Hei huostaanotettu nuori älä jää yksin jos mieltäsi jokin painaa

Toivoisin hartaasti että nuoret huostaanotetut kirjoittelisivat ennemmän tänne, on sitten hyvästä tai huonosta sijaishuollosta, eli laitoksesta, perhekodista tai sijaisperheestä.

Kertoisivat oma kohtaisistaan kokemuksistaan, tai kysyisivät apua,neuvoa tai tietoja.

Yritämme parhaamme mukaan vastata kysymyksiin, tai vaikka ihan keskustelemaan mieltä painavista asioista.

Toivoisin myös vastaajien noudattavan palstan sääntöjä. Hyvän käytöksen ja asiallisen kirjoittamisen tason omaavina.

8

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisään vielä sen verran että myös pyyntö linkin lataajalle tai kopioiden massa postittajalle älä, sotke tätä aloitusta ja ketjuja. Kiitos.

    • Lasten puolesta

      En tiedä, miten pitäisi suhtautua, kun ylläpito ei perustele poistoaan mitenkään. Ei heidän tietysti tarvitsekaan, mutta mietin vain, että mitä tänne nuorten kannattaa kirjoittaa, jos huonoista sijaispaikoista tulevat jutut poistetaan.

      Siinäkin kaikkein heikoimmassa asemassa olevat lapset jäävät kakkoseksi, koska elämän tarjoamissa arpajaisissa heidän onnensa ei antanut heille hyvää sijaispaikkaa, josta kertoa ja iloita netissäkin.

      • Niin ymmärrän huolesi asiasta, mutta toivotaan nyt ettei toistamisiin kävisi samallalailla kun sen edellisen nuoren kirjoittaman suhteen kävi. On suuri vääryys jos ei nuorta haluttaisi kuunnella,ymmärtää ja olla nuoren tukenaan. Johan lastensuojelu lakikin jo vaatii kuuntelemaan lasta ja nuorta jos tältä nuorelta evätään poistattamalla hänen kirjoitustaa, niin mielestäni siinä vaiheessa jo poistattaja rikkoo lastensuojelu lakia, koska ei anna nuorelle mahdollisuutta tulla kuulluksi ja ymmärretyksi.

        Jospa tuo aikaisempi kirjoitukseni laittaisi hiukan miettimään, sitä kuinka suuri virhe olisi poistattaa uusien tänne tulevien nuorten kirjoitusten poistaminen.

        "Voiko todellakaan olla enään julmempaa tekoa nuorta kohtaan, tehdä tuollaista ilkivaltaa että hänen hätäviestinsä kirjoituksineen poistatettiin? Nyt jää mietittymään nuoren kohtalo, kuinka hän selviää ilman apua ja neuvoja joita hänellä olisi oikeus käyttää omassa asiassaan jotta hän saisi ihmisarvoisempaa kohtelua vaadittua itselleen. Kun emme nyt voi häntä auttaa millään tavalla kun yhteytemme on katkaistu ja uutta yhteyttä emme ehkä tule enää saamaan, koska nuori kai olettaa että apua ja neuvoja ei saisi kysyä palstassa jossa näitä asioita juurikin käsitellään ja tarkoituksemme on nimenomaan auttaa, tukea, neuvoa, keskustella ja antaa tarvittavia tietoja kysyjän tarpeeseen. "


    • Ammattikasvattaja

      On hivenen naivia kuvitella, että ylipäätään ottaen kukaan teini-ikäinen tässä maassa seuraisi tätä keskustelua. Olisi mielenkiintoista kuulla heidänkin mielipiteitään, mutta helppoa monille ei näytä olevan saekään, jos sijaishuollosta on muita kuin äärimmäisen huonoja kokemuksia.

      Monille nuorille sijaishuolto ei helppo ratkaisu ole. Yksi syistä lienee käytännön tasolla se, että monien elämästä rajat ovat puuttuneet vuosia. Niihin sopeutuminen voi olla tuskallista.

      Oletkohan sinä kirche66 muuten sukua supermutsi66:lle? Kummallisesti hän katosi kuvioista ja sitten sinä ilmestyit. Profiilitietojasi ei jotenkin oudosti saa näkyviin.

      • "On hivenen naivia kuvitella, että ylipäätään ottaen kukaan teini-ikäinen tässä maassa seuraisi tätä keskustelua."

        kyllä täällä jotkut nuoret silloin tällöin ovat seuranneet ja kirjoitelleetkin.


        "Olisi mielenkiintoista kuulla heidänkin mielipiteitään, mutta helppoa monille ei näytä olevan saekään, jos sijaishuollosta on muita kuin äärimmäisen huonoja kokemuksia."

        No ei tästä kauankaan ole kun yksi nuori kirjoitti hätä huutoaan tänne, vaan eikös poistattaja poistattanut aikas pian nuoren kirjoituksen pois.

        Olen samaa mieltä että olisi enemmänkin mielenkiintoista kuulla heidän mielipiteitään, vaan niin mahdotonta kuin se onkin, kun poistattaja iskee kyntensä heti näiden nuorten kirjoittamiin asioihin ja poistattaa.

        "Monille nuorille sijaishuolto ei helppo ratkaisu ole. Yksi syistä lienee käytännön tasolla se, että monien elämästä rajat ovat puuttuneet vuosia. Niihin sopeutuminen voi olla tuskallista."

        Onhan se osin näinkin, mutta on tapauksia jossa eivät ole juuri näistä asioista kyse vaan siitä miten näitä nuoria kohdellaan sijaishuollossa jolloin heidän sopeutuminen voi olla tuskasta, tuskallisempaa.


    • laitoslapsi

      mä vannon että aika moni nuori lukee näitä! Esimerkiks mä. Oon huostaanotettu ja joutunu intesiivihelvettiin! Siellä vaan pahoinpidellään lapsia ja laiminlyödään! Täällä tehdään KAIKKI niin ku aikuiset sanoo. Täällä opetellaan aikuisjohtoisuuteen tavalla että joka ikinen huoneen ulkopuolella tapahtuva asia pitää kysyy hoitajilta.

      • Nähty käytännössä

        Kun lapsia ei huomioida mitenkään inhimillisinä, tuntevina olentoina, heidän tunteillaan ja mielipiteillään ei ole mitään merkitystä, eikä niitä yleensä edes kuunnella, vaan kaikki alistetaan samaan muottiin, koska "näin on laitoksen vuosikymmenten tapa", EI OLE kyse kurista ja rakkaudella rajojen asettamisesta sen myönteisessä merkityksestä, se on vain koirakoulua. Lapset eivät ole arvokkaita lapsina, vaan heidät on tuotteistettu.

        Intensiivihoitoa kovalla hinnalla tarjoava laitos mainostaa nimenomaan YKSILÖLLISTÄ hoitoa, mutta se on suurta valhetta, yksilöllisyydestä ei ole tietoakaan. Laitoksen hallintoneuvosto antaa varmasti kiitosta lastenkodin intensiivihoidon johtajalle voiton maksimoinnista eli miten pienin kustannuksin (miten vähän lasten hyvinvointiin sijoittamalla) olematon hoito tuottaa suuret rahat säätiölle, joka näkyvisti käyttää voittoa "laupeuden työhön". Todellisuudessa intensiivihoidon johtaja on jäänkylmä bisnesnainen, joka kieroilemalla ja valehtelemalla käyttää hyväkseen sosiaalityöntekijöiden hyväuskoisuutta.


    • Karneeta hoitoa.

      Googlaa > nuorten ihntensiivihoito Haulla löytyy useita keskusteluita.
      Tämä on Vauvalehden keskustelusta lainattu kirjoitus.

      Tämä intensiivihoitoa( vierihoitoa) tarjoavan laitoksen ex- työntekijä kirjoitti palstalle nimimerkillä mama africa:

      "Olin työntekijänä, ohjelmassa esitetyssä laitoksessa. Laitos toimi nimellä Mankalan Perhekodit Oy. Heidi Rauhan entinen aviomies toimi johtajana. Se mitä näin ja koin oli järkyttävää.
      Mielestäni kukaan lapsi ja varsinkaan lapsi jonka elämää on alettu tuhota jo ennenn syntymää, ei ansaitse ko "hoitoa".
      Monella lapsella oli takanaan koulusta kieltäytymistä ja katulapsen elämää, lisäksi osalla kaikkea pahaa mitä aikuinen voi lapselle tehdä. He oireilivat kokien pimeänpelkoa, paniikkihäiriöitä, fobioita, itsensä viiltelyä etc..
      Heille tarjottiin vierihoitoa. Vierihoito, oli eristämistä. Nuoret lukittiin yläkerran vierihoitohuoneisiin, aulassa istui vartija.
      Vierihoidossa olevat pääsivät pyynnöstä WC:hen, heille tuotiin ateriat kertakäyttöastioissa huoneeseen, heille ei puhuttu. Vierihoito oli jakso, jossa ei ollut selkeää loppua.

      Nuori saattoi saada yksinäisyydessä "raivokohtauksia", hoitona nippusiteitä, kiinnipitämistä, matottamista ja vierihoidon jatkamista esim seinälle lapulle piirrettyyn ruksiin tuijottaen.

      Tuolloin kotiopettajana toiminut henkilö oli kykenemätön opettamaan yläasteen matematiikkaa, englannin kieltä ja käsittääkseni hänellä yleensäkään ei ollut opettajan taustaa.
      Oppivelvollisuuttaan suorittavat nuoret saivat tenttiä lukukauden oppimäärän yhdellä tentillä.
      He eivät voineet olla tyhmiä ja huonoja, koska he pystyivät, ilman kunnollista opetusta, selviytymään tenteistä.

      Nuoret tekivät työtä erilaisissa yritysviritelmissä, joita omistuksessa oli. He mm siivosivat, toimivat tarjoilijoina, johtajan omistamassa kartanohotellissa, korvauksena taskuraha. Nuorten tekemästä pakkotyöstä ei saanut käyttää nimeä työterapia, puhuttiin vapaehtoisesta työstä. Näin nuorella tytöllä käsivarsissa mustelmat, kun hän halusi kieltäytyä vapaaehtoistyöstä tarjoilijana. Lapset olivat alle 18 v.
      Näin lasten nöyryytystä, heitteillejättöä. Keskustassa oli yksikkö, jossa nuoret jätetiin keskenään ilman valvontaa ja ilman ruokaa, hevoskilpailujen vuoksi.
      Kun lapset täyttivät 18 heidät palautettiin yhteiskuntaan.
      Heidät jätettiin selviytymään. Kysyin seurannasta ja tukitoimista, laitoksen puolesta niitä ei ollut.

      Tämä kirjoitus on raapaisu pintaan. Tein ilmoituksia eri sosiaaliviranomaisille, pyytäen, että he kuuntelisivat nuoria. Teimme parin työntekijän kanssa kantelun ministeriöön, en ole kuullut muusta muutoksesta, kuin tulvivien viemäreiden korjauksesta ja johtajuuden vaihtumisesta.
      Itse koen traumaa, olen aikuinen nainen ja äiti.
      Jatkan ystävyyttä tuolloin "hoidossa olleen" nyt nuoren aikuisen kanssa. Hän taitaa pärjätä, kuinka ne muut?

      En usko salaisiin metodeihin, joita nuorten ja lasten kanssa muka täytyy käyttää laitoksissa. Näin julmuutta, jota ei kohdisteta edes paatuneisiin rikollisiin vankeinhoitolaitoksessa. Näin rahastamista.
      Kun erosin työstäni, tiesin nähneeni tilanteen, josta ääriliikkeet saavat alkunsa. Kuinka koulutetut hoitajat alkavat palvella tasapainotonta johtajaa, uskaltamatta puuttua vääryyksiin.

      Kunnioitan niitä sosiaalityöntekijöitä, jotka nyt ovat syytteessä kotirauhan häiritsemisestä. Yleensä tarkastukset tehdään mustan flyygelin salongissa, tiukasti sovittuna aikan, kera pullan ja kahvin, nuoria kuulematta!
      En enää usko yhteiskunnan valvontaan, enkä suljettuihin oviin, jonka takana nuorille annetaan "rajoja ja rakkautta". Kun Loikalan kaltaisiinlaitoksiin voi "piipahtaa", niin ehkä sitten terpiat ja metodit kestävät päivän valon. "

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2878
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2174
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe