Lumia 800 kuraa koko rahalla

Usko meni

Ostin 4 kuukautta sitten Lumia 800, halusin uskoa että Nokia voi edelleen tehdä hyviä puhelimia. Pettymys oli karu. Kuukauden sisällä käytöstä, läheisyysmittari meni rikki. Puhelun aikana koko näyttö pimeni, eikä puhelua voinut lopettaa ennenkuin vastapuoli sulki luurin. Puhelua tehdessä, jos vastapuoli ei vastannut, edes SIM-kortin ulosvetäminen ei katkaissut puhelua, vaan puhelin pirisi kunnes se automaattisesti katkaistiin.

Tästä pari päivää, ennen huoltoon viemistä, kolhun seurauksena koko näyttö hajalla. Eikä kovin kummoisesta kolhusta ollut kysymys. Laitteenvalmistaja ei anna takuuta näytölle ja laitteen myyjä kohautti vain olkaansa eikä ollut tietävinäänkään että kellekään on sattunut vastaavaa. Laitteen vika oli helppo laittaa näytön rikkoontumisen piikkiin, vaikka vika oli ilmennyt jo aiemmin.

Kiitos Nokia, meni yli 300 euroa ja palkaksi sain kasan pa*kaa. Vaihtui puhelinmerkki, eikä Nokiaan enää palaa koskaan. Samalla vaihtui liike josta ostan kännykät.

17

1048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vai niin.....

      Siis pettymyksesi on karu, koska kukaan ei ilmaiseksi korjaa itse rikkomaasi laitetta.

      • Mussuti mussuti

        Läheisyysmittarin rikki meneminen on tyyppivika, eikä johdu omasta käytöstä. Idioot*i.


      • Entäs se "pieni"
        Mussuti mussuti kirjoitti:

        Läheisyysmittarin rikki meneminen on tyyppivika, eikä johdu omasta käytöstä. Idioot*i.

        Entäs se "pieni kolhu", joka rikkoi näytön?

        Idioot*i?


      • laatu peli
        Entäs se "pieni" kirjoitti:

        Entäs se "pieni kolhu", joka rikkoi näytön?

        Idioot*i?

        mulla virheettömästi toiminut vuoden vanha uuden veroinen 800,ei valittamista


      • Photobeamer
        laatu peli kirjoitti:

        mulla virheettömästi toiminut vuoden vanha uuden veroinen 800,ei valittamista

        Sama täällä. Ei mitään ongelmia ole ollut ja käytössä jo 10kk, maaliskuusta asti. Kestäny hyvin pudotuksiakin. Huippulaite.


    • ---

      Hei hei ja tervetuloa kohta takaisin. Nimittäin jos kurasta on puhe, niin Apple ja Samsungia ei voi ohittaa.

    • |||

      Olet kyllä viimeinen sanomaan Nokian laadusta. ET OSAA käyttää puhelinta !!!

      Puhelinta ei ole tarkoitettu lyöntiaseeksi tai pudotettavaksi "vahingossa" taskusta !!

      Aloittaja saa olla vaikka mitä mieltä Nokia 800:sta tai muustakaan puhelimesta koska ei osaa niitä kumminkaan käyttää !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Ittestää hajos näyttö!!!

        mutku...mutky se vaa putos!!!! Eikä nokia maksa lasin korjausta!!!


    • Lumia rulez2

      Moi! Laitan poikkeuksellisesti tämän vastaukseni jonka alunperin laitoin naapuri threadiin.... http://keskustelu.suomi24.fi/node/10527695#comment-59358143 tännekin sillä se vastaa alkuperäisen kirjoittajan tässä olevaan "pulmaan".

      Tässä se:
      Minun työkaverilla kanssa ilmeni etelänmatkan jälkeen sama ongelma (kun vastaa puheluun, ruutu pimenee ja pysyy pimeänä kunnes vastapuoli lopettaa soiton) Tämä oli iso ongelma. Tsekattiin kaikki softa-asiat ja kaikki on uusinta uutta.

      Toi pussaa/puhalla temppu antoi lisävinkin: Eli huomasin toisella Lumialla tuota ##634# diagnostiikaohjelmaa käyttäessäni että NORMAALISTI proximity/läheisyysanturi-tunnistin pitäisi olla KELTAISELLA eli ei mitään lähellä. Tätä emme olleet huomanneet rikki olevassa kännyssä kun se vaan näytti jatkuvasti vihreää (universaali = kaikki kunnossa väri) . Mutta itse asiassa sehän tässä olikin vialla! Silloin huomasimme myös että PAINAMALLA rikkinäisen LUMIA 800 puhelimen screenin oikeata yläkulmaa, mutta ihan siitä reunasta, alempaa kuin missä läheisyystunnistin on eli noin sentin alempaa ja simsalabim!, puhelin toimi normaalisti.

      Sitten huomasimme että ruutu on tosiaan hieman koholla kun ruutua katsoo reunaa myöten sivulta (ja vertaa esim ruudun alaosaan) ! Eli vian selitys oli selvä:
      - joko koko screen assembly (ruutu) on vääntynyt/kaarellaan (epätodennäköistä) tai
      - ruudun ja reunan välissä on likaa/hienojakoista hiekkaa (erittäin todennäköistä) etc.

      Ruudun kohollaan olo hämää proximity eli läheisyysanturia luulemaan että se korva on jo siinä luurissa kiinni. Kun siis painaa viallisen puhelimen oikeata yläreunaa sopivasti puhelun ollessa päällä niin näyttö tulee ihan normaalisti esiin!!! Ja siis puhelinta voi hallita ihan normaalisti (vaikka sulkea yhteys). Veikkaan ”vian” johtuvan siitä että kohollaan oleva ruutu hämää tarkkaan laskettua läheisyysanturia luulemaan siinä lähellä olevan jotain.

      Yritimme putsata hieman reunaa ohuen ohuella (sellainen muovi jota käytetään merkitsemään paperipinossa jotain kohtaa = kirjanmerkkilappunen) lippusella ja se hieman auttoi. Nyt ei tarvitse painaa sitä reunaa enää kuin vain tosi vähän ja luurin näyttö toimii. Mutta vielä on tekemättä se pysyvä korjaus. Sen voisi tehdä viemällä puhelin huoltoon (takuu on voimassa, toisaalta huoltoon tuhraantuu aikaa pari viikkoa sitten). Tai sitten voisi vain avata puhelimen (erinomainen yout tube video löytyy täältä: http://www.youtube.com/watch?v=xCU2PWiq0Kc) niin että ruutu irtoaa ja sitten vaan huolellisesti putsata ruutu ja katsoa että se menee tosi tiukkaa paikalleen. Tässä jälkimmäisessä on se huoli tietenkin että puhelin vioittuu lisää tai että joku takuu laukeaa. Joten en varsinaisesti suosittele sitä mutta ei se mitenkään vaikea homma ole kuten videosta näkyy. Itse tekisin niin sillä se tuntuu olevan pienemmän riesan tie. Mutta lukija päättää.

      Yksi temppu voisi olla se että tosiaan puhaltaa paineilmaa siitä raosta sisään mutta siinä on myös omat ongelmat. Toivotamme kaikille menestystä korjauksissa!

      Tähän loppuun ihmettelen vielä tuota ruudun rikki menemistä... aika kovan iskun täytyy olla kyseessä että ruutu menee rikki. Minua ei tarvitse uskoa kun sanon että gorlla glass on ainutlaatuisen kestävä kännyn näyttö!!! Katsokaan vaikka tuubista löytyviä lukuisia sekä kaupallisia testejä että ihmisten itsensä tekemiä. Screen on järkyttävän kestävä!!! Ainoa mitä voi keksi on se että luuri tippuu niin että se osuu jotenkin aiva screenin reunaan ja sehän on laitteen rungolla aika hyvin suojattu. Suojaa saa lisää hankkimalla sen skinin! Se suojaa nimenomaan noissa tippumisissa sitä reunaa enemmän.

      Lumiat on ihan oikeasti älyttömän hyviä hinta/laatusuhteeltaan. Itse osatisin sellaisen heti jos vain ei olisi jo duunikännykkää.

    • Lumian omistaja

      Niin kun on älypuhelin, niin älyttömälle tulee ongelmia!
      Naulan hakkaamiseen tarvitaan vasaraa eikä lumiaa ;)!

    • korjausmies

      Kiitos ylläolevan ohjeen kirjoittajalle.
      Mulla oli sama ongelma. Raavin lomamatkan hiekat näytön välistä paperiarkin kulmalla (avaamatta puhelinta). Toimii taas kuin rasvattu.

    • tyhmäkaaleppi

      mikä on läheisyysmittari

    • nokiaa en koske

      Kurapaskaa tuollainen kännykkä!

    • frtgyui

      Joo, samat ongelmat!!! En aijo maksaa huollosta

    • Rmk77

      Huomenta päivää, kaikissa puhelimissa on omat heikkoudet ja hyvät puolet, sama on autoissa ja televisioissa jne.

      Voisi verrata myös eri laatuisiin viineihin ja ruokiin ym.
      On halpa tuotteita ns.normihinta ja arvotuotteita, sekä spesiaali mitälie tuotteita.

      Tarinan voisi aloittaa sillä, kuinka paljon kaikkea uutta tarvitsemme ja homma on karannut käsistä, enään ei hommata kulutustavaroita pidemmäksi aikaa ja isoherrat onkin päättänyt pusertaa kulut minimiin ja raakaineet jne, korvataan halvemmilla tai ainakin osa ym.
      Yleisillä kulutustuotteilla ei ole nykyään kovin pitkää käyttöikää, minkä vuoksi vilpillisesti/osittain tuotesuunnittelu pohjautuukin siihen ja meidän kulutuskysyntään, sekä sen hyväksi käyttöön. Jokainen haluaa siivunsa ravintoketjussa ja niin se on ollut aikojen alusta asti. Luonnossakin villieläimet saalistaa yhdessä ja jakaa saaliin arvojärjestyksen mukaan ja niin tekee myös ihmiset.

      Puhelin oli puhelin, kunnes siihen ympättiin kaikkea muuta kivaa.

      Puhekapula, juppiluuri, matkapuhelin, kommunikaattori, sosiaalinen yhdistin, multimediapuhelin.

      Netistä löytyy selvityksiä puhelimien yleisien vaivojen suhteen ja ratkaisuja, sekä juttua puhelimien osasista ja kehityshistoriasta.
      Englannin kielellä löytyy aika hyvin ja eri sanoilla tai termeillä, myös youtube ja kuvahaku valaisee tiedonnälkäistä, vaikka välillä sitä voi eksyä eri poluille.

      No niin eiköhän tässä ollut tarinaa kerrakseen.

      • pexi162534

        Mulla sama ongelma ilmennyt tuon sensorin kanssa. Tosin putosi ennen ongelmaa oikein kunnon potkun saattelemana betonille ja raahautui siinä vielä näyttö alaspäin noin kolme metriä. Näyttö kesti mutta olisiko tuo lasi kohonnut tärskyssä sen verran, että proximity sensor kuvittelee koko ajan jotain olevan lähellä. Ihmellistä on se, sensorin testissä kuitenkin toteaa aivan oikein keltasen ja vihreän. Ongelma ainoastaa puheluiden aikana.

        Kun haluun lopettaa siis puhelun, paina lasia sisäänpäin sensorin vierstä ja näyttö palautuu. Silmin en havaitse kuitenkaan lasin olevan ulkona, joten todella pienikin virhe näköjään aiheuttaa ongelmia.


    • kokorahalla

      Täyttä asiaa. Kuraa on

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe