Koiran purema!

jeejeejee1

Menin kahden tappelevan koiran väliin ja toinen puri ranteeseen, "selkäpuolelle," siis ei kämmenen puolelle. Ei tullut mitään haavaa, vaan hampaista sellaiset "painaumat".

Nyt ranne on turvonnut, kämmenselkä hieman tunnoton. Kädellä ei voi oikeen tehdä mitään kun tuntuu sormissa samalta kun löisi kyynärpään hermon johonkin. Sama kun koskee jälkeen mikä hampaasta tuli niin sekin tuntuu, kyynärpään koukistaminen. Sormet tuntuu voimattomilta, ei pysty puristamaan nyrkkiin kättä yhtä voimakkaasti kuin toisessa kädessä.

Tarviikohan mennä lääkäriin, vai paraneeko itsestään? Yrittänyt googletella vastauksia mut kun ei tiedä miksä tätä nyt sanoisi niin vähä hankalaa :D

4

4203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • petelius phirkka

      apuvaaaa!

    • Hekudidi

      Mulla kävi just samoin jouluaattona ja käsi vieläkin tunnoton / lähtee tunto kun pitää vähän aikaa kättä ylöspäin:( en tiiä mitä tehä.

    • kateye

      Tässä pientä vinkkiä kaikille samassa tilanteessa oleville.

      Jos koira tai kissa puree ja tulee haava niin välittömästi huolellinen puhdistus vedellä ja saippualla ja desinfiointiaineella. Myös tapahtuman jälkeen huolellinen puhdistus on tärkeää. Kannattaa olla tarkkana ja jos haava on yhtään isompi tai ei lähde paranemaan niin lääkärille. Koiran ja kissan puremahaavat tulehtuvat todella herkästi, eli tarvii antibioottiläkitystä.

      Ja jos ei tule haavaa, niin sitten huolellinen puhdistus myös. Voi tilanteesta riippuen muutaman päivän seurailla mitä tapahtuu. Mutta jos on kovin kipeä tms ei muutosta muutamassa päivässä tai vain pahenee, niin sitten lääkärille.

      Itseäni puri kissa ranteeseen (tuli myös pieni haava). Hoidin haavaa hyvin ja söin tulehduskipulääkettä. Käsivarteen nousi nopeasti laaja turvotus, punotus, kuumotus. Alue oli kohtuu tunnoton. Kipua ei ollut kovinkaan paljon, lähinnä kutinaa. Päätin seurata tilannetta vähän aikaa ja noin vuorokauden kuluttua tilanne alkoi parantua. Onnekseni ei tarvinnut lähteä lääkäriin, vaan tilanne parani kotihoidolla. Olin kuitenkin tarkkana ja valmiina lähtemään lääkäriin, jos tilanne ei nopeasti paranisi tai jos se pahenisi.

      Käsi saattaa tietysti myös venähtää tms. tuossa tilanteessa. Silloin hoito vaatinee lääkärikäyntiä ja pitempää toipumisaikaa.

      Tässä siis neuvoni: huolellinen puhdistus. Viileällä vedenllä suihkuttelu useita kertoja päivässä (vaikka haavaa ei olisikaan, helpottaa turvotusta), tulehduskipulääke (vaikka ei olisi kovin kipeä, vähentänee tulehdusreaktioita ja turvotusta?), lepo. Jos tilanne ei ala helpottamaan parissa kolmessa päivässä niin lääkärille (varsinkin jos on tullut haava!) tai jos se pahenee, tai jos käsi on selvästi kovin kipeä.

      Lisäksi muistuttaisin vielä: pitäkää jäykkäkouristusrokotus voimassa. Mikäli se ei ole voimassa, niin eläimen purressa(aiheuttaessa haavan) täytynee mennä ottamaan tehosterokotus. Jos olet ulkomailla ja vieras eläin puree sinua, niin välittömästi lääkäriin (ulkomailla saattaa olla hengenvaarallisen raivotautitartunnan vaara, suomessa vaara on käytännössä olematon).

    • 15+152

      Joo ei muuta kun pika pikaan lääkäriin, se voi olla jopa murtunut jos kyseessä vähän vahvemman puremavoiman omaava koira... Koirien väliin ei koskaan tulisi mennä ainakaan yksin. Koirat selvittävät välinsä luonnollisesti... Ymmärrän tietysti jos joku koira kävi koirasi kimppuun yms. yms. mutta HETI LÄÄKÄRIIN ! ! !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      7151
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      73
      4183
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      55
      2512
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2126
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1669
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1647
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      339
      1389
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1202
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      56
      1057
    10. Viikonloppua

      Oikein ihania huomenia. Pysytään positiivisina. ☕🍂🌅🧡🌞☺️❤️
      Ikävä
      76
      1030
    Aihe