DNA:n laskutusfarssi nujertaa

*K*

Minulla oli DNA:n liikkuva laajakaista, jonka kuukausimaksu oli 13,90 €. Muita maksuja liittymään ei liittynyt. Liittymä kävi tarpeettomaksi, joten suljin sen 2.5.2012. Yllättäen sulkeminen ei lopettanutkaan laskutusta, vaikka sulkemisen kuukausimaksu on 0€ /kk. Tuo ilmoitus ei tarkoittanutkaan sitä, että kuukausimaksu olisi pudonnut sulkemisen jälkeen 13,90 eurosta nollaan, vaan se tarkoitti sitä, että itse sulkemisoperaatio maksaa nolla euroa kuukaudessa. Erittäin hämäävää ja harhaanjohtavaa. (Myöhemmin olen huomannut, että Saunalahti nimittää vastaavaa toimenpidettä nimellä "Estä liittymän käyttö". Se siis ei käytä termiä 'sulkeminen', joka ei ole ollenkaan yksikäsitteinen. Päin vastoin, termi on harhaanjohtava.)

Laskutus jatkui sulkemisesta huolimatta, ja protestoin voimakkaasti sitä vastaan, että DNA ilmaisee asian niin harhaanjohtavasti. Maksoin kuitenkin laskun joka oli ajalta 16.4.- 15.6.2012. Tämän laskun suuruus oli 27,80 €.

Kun oli käynyt ilmi, että sulkeminen ei lopeta laskutusta, niin yritin hoitaa asiaa puhelimitse. En päässyt läpi vaikka yritin 16 minuuttia. Sen takia sanoin sopimuksen irti 5.7.2012 sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Postin otsikkona oli "Irtisanon sopimukseni" ja tekstinä mm. seuraavaa: "TÄLLÄ SÄHKÖPOSTI-ILMOITUKSELLA SANON IRTI SOPIMUKSEN JONKA NUMERO ON *******." (En laita sopimusnumeroa julkiseksi tälle palstalle.) Posti meni kopiona myös kahdelle eri todistajalle. Postiasetuksissa oli lukukuittauspyyntö päällä. Sainkin teknisen lukukuittauksen samana päivänä. Mitään irtisanomisvahvistusta en saanut, enkä ole saanut sitä tähän päivään mennessä.

Sitten sain 21.8.2012 päivätyn laskun ajalta 16.6. - 15.8.2012. Sen loppusumma oli 27,80 euroa. Lähetin heille 29.8. sähköpostia, jossa muistutin heitä siitä, että sopimukseni on irtisanottu, eikä tuo lasku voi olla aiheellinen. Sanoin myös, että irtisanomisella on kaksi todistajaa. Tästä postista sain vain lukukuittauksen, mutta en saanut vastausta siihen.

Koska en saanut vastausta, niin huomautin vääristä laskuista vielä uudelleen 2.10.

Sain 5.10. DNA:lta vastauksen, jossa heidän palveluneuvojansa sanoi mm. näin: "Näen tiedostasi että on 5.7.2012 pyydetty asiakkaan sulku ja siksi liittymä on jäänyt voimaan."
"Liittymäni on nyt irtisanottu ja saat tästä vielä vahvistuksen postitse."

Tässä DNA sörssi taas, sillä 5.7.2012 ei pyydetty asiakkaan sulkua, vaan nimenomaan posti oli erittäin selväsanainen IRTISANOMIPOSTI. Siis irtisanominen tapahtui jo heinäkuussa eikä vasta lokakuussa. Vastasin tähän 5.10. saatuun postiin uudelleen, että on tehty irtisanominen, eikä sulku.

Eipä tuota irtisanomisvahvistusta tullut edes silloin, enkä ole vieläkään saanut sitä.

Sain taas laskun. Sen päiväys on 21.10.2012. Siinä on kuukausilaskut ajalta 16.8.- 4.10.2012. Laskun summa on 22,70€.

Sitten sain 24.10.2014 perintätoimistolta ukaasin, että minun on maksettava 24,94 euroa 3.11.2012 mennessä. Siinä velkapääoma oli omituinen 12,79 ja perimiskulut 12 euroa ja korko 0,15. Aiemmin olin saanut maksumuistutuksen, että minulla on maksamaton lasku, jonka suuruus on 27,80€ ja eräpäivä 11.10. Se onkin ainoa maksumuistutus jonka olen saanut. Se oli maksumuistutus virheellisestä laskusta, jota minun ei kuulukaan maksaa, ja josta olin tehnyt myös reklamaation.

Valvoin läpi yön ja kaivelin esiin laskujani ja vanhoja sähköpostejani ja lähetin ne perintätoimistolle. Perintätoimisto ilmoitti, että he keskeyttävät perinnän. Myöhemmin DNA ilmoitti, että laskujen perintä on peruttu. DNA ilmoitti olevansa pahoillaan laskuepäselvyyksistä aiheutuneesta harmista.

Pelkkä anteeksipyyntö ei oikein enää riitä. Olen menettänyt DNA:n sähläilyn takia valtavasti aikaa ja yöuniani. On aivan käsittämätöntä, että he laittavat laskun perintään, vaikka olen moneen kertaan ilmoittanut, että laskut eivät ole oikein. On aivan käsittämätöntä, että irtisanomistieto ei mene perille, vaikka asia on sanottu heille moneen kertaan. En yhtään hämmästyisi, vaikka saisin vielä lisää laskuja, ja nuo jo aiemmin saadut muutkin aiheettomat laskut menisivät perintään. Minulle on edelleenkin epäselvää, mikä tuo perintään mennyt 12,79 euroa on, kun en ole koskaan saanut laskua, joka olisi suuruudeltaan tuo.

Kuka hyvittää kaiken sen stressin ja menetetyn ajan, joka näiden asioiden selvittelyihin on mennyt? Joku voi sanoa, että eikö olisi helpompi vain maksaa. Mutta jos niin teen, niin saan maksaa loppuikäni. Herää kysymys, että kuinkakohan monta muuta DNA:n toimimattoman irtisanomisen/laskutuksen uhria on.

6

439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *K*

      Lainaus matkapuhlinfoorumilta:
      "Voin hyvin kuvitella aloittajan tunteet, olinhan itse DNA:n kanssa pari vuotta liittymän lopettamisen jälkeen aivan samassa oravanpyörässä. Laskuja paukkui, vaikka SIM-kortti tuhottiin DNA-toimipaikassa fyysisesti.
      Aikaa paloi parin kolmen vuoden aikana päiväkaupalla kun piti kuukausittain toistella ja todistella DNA:lle ja perintäfirmoille että minulla ei ole asiakassuhdetta DNA:lle.
      Ja silti joka helevatin kuukausia aina vain sama toistui vaikka käsi raamatulla lupasivat että enää ei tule laskuja."

      • Kiitos!

        Arvokasta tietoa meille muille. Tiedämme mitä operaattoria ei kannata käyttää.


    • ploi3

      Onko hienoa retostella kun termitkin on teillä sekaisin ja kaikki pitäis toimia kuten Saunassa. Kyllä asiakkaan pitää tietää mitä haluaa! Kyllä teillä selain toimii joten omadna sivut auki ja hommiin. Aina pitäisi lukea myös liittymää koskevat säännöt eikä levittää porukalla paskaa...

      • Ei DNA koskaan

        Mitä tekemistä tällä on aiheettomien laskujen kassa. Jos liittymä on irtisanottu, niin laskutusoikeus jakuu vain 2 viikkoa irtisanomisen jälkeen.

        DNA on tunnetusti passka firma, jonka laskutussysteemit toimii miten sattuu ja asiakaspalvelu on ammattitiadotonta. Moni kertoo samaa.


      • DNA on vitsaus

        Kiitos kun suosittelit Saunaa!
        DNA vain pyrkii samaan mutta ei pääse.

        DNA vainoaa jopa kaksi vuotta sopparin irtisanomisen jälkeen!

        Onneksi perintäfirmat tietää sen eikä aina usko DNA:n laskujen oikeutukseen.


      • Ymmärrys -

        Mitä tekemistä tällä asialla on liittymän sääntöjen kanssa?
        Aiheettomat laskut ovat aiheettomia laskuja ja sillä sipuli.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe