AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Tietoturvaongelma poistettu

Tietoturvaongelma poistettu

232 Vastausta 8 574 Lukukertaa
Hei käyttäjät,

Suomi24:n sivuilta on paikannettu yksittäinen saastunut mainos, joka on levinnyt kolmannen osapuolen järjestelmän kautta. Mainos on nyt poistettu.

Sivusto on ollut koko ajan ollut Suomi24:n hallinnassa. Sivustoon ei ole kohdistunut tietovuotoa, tietomurtoa tai verkkohyökkäystä.

Terveisin,
Suomi24 ylläpito
Kummallista, minä ainakaan en klikannut mitään mainosta mennessäni suomi24 aloitus sivulle ja silti onnistuin saamaan tuon kyseessä olevan ilmoituksen 4 kertaa, joten usko on kovilla, että olisi johtunut jostain mainoksesta. Ei kerennyt muuta tapahtaua kuin sivu avautui ja heti tuli se ilmoitus.
Vai sellaisia ongelmia sitä Windowsin käyttäjillä on. Kaikenlaista harmia, heh heh..
Ei myöskään Linux'issa ollut mitään häikkää.
Vähemmistöillä on helpompaa.
tässä xp-koneessakaan tuo örkki missään vaiheessa, en tosin kokeillut jos olisi tullut esiin winkun omalla IE-selaimella ..
Ei saa nauraa toisten harmeille... =)
Omppu on jees.
tämä siis tarkoittaa että ompulla ei näe kaikkea mitä nettiin on tarkoituksella laitettu ;)
näinpä ja mun omppu meni jumiin eikä oo sen koomin toiminu, onneksi oli vielä vanha kunnon windows pc komerosa
ja taas homma pelittää
Omppu ei voi normaaliolosuhteissa koskaan mennä jumiin .exe-päätteisten haittaohjelmien takia, koska Omppu ei yksinkertaisesti vain avaa niitä. Ne ovat Windowsille tehtyjä tiedostoja, jotka eivät toimi Macin OS X-käyttöjärjestelmässä.

Ainoa mahdollisuus on silloin, jos olet asentanut Macille käyttöjärjestelmä OS X:n rinnalle myös Windowsin käyttäen joko Boot Campia tai Parallelsia. Oletko?
mainokset eivät tuo exe-tiedostoja käyttäjille, senkin pönttö.
"Palvelu on tarjonnut ladattavaksi security_scanner.exe-nimistä haittaohjelmaa venäläisistä .vlab.pp.ru-päätteisistä osoitteista, kertoo Tietokone-lehti."
http://www.iltalehti.fi/digi/2012120516414113_du.shtml
no niin, TARJONNUT, käyttäjä se jälleen on joka töpeksii.
"mainokset eivät tuo exe-tiedostoja käyttäjille, senkin pönttö"

Tietämättömän nauru on aina säälittävää katseltavaa...
mäkkimiehet tietävät aina parhaiten Windows-asiat, lol!
Omppu ei voi normaaliolosuhteissa koskaan mennä jumiin .exe-päätteisten haittaohjelmien takia, koska Omppu ei yksinkertaisesti vain avaa niitä. Ne ovat Windowsille tehtyjä tiedostoja, jotka eivät toimi Macin OS X-käyttöjärjestelmässä.

Ainoa mahdollisuus on silloin, jos olet asentanut Macille käyttöjärjestelmä OS X:n rinnalle myös Windowsin käyttäen joko Boot Campia tai Parallelsia. Oletko?
Omppu tekee aina kaiken kahteen kertaan että ainakin toinen kerta onnistuu?
Kun nettiyhteys takkuilee, kirjoitus tulee joskus kahteen kertaan. Se ei ole Macin vika, vaan operaattorin.
Macin vika, painat sitä lähetysnappia kärsimättömyyttäsi kahteen kertaan ja tyhmä Mac tekee asian sitten kahteen kertaan.
Meillä kilpailuvirastossa oli Mäkit, nyt niitä vaihdetaan..

Ei niillä töitä voinut tehdä.
Ei ole, vaikka on linuks käyttäjä. Mainosblokkeri hoisi tehokkaasti, etten huomannut ainkaan mitään haittoja missään bannerissa ;-)
Onpas macin tyypillä ilkeä nauru. Mitä nauramista on toisen harmeille? Useimmiten saa ihminen omat ilkeytensa jossain muodossa takaisin. Odotas vain. Muistat sitten olleesi ivallinen.

Nämä on pieniä elämän harmeja, mutta ei silti naurettavia. Häpeä! Jos on häpeämisen kykyä...

Vain miehet voivat ilkkua tuollaisesta asiasta. Macin mies on yhtä ilkeä kuin virus.
Applehan on teknologiamaailman syöpä.
Samoin kävi minulla, avasin keskusteluista tyrkyllä olevan puheenaiheen, ja ko. ilmoitus tuli ruudulle.
Sama mulla. Onneksi oli poika team vieverin päässä ja saatiin oikein menemään.Ja oli mulla tietosuojakin kunnossa.Pelästyttää vaan tällaset tällaista eläkemummoa.
Sama homma. En ikinä klikkaa mitään mainoksia.
Mulla tuota ei tullut kertaakaan vastaan. Harmi sinänsä, sillä olisin halunnut nähdä sen.
Sama täällä ja myös töissä. Klikkasin OK mutta en asentanut sitä paskaa kun alkoi raksuttaa ... vittu ja onneksi.
Olet taas ollut työaikana firman koneella!Siitä on tultava heti loppu tai saat kenkää!
Boikotoidaan yhdessä S24:ää!!!! Siihen ei voi luottaa. Microsoftin hälytys tuli sivulle kun olin kirjautumassa S24:ään. Yritin klikata oikealta ylhäältä ja sulkea ohjelman. Ei onnistunut. Sitten oli pakko painella sitä valkoista ruutua mutta onneksi vanha koneeni ei pystynyt lataamaan puhdistushaittaohjelmaa!!!! Kiitos F.securen. Jotenkin sain koneen suljettua ja laitoin securen oman manuaalisen puhdistuksen päälle. Kone pelittää mutta jatkosta en tiedä..... Suomi24: ää pelkään nyt ja se ei ole enää koskaan tule olemaan avaussivustoni!! Tehkää muut samoin! Välttäkää koko SUOMI24:ää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no eipä sitä haittaohjelmaa ole enää iltapäivän jälkeen ollut näillä sivuilla.

eli mitä sä nyt enää huudat.
Ei tarvitse klikata ruksista ikkunaa pois jos se ei onnistu eikä tarvitse klikata ok-painikettakaan. Paina näppäimistöstä Ctrl +Alt + Del niin avautuu tehtävänhallinta. Sieltä voit pakottaa sulkemaan minkä tahansa ohjelman tai sivun, mikä ei muuten suostu sulkeutumaan. Näin minä tein eikä ryökäle päässyt koneelleni ollenkaan.
minulla kerran vaan ,,, en avannut mitään ,, nyt ei ole enää ilmennyt
En minäkään ollut klikannut mitään mainosta, kun tuo uusi ikkuna avatui! Ja mulle tuli tää ikkuna päiviä ennen kuin asiasta tiedotettiin.
"minä ainakaan en klikannut mitään mainosta mennessäni suomi24 aloitus sivulle ja silti onnistuin saamaan tuon kyseessä olevan ilmoituksen 4 kertaa, joten usko on kovilla, että olisi johtunut jostain mainoksesta."

Ei se niin toimikaan että mainosta pitäisi klikata. Haittaohjelman ilmaantumiseen riittää, että mainos näkyy ruudulla.

Mainokset (mainostaja hinkuaa rahojasi ja syö pöydässäsi) kokonaan estämällä (esim. adblock) pääsee sekä mainoksista että tästä ongelmasta.
Hei

Kun käytät Suomi24:n palveluja, sivulle latautuu mainoksia.Jos tämä mainos on saastunut, olet voinut päätyä haittasivustolle ilman mainoksen klikkaamista.

Terveisin,
Elina
Suomi24
Miksi sitten tiedotteessa reteästi väitetään, että "sivusto on ollut koko ajan ollut Suomi24:n hallinnassa". Kyllä siihen sivustoon kuuluu myös mainokset, joita sivustolla käyttäjille tuputetaan. Siis niille piruparoille, jotka eivät osaa mainosten näyttämistä selaimessaan estää.
Tuo on hyvä kysymys. Jos S24:n sivuille on voinut laittaa saastuneen mainoksen, ei sivusto selkeästi ole ollut S24:n hallinnassa. Jotain rajaa mainosten haalimiseenkin, Suoli24.
Tuo on itseasiassa sama käytäntö melkein jokaisella saitilla. Maallikolle varmasti omituinen ajatus mutta näillä suomi24 ja moni muu saitti maksetaan.
Haittaohjelmilla?
Suomi24:n pitäisi maksaa korvauksia vahinkoa kärsineille! Rahat toimitusjohtajan palkasta pois tai kenkää johtajalle.
Korvauksena saat ilmaiseksi Suomi24 -jäsenyyden, yhteisöprofiilin sekä postipalvelun. Ole hyvä.
"Kun käytät Suomi24:n palveluja, sivulle latautuu mainoksia."

Eipäs muuten lataudukaan.
Joo mullekkin tuli suomi24 sivustolta kaksi hyökkäys yritystä, mutta tietoturva onneksi esti ne. Hyvä jos asia on saatu korjattua.
joo ja mulle ainakin 4 hyökkäysyritystä, myös titoturva esti ne.
Kohteena oma tietononeeni. Hyökkäävän tietononeen tiedot olemassa.
Miksi niiden annetaan olla jos aiheuttavat ongelmia käyttäjille?
Ei saisi olla sellaisia mainoksia, jotka aiheuttavat ongelmia käyttäjille, vaikka sitten maksaisivat. Ongelmien korjaus maksaa palvelujen käyttäjille.
mun koneelle tuli 176 hyökkäystä Applen päämajasta. Apple on yksi iso haittaohjelma, karttakaa sitä kaikkki!
Suomi24:n johtaja Jarno Alastalon mukaan siitä tekee vaikean jäljitettävän se, että se ilmaantuu jokaisella käyttäjälle vain kerran??? Olenko siis erikoinen tapaus, kun sain tuon ilmoituksen peräti 4 kertaa samalla koneella ja tämä on tosi!!

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288521578382.html
Minullekin se ilmestyi toisella läppärillä kahdesti ja toisella yhden kerran, joskin joka kerralla selaimen osoiterivillä näkyi hieman eri osoite. Molemmat koneet saastuivat, vaikka suljin "virusvaroitussivut" välittömästi enkä ladannut niiltä mitään.
höpsis, selain nopeussyistä lataa ne vastaustasi odotellessa väliaikaistiedostoon joten virustutka näki ne sieltä.
Jos napauttaa jykevästi sitä rastia siellä oikeassa yläkulmassa kun jotain outoa kysellään, ongelmia ei koskaan tule.
Ihan täyttä bullshittia, mulle on tullut varmaan 6 kertaa.
Eipä tohon tosiaan paljoa tarvinnut, kun kirjautua sähköpostiin, niin samantien
tuli troijalainen kylään :(
Sellaista se on Windowsilla. Kannattaa oppia tietoturvan perusteet jo tässä vaiheessa.
F - secure on ja silti tuli enkä käynyt mainoksissa.
höpsis, applefanin tyhjää panettelua vaan.
Macciiin saa muuten paljon viruksia jos haluaa.
Yksikään virus niistä nollasta olemassaolevasta Macille tehdystä viruksesta ei tule Macciin. Ainoastaan, jos on saastuttanut Maccinsa haittaohjelmalla nimeltä Windows, asentamalla rinnalle toiseksi käyttöjärjestelmäksi Windowsin, voi saada viruksia.
vähä epätoivoinen macci-mainos tuo juttusi, macciin löytyy melko mittava määrä haitakkeita ..
maccihan vakoilee itse käyttäjän tekemisiä ja raportoi niistä Applelle ja Usan viranomaisille. Lue niin tiedät enemmän ;)
Adserverplus.com on pomppinut aina kun avaa suomi24. sivun, toisinaan tulee ad.doubleclick. jota ei tahdo saada millään pois. Olen klinakkut mainokset vain nurkasta kiinni. Nytkin tällä kertaa avatessa sivun pomppasi ikkuna esiin, mutta suljin sen, eikö niistä pääse vieläkään eroon. Sisältääkö juuri nämä mainokset viruksia?
Mainosten kautta tulevat virukset välttää siten, että ei lataa mainoksia ollenkaan. Tähän auttaa ilmaisohjelma Adblock Plus, jonka saa käyttöön ainakin Firefoxissa ja Google Chromessa.

Suosittelen!
"Ohjelma oli sen verran ovela, että se pudotti Ad-blocin pois pelistä eilen, joutui käynnistämään sen uudestaan."

http://keskustelu.suomi24.fi/node/11096455/#comment-58672320
Ohjelma, joka ei ole käynnistynyt, ei tee Adblockille yhtään mitään, eikä se haittaohjelma ole voinut päästä käynnistymään, jos Adblock Plus on estänyt sen sisältävän mainoksen avautumisen. Minulla on myös Adblock Plus käytössä, ja toistaiseksi Suomi24:ssä ei näy yhtään mainosta. Mitään haittaohjelmaa ei ole myöskään pyrkinyt koneelle koko sivustolta. Tosin jos kuitenkin olisi pyrkinyt, niin ei se automaattisesti olisi päässyt avautumaan/asentumaan, koska jo selaimen asetukset estävät sellaisen. Jos selaimessa siis on asetukset kunnossa, ei mikään sivu avaa mitään exe-tiedostoa ilman käyttäjän hyväksyntää.

Kannattaa käyttää myös palomuuria ja virustorjuntaa. Itselläni on käytössä ZoneAlarm Pro, joka estää tehokkaasti epämääräisiä yhteyksiä muodostumasta, yrittää niitä sitten muodostaa joku ohjelma omalta koneelta ulospäin tai joku ulkopuolinen sisäänpäin, ja Avast Antivirus, joka on varsin hyvä virustentorjuntaohjelma, vaikka on ilmainen.
ad server pos

Lataa spybot. Se on ilmainen ohjelma. Se poistaa ton doubleclick ongelman aika hyvin. On havainnut jokakerta sen vakoiluevästeen, kun olen ajanut spybotilla koneen läpi. Se poistaa kaikki haittaohjelmat, mitkä ei ole sillä hetkellä käytössä. Mcafeenkin poistaisi. Mutta se on mulla tossa telakalla valmiina. Eli Mcafee on joidenkin kriteereiden mukaan haittaohjelma. Mulla ei vaan helpdesk käynnisty ilman sitä ohjelmaa. Poistaisin muuten senkin.
McAfee on murhasta epäiltynä etsintäkuulutettu.
Heippa taas,

Useat teistä ovat kyselleet vinkkejä haittaohjelman paikantamiseksi. Jos epäilet tietokoneesi saastuneen, monet tietoturvayritykset tarjoavat ilmaisia palveluita, joilla voi tarkistaa onko tietokoneesi saanut tartunnan. Tällainen on esimerkiksi F-Securen Online Scanner. Vastaavia palveluita löytyy tosiaan myös monilta muilta yrityksiltä.

Online Scannerin löydät osoitteesta http://www.f-secure.com/fi/web/home_fi/free-tools.

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä tietoturvasi palveluntarjoajaan.

Terveisin,
Elina
Suomi24
Mie en ainakaan luota ilmais ohjelmiin.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Paras tapa saada koneelle virus on googlettaa "free virus online scanner". Eli, ei missään nimessä pidä ehdottaa hakemaan netistä "jotakin" vaan ainostaan täsmävinkkejä. Aina voi tietysti ehdottaa tekemään asioita jenkkiläiseen tyyliin "käytä vain luotettavia lähteitä" :) .. josta ei siis apua kellekään mutta tuleepahan neuvottua oikein.
Eipä tullut mainosta sanan varsinaisessa merkitystä vaan pariinkiin otteeseen Microsoftin (mukamas) ilmo että kone on hyökkäyksen kohteena ja linkki jota klikata jotta viruksesta eroon päästäisiin. Kun (hullu) klikkasin, tuli ilmo että kone on puhdas.

Mitä ilmeisemmin klikkauksella sain koneelleni viruksen jos toisenkin ja nyt sitten ihmettelen että mitä tehdä.

Koneellani oleva F-SECURE väittää että koneeni on ja on ollutkin puhdas, mutta uskoako sitä vai ei? Eihän se alunperinkään ilmoittanut että virus on iskenyt koneelleni!

Mitä tässä auneavuton eli aloitteleva netinkäyttäjä osaa tehdä muuta kuin ristiä kätensä?

Auttakaa tai edes nauvokaa!

Neuvokaa nyt edes hieman.
Moi. Lataa koneellesi ilmainen Malwarebytes- ohjelma joka poistaa koneessasi mahdollisesti olevan haittaohjelman.

Saat sen ladattua esim. osoitteesta

http://www.download.fi/tietoturva/haittaohjelmien_poisto/malwarebytes_anti-malware.cfm

tai ihan googlaamalla.

Asenna ja päivitä kun ohjelma sitä ehdottaa, sitten aja *Täysi tarkistus*

ja toimi ohjelman antamien ohjeiden mukaan, jos jotain löytyy
poistaa jos sattuu tunnistamaan ja osaa poistaa. sehän se ongelma on, että kaikkia haittaohjelmia ei edes tunnisteta.
Lista ohjelmista, jotka ainakin tunnistavat ko. haittaohjelman:

https://www.virustotal.com/file/b075171fe2d91f33913381adce6cab26924da0ef75c3f6b6b62282469d198eee/analysis/1354466016/

Itse sain koneeni puhtaaksi Malwarebytesillä.
*0*

Spybot on parempi ohjelma. Ihan kevyesti.
ei kovin kevyesti. spybot oli hyvä, mutta siitä tuli raskas jumittaja. malwarebytes toimii.

kone ei ole edes heikkotehoinen.
Samat kokemukset kuin edellisellä kirjoittajalla. Spybot on raskas, ja Malwarebytes sopii tähän tarkoitukseen oikein hyvin.
Malwarebytes ei löytänyt pöpöjä mutta voinko siltä illa varma ettei koneellani lentsua ole kun nyt kuitenkin olin niin tyhmä ja sellaissen itse tähän klikkasin.

Suomi24 ylläpito voisi kyllä antaa kunnon ohjeet myös meille tyhmemmille netinkäyttäjille jotta kuinka koneensa tarkastaa. Online Scanneria en saanut jostain syystä toimimaan enkä toisaalta halua ladata koneelleni tulenarkaa javaa.

Auttakaa nyt helkkarissa!
Katso virustotal-linkkiä yllä, missä näkyy ohjelmat mitkä tuon tunnistaa (näkyy eri nimellä, koska virustorjuntafirmat nimeävät tuon jokainen omalla tavallaan).

Mm Malwarebytes (kun sen tunnisteet on päivitetty) tunnisti tuon ja jos se ei ilmoittanut mitään kun ajoit sen, tuota ei ole koneessa. Itsekin suosittelen hatittaohjelmien tsekkaukseen Malwarebytes ohjelmaa, hae, päivitä tunnisteet ja aja.

Huom: Linkin mukaan mm F-Secure ja moni muu ei tunnistanut tuota!
Voisitteko poistaa myös ongelman, joka estää viestipuun käytön kokonaan?
Itselläni ei ongelmia vaikka ahkerasti käyttänytkin suomi24 viime aikoina. Voi johtua siitä että hosts - tiedoston päivittäminen on estänyt mainosta lataamasta: http://neko.kapsi.fi/ohje/hosts-tiedosto.html

Selaan myös nettiä hiekkalaatikon kautta, joten ei vaaraa vaikka jotain latautuisikin.
Sama juttu minulla... meni kone totaalisesti sekaisin, kun aloitus-sivuna on tietenkin tämä Suomi24. En myöskään ehtinyt klikkaa mitään erityistä kohtaa riitti pelkkä tulo tänne aloitus sivulle. Jouduin tekemään useamman palautuspisteen läppärilleni ja sain sen lopulta toimimaan lähes yhtä hyvin, kun ennekin.

Muutama päivä sitten, kun menin verkkopankkisivulle www.sampopankki.fi niin sieltä iski välittömästi Troijalainen-virus! Pärkkäle sentäs näitä tietotekniikanpöpöjä, mitä superhypernörtit aikansa kuluksi laittavat liikenteeseen. No, onneksi se sai F-Securelta "turpiinsa" ja ei tapahtunut enään uutta katastrofia.

Van nyt on vielä sekaisin miniläppäri, joka on aivan upo uusi. Siinä oli 30 päivän kokeilu jaksolla voimassa oleva F-Secure... ja silti meni systeemit sekaisin. Nyt se ei vastaanota edes maksettua, tilattua F-Securen virusohjelmaa! MuRrr!
asennapa kuule käyttöjärjestelmä kokonaan uudestaan.

todennäköisesti et saanut haittaohjelmaa sampopankista, se vain tunnistettiin kun menit sampopankkiin.
Menin suoraan googlen kautta sinne, joten välikätenä ei ollut Suomi24 edes silloin.
Viruksia ei ole ollut pariin, kolmeen vuoteen noin, että tulee ilmoitus sen torjumisesta.

Sama juttu oli ollut myös vanhemmillani, kun olivat menneet sampopankin sivulle ja hekin suoraan ilman minkäänlaisia välisivuja. Kyllä se pöpön niljake sieltä tuli... se tuli siinä vaiheessa heti, kun sivu muuttui danske bankeniksi, joten tällaista tämä on verkkopankissakin asiointi, kun kaikki vaan siirtyy ulkomaille.

... mut kiitos tiedosta kuitenkin! :)
Ei kannata mennä googlen kautta mihinkään verkkopankkiin... se ei meinaan välttämättä ole aito sivu!
Oli se aito sivu, mutta virus tärähti silti. Vaan tämä virus on nyt teilattu ja olo on vähän epäilevä olla nyt Suomi24 sivuilla koska miniläppäri meni täältä ihan sekaisin. Vaan kiitän tuostakin tiedosta... varma on aina varmaa! Olet oikeassa!

Vaan eihän se tuo Ylläpito ole, joka näitä viruksia tänne kylvää :) ne on ne tuhmat nörtsikat.
Eläpäsie sielä huutele.
no olisikos se iso vaiva laittaa verkkopankki bookmarkkeihin?
taitava huijari tekee niin hyvää jälkeä ettei maallikko osaa nähdä eroa aidon ja feikin väliltä. Kun näpyttelet tunnuslukusi valeverkkopankkiin, se lähettää ne aitoon pankkiin ja sinusta näyttää siltä että olet tekemisissä aidon pankin kanssa, mutta tosiasiassa siinä on huijaussivusto välikätenä.
No ohho... onpa hirveetä, kiitän tiedosta!
Poistuuko se troijalainen varmasti, jos käyttöjärjestelmän asentaa uudelleen?
Ajappa vikasietotilassa mailware niin todennäköisesti lähtee kaikki
En luota varauksetta, että haittaohjelman levittäminen loppuu tähän. Toivottavasti loppui.

Suotavaa olisi kertoa käyttäjille, mitä haittaohjelmia mainosten kautta levitettiin. Ilman sitä tietoa on vaikeaa poistaa haittaohjelmat ja varmistaa oman tietokoneensa puhtaus.
Itsellä iski tuo virus kolme kertaa viime päivien aikana kun tyhmänä latasin sen skannauksen. Sain sen tuolla antimalwarella pois. Myös Microsoftin security essentials nappasi sen illalla vielä sen jälkeen kun tänne kurkkasin myöhään: Vakava vaara; Rogue: Win32/ Fake Rean kyseessä tuolloin.
Ihan oikea security essentials vai se huijaus josta tässä puhutaan? :P
Oikea Security Essentials. Se minulla viruksentorjuntaohjelmana, ja siksi meninkin lankaan tuossa.
Joo itse sain viruksen suomi24:stä toissa päivänä, onneksi oli fsecure joka poisti sen välittömästi. Muistaakseen avasin jonkun keskustelun minkä linkki oli etusivullla ja siitä se pamahti.

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Sinulle tuputetaan S24 verkkosivustolla edelleen haittaohjelmaa?

Tyhjennä selaimen välimuisti jne.
Taisi valehdella ja johtaa tahallaan harhaan. Mitä järkeä esittää noin epämääräisiä väitteitä, joista voi tulla isot seuraukset (turhaa työtä jne.)..
Jep, mullekin ilmaantui tuo ru. loppuinen. Ehdin kirjautua suomi24. sivuille kun saasteepilvi tuli, loputulemana 31 virusta !
Ardvaa harmittiko.
31 virusta? Siihen voi olla muutama eri syy.

- Tyypillisesti valevirustorjuntaohjelmistot, joita tässä S24:n tapauksessakin tarjottiin, väittävät valheellisesti tietokoneelta löytyneen suuri määrä haittaohjelmia.

- Et ole tarkistanut tietokonetta pitkään aikaan haittaohjelmien varalta ja olet jostain kerännyt noin suuren määrän haittaohjelmia.

- Kyse ei ole haittaohjelmista, vaan vähemmän haitallisista kohteista kuten seurantaevästeistä.

- Valehtelet.

Ei ole todennäköistä, että olisit saanut noin suuren määrän haittaohjelmia tästä S24:n tapauksesta.
Is:n uutisen mukaan popup-ikkuna tarjosi exe-tiedostoa koneelle, joka ei onneksi toimi maceissa koska mac ei tunne exe-tiedostoja. Onneksi en omista wintoysia.
""Mac-koneilla saat vastaavassa tilanteessa ilmoituksen, että koneellesi on asennettu MacKeeper-niminen ohjelma. Sulje ikkuna myös tässä tapauksessa.""
on törkeä vakoiluohjelma, jota myydään muka virustorjuntaohjelmana Macille. Kannattaa ensin lukea jenkkiläisiltä Mac-sivuilta käyttäjäkokemuksia Mac Keeperistä ennen kuin erehtyy ostamaan sen. Moni on mennyt ansaan ja ostanut sen, ja sen jälkeen on alkanut tapahtua ikäviä asioita.

Ohjelma on vielä siitä paha, että sitä on melkein mahdoton repiä juurineen irti Macilta, sillä se piilottaa osan tiedostoistaan, jotka sitten jatkavat toimintaansa itsenäisesti. Clean My Mac-nimisessä ohjelmassa on kyllä toiminto, jolla nuo piilotiedostotkin löydetään ja hävitetään.

Kannattaisi aina muistaa, että Mac ei tarvitse mitään antivirusohjelmia, joten niitä ei kannata koneelleen ladata.
samalla itsevarmuudella miljoonat harrastavat jatkuvasti suojaamatonta seksiä.
Eipä pärjännyt tuo pöpö Linuxinkaan kanssa. Ja sitähän Suoli24 ei toitottanut.
Mikä ihmeen "kolmas osapuoli"? Nyt en ymmärrä. Kyllä te aika vahvasti mielestäni olette itse "osapuolena" siinä, jos joku teidän mainosasiakkaanne yritys on mainostanut tuotteitaan ohjelmistossanne, jossa esimerkiksi minun kaltaiseni viaton nettisurffaaja voisi saada haittaohjelman koneelleen vain vahingossa klikkaamalla jotakin epäasiallista. Itse en koskaan klikkaa mitään mainoksia sivustollanne; tämä Suomi24 tai mikään muukaan vastaava foorumi ei ole https- suojattu, eli en ota sitä riskiä, mutta siitä huolimatta voin kertoa, että olen kyllästynyt esimerkiksi pakkomieteiseen Baci-bodykorsetin tyrkyttämiseen minulle joltakin seksivälinesivustolta ( en halua nähdä seksiin liittyviä mainoksia valitsemillani keskustelupalstoillanne käydessäni!) ja olen tympääntynyt myös " voit voittaa, minuutti aikaa osallistua"- arvonta-ilmoituksiin, joita koko ajan tulee silmieni eteen, aina kun klikkaan tähän Suomi24n. Lisäksi en halua nähd deitti-ilmoituksia: en ole missään deiteissä, eivätkä deitti- ilmoitukset kiinnosta minua.

Antakaa rauha tavallisille ihmisille käydä keskustelemassa, kun teillä muka on foorumi, missä voi nimettömästi ja turvallisesti keskustella, väittämänne mukaan. En minä ainakaan tälle Suomi24- foorumille tule ostaakseni mitään, vaan teillä on keskustelupalstat.

Lisäksi voisitte tarkistaa useiden rekisteröidyillä nimimerkeillä esiintyvien identiteetit: alkaa vähän haista, se mitä olen lukenut palstoiltanne...Ja miksei teillä ole valvojat koko nimillään palstoilla, kitkemässä häiriköintiä?
Tuosta asiasta olen nyt samaa mieltä, että juuri nuo mainokset ovat todella ärsyttäviä! Minä en ainakaan innostu ja sorru ostamaan mitään vastaavista väkisin tyrkytetyistä mainoksista, siis muista, mutta nuo seksivaate mainokset ovat todella typeriä laittaa tavallisten keskusteluiden sekaan! Kohta ei voi hiiren nuolta liikuttaa mihinkään suuntaan sivustolla, niin aina iskee mainos kimppuun. Tuo on todella pirullista!

Huom. vielä! Minä esim. en valvo näitä keskustelupalstoja . Kaikki tämä valvojien "työ" on vapaaehtoistyötä ilman palkkaa, niin ei suurin osa ns. valvojista viitsi vaivautua säntillisesti tännekään tulemaan aina... no eihän tuo mikään ihme ole, kun ilman mitään palkkaa tekevät tätä "Luotsailua"... eli ketään valvojaa ei voi käskyttää, pakottaa tekemään tiettyjä asioita täällä, koska homma on vapaaehtoista. Näin ainakin uskon, että palsta-luotsit tekevät myös palkatonta työtä.
Pietähän sieki lomaa välissä . Palkaton ttatonta työtä ei ole olemassakaan muuta ko kiinassa jos sieläkään.
Mitäs se Pihi siel murisee :) ... ihan tää on palkatonta, joten loppujen lopuksi, jos ajattelee, niin ei kannattaisi tehdä edes, mutta meikä se enempi ollu tuolla "varjelemassa" noita lapsukaisia. Elä sie Pihi jäädytä nenääs siel tunturin juurella :)
itselleni tuli liuta trojan.agent haittaohjelmia onneks malwarebytes anti-malware pysäytti mokomat malwarebytes anti-malware tunnistaa hyvin nuo virukset kannattaa kokeilla
http://www.download.fi/tietoturva/haittaohjelmien_poisto/malwarebytes_anti-malware.cfm sen voi ladata tosta jostain
Ite sain viruksen kirjautuessani suomi24.fi:n sähköpostiin... Microsoft security essentialsista ei näemmä ollut mitään hyötyä.
miten huomasit viruksen olemassaolon?
Ylläpidolle vielä kysymys: Koneelta löytyi(Mac OS X) security scanner.exe -tiedosto. Tiedän, että .exe -ohjelmat ovat pääasiassa windows -puolelle tarkoitettuja ohjelmia, niin kysyisin, että onko tämä mac varmasti turvassa ko. virukselta, muita tiedostoja ei selaimen Lataukset- kansioon ole tullut ko. lähteestä. ps. F-secure Online Scanner ei toimi Macissa, niin sanottiin f-securen sivuilla. F-securen maksullinen virustorjunta tietokoneen omalla kovalevyllä ei herjannut mitään, kun ajoin sen eilen.
Täysin turvassa on. Yhdestäkään .exe-ohjelmasta ei voi tarttua koneellesi mitään, vaikka lataisit ja avaisitkin ohjelman. Ohjelma avautuu vain sekavana merkkijonona Macin Pääte-sovelluksessa, mutta ei käynnisty toimintaan kuten Windows-koneessa. Se on estetty.
Siis koko jutun ydinhän on siinä, että Suoli24 pelottelee "asiakkaitaan", jotta kaikki rynnisivät kilvan ostamaan jotain F-sekuriittia! Kumma juttu, että vaikka käynkin täällä paljon, ei koneelleni ole ilmestynyt mitään ylimääräistä. Hyvin pärjää ihan näillä ilmaisvirusturvillakin. Nytkin tuossa yläpuolella komeilee F-Securen mainos jota en aio käydä klikkaamaan. Tiedä minkä pöpön sieltä voi saada.......
No ei voi kyllä liiasta pelottelusta syyttää, kun päinvastoin olisi pitänyt heti tuon haittaohjelman ilmestyttyä tiedottaa kunnolla etusivulla eikä pantata sitä tiedottamista siihen asti että homma saadaan kuntoon! Mulle se feikkivirusvaroitus pomppi tässä muutamien päivien aikana vähän väliä, ja ilmoittelin asiasta ihmetellen miksei sivuston käyttäjiä varoiteta asiasta kunnolla (kuka muka käy rutiininomaisesti lukemassa jotain tiedotteita?! ei sellaista voi olettaa), mutta mitään ei tehty ennen kuin nyt, kun asia on jo kunnossa. Miksi?
Mullaki F-secure hoitaa hommat
Minulla tuli myös ilmoitus hyökkäyksestä ja sen torjumisesta Norton Internet Securitylta, mutta mitään haittaohjelma ehtinyt tehdä. Ei tarvinnut poistaa itse mitään
Minulla meni koko tietokone täysin jumiin 03.12.2012 ma noin klo 15 aikoihin.
Olin kirjoittanut mielipiteeni keskustelupalstalle ja sieltä piostuessani kiintolevy alkoi pyöriä niin kovaa kuin lähtee.
Sen jälkeen koko kone jumittui niin, että sillä ei voinut tehdä yhtään mitään, jos klikkasit mitä tahansa ohjelmaa päälle niin se ehdotti, että minun pitää väkisin ostaa Amerikkalainen tietoturvaohjelma nimeltään XP-Antivirus 2013, joka olisi maksanut versiostariippuen 69-99 €.
Ohjelma jumitti koko koneen ja väitti minun koneeni täysin saastuneen kaikista maailman viruksista. Ja väitti, että koneeni ei alatoimimaan ennen, kuin olen ostanut heidän tietoturvaohjelmansa vähintään 69 €.
Soitin tietokone korjaajalle, joka kävi tänään 05.12 ke laittamassa tämän ohjlmat taas toimimaan.
Korjaaja sanoi, että ei tämä kone ole saastunut viruksista vaan kysymyksessä on tällainen huijaus yritysohjelma, joka oli poistanut minun koneeni palomuurin, virustorjunnan, ja Windows päivitykset pois päältä eikä antanut laittaa niitä uudestaan päälle ennen, kuin olisin ostanut heidän ohjelmansa.

Korjaaja teki 2-tuntia töitä, että sai tämän koneen kuntoon.
Eikä saatu selville mistä moinen haittaohjelma hyökkäsi koneeni kimppuun.

Kyllä sietäisi Suomi24 operaattoreiden hieman tarkemmin tarkastella sivulle pantavia mainoksia ja linkkisivuja, ettei Suomi24 käyttäjien koneet saastuisi Suomi24 sivusta, jos tällaine vielä jatkuu niin vaihdan kotisivua.
mikähän son joki mc virustorjunta mullekki tullu itestään
http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002468.html

Mielenkiintonen uutinen F-Securen sivuilla tästä aiheesta.
Normaali yhteinen mainostemppu, kaupan päälle + - propaganda ja mallivastaukset.
Kiitokset Suomi24.fi:n ylläpidolle asian selvittämisestä.
Aika monta työntekijää näkyy olevan suomi24 palveluksessa, kun katselee tiettyjä miinuksia ja plussia täällä ja päämajasta käsin voi klikkaa vaikka kuin monesti takuulla noita miinuksia ja plussia.

Tää oli ihan pakko sanoo kun juttu on niin läpi paistavaa :))))
Vastaavan voi välttää yksinkertaisesti hommaamalla ad blockin. Eivät enää mainokset hypi silmille. Itellä on ad block eikä ole suomi24 eikä muuallakaan mainoksia vastaan, pari turvalliseksi luokilteltua pääsee joillain sivuilla näkymään, tosin nekin saa halutessaan pois .
Kiitos tiedosta!
Hoi lapset!

S24 ylläpito tekee asialle jotain joten olkaa tyytyväiset.

Vennäällä työssä ollessani törmään jatkuvasti saastuneiin sivuihin eikä niille kukaan tee mitään.

Tässä valossa tuo itkunppillitys ketjussa tuntuu varsin oudolta. Alan pikkuhiljaa uskoa, että en enää asu maassa suomi vaan kaikenmaailnman kirkujien maassa, suolessa.
Hyveen tekeminen välttämättömyydestä ei ole kestävää argumentointia.
Norton ainakin hoiti virushyökkäyksen samantien. Ilmoitti vain että s24 on laitettu hetkeksi karanteeniin. :D
Mikä se mainos oli?
99% varmuudella seksi ja vähät vaatteet naisilla. Ne ovat ainoita mainoksia joita lähes kaikki miehet klikkaa.
joku häikkä on teillä ollut jo pari kuukautta,,, kun minulla ainakin on etusivuna suomi24,,, niin pyörittää vaan . eikä meinaa avata sivua millään,,, sit yks kaks lukeekin että tuli odottamaton ongelma,,, joka kaatoi firefoxin,,, tätä on jatkunut jo pari kuukautta,,,, toivottavasti saatte ongelmat kuntoon,,,,kyllä se välillä sit pelittää normaalisti , mutta onhan ollu takkuilua,,,,
ongelma on selaimessasi tai tietokoneellasi. selaimesi ei jostain syystä jaksa avata suomi24 sivustoa samaan aikaan kun yrittää itse käynnistyä.

korjaa selaimen asennus. vaihtoehtoisesti poista selain profiileineen ja asenna uudestaan.

huomioi että monet selaimen lisäosat aiheuttavat erilaisia ongelmia.
joo. mut tämän päivän on pelannut ku enkeli,,,, mun konetta kävi ammatti-ihminen katsomassa ja kaikki oli kunnossa,,,, mut sekään ei ymmärrä mikä tässä on,,, nyt ainakin pelaa ku enkeli....
Milloin arvoisa ylläpito saa bannatua tuon kahdelin joka näyttää saavan luvalla touhuta palstalla mitä haluaa? Ainakin 2kk tuo sama on postannut sairaita viestejään.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/11100797
miten sen voisi bannata? suomi24 käyttää ip-banneja, joilla ei ole mitään vaikutusta häiriköintiin.

häirikön ip bannataan -> häirikkö vaihtaa ip:n ja jatkaa häiriköintiä -> bannattu ip vapautuu ja tulee toiselle käyttäjälle joka sitten ihmettelee miksi ei voi osallistua keskusteluun
Tavallinen häirikkö kyllä osaa mennä sivuun vaikka osaiski tulla uudestaan sivuille. Siinei ole muuta ku antaa tosimiehille homnmia jos ei joku skusipoää usko banneja.
suomi24 sivuja on niin paljon selattaviksi että kyllä nämä mainoksista käy.
muuten meikä on saanu uuden koneen :) <3
Mie olen sitä mieltä et virustorjuntakauppiaat tekee ite niitä viruksia et saavat taas tehä uusia virustorjuntaohjelmia sillä sitä otetaan rahat pois köyhältä ajattelemattomalta kansalta.
Sais joku rahamies mut maksaa valvojaksi suomikakkosneloseen. Tekisin pyyteettömästi hyvää tyotä koko konsernille vai mikä son.
Minullekkin tuli joku virus täältä kun kävin spostin katsomassa, enkä mitään mainoksia ole painellut...suoraan tuli jotain saissea kun kirjauduin sisälle...=(
XP-ANTIVIRUS 2013

VAROKAA SITÄ!

On se haittaohjelma, joka jumiuttaa koneet ja yrittää saada ihmiset pakko ostamaan XP-Antivirus 2013 ohjelman tai muuten kone jää juntturiin.
Eikä sitä pysty siivoamaan, kuin ammattilaiset.

Tai alkaa toimimaan sitten, kun olette maksaneet heille vähintään 69 € tarpeettomasta ohjelmasta.

Tämä on aivan samanlaista kiristystä, kuin mafian suojelurahat eli, jos maksat mafialle suojelurahaa niin he eivät polta taloasi tai säre autosi ikkunoita, mutta, jos et maksa niin mafia itse polttaa talosi tai särkee autosi ikkunat.

Tätä voi jo sanoa netti-mafian kiristykseksi!
"Eikä sitä pysty siivoamaan, kuin ammattilaiset."

Tuollaista ei väitä kun rahan kipeä "ammattilainen".

Tuollaisen haittaohjelmat saa siivottua perustaidoilla. Tosin jos niitä perustaitoja on, niin ei kovin helposti myöskään saa tuollaista haittaohjelmaa.
Nonniin tätä se mun uneni tiesi. Ihimettelin kun koneeseehen oli tullu jotaki outoa. Kokeelin puukkoolla sörkkiä sen pihalle, ei uskonu, sitte jostaki kattelin notta paa se karenssihin ja toivon notta on ja pysyyyyy...
Ja sitte niille näsäviisahille "karenssi ja karantteeni" moon sitä mieltä notta ovat samoja asioota...
Ei poista sellaista ongelmaa, et ainakin mun koneella kun tänne suoleen
kirjoittelee niin kohta tulee kuittailuja aikas henkilökohtaisuuksiin mennen,
vaikka anonyyminä (kotikiusattuna) tänne kirjoittelenkin.
Nää kuittailut on sen laatuisia, ettei niitä voi mitenkään tehdä muuten kuin
tällä tai näillä kuittailijoilla on mahdollisuus tavalla tai toisella jäljittää
joka kerta kirjoitteluni suoraan minuun.
Tapoja tähän on kylläkin sitten useammanlaisia, saadaan vaikka ujutettua
niitä haittaohjelmia koneelle, ne kyllä sitten mahdollistaa sellaisen "kyttäys"
toiminnan harjoittamisen.

Eli täällä suolessa hyörii säännöllisesti päivystämässä tämmöisiä
rikollisia taipumuksia omaavia henkilöitä.
Jokainen joka tänne omalla kotikoneellaan kirjoittelee, on vaarassa
näiden häiriköiden suorittamalle häiriköinnille.
Tai pas.kat, rikollisiahan nämä ovat, ehkä se vaan vaatii ensin jotain
sellaista toimintaa, mihin nämä kiinnittää huomiota ja alkavat sitten
pas.kajahtinsa.
Netti on nykyään tällainen pas,kalosien temmellyskenttä, nää häärii täällä.
Joo kokemusta on paskajahdista, olen joutunut saman kyttäämisen ja kiusaamisen kohteeksi.Eikö noille tosiaan kukaan mahda mitään?
Minulla meni win7 juntturaan eikä päässy ulos mainoksesta niin sammutin koneen ja käynnistin uudelleen . Sitten ohjauspanelin kautta palautumispisteen kautta edelliseen toimivaan kokopanoon niin pääsin eroon .
Vielä tietenkin ccleanerilla ja virusohjelmilla niin homma hallussa.
tähän niin voimme välttää tätä tomijaa ja antaa vaikka opetuksen vielä
Elikkäs. Onko se haittaohjelma nyt minun koneellani. Siis tavallisilla käyttäjillä?
mites ny....

Ei tiedä. Mutta jos olet tollaista kuvahakua käyttänyt, niin sun sivuhistoriasi on aika helposti avattavissa.

http://www.suomi24.fi/sites/mina.suomi24.fi/files/imagecache/mina-profile-medium/d7c/7ab/96dfaf0dc1ee44c7af479fb63d04d6be.jpg
Minunkin koneeseen tuli yllättäen Suomi24 sivulta XP - Ativirus 2013. Lukitsi joka sivun. Pakotti maksamaan 69 - 99 e.
Kone piti viedä ammattilaisille koska se tiedosto oli piiloutunut jonnekkin eikä ammatilainenkaan löytänyt vaan joutui asentamaan käyttöjärjestelmän uudelleen. Hintaa tulee koneen käytölle jos Suomi24 ei tee mitään tällästen haitta ohjelmien eteen...
Nyt taas kone toimii mutta kuin täällä Suomi24 sivulla uskaltaa surffailla...
menee aiheen vierestä,mutta pakko kysyä: miksi en pysty kirjoittamaan foorumille?käytän saunalahde nettitikkua?
pystythän?

vaihda ip (katkaise nettiyhteys ja yhdistä uudestaan). sinulle nyt vain sattui bannattu ip.

bannattuja ip-osoitteita tulee paljon tästä syystä:
http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/570/osoitteenmuunnos-nat/
Tuli pari erikertaa Win7
Kaikki suojaukset kunnossa.
Virusohjelma löysi jotain, poistin ne.
rekisteristä koitin etsiä vastaavaisuuksia, ei löytynyt mitään.

Toinen ohjelma linus, uusin ubuntu.
Se ei reagoitu mitenkään siihen.
tätä se mainossonta aiheuttaa. ei ole eka kerta.

kannattaa omissa koneissa vaan ihan suosiolla ottaa se adblock käyttöön ja selaimeksi jokin muu kuin IE.
Venäläiset mellastavat täälläkin. Huomaa tuolla maailmanmenoa -palstalla, että siellä pyörii jotain venäläisiä mielipidevaikuttajia.
Mulle tuli pelkällä edellisen sivun haulla (nuoli takaisin selaimella)
Onneks on Adblock, ei haitakkeet pääse kiusaamaan =)
Ota Ghostery lisäksi, estää jäljittäjien ja analyysisivustojen pääsyn koneelle.
Anteeksi ylläpito, mutta tuliko teiltä nyt vahingossa tuo 1.4.2013 -päivänä tarkoitettu viesti nyt ulos? Nauroin joka sanalle ääneen, niin paksua skeidaa se oli!
Käytössä Vista ja Microsoftin virustorjunta ohjelma, heti kun tulin Suomi24 sivuille, virus laitettiin karanteeniin samantien. Käytännössä en edes huomannut ongelman oloa, kunnes vilkaisin karanteenlistaa. Kun tutkin lokitietoja, sama tapahtui joka kerta kun tulin suomi24:n sivuille.
PENTELEEN PENTELE! KONEESEENI TULI VIRUS TEIDÄN TAKIA!
Vastatkaapa tunarit, mitä tiedätte tuosta saastuneesta mainoksesta. Mitä se tekee, mitä siitä tulee tietää, mistä saa puolueetonta tietoa?
Mainoksen tarkoituksena on levittää haittaohjelmaa, jota voidaan käyttää monissa eri tarkoituksissa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Haittaohjelma

Scripti toimii samalla periaatteella, kuin yleisesti käytetty java drive by.

Lisää aiheesta: https://en.wikipedia.org/wiki/Drive-by_download
Latatkaa koneelle" web of trust " niin suurin piirtein näette oletteko turvallisilla sivuilla. Kun osoitekentän laidalla on vihreä pyörylä niin silloin ei viruksia juuri sivustolla ole. .
no eipä olisi auttanut tässä tapauksessa

sitä paitsi s24 käyttää wotia
Anteeksi. Luin WOT:n kommenttiosion, ja siellä on tästä ongelmasta lisää = Nimeltä Suomi24!
Mulla tuli tuo virus koneelle,you tubessa on poistoohjeet ja kuvaus siitä.Aika inhottava hyökkäys oli,,vikasietotilassa vain sain sen valitsemalla aiemman palautuspisteen,ns. järjestelmänpalautus.Palomuurit oli ilmaisia,ei kait sitten niin hyviä.
miten tämän viruksen saa poistettua ubuntusta?
Tämä mainos ei tainnut olla kiinnostunut Windowsia ja Mäkkiä pienemmistä käyttöjärjestelmistä, eli Linuxia tai vastaavia käyttiksiä käyttäjät lienevät tällä kertaa turvassa.

Toki eipä kukaan ainakaan erikseen ole maininnut että olisi kokeillut tuota Linuxilla, jonka Java on ihan yhtä reikäinen kuin Windowsinkin. Jos sitä kautta olisi tullut joku haitake, hyvällä tuurilla se ainoastaan infektoi sun normaalikäyttäjän, eli ainoastaan sun henkilökohtaiset tiedot ja tiedostot on vaarassa. Huonommalla tuurilla se käyttää jotain tuoreempaa linux-kernelin aukkoa ja omistaa koko koneen.
Ubuntuun kun eivät windows-virukset tartu ;)

http://wiki.ubuntu-fi.org/Tietoturva

Virukset

Maailmassa on arviolta noin 100 000 erilaista tietokonevirusta. Linuxille on olemassa 0 leviävää virusta. Virukset eivät ole ongelma Linux, Unix, BSD ja Mac-käyttäjille. Tavallinen kotikäyttäjä ei tarvitse mitään virustorjuntaa Ubuntussa."
Tämähän ei ollut virus, vaan haittaohjelma. Niitä kyllä Linuxille löytyy:

http://linux.fi/wiki/Haittaohjelmat

"Linuxissa virukset eivät ole ongelma, mutta muita haittaohjelmia, kuten matoja, esiintyy."
Mielenkiintoista. - Kuinka voi samaan aikaan sanoa, että on hyökätty ja ettei kyseessä ollut verkkohyökkäys ym.?
Omalta kohdaltani voin kyllä sanoa, ettei turvaohjelmiinkaan voi luottaa. - Jos edustaisin "pahis-jengiä" niin tänäpäivänä ensimmäisenä eliminoisin nuo tietoturva-ohjelmat ja henkilöt (murtautumalla tai lahjomalla)!
- Pitäisi käyttää maalaisjärkeä itse kunkin.
Nyt se sun kuuluttama maalaisjärki käteen. Miten ihmeessä sä lahjomalla tai murtautumalla eliminoit pelkästään 10 suurinta tietoturvayhtiötä? Samaan tapaan varmaan Helsingin koruliikkeiden ryöstäjät oli tosi hölmöjä kun eivät lahjomalla ja murtautumalla eliminoineet Helsingin poliisilaitosta etukäteen?

Kukaan ei hyökännyt Suomi24 sivulle. Koska Suomi24:n käyttäjät eivät halua maksaa kuukausimaksua tämän sivun käytöstä, sivu rahoitetaan mainoksilla, eli rahaa vastaan Suomi24 näyttää mainoksia jotka tulevat suoraan ulkopuolisen mainosyhtiön palvelimelta.

Haittaohjelman tekijät olivat onnistuneet korvaamaan yhden tuollaisen mainoksen mainosyhtiön palvelimella omalla haitallisella "mainoksella", joka selaimesi lisäosien turva-aukkoja käyttämällä yrittää asentaa koneellesi haittaohjelman.
XP-Antivirus 2013 on muka virustentorjunta ohjelma, mutta jumittaa koko koneen.

VAROKAA! XP-ANTIVIRUS 2013
Windows 7 Professional X64 SP1

Avast Internet Security 7.0.1474

Chromium

Chromiumin lisäosat

> Adblock Plus Developer
suomi24

Hello. Tossa `Kumppanit` jutskassa on jokin juntteus. Se näyttää nollaa, jos palaa takaisin aloitussivulle.


(0) Kirkko kuulolla
(0) Kysy lapsiperheen etuuksista
(0) Manteli
(0) Kysy allergioista
(0) Kysy työeläkkeestä
(0) Kysy verokortista
http://eas3cdn.emediate.ch/media/141/3908/138210/itsenaisyyspv_bg_1790x1600.jpg

Se on jossain tuolla mahdollisesti.

Mutta en mä näistä niin mitään ymmärrä.
Se on tossa cosy mainoksessa. Halensin.. Missä on www.ifolor.fi alapuolella.
Kauanpa kesti..................?
Minä en klikkaile mainoksia, ne on minulle turhia sivun täytteitä.
Olette onnistu tai ette mutta suurin SUOMI24:n murhe on jäljellä. 1-numeroisella IQ:lla varustetut linnunpönttömannekiinit luotseina. Mistä te löydätte nämä yksilöt? Lähimmästä lataamosta?
no niih, mua riepoo noi mainokset muutenki,suorastaan ärsyttää vtuttaa.niitä on liikaa, ne hidastaa,sit niitä joutuu väliin klikkailee veks kun ne lävähtelee keskelle taulua.siis per*e nyt niistä saa vielä taudin!!!!!!
Asenna ilmainen mainostenesto-ohjelma. Addblock. Se siitä sivustojen kaupallisuudesta.

Laitapa esim. Googlen hakuun sana Addblock, ja asenna sieltä selaimellesi sopiva versio. Niin ja ainakaan IE:tä ei pidä käyttää. Googken Cromessa on jo itsessään mainostenblokkaus oletuksena.

Ite näpyttelen nyt uudella läppärillä. Käyttöjärjestelmä Win 7.
Onko hitmam-1 saanut potkut?
No maksoiko kukaan tuota 99 usd vaadittua lisenssimaksua?Tuskin kone parantuu sillä?
Enpä ole mitään erkoista mannut viime päivinä?
Lienee asetukset kohdillaan, ja käyttis on Win7, selain Opera.
Suomi24:n pitää antaa yksinkertaiset ohjeet välittämänsä haittaohjelman löytämiseksi ja poistamiseksi.
Niin ohjeet rekisteröityneille käyttäjille sähköposteihin.
mc essentials poisti otuksen välittömästi!
Voisiko joku fiksumpi kertoa, olenko voinut saada tämän haittaohjelman koneelleni pelkästään klikkaamalla sivulta avautuvan ikkunan OK-painiketta (jossa siis kerrottiin, että koneeseen on hyökätty ja nyt täytyy ladata koneelle puhdistusohjelma tms)? Klikkasin tyhmänä OK.. Sen jälkeen koneeni kysyi lupaa tallentaa .exe-tiedosto (=haittaohjelma), jonka tietenkin kielsin. Voiko haittaohjelman saada koneelle ilman exe-tiedoston tallentamista? Myöhemmin konetta skannatessa virustorjunta ei löydä mitään, mutta silti epäilyttää..
Haittaohjelman on mahdollista tulla koneele ilman exe-tiedoston tallentamista. Tällöin sinua ei kuitenkaan pyydetä tallentamaan mitään exejä, eli jos siis sinua pyydetään tallentamaan exejä, ja vastaat kieltävästi, se haitake ei sulle tartu.

Tämä haitake ilmeisesti on myös todella näkyvä. Sulle alkaa tulla ruutuja jossa joku kummallinen "virustorjunta" mitä et ole asentanut "löytää" viruksia koneeltasi, ja lupaa luottokorttimaksua vastaan "poistaa" ne. Ellei sellaista näy, ei pitäisi olla mitään hätää.
Iso KIITOS selkeästä vastauksesta! Luit ajatukseni ja vastasit myös siihen, että mistä sen viruksen tunnistaa..
Joo huomattii Lumia 800 ilmoitti 3 kpl haittaphjelmia(troijalainen), joita ei saanut pois. Piti käyttää huollossa päivitettävä(44 EUR).
eikö muuta mahdollisuutta kuin huollon kautta... ei ite voi poistaa jollain tapaa... ?? kalliiksi tulee jos aina tuo 44e
Olipa köyhä trollaus.
Kummallista mokailua Suomi24 ylläpidolta. Ei mikään muu suomalainen saitti ole kärsinyt tästä ongelmasta.

Vai oliko ylläpidon tarkoitus aloitaa jatkosota uudestaan? Sopii ajankohtaan erittäin hyvin. Tunematontakin on nyt siiretty, mutta tuleehan sitä sotaa sitten illemallakin. Täytyy pitää huolta, että lapset varmasti ehtivät katsomaan.

Tuo haitake oli nimittäin Venäjältä. ru-päätteiseiltä sivustolta.
"Verkkopalveluissa haittaohjelmahavaintoja
05.12.2012 12:26

Useilla suomalaisilla sivuilla on epäily haittaohjelman leviämisestä, joka johtuu sivustojen käyttämästä kolmannen osapuolen palvelusta. Viestintävirasto selvittää asiaa.

Luukun ylläpito varoittaa käyttäjiään varmuuden vuoksi klikkaamasta epäilyttäviä linkkejä tai lataamasta ohjelmistoja, joita sivustolta mahdollisesti tarjotaan.

Asiaa selvitetään ja ylläpito pyrkii viipymättä selvittämään ja poistamaan ongelman lähteen.

Terveisin Luukku ylläpito"

http://www.luukku.com/luukku?item=notice&op=display-nologin&num=1669416
Ylläpito on ystävällinen ja kertoo myös miksi anonyymit yksityiset keskustelut eivät jää sellaisiksi vaan leviävät kolmansille osapuolille?
Hei, täällä on ilmeisesti ongelmia edelleen!

Sain juuri äsken (klo 12:55) Suomi 24:ssä ollessani jo liiankin tutuksi käyneen ilmoituksen:

"Malwarebytes Anti-Malware
Seuraavien haitallisten verkkosivujen lataus on estetty:
80.82.65.214
Tyyppi: tulevat"
Minulla oli näytössä avoinna Kirkko kuulolla -sivuston etusivu, kun ilmoitus ponnahti yhtäkkiä ruutuun. Sivu ehti olla avoinna (koskematta ja liikuttelematta) muutaman minuutin ennen ilmoitusta.
Tuo ei taida liittyä S24 sivustoon. Kaikenlaisia yhteyksiä tulee ja menee koko ajan. Ne eivät kaikki tule suoraan sivulta, jolla juuri satuit surffailemaan.
harvinaisen selvä
Jotenkin epäilyttää tämä sivuston tietoturva...
Hesarissa kerrottiin kyseisen ohjelman nimi, mitä Suomi24 ei pitänyt tarpeellisena. Sieppasin sivun ja tallensin sen kuvaksi.

Nimi oli Microsoft Security Essentials Alert.

Minä sain sen koneelleni, ja se oli naamioitunut turvallisen tuntuiseksi. Kylläkin ihmettelin sen punaista väriä, joka ei yleensä kuulu Microsoftin väreihin.Tekstissä sanottiin, että koneessa on kolme nimettyä uhkaa.

Klikkasin kohtaan Clean Computer. Vasta sitten huomasin, että sivu on lähetetty Venäjältä. Lyhensin lähettäjäsivun osoitetta, ja se johti venäläiselle kysymys- ja vastaussivustolle.

Kysyin neuvoa F-Securesta. Sieltä sanottiin, että kyllä torjuntaohjelma on poistanut kyseisen kiusalaisen. F-Secure ei pitänyt sitä vaarallisena.
Vaikuttaa siltä, että suomi24 levittää yhteistoiminnassa Israelin salaisen palvelun ja tuella viruksia?
Minun koneeseen tuli troijalainen välittömästi kun menin teidän sivuille ja koneen siivous ja ohjelmien uudelleen asennus maksoi 110 euroa. Kyllä vitutti sitten perusteellisen paljon!! Yli 15 vuotta käyttänyt päivittäin konett, NYT tuli ongelma !!! Murmur..
Lässyn lässyn...
Varmasti harmitti, mutta miksi haittaohjelma pääsi asentumaan? Käyttäjän on täytynyt auttaa haittaohjelmaa asentumaan.

Etevä tietokoneen käyttäjä olisi poistanut tuon haittaohjelman helposti. Ammattilainen laittaa mielummin puhtaan käyttöjärjestelmäasennuksen.

Varmuuskopiot olivat varmaan sentään kunnossa, vai pelastettiinko tiedostoja ammattilaisen toimesta?
On se vaan mielenkiintoista, millä opilla tässäkin ketjussa lähes kaikkiin hyödyllisiin viesteihin on saatu laitettua kymmeniä miinuksia!

Pisteleekö joku toisten hädästä nauttiva tyyppi niitä koneellisesti?
Hmmm. Totuuden nimissä on sanottava, että ei S24 nyt ole ainoa sivu, joka on tuollaista tehnyt ja itsekin sain kerran melkein vastaavan pöpön vanhalle koneelleni. Vierailin ihan normaalilla sivulla, jolla on käynyt satoja kertoja ja yllätäen joku tietty mainos laukaisi sen, että ruudulle tupsahti varoitusilmoitus ja kehotus ladata joku systemdoctor niminen ohjelma. Tiesi nkyllä mistä oli kyse ja klikkasin ruksia, mutta en huomannut koko varoitusikkunan olevan feikki. Se siis alkoi jo latamaan ohjelmaa, vaikka painoin ruksia, koska se siten scriptattu. Koko ikkuna oli syys pelkkä kuva, jota klikkaamalla mistä tahansa kohdasta, se aloitti lataamisen.

Kun näitä epäilyttäviä ikkunoita tulee, niin sulje se mieluiten sulkemalla itse selainohjelma tai käytä näppäinkomentoja klikkailun sijaan. Ehkä koneenkin voi käynnistää uudelleen, jollainnetin pitäisi siinä välillä katketa, jos pelkää, että se ohjelma edelleen latautuu.

Jos tämäkin siis oli tuollainen muiden vastaavien kaltainen rogue-ohjelma tai troijalainen, niin sen kyllä huomaa. Koneesi toiminta muuttuu helvetilliseksi ja ruutuun tulee jos mitä ilmoituksia, joita tämä uusi "torjuntaohjelma" ilmoittelee.
Aivan, mutta S24 epäonnistui todella pahasti haittaohjelman havaitsemisessa, haittaohjelman leviämisen estämisessä sen havaitsemisen jälkeen ja asiasta tiedottamisessa.
Teilä nyt on vaan huonoot vehkeet käytössä, jos suomi 24.ssa pöpöt pääsee koneelle.
No se välttämättä kenenkään vehkeistä ole kiinni, jos käyttäjä huijataan asentamaan jokin ohjelma. Adblockerilla varmaan vältytään osalta näistä ohjelmista.

Tällaisia voi tulla, jos kyse on ylipäätään suosituista sivustoista, joiss aon paljonkävijöitä. Niiden kautta kannattaa hyökätä.

Linux ei ole varmaan hassumpi, mutta suurin syy sille, miksi se on turvallisempi, on sen vähäinen käyttö maailmalla. Jos linuxista tulisi jokin versio, jota lähes kaikki käyttäisivät, niin varmasti sille suunnattujen haittaohjelmien määrä lisääntyisi.

Mäkkihän nyt ei ole kylläkään virusvapaa. Muille ilkkuneet macin omistajat näköjään unohtivat mainita tässä jokin aika sitten juuri maceja vaivanneen kovan luokan viruksen, joka levisi varsin nopeasti.
hahhaa...onpas tullut miinuksia ilmeisesti macin käyttäjiltä. Tämä kertoo vaan enemmän teistä kaiketi.
voi prkl, mulla ainakin on sen jälkeen, kun ruudulla vilahti se ns. virusimoitus, kone on sekoillu ja hyppii itekseen sivuilta toiselle ja jämähtää välillä ihan kokonaan. että mitä vattua tälle nyt sit pitää tehdä, tana että pistää vihaks, muutan erakoks mökkiin missä ei ole sähköä niin loppuu nämäkin ongelmat!!! pari virusohjelmaa oon ajanu ja ei poistu ongelmat. ja eikö tosiaan voinu täällä heti ilmoittaa asiasta kun vasta monen päivän jälkeen kun oltiin eka ite(s24) ihmetelty vissiinkin asiaa että onko se hallinnassa vai ei!!! hyppii tässä kirjoittaessakin tää kursori välillä mihin sattuu ja tekstit siirtyilee iteksee, sehän se on mukawata hommaa, vie vähän aikaa kirjotella kun pitää aina välillä selvitellä tätä tekstivyyhtiä :O
no eihän ne ongelmat virusohjelmia ajelemalla poistu. sillähän niitä juuri saadaan.
Mulla on siis jo AVG virustorjunta jolla tarkistin koneen eikä löytäny mitään. Haluaisin kuitenkin tarkistaa tän vielä sillä Malwarebytesillä, kun se on tuntunu monilla löytävän sellasta mitä muut ei oo havainnu, mutta kun kahta virustorjuntaohjelmaa ei ilmeisesti kannata pitää samaan aikaan.. Eli onko mun poistettava se AVG tai laitettava se jostain (mistä?) passiiviseks jotta voin ladata ton toisen ohjelman, vai onko tosta Malwarebytesistä saatavilla joku sellanen versio joka vaan tarkistaa koneen, mutta koko ohjelmaa ei tarvi ensin ladata koneelle?

Kun mulla tuli esille huijaussivu, niin erehdyin painaan Ok-nappia mutta en tietenkään alkanu lataan sitä securityscanner.exe -juttua, eikä ainakaan näkyny että ois alkanu lataan muutakaan. Yleensä tähän tulee esille latausikkuna jos on lataamassa koneelle jotain, mutta kai tollaset haitakkeet voi latautua näkymättäkin (?).
malwarebytes ei ole varsinainen virustorjuntaohjelmisto. sitä voi käyttää virustorjuntaohjelmiston kanssa.
Jos et suorittanut, eli asentanut security_scanner.exe tiedostoa, niin silloin koneesi ei ole saaastunut.

Malwarebytes löytää ladatun security_scanner.exe tiedoston täysskannauksella, mutta pikaskannaus ei löydä kyseistä tiedostoa.

Eli voin siis ladata esim. tän AVG:n lisäksi
http://www.download.fi/tietoturva/haittaohjelmien_poisto/malwarebytes_anti-malware.cfm
...tossa löyty joku vastaus missä sanottiin kans samaa
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090604214337AA4TP6H

Ei tässä varmaankaan sit oo tota haittaohjelmaa, mutta tuskin siitä tarkistuksesta haittaakaan ois :)
Näitä ongelmia ei olisi jos ihmiset siirtyisivät pois Windowsista ja käyttäisivät Linuxia.
Heippa käyttäjät,

Aihe herätti paljon keskustelua, kuten olettaa saattaakin. Tässä vielä oleelliset faktat palvelussa olleesta tietoturvaongelmasta:

- Saastunut mainos levitti haittaohjelmaa ilmeisesti 2.-5.12.2012 välisenä aikana. Eli tietoturvaongelmaa ei ole ollut tätä aikaväliä aikaisemmin eikä sen jälkeen.
- Suurin osa käyttäjistä ei ole törmännyt ongelmaan vaan vain osalle suomi24.fi-palvelussa vierailleista käyttäjistä on satunnaisesti esitetty haitallista ohjelmakoodia sisältäviä mainoksia.
- Mainos tuli kolmannen osapuolen kautta Suomi24:n sivuille.
- Kyse ei ollut tietomurrosta, tietovuodosta eikä verkkohyökkäyksestä.
- Vaikka saastuneen mainoksen osoittama sivu olisi auennut sinulle, et välttämättä ole saanut tartuntaa koneellesi. Tartunnan saaminen riippuu tietokoneesi ja selaimesi tietoturva-asetuksista sekä toiminnastasi. Jos et ole ladannut tiedostoja hyväksymällä kehoitetta, on todennäköistä että olet välttynyt tartunnalta.
- Suosittelemme tekemään koneelle tietoturvatarkistuksen, jos epäilet koneesi saastuneen. Jos tarvitset apua tietoturvatarkistuksen kanssa, ole yhteydessä suoraan tietoturvasi palveluntarjoajaan.

CERT.fi:n tiedotteet aiheesta:
https://www.cert.fi/tietoturvanyt/2012/12/ttn201212052130.html
https://www.cert.fi/tietoturvanyt/2012/12/ttn201212042150.html
https://www.cert.fi/tietoturvanyt/2012/12/ttn201212052251.html

Terveisin,
Suomi24 Ylläpito
http://www.tietokone.fi/uutiset/suomessa_talla_viikolla_tuholaisia_nettimainoksissa
"Näyttää siltä, että haittaohjelman liikkeellelaskija on ostanut mainostilaa sinänsä asiallisia mainoksia varten. Myöhemmässä vaiheessa mainoksia on muutettu siten, että niihin on sisällytetty haittakoodia."
tänään 12.12.2012 koneelle tuli suomi24 sivustolta jotain englannin kielisiä mainoksia työpöydälle että jotain vikaa teidän sivustolla edelleen on?
ei koskaan aikaisemmin ole tapahtunut että jää mainokset stondaamaan työpöydälle sivulta poistumisen jälkeen hmm....
vika sivustossa vai omassa koneessa?

ja p.s palautteen antaminen on tehty turhan vaikeaksi kohta kait kysytään tilinumeroa ja henkilötunnusta että pääsee antamaan palautetta olo on kuin Soneran nettisivustólla ei tule huono palautetta kun ei viitsi vaivautua rekisteröimään eri tunnuksia eri sivustolle ..ärsyttävää....no elämä on.....
Ei sitä ongelmaa mitään poistettu ole!

Ongelma on edelleen monissa koneissa, kun ei tiedä onko se saastunut ja mitä se haittaohjelma mahdollisesti tekee!

Miten sen saa pois? Mistä sen löytää? Mikä sen nimi on?

Virustorjunta ei löytänyt mitään poistettavaa.

Ihan ittekseen tuo ponnahti koneelleni. En klikannut mitään mainosta. Ei suostunut sulkeutumaan mistään näppylästä eikä raksista.

Uskallanko käyttää konettani? Uskallanko mennä sähköpoistiini? Mitenkä on verkkopankin käytön laita?
Laskua tyrkkää!

Rogue Antivirus. As in fake security software.

http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002468.html

Laitetaanko suomi24 vastuuseen ja maksamaan!
Taitaa mennä tilityhjäksi ja s-postisi suljetaan, kun se muuttuu roskapostiropotiksi.
Tonne tulee edelleen noita pop uppeja. Tossa on yksi.

http://ib.adnxs.com/tt?id=970111&size=300x250&1356463893
Jessica was at GMA promoting her latest film, the rom-com soccer romp, Playing For Keeps. To us, though, Ms. Biel¡¯s bag choices are even more compelling than her films. We chronicled her career in clutches, hobos, and handbags last month in ¡°The Many Bags of Jessica Biel¡±, and believe it or not, this is only the second Louis http://zsqcoachfactoryoutlet.webs.com/coachfactoryoutlet coach factory outlet Vuitton we¡¯ve ever spotted her with. (The girl has a serious Fendi fetish, however.) Sidebar: You will never see another celeb smile bigger for a random camera man http://zsqcoachfactoryoutlet.webs.com/coachoutletonline coach outlet online than Jessica Biel. Of course, if you were married to JT, wouldn¡¯t you smile too?I¡¯m one of those people who likes to put bags inside of my bags, http://zsqcoachfactoryoutlet.webs.com/coachfactoryoutletonline coach factory outlet online with different pouches and pochettes for different purposes. For travel, a flat pochette like this one is ideal to help save space when packing, but it still affords http://zsqcoachfactoryoutlet.webs.com/coachoutlet coach outlet you lots of organizational options. That¡¯s why I¡¯ve got my eye set on this bag, with its sleek, black silk jacquard monogram and feminine feel. The design is http://zsqcoachfactoryoutlet.webs.com coach factory simple, but it allows this bag to have an elegant and practical feel. I¡¯ve always had a place for Louis Vuitton in my heart, and I can easily http://zsqcoachfactoryoutlet.webs.com/coachoutletstoreonline coach outlet store online make a place for this bag in my http://www.2013coachfactoryoutletonline.com/ 2013 coach factory outlet online coach factory outlet collection. Buy via Louis Vuitton for $1,100.
Ei viruksia enään :D Voitte käydä tällä sivustolla vielä NORMAALISTI

Varoitus:Tämä voi johtua siitä vain etää virustorjuntaohjelma on torjunut sen
Tai.... Se voi myös johtuu koneesta......
 /   /  / Tietoturvaongelma poistettu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta