Lambertin-galleria kulttuuritoimiksi

Vain Peukaloinen

Kaupunginhallitus Pöytäkirja 19.11.2012 klo 13:00 - 18:28

Vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2014 – 2016
Päätös:
-kulttuuritoimi LAMBERTTIIN

http://www.heinola.fi/Dynasty/kokous/20122492-4.HTM

Siteeraan Terhi Kankaanpäätä: "Tämä on osa isompaa kokonaisuutta, eikä kaikki ole sitä, miltä se näyttää".
Kahdesti kuttuurilautakunta on joutunut äänestämään gallerian puolesta. Jäppinen ei anna periksi vaikka heinolalaiset ovat keränneet adressin Lambertin puolesta, jotta galleriasta ei tehdä kesäteatterin lippukassaa.
Kulttuurilautakunnankin puheenjohtaja on käyttänyt otto-oikeuttaan saaden sivistystoimen johtaja Hepo-ojan päätöksen tyrmättyä.
Kerätkää adressia, protestoikaa.
Asiasta on kuitenkin jo päätetty, ja kaikessa hiljaisuudessa.

17

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vain Peukaloinen

      Lambertin galleria.
      Itä-Häme 20.10.2012 viimeinen sivu.
      Myös: http://www.heinola.fi/FIN/Palvelut/Museot/museot.htm
      Viereisessä WPK-talossa sijaitsee Galleria Lambert, jossa vuoroin esitellään suomalaista taidetta 1920-2000-luvuilta (Niilo Helanderin kokoelma, Heinolan taidemuseon kokoelma) tai vaihtuvia näyttelyjä.

      • Vain Peukaloinen

        ?


    • Pykälä 557

      Lueppa Peukaloinen (VS) toi pykälä ihan alusta loppuun ja lopeta toi keuhkoaminen.

    • Vain Peukaloinen

      HUOLENILMAISU
      Heinolan Kuvataiteilijat ry kannanotto: http://www.heinolan-taide.net/Kannanotto-Lambertin-puolesta-2012.pdf

      Galleria Lambert: http://www.heinola.fi/FIN/Palvelut/Museot/museot.htm
      Gallerian toimita: http://www.korttelitori.fi/heinola-artikkeli/gallerie-lambert/

      ”Galleria Lambert” päiväkirja

      29.03.2012
      Otto-oikeuden käyttäminen sivistystoimenjohtajan viranhaltijapäätökseen:
      Kulttuuritoimiston siirtyminen WPK-talon tiloihin / Lambert
      http://www.heinola.fi/Dynasty/kokous/20122361-8.PDF

      29. 3. 2012
      Itä-Häme: Galleria Lambert pysyy museon tilana ( http://www.itahame.fi/?article=365993 )
      Torstaina kokoontunut kulttuurilautakunta päätti säilyttää Galleria Lambertin museon tilana. Kulttuuritoimistolle tulee etsiä asianmukaiset tilat ensisijaisesti kaupungin omista kiinteistöistä. Kaupungin omia tiloja hallinnoi tekninen toimi, jonka tehtäväksi nyt tulee osoittaa kulttuuritoimistolle uudet tilat.
      Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Martti Rauhala teki lautakunnalle asiasta esityksen, joka poikkesi sivistystoimenjohtaja Pirjo Hepo-ojan esityksestä. Hepo-oja oli esittänyt kulttuuritoimiston siirtymistä Lambertin tiloihin. Asia ratkesi äänestyksellä.

      19. 10.2012
      Itä-Häme: Heinolassa WPK-talon Galleria Lambertin käyttö näyttelytilana sai jatkoaikaa. Kokoomus ja pienryhmät linjasivat tiistaina kaupunginvaltuuston budjettiseminaarissa, että uutta paikkaa etsivä kulttuuritoimisto voi muuttaa Lambertin tiloihin. Kulttuurilautakunta oli kuitenkin torstaina aivan eri linjoilla.
      Sivistystoimenjohtaja Pirjo Hepo-oja esitti kulttuurilautakunnalle, että se jättää asian kaupunginvaltuuston päätettäväksi talousarvion yhteydessä. Lautakunta päätti kuitenkin yksimielisesti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi, sillä kulttuurilautakunta on aiemmin päättänyt, että Galleria Lambert pysyy näyttelytilana ja kulttuuritoimistolle etsitään tilat muualta.
      Lue lisää perjantain Itä-Hämeestä
      http://www.itahame.fi/?article=389116

      22.10.2012
      Heinolan Kuvataiteilijat ry Jäsenkirje: Heinolan valtuuston budjettiseminaarista järkyttävä uutinen: Galleria Lambert toimistoksi. Heinolan kulttuurilautakunta päätti viime keväänä, että Galleria Lambert tulee säilyttää galleriatilana ja kulttuuritoimiston tulee hakea toimistotilansa muualta.
      Sivistystoimenjohtaja Hepo-oja kulttuurilautakunnan päätös ei tyydyttänyt. Hepo-oja jättää asian kaupunginvaltuuston päätettäväksi talousarvion yhteydessä. Kulttuurilautakunta päätti yksimielisesti uudestaan, että Galleria Lambert pysyy näyttely tilana ja kulttuuritoimiston tilat tulee hakea muualta.
      Lue lisää http://www.heinolan-taide.net/jasenkirje_04_2012.pdf

      29. 10. 2012
      Itä-Häme:
      Lähes 620 taiteenystävää vaatii WPK-talon Galleria Lambertin säilyttämistä näyttelytilana. Heinolan taidemuseon ystävät ry:n Anja Vahteristo-Järvinen ja Maila Pakarinen luovuttivat viikossa kerätyn Lambertia puolustavan adressin kaupunginvaltuustolle maanantaina vakuuttaen, että pidemmällä varoitusajalla nimiä olisi kertynyt paljon enemmänkin.
      Yhdistys ja adressin allekirjoittajat pelkäävät, että vaikka kulttuurilautakunta on tänä vuonna kahdesti asettunut Lambertin säilyttämisen kannalle, saattaa valtuusto ratkaista sen kohtalon budjettikäsittelyn yhteydessä niin, että näyttelyt tekisivät tilaa kulttuuritoimistolle.

      19.11.2012
      Hepo-ojan ehdotus kaupunginvaltuuston päätettäväksi talousarvion yhteydessä.
      Kaupunginhallitus, Pöytäkirja 19.11.2012 klo 13:00 - 18:28
      kulttuuritoimi Lamberttiin (selvitetään miten siirtyisi ja miten hyödyntäisivät, varastotilat jostakin muualta).
      Siis tästä sulussa olevasta tekstistä voi päättää, että Lambert-tilat eivät tyydytä kulttuuritoimiston tarpeet, koska, ja joka tapauksessa tarvitsee muualta lisää varastotilaa.
      http://www.heinola.fi/Dynasty/kokous/20122492-4.HTM tai http://www.heinola.fi/Dynasty/kokous/20122492-4.PDF

      Vaikka asia on ehdotus-muodossa ja päätöstä ei ole vielä tehdä, nyt päätökseen matka hyvin lyhyt ja mutkaton. Tavalla tai toisella kulttuuritoimiston sihteeri saavuttaa haluamasi hovitila, erityisesti kuin kaupunginjohtaja on eliminoitu.

      Asiasta kiinnostuneille ja huolissa oleville vinkki:

      Kuntalaki 28 § Aloiteoikeus:
      Kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. Valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet.
      Jos valtuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista, asia on otettava valtuustossa käsiteltäväksi viimeistään kuuden kuukauden kuluessa asian vireilletulosta.

    • Lapset ahtaalle!

      Heinolassa lopetetaan kouluja ja päiväkoteja. Mutta mikä saa ihmiset liikkeelle, taulut. seinillä. Pöytäkirjoista käy selville, että tila on ollut käytössä vuonna 2012 5 kuukautta. Onko tämä kaupungintilojen hukkakäyttöä? Lapset ajetaan ahtaalle, mutta suojelkaa näyttelytilaa.

      • Kulttuurin puolesta

        Lapset ahtaalle asettaa vastatusten koulujen lopettamisen ja Heinolan kaupungin ainoan galleriatilaksi rakennetun tilan. Vaikka galleria Lambert muutettaisiin kulttuuritoimistolle toimistotilaksi kesäteatterin lipunmyyntiin, niin mitenkähän se estäisi päiväkotien ja koulujen lakkauttamisen?

        Galleria Lambert ei olisi päivääkään "hukkakäytössä", jos galleria otetaan galleriakäyttöön ja sinne palkataan henkilökuntaa. Nyt kulttuuritoimiston väki järjestää kesäteatteritoimintaa ympäri vuoden. Se vasta kalliiksi tulee.

        Käykö sieltä pöytäkirjoista selville, että kesäteatteriesityksiä on kesäisin vain noin kuukauden ajan. Lopun aikaa on sitten sitä "hukkakäyntiä".
        Kesäteatteri ei maksa vuokraa kaupungille katetusta kesäteatteritilasta. Taidemuseolta kuten kaikilta kulttuurijärjestöiltä peritään tilavuokrat - ei kesäteatterilta.

        Kesäteatteri (4520) - menot (2012) 37.440, sis kesäteatterin sisäiset vuokrat, kunnossapito sekä katteen nosto ja purku. Tapahtumatuottajan puolen vuoden palkkakustannukset. Tulot 0. Menot netto 37.440.

        Kesätatterifarssi (4521) menot 609.510, tulot 609.510, netto 0 €.

        Kesäteatterin menoiksi ei lasketa vuokria, ei kiinteistön korjauksia (katteen uusiminen ensi vuonna 50.000) ei kiinteistön ylläpitoa.

        Onko tämä kaupungin tilojen eli rantapuistoon rakennetun kesäteatteritilan hukkakäyttöä?

        Heinolalaisille pitää tarjota muitakin kulttuuripalveluja, ympärivuotisia, ja sitä varten tarvitaan Galleria Lambertia. Toki tarvittaisiin myös omaa kulttuuritaloa, jossa kulttuurijärjestöt voisivat tehdä paikallista kulttuurityötään. Jossa lapset ja nuoret voisivat kasvaa paitsi kulttuurin tekijöiksi, myös kokijoiksi.

        Lapset ajetaan ahtaalle, jos lapsilla ei ole mahdollisuutta taidekasvatukseen. Taidenäyttelyissä käynti on osa lasten tärkeää taidekasvatusta ja tärkeää luovuuden kannalta.

        Heinolassa on kirjaston rappusissa jopa noin 20 erilaista näyttelyä vuosittain.
        Siellä on Marttojen ryijyjä, ikoninäyttelyitä, kuvataidenäyttelyitä, taidekoulujen näyttelyitä, valokuvanäyttelyitä jne. Suuri osa näistä näyttelyistä voisi olla Galleria Lambertissa, jos Lambertissa oli työntekijöitä näyttelyitä varten. Jos joku kulttuuritoimiston kulttuuriväestä voitaisiin siirtää tekemään kulttuurityötä Heinolassa näyttelytoiminnan puolesta.


    • Vain Peukaloinen

      Miten Lambert-galleriaan muutto pelasta ahtaalla olevia lapsia? Lambertiin muutto nimenomaan vie rahat lapsilta, koska historiallisten tilojen muutos toimistoksi ei ole maksuton. Sen takia muutto oli laitettu budjettiesitykseen, koska se tarvitse investointia.
      Kaupungissa on muita TYHJIÄ toimistotiloja, joihin muutos ei ole niin kallis.
      Kulttuurilautakunta kumosi Heppa-ojan yrityksiä, siis ihmisillä oli siihen syy, näkemys ja oikeus.
      Media on täynnä syytöksiä, että Rinnevaara kävelee muiden yli. Eikö Heppa-oja tekee nyt samoin ja kävelee Kulttuurilautakunnan yli?
      Nyt oikeastaan ymmärsin, miksi Heppa-oja laittoi oman nimen Rinnevaara-listalle. Tässä ei ole mitään tekemistä lasten kanssa.
      Sen lisäksi WPK-talosta ajetaan pois vanhuksia. Mikä kuninkaallinen hovi on kulttuuritoimisto, että heidän pitäisi saada päämajaa WPK-talon miljöön.

    • Täälläkin

      Heinolan Wiiktooooria masinoi täälläkin.

      • Täälläkin sinä itse!

        Sinä itse täällä masinoit! Miksi?


    • Vain Peukaloinen

      Itä-Häme 30.11.2012, osasto "Sana ajallaan" sisältää erittäin terveitä ajatuksia, että kulttuuritoimisto hoitaa kaikki muuta, kuin kulttuuria. Bisnesten teko on yrittäjien heinää.

    • Lambertintuhovimma

      Lukaisin tällaisen vanhan viestiketjun. Toistaako historia kenties itseään?

    • ninnukka56

      Jollakin vain on pakkomielle saada Lambert-galleria toimistoksi. Asia otetetaan esillea aina silloin tällöin että jospa nyt onnistuisi. Pitääkäpä päättäjät huoli ettei nytkään onnistu.

      • Yesyes

        Ai ai kun rinnevaaralaisia vituttaa


    • hhhhhgfrg

      Hallitus ja valtuusto on jo päättänyt. Kokille ero myönnetty.

    • tunarienvaltakunta

      Kyllä Heinolan päätöksentekijät ovat näin vuoden päättyessä ansioituneet saamaan rakkaalle kotikaupungille roppakaupalla surkeaa julkisuutta. Se täällä kyllä osataan, muusta ei kai ole niin väliäkään :)
      Parempi vaan nauraa osaamattomuudelle ja seurata kuinka paljon vahinkoa epäpätevät henkilöt kaupungille onnistuvat vielä aiheuttamaan. Eipä ole oikein Heinolaan tulijoita, maine kiirii kauaksi.

      • hjjhgfr

        Älä taivasten ja valita. Ensi vaaleissa ehdolle, paljon ääniä ja hallitukseen. Sitten päättämään asioista.


      • itsetutkiskelunpaikka
        hjjhgfr kirjoitti:

        Älä taivasten ja valita. Ensi vaaleissa ehdolle, paljon ääniä ja hallitukseen. Sitten päättämään asioista.

        Kyllä päättäjiä on syytä kritisoida. Olisi varsin erikoista, jos kaupunkilaisten pitäisi hiljaa hyväksyä ala-arvoisesti hoidettu päätöksenteko. On hyvä ymmärtää, että päättäjät ovat itse halunneet hoitamaan tehtävää, jossa epäonnistuminen johtaa luonnollisesti kritiikkiin. Mikäli kritiikkiä ei kestä, ei kannata ängetä kyseisiin tehtäviin.
        Kannattaa myös uhrata hetki sen ajatteluun, onko oikeassa paikassa, kun kaupungin asiat eivät mene lainkaan parempaan suuntaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1711
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1442
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      109
      963
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      946
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      42
      780
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      708
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      671
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      671
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      646
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      613
    Aihe