VÄRITETYT KOLIKOT

Numismaatikko -44

Näistä "väritetyistä" kolikoista on tullut paljon kyselyitä alan harrastajille sekä kauppialle, joten korjataan muutama virheellinen käsitys:

1) Väritetyt 2 euron kolikot EIVÄT ole mitään virallisia alkuperäis-julkaisuita vaan joku on ne itse väritellyt ihan omilla väreillään. Usein nämä "värittäjät" haluavat pysyä tuntemattomina eikä maalien alkuperästä tai koostumuksesta ole tietoa. Aidot, alkuperäiset 2 eurot EIVÄT ole maalattuja!

2) Kolikoiden maalaaminen ei välttämättä pilaa kolikoita täysin, jos maalaaminen tehdään väreillä jotka eivät reagoi rahan metallin kanssa eivätkä pilaa kolikon pintaa. Myyjät eivät kuitenkaan pääsääntöisesti anna mitään takuuta tästä, eikä kannata olettaa että rahoja saisi koskaan puhdistettua alkuperäiseen kuntoon.

3) Värien poistaminen kolikoista voi onnistua, mutta alta saattaa paljastua pahoin naarmuuntunut tai muuten vahingoittunut kolikko. Maalaamisella kun voidaan näppärästi peittää pahatkin vahingot tai naarmut. Värit ovat myös voineet vahingoittaa pysyvästi kolikon pintaa, vaikka värin poistaminen onnistuisikin ilman lisävahinkoja.

4) Värittämisellä voidaan myös tehdä väärennöksistä vaikeammin havaittavia, eikä varsinkaan harvinaisempia kolikoita kannata koskaan ostaa väritettynä ellei voi itse varmistua että alta löytyy aito ja vahingoittumaton kolikko. Tästä varmistuminen on kuitenkin erittäin hankalaa.

5) Voidaan olettaa että väritettäviksi kolikoiksi usein valikoidaan kolikoita joiden pinnassa on sellaisia vahinkoja, jotka peittyvät maalikerroksen alle. Pahat naarmut eivät maalin läpi näy, ja alta saattaa paljastua myös kolikko jonka pinta on maalin alta täysin pilalla.

6) Väritettyjä tai muuten alkuperäisestä kunnosta poikkeavia kolikoita voi olla vaikea myydä, koska useimmille keräilijöille kelpaa vain alkuperäisessä kunnossaan oleva aito kolikko. Myös alkuperäinen pakkaus on tärkeä, eikä kolikkoa kannata edes poistaa alkuperäis-pakkauksestaan.

7) Jos rahat aitoudesta haluaa varmistua, jotkut pankit suostuvat tarkistamaan aitouden pyydettäessä. Ensin pitää kuitenkin poistaa rahasta kaikki väritykset siten, että alkuperäinen kolikon pinta on puhdistettu kaikista väreistä.

8) Rahoja voi värittää kuka tahansa, mutta kannattaa kysyä aina värien myyjältä maalin ominaisuuksista ettei samalla aiheuta vahinkoa kolikolle. Sellaisia kolikkoja, joiden arvo on selvästi korkeampi kuin nimellisarvo, ei kuitenkaan kannata välttämättä lähteä värittämään.

20

3459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palautus tai vaihto

      Tällaiset väritetyt kolikot kannattaa kyllä palauttaa myyjälle ja ottaa rahat takaisin. Väritetyt rahat ovat vaan uusi keino huijata korkeampia hintoja eikä monikaan myyjä anna mitään takeita että kolikkoa saisi koskaan alkuperäiseen kuntoon. Itse palautin jo keväällä kaikki väritetyt erikoiskolikot kun tajusin että niiden värittämiseen liittyy juuri mainitsemiasi ongelmia. Myyjä ehdotti että ottaisin tilalle tavalliset värittämättömät kolikot alkuperäis-kansioissaan ja saisin hyvitystäkin, mutta olin jo ehtinyt löytää samat kolikot alkuperäisinä paljon halvemmalla muualta. Joten palautin kolikot ja sain samana päivänä rahat takaisin postikuluineen.

      Tuollaiset väreillä pilatut kolikot voi hyvin palauttaa myyjälle, tai jos myyjä on "kusettaja-tyyppiä" eikä suostu palautukseen niin kannattaa ainakin vaihtaa alkuperäisessä kunnossa olevaan kolikkoon. Vaikkei saisi hyvitystä tai edes hintaerotusta takaisin, niin alkuperäisessä kunnossa olevat rahat ovat aina arvokkaampia!

      • Ostajan oikeuksista

        Postimyynnissä pätee palautusoikeus, kannattaa palauttaa ostos jos epäilyttää. Rahat saa takaisin kokonaisuudessaan, jos hankinta alkaa kaduttamaan.

        Kaupan saa myös purkaa jos myyjä ei ole kertonut tuotteesta "koko totuutta", kuten ymmärsin olevan kyseessä. Tällöinkin rahat saa kokonaisuudessaan takaisin, eikä ole mitään pakkoa ostaa vastaavaa tuotetta.

        Ihmiset ovat usein liian arkoja vaatimaan oikeuksiaan tai palauttamaan tuotetta jos siinä esim. ilmenee vähäisiä vikoja. Reilusti vaan palautus myyjälle ja joko rahat takaisin tai virheetön tuote tilalle!


    • HUIJAUSTA KAIKKI !!!

      Nää on melkein yhtä törkee juttu kun noi "koe-eurot" joita monet huijarit myy. Ne on itse painanu niitä jossain rahapainossa, jossa saa kuka tahansa teettää mitalleita. Sitten toiset kauppiaat myy niitä eteenpäin tyhmille keräilijöille!!

      Kukaan kauppias ei kuiteskaan rehellisesti kerro että ne ovat jonkun tuntemattoman tahon teettämiä metallinpaloja, jolla ei ole mitään tekemistä eurojen kanssa!! Jos ne muistuttaa liikaa oikeita eurokolikoita kyseessä on sitäpaitsi väärennös jonka levittäminen on rikos!!

      Ihan samalla tavalla kuka tahansa voi leikata paperista paloja ja kirjoitaa niihin "100E", vaikka vielä kutsua niitä koe-euroiksi...... mutta ei niillä ole mitään tekemistä eurojen kanssa vaikka ne laittaisi hienoon kansioon ja myisi tyhmille keräilijöille!!

      • Ehhehe hee hee

        Jokos lopettaisit keskustelun itsesi kanssa...


    • Marginaalista

      Eihän noita maalattuja kolikoita hirveästi ole markkinoilla, aika marginaalinen ilmiö kuten ne nk. testi-eurotkin. Moni keräilyään vasta aloitteleva voi silti mennä helposti lankaan....

    • Taidetta tämäkin

      Ei aina pidä tuijottaa keräilyarvoon, ihan kauniitahan noista rahoista saa kun niitä vähän muokkaa mieleisekseen. Alkuperäisen kolikon päälle voi myös painaa jonkin ihan uuden kuvan pelkän värittämisen sijaan. Erilaisia väritettyjä rahoja voi sitäpaitsi hyvinkin saada jatkossa paljon halvemmalla kuin alkuperäisiä, vaikka nyt maalaamisella yritetäänkin ilmeisesti vaan rahastaa keräilijöitä.

    • numismatikko3

      ei rahan arvo sotkemalla ja värittämällä nouse....päin vastoin...
      aluperäisten unc laatujen hinnat vaan tulee nousemaan..

      • proof

        mielummin proof laatu.
        unc on kierrättämätön..


    • Lasten leikkirahoja

      ei kai kukaan väritettyjä rahoja mihinkään kokoelmaan ostakaan saatikka niiden arvon vuoksi... ja kyllähän sitä tulee usein ostettua jotain rihkamaa joka näyttää kivalta eikä kukaan mieti sen arvon nousemista...

      sitäpaitsi hyvä keino saada lapset kiinnostumaan rahoista kun on maalattu hienon näköisiksi... eikä arvokkaampienkaan rahojen arvo voi väreillä sotkemalla laskea kuitenkaan alle niiden nimellisarvon.

    • Väritetyt kolikot?!?

      Mitkä ihmeen väritetyt kolikot, missä sellaisia muka myydään? Kahden euron kolikossa on kahta eriväristä metallia, ei niitä metalleja kukaan väritä vaan ovat luonnostaan erivärisiä!

      • esimerkki`

        Esimerkikisi tuolla on värjättyjä kolikoita www.eurokolikot.com/2-euro-varitetyt


    • pölhöä puuhaa

      Minkä ihmeen takia tuollaisia pitäisi ostaa?

    • Tyhmiltä rahat pois.

      Sen takia että aina pitää keksiä uutta humpuukia jolla saadaan tyhmiltä rahat pois.

      Kuka helppoheikki näitä kolikoita keksi ruveta tärvelemään jollain maaleilla? Ja kun väri on tummunut, saako millään puhdistettua tuhoamatta koko kolikon pintaa?

    • admini2007

      Aika buumi noista tuli.
      Itse en suosi niitä vaikka kauniita ovatkin.

      Monet suomalaiset eurokauppiaat niitä myyvät.

      T: www.keraly.info

      ps. kiitos numismaatikko -44 infosta.

      • Kyselen vaan

        Joo, monet kauppiaat kyllä myyvät mutta se ei tee siitä yhtään rehdimpää.

        "Väritettyjen" kolikoiden kaupittelu on yhtä "rehellistä" kuin "koe-eurojen" kaupittelu, esim. "Köyhän Miehen Grace Kelly". Kuka sen on ylipäänsä lyönyt ja mikä on lyöntimäärä - kukaan kauppias ei näitä rehellisesti kerro, miksi?

        Asiakkaiden aliarvioimistahan se on ja voisipa sitä joku huijaamiseksikin kutsua. Harva myyjä kertoo rehellisesti asiakkaalle monista mahdollisista ongelmista, tai sitä ettei esim. Vatikaani tai Monaco ole koskaan julkaissut väritettyjä kolikoita.

        Reilua olisi kertoa mistä nämä väritetyt kolikot ovat tulleet, miksi se "värittäjä" pitää salata asiakkailta? Tai etteivät Vatikaani, Monaco ja San Marino todellisuudessa edes julkaise väritettyjä kolikoita?


    • Kuka noita ostaa?

      Ainakaan kukaan mun tutuista keräilijöistä ei noita maaleilla "tärveltyjä" kolikoita osta, olen vähän ihmetellyt keille nuo tietyt kauppiaat saavat niitä oikein myytyä? Ymmärrän kyllä että asiakkailta pitää ottaa rahat pois ja maalatut kolikot näyttävät kivoilta, mutta kai nyt jokainen tajuaa että värjääminen voi pilata itse kolikon arvon? Toivottavasti kukaan ei ainakaan mene tuhoamaan jotain kalliimpaa rahaa, esim. Grase Kellyä jollain "näteillä" väreillä?

      Kiitos multakin ketjun aloittajalle, asiallista tekstiä vaikkei mitään uutta mulle.

    • rahamonsteri

      mitä enempi värittävät sitä parempi...ovatpahan sitten alkuperäiset harvinasiempia ja vaikeammin saatavilla...2006 luxemburg alkaa olla nousukiidossa seuraavaksi..

      • Hämärää puuhaa

        Joo, onhan se tietty noin että mitä enemmän kolikoita tuhotaan värittämällä niin sitä vähemmän on jäljellä virheettömässä kunnossa olevia kolikoita.

        Ihme ettei keräilijöillä silti soi hälytyskellot missään vaiheessa kun noita ostavat. Jos esim kysytään väritettyjen kolikoiden määriä niin kukaan myyjä ei osaa luotettavasti kertoa kuinka paljon niitä on väritetty... aika hämärää touhua. Harvoin myöskään mitään tietoa edes siitä kuka niitä kolikoita on värittänyt, tai sitä ei haluta kertoa.

        Mitään takuuta ei näille väritetyille kolikoille yksikään myyjä ole suostunut tähän asti antamaan, koska tietävät että värityksen alta ei välttämättä enää koskaan saa pelastettua virheettömässä kunnossa olevaa kolikkoa.


      • Anonyymi
        Hämärää puuhaa kirjoitti:

        Joo, onhan se tietty noin että mitä enemmän kolikoita tuhotaan värittämällä niin sitä vähemmän on jäljellä virheettömässä kunnossa olevia kolikoita.

        Ihme ettei keräilijöillä silti soi hälytyskellot missään vaiheessa kun noita ostavat. Jos esim kysytään väritettyjen kolikoiden määriä niin kukaan myyjä ei osaa luotettavasti kertoa kuinka paljon niitä on väritetty... aika hämärää touhua. Harvoin myöskään mitään tietoa edes siitä kuka niitä kolikoita on värittänyt, tai sitä ei haluta kertoa.

        Mitään takuuta ei näille väritetyille kolikoille yksikään myyjä ole suostunut tähän asti antamaan, koska tietävät että värityksen alta ei välttämättä enää koskaan saa pelastettua virheettömässä kunnossa olevaa kolikkoa.

        Ottaako kaupat vastaan väritettyjä kolikoita, epäilen että ei ota.


    • Anonyymi

      Kelpaakohan ne edes automaatteihin. Esim. Osuuspankin kolikontalletusvehkeeseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe