäkin huolimatta, että melkein kaikki Retretistä täällä kirjoitetut asiat ikävä kyllä pitävät paikkansa.

    • Google

      Google/ Taidekeskus Retretti/

      Taidekeskus Retretti konkurssissa?

    • Pienet saatavat

      Ei ainakaan vielä konkassa, mutta käytännössä liki maksukyvytön tällä hetkellä. Laskuja, kuten muutamat jo mainitsivatkin, on reippaasti perinnässä ja jonkinlaista pelastussuunnitelmaa viritellään taustalla epätoivoisesti. Toivottavasti jatkoja terveeltä pohjalta löytyy, sillä nykyinen tie on kuljettu loppuun.

    • Vitioottiko

      Kyllä vuan on ritreetillä piiitkä matka kulettavana jos meinoo piästä takasin loistonsa päiviin jollon siellä ol vielä korkeetasosta kansaanvälistä taijjetta esilä.Nyt vuan puljataan samojen taulujen kansa vuuvesta toiseen.Muanalanen ol positiivine poikkeus vaikken vitejotaiteesta sen paremmin perustakkaan.Olha se suomenniiluajusesti tarkasteltuna melekonen kokonaisuus joski samala vähä yllätyksetönnii ja sielläi esmerkiks ne jo aijemmin nähyt jylyhän jänisjutut ei oikein ennee sävväyttänneet.

    • xc-cx
    • Viitisuhje

      Voihan niitä vihjeitä lähetellä, mutta vihje jää tod.näk. "suutariksi", kun Retretin hallituksen pj hallinnoi suurta mediakonsernia ja niin ollen siis vahvasti vaikuttaa siihen, että mitä mistäkin ja miten tiedotetaan. Iltalehti tuskin muutenkaan jaksaa kiinnostua hiipuvan Taidekeskuksen elämästä pakkoa enempää.

    • Jop-e

      No tulihan se sieltä "viitisuhjeen" kertomana. Ihmettelinkin tuossa jo aikasemmin että jos noinkin tunnetun paikan asiat on noin rempallaan niin miksei niistä uutisoida kun pienemmistäkin jutuista on lööppejä. Pienet on piirit.

      • Red Rätti

    • Antimennävaan

      Tervemenoa nurin, jos on mennäkseen, enpä jää kaipaamaan. Silläkin rahalla mitä tuommosiin pohjattomiin kaivoihin syydetään saisi monta tärkeämpääkin hommaa hoidetuksi.

      • Paava

        Kiitos vaan osanotosta niitä kohtaan, jotka jäävät kaipaamaan omaa elantoaan. Meitä tuntuu olevan aika monta.


    • Makke K

      Niinpä. Meitä on jo monta ja lisää ilmaantuu koko ajan, kun sana leviää. Meillä ei sinänsä ole paljoa saatavia, mutta tiedän yhden, jolla on ja sen myötä oma firma vaakalaudalla. Ikävä juttu.

    • Eipä uutta

      "Red Rätti" ei näköjään tajunnut "Viitisuhjeen" uutisvihjettä, jossa taitaa oikeasti olla jotain perääkin. Ainakin kyseinen mediakonserni on huomioinut Retretin tänä kesänä erityisen hyvin uutisoinnissaan ja Retretti on saanut samalla ilmaista? mainosta.

    • Vakikävijä

      Red Rättin linkkivinkin juttu on selvästi uutisjutuksi naamioitu piilomainos ja sen totuusarvo on kyseenalainen. Toimitusjohtaja Salinin mukaan "Retretin tärkein tehtävä on tuottaa taide-elämyksiä ja tuntemuksia" on erikoinen lausuma talouden kannalta tarkastellen, sillä eikös firman tärkein tehtävä ole tuottaa riittävässä määrin tulosta, jotta toiminnan jatkuminen on turvattu. Kaikki muu tulee sen jälkeen. Retretissä voisi keskeisintä olla tuottaa tasokkaita näyttelyjä kustannustehokkaasti ja varustaa retretin myymälä sellaisilla tuotteilla, joissa on hinta/laatusuhde kohdallaan ja jotka taatusti myyvät. Tänä kesänä ainakin viimeksi mainitussa epäonnistuttiin näköjään pahemman kerran. Näyttelyjen tuottamisen osalta en tilannetta osaa arvioida.

    • Tarkempaan syyniin

      Olen täysin samaa mieltä manne-ain kanssa. Erityistilintarkastus voisi olla hyvä lähtökohta Retretissä kyseisen toimitusjohtajan taustaa näin hieman myös keskustelujen ohitse tuntien. Olen oikeasti yllättynyt, mikäli Retretistä ei paljastu merkittäviä taloussotkuja lähiaikoina. Muutenkin se on onnistunut pysyttelemään pois negatiivisista otsikoista ihmeen pitkään siihen nähden, että miten paljon sillä vaikuttaa olevan velkaa ja velkojia. Liekö siihen sitten syynä tuo "viitisuhjeen" yllä vihjaisema "kytky"?

      • Tutkintaan vaan

        Juuri näin. Lienee kaikkien -paitsi ehkä mahdollisten väärintekijöiden- etu, että asiat tutkitaan asiantuntijoiden toimesta, ajan kanssa ja kerralla kunnolla. Erityistilintarkastus käyntiin pikaisesti ja poliisiasiaksi, jos antaa aihetta.


    • R.Etti

      Lainaus manne-ain lähettämän linkin takaa: "Otsikko: Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
      Kirjoitti: Ernesti Hoo - 01. 12. 2010 09:09
      Tikanojan-Kunsin taidelaitosten johtajan Anne-Maj Salinin hillityn olemuksen kohdalle ei oikein voi sanoa että ”Mopo karkasi käsistä”. Ilmaisu ”vauhtisokeus” on osuvampi, vaikka molemmat kuvaavat, mistä on kysymys.

      Salinilta on kaiken saatavissa olevan tiedon perusteella kadonnut suhteellisuuden taju. Upeiden näyttelyiden mukanaan tuoma maine ja kunnia on johtanut siihen, että Salin on kulkenut pää pilvessä ja unohtanut reaalimaailman yksikertaiset säännöt, kuten esimerkiksi tositteet."


      Olen kuullut useamman asioista perillä olevan henkilön kertomana, että tarkalleen sama meno jatkuu Retretissäkin ja lopputulos on sen mukainen eli vararikko. Edellisen kirjoittajan esittämä erityistilintarkastus on varmasti paikallaan, jotta sotkuihin saadaan edes joku selvyys.

    • Muutosta ilmassa

      Kerrankin asiallinen keskustelu ja erityisen kiinnostavaksi sen tekee se, että tämä liippaa läheltä minuakin. Viitisuhjeen juttuun liittyen sellainen tarkennus, että Retretin hallituksessa sekä muuten sen ympärillä hääräämässä on sen verran vaikutusvaltaisia tahoja, että kulissit saadaan pidettyä pystyssä pitkään, mikäli niin halutaan. En sitten tiedä, että kauanko niin enää tehdään, kun pato jo vuotaa ja pahasti. Tämäkin viestiketju todistaa sen asian puolesta. Ensi viikolla saattaa kuulemma olla luvassa isoja päätöksiä, kun hallitus kokoontuu jälleen kerran kriisikokouksen merkeissä. Milloin ja miten niistä sitten tiedotetaan onkin aivan toinen juttu. Seuraan ihan mielenkiinnolla, että mitä tuleman pitää.

      • Sumppi-piiri

        Ketkä kuuluu Retretin hallitukseen tällä hetkellä?


    • Marianna K

      Huh huh! Seurasin tuolla ylempänä ollutta linkkiä ja paljon näkyy kyseisellä toimitusjohtajalla olevan ns. entisyyttä. Eipä ole enää ihme, että täälläkin Retretin asioista kirjoitellaan samaan sävyyn, kuin vaasassa. Toivottavasti tilit tarkastetaan kunnolla ja jos rötöksiä löytyy, niin syylliset joutuvat myös tekosistaan vastuuseen.

    • Ai-manne-vai

      Saattaahan se olla,ettei tjn lisäksi muutamat muutkaan sisäpiiriläiset halua retretin tilejä tongittavan liian tarkasti.Voipi tulla useampikin käry samalla kertaa,eikä "hyvät veljet" ehkä ojennakaan auttavaa tassua."Luovalla rahankäytöllä" on retretissä kuitenkin pitkät perinteet eli n.30v.

    • Maalis-Anne

      Ohhoh! Taitaakin olla kesän Sallisen jytkyjen jälkeen vielä isommat jytkyt luvassa Retretissä lähiaikoina?

      • ei jytkähä ei

        Ei tule jytkyä, sillä kaikki on selitettävissä Suomen, Euroopan ja koko maailman heikentyneellä taloustilanteella.

        Yhteistyökumppanina oleva OKM pumppaa tarvittavaa rahoitusta sitä mukaa, kun sitä tarvitaan.


      • sijoitus vs. tuotto
        ei jytkähä ei kirjoitti:

        Ei tule jytkyä, sillä kaikki on selitettävissä Suomen, Euroopan ja koko maailman heikentyneellä taloustilanteella.

        Yhteistyökumppanina oleva OKM pumppaa tarvittavaa rahoitusta sitä mukaa, kun sitä tarvitaan.

        Sulkko: Retretti julkiseen omistukseen

        12.09.2012 10:39

        Punkaharjun kunnanjohtaja Sami Sulkon mielestä taidekeskus Retretin kiinteistö pitäisi siirtää julkiseen omistukseen.

        Sulkon mukaan näin voitaisiin taata taidekeskuksen toiminnan jatkuminen.

        Opetusministeriö on viestittänyt, että luolaston kunnostustöihin olisi saatavissa merkittävä summa valtion rahaa, jos kiinteistöt olisivat julkisessa eivätkä yksityisessä omistuksessa.

        Ilman remonttia osia Retretin luolastoa saattaa uhata sulkeminen jo ensi kesänä.

        Lue lisää torstain Länsi-Savosta!

        LÄHDE: Länsi-Savo

        Kuten tuosta voi huomata, niin opetusministeriö on kiinnostunut rahan pumppauksesta eli verovarojen kohdistamisesta täysin tuottamattomaan "bisnekseen".


    • sampsa talvisalo

      "vaikka miten niitä yrittäisi periä" Et ole kuitenkaan perintään sitten laittanut? Ainakaan äsken en löytänyt rekisteröityjä maksuhäiriöitä. Niin kauan kun ne maksamattomat laskut eivät ole julkisia niin nämä on vaan puhetta nämä tämmöiset ketjut.

      Ei sillä. En kyllä itsekään osataisi Retretin osakkeita juuri nyt.
      http://yritys.taloussanomat.fi/y/retretti-oy-ltd/helsinki/0767482-5/

    • AK

      Nimimerkin "Muutosta ilmassa" mainitsemiin isoihin päätöksiin lukeutuu kuulemma myös se että mitä Retretin kiinteistön kanssa tehdään. Eräs tuttuni oli keväällä mukana Retretin kuntoarvioinnissa ja tuloksena oli pitkä ja hintava lista kaikkea sellaista korjattavaa mikä täytyy tehdä ennekuin paikka voidaan avata seuraavan kerran yleisölle. Toivottavasti asiat selviävät mahdollisimman pian sillä korjausten teolla alkaa olla kiire jos meinaa paikan saada auki ensi kesäksi. Olisi hyvä jos Retretti pystyisi jatkamaan toimintaansa sillä sen myötävaikutuksella omaankin kassaan kilahtaa kesän kuluessa merkittävä summa rahaa kuten monelle muullekin Savonlinnan talousalueella.

    • Kepu pettää aina

      http://www.finder.fi/Matkailukeskuksia/Retretti/PUNKAHARJU/paattajat/172950

      Vastuussa:

      Operatiiviset vastuuhenkilöt

      Toimipaikan ylin johto
      toimitusjohtaja Rita Salin

      Hallituksen jäsenet Kaupparekisterissä

      Puheenjohtaja:
      Tikka Esko Jukka Antero

      Varsinainen jäsen:
      Nousiainen Pekka Evert Juhani

      Varsinainen jäsen:
      Kuoppala Kari Leo Olavi

      Varsinainen jäsen:
      Aarnio Eero Antero

      Varsinainen jäsen:
      Kaskinen Terho Kalevi

      Varsinainen jäsen:
      Ohmeroluoma Ritva Anneli

      Lähde: Kaupparekisteri

      Muut vastuuhenkilöt Kaupparekisterissä

      Prokura:
      Salin Rita Anne-Maj

      Prokura:
      Perttula Juhani Ensio

      Päävastuullinen tilintarkastaja:
      Pyykkö Riitta Sinikka
      [email protected]

      Tilintarkastaja:
      KPMG Wideri Oy Ab

      Tilintarkastaja:
      Tuomi Heikki-Tapio Sakari

      Varatilintarkastaja:
      Palvi Mauri Juha

      Lähde: Kaupparekisteri

      Yrityksen nimenkirjoituslauseke

      Yhteisösääntöjen mukaan toiminimen kirjoittavat hallituksen jäsen ja toimitusjohtaja yhdessä sekä hallituksen jäsenet kaksi yhdessä.

      Lähde: Kaupparekisteri
      .........................................................................
      Lienee ajantasainen?

      • sampo s.

      • joo..

      • kepu sucks

      • sepu kuks
        kepu sucks kirjoitti:

        Pekasta tulenee Savonlinnan uusi kuningas vaalien jälkeen.

        hänestä tulloo ehtoton kuninkas. hän on laatinut erinomasen CV:n talousosaamisestaan retretin hallituksessa ollessaan.


    • Anna selin
    • Öö

      niin että mihinkä sitä kuntoarviota purkuvalamiissa Retretissä oikein tarvitaan? Halvimman purkutavan selevittämiseen vai johonkii muuhun? Koko tönöhän on kaatumaisillaan kun on laskettu lahoamaan niille sijoilleen.

      • Fun-neli

        Heheheehee -repesin tolle, kiteyttää oleellisen;oDD


    • Rak.mest.

      Samaa, kun öö olen katsellu itsekin emännän kanssa Retretissä käviessä. Kun ei tuo taide enemmälti kiinnosta, niin olen seurannu talon rakennustapaa ja kuntookin siinä samalla. Eikä hyvältä näytä. Paljon saa laittaa rahaa ja aikaa kiinni mikäli meinaa talosta vielä edes jonkunlaisen saada. Luolasto on sitten oma lukunsa, kun se rapautuu ja kiviä putoilee kulkuväylille saakka niinkun kesällä taas oli. Eikä sähköt taida olla sielläkään kovin hyvissä kantimissa. Pistorasiat ja valot on hapettuneet monin paikoin pilalle ja valokiskojen päälle on rakenneltu jotkut katokset viemäriputken puolikkaista ilmeisesti kallion läpi tulevan veden takia ja paljon muuta rempattavaa. Liekö edes lailliset koko viritykset. Itse talossa oli monia alueita pimeänä molemmilla kerroilla, mitä siellä tuli kesällä käytyä muutaman viikon välein. Onko ne sähkömiehet koko kesän lomalla vai mikä lie, kun ei tule valot kuntoon? Saattaa päästä halvemmalla ja muutenkin vähemmällä, kun purkaa entisen pois ja rakentaa uuden jos meinaa näyttelyjä tai mitä tahojaan pitää.

    • ek

      Joo, huonoon kuntoon se on päässyt ja yleisilme on ränsistynyt. jo heti ensimmäisenä huomiota kiinnittää huono katto, surkeat ovet ja ikkunat sekä rakennuksen huono ryhti. Vesi on näköjään tullut sisälle saakka monesta kohtaa ja lahoakin löytyy monesta kohtaa. On siinä tosiaan paljon tekemistä, jos korjata aikoo.

      • Kaskinen korjaa

        Purkukuntoisesta rakennuksesta taikoo uudenveroisen hetkessä
        Retretin hallituksessa istuvan Terho Kaskisen omistama
        Rakennusliike Terho Kaskinen Oy. http://www.rkl-terhokaskinen.fi/

        Jospas onkin tarkoituksella putoamassa tällainen sopiva urakka sopivalle taholle?
        Mitä myöhempään aloitetaan, sen parempi. Veronmaksajat maksavat laskun kuitenkin?


      • naapuri.
        Kaskinen korjaa kirjoitti:

        Purkukuntoisesta rakennuksesta taikoo uudenveroisen hetkessä
        Retretin hallituksessa istuvan Terho Kaskisen omistama
        Rakennusliike Terho Kaskinen Oy. http://www.rkl-terhokaskinen.fi/

        Jospas onkin tarkoituksella putoamassa tällainen sopiva urakka sopivalle taholle?
        Mitä myöhempään aloitetaan, sen parempi. Veronmaksajat maksavat laskun kuitenkin?

        Kyllä tarkoituksella on varmaan päästetty tuohon kuntoon nuo rakennukset? Haiskahtaa koko Retretti.


      • temmentarho
        Kaskinen korjaa kirjoitti:

        Purkukuntoisesta rakennuksesta taikoo uudenveroisen hetkessä
        Retretin hallituksessa istuvan Terho Kaskisen omistama
        Rakennusliike Terho Kaskinen Oy. http://www.rkl-terhokaskinen.fi/

        Jospas onkin tarkoituksella putoamassa tällainen sopiva urakka sopivalle taholle?
        Mitä myöhempään aloitetaan, sen parempi. Veronmaksajat maksavat laskun kuitenkin?

        Kyllä Terho korjaa samalla kertaa talon ja viimeisetkin rahat, jos niitä vielä sattuu olemaan.


      • S-melli
        naapuri. kirjoitti:

        Kyllä tarkoituksella on varmaan päästetty tuohon kuntoon nuo rakennukset? Haiskahtaa koko Retretti.

        Jep, kyllä haiskahtaa; nimittäin HOMEELLE, jota on vähän monessa paikkaa. Ihan yökötti kulkea kesällä luolassa, kun homekasvustoja oli joka puolella -yöks!


    • Ihmettelen vaan

      Jos noissa jutuissa on perää, niin Retretin hallitus tai sen enemmistö ei todellakaan ole tehtäviensä tasalla. Eihän meno oikeasti voi olla tuollaista missään firmassa vai voiko?

    • Kiin-teis-tö

      Mikä taho muuten omistaa Retretin kiinteistön? Eikö omistajalla tai omistajilla ole yhtäaikaa rahaa ja mielenkiintoa korjata kiinteistöä kuntoon? Vai onko se jo niin huonossa kunnossa, ettei kannata korjata?

    • rupaluuri
    • Veikkaillen

      Veikkaus, että Kai Mäkelä ja Leevi Hakola?

    • omistaja......
    • Rahaa Retretille
      • Mansikkafarmari

        Maksais nyt edes velkansa tavarantoimittajille, mutta huonolta näyttää.


      • Russian Retretti

        Antaiskohan joku venäläinen pääomia? Suomalainen tuskin.


      • lehdenlukija

        Oliskohan toimittaja lukenut tätä palstaa? Ei nimittäin ole lehden linjan mukaista oma-alotteisesti kirjottaa tuommosia juttuja...


      • Itu Katon
        lehdenlukija kirjoitti:

        Oliskohan toimittaja lukenut tätä palstaa? Ei nimittäin ole lehden linjan mukaista oma-alotteisesti kirjottaa tuommosia juttuja...

        Taitaa olla Retretin terävimmän kärjen antama lehdistötiedote eikä toimittajan oma-aloitteisuus.


      • Tikka takoo tarkasti
        lehdenlukija kirjoitti:

        Oliskohan toimittaja lukenut tätä palstaa? Ei nimittäin ole lehden linjan mukaista oma-alotteisesti kirjottaa tuommosia juttuja...

        Itä-Savolla (Etelä-Savon Viestintä Oy) ja Retretti Oy:llä on sama hallituksen puheenjohtaja, Jukka Tikka.

        http://www.lansi-savo.fi/konserni/index.html

        Molemmilla puulaakeilla on käsittääkseni kirstun pohja tyhjää täynnä.


      • Hep hep pojat
        Tikka takoo tarkasti kirjoitti:

        Itä-Savolla (Etelä-Savon Viestintä Oy) ja Retretti Oy:llä on sama hallituksen puheenjohtaja, Jukka Tikka.

        http://www.lansi-savo.fi/konserni/index.html

        Molemmilla puulaakeilla on käsittääkseni kirstun pohja tyhjää täynnä.

        Miepä laetannii nää retretin laskut sit suoroo piätä itukalle....


    • Kanttu vei

      Piiri pieni pyörii ja ........ siinä hyörii. Kuka maksaa? Veronmaksajako?

      Tilloo itukka, vuan sillo tiijät tottuuven.

    • Uutisraivooja

      Paine taisi jossain kasvaa jo liian suureksi, kun itukkakin tuli tämän aamuisella osatotuudellaan Retretin ympärillä vellovaan keskusteluun mukaan. Saa nähdä, että tuleeko muutaman päivän päästä lisää "uutisia", jotka monet tietävät jo ennakkoon.

    • herätyyyyyyyyyyyyyys

      Jos Retretti haluaa olla uskottava taidekeskus, niin ensimmäinen toimenpide on toimitusjohtajan vapauttaminen tehtävistään.

    • Numerot kertovat

      Samaa mieltä, kuin "herätyyyyyyyyyyyys": toimitusjohtaja kiertoon tällä kertaa ilman sitä 50 tonnin "matkarahaa", jonka sai edellisestä paikasta mukaansa tuolla aiemmin olleen jutun mukaan. Joku talousasioiden päälle ymmärtävä tilalle, koska tämä nykyinen ei niistä selvästikään tajua yhtään mitään ja talous on kuralla. Lisäksi nykyiseltä toimitusjohtajalta on uskottavuus mennyt, kun jää jatkuvasti valheista kiinni. Meillekin kertoi sujuvasti, kun kyselimme saataviemme perään, että pian (viikon kuluttua) on hankerahoitusta tulossa ja sitten hoidamme nämä rästit pois yms. Ei tullut hankerahoitusta, ei hoidettu rästejä pois, eikä toimitusjohtajaa nykyisin enää edes tavoita. Perinnässä on tiettävästi sen verran laskuja, ettei taida sekään tie kannattaa.

      Tämän päiväisessä Itä-Savon jutussa oli luettavissa enemmän rivien välissä, kuin muuten. Velat tuntuvat lehtijutun mukaan mystisesti vain tulleen jostain, on vanhoja velkoja rasitteena jne. Toimitusjohtajalla ei vaikuta olevan mitään tekemistä niiden syntyyn, vaikka todellisuudessa tilanne taitaa olla juuri päinvastoin, mitä käsitystä tukee tuo Vaasalaistenkin kirjoittelu. Kuntsissa oli sama meno ja sittemmin vastuunpakoilu sekä asioiden selittely omalta kannalta parhain päin. Se on sitä vastuunkantoa parhaimmillaan. Niinpä toivoisinkin hallituksen jäsenten ottavan tilikirjat kouraan, tutkivan lukuja tarkkaan ja tekevän omat johtopäätöksensä siitä, että mistä ja milloin merkittävimmät velat ovat syntyneet.

    • eurotonna

      Samat tarinat täälläkin muuten paitsi että jotain eu-rahaa piti ilmestyä heti seuraavalla viikolla jolla kuitataan velat. Kuten arvata saattaa niin eipä ole näkynyt eikä kuulunut.

    • Kirjaaja

      Paljon näkyy sotkuja olevan Retretissäkin ja kaikki niistä tuskin koskaan selviävät. Toivottavasti niitä edes yritetään selvittää, vaikka sitten poliisin kanssa, jos antaa aihetta sellaiseen.

    • altem
      • Sanomalehti Itukka

        Saliinihan sopii hyvi Itukan avoimena olevaan päätoimittajan tehtävään.
        Vai mitä Jukka Tikka?

        Pari vuotta sitten itukka mainosti: mistä saat oikeaa tietoa, jos et lue sitä?
        Ei yhtään mistään. Vain ja ainoastaan itukasta luet totuuden kokonaisuudessaan?


      • Totuuden lähteillä
        Sanomalehti Itukka kirjoitti:

        Saliinihan sopii hyvi Itukan avoimena olevaan päätoimittajan tehtävään.
        Vai mitä Jukka Tikka?

        Pari vuotta sitten itukka mainosti: mistä saat oikeaa tietoa, jos et lue sitä?
        Ei yhtään mistään. Vain ja ainoastaan itukasta luet totuuden kokonaisuudessaan?

        Selvähän se, että itukka on se oikea totuudentorvi ja tutkivaa, puolueetonta journalismia aidoimmillaan. Sillähän on suorastaan totuuden monopoli medioiden keskuudessa ja ihan kaikki, mitä siinä lukee on totta. Tai ainakin melkein. Tai ainakin jokin on joskus totta pakostakin.


      • Savon pravda
        Totuuden lähteillä kirjoitti:

        Selvähän se, että itukka on se oikea totuudentorvi ja tutkivaa, puolueetonta journalismia aidoimmillaan. Sillähän on suorastaan totuuden monopoli medioiden keskuudessa ja ihan kaikki, mitä siinä lukee on totta. Tai ainakin melkein. Tai ainakin jokin on joskus totta pakostakin.

        on se itukka ja siinäkin totuutta vain nimessä.


      • Oikea totuus

    • I-tukka

      Itä-Savohan aktivoitui yllättäen uutisoimaan Taidekeskuksen elämästä nyt parina päivänä, mikä oli positiivista. Vielä positiivisempaa olisi, kun puhuttaisiin asioista, eikä asian vierestä kuten nyt. Ja niistä asioista puhuttaisiin sitten niiden oikeilla nimillä. Tuleekohan huomenna uutistulvaan jatkoa -ja jos, niin millaista- hallituksen kokouksesta, joka tiettävästi oli tänään?

    • 1 vaan

      Tämän päiväinen Itukka tiesi kertoa, että "Taidekeskus Retretti kamppailee taloudellisten vaikeuksien kanssa, vaikka keskuksessa on tehty uuden johtajan Anne-Maj Salinin johdolla uutteraa työtä kassavirtojen kääntämiseksi."

      Kassavirrat ovat -kuten useammatkin kirjoittajat ovat aiemmin kertoneet- todellakin kääntyneet Anne-Maj Salinin virhearviointien takia ja Retretti on vararikossa.

      Toinen silmään sattunut asia ko. jutussa oli, että "Yksi eteen tuleva ongelma on myös Retretin kiinteistö, joka on tulossa remontti-ikään."

      Toimittaja lienee kuitenkin tarkoittanut Retretin tulleen purkuikään, koska remontit olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten, eikä laskea rakennuksia ränsistymään noinkin pahoin? Edelleen täällä(kin) monet ovat kertoneet kyseisten rakennusten huonoakin huonommasta kunnosta ja siihen voisi oikeastaan lisätä ainakin sen tosiasian, että Retretissä on merkittävä homeongelma. Sen asian voi kuka tahansa todeta käymällä Retretissä paikan päällä. Luolasto on erityisen riskialtista aluetta tässä suhteessa ja asialle tulisi jo viimein tehdä jotain konkreettista.

      Vielä yksi lainaus: "Retretti tarvitsee hallituksen puheenjohtajan Jukka Tikan mainitsemia uusia avauksia, jotta se voisi vahvistaa asemaansa merkittävänä pohjoismaisena taidekeskuksena. Retrettihän pääsee juhlimaan ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan."

      Toivottavasti Retretti pääsee ensi kesänä juhlimaan kolmekymppisiään näyttelykesän merkeissä, joko nykyisessä paikassa "Retretin mäellä" tai sitten jossain muualla, joko väliaikaisesti tai pysyvästi.

    • Jokohan

      huomenna pukkaa uutta "jytkyä" retreetistä itukan kertomana?

    • Yllätyskö

      Yksi sisäpiirissä oleva kertoi eilen illalla, ettei ole enää toiveita Retretin pelastumisesta ja laskuja ei pystytä maksamaan, eikä ehkä palkkojakaan. Nyt lähinnä vain mietitään, että miten asia tuodaan julkisuuteen.

      • Rs psto

        Edesmennyt isoisäni sanoi aikanaan: "huorat elää toisten kustannuksella, mutta mies vastaa veloistaan".

        ...eli mitään ongelmaa Retretissä ei ole, sillä hallituksen miehet maksavat laskut ja palkat omistaan...


    • Ymmärtämättömyys

      Se siitä sitten? Ja seuraavaksi Salin tulee taas kertomaan itukassa, että firman asiat ovat loistavasti, kuten vähän aikaa sitten? Silloinhan Salin kertoi itukan mukaan, että "Retretti on normaalisti toimiva yhtiö, eikä sen taloudessa ole nyt mitään tavallisesta poikkeavia uhkia". Onko Retretissä siis ollut "tavallisena uhkana" konkurssi tai jokin vastaava menettely ja siitä "poikkeavia uhkia" ei nyt ole vai miten asia tulisi tulkita?

      • Kesäopas

        Salinin kootut selitykset vaan jatkuvat. Nyt Salinilta löytyy itukan tämän päiväisen jutun mukaan tahtoa yhteistyöhön. Olisipa löytynyt keväälläkin, niin ehkä asiat olisivat nyt paremmin. Keväällä kun ei saanut laittaa näkyville edes "naapurien" ilmoituksia ja niinpä esim. Luston ja Retretin yhteinen Reilu-lippu mainos piti ottaa pois näkyviltä, kun Lusto kuulemma saa valtion tukea toisin kuin Retretti. Vastaavia tapauksia on vaikka kuinka monta viime kesältä.


      • OKM antoi pinssin???
        Kesäopas kirjoitti:

        Salinin kootut selitykset vaan jatkuvat. Nyt Salinilta löytyy itukan tämän päiväisen jutun mukaan tahtoa yhteistyöhön. Olisipa löytynyt keväälläkin, niin ehkä asiat olisivat nyt paremmin. Keväällä kun ei saanut laittaa näkyville edes "naapurien" ilmoituksia ja niinpä esim. Luston ja Retretin yhteinen Reilu-lippu mainos piti ottaa pois näkyviltä, kun Lusto kuulemma saa valtion tukea toisin kuin Retretti. Vastaavia tapauksia on vaikka kuinka monta viime kesältä.

        Kesän 2012 yhteistyökumppaniksi on merkitty muun muassa Opetus- ja kulttuuriministeriö.


    • romahdusvaara????
      • pekka.

        Johan siellä kesällä putoili rapninkia luolaston katosta useasta kohdin. Vettäkin tihkuu sähkörasioihin. Ei tuollaisissa tiloissa saisi enää laskea yleisön kulkea. Turvallisuusriski on jo liian suuri.


    • Pläääh

      Eli jos on pakko, niin tunnusta jotain pientä siinä toivossa, että ne suuremmat asiat unohtuvat? Tälläkin uutisella vain valmistellaan sitä jytkyä, mitä nimim. yllätyskö ja monet muut ovat jo edellä kertoneet. Kyllä kansa tietää!

      • pekka.

        Kyllä kansa tietää, että kepu pettää aina. Aina. On tehnyt niin maailman sivu....


    • U-real

      Käsi sydämellä: voisitko sinä luottaa puolueeseen, jonka nimessä on silkkaa kusta (kesKUSTA)?

    • kuntsilainen
      • eko.

        200000, noin reippaalle tytölle.


      • Alvi
        eko. kirjoitti:

        200000, noin reippaalle tytölle.

        Ja alvi päälle.


    • rmestari

      Täältäköhän se itukka juttunsa ammentaa? Ainakin se tuntuu myötäilevän täällä puhuttua. Eipä sillä,saahan sitä kirjoitella varsinkin jos kestetään asiassa. Tämän päiväisessään se kertoi luolastossa olevista merkittävistä kunnostustarpeista ja etteivät viranomaiset ehkä anna jatkossa pitää kaikkia tiloja katsojille auki jne. Muutaman käyntikerran perusteella voin jo ihan perstuntumalta sanoa,että paikka olisi pitänyt sulkea jo ajat sitten siksi aikaa,kunnes riittävät peruskorjaukset on tehty. Olen ihmetellyt,että miten esim. luolasto on voinut läpäistä tarkastukset,sikäli kun niitä on edes tehty. Itse en olisi nimeäni tarkastuspöytäkirjaan laittanut.

      • Remontti alkaa

        Oletko kuullut termin rakenteellinen piilokorruptio?
        Sinä minulle, minä sinulle....maan tapa.

        Nyt on kuitenkin kuvio niin framilla, että ei avaudu luolasto yleisölle ensi kesänä ilman remonttia. Syön vanhan hattuni lippoineen, jos olen väärässä.


      • Kenelle tili?
        Remontti alkaa kirjoitti:

        Oletko kuullut termin rakenteellinen piilokorruptio?
        Sinä minulle, minä sinulle....maan tapa.

        Nyt on kuitenkin kuvio niin framilla, että ei avaudu luolasto yleisölle ensi kesänä ilman remonttia. Syön vanhan hattuni lippoineen, jos olen väärässä.

        Kaskinenko ilman kilpailutusta tekijäksi?


      • säh-kis

        Jos sähkövehkeetkii on tuossa kunnossa kun on täällä kerrottu niin kiinnostaispa tietää kuka ne on tarkastanu ja millonka viimeks. On joutunu kattomaan jo pois päin tarkastaessaan ei oo ennee sormien läpi arvannu vilkuilla.


      • kaiken korjaa

      • Korjatkee
        säh-kis kirjoitti:

        Jos sähkövehkeetkii on tuossa kunnossa kun on täällä kerrottu niin kiinnostaispa tietää kuka ne on tarkastanu ja millonka viimeks. On joutunu kattomaan jo pois päin tarkastaessaan ei oo ennee sormien läpi arvannu vilkuilla.

        jos oon viärässä mut yks kaveri huastel äsken et Asikaisen Sepe se tais olla.


      • Farao
        Korjatkee kirjoitti:

        jos oon viärässä mut yks kaveri huastel äsken et Asikaisen Sepe se tais olla.

        Tarkastikohan paperilta, vai kävikö peräti oikein paikan päällä?


      • "Uutista" odotellen

        Taitaa se itukka olla länkkärin tavoin kiireinen tällä hetkellä, kun väsäävät ehkä jo tulevan viikonlopun lehtiin Retretin konkurssiuutista, jossa asiat on selitelty Tikan, Salinin ja kumppaneiden kannalta parhain päin?


      • U-vuoto
        "Uutista" odotellen kirjoitti:

        Taitaa se itukka olla länkkärin tavoin kiireinen tällä hetkellä, kun väsäävät ehkä jo tulevan viikonlopun lehtiin Retretin konkurssiuutista, jossa asiat on selitelty Tikan, Salinin ja kumppaneiden kannalta parhain päin?

        Kaverin mukaan se odottelemasi "uutinen" on tulossa joskus lähipäivinä, kunhan saavat sen valmiiksi. Taustalla on paljon porukkaa pohtimassa, että mitä lehteen laitetaan ja mitä ei ja kuka kertoo mistäkin.


      • lääkäri.
        U-vuoto kirjoitti:

        Kaverin mukaan se odottelemasi "uutinen" on tulossa joskus lähipäivinä, kunhan saavat sen valmiiksi. Taustalla on paljon porukkaa pohtimassa, että mitä lehteen laitetaan ja mitä ei ja kuka kertoo mistäkin.

        Itä-Savoon laitetaan tietysti vain totuus, ihan kokonaan ja avoimesti.
        Ainahan siinä on lukenut vain totuuksia....Savon Pravda!


    • home-koti

      "S-melli 7.9.2012 17:08

      Jep, kyllä haiskahtaa; nimittäin HOMEELLE, jota on vähän monessa paikkaa. Ihan yökötti kulkea kesällä luolassa, kun homekasvustoja oli joka puolella -yöks!"



      Tiesikö esimiehet homekasvustoista?

      Otettiinko yhteyttä työsuojelutarkastajaan ja terveystarkastajaan tuon homeongelman takia?

      Oliko hengitysilmassa homeitiöitä?

    • Bisnes 1st

      Nämä homeasiat pidetään monessa firmassa omana tietona, ettei tule ikävää julkisuutta ja toisekseen, ettei joudu tekemään kalliita remontteja. Retretti ei ole tässä suhteessa poikkeus. Retretissä yhtenä merkittävänä ongelmana on käsittääkseni ollut kiinteistön epäselvät omistuskuviot ja omistajatahojen riitaisat välit, jotka ovat osaltaan olleet esteenä korjausten suunnittelulle ja toteutukselle. Lisäksi osa kiinteistöstä päätyi nykyiseen omistukseen sen verran "erikoisen" ja ehkä "valonarankin" menettelyn kautta, mikä on ollut osaltaan lisäämässä jännitettä. Solmua on vuosien kuluessa yritetty avata tuloksetta useamman vaikutusvaltaisen tahon ja delegaation toimesta, viimeimmäksi tiettävästi muutama päivä sitten helsingissä. Asetelmat ovat kuitenkin sen verran lukkiutuneet, ettei asiassa edetty tälläkään kertaa ja toiminnan lopettaminen ainakin nykyisessä paikassa ja muodossa vaikuttaa väistämättömältä.

    • Solomu

      Solomuseks on elämä männy jos ei aukii ei sitten millää. Luulishan tuo olevan omistajijennii etu laittoo paikat aikannaan kuntoon eikä märättee niitä niile sijoilleen. Vuan jos ei huvita nii ei huvita.

    • astmainen harjulta
    • spekulantti.

      Eiköhän taitava kesätyöläinen saa vähän lisäpalkkaa, jos vie tätä hengitysilma-asiaa eteenpäin. Mikäli tämä pyörä liikahtaa kunnolla liikkeelle, se on käsittääkseni varmasti Retretin nyky-yhtiön dead end.

      • Myöhässäkö jo

        Taitaa olla jo myöhäistä viedä mitään mihinkään, kun firma kerran on menossa nurin. Tulee vaan turhaa vaivaa ja kuluja. Eri juttu, jos jatkaa.


      • astmainen harjulta
        Myöhässäkö jo kirjoitti:

        Taitaa olla jo myöhäistä viedä mitään mihinkään, kun firma kerran on menossa nurin. Tulee vaan turhaa vaivaa ja kuluja. Eri juttu, jos jatkaa.

        "Taitaa olla jo myöhäistä..." Ei ole.

        "Tulee vaan turhaa vaivaa ja kuluja."

        Jos jotain haluaa saavuttaa, niin sen eteen pitää myös tehdä jotain.

        Vastuu ei lopu konkurssiin!!!


    • altem

      http://www.ita-savo.fi/Etusivu/äkkiväärä_ei_kestä_talvea_10009639.html

      Ei Äkkiväärä ole sen arvokkaampi paikka kuin Retrettikään, joten pistäkäähän "mikrobi-metsästäjä" töihin.

      • Ei saa puhua....

        Äkkiväärässä on kuulemma sellainen sopimus, että homeasioista ei julkisuuteen saa puhua. Ongelmiahan siellä on ollut käsittääkseni jo pitemmän aikaa.

        Joku, vaikka juuri eläkkeelle lähtevä, voisi laittaa pyörän sielläkin pyörimään.
        Onhan terveysriski mitä ilmeisin.


    • Tatti kasvaa

      niin Äkkiviärässä kun Retretissäkin ja viimeksmainitussa oikein pahasti. Eikä tää oo ees mitenkään ainutlaatusta nykyään että tämmösissä homekorsuissa joutuu immeiset työskentelemään taikka käymään koulua ynnä muuta. Onko rakentaminen ja suunnittelu männy tosijaan niin huonoks vai onko ahneus iskenä siinä miärin että pittää fuskata kaikessa mahollisessa ja sen takia mökit märkänöö? Ei tätä oikeen ymmärrä.

      • Tässä on tulos

        kun kaikenmaailman röttelöitä ja hometaloja yritetään korjata epätoivon vimmalla suojeluintoilijoiden painostuksesta. Kunnolla tehtynä korjaus tulisi aivan liian kalliiksi ja ainakin paljon kalliimmaksi kuin uuden ja kunnollisen rakentaminen. Mutta rahahan on suojeluhörhöjen mielestä vain numeroita pankin päätteellä.


      • Tältä pohjalta
        Tässä on tulos kirjoitti:

        kun kaikenmaailman röttelöitä ja hometaloja yritetään korjata epätoivon vimmalla suojeluintoilijoiden painostuksesta. Kunnolla tehtynä korjaus tulisi aivan liian kalliiksi ja ainakin paljon kalliimmaksi kuin uuden ja kunnollisen rakentaminen. Mutta rahahan on suojeluhörhöjen mielestä vain numeroita pankin päätteellä.

        vaan Hulikan taloa korjaamaan. Kyllä siitä hyvä tulee kun vähän panostetaan asiantuntijoihin saneerausvaiheessa. Projektiryhmään ehdottomasti esimerkiksi änkyrätaiteilijat, reppanacenter, amissällit ja työtehokkuustutkijat. Lopputuosta tultaisiin varmaan ihmettelemään kauempaakin.


      • Heh, viitataanko
        Tältä pohjalta kirjoitti:

        vaan Hulikan taloa korjaamaan. Kyllä siitä hyvä tulee kun vähän panostetaan asiantuntijoihin saneerausvaiheessa. Projektiryhmään ehdottomasti esimerkiksi änkyrätaiteilijat, reppanacenter, amissällit ja työtehokkuustutkijat. Lopputuosta tultaisiin varmaan ihmettelemään kauempaakin.

        tässä vanhempaan, melko viihdyttävään keskusteluketjuun Hulikan talon suojelemisesta ja kunnostamisesta? Jos viitattiin niin täällähän on huumorimiehiä joukossamme.


    • Laki kunniaan!

      "Enkeli-Elisa, itsemurhan tehnyt koulukiusattu, totta vai tarua? Poliisi on ottanut oma-aloitteisesti tutkittavakseen, onko Enkeli-Elisa koskaan elänyt ja mitä tarinan taustalta löytyy. Rikosta ei tässä vaiheessa epäillä, mutta koska Elisan tarina on saanut niin paljon julkisuutta, poliisi päätti puuttua asiaan."

      Lähde: http://www.ess.fi/?article=377648

      Ylläolevalla tuon julki sen, että poliisi voi ottaa juttuja tutkittavakseen aivan oma-aloitteisesti.

      Jos väitteet putoavasta rappauksesta, homekasvustoista ja sähkölaitteiden kosteusongelmista pitävät paikkansa, niin kyseessä lienee työsuojelurikos, sillä työntekijöille tuskin annettiin kypäriä ja hengityssuojaimia.

      Myös Retretissä käyneiden matkailijoiden turvallisuus on ollut mahdollisesti uhattuna, joten tutkittavaa olisi...

      • Varma käry

        Ja jos sinne poliisit saadaan paikanpäälle asioita selvittämään, niin samalla voisivat tutkia ne talousasiatkin.


      • Inkku Ruuvari
        Varma käry kirjoitti:

        Ja jos sinne poliisit saadaan paikanpäälle asioita selvittämään, niin samalla voisivat tutkia ne talousasiatkin.

        Kanta-Hämeen poliisi oli oma-aloitteinen ja Punkaharju ei valitettavasti kuulu heidän reviirilleen, joten hiljaista tulee olemaan.


      • Kyllä käryää
        Varma käry kirjoitti:

        Ja jos sinne poliisit saadaan paikanpäälle asioita selvittämään, niin samalla voisivat tutkia ne talousasiatkin.

        Olen kuullut luotettavilta tahoilta, että niissä talousasioissa riittäisi selvittämistä pitkäksi aikaa ja väärinkäytöksiä löytyisi enemmänkin, jos kaikki tutkittaisiin pohjamutia myöten. Näin tulisi mielestäni ehdottomasti tehdä, jotta asioihin saataisiin jokin selvyys. Toivottavasti poliisi alkaa oma-aloitteisesti selvittämään asioita, mikäli kukaan ei tee rikosilmoitusta.


      • jiippe
        Kyllä käryää kirjoitti:

        Olen kuullut luotettavilta tahoilta, että niissä talousasioissa riittäisi selvittämistä pitkäksi aikaa ja väärinkäytöksiä löytyisi enemmänkin, jos kaikki tutkittaisiin pohjamutia myöten. Näin tulisi mielestäni ehdottomasti tehdä, jotta asioihin saataisiin jokin selvyys. Toivottavasti poliisi alkaa oma-aloitteisesti selvittämään asioita, mikäli kukaan ei tee rikosilmoitusta.

        Eikös nyt joku velkoja voisi sen verran aktiivinen olla, että tekisi tutkintapyynnön vaikka petosepäilystä. Muotoilee sanat vaan tarkasti, niin ei siinä mitään riskiä itselle käsittääkseni ole ja asia on perusteltu, sekä tutkinnan väärti.
        Tutkikoon vaikka http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1987/19870449
        ja jos syytä epäillä kynnys ylittyy, alkaa poliisi kyllä toimia.

        Pahinta on vaan seurata sivusta hiljaa omaa asiaansa ja kärsiä nahoissaan.


    • ei oo ei

      Eipä oo rahoja kuulunu ei näkyny vaikka Salini lupas ja vanno monneen kertaan että nytten viimeinnii rahat on tilillä heti syyskuun alussa. Kenenkä tilile lie männeet kun ei minun ainaskaan.

    • Ei kun uutta matoa..

      Tervetuloa meille Retrettiin harjoittelemaan.

      Työharjoittelu, Työelämävalmennus,
      Sijo.num 1708854
      Tuunaansaarentie 3 58450 PUNKAHARJU

      Työharjoittelu, Työelämävalmennus,

      Haemme kahvilatyöntekijä-harjoittelijaa Punkaharjulle Retrettiin.
      Erinomainen palvelu on konseptimme avaintekijöitä, joten toivomme sinulta hyvää palveluasennetta, oma-aloitteisuutta ja joustavuutta.
      Tervetuloa meille harjoittelemaan.

      Lisätietoa SIS. Delistä ja arvoistamme löydät osoitteesta www.sisdeli.fi

      Lähde: http://www.mol.fi/toimistot/savonlinna/avoimet tyoelamavalmennus- tyoharjoittelupaikat.pdf

    • The boneman

      Tuo on ollut ja mennyt, mutta Retrettiä lienee siis pyöritetty työntekijätasolla valmennettavien ja harjoitetuttavien toimin. Kahvila on tietysti kahvila, mutta onko siellä ollut yhtään ketään oikeassa vapaassa työsuhteessa olevaa?

      Täyttä yhteiskunnan kuppaamista koko Retretti?
      Jyrätkää sinne kallionkoloon koko rötiskö!

      Retretin hallituksen jäsenet saisivat mennä itseensä ja hävetä, mikäli osaavat.

    • Kohta on uusia

      harjoittelupaikkoja vapaana, kun konkurssipesä hakee ilmaista työvoimaa paikan loppuselvitykseen.

    • Etti-Masko
      • Siksipä

        jo poikana päätin etten oo retrettimies.Nyt pankki lainaa ei vastuu paina ja v* mielessä on aina...


    • Tapio Rautalapio
      • Huu-Haa

        Näkyy olevan jo pitkälle edennyt paniikkihäiriö tietyillä tahoilla, kun Sulkko tuotiin kulisseista esiin pehmentämään lähiaikoina tulevaa konkurssiuutista. Mitään konkreettista ei tästäkään "uutisesta" jäänyt käteen, vaan se on samanlaista maalailua, kuin aiemmatkin "Retretti julkiseen omistukseen" -haihattelut. Realiteetti on kuitenkin se, että rahaa pitäisi olla projektiin heti kättelyssä jo muutama miljoona ja on vaikea keksiä näin äkkiseltään, että mistä se voisi edes teoreettisella tasolla tarkastellen tulla. Samaan aikaan monella sektorilla kuitenkin säästetään, leikataan ja muutenkin kituutetaan julkisen sektorin varojen ollessa tiukilla.


      • Vuorotahtiin lykkien
        Huu-Haa kirjoitti:

        Näkyy olevan jo pitkälle edennyt paniikkihäiriö tietyillä tahoilla, kun Sulkko tuotiin kulisseista esiin pehmentämään lähiaikoina tulevaa konkurssiuutista. Mitään konkreettista ei tästäkään "uutisesta" jäänyt käteen, vaan se on samanlaista maalailua, kuin aiemmatkin "Retretti julkiseen omistukseen" -haihattelut. Realiteetti on kuitenkin se, että rahaa pitäisi olla projektiin heti kättelyssä jo muutama miljoona ja on vaikea keksiä näin äkkiseltään, että mistä se voisi edes teoreettisella tasolla tarkastellen tulla. Samaan aikaan monella sektorilla kuitenkin säästetään, leikataan ja muutenkin kituutetaan julkisen sektorin varojen ollessa tiukilla.

        Aivan. Mielenkiintoista oli se, että tämä niin sanottu uutinen julkaistiin Länsi-Savossa Itäisen veljen ollessa huilivuorossa tänään. Itis taitaa kerätä voimia konkkauutisen julkaisua varten?


      • Aina ajan tasalla???
        Vuorotahtiin lykkien kirjoitti:

        Aivan. Mielenkiintoista oli se, että tämä niin sanottu uutinen julkaistiin Länsi-Savossa Itäisen veljen ollessa huilivuorossa tänään. Itis taitaa kerätä voimia konkkauutisen julkaisua varten?

        http://www.ita-savo.fi/Uutiset/12639986.html

        Myöhäiseksi meni, mutta saman vuorokauden aikana kumminkin.


      • Vuorotahtiinpa
        Vuorotahtiin lykkien kirjoitti:

        Aivan. Mielenkiintoista oli se, että tämä niin sanottu uutinen julkaistiin Länsi-Savossa Itäisen veljen ollessa huilivuorossa tänään. Itis taitaa kerätä voimia konkkauutisen julkaisua varten?

        hyvinkin. Tosin meinasi lehdillä mennä yöllä rytmi sekaisin, kun tuli kiire saada käytännössä sama juttu ulos idänkin suunnalla. Itukan juttu http://www.ita-savo.fi/Uutiset/12639986.html oli kirvoittanut tähän mennessä pari hyvää kommenttia, joista erityisesti nimim. T.U.R. Vallisen aiheelliseen tiedusteluun(lainaus itukan sivulta alla) minäkin mielelläni haluaisin rehellisen vastauksen.

        Lainaus:

        Rehellisiä vastauksia, kiitos

        Mikä siellä luolastossa on vikana, jos sitä uhkaa osittainen sulkeminen ensi kesänä? Onko työsuojelulakeja rikottu? Onko maksavien asiakkaiden turvallisuus ollut uhattuna? Kuka antoi luvan mennä luolaston huonokuntoisiin osiin? Ohittiko rahanhimo turvallisuus näkökohdat?

        T. U. R. Vallinen
        13.09. klo 17:12


    • Vaasassakin
    • Paskaputiikki

      Entäs sitten. Mitä väliä. Jos nytkin on kaikki maksut maksamatta mukaanlukien sotut niin eihän tuosta ole mitää hyötyä paikkakunnalle.
      Rullalle vaan ja vastuuhenkilöt saunantaakse ellei rahaa löydy.

    • Totuustyttö

      Huomenna on jälleen Retretin hallituksen kokous, jossa viimein ne suuret päätökset on tarkoitus nuijia pöytään. Aikanaan niistä sitten tiedotetaan koko kansalle median välityksellä jotakin muuta, kuin koko totuus.

    • The truth is...

      Ja paniikkihäiriö ei kun vaan pahenee ja jännitys tiivistyy; kuka tuleekaan seuraavana "kaapista" ulos kertomaan "virallisen totuuden"? Ja vain totuuden, mitään siihen lisäämättä, mitään siitä pois jättämättä?

    • Oh-hoh huijaa
    • Superylläri (not).

      No niin, se on sitten siinä :) Kiitos keskustelijoille täällä.

    • awwq

      Vittuuko hymyilette idiootit. Se on koko seutukunnalle suuri sääli jos Retretti ei jatka.

      • Mission im...?

        Jos se toimisi jatkossa omilla rahoillaan, kaikinpuolin terveellä pohjalla ja vieläpä järjellisen johdon alaisuudessa, toisin kuin nyt, niin tervetuloa takaisin milloin tahansa. Nyt on teoreettista jatkoakin ajatellen tärkeätä selvittää pesä pohjamutia myöten ja jos väärinkäytöksiä ilmenee, niin saattaa niihin syyllistyneet vastuuseen teoistaan, eikä enää jatkaa ikävien asioiden peittelyä. Erityistilintarkastus on, kuten jotkut muutkin ovat täällä jo maininneet, hyvä lähtökohta selvittää pesän taloussotkut, joita kyllä riittää.


      • en hymyile

        "Retretin konkurssi ei välttämättä merkitse toiminnan loppumista."

        Luepa hyvä nimimerkki awwq ajatuksella tuo ylläoleva Salinin kommentti, löytyy http://www.ita-savo.fi/Uutiset/12645595.html

        Kysynpähän vaan että kuka ne velat sitten maksaa?


      • Omillaan yrittävä
        en hymyile kirjoitti:

        "Retretin konkurssi ei välttämättä merkitse toiminnan loppumista."

        Luepa hyvä nimimerkki awwq ajatuksella tuo ylläoleva Salinin kommentti, löytyy http://www.ita-savo.fi/Uutiset/12645595.html

        Kysynpähän vaan että kuka ne velat sitten maksaa?

        Ensin törpötellään rahat menemään kaikkeen hullutukseen, sitten vedetään retretti konkkaan ja puhtaalta pöydältä taas liikkeelle hymyssä suin niin kuin Hyvärisen aikaan. Tässä on näköjään taas kerran taidetta tuettu ja rahat jää saamatta niin meiltä, kuin monilta muiltakin paikallisilta yrittäjiltä, vaikka se salin viimeiseen saakka vanoo, että rahat tulee tilille. Meitä tämä ei kaada, mutta tälläinen peli ajaa monet pienyrittäjät todella kuseen ja lisää konkursseja saattaa olla luvassa. Nyt pitäisi tutkia ja tarkkaan, että tämä saliniko ne rahat humputteli menemään vai kuka ja mihin sekä oliko retretin hallitus selvillä siitä, että mitä firmassa tapahtuu. Näihin asioihin pitää löytyä täysi selvyys ennenkuin voidaan edes ajatella uuden retretin tuloa.


      • II omillaan yrittävä
        Omillaan yrittävä kirjoitti:

        Ensin törpötellään rahat menemään kaikkeen hullutukseen, sitten vedetään retretti konkkaan ja puhtaalta pöydältä taas liikkeelle hymyssä suin niin kuin Hyvärisen aikaan. Tässä on näköjään taas kerran taidetta tuettu ja rahat jää saamatta niin meiltä, kuin monilta muiltakin paikallisilta yrittäjiltä, vaikka se salin viimeiseen saakka vanoo, että rahat tulee tilille. Meitä tämä ei kaada, mutta tälläinen peli ajaa monet pienyrittäjät todella kuseen ja lisää konkursseja saattaa olla luvassa. Nyt pitäisi tutkia ja tarkkaan, että tämä saliniko ne rahat humputteli menemään vai kuka ja mihin sekä oliko retretin hallitus selvillä siitä, että mitä firmassa tapahtuu. Näihin asioihin pitää löytyä täysi selvyys ennenkuin voidaan edes ajatella uuden retretin tuloa.

        Retretin kaltaisten yritysten toimintamalli on käsitykseni mukaan omiaan lisäämään yleisesti vilpillisyyttä yrityksissä ja välilliset vaikutukset ovat perin negatiiviset. Rehellisyys ja lainkuuliaisuus eivät näytä kannattavan lainkaan.

        Tämä pesä pitää yleisen edun nimissä ruotia erittäin tarkkaan ja vastuulliset henkilöt laittaa todella kantamaan vastuunsa!
        Sanktiot ja mahdolliset rangaistukset tulee olla lain mukaiset.

        Jokohan poliisilla on esitutkinta käynnissä?


      • 3. omillaan yrittävä
        en hymyile kirjoitti:

        "Retretin konkurssi ei välttämättä merkitse toiminnan loppumista."

        Luepa hyvä nimimerkki awwq ajatuksella tuo ylläoleva Salinin kommentti, löytyy http://www.ita-savo.fi/Uutiset/12645595.html

        Kysynpähän vaan että kuka ne velat sitten maksaa?

        ""Retretin konkurssi ei välttämättä merkitse toiminnan loppumista."

        Luepa hyvä nimimerkki awwq ajatuksella tuo ylläoleva Salinin kommentti, löytyy http://www.ita-savo.fi/Uutiset/12645595.html

        Kysynpähän vaan että kuka ne velat sitten maksaa? "


        Eipä tarvii 5 p. vihjettä tai olla mikkään selvänäkijä kun tietää jo näin suoralta käeltä sannoo että myö yrittäjät ja veronmaksajat tämänkii lystin kustannamme niinkun paljon muutakii humpuukkii nykysellään. Ei vuan näköjään ees usseempi yrittäjäkkää vaikka miten painas hommia kerkii tienata sitä tahtii kun mitä yks hupsu akka hovineen tuulettaa mänemään. Ja suap ihan nähä että tästäkään kuprusta ei suaha kettään mihinkään oikeeseen vastuuseen vuan piätä silitellään.


    • itekkiin narrattu

      Antaa mennä vaan. Ainahan noita firmoja on mennyt konkkaan ja omistajat ja vastuuhenkilöt ovat kuorineet lihapullat päältä ja löysä soussi on jäänyt työntekijöille jos aina sitäkään.
      Parempi vaan että keskityttäisiin vahvempiin, EU:n kansalaisiin kohdistuviin yrityksiin ja teollisuuteen eikä tälläisiin jossa joku satunnainen huithapeli suomalainen tai muutama venäläinen käy tietämättömyydessään piipahtamassa ja jossa on jokun juopon halpistaiteilijan töherryksiä seinillä.

    • Kesä-opas

      Salin kertoi vielä vähän aikaa sitten itukan mukaan, että "Retretti on normaalisti toimiva yhtiö, eikä sen taloudessa ole nyt mitään tavallisesta poikkeavia uhkia"

      Lyhyet on valheen jäljet tälläkin kertaa ja Salin on varsinainen kävelevä uskottavuusongelma ja on ollut sitä koko kesän. Palkkarästejäkään ei Salinin mukaan ollut. Ei ollutkaan, mutta jokainen palkkapäivä sai jännittää, että tuleeko se pieni palkka tällä kertaa vai ei, kun toimistoväki joutui niiden kanssa jatkuvasti kikkailemaan. Lisäksi ainakin kerran kesällä osa joidenkin työntekijöiden ylitöistä siirrettiin maksettavaksi seuraavassa tilissä, kun rahat eivät riittäneet. Tänään piti olla myös palkkapäivä, se viimeinen, eikä tullut palkkaa, eikä ilmoitusta siitä, että miksi näin on asianlaita. Sen tiedon sain vasta kun soitin Retrettiin sekä sen tiedon, että palkkaturvan kautta saanee joskus saatavansa. Tämä jos mikä on ollut todella huonoa henkilöstöpolitiikkaa, kuten sekin, että hallituksen enemmistö ei missään vaiheessa reagoinut lukuisiin Salinin johtamistavasta aiheutuneisiin ongelmiin, vaikka niistä useamman kerran kesän kuluessa hallitukselle raportoimmekin. Uskoivat sen sijaan ennemmin Salinia, joka kiisti kaiken perättömänä. Tämä kaikki on tehnyt muuten niin mukavasta työpaikasta todella ikävän ja henkisesti raskaan.

      • Tilit selviksi

        "http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/salin-retretin-konkurssi-johtuu-kiinteiston-suuresta-saneeraustarpeesta-1.1255494

        Onneksi syy ei ollutkaan rahapulassa. ;-) "

        Onneksi ei ollut. Muuten vaan jäi jokseenkin kaikille muille velkojille, paitsi Salinin kaverien firmoille velat maksamatta. Viimeksi mainittuihin tuntui rahaa löytyvän vaikka minkä verran ja maksatukset olivat kärkipäässä, jopa ohi palkkojenkin.

        Salin yrittää näillä peitetarinoilla ja luottotoimittajan suosiollisella avustuksella näppärästi häivyttää omaa osuuttaan konkurssiin. Toivottavasti tämä sumutus ei mene läpi enää pesänselvityksessä, vaan tilikirjat ja Salinin tekemiset sekä tekemättä jättämiset hallituksen vastaavien ohella joutuvat suurennuslasin alle ja ne tutkitaan perusteellisesti tarvittaessa vaikka poliisin toimesta.


    • herttaista menoa
    • altem
    • Kunto Arvio

      Minua kiinnostaisi tietää se, että mitä siinä täällä mainitussa kuntoarviossa on oikein lukenut ja mitkä ovat olleet sen loppupäätelmät? Niihin ei ainakaan vielä ole otettu mitään kantaa julkisuudessa. Ovatko asiakkaat olleet oikeasti vaarassa Retretissä vieraillessaan? Aiotaanko asiasta kertoakaan vai yritetäänkö sekin asia lakaista maton alle, kuten paljon muutakin, mikä ei selvästikään kestä lähempää tarkastelua?

      • Poliisitutkinta?

        Jokohan asiasta on esitutkinta käynnissä?
        Tietääkö kukaan. Mielestäni pitäisi jo olla.

        Vastuuhenkilöiden omaisuus pitää määrätä heti hukkaamiskieltoon.


      • Hlökunta myös

        "Minua kiinnostaisi tietää se, että mitä siinä täällä mainitussa kuntoarviossa on oikein lukenut ja mitkä ovat olleet sen loppupäätelmät? Niihin ei ainakaan vielä ole otettu mitään kantaa julkisuudessa. Ovatko asiakkaat olleet oikeasti vaarassa Retretissä vieraillessaan? Aiotaanko asiasta kertoakaan vai yritetäänkö sekin asia lakaista maton alle, kuten paljon muutakin, mikä ei selvästikään kestä lähempää tarkastelua? "


        Eikä unohdeta tässä Retretin henkilökuntaakaan, joka on aukioloaikaan ollut jatkuvasti paikalla. Nämäkin asiat tulisi selvittää taloussotkujen ym. ohella kunnolla, ennen kuin jatkoa edes suunnitellaan. Nyt ehkäpä tarkoituksellisesti ihmisten huomiota vedetään polttopisteestä toisarvoisiin seikkoihin ja uuden uljaan Retretin nousuun.


      • NÄYTTÖ PUUTTUU
        Poliisitutkinta? kirjoitti:

        Jokohan asiasta on esitutkinta käynnissä?
        Tietääkö kukaan. Mielestäni pitäisi jo olla.

        Vastuuhenkilöiden omaisuus pitää määrätä heti hukkaamiskieltoon.

        Mitään esitutkintaa ei aloiteta, sillä konkurssiin ajautuminen ei ole ennenkään ollut rikos.

        Onko mitä näyttöä esittää mahdollisen esitutkinnan aloittamisen tueksi?


      • dada.
        NÄYTTÖ PUUTTUU kirjoitti:

        Mitään esitutkintaa ei aloiteta, sillä konkurssiin ajautuminen ei ole ennenkään ollut rikos.

        Onko mitä näyttöä esittää mahdollisen esitutkinnan aloittamisen tueksi?

        Eiköhän velkojat löydä pientä petoksen tynkää esitutkinnan käynnistämiseksi?


      • Itseasiassa
        NÄYTTÖ PUUTTUU kirjoitti:

        Mitään esitutkintaa ei aloiteta, sillä konkurssiin ajautuminen ei ole ennenkään ollut rikos.

        Onko mitä näyttöä esittää mahdollisen esitutkinnan aloittamisen tueksi?

        "Mitään esitutkintaa ei aloiteta, sillä konkurssiin ajautuminen ei ole ennenkään ollut rikos.

        Onko mitä näyttöä esittää mahdollisen esitutkinnan aloittamisen tueksi?"



        Hyvin vahva näyttö on olemassa ja vamassa tallessa. Tutkintaa ei aloiteta, sillä se ei ole kenenkään etu. Jo ennestään ylikuormitetulla poliisilla ja oikeuslaitoksella on töitä liikaakin resursseihin nähden eikä yhteiskunnallakaan ole liikoja varoja käytettäväksi näin laajaan ja sen myötä kalliiksi tulevaan juttuun. Lisäksi Retretin johto sen hallitus mukaan lukien käyttää kaikki mahdolliset keinot, ettei tutkintaa tule missään vaiheessa. Heillä on kuitenkin liian paljon pelissä ja menetettävänään.


      • §
        Itseasiassa kirjoitti:

        "Mitään esitutkintaa ei aloiteta, sillä konkurssiin ajautuminen ei ole ennenkään ollut rikos.

        Onko mitä näyttöä esittää mahdollisen esitutkinnan aloittamisen tueksi?"



        Hyvin vahva näyttö on olemassa ja vamassa tallessa. Tutkintaa ei aloiteta, sillä se ei ole kenenkään etu. Jo ennestään ylikuormitetulla poliisilla ja oikeuslaitoksella on töitä liikaakin resursseihin nähden eikä yhteiskunnallakaan ole liikoja varoja käytettäväksi näin laajaan ja sen myötä kalliiksi tulevaan juttuun. Lisäksi Retretin johto sen hallitus mukaan lukien käyttää kaikki mahdolliset keinot, ettei tutkintaa tule missään vaiheessa. Heillä on kuitenkin liian paljon pelissä ja menetettävänään.

        Näinköhän tämä linja pitää loppuun saakka? Tiettyä skeptisyyttä hiipii ajatuksiini.
        Paljon saattaa olla pelissä jollakulla muullakin.

        Lain mukaan esitutkinta ON ALOITETTAVA, mikäli on syytä epäillä tapahtuneen rikos. Nämä länget on poliisilla niskassa, siitä ei pääse mihinkään.

        Miten tutkintaa suoritetaan on sitten jo kokonaan toinen asia.
        Silloin syytä asianomistajan tai ainakin hänen asiamiehensä olla tarkkana.

        Totuus pitäisi tulla esille. Ihan yleisenkin edun mukaisesti.


      • Alli Virvaus
        § kirjoitti:

        Näinköhän tämä linja pitää loppuun saakka? Tiettyä skeptisyyttä hiipii ajatuksiini.
        Paljon saattaa olla pelissä jollakulla muullakin.

        Lain mukaan esitutkinta ON ALOITETTAVA, mikäli on syytä epäillä tapahtuneen rikos. Nämä länget on poliisilla niskassa, siitä ei pääse mihinkään.

        Miten tutkintaa suoritetaan on sitten jo kokonaan toinen asia.
        Silloin syytä asianomistajan tai ainakin hänen asiamiehensä olla tarkkana.

        Totuus pitäisi tulla esille. Ihan yleisenkin edun mukaisesti.

        Mistä kaupungista on kotoisin Retretin hallituksen puheenjohtaja?

        Missä kaupungissa sijaitsee etelä-savon poliisin johtopaikka?

        Jos ne on samassa kaupungissa, niin hiljaista tulee olemaan tutkimuksen saralla, sillä "SOPU SIJAA ANTAA".


      • Jour-nal
        § kirjoitti:

        Näinköhän tämä linja pitää loppuun saakka? Tiettyä skeptisyyttä hiipii ajatuksiini.
        Paljon saattaa olla pelissä jollakulla muullakin.

        Lain mukaan esitutkinta ON ALOITETTAVA, mikäli on syytä epäillä tapahtuneen rikos. Nämä länget on poliisilla niskassa, siitä ei pääse mihinkään.

        Miten tutkintaa suoritetaan on sitten jo kokonaan toinen asia.
        Silloin syytä asianomistajan tai ainakin hänen asiamiehensä olla tarkkana.

        Totuus pitäisi tulla esille. Ihan yleisenkin edun mukaisesti.

        Samaa mieltä siitä, että totuuden asioista, mitä ne sitten ovatkaan, tulisi tulla julki sellaisenaan. Olen samalla kuitenkin varma, ettei totuus tule julki ainakaan niin kauan, kun Retretin johto "hyväveli-piireineen" pystyy asiaan vaikuttamaan. Merkit viime päivinä ovat olleet siihen suuntaan jo hyvin vahvat ja esim. uutisointi konkurssin todellisista syistä on monissa jutuissa aivan metsässä ja vieläpä tarkoituksellisesti. Jos poliisi ei syystä tai toisesta ala tutkia asioita, niin toivottavasti suomesta löytyy vielä edes joku oikea, tutkiva journalisti ilman "talutusnuoraa" ja tuo totuuden mahdollisimman kokonaisena julki.


      • salaliitot kukkaan
        Jour-nal kirjoitti:

        Samaa mieltä siitä, että totuuden asioista, mitä ne sitten ovatkaan, tulisi tulla julki sellaisenaan. Olen samalla kuitenkin varma, ettei totuus tule julki ainakaan niin kauan, kun Retretin johto "hyväveli-piireineen" pystyy asiaan vaikuttamaan. Merkit viime päivinä ovat olleet siihen suuntaan jo hyvin vahvat ja esim. uutisointi konkurssin todellisista syistä on monissa jutuissa aivan metsässä ja vieläpä tarkoituksellisesti. Jos poliisi ei syystä tai toisesta ala tutkia asioita, niin toivottavasti suomesta löytyy vielä edes joku oikea, tutkiva journalisti ilman "talutusnuoraa" ja tuo totuuden mahdollisimman kokonaisena julki.

        http://www.verkkomedia.org/uutisvuoto.asp?ref=bn

        Tuonne vaan mahdollisimman monelta juttuvinkkiä.


    • Ja jytkyt vaan

      jatkuu -kyllä kansa tietää!

    • joutaa sinne

      Jospa joku venäläinen ökymiljardööri louhituttaisi koko luolaston irti ja veisi venäjälle. Päästäisiin mokomasta madonreiästä.

    • Länsi vastaan Itä
    • otsul

      " Retretin konkurssi ei johdu kiinteistöstä

      Lehdessä aika yleisesti on viime päivinä kommentoitu Retretin vaikeuksia ja nyt konkurssia jossa syytä yritetään vierittää kiinteistön omistajien niskaan. Kiinteistön toisena omistajana voin vain todeta ettei konkurssilla ole mitään tekemistä kiinteistön kunnon kanssa. Retrettiä on johdettu huonosti ja näyttelyt eivät ole olleet vetovoimaisia. Jos budjetti on laadittu 65.000 kävijän varaan ja näyttelyssä käy 46.000 kävijää ja yhtiö on ennestään jo huonossa tilassa niin eihän siitä voi muuta seurata kuin konkurssi.

      Leevi Hakola
      15.09. klo 15:41"

      Lähde: ITÄ-SAVO

      • otsul

        Ylläoleva kirjoitus katosi Itä-Savon uutisen kommenttiosiosta.

        Katosiko pysyvästi vai "päivitetäänkö" sitä?


      • Leevin House

        Vaikka Retretin rakennukset eivät missään vetovoimaisessa kunnossa olekaan, niin kyllä ne syyt konkurssiin on jossain muualla, kuin itse rakennuksissa. Leevi Hakola on hyvin vahvasti oikeilla jäljillä todetessaan, että "Retrettiä on johdettu huonosti ja näyttelyt eivät ole olleet vetovoimaisia. Jos budjetti on laadittu 65.000 kävijän varaan ja näyttelyssä käy 46.000 kävijää ja yhtiö on ennestään jo huonossa tilassa niin eihän siitä voi muuta seurata kuin konkurssi." Näin todellakin tapahtui, mutta Retretin toimitusjohtaja Anne-Maj Salin ei kanna vastuutaan asiassa, vaan syyttelee muita omista karkeista virhearvioinneistaan ja yrittää selitellä niitä omalta kannaltaan parhain päin.


      • Vaasalainen.
        Leevin House kirjoitti:

        Vaikka Retretin rakennukset eivät missään vetovoimaisessa kunnossa olekaan, niin kyllä ne syyt konkurssiin on jossain muualla, kuin itse rakennuksissa. Leevi Hakola on hyvin vahvasti oikeilla jäljillä todetessaan, että "Retrettiä on johdettu huonosti ja näyttelyt eivät ole olleet vetovoimaisia. Jos budjetti on laadittu 65.000 kävijän varaan ja näyttelyssä käy 46.000 kävijää ja yhtiö on ennestään jo huonossa tilassa niin eihän siitä voi muuta seurata kuin konkurssi." Näin todellakin tapahtui, mutta Retretin toimitusjohtaja Anne-Maj Salin ei kanna vastuutaan asiassa, vaan syyttelee muita omista karkeista virhearvioinneistaan ja yrittää selitellä niitä omalta kannaltaan parhain päin.

        Salin on Nainen paikallaan turha on naamaa vääntää norsun vit ulle ennen aikojaan.


      • herttaventti
        Vaasalainen. kirjoitti:

        Salin on Nainen paikallaan turha on naamaa vääntää norsun vit ulle ennen aikojaan.

        Salin on vain pelinappula tässä leikissä, jossa Retretti kokonaisuudessaan siirretään veronmaksajien vastuulle. Kiinteistön omistajat nauravat tiliotetta lukiessaan, kun köyhä Savonlinna maksaa osan remonteista, joka olisi heille kuulunut.


      • Pravda = Totuus
        otsul kirjoitti:

        Ylläoleva kirjoitus katosi Itä-Savon uutisen kommenttiosiosta.

        Katosiko pysyvästi vai "päivitetäänkö" sitä?

        Etkös tiedä, että Itä-Savosta saa lukea vain totuuden, kokonaisen totuuden?


    • Vuorille

      Vedä vaan se norsun vit* päähäs ja pakene vuorille!!!!!!!!!!!!!

    • Siperia opettaa

      Tsemppiä ja jaksamista Retretin työntekijöille... Muutama selviytymisvinkki:
      -älä ikinä usko mitä se sanoo
      -pidä päiväkirjaa loukkauksista, valehtelusta, syrjinnästä jms.
      -älä usko lupauksiin!
      -ota yhteyttä työsuojeluviranomaisiin ennen kuin on liian myöhäistä

    • Ex-Retrettiläine

      Kiitos paljon ja oikeasti! Hyvin vähän oli tsemppaajia tänä kesänä, vaikka niille olisi kyllä ollut tarvetta. On se kyllä kumma, miten yksi narsistinen henkilö voikin sotkea kaiken mahdollisen vieläpä niin, ettei oikein missään hommassa ole mitään järkeä. Minun kohdaltani se onneksi on muuten ohi, mutta maksamatta jääneet palkat olisi kiva saada mahdollisimman pian. Niillekin rahoille olisi oikeasti käyttöä. Tämä tilanne ajaa ennestäänkin tiukan opiskelijabudjetin toooosi ahtaalle.

      • vinkki vinkki

        Anna Ilta-Sanomille REHELLINEN näkemys kohtaamistasi ongelmista ja vaadi korvausta antamistasi tiedoista, sillä se lisää lehden myyntiä kiinnostavan aiheen takia ympäri valtakuntaa.

        Jos et halua julkisuutta, niin voit esiintyä kuvatta ja nimettä.


      • Vieläkö se
        vinkki vinkki kirjoitti:

        Anna Ilta-Sanomille REHELLINEN näkemys kohtaamistasi ongelmista ja vaadi korvausta antamistasi tiedoista, sillä se lisää lehden myyntiä kiinnostavan aiheen takia ympäri valtakuntaa.

        Jos et halua julkisuutta, niin voit esiintyä kuvatta ja nimettä.

        Hymy tekee juttuja tämmösistä niinkun joskus aikoinaan? Entäs Seiska tai telkun puolella MOTti? Tossahan ois ihan kunnon jutun ainekset kasassa kun joku vaan viittis nähä vaivaa ja panna pakettiin.


      • Voimia teille

        "Kiitos paljon ja oikeasti! Hyvin vähän oli tsemppaajia tänä kesänä, vaikka niille olisi kyllä ollut tarvetta. On se kyllä kumma, miten yksi narsistinen henkilö voikin sotkea kaiken mahdollisen vieläpä niin, ettei oikein missään hommassa ole mitään järkeä. Minun kohdaltani se onneksi on muuten ohi, mutta maksamatta jääneet palkat olisi kiva saada mahdollisimman pian. Niillekin rahoille olisi oikeasti käyttöä. Tämä tilanne ajaa ennestäänkin tiukan opiskelijabudjetin toooosi ahtaalle."


        Toivottavasti asiat selviävät mahdollisimman pian ja saatte palkkanne, joka teille kuuluu. Voimia kaikille teille Retretin kesätyöläisille!


    • CC

      'Pilliin puhaltajia' tarvittaisiin monesta tämän alueen kummasta toiminnasta ja mm. kartellisekoiluista.

      Se vaan vaatii rohkeutta yksilöiltä noiden rakennelmien sisällä. Rohkeita tullaan auttamaan tarvittaessa. Tietojen jakaminen ja seivaaminen on yksi asia.

      Vinkkivinkin kommentti on yksi keino - toimikaa.

    • Omistajien terveiset

      Retrettiin liittyvä juttu YLEn uutisista sivulta:

      http://yle.fi/uutiset/retretin_tilojen_omistajat_narkastyneita_taidekeskuksen_johdolle/6297854

      Uutinen tähän kopioituna kokonaisuudessaan kuuluu seuraavasti:

      Etelä-Savo 17.9.2012 klo 14:33 | päivitetty 17.9.2012 klo 14:52

      Retretin tilojen omistajat närkästyneitä taidekeskuksen johdolle

      Retretin luolaston ja muiden tilojen omistajat pitävät tilojen huonoon kuntoon vetoamista tekosyynä konkurssihakemukselle. Todelliset syyt ovat muualla, sanovat kiinteistöjen omistajat Leevi Hakola ja Kai Mäkelä.

      Retretin luolaston oviaukko

      Mistä on kyse?

      Retretin kiinteistöjen omistajat pitävät taidekeskuksen huonoa kuntoa tekosyynä konkurssihakemukselle
      Omistajien mukaan on Retretin johdon syytä, että tilat ovat rempallaan
      Omistajiin ei ole oltu yhteydessä ongelmista ennen konkurssihakemuksen jättämistä

      Retretin tilojen omistajat ovat närkästyneitä siitä, että Retretin johto on vierittänyt taidekeskuksen konkurssihakemusta tilojen huonon kunnon syyksi. Sekä L-Housen omistaja Leevi Hakola että sijoittaja Kai Mäkelä sanovat, ettei taidekeskuksen vetovoima riipu näyttelytilojen kunnosta vaan ihan muista tekijöistä.

      - Kaiken lisäksi luolaston ja muiden tilojen huono kunto on Retretin johdon omaa syytä, sanoo luolaston omistaja ja sijoittaja Kai Mäkelä.

      - Meillä on kirjallinen sopimus siitä, että he huolehtivat kiinteistön kunnosta siten, että he pystyvät näyttelyn hoitamaan. Kiinteistön kunnosta huolehtiminen ei kuulu kiinteistön omistajalle, siitä on aivan mustaa valkoisella. Ongelmahan on siinä, että Retrettiin ei ole saatu tarpeeksi katsojia, jotta nämä asiat olisi pystytty hoitamaan, Mäkelä toteaa.

      Samoilla linjoilla on Hakola, jonka yritys L-House omistaa Retretin ravintolan, toimistotilat, työpajat ja maa-alueita.

      - Retretti Oy:n toimitusjohtaja yrittää kääntää konkurssihakemuksen kiinteistöjen huonon kunnon syyksi. Ei pidä paikkaansa. Retretti on ollut koko ajan huono vuokranmaksaja, ei ole huolehtinut kiinteistön kunnosta sovitusti, eikä edes yritä maksaa takaisin lainojaan, Hakola sanoo.
      Kiinteistöjen ongelmat omistajien tietoon vasta nyt

      Sekä Mäkelä että Hakola kertovat, ettei Retretin johdosta ole oltu heihin yhteydessä taidekeskuksen ongelmista ennen konkurssihakemuksen jättämistä.

      - Kukaan ei ole edes keskustellut asiasta ennen kuin nyt. Esimerkiksi RAY:n kasinon saaminen Retrettiin olisi voinut pelastaa koko tilanteen, mutta nyt mistään ei ole ennätetty edes neuvotella, kun vasta perjantaina kuultiin konkurssihakemuksesta, Mäkelä sanoo.

      Retretin johto on esittänyt julkisuudessa toiveensa kiinteistöjen siirtämisestä julkiseen omistukseen. Hakola pitää ajatusta hyvänä sikäli, että kahden omistajan malli on ollut koko ajan hankala.

      - Mehän ollaan tässä vähän heikossa neuvotteluasemassa kun emme omista varsinaisia näyttelytiloja ja meillä on kuitenkin intressejä vahvasti Punkaharjulla, Hakola sanoo.

      Luolaston omistava Mäkelä sanoo olevansa valmis myymään osuutensa, jos siitä on apua Retretin selviytymiselle.

      - Olen sanonut hinnan ja ehdot millä myyn. Ei ole järkeä olla mukana sellaisessa mihin ainoastaan menee rahaa eikä lainkaan tule, Mäkelä toteaa.
      Lisää aiheesta
      Retretti Oy jätti konkurssihakemuksen
      14.9.

      Riina Ahonen
      Yle Etelä-Savo

      • Tuumimpahan vaan

        että millähän ehoilla ja hinnalla on "Mäkelän monttu" kaupan? Onkohan joku ihan järetön pyynti vai enempi realistinen eli semmonen "kuhan sais käsistään" -hinta?


      • Maj Käkelä
        Tuumimpahan vaan kirjoitti:

        että millähän ehoilla ja hinnalla on "Mäkelän monttu" kaupan? Onkohan joku ihan järetön pyynti vai enempi realistinen eli semmonen "kuhan sais käsistään" -hinta?

        1 euro.

        Tärkeintä on päästä lopullisesti irti vastuista, jotka ovat satoja tuhansia euroja.


      • 200euroapertunti

      • Onkoha se
        200euroapertunti kirjoitti:

        http://www.helsinki.chamber.fi/index.phtml?1262_m=2016&s=156

        Vääntöä tulee ja lakimiehet taputtavat karvaisia tai karvattomia käsiään yhteen tai jopa puoli kahteen...

        retretin konkurssihakemus jo käsittelyssä siellä oikeuvessa ja pesän selevittäjä valittu? Kukahan sekki lienöö? Voipi olla sillä selvittämistä kerrakseen, jos kunnolla meinoo tehä...


      • Ja sama Ilkassa

        Sama juttu Ilkka-lehdessä vähän eri sanakääntein:

        http://www.ilkka.fi/kulttuuri-ja-viihde/retretin-johdon-selitykset-arsyttavat-omistajia-1.1257376



        Retretin johdon selitykset ärsyttävät omistajia

        tiistai 18.09.2012 Kommentit0
        Retretin päänäyttely oli tänä vuonna Tyko Sallisen. Esillä oli muun muassa Ateneumin omistuksessa oleva Jytkyt. Kiinteistön omistajien mielestä Retretin konkurssin syy on yksinkertaisesti se, että näyttelyt eivät ole vetäneet yleisöä.


        VAASA

        Seinäjokelaislähtöinen sijoittaja, L-Housen omistaja Leevi Hakola sanoo, että on aivan kohtuutonta syyttää kiinteistöjen huonoa kuntoa konkurssin syyksi.

        Hänen yrityksensä L-House omistaa Retretin ravintolan, toimistotilat, työpajat ja maa-alueita, kuten parkkipaikat.

        - Tilat ovat remontin tarpeessa, mutta ei sinne kukaan ole jättänyt tulematta rakennusten huonon kunnon takia. Edelliset näyttelyt ovat menneet pieleen ja tämäkin meni pieleen. Näyttelyt ovat olleet niin huonoja, etteivät ne kiinnosta väkeä tarpeeksi, Hakola sanoo.

        - Ongelma on se, ettei Retretti ole kyennyt uudistumaan. Kriitikot antoivat hyviä lausuntoja tämän kesän näyttelyistä, mutta eivät ne kiinnostaneet väkeä.

        Hakola onseurannut Retretin tilannetta läheltä vuodesta 2007, jolloin hän tuli kiinteistöomistajaksi.

        - Retretti kuului isoon kokonaisuuteen, jossa ostimme 50 hehtaaria maata, jossa on myös paljon rantaviivaa. Retretissä osa tiloista on rakennettu toisten tontille.

        - Vuonna 2009 Retretti oli tosi huonossa kunnossa. Silloin sille kerättiin rahaa ja mekin lainasimme. Maakuntaliitot tukivat laajaa markkinointikampanjaa. Se tuotti tulosta ja vuonna 2010 näyttelykesän jälkeen tilanne oli kohtuullinen.

        - Mutta vuonna 2011 meni taas huonosti ja Retretti tuotti tappiota. Sama toistui tänä kesänä.

        Leevi Hakolankin yrityksellä on Retretiltä saatavia noin 100000.

        - Laina on maksamatta takaisin ja tämän vuoden vuokrat on myös saamatta.

        Sijoittaja Kai Mäkelä puolestaan omistaa Retretin näyttelytilat. Mäkelän omistukseen ne päätyivät, kun ne olivat lainan vakuutena, jota ei sitten pystytty hoitamaan.

        - Iso vahinko on tapahtunut siinä, kun kiinteistöt ovat ajautuneet pois Retretin omistuksesta. Ja koska Retretti on rahaton yhtiö, se ei ole pystynyt hankkimaan niitä takaisin, Hakola arvioi tilannetta.

        Valtiollisten avustusten saamisessa haittaa se, toimintaa pyörittää yritys Jos koko paketti olisi julkisessa omistuksessa, niin rahoitusta on lupailtu sekä toimintaan että korjauksiin. Retretin hallitus onkin ilmoittanut että olisi järkevää saada omistus yksiin käsiin.

        Kiinteistön omistajia harmittaa, kun Retretin hallitus tai johto ei ole ollut mitenkään yhteydessä heihin.

        - Kaikki asiat on luettu lehdistä, Hakola toteaa.

        Hakola sanoo, että L-House on valmis myymään oman osuutensa. Samaa sanoo luolaston osalta Yle Etelä-Savon haastattelema Kai Mäkelä. Mäkelä huomauttaa, että luolaston ja muiden tilojen huono kunto on Retretin johdon omaa syytä.

        - Meillä on kirjallinen sopimus, että he huolehtivat kiinteistön kunnosta siten, että he pystyvät näyttelyn hoitamaan. Kiinteistön kunnosta huolehtiminen ei kuulu kiinteistön omistajalle, siitä on aivan mustaa valkoisella.

        Laura Krohn


    • ihqu <3
      • Rinssille morsian

        "Sami naitti Punkaharjun Savonlinnalle ja huomenlahjaksi saadaan vähän käytetty taidekeskus... "


        Nyt kun joku uljas rinssi -vaikkapa Sulkko- vielä puhaltais sen muutamalla millillä "Ruususen unesta" herreille, niin vot sitä riemua!


      • Sorvari minnäi

        RETRETISTÄ VIISI VAIHTOEHTOA

        Taidekeskus Retretin toiminnan jatkamiseksi on sorvattu viisi erilaista vaihtoehtoista mallia, joiden paremmuus pitäisi saada kiireellä selvitettyä. Kuva on Retretin Downtownin näyttelystä kesältä 2012.
        Retretin avuksi viisi vaihtoehtoa

        18.09.2012 21:41

        Punkaharjun kunnanhallitus käsitteli lisälista-asiana tiistaina konkurssiin hakeutumassa olevan Taidekeskus Retretin tilannetta.

        Kunnanhallitus esittää kuntaliitoksen yhdistymishallitukselle ja Savonlinnan kaupunginhallitukselle kiireellisten, kuntaliitossopimuksen edellyttämien toimien aloittamista, jotta Retretin toiminta voidaan turvata.

        Edelleen kunnanhallitus valtuutti Punkaharjun kunnanjohtajan Sami Sulkon jatkamaan Campus Artis -säätiön, Savonlinnan kaupungin ja kiinteistönomistajien kanssa selvitystyötä, joka tähtää Retretin toiminnan jatkumiseen. Työn alla on viisi eri vaihtoehtoa toiminnan turvaamiseksi.



        Sitä vuan jäin tuossa miettimmään et minkähänlaisella sorvilla se tuo retreetin jatko on sorvattuna ku ei ainaskaan minun sorvila tuommonen onnistu vai liekkö vika sorvoojassa?


    • Reaktori+Bubo=€€€€€€

      Tässä toisesta viestiketjusta napattua:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10894331/#comment-57308758

      "Ainakin Saliini teetti suuren osan Kuntsin näyttelyiden järjestämiseen liittyvistä töistä Reaktorilla, ettei vaan olis tarvinnut olla missään tekemisissä omien työntekijöittensä kanssa eikä ainakaan kertoa niille mistään mitään. Kyllähän siinä rahaa paloi kun Kuntsin museoammattilaisille maksettiin tyhjän panttina olemisesta, ja hommat teetettiin yksityisellä mainosfirmalla. Ja nyt sama toistuu Retretissä?! "

      Retretissä rahaa poltteli menemään Reaktorin ohella Marketta Hailan (ent.Seppälä) BuboBase.Nykytaidepalvelut -niminen firma, jotka molemmat tulivat Anne-Majn mukana kuvioihin. Anne-Maj on tottunut toimimaan molempien kanssa jo pitkän aikaa ja molemmat firmat saivat tiettävästi saatavansa ensimmäisten joukossa, kuten Savonlinna -sivulla joku jo kirjoittikin, palkkojen yms. periaatteessa ensisijaisten suoritteiden jäädessä maksamatta. Palkat joutuukin hakemaan palkkaturvan kautta, kun rahat on käytetty johonkin muuhun. Tasan ei siis käy onnen lahjat.

      • Framework

        Tietääkö kukaan, että onko tämä Marketta Haila ent. Seppälä sama Marketta Seppälä, joka johti Näyttelyvaihtokeskus Framea ja sai sieltä potkut?

        Wikipedia tiesi kertoa Framesta mm. seuraavaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Näyttelyvaihtokeskus_Frame

        "Frame oli vuosina 2009 ja 2010 julkisuudessa esillä näyttelyvaihtokeskuksen tulehtuneen työskentelyilmapiirin vuoksi. Organisaatiosta tehtiin valitus Uudenmaan työsuojelupiiriin toukokuussa 2009 johdon asiattomasta ja vähättelevästä toiminnasta. Vuosina 1998-2010 toimineen johtajan Marketta Seppälän kaudella keskuksesta erosi kahdeksan työntekijää.[5][6] Keskuksessa työskenteli vuonna 2011 kuusi työntekijää.[7]"


      • On se
        Framework kirjoitti:

        Tietääkö kukaan, että onko tämä Marketta Haila ent. Seppälä sama Marketta Seppälä, joka johti Näyttelyvaihtokeskus Framea ja sai sieltä potkut?

        Wikipedia tiesi kertoa Framesta mm. seuraavaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Näyttelyvaihtokeskus_Frame

        "Frame oli vuosina 2009 ja 2010 julkisuudessa esillä näyttelyvaihtokeskuksen tulehtuneen työskentelyilmapiirin vuoksi. Organisaatiosta tehtiin valitus Uudenmaan työsuojelupiiriin toukokuussa 2009 johdon asiattomasta ja vähättelevästä toiminnasta. Vuosina 1998-2010 toimineen johtajan Marketta Seppälän kaudella keskuksesta erosi kahdeksan työntekijää.[5][6] Keskuksessa työskenteli vuonna 2011 kuusi työntekijää.[7]"

        Tietääkö kukaan, että onko tämä Marketta Haila ent. Seppälä sama Marketta Seppälä, joka johti Näyttelyvaihtokeskus Framea ja sai sieltä potkut?

        Sama on ja "pöytätavat" ennallaan.


      • Saman toistoa

        Sama meno on tainnut olla Retretissä. Nämä kaksi toimijaa BuboBase ja Reaktori Design Management Oy siellä tj:n apuna hääräili ja laitteli "paikkoja kuntoon". Työnlaatu vaan ei tainnut vastata maksettuja palkkioita kuulemani ja näkemäni mukaan. (Eikä muuten varmaan ole nämä palkkiot ja laskut maksamatta!?!?!? Kyllähän kaveria sen verran on mäessä autettava). Toivotaan ettei kukaan mene enää samaan halpaan ja maksa amatöörimäisesta puuhastelusta!


      • Toman saistoa
        Saman toistoa kirjoitti:

        Sama meno on tainnut olla Retretissä. Nämä kaksi toimijaa BuboBase ja Reaktori Design Management Oy siellä tj:n apuna hääräili ja laitteli "paikkoja kuntoon". Työnlaatu vaan ei tainnut vastata maksettuja palkkioita kuulemani ja näkemäni mukaan. (Eikä muuten varmaan ole nämä palkkiot ja laskut maksamatta!?!?!? Kyllähän kaveria sen verran on mäessä autettava). Toivotaan ettei kukaan mene enää samaan halpaan ja maksa amatöörimäisesta puuhastelusta!

        Edellä mainittujen toimijoiden touhu oli todellakin amatöörimäistä, vaikka molemmat esittivätkin olevansa alansa ammattilaisia. Henkilökunnan ohjeet ja neuvot eivät kelvanneet, eikä niitä käytännössä huomioitu missään vaiheessa. Niinpä monet asiat tehtiin täysin järjenvastaisesti, mikä osaltaan vaikutti vararikkoon päätymisessä, kun kustannukset karkasivat käsistä ja samalla tuotot pienenivät tämän säätämisen seurauksena. Joitakin epätoivoisia korjausliikkeitä yritettiin sitten tehdä loppupuolella kesää henkilökunnan jo alunperin esittämältä pohjalta, mutta nämä korjausliikkeet tulivat aivan liian myöhään, eikä niistä ollut enää pelastamaan tilannetta.


      • Vääryys
        Toman saistoa kirjoitti:

        Edellä mainittujen toimijoiden touhu oli todellakin amatöörimäistä, vaikka molemmat esittivätkin olevansa alansa ammattilaisia. Henkilökunnan ohjeet ja neuvot eivät kelvanneet, eikä niitä käytännössä huomioitu missään vaiheessa. Niinpä monet asiat tehtiin täysin järjenvastaisesti, mikä osaltaan vaikutti vararikkoon päätymisessä, kun kustannukset karkasivat käsistä ja samalla tuotot pienenivät tämän säätämisen seurauksena. Joitakin epätoivoisia korjausliikkeitä yritettiin sitten tehdä loppupuolella kesää henkilökunnan jo alunperin esittämältä pohjalta, mutta nämä korjausliikkeet tulivat aivan liian myöhään, eikä niistä ollut enää pelastamaan tilannetta.

        Ja kukaan ei puuttunut tilanteeseen vaikka henkilökunta sitä toivoi ja pyysikin.


      • dubla tai guiddi
        Vääryys kirjoitti:

        Ja kukaan ei puuttunut tilanteeseen vaikka henkilökunta sitä toivoi ja pyysikin.

        Jos asiaa tutkittaisiin ja vastuullisia etsittäisiin, niin tuo oman henkilökunnan aliarvioiminen tulisi kalliiksi ulkoisen avun tilaajalle.

        Onkohan kaikki kuitit tallessa?


      • Shredderi
        dubla tai guiddi kirjoitti:

        Jos asiaa tutkittaisiin ja vastuullisia etsittäisiin, niin tuo oman henkilökunnan aliarvioiminen tulisi kalliiksi ulkoisen avun tilaajalle.

        Onkohan kaikki kuitit tallessa?

        Jäljellä taitaa olla vain pelkkä kupla ilman kuitteja ja muita tositteita?


      • Kupla vain ja
        Shredderi kirjoitti:

        Jäljellä taitaa olla vain pelkkä kupla ilman kuitteja ja muita tositteita?

        puhjennut sellainen!


    • Laiva ohoi!

      Tämän päiväisessä itukassa Punkaharjun kunnanjohtaja Sulkko tavallaan komentaa kaikki miehet pumppuihin, vaikka "laiva" on jo uponnut. Parempi myöhään, kuin milloinkaan? Toivottavasti Sulkon ja kumppaneiden innokas touhuaminen asian ympärillä kantaa hedelmää ja Retretti nousee vielä terveeltä pohjalta toimivaksi merkittäväksi taidekeskukseksi.

      • Iljaa netistä

      • Pump-paa-mo

        "Tämän päiväisessä itukassa Punkaharjun kunnanjohtaja Sulkko tavallaan komentaa kaikki miehet pumppuihin, vaikka "laiva" on jo uponnut. Parempi myöhään, kuin milloinkaan? Toivottavasti Sulkon ja kumppaneiden innokas touhuaminen asian ympärillä kantaa hedelmää ja Retretti nousee vielä terveeltä pohjalta toimivaksi merkittäväksi taidekeskukseksi."

        HEH HEH! Sulkko ja kumppanit taitaa paremminkin pumpata lisää kierroksia vaalikoneeseen, kuin mitään muuta. Jos aikoo kestää vallankahvassa kiinni jatkossakin, niin onhan se tärkeää olla esillä näinä aikoina, vaikkei ole mitään konkreettista tarjotakaan.


      • V. Aasa

        "...Retretti nousee vielä terveeltä pohjalta toimivaksi..."

        Pohjaa ei saada terveeksi jos sitä ei tutkita perinpohjaisesti kaikkien osalta.

        Retretti on ollut veloissa vuosikausia mutta joka avajaisissa oli vara syöttää ja juottaa "tärkeitä" henkilöitä ja aina oli puheissa "tämä kesä näyttää paljon paljon paremmalta kuin edellinen".

        Avajaispuheilla sitä pidettiin pystyssä ja samalla jätettiin paljon kertomatta, esim. Hakola ja Mäkelä.

        Paskanpuhujat vastuuseen omalla henkilökohtaisella omaisuudellaan ja aiheeksi: velallisen epärehellisyys.


      • Entiset ensin
        Pump-paa-mo kirjoitti:

        "Tämän päiväisessä itukassa Punkaharjun kunnanjohtaja Sulkko tavallaan komentaa kaikki miehet pumppuihin, vaikka "laiva" on jo uponnut. Parempi myöhään, kuin milloinkaan? Toivottavasti Sulkon ja kumppaneiden innokas touhuaminen asian ympärillä kantaa hedelmää ja Retretti nousee vielä terveeltä pohjalta toimivaksi merkittäväksi taidekeskukseksi."

        HEH HEH! Sulkko ja kumppanit taitaa paremminkin pumpata lisää kierroksia vaalikoneeseen, kuin mitään muuta. Jos aikoo kestää vallankahvassa kiinni jatkossakin, niin onhan se tärkeää olla esillä näinä aikoina, vaikkei ole mitään konkreettista tarjotakaan.

        Ei se Retrettikkään näy niin huonoo valuuttaa olevan, etteikö sekkii kelpais vaalikonneeseen. Näin velkojana jotenkin vaan v*tuttaa, kun kukkaan päättäjistä ei tunnu olevan kiinnostunu selvittämmään ite tätä konkurssia ja kaikkee siihen liittyvää rotokollaa. Pelkäävät kai iskevänsä kätesä p*skaan, jota varmaan riittää, jos kerran asioitten hoito on tuossa jamassa niinkun on kirjoteltu. Sen hoitamisen sijjaan haihatellaan täysiään jo Retretin uutta tuloa. Saapi jäähä tulematta, jos homma ei tuostaan viisastu ja asiat ala selkiytymmään. Tämän toisten rahoilla pellaamisen pittää loppua.


    • Äly hoi...

      Mikähän älynväläys yleensäkään oli kutsua Salin Retretin johtoon? Tuntuu vähintäänkin erikoiselta, ottaen huomioon sen jumalattoman sotkun jonka rouva täällä Vaasassa sai aikaan: museon taloudenpidosta ja hallinnosta paljastuneet väärinkäytökset ja laiminlyönnit, virkarikostutkinta, vuosittaiset 200 000 euroon nousseet budjetinylitykset jne. Salinille tuli kiire erota kun Vaasan kaupunginhallitus päätti irtisanoa hänet virastaan. Ja Retretin hallitus ajatteli: tässäpä meille taitava johtaja joka pistää paikan talouden kuntoon?! Vaikka suhteillahan siinä varmaan pelattiin. Ja by the way, ne Salinin suitsutetut näyttelyt ovat olleet toisten museoiden tuottamia valmiita paketteja, jotka mikä tahansa museo voi hankkia rahalla. Kovin monella museolla vaan ei ole sellaisia rahoja tai kanttia ylittää budjettinsa huimilla summilla. Mutta pitäkää toki Salini hommissa, sen parempi mitä kauempana vaasasta se pysyy.

      • HP

        Samaa asiaa "Mikähän älynväläys yleensäkään oli kutsua Salin Retretin johtoon?", kuin "äly hoi" on miettinyt moni muukin, eikä ole pystynyt pohtiessaan sulkemaan pois sitä mahdollisuutta, että kyseessä on laskelmallinen Retretin alasajo, jolloin päästään puhtaalta pöydältä liikkeelle, kun velat "kuittautuu" konkurssissa. Kaukaa haettuako? Ehkä. Tätä näkemystä tukevia seikkoja kuitenkin löytää ilman erityistä etsimistäkin, kuten vaikkapa se seikka, että Retretin hallitus jätti täysin huomiotta Retretin henkilökunnan sekä velkojien sille laatimat useat kirjelmät ja muut yhteydenotot toiminnassa havaituista ongelmista. Tämä tuntuu varsin kummalliselle, kun tietää hallituksessa istuvan periaatteessa fiksua väkeä. Mihinkään konkreettisiin toimenpiteisiin ei hallituksen taholta kuitenkaan ryhdytty ja meno sai jatkua ennallaan viime aikojen uutisotsikoista tunnettuun loppuun saakka. Nyt päättäjien mielenkiinto tuntuu suuntautuvan Retretin uuteen tulemiseen sen sijaan, että selvitettäisiin ensin entiset sotkut, joissa riittää selvittämistä pitkäksi aikaa, pois alta. Miksiköhän?


      • Pekka pelistä pois!!
        HP kirjoitti:

        Samaa asiaa "Mikähän älynväläys yleensäkään oli kutsua Salin Retretin johtoon?", kuin "äly hoi" on miettinyt moni muukin, eikä ole pystynyt pohtiessaan sulkemaan pois sitä mahdollisuutta, että kyseessä on laskelmallinen Retretin alasajo, jolloin päästään puhtaalta pöydältä liikkeelle, kun velat "kuittautuu" konkurssissa. Kaukaa haettuako? Ehkä. Tätä näkemystä tukevia seikkoja kuitenkin löytää ilman erityistä etsimistäkin, kuten vaikkapa se seikka, että Retretin hallitus jätti täysin huomiotta Retretin henkilökunnan sekä velkojien sille laatimat useat kirjelmät ja muut yhteydenotot toiminnassa havaituista ongelmista. Tämä tuntuu varsin kummalliselle, kun tietää hallituksessa istuvan periaatteessa fiksua väkeä. Mihinkään konkreettisiin toimenpiteisiin ei hallituksen taholta kuitenkaan ryhdytty ja meno sai jatkua ennallaan viime aikojen uutisotsikoista tunnettuun loppuun saakka. Nyt päättäjien mielenkiinto tuntuu suuntautuvan Retretin uuteen tulemiseen sen sijaan, että selvitettäisiin ensin entiset sotkut, joissa riittää selvittämistä pitkäksi aikaa, pois alta. Miksiköhän?

        "Nyt päättäjien mielenkiinto tuntuu suuntautuvan Retretin uuteen tulemiseen sen sijaan, että selvitettäisiin ensin entiset sotkut, joissa riittää selvittämistä pitkäksi aikaa, pois alta. Miksiköhän?"

        KUNTAVAALIT!!!

        Nyt annetaan KAIKILLE KAIKKEA ja vaalien jälkeen aletaan ajatella järkevämmin.


      • Go west!

        Mutta pitäkää toki Salini hommissa, sen parempi mitä kauempana vaasasta se pysyy.

        Kyllä me ihan mielellämme palautamme hänet takaisin kotiin pikana, kun hän sai laitettua Retretin asiat "kuntoon" näin nopsaan. Ja johan se koti-ikäväkin vaivaa, kun on joutunut näin kauas kotiseudulta; )


      • Go west!

        Mutta pitäkää toki Salini hommissa, sen parempi mitä kauempana vaasasta se pysyy.

        Kyllä me ihan mielellämme palautamme hänet takaisin kotiin pikana, kun hän sai laitettua Retretin asiat "kuntoon" näin nopsaan. Ja johan se koti-ikäväkin vaivaa, kun on joutunut näin kauas kotiseudulta; )


    • Frend Tavaritsson

      Itä-Savo torstai 20.9.2012 sivu 9

      PUNKAHARJU: Liitossopimus lupaa turvata Retretin

      EHDOTUS: Punkaharjun kunnanhallitus haluaa kaupungin tarvittaessa lähtevän myös rahallisesti mukaan Retretin pelastusoperaatioon.

      TULKINTAERO: Savonlinnassa ja Kerimäellä arvioidaan, ettei kuntaliitossopimuksen maininta velvoita kaupunkia mittaviin panostuksiin.

    • pisti miettimään ;-)
      • Nimi-merkitön

        Sulkko on tänään näköjään huilaamassa kerrottuaan viime päivät kaikelle kansalle Retretin ihmeitä tekevästä autuudesta tälle paikkakunnalle ja nyt on sitten seutujohtajan vuoro jatkaa tätä evankeliumia. Seutujohtaja lienee jo lunastanut koko Retretin osakekannan itselleen, kun on kerran haistanut siinä noin tuottoisan bisneksen?


      • Lentoon lähdössäkö?

        Niitä kehuja ja muuta paikkakunnalla olevaa yletöntä onnellisuuttako se Marjukka Aarnio on lentämässä pakoon aluekehitysosaston ylijohtajan virkaan? Selvähän se, että liika on liikaa onnellisuudessakin, jota täällä Savonlinnassa on yllin kyllin jokaiselle.

        Saattaahan se olla, että Helsingissä, Pietarissa ja Brysselissä monen muun paikan ohella on jo omasta takaa sen verran korkeatasoista taidetta ja kulttuuria, että sinne tuskin enää kaivataan "lisäsivistystä" Retretin etäpäätteiden muodossa. Voi mennä komiikan puolelle, mikäli näihin hankkeisiin ollaan ryhtymässä seutujohtajan maalailua enempää.


      • pilikunnussija
        Lentoon lähdössäkö? kirjoitti:

        Niitä kehuja ja muuta paikkakunnalla olevaa yletöntä onnellisuuttako se Marjukka Aarnio on lentämässä pakoon aluekehitysosaston ylijohtajan virkaan? Selvähän se, että liika on liikaa onnellisuudessakin, jota täällä Savonlinnassa on yllin kyllin jokaiselle.

        Saattaahan se olla, että Helsingissä, Pietarissa ja Brysselissä monen muun paikan ohella on jo omasta takaa sen verran korkeatasoista taidetta ja kulttuuria, että sinne tuskin enää kaivataan "lisäsivistystä" Retretin etäpäätteiden muodossa. Voi mennä komiikan puolelle, mikäli näihin hankkeisiin ollaan ryhtymässä seutujohtajan maalailua enempää.

        HUOMIOIKAA PÄIVÄMÄÄRÄ: "02.02.2012 01:02 Torstai"

        Paljon on vettä virrannut Olavinlinnan ohi seutujohtajan kirjoituksen julkaisupäivän ja tämän hetken välillä.


      • Eximport
        pilikunnussija kirjoitti:

        HUOMIOIKAA PÄIVÄMÄÄRÄ: "02.02.2012 01:02 Torstai"

        Paljon on vettä virrannut Olavinlinnan ohi seutujohtajan kirjoituksen julkaisupäivän ja tämän hetken välillä.

        Paljon vettä ja ties mitä on varmaan virrannut linnan ohi noista ajoista. Silti Lentoon lähdössäkö? kirjoitti mielestäni asiaa siinä, että ulkoa voi olla enemmän meille tuotavaa, kuin mitä meillä on viedä kulttuurin ja taiteen saralla. Lisäksi Retretti-brändin suosio ei taida olla huippulukemissa tällä hetkellä, vaikka se viime aikoina onkin useasti ollut medioissa esillä.


    • Kepu pettää aina

      Retretti-Pekasta tehdään vaalien jälkee uusi kuningas Savonlinnaan?

      • sepu kuks

        hänestä tulloo ehtoton kuninkas. hän on laatinut erinomasen CV:n talousosaamisestaan retretin hallituksessa ollessaan.


    • Musta-kepu

      Saa nähdä,että kelle jää kepu-pekka kouraan tässä pelissä...

      • Jaa, että kelle jää?

        Meille yrittäjille ja muille veronmaksajille tietysti. Eihän nämä pellet, jotka tuulettaa toisten rahat menemään kanna mitään vastuuta mistään, onhan se jo nähty. Selityksissä löytyy senkin edestä.


    • Tieto kulkee

      Tieto se kulkee Retretissä edelleen samalla tavalla, kuin kesälläkin. Tämä tuli todennettua äsken, kun eräs, koko kesän työkaverina ollut ilmoitteli kuulleensa eräältä kolmannelta kesätyöläiseltä, että pitkään turhaan odottamamme palkat tulevat ehkä joskus palkkaturvan kautta ja siihen liittyvä tiedotustilaisuus on nyt maanantaina Retretissä, jonne tulee pesänhoitaja kertomaan asiasta. Kiva! Eipä vaan Retretin johto vaivautunut tiedottamaan asiasta meille mitään, vaikka yhteystiedot siellä on taatusti olemassa ja ennallaan. Kiitti vaan tästäkin; tämä, jos mikä on todella tökeröä kohtelua! Nekin vähät palkkarahat olisivat olleet tarpeen, kun opiskelijabudjetilla joutuu kituuttamaan. Mistähän sitä nyt tähän hätään saa rahaa elämiseen?

      • NOLATKAA!

        "Mistähän sitä nyt tähän hätään saa rahaa elämiseen?"

        Viekää tapauksenne julkisuuteen tavalla tai toisella ja kertokaa rahattomuudesta, johon olette täysin syyttömiä. Kunnon myllytys päälle, niin luulisi joitain vähemmän paatuneita hävettävän ja kenties jostain tulisi "kottia".


      • Nollapiste
        NOLATKAA! kirjoitti:

        "Mistähän sitä nyt tähän hätään saa rahaa elämiseen?"

        Viekää tapauksenne julkisuuteen tavalla tai toisella ja kertokaa rahattomuudesta, johon olette täysin syyttömiä. Kunnon myllytys päälle, niin luulisi joitain vähemmän paatuneita hävettävän ja kenties jostain tulisi "kottia".

        Viekää tapauksenne julkisuuteen tavalla tai toisella ja kertokaa rahattomuudesta, johon olette täysin syyttömiä. Kunnon myllytys päälle, niin luulisi joitain vähemmän paatuneita hävettävän ja kenties jostain tulisi "kottia".


        Jos tuollaisen nuhruisen taidekeskuksen elämä tai oikeammin kuolema mediaa liikuttaisi jo uutisoitua enempää, niin kyllä ne varmaan olisivat jo sen työntekijöihin yhteyttä ottaneet tavalla tai toisella kysyäkseen asioita ohi virallisen totuuden. Retretti meni konkkaan, tehtiin copy-paste-juttu siitä ja that's it; ketä kiinnostaa tonkia asiaa sen enempää ja miksi pitäisikään? Huono johtaminen on niin yleistä nykyisin, ettei se oikeasti ole enää edes uutinen. Se on vallitseva tila. Lisäksi monilta toimittajilta puuttuu tänä päivänä aika ja mielenkiinto tehdä oikeaa journalismia. Ennemmin istutaan persaus penkissä odottelemassa valmista ja tuotetaan täyte-tusinajuttuja, jotka eivät jaksa kiinnostaa ketään. Tai sitten ollaan "haaskalla" esim. jonkun pikku-lapsen menehdyttyä onnettomuudessa. Sehän myy ja paljon. Tähän on menty niin meillä, kuin muuallakin joitakin harvoja, piristäviä poikkeuksia lukuunottamatta.


      • Kolli Kuponen
        Nollapiste kirjoitti:

        Viekää tapauksenne julkisuuteen tavalla tai toisella ja kertokaa rahattomuudesta, johon olette täysin syyttömiä. Kunnon myllytys päälle, niin luulisi joitain vähemmän paatuneita hävettävän ja kenties jostain tulisi "kottia".


        Jos tuollaisen nuhruisen taidekeskuksen elämä tai oikeammin kuolema mediaa liikuttaisi jo uutisoitua enempää, niin kyllä ne varmaan olisivat jo sen työntekijöihin yhteyttä ottaneet tavalla tai toisella kysyäkseen asioita ohi virallisen totuuden. Retretti meni konkkaan, tehtiin copy-paste-juttu siitä ja that's it; ketä kiinnostaa tonkia asiaa sen enempää ja miksi pitäisikään? Huono johtaminen on niin yleistä nykyisin, ettei se oikeasti ole enää edes uutinen. Se on vallitseva tila. Lisäksi monilta toimittajilta puuttuu tänä päivänä aika ja mielenkiinto tehdä oikeaa journalismia. Ennemmin istutaan persaus penkissä odottelemassa valmista ja tuotetaan täyte-tusinajuttuja, jotka eivät jaksa kiinnostaa ketään. Tai sitten ollaan "haaskalla" esim. jonkun pikku-lapsen menehdyttyä onnettomuudessa. Sehän myy ja paljon. Tähän on menty niin meillä, kuin muuallakin joitakin harvoja, piristäviä poikkeuksia lukuunottamatta.

        "Huono johtaminen on niin yleistä nykyisin, ettei se oikeasti ole enää edes uutinen."

        Olen tehnyt saman havainnon ja sitä suojellaan viranomaisten toimesta, jos tarkastelun kohteeksi on joutunut "tärkeä" henkilö.


      • Kulkee se

        Kuulin äsken mutkan kautta,että ne saamatta jääneet palkat tulevat palkkaturvasta,jonne ne ilmoittaa kaikkien puolesta pesänhoitajaksi valittu mikkeliläinen asianajaja Matti Kunnas(meniköhän nimi oikein?).Jos on kysyttävää,niin häneen kannattaa olla yhteydessä.Retretistä ei varmaankaan tavoita enää ketään,kun siellä ei ole kuulemma sähköjäkään.Tiedottakaa tätä eteenpäin muillekin kesätyöläisille,jotka eivät vielä välttämättä tiedä tätä.


      • Huojentunut
        Kulkee se kirjoitti:

        Kuulin äsken mutkan kautta,että ne saamatta jääneet palkat tulevat palkkaturvasta,jonne ne ilmoittaa kaikkien puolesta pesänhoitajaksi valittu mikkeliläinen asianajaja Matti Kunnas(meniköhän nimi oikein?).Jos on kysyttävää,niin häneen kannattaa olla yhteydessä.Retretistä ei varmaankaan tavoita enää ketään,kun siellä ei ole kuulemma sähköjäkään.Tiedottakaa tätä eteenpäin muillekin kesätyöläisille,jotka eivät vielä välttämättä tiedä tätä.

        Kuulin äsken mutkan kautta,että ne saamatta jääneet palkat tulevat palkkaturvasta,jonne ne ilmoittaa kaikkien puolesta pesänhoitajaksi valittu mikkeliläinen asianajaja Matti Kunnas(meniköhän nimi oikein?).Jos on kysyttävää,niin häneen kannattaa olla yhteydessä.Retretistä ei varmaankaan tavoita enää ketään,kun siellä ei ole kuulemma sähköjäkään.Tiedottakaa tätä eteenpäin muillekin kesätyöläisille,jotka eivät vielä välttämättä tiedä tätä.

        Kiitos tiedosta! Mietinkin jo, että mitä tässä oikein voisi tehdä asian eteen. Onpa hyvä, että se hoituu näin.


      • United Criminals co.
        Kolli Kuponen kirjoitti:

        "Huono johtaminen on niin yleistä nykyisin, ettei se oikeasti ole enää edes uutinen."

        Olen tehnyt saman havainnon ja sitä suojellaan viranomaisten toimesta, jos tarkastelun kohteeksi on joutunut "tärkeä" henkilö.

        Olen tehnyt saman havainnon ja sitä suojellaan viranomaisten toimesta, jos tarkastelun kohteeksi on joutunut "tärkeä" henkilö.

        Sitä kutsutaan myös viranomaisrikollisuudeksi, jota on suomessakin yllättävän runsaasti siitäkin huolimatta, että suomi sijoittuu häntäpäähän "virallisissa", maailmanlaajuisissa korruptiotilastoissa. Mikä sitten lienee totuus?


    • Pekkaa sapettaa???
      • Hyvä Janne!

        Se oli miehen puhetta se. "Käenpoikanen" putosi pesästä ja jos ei omin avuin selviä, niin kuolkoon pois. On tuota tekohengitetty jo ihan liian kauan. Ei se kaupunki muitakaan konkurssin tehneitä pelasta ja hyvä niin; muuten olisi kohta kaikki "lypsyllä" vähän väliä ja veronmaksajat maksaisivat senkin lystin.


      • Puhistamo

    • :-)
      • :-D

        Parempaa sijoituskohdetta saa turhaan hakea.


      • :-P
        :-D kirjoitti:

        Parempaa sijoituskohdetta saa turhaan hakea.

        Se kuuluisa murkan p*rse on jokseenkin yhtä hyvä sijoituskohde, kuin Retretti. Vielä parempi on, kun polttelee ne rahat uunissa, niin saa edes lämmintä vastineeksi...


      • pari nollaa

        tuon summan perään niin alkaa riittämään remppoihin sun muuhun.


    • Ei kipinöi enää

      Länsi-Savo kertoi tänään jutussaan( http://www.lansi-savo.fi/Uutiset/12680806.html ) Retretin sähköturvallisuuden kohentuneen merkittävästi:


      "Retretin kiinteistöjä tarjotaan Savonlinnalle

      26.09.2012 12:27


      Punkaharjun kunnanjohtaja Sami Sulkko haluaisi, että Savonlinna tekisi ostotarjouksen taidekeskus Retretin luolastosta ja maanpäällisistä tiloista.

      Retretin näyttelytoiminta ajautui konkurssiin pari viikkoa sitten. Punkaharju liittyy Savonlinnaan ensi vuoden alusta.

      – Yhdistymisneuvotteluissa keväällä asiaa ei voitu ennakoida, eikä Punkaharju voi kuntana enää osallistua jatkoselvityksiin. Pallo on Savonlinnalla, Sulkko sanoo.

      Hänen mukaansa vain julkinen omistaja voisi saada valtiolta avustusta tarpeellisiin korjauksiin, jotka vaaditaan näyttelytoiminnan jatkamiseksi. Rahaa tarvitaan vähintään 300 000 euroa.

      Valtuuston puheenjohtaja Jouni Backmanin (sd.) mukaan kaupunki on henkisesti sitoutunut näyttelytoiminnan jatkamiseen, mutta kiinteistöihin ei aiota sijoittaa.

      Kaksi yksityistä sijoittajaa omistaa nyt kiinteistöt. Retretissä on sähköt jo katkaistu, mikä voi aiheuttaa vaurioita talvella."

      • Nopeaa toimintaa

        On se Retretti sitten ottanut vakavasti saamansa palautteen ja ryhtynyt pikaisesti toimenpiteisiin asiakasturvallisuuden parantamiseksi aloittaen sähköistä, kuten "Ei kipinöi enää" eilen kertoi;-D Toivottavasti pesänhoitajalla mahdollisine avustajineen on hyvät taskulamput, että näkevät tutkia jokaisen dokumentin mahdollisimman tarkkaan...


      • sinisyyden tauko
        Nopeaa toimintaa kirjoitti:

        On se Retretti sitten ottanut vakavasti saamansa palautteen ja ryhtynyt pikaisesti toimenpiteisiin asiakasturvallisuuden parantamiseksi aloittaen sähköistä, kuten "Ei kipinöi enää" eilen kertoi;-D Toivottavasti pesänhoitajalla mahdollisine avustajineen on hyvät taskulamput, että näkevät tutkia jokaisen dokumentin mahdollisimman tarkkaan...

        Kipinöinti ja oikosulut olivat osa vesiteosta, jonka nimi muistaakseni oli:

        SÄHKÖN SINISYYDEN ILMENTYMÄT ENNEN TYÖSUOJELUTARKASTUSTA.

        Pesänhoitaja on lukemani mukaan Mikkelistä kuten hallituksen puheenjohtajakin, joten vapiskaa vastuulliset, dokumenttien tarkastukset tulevat olemaan äärimmäisen tarkkoja voisi sanoa jopa niitä pikkutarkoiksi.


      • Mikkelin kittaajat
        sinisyyden tauko kirjoitti:

        Kipinöinti ja oikosulut olivat osa vesiteosta, jonka nimi muistaakseni oli:

        SÄHKÖN SINISYYDEN ILMENTYMÄT ENNEN TYÖSUOJELUTARKASTUSTA.

        Pesänhoitaja on lukemani mukaan Mikkelistä kuten hallituksen puheenjohtajakin, joten vapiskaa vastuulliset, dokumenttien tarkastukset tulevat olemaan äärimmäisen tarkkoja voisi sanoa jopa niitä pikkutarkoiksi.

        Kipinöinti ja oikosulut olivat osa vesiteosta, jonka nimi muistaakseni oli:

        SÄHKÖN SINISYYDEN ILMENTYMÄT ENNEN TYÖSUOJELUTARKASTUSTA.

        Pesänhoitaja on lukemani mukaan Mikkelistä kuten hallituksen puheenjohtajakin, joten vapiskaa vastuulliset, dokumenttien tarkastukset tulevat olemaan äärimmäisen tarkkoja voisi sanoa jopa niitä pikkutarkoiksi.


        Se olikin hieno teos se ja vieläkin on tukka pystyssä sen reissun jäljiltä -oli se niin vaikuttava! Harvoin, jos koskaan, on teoksessa yhtä paljon puhtia ja sähinää, kuin mitä tuossa oli! Suosittelen!


    • EI SLN:n vastuulle
      • Häpiendkö?

        Ai että onnellinen päätös? Näyttää siltä kun uutta yritystä vaan viritellään että saatavat jää saamatta eikä kuprua yritetäkään selvittää. Koko paska vaan yrittäjien ja veronmaksajien piikkiin ja tämän aiheuttaneet konnat vapauteen uutta kuprua puuhaamaan. Se on se onnellinen päätös.


      • Neska Pauvos
        Häpiendkö? kirjoitti:

        Ai että onnellinen päätös? Näyttää siltä kun uutta yritystä vaan viritellään että saatavat jää saamatta eikä kuprua yritetäkään selvittää. Koko paska vaan yrittäjien ja veronmaksajien piikkiin ja tämän aiheuttaneet konnat vapauteen uutta kuprua puuhaamaan. Se on se onnellinen päätös.

        Entisten paskojen hoitamatta jättäminen on MAANTAPA.

        Turha mitään aikaa vieviä ja kalliita tarkastuksia on järjestää, sillä se antaa sen kuvan, ettei näihin vastuullisiin luoteta.

        Ansiokas työskentely Retretin hallituksessa voi avata tien kaupunginvaltuustoon, joten äänestäkäämme OIKEIN.


      • Heinätön
        Häpiendkö? kirjoitti:

        Ai että onnellinen päätös? Näyttää siltä kun uutta yritystä vaan viritellään että saatavat jää saamatta eikä kuprua yritetäkään selvittää. Koko paska vaan yrittäjien ja veronmaksajien piikkiin ja tämän aiheuttaneet konnat vapauteen uutta kuprua puuhaamaan. Se on se onnellinen päätös.

        Nytten ku kerran on heinät loppu ja lato kiinni, ni onnellinen loppu on tietennii se, että kysseinen lato pyssyykii kiinni eikä avvauvu ennee ikinä millonkaan törseemään toisten heiniä.


    • Niinpä niin

      Ansiokas työskentely Retretin hallituksessa voi avata tien kaupunginvaltuustoon, joten äänestäkäämme OIKEIN.

      Juuri näin. Onhan siinä jo hallituksen jäsenillä hyvät näytöt osaamisestaan, kun tuostakin todennäköisesti luovivat selville vesille ilman mitään seuraamuksia. Eipä ole Retretin hallituksen toiminnasta ja osuudesta konkurssiin näkynyt uutisjuttuja. Kiinnostaisipa tietää sekin, että oliko hallitus ajantasalla siitä, että mitä talossa tapahtuu vai pimittikö esim. toimitusjohtaja heiltä jotain oleellista tietoa ja jos, niin mitä. Näihinkään kysymyksiin ei varmasti tulla koskaan löytämään koko totuutta sikäli, kun sitä joku edes etsii.

    • Kepu-Pekkaa pukkaa

      kun äänestetään OIKEIN!(tai sitten ei.)

    • punainen lyhty
      • Naapuriapu

        Peliluolan läheisyyteen pitää saada majoitustilaa, jossa huoneita vuokrataan tunniksi... ;-)

        Onhan siinä ihan naapurissa majoitustiloiksi muunnettavaksi se Oraksen kartano. Sillä tuskin on ensi kesänä muuta käyttöä, jos Retretti ei jatka nykyisellä paikallaan ja vedä kävijöitä alueelle.


    • Joke-R

      Luolasta saakin hulppean maanalaisen pelihelvetin ja maanpäällisiin tiloihin voi saneerata kunnon "pumppaamon", jossa pannaan firman -jonka nimi voisi olla vaikkapa Retrettiä hieman mukaillen Persetti- talous kerralla kuntoon? Tällä reseptillä ei voi kuin onnistua. Nyt vain Sulkko ja muut etevät puhemiehet kiireesti liikkeelle myymään tätä konseptia päättäville & rahoittaville tahoille!

      • Per Setti

        Hahhahhahhahhah!!!!!!!! Saattais äijätkin innostua kulttuuririennoista "Persetin" myötä ihan toisella tavalla kuin ennen!


      • Kulttuurisokki?
        Per Setti kirjoitti:

        Hahhahhahhahhah!!!!!!!! Saattais äijätkin innostua kulttuuririennoista "Persetin" myötä ihan toisella tavalla kuin ennen!

        Millanehan kulttuurisokki siinä tulloo ja kenele, jos retretissä siirrytään nykysestä kulttuurista enempi tuonne ruumiinkulttuurin puolele persetin tai jonkun muun virityksen myötä? Onko tulevassa suur-savonlinnassa jo henkisesti ja muutennii varrauvuttu jo tähännii skenaarioon?


    • pehmittelyn makua
      • MITÄ JA KUKA MAKSAA?

        Pehmittelyn ja muutenkin pehmeiden puheiden makua tuossa jutussa on vahvasti. Tälläsillä tunteisiin vetoavilla "Retretti-brändiä ei saa tuhlata" -jutuilla yritetään Retrettiä "myydä" suurelle yleisölle ainutlaatuisena tilaisuutena saada sellainen paikka haltuun, jota ilman Savonlinna ei kerta kaikkiaan tule toimeen, vaan taantuu jonnekin kehitysmaatasolle, mikäli siinä pyrkimyksessään epäonnistuu.

        Lisäksi siinä "brändissä" ei taida olla nykyisellään enää paljoakaan tuhlaamista, vaan kohentamista senkin edestä. Kannattaa kysellä vaikka meiltä monilta, monilta velkojilta, jos epäilys vaivaa sen asian suhteen, että minkälainen "brändi" kyseisellä firmalla on meidän silmissämme näinä aikoina. Sanoisin, että ei kovinkaan kaksinen. Brändin todellinen kohentaminen voisi lähteä vaikkapa siitä, että Retretistä vastaavat hoitaisivat -niin kuin tälläkin palstalla on jo moneen kertaan vaadittu- ensin pesänselvityksen kunnolla tuoden julkisuuteen myös mahdolliset Retretissä tapahtuneet väärinkäytökset. Siitä se lähtee "brändi" ja luottamus rakentumaan, jos on enää lähteäkseen. Nykyisellä asiasta uutisoinnilla, jossa suuren yleisön huomio vedetään ihan jonnekin muualle, kuin missä sen pitäisi olla, ei paljoa "brändiä" kohenneta ainakaan meidän velkojien suuntaan. Ei sittenkään, vaikka sitä yritettäisiin tehdä "takaoven kautta" tällaisilla tunteisiin vetoavilla lehtijutuilla.

        Tämän lisäksi, ennen kuin mitään konkreettista ja kustannuksia enemmälti aiheuttavaa lähdetään Retretin uuden tulemisen eteen puuhastelemaan, niin meillä veronmaksajilla on OIKEUS saada tietää sen koko homman mahdollisimman lopullinen hintalappu tietoomme jo ETUKÄTEEN. Ei siis näin takaoven kautta vaivihkaa hivuttamalla, kuten nyt tehdään ja lopulliset kustannukset selviävät vasta joskus aikojen päästä, mikäli yleensä selviävät. Sen "hintalapun" ja muiden käytettävissä olevien faktojen pohjalta sitten tulee käydä varsinaiset keskustelut siitä, että tarvitaanko Retrettiä ja jos, niin millä ehdoilla ja miten koko lysti rahoitetaan? Joudutaanko ehkä jostain muusta, mistä, tinkimään sen vuoksi, että meillä on taidekeskus? Mm. näihin asioihin toivoisin päättäjien ottavan oikeasti kantaa julkisuudessa jo etukäteen sen haihattelun, jota lehdissä ym. on nykyisellään jatkuvasti, sijaan.


      • Matti mualta

        Kunhan kepu-veljet saavat ison vaihteen päälle, niin Retretistä tulee osa Savonlinnan kaupungin tarjoamia peruspalveluja.

        Ja sitten kepun "taiteellinen johto" uuvvistais koko homman muutennii tästä korkeekulttuurisesta hömpästä enempi käytännönlähheisempään agraariin suuntaan jollon uuvvistunneesta retretistä tulissii kova kilipailija esmerkiks tuole mikkelille ja ihan erityisesti sen muatallousnäyttelyle kaikkine raktorloineen ja muine separaattorloineen ku niitähän retretissäki olis sitten esilä oraksien ja muitten samallaisten tumpeloihen tekeleitten lisäks.Siinä oissii kaikki kansa ihmetyksestä persiillään kun niitä kahtelis ja arvuuttelis että mikähä tuokii on.Siitä piärakennuksesta saissii pienelä vaivalla melekosennii konehallin mihinkä sopis paljonnii tavaroo esile yhelä kertoo.Tätäkii kannattaap miettii ennenku lyöp mittään lukkoon.


      • uskotteko?
        MITÄ JA KUKA MAKSAA? kirjoitti:

        Pehmittelyn ja muutenkin pehmeiden puheiden makua tuossa jutussa on vahvasti. Tälläsillä tunteisiin vetoavilla "Retretti-brändiä ei saa tuhlata" -jutuilla yritetään Retrettiä "myydä" suurelle yleisölle ainutlaatuisena tilaisuutena saada sellainen paikka haltuun, jota ilman Savonlinna ei kerta kaikkiaan tule toimeen, vaan taantuu jonnekin kehitysmaatasolle, mikäli siinä pyrkimyksessään epäonnistuu.

        Lisäksi siinä "brändissä" ei taida olla nykyisellään enää paljoakaan tuhlaamista, vaan kohentamista senkin edestä. Kannattaa kysellä vaikka meiltä monilta, monilta velkojilta, jos epäilys vaivaa sen asian suhteen, että minkälainen "brändi" kyseisellä firmalla on meidän silmissämme näinä aikoina. Sanoisin, että ei kovinkaan kaksinen. Brändin todellinen kohentaminen voisi lähteä vaikkapa siitä, että Retretistä vastaavat hoitaisivat -niin kuin tälläkin palstalla on jo moneen kertaan vaadittu- ensin pesänselvityksen kunnolla tuoden julkisuuteen myös mahdolliset Retretissä tapahtuneet väärinkäytökset. Siitä se lähtee "brändi" ja luottamus rakentumaan, jos on enää lähteäkseen. Nykyisellä asiasta uutisoinnilla, jossa suuren yleisön huomio vedetään ihan jonnekin muualle, kuin missä sen pitäisi olla, ei paljoa "brändiä" kohenneta ainakaan meidän velkojien suuntaan. Ei sittenkään, vaikka sitä yritettäisiin tehdä "takaoven kautta" tällaisilla tunteisiin vetoavilla lehtijutuilla.

        Tämän lisäksi, ennen kuin mitään konkreettista ja kustannuksia enemmälti aiheuttavaa lähdetään Retretin uuden tulemisen eteen puuhastelemaan, niin meillä veronmaksajilla on OIKEUS saada tietää sen koko homman mahdollisimman lopullinen hintalappu tietoomme jo ETUKÄTEEN. Ei siis näin takaoven kautta vaivihkaa hivuttamalla, kuten nyt tehdään ja lopulliset kustannukset selviävät vasta joskus aikojen päästä, mikäli yleensä selviävät. Sen "hintalapun" ja muiden käytettävissä olevien faktojen pohjalta sitten tulee käydä varsinaiset keskustelut siitä, että tarvitaanko Retrettiä ja jos, niin millä ehdoilla ja miten koko lysti rahoitetaan? Joudutaanko ehkä jostain muusta, mistä, tinkimään sen vuoksi, että meillä on taidekeskus? Mm. näihin asioihin toivoisin päättäjien ottavan oikeasti kantaa julkisuudessa jo etukäteen sen haihattelun, jota lehdissä ym. on nykyisellään jatkuvasti, sijaan.

        "...mahdolliset Retretissä tapahtuneet väärinkäytökset."

        Ei ole mitään tarvetta epäilyille, sillä Retretin vastuulliset on hyvämaineisia ja kunnioitettuja veronmaksajia.

        Hallituksen jäsenet kokoontui ilman palkkioita ja muita korvauksia. Tarjoilua heille ei järjestetty, sillä jokainen oli varustautunut omalla kahvitermarillaan ja syötävät oli nyyttikesti periaatteella, jokaiselta jotain jokaiselle.


      • Ilman epäilystä
        uskotteko? kirjoitti:

        "...mahdolliset Retretissä tapahtuneet väärinkäytökset."

        Ei ole mitään tarvetta epäilyille, sillä Retretin vastuulliset on hyvämaineisia ja kunnioitettuja veronmaksajia.

        Hallituksen jäsenet kokoontui ilman palkkioita ja muita korvauksia. Tarjoilua heille ei järjestetty, sillä jokainen oli varustautunut omalla kahvitermarillaan ja syötävät oli nyyttikesti periaatteella, jokaiselta jotain jokaiselle.

        Selvähän se, että ihan puhtaasti ja pyyteettömästi rakkaudesta taiteeseen -periaatteellahan ne hallituksen jäsenet toimivat. Ei kai joku vain ole muuta kuvitellut?-)


    • Sivusta seuraaja

      Retretin ympärillä on keskusteltu viime aikoina runsaasti. Eri tahoilla on pohdittu syitä parin viikon takaisen konkurssihakemuksen jättämiseen. Syitä on haettu niin huonosta johtamisesta, vanhoista veloista ja toimimattomasta rahoituspohjasta kuin kiinteistön kunnostakin.

      Retretillä on pitkä ja värikäs historia suomalaisessa kulttuurielämässä. Taidekeskus on esitellyt suomalaisille kulttuurin ystäville monia taidehistorian suurista nimistä ja edistänyt suomalaisen nykytaiteen näkyvyyttä. Nyt ilmenevät taloudelliset vaikeudet eivät ole uusi ilmiö Retretin historiassa ja sen toiminnan jatkuminen on ollut moneen otteeseen vaakalaudalla. Syyt taloudellisiin vaikeuksiin eivät ole yksiselitteiset vaan monien surkeiden sattumusten summa.

      Retretin johto on vaihtunut useaan otteeseen. Voidaankin sanoa, että Retretti on kärsinyt pitkäntähtäimen suunnitelman puutteesta ja johdon sitoutumattomuudesta jatkuvuuteen niin taloudellisesti kuin taiteellisesti. Eikä Retretin omistava Campus Artis -säätiö ole sen paremmin hoitanut tehtäviään vaan on viime aikoina pääasiassa keskittynyt piiskaamaan kuollutta hevosta oman edun tavoittelun nimissä. Johto (toimitusjohtaja niin uusi kuin vanhatkin, hallitus ja säätiö) ovat kukin omilla toimillaan ajan mittaan nakertanut Retretin toiminnan edellytyksiä ja kehitysmahdollisuuksia.

      Kiinteistön omistajat ovat kärkkäästi ottaneet kantaa nykyisen johdon lausuntoihin, että kiinteistön huono kunto on syynä huonoon taloudelliseen tilanteeseen. Kiinteistön kunto ei ole syy konkurssiin, mutta ei se myöskään edesauta toiminnan jatkumista. Kiinteistön kunto ei ole voinut tulla yllätyksenä nykyiselle omistajille elleivät he ole ostaneet sikaa säkissä. Ja eivätkö he vieraillessaan paikkakunnalla ole käyneet katsastamassa omaisuutensa kuntoa? Kiinteistön omistajat Retretin vuokrasopimukseen joka velvoittaa vuokraajan vastaavan kiinteistön kunnossapidosta. Heille on varmaankin jossain vaiheessa kuluneiden vuosien aikana käynyt selväksi, ettei Retretti kykene hoitamaan velvoitteitaan. Ihmettelenkin piittaamattomuutta, jolla nämä tämän tason liikemiehet suhtautuvat omaisuuteensa ja sijoituksiinsa.

      Taloudellisen tilanteen heikentyessä on Retretissä tehty tiukkoja säästötoimia jopa siinä määrin, että ne itsessään heikentävät toiminnan edellytyksiä ja loukkaavat henkilökunnan oikeuksia.

      Syyttelyn sijaan tulisikin tämän hetkisissä keskustelussa toiminnan elvyttämisen lisäksi vanhoista virheistä oppimiseen ja kunkin ”osasyyllisen” tulisi katsoa itseään silmiin ja mitä he voisivat tehdä oikeasti tilanteen parantamiseksi tyhjien sanojen ja todistelujen omasta syyttömyydestään sijaan.

    • Innercircle

      Noin sivusta seuraajaksi sinulle oli kertynyt paljon oikeaan osuneita havaintoja Retrettiin liittyen. Ikävä kyllä, sieltä sivusta ei näe läheskään kaikkea sellaisena, kuin "sisältä", joten vääriä päätelmiä/havaintoja kertomukseesi mahtui muutama välittäen väärän kuvan Retretin tilanteesta joko tietämättömyyttäsi tai sitten tarkoituksellisesti.

      • Provoo

        Kerrohan itse sitten sitä oikeaa tietoa ;)


      • An0n11

        IC: tsted ansrv connect & sys o.k. Start prog a2?


      • IC
        An0n11 kirjoitti:

        IC: tsted ansrv connect & sys o.k. Start prog a2?

        Strt A2. B4 a-srv tsted con & sys o.k. Nxt u-tor 2c11.


    • kon-kurssi alkoi
    • kokki hämmentää
      • Behmosia vuan

        Piia vuan puheloo behmeitä lämpimikseen, ei se sillä mittään pahhoo tarkota.


      • Auttava käsi?

        Tehkää nyt hemmetissä joku edes jotain! Meidän bisnekset menee päin p*tä! Itse me ei kyllä haluta iskeä kättämme p*aan, mutta voidaan me antaa ohjeita, kunhan se ei vaan maksa meille mitään.


      • BEHMeitä
        Behmosia vuan kirjoitti:

        Piia vuan puheloo behmeitä lämpimikseen, ei se sillä mittään pahhoo tarkota.

        Biiala o beleko bersiissä businesten takija ja belekee joutuvasa autijokylän emännäks!


      • raamit kaulaan
        Auttava käsi? kirjoitti:

        Tehkää nyt hemmetissä joku edes jotain! Meidän bisnekset menee päin p*tä! Itse me ei kyllä haluta iskeä kättämme p*aan, mutta voidaan me antaa ohjeita, kunhan se ei vaan maksa meille mitään.

        Voitot on yksityisiä ja tappiot yhteisiä. Muistuttaa hieman tuota epätoivoista euron pelastusyritystä tämä "Retretitys".


    • PeeKokki

      Kehitysjohtaja Pia Behm itse voisi näyttää esimerkkiä, tarttua kylmeneviin "puikkoihin" ja lähteä luotsaamaan Retrettiä parhaaksi katsomallaan tavalla, kun on noin huolestunut tilanteesta. Monet Retretin alueen toimijat haluaisivat Retretin jatkavan ja vetävän lisää väkeä alueelle, mutta eivät halua ymmärrettävistä syistä johtuen panostaa asiaan medioissa huutelua enempää. Onhan niitä oksan ottajia, jos löytyy vielä se kuusen kaataja jostakin...

    • Retretti ry?

      Entäpä jos Retretti rakennuksineen ja luolineen olisi aatteellinen yhdistys?

      Saisi halpaa 9 euron henkilöstöä ja hankerahaa aina kun vaan viitsii pyytää.

      • ;-)

        Tuo onkin hyvä idea ja tulisihan sillä "pakkotyökuviolla" merkittävää säästöä työvoimakustannuksiin, jotka ovat olleet Retretissä turhan korkeat jo senkin vuoksi, että se maksoi niin kauan kuin jaksoi meille kesätyöläisille hövelisti lähemmäs 6 euroa tunti. Kyllähän siitä kertyy tuollaisilla palkoilla melkoinen potti, eikä siis ole mikään ihme, että rahat loppuu varakkaammastakin firmasta. Myös mamuja ja muita vastaavia voitaisiin kierrättää saman systeemin kautta mikä milläkin nimikkeellä. Näin saataisiin Retrettiin oppaita eksoottisemmillekin kielille niiden perinteisten su-ru-en-sa-ve lisäksi. Tätä ideaa kannattaa siis lähteä kehittämään.


    • Järki voitti!
      • Jep Jep

        Se on hienoa, että täällä jaksetaan iloita toisten työpaikkojen menetyksestä :)


      • ota riski ja menesty
        Jep Jep kirjoitti:

        Se on hienoa, että täällä jaksetaan iloita toisten työpaikkojen menetyksestä :)

        Tulevat työttömät voivat ottaa firman omistukseensa ja edetä miljonääreiksi. :)


      • Jep Jep
        ota riski ja menesty kirjoitti:

        Tulevat työttömät voivat ottaa firman omistukseensa ja edetä miljonääreiksi. :)

        Haistappa ite!


      • Vahingonilo
        ota riski ja menesty kirjoitti:

        Tulevat työttömät voivat ottaa firman omistukseensa ja edetä miljonääreiksi. :)

        Muistat tämän neuvon sitten kun oma elanto on vaakalaudalla ;)


      • Niinkö?
        Jep Jep kirjoitti:

        Se on hienoa, että täällä jaksetaan iloita toisten työpaikkojen menetyksestä :)

        Se on hienoa, että täällä jaksetaan iloita toisten työpaikkojen menetyksestä :)

        Ennemminkin tässä iloitaan siitä, ettei tällä tietoa jouduta tuollaisen p*skalaitoksen elvyttämisen ja ylläpitämisen maksumiehiksi, kuin mitään muuta.


      • hyisaatanamikäimutus
        Niinkö? kirjoitti:

        Se on hienoa, että täällä jaksetaan iloita toisten työpaikkojen menetyksestä :)

        Ennemminkin tässä iloitaan siitä, ettei tällä tietoa jouduta tuollaisen p*skalaitoksen elvyttämisen ja ylläpitämisen maksumiehiksi, kuin mitään muuta.

        Taustalla rikas säätiö, monikymmenkertaiset miljonäärit rakennusten ja luolaston omistajina ja hallituksen jäsenet erittäin varakkaita paikallisiin taviksiin verrattuna... ja nämä edellä mainitut kultalusikkalaiset haluavat työntää koko paskan köyhän kaupungin vastuulle.

        Ei näköjään herroja ja rouvia kiinnosta vastuun kantaminen.

        Voitot on yksityisiä ja tappiot pitää tehdä yhteisiksi!


      • Giga Antti
        hyisaatanamikäimutus kirjoitti:

        Taustalla rikas säätiö, monikymmenkertaiset miljonäärit rakennusten ja luolaston omistajina ja hallituksen jäsenet erittäin varakkaita paikallisiin taviksiin verrattuna... ja nämä edellä mainitut kultalusikkalaiset haluavat työntää koko paskan köyhän kaupungin vastuulle.

        Ei näköjään herroja ja rouvia kiinnosta vastuun kantaminen.

        Voitot on yksityisiä ja tappiot pitää tehdä yhteisiksi!

        Taustalla rikas säätiö, monikymmenkertaiset miljonäärit rakennusten ja luolaston omistajina ja hallituksen jäsenet erittäin varakkaita paikallisiin taviksiin verrattuna... ja nämä edellä mainitut kultalusikkalaiset haluavat työntää koko paskan köyhän kaupungin vastuulle.

        Ei näköjään herroja ja rouvia kiinnosta vastuun kantaminen.

        Voitot on yksityisiä ja tappiot pitää tehdä yhteisiksi!

        Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa ja yleensäkin maksaa, jos voi maksattaa muilla koko hoidon.


    • sillä siisti

      Onneksi on nurin ja toivottavasti pysyykin.
      Tuonkaltaiset taideyritykset ovat humpuukkia ja vain avustus yms. rahojen kavallus tai pesufirmoja.
      Betonia vaan luola täyteen.

    • HYVÄ, HYVÄ!

      Se oli päättäjiltä ainoa oikea teko ja toivottavasti tuo päätös pitää, eikä Retrettiä ujuteta jotain muuta kautta kaupungin elätiksi. Se olisi täysin kestämätön ratkaisu nykyisessä taloustilanteessa.

      • Retti ja heti!

        Älkää ny viittikö, ei kaikki jaksa tulla toista kertaa linnaa kattomaan, mutta näyttelyyn jaksaa. Ja ne luolat on ihanat, mahtava idea aikoinaan. Puolustan, kovasti, ja annan mielellään verorahani sinne, mielummin kun moneen muuhun!!


      • Panem et...
        Retti ja heti! kirjoitti:

        Älkää ny viittikö, ei kaikki jaksa tulla toista kertaa linnaa kattomaan, mutta näyttelyyn jaksaa. Ja ne luolat on ihanat, mahtava idea aikoinaan. Puolustan, kovasti, ja annan mielellään verorahani sinne, mielummin kun moneen muuhun!!

        Onneksi vielä terve järki ratkaisi tässä asiassa, eikä tunne, kuten sinulla kommentteinesi. Jos kaikki päättäjät lähtisivät fiilispohjalta tuollaisiin ihanaa, mahtavaa -hörhöilyihin mukaan, niin huonostihan siinä kävisi, kun tiukkaa on vielä näinkin. Ensin pitää turvata peruspalvelut yms. ja jos sen jälkeen jää vielä ylimääräistä tuhlattavaksi asti, niin laitetaan sitten vaikka millainen tivoli pystyyn.


    • raamit kaulaan

      Pystyisikö tuon väärän äänestystuloksen kumoamaan jossain oikeusasteessa?

      Retretti on erittäin tärkeä paikallisille yrittäjille, joten Savonlinnan kaupungin pitää ottaa vastuu siitä.

      • Yrittäjä vaan

        Pystyisikö tuon väärän äänestystuloksen kumoamaan jossain oikeusasteessa?

        Retretti on erittäin tärkeä paikallisille yrittäjille, joten Savonlinnan kaupungin pitää ottaa vastuu siitä.

        Jos siinä päätöksessä jotain kumoamista on, niin se, että ne kaksi punkaharjulaista jarrua äänestivät täysin järjenvastaisesti savonlinnan kaupunkia maksumieheksi tämän vastuuttomasti ja epäterveellä pohjalla toimineen yrityksen elvyttämiseksi. Eipä äly paljoa päätä pakottanut äänestäessä.

        Hyvähän se sieltä on huudella Retretin tärkeyttä yrittäjille, kun ei taida olla omat saatavat vaarassa. Toisin se on meillä, kun jää paljon saatavia saamatta ja samaan aikaan on kuitenkin omista velvoitteista suoriuduttava, ettei käy "Retretit". Pitäisi joku tolkku ja itsekritiikki olla noissa kommenteissakin, ennenkuin niitä tänne mättää tulemaan.


      • raamit kaulaan
        Yrittäjä vaan kirjoitti:

        Pystyisikö tuon väärän äänestystuloksen kumoamaan jossain oikeusasteessa?

        Retretti on erittäin tärkeä paikallisille yrittäjille, joten Savonlinnan kaupungin pitää ottaa vastuu siitä.

        Jos siinä päätöksessä jotain kumoamista on, niin se, että ne kaksi punkaharjulaista jarrua äänestivät täysin järjenvastaisesti savonlinnan kaupunkia maksumieheksi tämän vastuuttomasti ja epäterveellä pohjalla toimineen yrityksen elvyttämiseksi. Eipä äly paljoa päätä pakottanut äänestäessä.

        Hyvähän se sieltä on huudella Retretin tärkeyttä yrittäjille, kun ei taida olla omat saatavat vaarassa. Toisin se on meillä, kun jää paljon saatavia saamatta ja samaan aikaan on kuitenkin omista velvoitteista suoriuduttava, ettei käy "Retretit". Pitäisi joku tolkku ja itsekritiikki olla noissa kommenteissakin, ennenkuin niitä tänne mättää tulemaan.

        Kun Retretin toiminta on osa kaupunkia, niin seuraavaksi pelastamme sijoittaja Hakolan ja Mäkelän bisnekset eli ostamme huomattavalla ylihinnalla Retretin rakennukset ja luolaston veronmaksajien suureksi iloksi.

        Emme voi olla niin julmia, että annamme sijoittajien kärsiä tappiota.

        EMMEHÄN?


      • 'kuoressa mielipide'
        raamit kaulaan kirjoitti:

        Kun Retretin toiminta on osa kaupunkia, niin seuraavaksi pelastamme sijoittaja Hakolan ja Mäkelän bisnekset eli ostamme huomattavalla ylihinnalla Retretin rakennukset ja luolaston veronmaksajien suureksi iloksi.

        Emme voi olla niin julmia, että annamme sijoittajien kärsiä tappiota.

        EMMEHÄN?

        En voi vielä vastata tuohon sillä postilaatikossani ei ole näkynyt pulskaa nimetöntä kirjekuorta.


      • Sold out
        raamit kaulaan kirjoitti:

        Kun Retretin toiminta on osa kaupunkia, niin seuraavaksi pelastamme sijoittaja Hakolan ja Mäkelän bisnekset eli ostamme huomattavalla ylihinnalla Retretin rakennukset ja luolaston veronmaksajien suureksi iloksi.

        Emme voi olla niin julmia, että annamme sijoittajien kärsiä tappiota.

        EMMEHÄN?

        Onhan se pelkästään oikeus ja kohtuus, että nämä arvatenkin "peeaukiset sijoittajat" saavat edes pienen korvauksen vaivoistaan, joten ostetaan Retretti pois kuljeksimasta vaikka heti.


      • raamit kaulaan
        Sold out kirjoitti:

        Onhan se pelkästään oikeus ja kohtuus, että nämä arvatenkin "peeaukiset sijoittajat" saavat edes pienen korvauksen vaivoistaan, joten ostetaan Retretti pois kuljeksimasta vaikka heti.

        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53264-kai-makela-kauppalehdelle-menetin-140-miljoonaa

        Tuo uutinen aiheutti sytämmessäni valtavan auttamisen halun, joten eiköhän auteta kaikin mahdollisin keinoin, ettei pahempaa pääse tapahtumaan.


      • P*ljooni
        'kuoressa mielipide' kirjoitti:

        En voi vielä vastata tuohon sillä postilaatikossani ei ole näkynyt pulskaa nimetöntä kirjekuorta.

        En voi vielä vastata tuohon sillä postilaatikossani ei ole näkynyt pulskaa nimetöntä kirjekuorta.


        Nytten voittii vastata kun se pulskakuor onnii jo sielä lootassas ja ihan täynnä tuoretta, höyryyvee sitä "ihtiään", oo hyvä vuan!


    • Löylyä lissee

      kiukaalle löivät tämän päiväisessä itukan jutussa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki, joka odotteli "Retretin kokonaiskuvioon selkeyttä". Toisena oli haastateltu(ko?) Retretin taustalla olevan Campus Artis -säätiön omaa, monessa mukana ollutta "kummisetää", Juhani Perttulaa, joka lupasi Retretin 30v. juhlanäyttelyn tulevan ensi kesänä. Näyttelyn laajuus ja järjestämispaikka ovat vielä jutun mukaan auki. Samassa jutussa oli myös mainittu, että "konkurssipesä elää nyt omaa elämäänsä ja yhtiön tilalle tulee myöhemmin toinen toimija." Eli asiassa ilmeisesti edetään jo ennalta laaditun käsikirjoituksen mukaisesti ja "nollataan" velat konkurssissa, minkä jälkeen on hyvä lähteä puhtaalta pöydältä liikkeelle. Täytyy ihan antaa tunnustusta tietyille tahoille siitä, että miten taitavasti on pidetty Retretin "hämäräbisnekset" poissa julkisuuden valokeilasta ja samalla viety yleisön huomio toisaalle. Tämä, jos mikä, on sitä ammattitaitoa aidoimmillaan.

      • hevonpimpero

        "Luolasto on peruskorjauksen tarpeessa eikä Perttulan mukaan täytä museaalisia vaatimuksia. Lasia, vettä ja ääntä siellä voisi esitellä, mutta arvotauluja ei esimerkiksi homeriskin vuoksi uskalla ottaa."

        Lähde: Itä-Savo (5.10.2012, s. 7)

        Homeongelmia... työntekijät ovat altistuneet homeelle ja terveystarkastaja on tehnyt tarvittavat tutkimukset... vai ONKO sittenkään?


      • Home sweet home
        hevonpimpero kirjoitti:

        "Luolasto on peruskorjauksen tarpeessa eikä Perttulan mukaan täytä museaalisia vaatimuksia. Lasia, vettä ja ääntä siellä voisi esitellä, mutta arvotauluja ei esimerkiksi homeriskin vuoksi uskalla ottaa."

        Lähde: Itä-Savo (5.10.2012, s. 7)

        Homeongelmia... työntekijät ovat altistuneet homeelle ja terveystarkastaja on tehnyt tarvittavat tutkimukset... vai ONKO sittenkään?

        Terveys- ja muut tarkastajat eivät puutu, eivätkä tartu ennenkuin on ihan pakko, eikä sellaista pakkoa ole näköpiirissä. Lisäksi "todistusaineisto" häviää tämän sähköttömyyden myötä, kun koneellinen ilmanvaihto lämmityksen ohella ei toimi ja homeen voidaan selittää "ilmestyneen" vasta sähköjen katkeamisen jälkeen. Siihen saakka kaikki oli puhdasta ja steriiliä jne.


      • Konservaattori
        hevonpimpero kirjoitti:

        "Luolasto on peruskorjauksen tarpeessa eikä Perttulan mukaan täytä museaalisia vaatimuksia. Lasia, vettä ja ääntä siellä voisi esitellä, mutta arvotauluja ei esimerkiksi homeriskin vuoksi uskalla ottaa."

        Lähde: Itä-Savo (5.10.2012, s. 7)

        Homeongelmia... työntekijät ovat altistuneet homeelle ja terveystarkastaja on tehnyt tarvittavat tutkimukset... vai ONKO sittenkään?

        "Luolasto on peruskorjauksen tarpeessa eikä Perttulan mukaan täytä museaalisia vaatimuksia. Lasia, vettä ja ääntä siellä voisi esitellä, mutta arvotauluja ei esimerkiksi homeriskin vuoksi uskalla ottaa."

        Lähde: Itä-Savo (5.10.2012, s. 7)

        Perttula ja kumppanit eivät taida edes tietää, että mitä "museaaliset vaatimukset" käytännössä tarkoittavat tai sitten eivät niistä vain välitä. Luolasto ei niitä luonnollisestikaan täytä ja onkin todella tarkkaan mietittävä se, että mitä sinne voi laittaa esille, jos Retretti vielä pystyy jatkamaan toimintaansa nykyisellä paikallaan. Tämän lisäksi myös joissakin maanpäällisissä tiloissa on sama ongelma ja tämä mainitsemani tietämättömyys tai välinpitämättömyys ilmeni esimerkiksi siitä, että viime kesänä olleessa Rudolf Koivu -näyttelyssä ei todellakaan olleet museaaliset olosuhteet ja siitä huolimatta Rudolf Koivun alkuperäiset työt olivat siellä esillä. Toivon hartaasti, etteivät nämä hienot ja kansallisesti merkittävät teokset menneet pilalle siellä, kun ilman kosteus ja -lämpötila pääsivät vaihtelemaan vapaasti ovi auki olleessa ja ilmastoimattomassa näyttelytilassa. Jos sitä tietoa ei ole omasta takaa talossa, niin kannattaa ehdottomasti konsultoida meitä taidealan ammattilaisia hyvään lopputulokseen pääsemiseksi.


      • Hieman tarkennusta
        Konservaattori kirjoitti:

        "Luolasto on peruskorjauksen tarpeessa eikä Perttulan mukaan täytä museaalisia vaatimuksia. Lasia, vettä ja ääntä siellä voisi esitellä, mutta arvotauluja ei esimerkiksi homeriskin vuoksi uskalla ottaa."

        Lähde: Itä-Savo (5.10.2012, s. 7)

        Perttula ja kumppanit eivät taida edes tietää, että mitä "museaaliset vaatimukset" käytännössä tarkoittavat tai sitten eivät niistä vain välitä. Luolasto ei niitä luonnollisestikaan täytä ja onkin todella tarkkaan mietittävä se, että mitä sinne voi laittaa esille, jos Retretti vielä pystyy jatkamaan toimintaansa nykyisellä paikallaan. Tämän lisäksi myös joissakin maanpäällisissä tiloissa on sama ongelma ja tämä mainitsemani tietämättömyys tai välinpitämättömyys ilmeni esimerkiksi siitä, että viime kesänä olleessa Rudolf Koivu -näyttelyssä ei todellakaan olleet museaaliset olosuhteet ja siitä huolimatta Rudolf Koivun alkuperäiset työt olivat siellä esillä. Toivon hartaasti, etteivät nämä hienot ja kansallisesti merkittävät teokset menneet pilalle siellä, kun ilman kosteus ja -lämpötila pääsivät vaihtelemaan vapaasti ovi auki olleessa ja ilmastoimattomassa näyttelytilassa. Jos sitä tietoa ei ole omasta takaa talossa, niin kannattaa ehdottomasti konsultoida meitä taidealan ammattilaisia hyvään lopputulokseen pääsemiseksi.

        Se ei ollut Perttulan, vaan toimitusjohtajan bisnes laittaa ne Koivun alkuperäiset työt siihen tilaan. Näin tapahtui siitäkin huolimatta, että henkilökunta ja konservaattori vastustivat hanketta viimeiseen saakka ja esittivät järkevämpiä vaihtoehtoja niiden sijoitukseen. Kyllä niihin teoksiin on tiettävästi kesän aikana muutoksia tullut näyttelytilassa vallinneiden olosuhteiden vuoksi, joskaan en tiedä sitä, että kuinka merkittävistä sellaisista on kyse.


      • Kröhmm
        Hieman tarkennusta kirjoitti:

        Se ei ollut Perttulan, vaan toimitusjohtajan bisnes laittaa ne Koivun alkuperäiset työt siihen tilaan. Näin tapahtui siitäkin huolimatta, että henkilökunta ja konservaattori vastustivat hanketta viimeiseen saakka ja esittivät järkevämpiä vaihtoehtoja niiden sijoitukseen. Kyllä niihin teoksiin on tiettävästi kesän aikana muutoksia tullut näyttelytilassa vallinneiden olosuhteiden vuoksi, joskaan en tiedä sitä, että kuinka merkittävistä sellaisista on kyse.

        Kerrotusta päätellen taitaa olla taidekeskuksen toimintatavoissakin paljon kehittämisen varaa, jos se aikoo vielä jatkaa toimintaansa. Sen verran harrastelijamaiselta tuo edellä kerrottu kyllä vaikuttaa. Toivottavasti tuollainen suuntaus ei ole ollut vallalla laajemminkin, sillä monet Retretissä esillä olleet teokset ovat käytännöllisesti katsoen korvaamattomia ja niiden vaurioituminen olisi suuri menetys.


    • Retretti news

      Itukka on ottanut tavakseen kirjoitella joka päivä jotakin Retretistä ja tänään oli tälläisen jutun vuoro:


      Aune Kupiainen luovutti Sari Essayahille punkaharjulaisten edunvalvontamuistion. Kupiainen toivoi europarlamentaarikolta tukea bioetanolitehtaalle, Retretille, terveydenhoidon rakenteiden uudistamiseen, junaliikenteen edistämiseen, vesistöjen kunnostukseen ja Parikkalan rajanylityspaikan laajentamiseen.
      Essayah: Retretille pelastaja läheltä

      06.10.2012 14:09


      Europarlamentaarikko Sari Essayah (kd.) toivoo Taidekeskus Retretille pelastusta sen omalta alueelta.

      Hän ei pidä mahdottomana valtion apua esimerkiksi Ely-keskuksen kautta, mutta paikalliselta elinkeinoelämältä hän kaipaa aktiivisuutta.

      Parikkalan rajanylityspaikka pitäisi avata pian henkilöliikenteelle. Siitä tulisi piristystä koko Itä-Suomen matkailuun.

      Sosiaali- ja terveydenhoidossa Essayah panee toivonsa tulevaan hallituksen esitykseen.

    • PaljonMeluaTyhjästä

      Mikäpähän tuen antaja näissä asioissa joku entinen kävelijä on? Ei yhtään mikään. Kyse onkin enemmän vaaliteatterin pyörittämisestä ja siitä, että jäisi nimi mieleen näin sopivasti vaalien alla, kuin mistään muusta.

    • Elekee elekee

      Pittäähän sitä eläkelläismummollakkii, niinku tälläi Kuppiisen Aunela, olla ies jottain häntä tekemistä ettei höperöijy ennee lissee. Tai ainaskaan niin noppeesti. Ee se sillä mittää pahhoo tarkota hänkään. Se o vuan monela meilläi eessä tää iha sama juttu, et ku ikkee tulloo ja höperöityy, nii ne nämä häntä rejaliteetit tahtoo hämärtyy tuola viisiin, eekä ennee ymmärrä et mikä o viisasta ja mikä häntä ei ou.

      • Eläkkeelle vaan

        Tuokin mummeli voisi olla enemmän asiassa kotona lapsen lapsille sukkia kutoessa, kuin kylillä Retretin puolesta meuhkatessa.


    • Sählärit

      Voi hitsin hitsi Aune Kupiainen unohti luovuttaa tämän perhanan lisätoivomus liitteen Sari Essayahille. Liitteessä Aune Kupiainen toivoi, valtion kuntantavan Aune Kupiaiselle lobotomia leikkauksen. No kyllä minusta tuo leikkaus kuuluisi Aunen itse maksaa.

    • Vaalitemppuilua

      Taitaa tämä Aune tarvita sitä edunvalvontaa muistioita jaellessaan. Tämäkin juttu osoitti selkeästi sen suunnan, että mistä sitä rahaa ollaan Retrettiin kirnuamassa eli meiltä veronmaksajilta. Eikä vahingossakaan kerrota etukäteen, että paljonko tuo koko touhu tulisi maksamaan, jos siihen lähdettäisiin mukaan. Veikkaan, että niin paljon, ettei kenelläkään ole "munaa" tuoda niitä lukuja julki. Sen sijaan höyrytään ympäriinsä selittämässä Retretin pelastamisen tärkeyttä ihan niinkuin se tärkeys olisi jokin itsestäänselvä tosiasia ja vaikka sen tueksi ei olekaan esittää mitään faktaa. Tälläisten puuhastelijoiden kannattaisi ottaa asioista selvää ihan ajan kanssa ennen julkituloaan ja tulla vasta sitten kertomaan päätelmiään lukujen kanssa, mikäli niissä on vielä jotain kertomisen arvoista.

    • Kyliltä kuulin, että

      Kyläpoliitikot meinaa näyttää kaupunginjohtaja Laineelle kaapistolle soveltuvan paikan eli Retretistä on tulossa kaikille yhteinen rahareikä...

      Edellä oleva tieto perustuu huoltoasemankahviosta saatuihin kuulohavaintoihin ja on todennäköisesti oikea tai väärä.

      • PRKL!

        Se sama pelkohan se on kirjoituksista päätellen useammalla täälläkin olemassa, että Retretti ujutetaan vielä jostain "takaoven kautta" veronmaksajien riesaksi. Tämä olisi täysin järjetön ratkaisu tässä taloustilanteessa, kun muutenkin ollaan tiukilla ja lisää leikkauksia on luvassa paljon tärkeämmiltäkin sektoreilta. Kyllä tuollaiset realiteetteja ymmärtämättömät poliitikonhöppänät, pitää saada eläkkeelle tai jonnekin muualle pois julkisuudesta selviä asioita sotkemasta.


    • Äänestä Pekkaa
    • äänestä nollaa

      Nousiaisen Pekka on kyllä täys sika, se halua vaan noita johtajan paikkoja. Savonlinnassa ainut mitä Pekalle vois sallia, olis paikka jätelautakunnassa. Vois sitä Pekalle tarjota tuota Retretin siivoojan tointa, kun on noin tekemisen puute.

    • Sika-Kepu-Pekka

      on saanu jo ihan tarpeeks paljon vahinkoo aikaan, joten eläkkeelle ilman virkoja ja heti!!!

    • Positiivistakin

      Jotain positiivistakin kerrottavaa Retrettiin liittyen on, sillä rästiin jääneet palkkarahat olivat ilmestyneet tilille -kiitos siitä. Onneksi niitä ei tarvinnut odottaa tämän pidempään, muuten olisi olleet henkilökohtaiset "Retretit" lähellä.

    • ipien no ip

      Eipä kannattais paukutella suutaan täällä netissä. Ei oo yks kerta kun on kirjoittaja tiedot jossain tietomurrossa ollut kaikkien näkyvillä...

      Aatteleppa jos joku näppärä hakkeri, nyt päättäskin selvittää kuka tää "miestenmies loppeensakyllästynnä" on? Juu, kaikkihan on salattua jne. Mutta silti ne vaan saa tavalla tai toisella aika paljonkin selville, mistä koneesta mikäkin viesti on lähtenyt. Riittää että saa vaan jonkun ip. Sen jälkeen sinne vaan stalkkeri ohjelma ja seuraavan kerran kun tilaat jotain, maksat pankkiin...niin avot sun nimi onkin selvillä...

      • TORilla

        Mitä sitten? Jos joku on sen tiedon tarpeessa, niin senkun selvittää vaan. Todistettavissa olevia tosiasioita täällä on kerrottu, joten senkään puoleen ei ole ongelmaa, vaan ne on jollain ihan toisella siinä vaiheessa, jos...


      • Selevile vuan

        Tiäläkii suap selevitellä osotteet nii suaphan kerrannii tuo vähä mulukku piällysmies kulumilleen, kun oun sen tunnuksila liikkeelä...


      • Kaikki muuttuup

        Ajat on näköjää muuttunu, kun aikonnaan meillä ei talkkar selevitelly toisten immeisten tietoja ja tekemissii niinkää vaan se sen eukko ja se se vasta tieskii toisten kaikki maholliset assiit jopa paremmin kun nämä ite ja vielä ilman mittään ohjelmia. Ol se semmonen koko talon tietotoimisto se.


    • Talkkaria vailla

      No, ilmankos sitä talkkaria ei oo enää meilläkään tässä talossa, kun se on menny jonkun koneeseen makaamaan? Mistähän sitä nykyään sais uuden ja toimivan?

    • Aa Pee See
    • ii-salami

      Sami Sulkko hakee Iisalmen kaupunginjohtajan paikkaa, joten hän ei taida ottaa vetovastuuta Retretistä.

      Asiasta enemmän Itukan paperilehdessä 13.10.2012 sivu 4.

      • Sulkkoilua

        Näyttäisi nyt Sulkko kykynsä Retretin johtajana, kun on kerran niin paljon puhetta sen puolesta pitänyt. Kummasti vaan näillä tämän seudun mahtavuutta julistavilla päättäjillä on taipumusta häipyä muualle heti, kun vähänkin tilaisuus tarjoutuu -miksiköhän?


    • Retretti hiertää

      Ja punkaharjun kunnanjohtaja Sulkon suuren yleisön pelottelu puheenvuorot ilman faktaa vaan jatkuvat:

      http://yle.fi/uutiset/retretti_hiertaa_savonlinnan_ja_punkaharjun_valeja/6332941

      Etelä-Savo 15.10.2012 klo 6:04 | päivitetty 15.10.2012 klo 6:04
      Retretti hiertää Savonlinnan ja Punkaharjun välejä
      Punkaharjulla koetaan, että kuntaliitossopimuksen henki ei toteudu kun Savonlinna ei tartu Retretin tukemiseen tiukemmin. Savonlinnan kanssa on näköjään syytä olla tarkkana sopimuksen tarkkuudesta, ettei käy niinkuin meille, kunnanjohtaja Sami Sulkko napauttaa.

      Taidekeskus Retretti Kuva: Paavo Koponen / Yle
      Mistä on kyse?

      Punkaharju kokee, ettei Savonlinna tue Retretin toimintaa riittävästi
      Punkaharjun näkökulmasta Savonlinna tulkitsee kuntaliitossopimusta väärin
      Savonlinna on päättänyt edistää Campus Artis-säätiön toimintamahdollisuuksia

      Punkaharjulla ollaan suivaantuneita Savonlinnalle Retretin toiminnan tukemiseen liittyen. Punkaharjun kunnanjohtaja Sami Sulkon mielestä Savonlinna tulkitsee väärin kuntaliitossopimusta kun se ei ota aktiivista roolia Retretin toiminnan tukemisessa. Yhdistymishallitus päätti lokakuun alussa, ettei kaupungin osallistuminen kiinteistöjärjestelyihin ja näyttelytoiminnan operatiiviseen järjestämiseen tule kysymykseen. Sen sijaan kaupunki pyrkii edistämään sellaisia ratkaisuja, joilla Campus Artis -säätiöllä on mahdollisuus järjestää näyttely kesällä 2013.

      Sulkon mukaan yhdistymishallituksen päätös ei ole linjassa kuntaliitossopimuksen kanssa. Lisäksi yhdistymishallitukselle esitellyt arviot sisältävät puutteita ja osin virheellisiä oletuksia.

      - Savonlinnassa ei ymmärretä Retretin merkitystä koko talousalueen kannalta. Kaikkein suurin vaikutus Retretin toiminna lakkaamisella on itseasiassa arviomme mukaan Savonlinnan keskustan matkailu- ja ravitsemusliikkeille, sillä Retretin vierailut ja oopperajuhlat nivoutuvat yhteen. Koko alue menettää 40 000-100 000 matkailijaa vuodessa, Sulkko sanoo.

      - Kun jatkossa Savonlinnan seudulla tehdään kuntaliitoksia, niin kyllä varmaan ohjeistamme muita kuntia siitä millä tarkkuustasolla Savonlinnan kanssa kannattaa tehdä kuntaliitossopimuksia, ettei käy niinkuin meille.

      Punkaharjun kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina kokouksessaan.

      Riina Ahonen Riina Ahonen Yle Etelä-Savo

    • Vualit

      ne pittää sulukonkii liikkeellä ja juttutuulella vaan eipä oo sen puhheista paljoo korjoomista. Enempi soumiehijä koko sulukko.

    • tikanpoika nousee pu

      http://www.ita-savo.fi/Uutiset/12741132.html

      "Retretin konkurssin pesänhoitajan mukaan kaupungin ryhtyminen kiinteistöjen omistajaksi helpottaisi tilannetta ja olisi merkki jatkuvuudesta."

      Pesänhoitajalle EI KUULU Retretin jatkuvuuden arviointi.

      Mikkeliläinen hyysää mikkeliläistä ja yrittää saada vastuulliset kuiville.

      • 1+1

        "Mikkeliläinen hyysää mikkeliläistä ja yrittää saada vastuulliset kuiville."

        Juuri näin, hyviä kavereita kun ovat keskenään. Retretissä ei siis tule tutkintaa, rikosepäilyjä, oikeudenkäyntejä etc. vaikka aihetta olisi. Näin se homma vaan menee.


      • Sen lauluja laulat..

        Tietenkin se helpottaa, jos jonkun -eli tässä tapauksessa Savonlinnan- saa "hullukseen" velkojensa maksuun. Siinähän sitä päästäisiin taas puhtaalta pöydältä liikkeelle uutta velkaa tekemään. Pesänhoitaja voisi pitää nämä ns. mielipiteensä omana tietonaan, vaikka onkin Tikan & co. ohjauksessa ja joutuu näiden lauluja laulamaan.


    • Mutku MIE tahon!
      • Tulta päin!

        Niin näyttää. Ihmeen pitkään olikin hiljaista ennen tätä rynnistystä ja nyt on sitten alettu ampua rumputulta vastarinnan pehmittämiseksi ja Retretin saamiseksi kaupungin varoin ylläpidettäväksi rahareiäksi maksoi mitä maksoi ja oli siinä hommassa järkeä eli ei. Pitää vaan toivoa, että "etulinja" kestää tämänkin rynnäkön ja järki vielä voittaa tässä asiassa.


    • Mitä vattua?

      Ne punkaharjulaiset päättäjät, jotka ovat olleet koko ajan työntämässä Retrettiä veronmaksajien elätiksi, voisivat itse omilla rahoillaan ostaa koko p*skan, perustaa kiinteistöosakeyhtiön tms. ja ryhtyä sitten edelleen omilla/vapaaehtoisten sponsoreiden varoilla pyörittämään siinä sellaista sirkusta, kuin parhaaksi katsovat. On se kumma, kun ei mene jakeluun, että useimmat meistä veronmaksajista ei halua olla syytämässä rahaa tuollaiseen pohjattomaan kaivoon, kun samaan aikaan on paljon tärkeämpiäkin kohteita ylläpidettävänä ja niihinkään ei taida löytyä riittävästi rahaa.

    • ei hoppu hyväksi

      Miksi tämä valtava kiire?

      Onko talousrikosten mahdollisuus pois suljettu?

      Täydellisessä selvityksessä menee useampi vuosi, joten nyt ei pitäisi hätäillä missään tapauksessa.

      • Hoppu hyväksi

        kun eräillä on pelko prseessä Retretissä tehtyjen kuprujen julkitulosta ja niiden kielteisestä vaikutuksesta omiin bisneksiin. Siksi on kiire jyrätä Retretille jatkoja, vaikka mikä olisi, jotta siihen rytäkkään voi kätevästi hävittää nämä kuprut ja voi alkaa puuhaamaan uusia. Länsi-Savo -konserni on kiitettävästi kantanut kortensa kekoon tässä asiassa toimiessaan Retrettiä Savonlinnan hoitoon ajavien tahojen äänitorvena. Vastakkaiset näkemykset eivät pääse sensuurista kunnolla läpi, vaikka niitäkin on yritetty esille tuoda em. kanavaa käyttäen.


      • Mikkeli ohjaa?
        Hoppu hyväksi kirjoitti:

        kun eräillä on pelko prseessä Retretissä tehtyjen kuprujen julkitulosta ja niiden kielteisestä vaikutuksesta omiin bisneksiin. Siksi on kiire jyrätä Retretille jatkoja, vaikka mikä olisi, jotta siihen rytäkkään voi kätevästi hävittää nämä kuprut ja voi alkaa puuhaamaan uusia. Länsi-Savo -konserni on kiitettävästi kantanut kortensa kekoon tässä asiassa toimiessaan Retrettiä Savonlinnan hoitoon ajavien tahojen äänitorvena. Vastakkaiset näkemykset eivät pääse sensuurista kunnolla läpi, vaikka niitäkin on yritetty esille tuoda em. kanavaa käyttäen.

        "Retretin konkurssin pesänhoitajan mukaan kaupungin ryhtyminen kiinteistöjen omistajaksi helpottaisi tilannetta ja olisi merkki jatkuvuudesta."

        Lähde: http://www.ita-savo.fi/Uutiset/12741132.html

        Näkemykseni mukaan pesänhoitaja on ylittänyt tehtäviensä rajat.

        ...vai onko?


      • LUE SIITÄ

    • Hinta näkyville!

      On se vaan kumma, kun esim. maitopurkissakin on hinta selvästi näkyvillä, mutta Retretin elvyttämis-, korjaus ja ylläpitokustannuksista yms. kuluista ei saa tietoa kysymälläkään, vaikka on jos jonkunlaista päättäjää ja johtajaa suu vaahdossa Retretin puolesta puhumassa ja jatkoa läpi jyräämässä. Kerrotaan vaan ympäripyöreästi muka itsestään selvyytenä, että miten tärkeä se Retretti on pelastaa ja koko maakunta kuolee ilman sitä jne. Näin huonosti ei varmaankaan ole asianlaita, mutta mahdollisimman tarkka kustannusarvio selontekoineen helpottaisi kuitenkin ihan oleellisesti projektin kannattavuuden- ja mahdollisten jatkotoimenpiteiden arviointia. Tämän ei pitäisi olla edes mikään erityisen vaikea tehtävä alan ammattilaisille suorittaa, kun käytettävissä on mm. keväällä tehdyn kuntoarvioinnin raportti.

      Voihan se tietysti olla, että se hinta on jo hyvinkin tarkkaan selvillä, muttei sitä ole "muistettu" julkisuudessa kertoa, kun se saattaa olla sen verran karua kuultavaa, että menee vielä vaalitunnelma pilalle sen takia.

      • totuutta etsimässä

        "...mm. keväällä tehdyn kuntoarvioinnin raportti."

        Tuohon raporttiin ei ole mitään luottamista, sillä se on tehty työnantajapainotteisesti, johtuen työsuojelulaeista.


      • Totuutta etsimässä 2
        totuutta etsimässä kirjoitti:

        "...mm. keväällä tehdyn kuntoarvioinnin raportti."

        Tuohon raporttiin ei ole mitään luottamista, sillä se on tehty työnantajapainotteisesti, johtuen työsuojelulaeista.

        Niinkö? No, miksei sitä sitten ole vielä julkistettu vaikkapa noiden saatesanojesi kera tyyliin: "tässä tämä raportti nyt on ja vaikka tähän ei olekaan mitään luottamista, niin ottakaa, lukekaa ja tehkää omat johtopäätöksenne asiasta". Olisi ehkä menneet monelta huhulta siivet poikki sen myötä ja arvioinnin tehneiltä sekä muilta kyseisen alan ammattilaisilta voisi kysyä lisää tietoa, kun raportin saattaisi kriittisen, julkisen tarkastelun kohteeksi? Samalla, kun raportin luotettavuus ja laadukkuus tulisi punnituksi, niin saataisiin ehkä hyviä ajatuksia siitä, että miten asiassa kannattaisi edetä?


      • Reilu meininki
        Totuutta etsimässä 2 kirjoitti:

        Niinkö? No, miksei sitä sitten ole vielä julkistettu vaikkapa noiden saatesanojesi kera tyyliin: "tässä tämä raportti nyt on ja vaikka tähän ei olekaan mitään luottamista, niin ottakaa, lukekaa ja tehkää omat johtopäätöksenne asiasta". Olisi ehkä menneet monelta huhulta siivet poikki sen myötä ja arvioinnin tehneiltä sekä muilta kyseisen alan ammattilaisilta voisi kysyä lisää tietoa, kun raportin saattaisi kriittisen, julkisen tarkastelun kohteeksi? Samalla, kun raportin luotettavuus ja laadukkuus tulisi punnituksi, niin saataisiin ehkä hyviä ajatuksia siitä, että miten asiassa kannattaisi edetä?

        Sulkolla ja kumppaneilla on kiire myydä sika säkissä, ettei ostajaehdokas vain ehtisi tajuta sitä, että mitä pskaa säkki sisältää. Sen takia kuntoraporttikin pysyy varmassa tallessa ja faktojen asemesta keskitytään pelkkiin myyntipuheisiin ja ihmisten harhauttamiseen.


    • Kirkkomieskö

      Kerimäellä k-autoon rasvari hankittiin, niin alkoi sujua...

      • Ja sit

        alko "perälauta" paukkumaan, kun sai rasvat väliin?


    • Erkki Eskimo

      Sulkolle pitäisi tunkea tulppa perseeseen, niin loppuisi tuo paskan puhuminen. Retretti on kuin Kreikka, jota Sulkko kumppaneineen yrittää tunkea Savonlinnan harteille. Retretti ei ole kannattanut, eikä kannata. Retretillä on kusetettu Punkahajun kuntaa, nyt yritetään kusettaa Savonlinnaa. Mikään ei ole ikuista ei edes ainaisesti tappiollinen Retretti, jolle pitäisi saada nyt piste. Jos nuo kaksi miljonääriä eivät pysty omistamaan Retretin kiinteistöä, niin mitä sitte. Esitän näille miljonääri kusettajille kuitenkin säästövinkin, luolaston voisi räjäyttää turvallisuussyistä ja loput kiinteistöstä voisi toimia palolaitoksen harjoittelu alueena. Tällaisesta monitoimialueesta Savonlinna olisi jopa valmis maksamaan.

      • Hyvä, hyvä!!!

        Juuri näin on asia; se oli hyvin sanottu se! Kyllä tämän "voitot on yksityisiä ja velat yhteisiä" -lypsämisen pitää jo viimeinkin loppua ja tulla joku roti tähänkin hommaan.


    • -hooKAKSoo-
      • KALLIIKSI TULEE!!!!

      • Kondenssia se vaan..
        KALLIIKSI TULEE!!!! kirjoitti:

        http://www.ita-savo.fi/Uutiset/12755743.html

        Onko puu kaatunut sähkölinjalle?

        Kalliiksihan se tulee, kun kaikki paikat sähkövehkeitä myöten uivat vedessä vieläpä pitkän aikaa ja ainoa mikä tästä kylvystä tykkää taitaa olla se paljon puhuttu homekasvusto. Se tuskin ainakaan vähenee tällä pelillä. Onneksi tämä(kään) ei sentään "koettele köyhää", vaan rikkaan Savonlinnan varakkaat veronmaksajat kustantavat tämänkin lystin ihan mielellään, kun vain saavat Retretin omaksi ilokseen ja viihdykkeekseen.

        Saattaa muuten olla luontaisten Retretin epäselvyyksien lisäksi myös lehtijutussa mainittujen herrojen välit yhtenä "puuna" siellä langalla estämässä sähkön saantia Retrettiin?


      • Kalliot hikoilee
        Kondenssia se vaan.. kirjoitti:

        Kalliiksihan se tulee, kun kaikki paikat sähkövehkeitä myöten uivat vedessä vieläpä pitkän aikaa ja ainoa mikä tästä kylvystä tykkää taitaa olla se paljon puhuttu homekasvusto. Se tuskin ainakaan vähenee tällä pelillä. Onneksi tämä(kään) ei sentään "koettele köyhää", vaan rikkaan Savonlinnan varakkaat veronmaksajat kustantavat tämänkin lystin ihan mielellään, kun vain saavat Retretin omaksi ilokseen ja viihdykkeekseen.

        Saattaa muuten olla luontaisten Retretin epäselvyyksien lisäksi myös lehtijutussa mainittujen herrojen välit yhtenä "puuna" siellä langalla estämässä sähkön saantia Retrettiin?

        Joo, kalliot siellä vaan vähän hikoilee, ihan normaali ilmiö, ei sen kummempaa...ehkä?


    • Nooa

      Vaikuttaa taktiikan muutokselta tuo sähkötön vedenpaisumuksella pelottelu päämärän ollessa kuitenkin yhä sama. Tulikohan uutisvinkki ilta-sanomille Mäkelän suunnalta suoraan vai miten tämä tieto päätyi "vuotamaan" ohi "länkkärin", joka on ollut jokseenkin monopoliasemassa Retretistä tiedottamisen suhteen muiden medioiden vain kiltisti toistellessa sen juttuja?

    • U-96x

      Sieltä luolasta kannattaisi ottaa nyt pois kaikki joutavat romut vaarantamasta sen jatkokäyttöä vedenalaisena galleriana, jonne laskettaisiin paikkoja ihastelemaan kaikki asianmukaisin luvin ja varustein varustautuneet sukeltajat valvotusti. Myöskin minisukellusveneen yms. vedenalaisten vehkeiden käyttöä voisi suunnitella jo näin ennakkoon ja raivata niille kulkureittejä samalla, kun raivaa sieltä romuja pois. Näin luolasto saataisiin melko pienin panostuksin jälleen näyttelykäyttöön. Maanpäällisiin tiloihin voisi laittaa alakerran näyttelyä tukemaan merimuseon enempi järvihenkiseksi stailaten ja varustaa sen asiaankuuluvalla rekvisiitalla ravintolaa unohtamatta. Tällä reseptillä Retretti nousee varmasti uuteen kukoistukseen.

    • H2O tunnelissa

      Sähköjä ei saada palautettua. Vanhassa liittymässä on velkaa. Konkurssipesän pitää maksaa vakuus ja ostaa uusi liittymä.Voi mennä viikko jos toinenkin.

      • työmaakeskus 200m

        Lue Ilta-Sanomien juttu, niin tiedät enemmän.


      • Juttua vailla
        työmaakeskus 200m kirjoitti:

        Lue Ilta-Sanomien juttu, niin tiedät enemmän.

        Eipä löytynyt netistä muuta juttua, kun itukan versio. Laitatko linkin tai referaatin, kun tiedät paremmin?


      • Juttua vailla 2
        Juttua vailla kirjoitti:

        Eipä löytynyt netistä muuta juttua, kun itukan versio. Laitatko linkin tai referaatin, kun tiedät paremmin?

        Sama täällä. Kiinnostais tietää, et mitä ja missä laajuudessa ilta-sanomat on kirjotellu.


      • työmaakeskus 200m
        Juttua vailla kirjoitti:

        Eipä löytynyt netistä muuta juttua, kun itukan versio. Laitatko linkin tai referaatin, kun tiedät paremmin?

        VEDENPAISUMUS UHKAA RETRETTIÄ

        Punkaharju: Kuukausi sitten konkurssiin haetun taidekeskus Retretin luolastoa uhkaa vedenpaisumus.

        Taidekeskus on ollut vailla sähköä kolmisen viikkoa, eivätkä luolastoon valuvan veden poistamisesta huolehtivat pumput ole toimineet.

        Alimpana olevan konserttisalin lattialla lainehtii jo vesi. Siitä uhkaa pian tulla maanalainen tekojärvi.

        Alueella sähkönjakelusta vastaava Järvi-Suomen Energia katkaisi Retretin sähkön näyttelytoimintaa tiloissa harjoittaneen yhtiön konkurssin seurauksena.

        Siitä lähtien on selvitetty taidekeskuksen sotkuista sähkösopimushistoriaa.

        Retretin sähkösopimuksilla on pitkä historia. Ottaa aikansa, kun selvitetään, miten sopimukset ovat eri vaiheessa siirtyneet. Sen jälkeen kun sopimusten siirtoasia on selvä, ei ole estettä kytkeä sähkö luolastoon, selvittää sähköyhtiön toimitusjohtaja ARTO PAJUNEN.

        Hänen mukaansa retrettiin on toimitettu vahinkojen estämiseksi tilapäinen työmaakeskus, josta voidaan ottaa virtaa pumppujen pyörittämiseen.

        Sen kytkeminen luolastoon on kuitenkin kiinteistönomistajan asia.

        Retretin luolaston omistaa suursijoittaja KAJ MÄKELÄ. Hän ihmettelee, miten vaikeaa asian hoitaminenon ollut.

        Olen tehnyt sähkösopimuksen, ja kaikki pitäisi mielestäni olla selvää. Tunnissa tällaisen asian luulisi hoituvan. Mäkelä kertoo saaneensa sähkömieheltään tiedon, että työmaakeskus on toimitettu noin 200 metrin päähän luolasta koivun oksaan.

        Täytyy nyt selvittää vielä hänen (sähkömiehen) kanssa, saako sen siitä kytketyksi Retretin omiin sähköihin, vai joudutaanko turvautuman roikkiin.

        Mäkelä ei ole itse käynyt luolastossa tarkastamassa mahdollisia vesivahinkoja.

        Ei siellä minun tietojeni mukaan kuitenkaan vielä mikään katastrofi ole.



        LAUNO PÄIVÄTIEN kirjoitus lauantain 20.10.2012 Ilta-Sanomissa (sivu 15).


      • Kiitoksia, kiitoksia
        työmaakeskus 200m kirjoitti:

        VEDENPAISUMUS UHKAA RETRETTIÄ

        Punkaharju: Kuukausi sitten konkurssiin haetun taidekeskus Retretin luolastoa uhkaa vedenpaisumus.

        Taidekeskus on ollut vailla sähköä kolmisen viikkoa, eivätkä luolastoon valuvan veden poistamisesta huolehtivat pumput ole toimineet.

        Alimpana olevan konserttisalin lattialla lainehtii jo vesi. Siitä uhkaa pian tulla maanalainen tekojärvi.

        Alueella sähkönjakelusta vastaava Järvi-Suomen Energia katkaisi Retretin sähkön näyttelytoimintaa tiloissa harjoittaneen yhtiön konkurssin seurauksena.

        Siitä lähtien on selvitetty taidekeskuksen sotkuista sähkösopimushistoriaa.

        Retretin sähkösopimuksilla on pitkä historia. Ottaa aikansa, kun selvitetään, miten sopimukset ovat eri vaiheessa siirtyneet. Sen jälkeen kun sopimusten siirtoasia on selvä, ei ole estettä kytkeä sähkö luolastoon, selvittää sähköyhtiön toimitusjohtaja ARTO PAJUNEN.

        Hänen mukaansa retrettiin on toimitettu vahinkojen estämiseksi tilapäinen työmaakeskus, josta voidaan ottaa virtaa pumppujen pyörittämiseen.

        Sen kytkeminen luolastoon on kuitenkin kiinteistönomistajan asia.

        Retretin luolaston omistaa suursijoittaja KAJ MÄKELÄ. Hän ihmettelee, miten vaikeaa asian hoitaminenon ollut.

        Olen tehnyt sähkösopimuksen, ja kaikki pitäisi mielestäni olla selvää. Tunnissa tällaisen asian luulisi hoituvan. Mäkelä kertoo saaneensa sähkömieheltään tiedon, että työmaakeskus on toimitettu noin 200 metrin päähän luolasta koivun oksaan.

        Täytyy nyt selvittää vielä hänen (sähkömiehen) kanssa, saako sen siitä kytketyksi Retretin omiin sähköihin, vai joudutaanko turvautuman roikkiin.

        Mäkelä ei ole itse käynyt luolastossa tarkastamassa mahdollisia vesivahinkoja.

        Ei siellä minun tietojeni mukaan kuitenkaan vielä mikään katastrofi ole.



        LAUNO PÄIVÄTIEN kirjoitus lauantain 20.10.2012 Ilta-Sanomissa (sivu 15).

        kaivatun jutun pikatoimituksesta! Siitä selvisi erään nimimerkin taustojen ohella taas vähän muutakin, kuten se, että saattaa Mäkelän sähkärillä riittää hommaa sähköjä kytkiessä, jos ei tyydy pelkällä roikalla vetämään välttämättömimpiin kohteisiin, kuten pumpuille. Monet sähköjohdot ja -rasiat on varmaankin vettä täynnä ja niihin jos kytkee virran, niin ainakin sulakkeet paukkuu ja ehkä muutakin. Jos en väärin muista, niin siinä konserttisalissahan taisi olla vielä sähköllä toimiva lattialämmityskin, joka saattaa nyt jo olla mennyttä kalua sekin? Liekö sen lavan rakenteet puuta vai onko jotenkin muuten rakennettu? Jos on puuta ja vettynyt, niin iso homma on siinäkin luvassa.


    • Vuokra tilloo

      Meijän maakellarissa on toimiva sähkövalo, myö voitas tuota vuokrata maakellari enskesäksi Retretille halavalla. Kellari on tilava, jotta taidetta mahtuu kyllä pitkin poikin ja kosteus on parempaa ku nykyisissä Retretin luolissa. Meijän kellarissa ei haise home, vaan kunnon suomalainen maaperä.

    • utooppinen ajate
    • Utopia elää

      No, joo; tämä ns. mielipide oli tyypillinen ex-metsurin metsästä ampuma kommentti. Jollainhan sitä on oltava esillä näin vaalien alla ja otettava kantaa julkisuudessa, vaikka realiteetit ovat pahasti hukassa ja yleisö kiemurtelee myötähäpeän kourissa sitä lukiessaan.

      Siis oikeastiko Retretin pitäisi palata siihen wanhaan 80-luvun formaattiin, jonka seurauksena oli konkurssi? Silloin Retretin puolella nykyiseen verrattuna oli vielä se, että paikka oli uusi, vetovoimainen ja hyvässä kunnossa, eikä kilpailevia taidekeskuksia, festareita, konserttisaleja ja tapahtumia yms. ollut läheskään niin paljon tarjolla, kuin mitä nykyisin on kesän mittaan suomen maassa, eikä homma silti kannattanut, kuin ehkä Hyväriselle & co., mutta se on toinen juttu se. Saa olla melkoinen velho konserttien järjestäjänä, joka pystyy järjestämään konsertteja Retretissä VOITOLLISESTI. Viime kesäiset konserttiviritykset, joita kokeiltiin muutaman vuoden tauon jälkeen, paljastivat Retretin konserttien vetovoimaisuuden ja olivat katastrofeja ollen osaltaan upottamassa Retrettiä. Pitää ymmärtää realiteetit ja se, että maailma on muuttunut valtavasti esim. noista 80-luvun ajoista ja muuttuu koko ajan. Tähän muutokseen sekä muuttuneeseen kysyntään olisi kyettävä vastaamaan ja se on vaikeaa vaikka kenelle. Retretin kohdalla entinen tie on kuljettu loppuun ja nyt toiminnalle tulisi löytää ihan uusi suunta, jos se aikoo vielä jatkaa merkittävänä taidekeskuksena. Jotain hyvää, säilyttämisen- ja edelleen kehittämisen arvoista Retretistä varmasti löytyy ja jos toiminta jatkuu, niin olisi syytä pohtia riittävän ajoissa ja perusteellisesti tätäkin asiaa seuloen sivuun mahdollisimman tarkkaan kaikki ylimääräinen turha, mikä ei edistä Retretin toimintaa. Näin toimien olisi kenties jonkinlaiset mahdollisuudet saada Retretti pyörimään omillaan.

      • Johan on jutut

        Juuri näin.Ihmettelin itukkaa lukiessa ihan samaa asiaa ja sitä,että mistä näitä pellejä riittää.Kukahan on seuraava möläyttäjä,kun tämä laji on näin lupaavasti lähtenyt liikkeelle?


      • ex-Huskikuski

        "...tyypillinen ex-metsurin metsästä ampuma kommentti."

        Mikä olisi se oikea ex-ammatti, kun tuo tuntuu olevan mielestänne jotenkin odotettavissa olevaa pohdintaa Retretin mahdollisuuksista?

        Olisiko tuo osunut ja uponnut paremmin, jos kirjoittajana olisi ollut ex-ekonomi tai ex-fyysikko tai ex-pappi tai ex-kätilö ja niin edelleen ja niin edelleen?


      • Metsuri myös
        ex-Huskikuski kirjoitti:

        "...tyypillinen ex-metsurin metsästä ampuma kommentti."

        Mikä olisi se oikea ex-ammatti, kun tuo tuntuu olevan mielestänne jotenkin odotettavissa olevaa pohdintaa Retretin mahdollisuuksista?

        Olisiko tuo osunut ja uponnut paremmin, jos kirjoittajana olisi ollut ex-ekonomi tai ex-fyysikko tai ex-pappi tai ex-kätilö ja niin edelleen ja niin edelleen?

        Olipa tuollaisen möläyttäjällä ammatillinen tausta mikä tahansa, niin ei se siltä tosiasialta pelasta, että tuollaiset esitykset ovat kuolleena syntyneitä, eikä niistä sen enempää. Terve itsekritiikki olisi paikallaan ennen julkisuuteen tuloa, niin vältyttäisiin tälläisiltä avauksilta, joilla ei ole oikeasti mitään annettavaa.


    • Tarttuvaa tautiako?

      Näkyy Retretissä viime kesänä myymäläänsä pitänyt Punkalivekin olevan pahoissa vaikeuksissa...

      • Niin näkyy...

        ...ja ilmeisesti jo konkassa saakka?


      • Mikä on seuraava?
        Niin näkyy... kirjoitti:

        ...ja ilmeisesti jo konkassa saakka?

        Niinpä on. Minkähän verran näitä tulee "Retretin imussa" vielä lisää?


    • ...ja vesi nouseee
      • Sos.ret. puolue

        Keskiviikko 24.10.2012 09:01 Uutiset Saimaalehti
        Retretin luolat täyttymässä vedellä
        Retretin luolat ovat jäämässä veden alle.
        Taidekeskus Retretti haettiin konkurssiin noin kuukausi sitten. Tästä syystä Järvi-Suomen Energia katkaisi taidekeskuksesta sähköt ja nyt luolasto on täyttymässä vedellä. Luolaston omistaja, suursijoittaja Kai Mäkelä kertoo tehneensä uuden sähkösopimuksen, mutta sähköjä ei kuitenkaan ole jostain syystä saatu luolaston vesipumpuille.

        Savonlinnan Seudun yrittäjien puheenjohtaja Pasi Pekkonen on tilanteesta järkyttynyt.

        – Retretti on niin tärkeä koko seutukunnan matkailun kannalta, ettei luolastoa saa päästää tuhoutumaan, Pekkonen sanoo.

        Hän myös ihmettelee Savonlinnan kaupungin nuivaa suhtautumista Retretin toiminnan uudelleen käynnistämisessä. Pekkosen mielestä Savonlinnan pitää tavalla tai toisella lähteä mukaan Retretin toimintaan, jotta näyttelyjen järjestämiseen ei tule katkoa.

        – Retretissä on kuitenkin käynyt kymmeniä tuhansia ihmisiä joka kesä. Se on määrä, jota meillä ei ole varaa menettää, hän korostaa.

        Retretin toiminnan loppumisella on isot heijastusvaikutukset moniin yrityksiin. Siitä kärsivät niin matkailu- kuin majoitusliikkeet, sekä monet muut palveluyritykset. Näistä yrityksistä katoavia työpaikkoja ei Pekkosen mukaan saa menettää.

        Hänen mielestään kaupungin vahvalla mukaan tulolla saataisiin myös muita toimijoita mukaan Retrettiin.

        – Näyttelytoimintaan ei saa tulla keskeytystä ja nyt on toimittava nopeasti, muuten menetämme jotain aivan ainutlaatuista koko Suomen mittakaavassa.
        Punkaharjulla toimiva Taidekeskus Retretti on Pekka Hyvärisen rakennuttama luomus, jonka luolasto-osa on valmistunut vuonna 1983. Viimeisimmäksi näyttelytoimintaa pyöritti Campus Artis -säätiön kokonaan omistama yhtiö.

        Teksti: Kari Tegelberg, kuva: Pasi Pekkonen

        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Seuraava "möläyttäjä" löytyikin nopeasti, kun sitä joku tuolla aiemmin jo kaipasi. Tuokin juttu, joka oli taas pohjanoteeraus kaikessa yksisilmäisyydessään, antaa oikean kuvan Saimaan ns. journalistisesta tasosta. Pasi Pekkosen ja kumppaneiden kannattaisi edes joskus perehtyä asioihin kunnolla ennen näiden "totuuksien" julistamista.

        Mielenkiintoinen linjaus oli Pekkoselta kaiken mahdollisen yksityistämistä ajavan puolueen aktiivina se, että tämä miljonäärien omistama Retretti pitäisi "sosialisoida" vahvan julkisen tuen piiriin ellei peräti Savonlinnan kaupungin omistukseen.


      • -Säh-köt-tä-jä-
        Sos.ret. puolue kirjoitti:

        Keskiviikko 24.10.2012 09:01 Uutiset Saimaalehti
        Retretin luolat täyttymässä vedellä
        Retretin luolat ovat jäämässä veden alle.
        Taidekeskus Retretti haettiin konkurssiin noin kuukausi sitten. Tästä syystä Järvi-Suomen Energia katkaisi taidekeskuksesta sähköt ja nyt luolasto on täyttymässä vedellä. Luolaston omistaja, suursijoittaja Kai Mäkelä kertoo tehneensä uuden sähkösopimuksen, mutta sähköjä ei kuitenkaan ole jostain syystä saatu luolaston vesipumpuille.

        Savonlinnan Seudun yrittäjien puheenjohtaja Pasi Pekkonen on tilanteesta järkyttynyt.

        – Retretti on niin tärkeä koko seutukunnan matkailun kannalta, ettei luolastoa saa päästää tuhoutumaan, Pekkonen sanoo.

        Hän myös ihmettelee Savonlinnan kaupungin nuivaa suhtautumista Retretin toiminnan uudelleen käynnistämisessä. Pekkosen mielestä Savonlinnan pitää tavalla tai toisella lähteä mukaan Retretin toimintaan, jotta näyttelyjen järjestämiseen ei tule katkoa.

        – Retretissä on kuitenkin käynyt kymmeniä tuhansia ihmisiä joka kesä. Se on määrä, jota meillä ei ole varaa menettää, hän korostaa.

        Retretin toiminnan loppumisella on isot heijastusvaikutukset moniin yrityksiin. Siitä kärsivät niin matkailu- kuin majoitusliikkeet, sekä monet muut palveluyritykset. Näistä yrityksistä katoavia työpaikkoja ei Pekkosen mukaan saa menettää.

        Hänen mielestään kaupungin vahvalla mukaan tulolla saataisiin myös muita toimijoita mukaan Retrettiin.

        – Näyttelytoimintaan ei saa tulla keskeytystä ja nyt on toimittava nopeasti, muuten menetämme jotain aivan ainutlaatuista koko Suomen mittakaavassa.
        Punkaharjulla toimiva Taidekeskus Retretti on Pekka Hyvärisen rakennuttama luomus, jonka luolasto-osa on valmistunut vuonna 1983. Viimeisimmäksi näyttelytoimintaa pyöritti Campus Artis -säätiön kokonaan omistama yhtiö.

        Teksti: Kari Tegelberg, kuva: Pasi Pekkonen

        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Seuraava "möläyttäjä" löytyikin nopeasti, kun sitä joku tuolla aiemmin jo kaipasi. Tuokin juttu, joka oli taas pohjanoteeraus kaikessa yksisilmäisyydessään, antaa oikean kuvan Saimaan ns. journalistisesta tasosta. Pasi Pekkosen ja kumppaneiden kannattaisi edes joskus perehtyä asioihin kunnolla ennen näiden "totuuksien" julistamista.

        Mielenkiintoinen linjaus oli Pekkoselta kaiken mahdollisen yksityistämistä ajavan puolueen aktiivina se, että tämä miljonäärien omistama Retretti pitäisi "sosialisoida" vahvan julkisen tuen piiriin ellei peräti Savonlinnan kaupungin omistukseen.

        Eiköhän ne sähköt katkaistu sieltä Retretistä maksamattomien laskujen, eikä konkurssiin hakemisen takia, kuten Saimaan juttu kertoi tapahtuneen?


      • Ei se
        Sos.ret. puolue kirjoitti:

        Keskiviikko 24.10.2012 09:01 Uutiset Saimaalehti
        Retretin luolat täyttymässä vedellä
        Retretin luolat ovat jäämässä veden alle.
        Taidekeskus Retretti haettiin konkurssiin noin kuukausi sitten. Tästä syystä Järvi-Suomen Energia katkaisi taidekeskuksesta sähköt ja nyt luolasto on täyttymässä vedellä. Luolaston omistaja, suursijoittaja Kai Mäkelä kertoo tehneensä uuden sähkösopimuksen, mutta sähköjä ei kuitenkaan ole jostain syystä saatu luolaston vesipumpuille.

        Savonlinnan Seudun yrittäjien puheenjohtaja Pasi Pekkonen on tilanteesta järkyttynyt.

        – Retretti on niin tärkeä koko seutukunnan matkailun kannalta, ettei luolastoa saa päästää tuhoutumaan, Pekkonen sanoo.

        Hän myös ihmettelee Savonlinnan kaupungin nuivaa suhtautumista Retretin toiminnan uudelleen käynnistämisessä. Pekkosen mielestä Savonlinnan pitää tavalla tai toisella lähteä mukaan Retretin toimintaan, jotta näyttelyjen järjestämiseen ei tule katkoa.

        – Retretissä on kuitenkin käynyt kymmeniä tuhansia ihmisiä joka kesä. Se on määrä, jota meillä ei ole varaa menettää, hän korostaa.

        Retretin toiminnan loppumisella on isot heijastusvaikutukset moniin yrityksiin. Siitä kärsivät niin matkailu- kuin majoitusliikkeet, sekä monet muut palveluyritykset. Näistä yrityksistä katoavia työpaikkoja ei Pekkosen mukaan saa menettää.

        Hänen mielestään kaupungin vahvalla mukaan tulolla saataisiin myös muita toimijoita mukaan Retrettiin.

        – Näyttelytoimintaan ei saa tulla keskeytystä ja nyt on toimittava nopeasti, muuten menetämme jotain aivan ainutlaatuista koko Suomen mittakaavassa.
        Punkaharjulla toimiva Taidekeskus Retretti on Pekka Hyvärisen rakennuttama luomus, jonka luolasto-osa on valmistunut vuonna 1983. Viimeisimmäksi näyttelytoimintaa pyöritti Campus Artis -säätiön kokonaan omistama yhtiö.

        Teksti: Kari Tegelberg, kuva: Pasi Pekkonen

        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Seuraava "möläyttäjä" löytyikin nopeasti, kun sitä joku tuolla aiemmin jo kaipasi. Tuokin juttu, joka oli taas pohjanoteeraus kaikessa yksisilmäisyydessään, antaa oikean kuvan Saimaan ns. journalistisesta tasosta. Pasi Pekkosen ja kumppaneiden kannattaisi edes joskus perehtyä asioihin kunnolla ennen näiden "totuuksien" julistamista.

        Mielenkiintoinen linjaus oli Pekkoselta kaiken mahdollisen yksityistämistä ajavan puolueen aktiivina se, että tämä miljonäärien omistama Retretti pitäisi "sosialisoida" vahvan julkisen tuen piiriin ellei peräti Savonlinnan kaupungin omistukseen.

        Pasi kerkii eikä toisaalta ymmärrä perehtyy mihinkään. Siks sen touhut onnii vähän vasemmala käellä huitomista sinne tänne tuonne niinkun näkkyy...


      • ff.
        Ei se kirjoitti:

        Pasi kerkii eikä toisaalta ymmärrä perehtyy mihinkään. Siks sen touhut onnii vähän vasemmala käellä huitomista sinne tänne tuonne niinkun näkkyy...

        Ihan niin, kun kunnon käräjäoikeuden lautamiehen pitääkin. Ei pidä perehtyä mihinkään, pääasia on että hyrrä pyörii?


      • Aina myöhässä
        ff. kirjoitti:

        Ihan niin, kun kunnon käräjäoikeuden lautamiehen pitääkin. Ei pidä perehtyä mihinkään, pääasia on että hyrrä pyörii?

        Sitten vielä kun se Pasi muistaisi edes joskus tulla ajoissa käräjille sitä "hyrrää pyörittämään", ettei tarvitsisi aina odotella...


      • EHJ
        Aina myöhässä kirjoitti:

        Sitten vielä kun se Pasi muistaisi edes joskus tulla ajoissa käräjille sitä "hyrrää pyörittämään", ettei tarvitsisi aina odotella...

        Onneksi ei sentään päässyt valtuustoon sähläämään, vaan jäi varasijalle. Tosin riitäähän niitä sähläreitä vielä näinkin ihan tarpeeksi.


    • bye bye Retretti

      http://www.ita-savo.fi/Mielipiteet/12769008.html

      Onneksi joku uskaltaa ajatella eri tavalla.

      • Hyvä, Hannu!

        Lähde: Itä-Savo

        http://www.ita-savo.fi/Mielipiteet/12769008.html

        >>>Mitä Retretistä ei ole sanottu?

        25.10. 02:00

        Retretti Oy on tehnyt tappiota jo useiden vuosien ajan. Viime näyttelykauden tappion on ilmoitettu olevan 400 000 euroa.

        Jo aiempien vuosien tappioiden johdosta yhtiö olisi pitänyt asettaa selvitystilaan. Ovatkohan Retretti Oy:n hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat toimineet osakeyhtiölain mukaisesti? Miksi ne tahot eivät toimi, jotka Punkaharjun kunnanjohtajan Sami Sulkon mielestä kärsivät korvaamatonta vahinkoa?

        Retretti-nimen omistaa säätiö. Miksi säätiö tai sen hallitus ei toimi? Retretti Oy:llä ei todennäköisesti ole realisoitavaa omaisuutta, joten konkurssi raukeaa.

        Luolan ja kiinteistön omistajina ovat sellaiset pääoma- ja kiinteistösijoittajat, joille yksi miljoona on jokseenkin sama kuin eläkeläiselle sata euroa. Miksi he eivät toimi?

        Paljonko luolaston ja kiinteistöjen korjaukset tulisivat maksamaan? Miten paljon valtio on luvannut korjausrahaa ja avustusta vuosittaisiin käyttökustannuksiin? Savonlinnan talousalueen matkailijavirrasta alle 10 prosenttia tutustui viime kesänä Retretin näyttelyyn.

        Eikö yritystaloudelle olisi tuottavampaa huolehtia niiden matkailijoiden hyvinvoinnista, jotka eivät käy Retretissä. Heitä on kuitenkin yli 90 prosenttia matkailijoista.

        Miten monta sopivaa tyhjää tila taulujen ripustamiseen Savonlinnan talousalueella on? Mieleen tulevat ainakin entinen kirjasto, entinen kaupungin taidemuseo ja tyhjäksi jäävä Punkaharju kunnantalo. Lisäksi kaikki koulut ovat jokseenkin tyhjinä kesäaikaan.

        Velkarahalla tehtävä investointi, josta on tulossa vuosittain erittäin merkittäviä käyttökustannuksia ja verorasituksen lisääntymistä, voidaan mielestäni tehdä vain normaalin talousarviokäsittelyn kautta.

        Savonlinnan kaupungin johto on vastustanut näyttelytilojen hankkimista kaupungille. Siksi on erittäin todennäköistä, että jos yhtymähallitus päättää tilat ostaa, niin päätöksestä valitetaan. Kannattaisikohan miettiä muita vaihtoehtoja näyttelytoiminnan jatkamiseksi ?

        Hannu Luukkonen

        kunnallisvaaliehdokas (sit.vas )

        Punkaharju


      • Viimeinnii asiaa
        Hyvä, Hannu! kirjoitti:

        Lähde: Itä-Savo

        http://www.ita-savo.fi/Mielipiteet/12769008.html

        >>>Mitä Retretistä ei ole sanottu?

        25.10. 02:00

        Retretti Oy on tehnyt tappiota jo useiden vuosien ajan. Viime näyttelykauden tappion on ilmoitettu olevan 400 000 euroa.

        Jo aiempien vuosien tappioiden johdosta yhtiö olisi pitänyt asettaa selvitystilaan. Ovatkohan Retretti Oy:n hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat toimineet osakeyhtiölain mukaisesti? Miksi ne tahot eivät toimi, jotka Punkaharjun kunnanjohtajan Sami Sulkon mielestä kärsivät korvaamatonta vahinkoa?

        Retretti-nimen omistaa säätiö. Miksi säätiö tai sen hallitus ei toimi? Retretti Oy:llä ei todennäköisesti ole realisoitavaa omaisuutta, joten konkurssi raukeaa.

        Luolan ja kiinteistön omistajina ovat sellaiset pääoma- ja kiinteistösijoittajat, joille yksi miljoona on jokseenkin sama kuin eläkeläiselle sata euroa. Miksi he eivät toimi?

        Paljonko luolaston ja kiinteistöjen korjaukset tulisivat maksamaan? Miten paljon valtio on luvannut korjausrahaa ja avustusta vuosittaisiin käyttökustannuksiin? Savonlinnan talousalueen matkailijavirrasta alle 10 prosenttia tutustui viime kesänä Retretin näyttelyyn.

        Eikö yritystaloudelle olisi tuottavampaa huolehtia niiden matkailijoiden hyvinvoinnista, jotka eivät käy Retretissä. Heitä on kuitenkin yli 90 prosenttia matkailijoista.

        Miten monta sopivaa tyhjää tila taulujen ripustamiseen Savonlinnan talousalueella on? Mieleen tulevat ainakin entinen kirjasto, entinen kaupungin taidemuseo ja tyhjäksi jäävä Punkaharju kunnantalo. Lisäksi kaikki koulut ovat jokseenkin tyhjinä kesäaikaan.

        Velkarahalla tehtävä investointi, josta on tulossa vuosittain erittäin merkittäviä käyttökustannuksia ja verorasituksen lisääntymistä, voidaan mielestäni tehdä vain normaalin talousarviokäsittelyn kautta.

        Savonlinnan kaupungin johto on vastustanut näyttelytilojen hankkimista kaupungille. Siksi on erittäin todennäköistä, että jos yhtymähallitus päättää tilat ostaa, niin päätöksestä valitetaan. Kannattaisikohan miettiä muita vaihtoehtoja näyttelytoiminnan jatkamiseksi ?

        Hannu Luukkonen

        kunnallisvaaliehdokas (sit.vas )

        Punkaharju

        Se olikii Luukkosen Hannulta hyvä ja asiallinen kirjotus.Tämmösiä avauksia nimenommaan tarvitaan sen hörhöilyn sijjaan,jossa nämäkii kysymykset sivvuutettaan ihan tarkotuksella ja yritettään kusettoo savonlinnalaiset retretin maksumiehiks.Olpa muuten ihme,että itukka julkas tuon jutun,eikä sensuroinu sitäkii poikkeen,niinkun on tehnä monele jutulle.


      • Liisa K
        Viimeinnii asiaa kirjoitti:

        Se olikii Luukkosen Hannulta hyvä ja asiallinen kirjotus.Tämmösiä avauksia nimenommaan tarvitaan sen hörhöilyn sijjaan,jossa nämäkii kysymykset sivvuutettaan ihan tarkotuksella ja yritettään kusettoo savonlinnalaiset retretin maksumiehiks.Olpa muuten ihme,että itukka julkas tuon jutun,eikä sensuroinu sitäkii poikkeen,niinkun on tehnä monele jutulle.

        Minustakin Hannu Luukkosen kirjoitus oli asiallinen monine hyvine huomioineen ja toivoisin julkisuudessa asiasta käytävän keskustelun kulkevan jatkossa ennemmin tätä Hannun viitoittamaa tietä, kuin sitä "Retretti kaupungin omistukseen heti" -jyräämistä.


    • Häiriöpäivämäärä

      "Retretti Oy Ltd, Punkaharju
      Tyyppi Protesti
      Talousalue Mikkelin talousalue
      Osoite Tuunaansaarentie, 58450 Punkaharju
      Häiriöpäivämäärä 02.10.2012
      Velkoja Svea Perintä Oy
      Saatavan määrä 53930 €
      Katso yrityksen Retretti Oy Ltd tarkemmat tiedot"

      Lähde: Taloussanomat

    • Visa P.A. Kottinen

      Siitä vaan sitten pesän omaisuutta realisoimaan ja laskuja makselemaan. Paha vaan meidän velkojien kannalta, kun pesässä ei taida olla wanhan ja jokseenkin arvottoman romun lisäksi varsinaista realisoitavaa, kuin ehkä konserttisalin flyygeli, jos ei ole sekin jo vettynyt tai homehtunut pilalle? Siitä voisi ehkä jonkun yksittäisen kymppitonnin muuten vielä saada.

      • Romuva vaan

        Eipä tuola oikeen ollu ku kävin muutama viikko takaperin.Työkalutkii on pitkälti ikivanhoja sohloja jossei sitten niilä kehystämön vai mikä hään lie konneila saa jonkun tonnin.Ravintolan kalusteettii män huonoo kuntoon kun niitä pijettiin koko kesä vuotavassa teltassa pihala ja tilala ol ne punkajonkun pöyvvät ja tuolit joila ei tehny mittää.Mikähä älynvälläys sekkii oikein ol?Kaikellaista romuva löytyy sitten sennii eestä kukaha nekkii selevitellöön ja minnekä?


    • -regulaattori-

      Siitähän ollaan tekemässä kansainvälistä sukelluskeskusta.
      Naapurimaan rikkaat tulevat rynnäköllä.

      • Pentti Hirsjärvi

        Soppii hyvin ku syvältähä se Retretti on jo muutennii.


      • Sukellusputki

        Joo ja sitten louhii sukellusputken luolaston ja viereisen järven välille niin saa kätevästi vaihtelua luolassa sukeltelulle tai päinvastoin?


      • Konkurssiputki
        Sukellusputki kirjoitti:

        Joo ja sitten louhii sukellusputken luolaston ja viereisen järven välille niin saa kätevästi vaihtelua luolassa sukeltelulle tai päinvastoin?

        Retretin pitää olla taidekeskus nyt ja iänkaikkisesti, sillä hyvin alkanutta konkurssiputkea ei pidä katkaista jollain vähäarvoisemmalla toiminnalla.


      • Hiihtoputki
        Sukellusputki kirjoitti:

        Joo ja sitten louhii sukellusputken luolaston ja viereisen järven välille niin saa kätevästi vaihtelua luolassa sukeltelulle tai päinvastoin?

        Nii ja mahtushan sinne vielä jonnekkii kantile se hiihtoputkikii jossa vois lykkii mänemään kesät talavet ol konkassa tai ei.


      • Ryyppyputki
        Sukellusputki kirjoitti:

        Joo ja sitten louhii sukellusputken luolaston ja viereisen järven välille niin saa kätevästi vaihtelua luolassa sukeltelulle tai päinvastoin?

        olis hyvä sekkii.Sielä luolassa vois keittee törpötellä ponuva ja jiähytysveskii olis ihan iärellään sitten ku ponukänni ryöhäsis piälle ni kattelis sieltä jostai sellasen makkuupaikan missä vois muata kännin kaikessa raahassa naatiskellen poikkeen iliman pelekoo veen alle jiämisestä toimituksen aekana.


      • BIOPONU
        Ryyppyputki kirjoitti:

        olis hyvä sekkii.Sielä luolassa vois keittee törpötellä ponuva ja jiähytysveskii olis ihan iärellään sitten ku ponukänni ryöhäsis piälle ni kattelis sieltä jostai sellasen makkuupaikan missä vois muata kännin kaikessa raahassa naatiskellen poikkeen iliman pelekoo veen alle jiämisestä toimituksen aekana.

        HAHHAHHAH! Missähän voisi ilmoittautua teemaopastukselle Ponurettiin? Se tuulen ja bioetanolin voimalla touhuava Sulkko voisi ryhtyä lanseeraamaan Savonlinnaan uutta hittituotetta eli BIOPONUA, jota tietenkin tiputeltaisiin Retretin luolassa!


    • Piristystä päivään

      Hehhehhee! Hyviä ja rakentavia ehdotuksia Retretin uusiokäytölle riittää vaan moniko noista lienee toteutettavissa? Hauskoja ne ovat kumminkin!

      • Ponuretti

        Ryyppyputken ainakin vois toteuttaa edullisesti ja panna paikan nimeks ponuretti. Alan harrastajia varmaan riittäis ja tulis ulkomaita myöten näyttelyvieraaks.


    • Hiljaista

      oli aiheen ympärillä meidän Vaasalaisten sivuilla, mutta täällä keskustelu jatkuu ja hyvä niin. Kysynpä vielä täälläkin ihan mielenkiinnosta, että onko kukaan saanut tuosta Salinista tuoreita havaintoja? Missä päin maailmaa on menossa?

      • Maanalla?

        Eipä oo näkyny eikä kuulunu -liekö maa nielaissu salinin?


      • Historia toistaa...

        Ei ole havaintoja ei ja kun tuo Retretin homma meni noinkin hyvin putkeen, niin Salin saattaa lymytä velkojia yms. karussa poissa julkisuudesta pidemmänkin aikaa, kuten Hyvärisen Pekka aikoinaan...


      • vastauksia, kiitos
        Historia toistaa... kirjoitti:

        Ei ole havaintoja ei ja kun tuo Retretin homma meni noinkin hyvin putkeen, niin Salin saattaa lymytä velkojia yms. karussa poissa julkisuudesta pidemmänkin aikaa, kuten Hyvärisen Pekka aikoinaan...

        Toimitusjohtaja Salinilla lienee selvityksen paikka, että miksi "pupot ja keneraattorit" sai rahansa muttei sähköyhtiö.


      • Vastaukset vähissä
        vastauksia, kiitos kirjoitti:

        Toimitusjohtaja Salinilla lienee selvityksen paikka, että miksi "pupot ja keneraattorit" sai rahansa muttei sähköyhtiö.

        Pitäähän se joku tärkeysjärjettö...järjestys laskunmaksussakin olla ja kotiseutu kaveriyrittäjineen on luonnollisesti etusijalla, kun sinne joutuu maitojunalla palaamaan. Olisihan se ikävä palata velkojien keskelle. Sen sijaan voi jättää koko pskan tänne muiden selviteltäväksi ja häipyä puuhaamaan uusia kupruja näiden kaveriensa kanssa. Saa nähdä, että mikähän paikka putsataan liiasta rahasta seuraavaksi?


      • Ilkka kertoo
        Vastaukset vähissä kirjoitti:

        Pitäähän se joku tärkeysjärjettö...järjestys laskunmaksussakin olla ja kotiseutu kaveriyrittäjineen on luonnollisesti etusijalla, kun sinne joutuu maitojunalla palaamaan. Olisihan se ikävä palata velkojien keskelle. Sen sijaan voi jättää koko pskan tänne muiden selviteltäväksi ja häipyä puuhaamaan uusia kupruja näiden kaveriensa kanssa. Saa nähdä, että mikähän paikka putsataan liiasta rahasta seuraavaksi?

        "Saa nähdä, että mikähän paikka putsataan liiasta rahasta seuraavaksi?"

        Vastaus kysymykseenne voi olla tuon linkin takana, ehkä...

        http://www.ilkka.fi/kulttuuri-ja-viihde/kulttuurivaki-hellii-yhteista-unelmaa-1.1238156


      • Sirkus vaan jatkuu

      • Erkki the Merkki
        Sirkus vaan jatkuu kirjoitti:

        Tiettävästi se Salin on tyrkyttänyt itseään jo moneen eri paikkaan hommiin ja lienee vain ajan kysymys milloin joku erehtyy sen taas pestaamaan ellei ole niin jo tehnytkin.

        Ja siinä samalla haukkaavat kunnolla pskaa!


      • Sitäpä ihtiään
        Erkki the Merkki kirjoitti:

        Ja siinä samalla haukkaavat kunnolla pskaa!

        kyllä, mutta noinhan se perskules menee, niinkun sirkus vaan jatkuu kertoo. Taustohin perehtymättömiä hölmöjä löytyy aina, vaikka taustatietoo saattas löytyy pelkästään googeloimalla työnhakijan nimellä, jossei oo joku tusinanimi.


    • Uutta ideaa tulee
    • Aartist

      http://www.lansi-savo.fi/Kulttuuri ja viihde/12789507.html

      Retretin ensi kesän näyttelyä puuhataan Savonlinnaan

      31.10.2012 14:56

      Konkurssiin menneen taidekeskus Retretin näyttelyä puuhataan ensi kesäksi Savonlinnaan. Retretti-tuotemerkin omistavan Campus Artis -säätiön hallitus näyttää vihreää valoa kesänäyttelylle, joka järjestettäisiin Savonlinnan maakuntamuseossa ja Retretti Downtown -galleriassa.

      Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kimmo Sarje kertoo, että näyttelyn sisällöstä kerrotaan rahoituksen varmistuttua. Tukea haetaan muun muassa opetusministeriöltä ja Savonlinnalta.

      Näyttelyä valmistelevat Retretin entiset johtajat Markku Valkonen ja Tapani Pennanen sekä toimitusjohtaja Pertti Ketonen.

      Retretti toimi Punkaharjulla vuokratiloissa, jotka vaativat mittavaa korjausta. Jo aiemmin päätettiin, että vuoden vaihteessa syntyvä Savonlinnan kaupunki ei lähde mukaan taidekeskuksen kiinteistöjärjestelyihin ja näyttelytoiminnan käytännön järjestämiseen. Asia on uudelleen esillä Savonlinnan, Punkaharjun ja Kerimäen yhdistymishallituksessa ensi viikolla Punkaharjun esityksestä. STT






      Jos rahoituksen kanssa ei tule ongelmia, niin hyvät juhlanäyttelyt tulee olemaan Savonlinnassa ensi kesänä. Alan ammattilaiset ovat näköjään sitä valmistelemassa, joten sen puoleen homma kyllä onnistuu. Downtown -galleria, jos se on sama entinen taidemuseon tila, on varsin hyvä näyttelytila keskeisellä paikalla ja vetää varmasti väkeä kiinnostaviin näyttelyihin. Viime kesän kokeilu(ko?) haki kaikessa harrastelijamaisuudessaan vertaistaan; galleria oli auki miten sattui, kulkureitin valinta sinne takaoven kautta oli vähintäänkin erikoinen ratkaisu ja esim. muuten hienojen oopperakuvien esillepano oli käsittämättömän ala-arvoinen suoritus, jolla pilattiin muuten hieno kokonaisuus täysin. Tämän kaltaisen "harjoittelun" en soisi toistuvan enää jatkossa. Tuollaisesta näyttelystä jää vain ikävät fiilikset näyttelyvieraille.

      Savonlinnaa yritetään samaisesta jutusta päätellen yhä saada Retretin rahoittajaksi, kun kerran "revanssi" on luvassa ensi viikolla. Toivottavasti valittu linja pitää tälläkin kertaa ja omistaja miljonäärit saavat itse kunnostella kiinteistönsä kuten parhaaksi katsovat. Tälläiseen toimintaan ei mielestäni tule laittaa kaupunkilaisten verorahoja kiinni, vaan asia pitää hoitaa muuten.

    • myisi jo

      LUOLASTON OMISTAJA TÄHYÄÄ JO UUTTA

      Tuunaansaaren luolaston omistaja KAJ MÄKELÄ kertoo saaneensa Retretin tiloista ostotarjouksia, jotka ovat kaksi kertaa suurempia kuin se hinta, jolla hän olisi ollut valmis myymään tilat kaupungille.

      Tiloihin olisi Mäkelän mukaan tulossa monenlaisia toimintoja.

      Mäkelä itse pitää edelleen yllä myös ajatusta pelikasinon perustamisesta Tuunaansaareen.

      Tilojen kunnostaminen ei Mäkelän mielestä sinällään ole ongelma.

      Tilat kunnostetaan siihen tarkoitukseen, mitä toimintaa niihin tulee.

      Lähde: Itä-Savo 01.11.2012, sivu 4, (paperilehti).

      • Myyn Kai,ostan Kai?

        Todellakin; myisi jo, jos kerran on oikeita ostajia liikkeellä. Voihan tuo asia tietysti olla niinkin, että nämäkin jutut ovat vain myyntipuheita, jotta Savonlinna saataisiin ostamaan kiireellä "sika säkissä", ettei vaan toiset ehdi napata tälläistä "arvokohdetta" nenän edestä...


    • Niin Kai...

      Selkeää myyntipuhettahan se ja yrittää samalla lisätä painetta tuolla ulostulolla näin yhdistymishallituksen kokouksen alla, kun nyt on ne ratkaisun ajat käsillä jälleen kerran.Lopettaisi jo julkisuuspelleilyn ja myisi koko p*skan pois.

    • Retretti=huijaus

      Möis pois ja vähän äkkiä Kaj Mäkelä tuon homeisen luolaston, kerta noin hyvän hinnan yksityiseltä saa, hulluko se on, kun ei myy heti. Kaupunki ei pysty maksamaan, noin turhasta tilasta, olisi tila sitten miten hieno tahansa. Rauhalinnaakaan Kaupunki ei ostanut, kun ei olisi ollut varaa sitä ylläpitää. 29 vuotta Retretin taidenäyttelyä on tarpeeksi, Retretti ei ole enää mitään, kun se ei vielä omista mitään. Taas toistuu sama vanha peli, eli Retretille yhteiskunnalta liikenevät varat menevät Campus Artis säätiölle ja tappio jäävät Retretin organisaatiolle.

      • -käki-

        Jospa sen ostotarjouksen valuutta onkin rupla. Mäkelä on kahtonut vain numerot.


      • Unessa Kai
        -käki- kirjoitti:

        Jospa sen ostotarjouksen valuutta onkin rupla. Mäkelä on kahtonut vain numerot.

        Tai sai ostotarjouksen, heräsi ja laski kissan ulos?


      • nappi-Nipa
        Unessa Kai kirjoitti:

        Tai sai ostotarjouksen, heräsi ja laski kissan ulos?

        Toivottavasti kaupunki tarttuu toimeen ja käyttää mahdollisuuden etuosto-oikeuteensa, sillä Retretti on tärkeä paikalliselle matkailulle ja onhan se kiva kun matkailukaupungilla on jotain muista kaupungeista poikkeavaa tarjottavaa.

        Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin ja todellinen lottovoitto olisi siinä, jos saisimme houkuteltua Anne-Maj Salinin jatkamaan Retretin toimitusjohtajana hänen eläköitymiseensä asti.

        Ps. mielenterveysongelmaisten avohoitoa pitäisi rajoittaa... ;-)


      • Joo ja
        nappi-Nipa kirjoitti:

        Toivottavasti kaupunki tarttuu toimeen ja käyttää mahdollisuuden etuosto-oikeuteensa, sillä Retretti on tärkeä paikalliselle matkailulle ja onhan se kiva kun matkailukaupungilla on jotain muista kaupungeista poikkeavaa tarjottavaa.

        Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin ja todellinen lottovoitto olisi siinä, jos saisimme houkuteltua Anne-Maj Salinin jatkamaan Retretin toimitusjohtajana hänen eläköitymiseensä asti.

        Ps. mielenterveysongelmaisten avohoitoa pitäisi rajoittaa... ;-)

        joissakin tapauksissa laitoshoito olisi yhteiskunnalle merkittävästi kustannustehokkaampi hoitomuoto, kuin avohoito.


      • Ostajat KAIkkosi?
        Unessa Kai kirjoitti:

        Tai sai ostotarjouksen, heräsi ja laski kissan ulos?

        Hehhehhee! Niin Kai siinä taisi käydä kun on kaupat Kai vieläkin tekemättä?


      • Avolla on lysti olla
        Joo ja kirjoitti:

        joissakin tapauksissa laitoshoito olisi yhteiskunnalle merkittävästi kustannustehokkaampi hoitomuoto, kuin avohoito.

        Eräälle firmalle se olisi ollut melkoinen lottovoitto toteutuessaan -ehkä?


    • Retretti=huijaus

      Möis pois ja vähän äkkiä Kaj Mäkelä tuon homeisen luolaston, kerta noin hyvän hinnan yksityiseltä saa, hulluko se on, kun ei myy heti. Kaupunki ei pysty maksamaan, noin turhasta tilasta, olisi tila sitten miten hieno tahansa. Rauhalinnaakaan Kaupunki ei ostanut, kun ei olisi ollut varaa sitä ylläpitää. 29 vuotta Retretin taidenäyttelyä on tarpeeksi, Retretti ei ole enää mitään, kun se ei vielä omista mitään. Taas toistuu sama vanha peli, eli Retretille yhteiskunnalta liikenevät varat menevät Campus Artis säätiölle ja tappio jäävät Retretin organisaatiolle.

    • vasara ja nauloja

      "Luolastossa on vedenpaisumus ja rakennuksessa vesikattovuotoja."

      Lähde: Itä-Savo 01.11.2012, sivu 4, (paperilehti).

      Todella harmillista, kun konkurssiin kupsahtaneen Retretin hallituksessa ei ollut asiantuntemusta rakennusten kunnossapidosta, sillä vastuuntuntoinen vuokralainen olisi ollut tarkka siitä, ettei vuokranantajalle koidu vahinkoa.

      • Puhasta tulloo

        Ei tuostakaa toinna numeroo tehä jos yhestä paikkoo eli katosta vähän tiputtelloo; sinnehän ne luolaan valluu entisen lisäks puhistaen samalla lattiat ja rappusettii.Luola ollii jo sen verran tekkeytyny jotta sitä pittää näin aluks muutama viikko tai kuukaus lijotella ennenkun se lähtöö puhtaaks.


      • Pientä pintaremppaa

        "Luolastossa on vedenpaisumus ja rakennuksessa vesikattovuotoja."


        Pikkuvikoja; onneks ei mitään vakavaa...


      • T.K. ja kypärä

        "Todella harmillista, kun konkurssiin kupsahtaneen Retretin hallituksessa ei ollut asiantuntemusta rakennusten kunnossapidosta, sillä vastuuntuntoinen vuokralainen olisi ollut tarkka siitä, ettei vuokranantajalle koidu vahinkoa."

        Tämän päivän paperisessa Itä-Savossa oli "tyhjentävä" vastaus tuohon yläpuolella olevaan lainaukseen.


    • kyl kaj

      Kyllä ennemmin vaikka vireä tippuri, kuin homeinen retretti. Kaj...

      • PippuriISOLLAteellä

        Kyllä Kaj se ainakin paljon halvemmaks tulis kuin hommeinen retreetti...


    • Tahallistako?

      Mielenkiintoista, että ensin annetaan paikan lahota ja ränsistyä vuosikausia ilman, että julkisuudessa siitä tiedotetaan sanaakaan tai että asialle tehdään jotain konkreettista. Sitten, kun paikka menee konkurssiin, niin ollaan lypsämässä joka suunnalta rahaa korjauksiin ja ylläpitokustannuksiin. Miksi Retretin kiinteistön huonoa kuntoa ei ole tuotu jo vuosia sitten esille, jolloin remontit olisivat olleet todennäköisesti merkittävästi pienenpiä ja samalla halvempia? Miksi kiinteistö päästettiin noin huonoon kuntoon? Tämä kaikki ei ole voinut tulla minään yllätyksenä.

    • P*raossa

      http://www.lansi-savo.fi/Mielipiteet/12794353.html

      Taidekeskus Retretti hankalassa raossa

      02.11.2012 01:03

      Taidekeskus Retretti elää ristiriitaisia aikoja. Ensi vuoden 30-vuotisjuhlat ovat tulossa, näyttely pitäisi järjestää, mutta yhtiö on asetettu konkurssiin ja itse näyttelytila Punkaharjulla on todettu kelvottomaksi.

      Nyt on alettu pohtia, mihin muualle Retretin juhlanäyttely voitaisiin pystyttää. Vastaukseksi on saatu, ainakin toistaiseksi, Savonlinna.

      Savonlinnan maakuntamuseo on seudun ainoa paikka, joka täyttää arvotaiteelle asetetut museaaliset vaatimukset. Jos siis arvotaidetta saadaan näytteille. Maakuntamuseo onkin varautunut raivaamaan omia suunnitelmiaan ja järjestämään neliöitä Retretille, jos tarvetta ilmenee.

      Sen verran pitkällä suunnitelmat jo ovat, että osaa näyttelystä on kaavailtu Retretti Downtown -galleriaan Auvisenrinteeseen Savonlinnan ydinkeskustaan.

      Yhtälö ei ole helppo varsinkaan, kun kaiken epävarmuuden yllä leijuvat päällimmäisenä rahoituskysymykset.

      Etelä-Savon maakuntaliitto ja kahdeksan alueellista yritystä lähti vuonna 2009 pelastamaan Retrettiä edellisestä kriisistä ja haali tukikampanjallaan rahoitusta.

      Motiivina tuolloin oli sama, johon nytkin vedotaan: Retretti on alueen matkailun kannalta Etelä-Savon kärkikohteita. Se on kirkas brändi, jonka ei soisi hukkuvan vettä tihkuvien luolien tai rappeutuvan kiinteistön aiheuttamiin ongelmiin.

      Maakuntaliitto ei kuitenkaan voi olla pitemmän päälle tällaisen toiminnan rahoittaja. Yrityksilläkään tuskin näinä aikoina on intoa suuriin tukiin. Savonlinnan kaupunki on vaitonainen omista avustuksistaan.

      Opetus- ja kulttuuriministeriö on luvannut olla mukana edistämässä Retretin toimintaa, jos ja kun sen kokonaissuunnitelmat tulevaisuudesta täsmentyvät.

      Kaoottiselta näyttävän tilanteen keskeltä löytyy silti kuitenkin ainakin yksi kirkas lamppu. Ensi kesän näyttelyä ovat lähteneet suunnittelemaan Retretin entiset johtajat Markku Valkonen ja Tapani Pennanen sekä grafiikkapaja Himmelblaun toimitusjohtaja Pertti Ketonen.

      Näillä miehillä on kokemusta ja näkemystä sekä suhteet taidemaailmaan. Heidän johdollaan voi Retretin juhlanäyttelystä muodostua hyvinkin se oljenkorsi, joka antaisi aikaa katsoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.



      ******************

      Tälläistä sitä tällä kertaa ammuttiin "puskasta" kansalaisten ihmeteltäväksi. Liekö kirjoittaja itsekin ollut p*raossa kirjoitellessaan, kun ei tuonut nimeään julki?

    • Olisiko ollut

      toimeksianto ylempää jollekin joutavana olleelle toimittajalle tehdä näennäisen objektiivinen juttu, jossa tarkoitusperä kuitenkin loistaa "kirkkaana lamppuna"?

      • Hiljoo hivutellen

        Sillehän tuo vähän haiskahtaa.Pittäähän se ommoo tottuutta julistoo jottei vuan unohu.Pienilä siirroilla asija sitten ajetaannii läpi vähän kerrassaan iliman että veronmaksajat tajuvaakaan mikä ol homman nimi ja tarkotus ja sitten piästäännii naattimaan tuas taiteesta...


      • Just näin
        Hiljoo hivutellen kirjoitti:

        Sillehän tuo vähän haiskahtaa.Pittäähän se ommoo tottuutta julistoo jottei vuan unohu.Pienilä siirroilla asija sitten ajetaannii läpi vähän kerrassaan iliman että veronmaksajat tajuvaakaan mikä ol homman nimi ja tarkotus ja sitten piästäännii naattimaan tuas taiteesta...

        ja vielä kalleimman mukkaan!


    • Ei kai sentään?
      • Iltalypsyllä

        Toivottavasti järki voittaa tälläkin kertaa ja se pskalaitos pysyy jonkun muun tahon, kuin veronmaksajien kustannettavana.


      • Hörhöt hoitaa homman
        Iltalypsyllä kirjoitti:

        Toivottavasti järki voittaa tälläkin kertaa ja se pskalaitos pysyy jonkun muun tahon, kuin veronmaksajien kustannettavana.

        Jos järki voittaakin vielä tällä kertaa niin jotenkin se vielä pelataan kaupungin siivelle loisimaan.


    • Ei kai sentään?
    • Hyvää odotellessa

      sellainen toivomus vaikka joulupukille, että hoitaisi sen kepun höppänätiimin eläkkeelle, jonne ne jo ikänsäkin puolesta kuuluisivat, pois sönkkäämästä sitä retretti kaupungille pas-kaa!!!

      • Seperik

        Retretillä on rahat kerätty jo parempiin taskuihin ! ! Tehdään konkurssi ja korjuutetaan koko paska yhteiskunnalla. Sitten kun on saatu rempat tehtyä ja kaikki OK, niin myödään taas jollekin säätiölle halvalla. Ja perustellaan miten tärkeää on matkailun tukeminen ja yrittäminen. Eläköön Demokratia !


    • Rahahana aukesi?
    • TORJUNTAVOITTO!

      Vaikka "sota" varmaan jatkuu vielä tämän jälkeenkin, niin Länsi-savo tiesi kertoa eilisessä jutussaan(http://www.lansi-savo.fi/Uutiset/12810025.html) ,että torjuntavoitto on saavutettu -JESSSSSSSSS!!!!!!!!!! Järki voitti jälleen kerran ja toivottavasti tämä asia tuli niille vastaanvänkääjille sen verran selväksi, ettei taas vähän ajan kuluttua olla yrittämässä samalla väsytystaktiikalla uudestaan.


      Savonlinna ei osta Retretin kiinteistöä

      07.11.2012 19:16

      Savonlinnan yhdistymishallitus tyrmäsi toistamiseen ehdotuksen Retretin hankkimisesta kaupungin omistukseen.

      Yhdistymishallitus piti äänin 11-2 voimassa aiemman päätöksensä, jonka mukaan kaupungin osallistuminen kiinteistöjärjestelyihin ei tule kysymykseen.

      Punkaharjun kunnanhallitus on kahdesti vaatinut yhdistymishallitukselta, että kaupunki tekisi Retretistä ostotarjouksen.

      Äänestyksessä hävisi punkaharjulaisten Raimo Laamasen (kok.) ja Aune Kupiaisen (kesk.) esitys, että Retretin kiinteistöjärjestelyjä valmisteltaisiin Punkaharjun kunnanhallituksen esittämällä tavalla ja että asia siirrettäisiin uuden kaupunginhallituksen ja valtuuston ratkaistavaksi.

      Punkaharjulainen Raimo Muhonen (sd.) äänesti tyhjää.

      Entisen päätöksen pitämistä voimassa kannattivat muut yhdistymishallituksen jäsenet eli savonlinnalaiset Olli Sironen (sd.), Kirsi Torikka (kesk.), Juhani Rouvinen (kok.), Kari Pullinen (kd.), Anja Backman (sd.), Pirkko Juuti (sd.) ja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) sekä kerimäkeläiset Tuija Brax-Mertanen (vihr.), Ari Silvennoinen (sd.), Riikka Karvinen (Kerimäki-ryhmä) ja Ari Pitkonen (kesk.).

    • The Business men

      Millä hinnalla Kaj Mäkelä ja Leevi Hakola ostivat aikoinaan Retretin kiinteistön?

      Retretillä ja kiinteistön myymisellä on tehty aikoinaan paljon koiruutta, Retretin velat vain kasvoivat kiinteistön myynnin jälkeen. Retretin kiinteistö vaihtoi ilmeisesti omistajaa, kuten Talvivaarankaivos eli yhdellä eurolla. Nyt tuota vedenlaista kiinteistöä myydään Savonlinnan kaupungille miljoonilla, kun kiinteistö on vielä purkukunnossa.

      • Hintahaitarista

        "Millä hinnalla Kaj Mäkelä ja Leevi Hakola ostivat aikoinaan Retretin kiinteistön?"

        Yllättyisit varmaan, jos tietäisit ja koiruutta niissä hommissa nimenomaan on tehty ja vieläpä härskiä sellaista. Vaan nyt jo osin vanhentuneina jäävät tutkimatta senkin vuoksi.


      • P.Erttula
        Hintahaitarista kirjoitti:

        "Millä hinnalla Kaj Mäkelä ja Leevi Hakola ostivat aikoinaan Retretin kiinteistön?"

        Yllättyisit varmaan, jos tietäisit ja koiruutta niissä hommissa nimenomaan on tehty ja vieläpä härskiä sellaista. Vaan nyt jo osin vanhentuneina jäävät tutkimatta senkin vuoksi.

        Nimimerkki antaa vinkin siihen suuntaan, mistä kannattaa kysellä lisätietoja em. kiinteistökaupoista. Vaikka tietoa on, kun oli ko. kauppoja junailemassa, niin vastaukset voivat olla kiven alla tietyistä syistä johtuen...


      • Painonsa arvoinen
        P.Erttula kirjoitti:

        Nimimerkki antaa vinkin siihen suuntaan, mistä kannattaa kysellä lisätietoja em. kiinteistökaupoista. Vaikka tietoa on, kun oli ko. kauppoja junailemassa, niin vastaukset voivat olla kiven alla tietyistä syistä johtuen...

        tai ylikin kullassa mitaten on Retretille ollut se P.Erttula.


      • Katinkultoo
        Painonsa arvoinen kirjoitti:

        tai ylikin kullassa mitaten on Retretille ollut se P.Erttula.

        Hehheh joo vähintäänkin sen verran. Ihan niinkuin Salinkin hoveineen, jos sitä tarkoitit?-D


      • Sitäpä
        Katinkultoo kirjoitti:

        Hehheh joo vähintäänkin sen verran. Ihan niinkuin Salinkin hoveineen, jos sitä tarkoitit?-D

        juuri.


    • Happikato iski

      Sulkolta loppui Kalevan mukaan happi Retretistä jatkuvasti maailmalla ruikuttaessaan -auttaisikohan kunnon "bioetanoolikuuri" tuohon vitu...eikun...vaivaan siis, vai mikä nyt neuvoksi kysyy nimim. epätietoinen kuntalainen?oP




      http://www.kaleva.fi/uutiset/kulttuuri/taidekeskus-retretin-elvytykselle-uusi-isku/611564/

      Taidekeskus Retretin elvytykselle uusi isku

      Konkurssiin menneen taidekeskus Retretin elvyttäjiltä loppui happi, kun Savonlinnan, Punkaharjun ja Kerimäen yhdistymishallitus tyrmäsi toistamiseen vetovastuun
      Retretti kuuluu Punkaharjuun, sanoo kunnanjohtaja. Retretti kuuluu Punkaharjuun, sanoo kunnanjohtaja.
      Roni Rekomaa/ Lehtikuva
      Kulttuuri 7.11. | STT Muuta tekstin kokoa -
      0 lukijakommentti(a) 0

      Konkurssiin menneen taidekeskus Retretin elvyttäjiltä loppui happi, kun Savonlinnan, Punkaharjun ja Kerimäen yhdistymishallitus tyrmäsi toistamiseen vetovastuun keskuksen pyörittämisestä. Punkaharjun haluama Retretin kiinteistöjen osto ei saanut muiden liitoskuntien edustajien kannatusta.

      Eteläsavolaisen Punkaharjun kunnanjohtaja Sami Sulkko moittii eritoten Savonlinnan kaupungin toimintaa.

      - Lähestymiskulma on ollut harvinaisen näköalaton ja nurkkakuntainen. Siellä asia on nähty vain kustannuksena, kun me olemme korostaneet laaja-alaisuutta.

      Hän nimittää lumehommaksi myös sitä, että Retretin näyttelyä puuhataan Savonlinnan maakuntamuseoon.

      - Retretin historia liittyy Punkaharjun luolaympäristöön. Yksikin vuosi muussa tilassa voi pahimmillaan raiskata koko brändin, Sulkko arvioi STT:lle.

      • Luomua vaan

        *Sulkolta loppui Kalevan mukaan happi Retretistä jatkuvasti maailmalla ruikuttaessaan -auttaisikohan kunnon "bioetanoolikuuri" tuohon vitu...eikun...vaivaan siis, vai mikä nyt neuvoksi kysyy nimim. epätietoinen kuntalainen?oP*

        Hah hah haaa toi oli kyllä päivän paras! Bioetanoolikuurille vaan tai miten ois ensihätään toinen bioluomutuote eli reilu kusiryyppy niin taas juttu luistaa hah hah hah haaa!


      • Kata Lysaattori
        Luomua vaan kirjoitti:

        *Sulkolta loppui Kalevan mukaan happi Retretistä jatkuvasti maailmalla ruikuttaessaan -auttaisikohan kunnon "bioetanoolikuuri" tuohon vitu...eikun...vaivaan siis, vai mikä nyt neuvoksi kysyy nimim. epätietoinen kuntalainen?oP*

        Hah hah haaa toi oli kyllä päivän paras! Bioetanoolikuurille vaan tai miten ois ensihätään toinen bioluomutuote eli reilu kusiryyppy niin taas juttu luistaa hah hah hah haaa!

        Hehheh joo se bioetanooli syrjäyttää hapen tehokkaasti ja noin siinä sitten käy että pelleltä loppuu puhti heh!


    • Taidetta ilman päätä

      Voisiko Punkaharjun kunnanjohtaja Sami Sulkko itse ostaa Retretin luolaympäristöineen ja brändeineen, jos se on kerta hyvä bisnes. Taidenäyttelyillä rikastui muun muassa Juhani Palmu, kunnes teki henkilökohtaisen konkurssin.

    • Olhan tuo

      rupuvesjkii tuolla> http://www.puruvesi.net/Mielipiteet/12811329.html jottai assiin vierestä kirjotellu...



      Retretti hiertää, investoinnit tuovat uskoa

      08.11.2012 09:10
      TEKSTIKOKO: AAA

      Taidekeskus Retretin kohtalo kismittää Punkaharjulla. Tämän hetkisen tiedon mukaan taidekeskuksen oikeudet omistava Campus Artis -säätiö aikoo järjestää ensi kesänä mininäyttelyn Savonlinnan maakuntamuseon yhteydessä.

      Punkaharjulaisittain päätöstä ei voi katsoa hyvällä.

      Tilanne on hankala, sillä Campus Artis -säätiöllä ei ole velvollisuuksia eikä sitoumuksia Tuunaansaaressa olevaan luolastoon tai sen omistajiin. Kiinteistön huono kunto on säätiön mukaan ainoa syy siihen, miksi näyttelylle etsitään muita vaihtoehtoja.

      Punkaharjun kunta ajaa edelleen ratkaisua, jonka mukaan kaupunki hankkisi Retretin kiinteistöt omistukseensa. Kunnan näkemys on, että kiinteistöjen kunnostukseen olisi tämän jälkeen saatavissa valtiolta merkittävä avustus.

      Savonlinnan kaupungin pitää osallistua Retretin toimintaedellytysten turvaamiseen, ja nimen omaan Punkaharjulla. Asia on kirjattu yhdistymissopimukseen hyvin selväsanaisesti.

      ”Kaupunki panostaa Tuunaansaaren alueen kehittämiseen ja Punkaharjun masterplan-suunnitelman edistämiseen ja toimeenpanoon osaltaan. Erityisesti huomion kohteena on Retretin toimintaedellytysten turvaaminen ja osallistuminen sellaisiin kehittämishankkeisiin ja operaatioihin, jotka parhaalla tavalla tätä tukevat”.

      Asia oli eilen illalla kokoontuneen Savonlinnan yhdistymishallituksen listalla. Päätösesityksen mukaan asia ei kuitenkaan edenne sen pitemmälle.

      Onneksi Tuunaansaaren alueelta kuuluu myös hyvää. L-Housen kehittämissuunnitelmat antavat toteutuessaan uutta uskoa tulevaisuuteen. Loma-asuntojen korjaus, luhtihotellin rakentaminen ja lisääntyvät aktiviteetit tuovat matkailijoita ja tulovirtaa myös ydinsesongin ulkopuolella.

      Taidekeskus Retretti sopisi jatkossakin osaksi kehittyvää kokonaisuutta.

      Esa Hirvonen

      • Samaa wanhaa

        Eipä ollut Esa Hirvosellakaan mitään uutta kerrottavaa tässä niin sanotussa mielipiteessään, eikä varsinkaan sellaista mikä olisi erityisesti kiinnostanut tietää eli miten Retretin mahdollinen jatko käytännössä rahoitetaan. Mistä otetaan ne isot summat rahaa, jotka tarvitaan Retretin elvyttämiseen? Lähteekö Puruvesi sponsoriksi tähän hankkeeseen vaikkapa muutamalla sadalla tonnilla, jotta päästään alkuun?

        Toinen asia, joka kiinnostaisi olisi tietää on se, että tuotiinko yhdistymisneuvottelujen yhteydessä kaikkien päättäjien tietoon Retretin taloudellinen tilanne sekä kiinteistöjen huono kunto? Näin olisi ainakin ehdottomasti pitänyt tehdä ja sopia jo silloin asia mahdollisimman tarkkaan. Nyt kukaan näistä henkilöistä, jotka puuhaavat Retrettiä kaupungin omistukseen, ei vahingossakaan tuo julki niitä kustannuksia, joita tämä hanke toteutuessaan toisi mukanaan. On näköjään helpompi huudella sitä "Retretti kaupungin omistukseen" -mantraa, kuin keskittyä realiteetteihin ja arvioimaan siltä pohjalta koko hankkeen järkevyyttä jo ennakkoon.


      • Taustatietoo
        Samaa wanhaa kirjoitti:

        Eipä ollut Esa Hirvosellakaan mitään uutta kerrottavaa tässä niin sanotussa mielipiteessään, eikä varsinkaan sellaista mikä olisi erityisesti kiinnostanut tietää eli miten Retretin mahdollinen jatko käytännössä rahoitetaan. Mistä otetaan ne isot summat rahaa, jotka tarvitaan Retretin elvyttämiseen? Lähteekö Puruvesi sponsoriksi tähän hankkeeseen vaikkapa muutamalla sadalla tonnilla, jotta päästään alkuun?

        Toinen asia, joka kiinnostaisi olisi tietää on se, että tuotiinko yhdistymisneuvottelujen yhteydessä kaikkien päättäjien tietoon Retretin taloudellinen tilanne sekä kiinteistöjen huono kunto? Näin olisi ainakin ehdottomasti pitänyt tehdä ja sopia jo silloin asia mahdollisimman tarkkaan. Nyt kukaan näistä henkilöistä, jotka puuhaavat Retrettiä kaupungin omistukseen, ei vahingossakaan tuo julki niitä kustannuksia, joita tämä hanke toteutuessaan toisi mukanaan. On näköjään helpompi huudella sitä "Retretti kaupungin omistukseen" -mantraa, kuin keskittyä realiteetteihin ja arvioimaan siltä pohjalta koko hankkeen järkevyyttä jo ennakkoon.

        Se Piruvesikin on Länsi-Savon omistama lehti joten eiköhän tuolla jutulla yritetä saada asian taakse niitä mummoja ja pappoja jotka sitä enimmäkseen lukee.


    • bioetanoli päivä

      Sulkko on ostettu mies, se ajaa tuon L-Housin ja Länsi-Savo konsernin omistajien asiaa, osta eurolla myy miljoonalla. Savonlinna täynnä tappiollista ja rappiolista toimintaa, näkyvintä haaskausta edustaa esim. lentoasema ja erityisesti se lentoliikenne, kaupungin linja-autoliikenne, Balettijuhlat ja teatteri. Nyt jos vielä kaupunki rupeasi harrastamaan tappiolista taidenäyttely toimintaa, omissa homeisissa perkeleen kalliissa tiloissa Punkaharjulla, niin silloinhan tämä olisi rappiollista toimintaa.

      • Rappiolla hyvä olla?

        Sulkko on näiden miljonäärien ja muiden ökyjen pelle, joka puhuu julkisuuteen mitä käsketään. Silti, vaikka näin härskisti toimitaan ja yleisöä sumutetaan, niin jokaisen tulee ymmärtää se, että tappiollista ja samalla rappiollista toimintaa Savonlinnassa(kin) on jo ihan liikaa ennestään, kuten edellinen kirjoittaja kertoi ja lisää ei todellakaan kaivata jonkun homeluolan muodossa. Tuosta listalta ja sen ulkopuoleltakin voisi karsia näitä rahareikiä ja herrojen huveja kovalla kädellä, niin kaupungin taloustilanne kohentuisi huimasti.


    • Lainvoima.com

      Retretin konkurssipesän huutokauppa on näköjään lähtenyt käyntiin lainvoima.comissa(http://www.lainvoima.com/), joten sinne vaan tekemään löytöjä ja huutamaan omaksi, jos kiinnostaa.

      • Yks keräilijä

        Joo,niin on -kiitti vinkistä!Tavaraa on kun pienen kaupungin kaatopaikalla ja jopa huonompaakin, mut ehkä sieltä sentään jotain löytyy kun kattelee.


      • Tutkittavinako?

        Tietokoneet loistavat poissa olollaan... ;-)


      • Koneet voi olla
        Tutkittavinako? kirjoitti:

        Tietokoneet loistavat poissa olollaan... ;-)

        liisattuja tai vielä tyhjentämättä?


      • Ihmeen

        korkeelle on joittenkin rojujen huudot nousseet mitä vähän on seurannu.Milloha loput vehkeet mitä sielä oli tulloo myyntii vai onko jo häipyneet muuta kautta?


      • Katsellut myös
        Ihmeen kirjoitti:

        korkeelle on joittenkin rojujen huudot nousseet mitä vähän on seurannu.Milloha loput vehkeet mitä sielä oli tulloo myyntii vai onko jo häipyneet muuta kautta?

        Ai, mitäs muuta siellä vielä pitäisi olla tulossa? Se Lindforssin iso häkkyrä taitaa jäädä niille sijoilleen, jos eivät sitten myy romulle. Siitä ei näy olevan huutoja ja tuskin tuleekaan.


      • NÄITÄ ODOTAN
        Katsellut myös kirjoitti:

        Ai, mitäs muuta siellä vielä pitäisi olla tulossa? Se Lindforssin iso häkkyrä taitaa jäädä niille sijoilleen, jos eivät sitten myy romulle. Siitä ei näy olevan huutoja ja tuskin tuleekaan.

        Tietokoneet, älypuhelimet, navigaattorit, Martelan toimistokalusteet, kassakaapit, arkistokaapit, hierovat työtuolit, ammattikirjallisuus ja mittatilaustyönä tehdyt tekstiilit.


      • Lisää rojua
        Ihmeen kirjoitti:

        korkeelle on joittenkin rojujen huudot nousseet mitä vähän on seurannu.Milloha loput vehkeet mitä sielä oli tulloo myyntii vai onko jo häipyneet muuta kautta?

        Tulevat ilmeisesti blokettain myyntiin sitä mukaa, kun saavat listattua ja kuvattua. Nyt Lainvoimaan on ilmestyneet Ravintolan kolskeet myyntiin, joten ei muutakun huutamaan omaksi.


      • Tepi
        Lisää rojua kirjoitti:

        Tulevat ilmeisesti blokettain myyntiin sitä mukaa, kun saavat listattua ja kuvattua. Nyt Lainvoimaan on ilmestyneet Ravintolan kolskeet myyntiin, joten ei muutakun huutamaan omaksi.

        Eipä noista oikeen kotikäyttöön saas nähdä miten niistä toimistokalusteista sitten. Vinkkasin sukulaismiehelle josko innostuisi ravintolaansa jotain kattomaan.


    • Romu hinta

      Hittolainen kaiken arvotavaran ovat ehtineet Retretistä nussia jo aikoinaan, jos sitä nyt on koskaan Retretillä ollutkaan.Mitähän tuo Lainvoima.com on noista töryistä maksanut, lienee liikesalaisuus.

      • Lainvoima

        taitaa olla vaan välikätenä rojuja myymässä ja ottaa tietyn siivun myynnistä.


    • K.T.

      Ei noilla romuilla kovin paljoa kassaan kilahda, jossei sitten satu tavallisen hulluja ostajia, jotka nuo romuteokset itselleen huutaa hinnalla millä hyvänsä. Muu näkyy olevan tavallista, paljon käytettyä rompetta, jolla ei paljoa heru.

    • Yritteliäs

      Joo, sponssauksen puolelle menee ja saa näemmä heittää hyvästit niillekin rahoille. Ei auta valittaa, vaikka vatuttaa, vaan pitää jatkaa vaan tätä yrittämistä eläkkeelle tai omaan konkkaan saakka.

    • -pintalautamies-

      Eikös tämä asia ole jo kaluttu loppuun.
      Tarinoidaan sitten lisää kun käräjät on käyty.

      • tantasolikko

        Milloin ne käräjät on?


      • sama kahveli...
        tantasolikko kirjoitti:

        Milloin ne käräjät on?

        Kyllä ne käräjät käydä aikanaan.
        Sitten kun syytteet on tutkittu ja silleen......
        Ekä hötkyile kyllä sinä pääset vielä hykertelemään.
        Hoitele vaan omat hommasi.


      • Käräjille vaan

        Tämä asia ei ole kaluttu loppuun ainakaan niin kauan ennenkuin toimitusjohtajan ja hallituksen toimet on tutkittu poliisin toimesta riittävän perusteellisesti ja syyteharkinta asiassa on tehty. Se on se tie mitä tässä tapauksessa tulee kulkea. Meillä saatavat jää hyvin suurella todennäköisyydellä saamatta ja sille ei sitten voi mitään. Tästä huolimatta pidämme jo periaatteen vuoksi tätä asiaa esillä, niin täällä, kuin muissakin yhteyksissä, ettei nämä Retretin monet epäselvyydet jäisi unholaan, vaan ne viimein tutkittaisiin perusteellisesti, kuten kuuluu. Käräjille voidaan lähteä asioita selvittelemään koska vain ja mahdollisesti vielä lähdetäänkin riippumatta siitä, että alkaako poliisi tutkia asiaa vai ei.


      • Oliskohan?

        Ettei vaan pintalautamies kattelis toiveunia käräjistä? Eiköhän ne oikeesti pääse kun koira veräjästä ilman mittään käräjiä.


      • PeriaatteitaHyväOlla
        Käräjille vaan kirjoitti:

        Tämä asia ei ole kaluttu loppuun ainakaan niin kauan ennenkuin toimitusjohtajan ja hallituksen toimet on tutkittu poliisin toimesta riittävän perusteellisesti ja syyteharkinta asiassa on tehty. Se on se tie mitä tässä tapauksessa tulee kulkea. Meillä saatavat jää hyvin suurella todennäköisyydellä saamatta ja sille ei sitten voi mitään. Tästä huolimatta pidämme jo periaatteen vuoksi tätä asiaa esillä, niin täällä, kuin muissakin yhteyksissä, ettei nämä Retretin monet epäselvyydet jäisi unholaan, vaan ne viimein tutkittaisiin perusteellisesti, kuten kuuluu. Käräjille voidaan lähteä asioita selvittelemään koska vain ja mahdollisesti vielä lähdetäänkin riippumatta siitä, että alkaako poliisi tutkia asiaa vai ei.

        Hyvä, että sellaisia periaatteen ihmisiä vielä löytyy, jotka katsovat asiat loppuun saakka. En tunne Retretin asioita täällä ja vähän muuallakin kirjoitettua enempää, mutta siltä pohjalta arvioiden ainekset tutkintaan on hyvinkin kasassa. Pitkäkestoisia, aikaa ja rahaa vaativia prosessejahan ne monesti tahtovat olla, eikä lopputuloksesta ole takeita. Onnea vaan yritykseen, sikäli kun lähdette asiaa viemään eteenpäin.


      • Tsemppiä!
        Käräjille vaan kirjoitti:

        Tämä asia ei ole kaluttu loppuun ainakaan niin kauan ennenkuin toimitusjohtajan ja hallituksen toimet on tutkittu poliisin toimesta riittävän perusteellisesti ja syyteharkinta asiassa on tehty. Se on se tie mitä tässä tapauksessa tulee kulkea. Meillä saatavat jää hyvin suurella todennäköisyydellä saamatta ja sille ei sitten voi mitään. Tästä huolimatta pidämme jo periaatteen vuoksi tätä asiaa esillä, niin täällä, kuin muissakin yhteyksissä, ettei nämä Retretin monet epäselvyydet jäisi unholaan, vaan ne viimein tutkittaisiin perusteellisesti, kuten kuuluu. Käräjille voidaan lähteä asioita selvittelemään koska vain ja mahdollisesti vielä lähdetäänkin riippumatta siitä, että alkaako poliisi tutkia asiaa vai ei.

        Jonkun se on oltava edelläkävijä tässäkin asiassa. Muuten ainakaan mitään ei tapahdu selvittelyjen suhteen. Tsemppiä teille tuohon hommaan!


    • Niinpä niin

      Jos ei ole tapahtunut todistettavaa kirjanpitorikosta eli kavalluksia, niin minkä näille huijareille mahtaa, mulkun mentävä reikä ohtaan!

      • Omalaki

        Minkäs niille josei turpaan vaan ja onnea...


    • 3. kerta toden sanoo

      PUNKAHARJULAISET VAATIVAT YHÄ RETRETIN PELASTAMISTA

      Punkaharjulaiset kaupunginvaltuutetut RAIMO LAAMANEN (kok.), VEIKKO PUUSTINEN (ps.), AUNE KUPIAINEN (kesk.) ja AATE LAUKKANEN (kok.) vaativat valtuustoaloitteessaan, että eri ratkaisuvaihtoehdot Retretin toimintaedellytysten turvaamiseksi otetaan uudelleen valmisteluun.

      Yhdistymishallitus on kahdesti hylännyt Punkaharjun kunnanhallituksen esityksen siitä, että Savonlinnan kaupunki osallistuisi Tuunaansaaren kiinteistön omistusjärjestelyihin.

      Lähde: Itä-Savo 14.11.2012, sivu 2, (paperilehti).

    • Punkkiharjun imijät

      Ajaisivat punkaharjulaiset valtuutetut välillä tuota Aaten bioetanoli hanketta, siinä olis kanssa iso reikä valtuustolle.

    • Pellet jaksaa

      Kyllä nuo pellet jaksaakin vängätä selvän asian kanssa. Vaan jaksetaan sitä meilläkin päin jos tuo väsytystaktiikka joskus toimii ja Retrettiä ollaan ottamassa kaupungin elätiksi. Siitä alkaa sillä päivämäärällä sellainen valitustenkierre ja muu jarruttaminen, ettei loppua näy. Katsotaan sitten loppuun saakka, että miten se homma oikein menee.

      • Jarruapa, jarrua

        Täältä kanssa täysi tuki valituksille, jos vaan antaa aihetta. Sittenpähän tietävät keinotelleensa.


    • Jarrua jos tarvii

      Sama täällä jos retretti keinotellaan kaupungin omistukseen niin sen jälkeen on varmaa että kaikista mahdollisista retrettiin liittyvistä jutuista joista kannattaa valittaa varmasti myös lähtee valitukset.

    • Spekul Antti

      Voisikohan näiden Retretti-intoilija poliitikoiden taustalla olla vaaliraha- tai joku muu kytky Retretin kiinteistöomistajamiljonääreihin, kun järjellä tuota intoa on aika vaikea ymmärtää? Eli jos saavat Retretin järkättyä kaupungin hoteisiin, niin saatu "sponssaus" on kuitattu ja saavat ehkä vielä siivun siihen päälle kauppahinnastakin?

      • äölkj.

        Olen ollut ajatuksissani samoilla linjoilla kanssasi. Ruskean kirjekuoren "kutsu" voi saada ihmeitä aikaan.


      • Samaa pohtinut

        Pitänee tunnustaa, että samainen vaihtoehto on täälläkin käynyt mielessä. Sen verran erikoisena on tuo Retretin kuvio näyttäytynyt julkisuudessa, ettei voi välttyä ajatukselta, että jotakin siihen on haudattuna. Lisäksi mainitun yhteyden olemassaolo tekisi näiden tahojen innokkuuden asian suhteen todellakin ymmärrettävämmäksi.


    • SS jäi, JIPPII
      • Nyt on syytä juhlia

        Otetaas kaikki Sulkon paluun kunniaksi ihan kunnon bioetanoliryyppy, niin lähtee veri kiertämään -skåååål!!!!!!!


      • Ja Sulkolle...
        Nyt on syytä juhlia kirjoitti:

        Otetaas kaikki Sulkon paluun kunniaksi ihan kunnon bioetanoliryyppy, niin lähtee veri kiertämään -skåååål!!!!!!!

        ...se kunnon kusiryyppy!


    • Rusakko idästä

      Ruskea kieliset ja ruskean kirjeen metsästäjät Sulkko, Kupiaisen Aune ja kumppanit ovat todenneet, jotta kyllä se Retretin kiinteistön omistajan peffa on hyvää.

      • Fly on the wall

        1 000 000 kärpästä ei voi olla väärässä: pska on HYVÄÄ!


      • Seinältä seurannut
        Fly on the wall kirjoitti:

        1 000 000 kärpästä ei voi olla väärässä: pska on HYVÄÄ!

        Heh heh heee -ei ainakaan tässä tapauksessa, ei!


    • eri.til.tar.

      Voiko sivullinen vaatia johonkin "yritykseen" erityistilintarkastusta?

      Mihin pitää ottaa yhteyttä?

      Millaiset todisteet vaaditaan?

    • Verottaja Veijo

      Ei voi sivullinen vaatia erikoistilintarkastusta, vaan sen teettävät konkurssipesän velkojat. Tilintarkastuksen tekee suuremmissa yrityksille tilintarkastus firma/ toimisto, joka yleensä kyllä tanssii asiakas firman pillin mukaan, eli rikkeet on kirjanpidossa yleensä hyvin piilotettu. Tavallinen kansalainen voi käräyttää nimettömästi verotarkastajalle, jos yritys ei anna vaikka kuittia ostoksesta tai tietää yrityksessä tehdyn todistettavan veropetoksen.

      • Tarkka-ilija

        Kannattaisi siis jo viimeinkin velkojien laittaa erityistilintarkastus alulle, elleivät niin ole jo tehneet, niin viimeinkin olisi mahdollisuus saada mahdolliset -ja jopa todennäköiset- väärinkäytökset esiin.


    • Z.A.Nussi

      Ja vielä lisää ravintolan koneita on ilmestynyt Lainvoima.comiin...

      • Varastot täynnä?

        Yllättävän paljon tavaraa siltä sukulaismieheltäsi, Alfred E:ltä, on jäänyt vielä myyntiinkin.


      • Ei ihan täynnä
        Varastot täynnä? kirjoitti:

        Yllättävän paljon tavaraa siltä sukulaismieheltäsi, Alfred E:ltä, on jäänyt vielä myyntiinkin.

        Joo se jättää mielellään muilekin kun ottaa ensi parhaat päältä.Se kyllä huomioi toisetkii ja eihä sitä senkää varastoon sovi loputtomasti.


      • Sivusta seurannut
        Ei ihan täynnä kirjoitti:

        Joo se jättää mielellään muilekin kun ottaa ensi parhaat päältä.Se kyllä huomioi toisetkii ja eihä sitä senkää varastoon sovi loputtomasti.

        Parhaat todellakin näyttää häipyneen päältä ja paljon tavaraa muutenkin vuosien kuluessa...


      • TUTKINTAAN!!!!!
        Sivusta seurannut kirjoitti:

        Parhaat todellakin näyttää häipyneen päältä ja paljon tavaraa muutenkin vuosien kuluessa...

        Jos voit todistaa, että kuormasta on syöty, niin pikaisesti yhteyttä paikalliseen poliisiin.

        Taidekeskus sai pikkuavustuksia mm. Punkaharjun kunnalta, joten meidän tehtävänä EI OLE vilpillisten kakkanassujen paapominen ja vastuuvapauden myöntäminen.


      • Eipä tutkita
        TUTKINTAAN!!!!! kirjoitti:

        Jos voit todistaa, että kuormasta on syöty, niin pikaisesti yhteyttä paikalliseen poliisiin.

        Taidekeskus sai pikkuavustuksia mm. Punkaharjun kunnalta, joten meidän tehtävänä EI OLE vilpillisten kakkanassujen paapominen ja vastuuvapauden myöntäminen.

        Monet jutuista ovat jo vanhentuneita = ei kannata vaivautua.


    • myisi jo

      LUOLASTON OMISTAJA TÄHYÄÄ JO UUTTA

      Tuunaansaaren luolaston omistaja KAJ MÄKELÄ kertoo saaneensa Retretin tiloista ostotarjouksia, jotka ovat kaksi kertaa suurempia kuin se hinta, jolla hän olisi ollut valmis myymään tilat kaupungille.

      Tiloihin olisi Mäkelän mukaan tulossa monenlaisia toimintoja.

      Mäkelä itse pitää edelleen yllä myös ajatusta pelikasinon perustamisesta Tuunaansaareen.

      Tilojen kunnostaminen ei Mäkelän mielestä sinällään ole ongelma.

      Tilat kunnostetaan siihen tarkoitukseen, mitä toimintaa niihin tulee.

      Lähde: Itä-Savo 01.11.2012, sivu 4, (paperilehti).

      ONKO OSTAJAT KAIKONNEET, KUN EI EDES JUORUJA OLE KYLILLÄ LIIKKUNUT?

      • Myis Kai

        kun olis ostaja vaan kun ei taija olla niin puheloo lämpimikseen.


    • -Minoun miettinä-

      Mitteekä ihmeessä. Luolako on kuatunu. Ei mäne minun tajuntaan jotta mitenkä kallioon koverrettu luola voipi kuatuva iliman muanjäristystä.
      Vai meinataanko tässä sitä että kun muapallo pyörii ympäriinsä niin luolan suuaukko olis muka joskus alassuin. Senverta oon minnäi asioista perillä jottei pohjosella pallonpuoliskolla olla millonkaan alassuin.
      Humpulipuhetta sanon minä.

      • Welleri`

        Retretti on menetetty. Oli aikansa tuote.


      • R.I.P.
        Welleri` kirjoitti:

        Retretti on menetetty. Oli aikansa tuote.

        Tervemenoa, kun kerran ei ole edellytyksiä toimia terveellä pohjalla...


      • Antaa mennä
        Welleri` kirjoitti:

        Retretti on menetetty. Oli aikansa tuote.

        vaan.En jää kaipaamaan minäkään.


      • Epäilevä
        Welleri` kirjoitti:

        Retretti on menetetty. Oli aikansa tuote.

        En usko, lupaat vaan ja kohta kuitenkin maksellaan retriittiä itsekukin verojen muodossa...


    • F.Esto

      Lisää "aarteita" työkalujen yms. muodossa tuli myyntiin Lainvoima.comiin Retretin kätköistä...

      • Yhä odotellen

        Niinpä on, vaan ei mitään mielenkiintoista. Milloinhan toimistokalusteet tulevat? Niissä voisi jo ollakin jotain kiinnostavaa.


    • lustretti

      Kyllä retretti vielä pelastuu, katsokaas vaan - on tässä nyt sen verran tietotaitoa takana. Oma ehdotukseni olisi, että yhdistetään retretin ja luston toiminta, vois toimia! Mitäs sanotte?

      • Hyvähän...

        ...siitä tulloo kun kaks persaukista lyöp hynttyyt yhteen oikeinnii hyvä!


      • H.N.
        Hyvähän... kirjoitti:

        ...siitä tulloo kun kaks persaukista lyöp hynttyyt yhteen oikeinnii hyvä!

        Näin juuri ja kyllä siinä korkeakulttuuri kukoistaisi, kun arvoteokset sijoittelisi sinne metsäkoneiden, moottorisahojen ja muiden separaattoreiden sekaan...


      • Ei sitä
        H.N. kirjoitti:

        Näin juuri ja kyllä siinä korkeakulttuuri kukoistaisi, kun arvoteokset sijoittelisi sinne metsäkoneiden, moottorisahojen ja muiden separaattoreiden sekaan...

        tiijä ennenku näkis että miten nätti pari ois vaikkapa wanha homelite ja eetelveltti.


    • Elämä hirressä

      Retretin kiinteistö se siirtyy osaltaan kohta perikunnan hoiviin, kun Kai Mäkelä tekee itsemurhan suorassa Elämä pelissä tv lähetyksessä.

      • Poks!

        Taitaa maksakirroosi tai joku muu alkoperäinen sairaus viedä kuitenkin voiton...


      • Elämä pullossa
        Poks! kirjoitti:

        Taitaa maksakirroosi tai joku muu alkoperäinen sairaus viedä kuitenkin voiton...

        Veit jalat suustani!


    • 1 Ihmettelijä

      Toisesta viestiketjusta lainattua: >>>Retretti pelastuu?
      1.12.2012 19:28
      0
      Sulje
      Taustavoimat kuulemma neuvottelevat siitä, että valtio ostaisi Retretin luolineen miljonäärisijoittajilta ja sen jälkeen valtio lahjoittaa Retretin luolineen Savonlinnan kaupungille korjattavaksi.

      Jos tuo on totta, niin se on mahtavan upean suuremmoinen idea meille niin rakkaan taidekeskuksen pelastamiseksi.

      • -nemo-

        Kerrotun suuntaisia "virityksiä" on ainakin valmisteltu yhtenä vaihtoehtona ja vieläpä merkittävien tahojen toimesta. Sitä en sitten tiedä, että miten asia on siitä edennyt.


      • Satan Claus

        Tiedä häntä, jos Retretti on jo vaikka "pukinkontissa" odottamassa kaupungin päättäjien riemunkiljaisuja, kun heille selviää, että mitä kaikkea "kivaa" pukki on heille tänä jouluna kiikuttanut?


      • Toivelahjako?
        Satan Claus kirjoitti:

        Tiedä häntä, jos Retretti on jo vaikka "pukinkontissa" odottamassa kaupungin päättäjien riemunkiljaisuja, kun heille selviää, että mitä kaikkea "kivaa" pukki on heille tänä jouluna kiikuttanut?

        Se olisikin joulujen joulu ja juhlien juhla Savonlinnan veronmaksajille se!


    • Peruspave

      Tuo lusto/retretti viritelmä kuulstaa parhaalta idealta pitkään aikaan. Ei kahta, vaan yksi tosi iso. Retretti pois luolista ja lustoon vaan. Kyllä sinne mahtuisi, ainakin jokin perusnäyttely. Yksi henkilökunta ja kaksi museota samassa. Siis yksi iso. Nimeksi Lustretti.

      • 500.

        Lusto jatkakoon Lustona ja Retretti kadotkoon Suomen taidekartalta.

        Kiitos, ei minulla muuta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8564
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe