Ateena keväällä?

Ateenan kevät

Onko joku piipahtanut Ateenassa viime aikoina? Tarve olisi ennen toukokuun loppua viettää siellä pari-kolme päivää - siinä välissä retki muualle mantereelle. Mutta mikä on tämän päivän Ateena turisteille? Vain asiallisia vastauksia kiitos.

15

1162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • travelbag

      Ateena on sama turisteille siina kuin oli ennenkin, eli ei paljon muuttunut, ehka kallistunut. Olin siella viimeksi viime kevaana ja myos syksyn jalkeen.
      toukokuu tuntuu mukavalta kuukaudelta, ei viela liian kuumaa, ja turistikausikaan ei viela alkanut.

      Ateenassa on paljon katsottavaa, vaan jos harkitsette tehda jonkin pienen retken ulkopuolelle, valintaa on.
      Taskuvarkaita on, niinkuin ennenkin oli, ja kerjalaisia joka nurkassa. Valta niita.
      Jos on lisaa kysymyksia, vastaan mielellani.

      • Ateenan kevät

        Kiitos tiedoistasi. Tiedätkö, onko lentokentällä vielä sama tapa kuin parikymmentä vuotta sitten, että samaan suuntaan matkaavaan taksiin otettiin useita ihmisiä. Eli ei oteta omaa taksia, vaan kyselläään muita samaan suuntaan menijöitä.


      • plaka-ukko

        Tutkailin SAS.n lentoja ja sopivilta vaikuttavat, mutta huoneistohotellin löytäminen kesäkuussa ainakin hotellivaraamojen suhteen kehno, eli Ateenan Rivieralta. Tämä vain noin yleiseen keskusteluun, mutta jos todella tunnet Ateenaa vinkit kiinnostavat.(leelian lepotuoli oli silloin aikoinaan..:)) Homeaway jne. tarjoavat kyllä yksityisiä asuntoja keskustasta, mutta ranta kiinnostaa, josta pääsee helposti bussilla keskustaan. Kolme viikkoa alle tonnilla ilman muuta.


    • Plaka

      En ainakaan viime vuoden toukokuussa huomannut mitään kimppataxi systeemiä. Taxilla oli viime vuonna kiinteä 35€ hinta keskustaan.

    • travelbag

      Paras ja halvin tapa on ottaa lentokenltalta Express bussi, niita menee seka Ateenan keskustaan ja Piraeukseen. Hinta muutama euro, muistaakseni jotain 4 E paikkeilla.
      Paatepysakki on Syntagma aukio.

      • Ateenan kevät

        Kiitos näistä vinkeistä. Osaan sitten valita paikan päällä mikä on sillä hetkellä helpointa.


    • Agiounikolau

      Ateena on Ateena, siitä joko pitää tai sitten ei. Kerjäläisiä on tosin enemmän kuin ennen, sekä täkäläisiä että muualta tulleita. Turisteihin suhtaudutaan samalla tavalla kuin ennenkin, ei meitä kukaan ole vieroksunut suomalaisuuden takia - päinvastoin. Hintataso on tietysti noussut jonkun verran verojen takia. Mutta aurinko paistaa, Egean meri on sininen , ruoka on hyvää ja viini edullista.

    • paranoid1?

      Hei!

      Tiedän että ketju on vanha, mutta osaisitteko joku teistä kertoa Ateenan hintatasoa vaatteiden suhteen ja miten ne eroavat kauppakeskuksissa ja bazaareilla?

      Myös taskuvarkaista sen verran,että pitääkö olla ihan jatkuvasti valppaana sillä olen menossa keväällä sinne ja olen varannut lakkapullon mukaani taskuvarkojen varalta... :D

      • Elokuussa käynyt

        Merkkivaatteet maksavat joka paikassa jotakuinkin saman verran ja basaarit ovat aina halpoja. Oletpa sitten Helsingissä, Ateenassa, New Yorkissa tai vaikka Nairobissa. Missä tahansa suurkaupungissa kannattaa pitää omaisuuttaan silmällä. Ei lompakkoa takataskuun eikä olka- tai käsilaukkua selkäpuolelle. Kun ei ole typerän turistin oloinen, ei huolta ole. Kirpparille, jossa kodittomat päivisin myyvät krääsää ja nukkuvat yönsä, ei kannata mennä, jos haluaa minimoida riskit.

        Ravintoloissa kannattaa vilkaista hintoja ennen tilaamista. Mutta sekä ravintoloista, että takseista sai aina kuitin, eikä kukaan yrittänyt huijata. Johonkin on EU:n käskytys purrut. Ja silti turisteihin suhtaudutaan ystävällisesti, koska kyllähän niille raha kelpaa.


    • Satunnainen kulkija

      Lokakuussa oltiin Ateenassa pitkä viikonloppu. Hieno hotelli, jonka saimme edulliseen tarjoushintaan netistä. Ei moittimista mistään, kerjäläisiä varmaan oli mutta ei niin paljon, että olisin erityisesti niihin kinnittänyt huomiota.
      Paikallinen ruoka on vielä halpaa meidän hintoihin verrattuna. Metrolla pääsee loistavasti liikkumaan, ihmiset ovat ystävällisiä. Shoppailua emme paljon harrastaneet, Plakassa käveltiin ja jotain tuliaisia tarttui mukaan vaikkei ne erityisen halpoja olleet. Emme varautuneet taskuvarkaisiin sen kummemmin kuin missään muuallakaan, tervettä järkeä pitää aina käyttää kun liikkuu paikoissa missä on paljon ihmisiä. Mukava kaupunki, mennään toistekin kun halpoja lentoja tulee sopivaan aikaan.

    • speedo4

      Huhtikuun alussa olisi ajatus mennä atenaan, tarkeneeko silloin siellä jo myös uimarannalla?

    • maritt

      Katukauppiaat, torvensoittajat ja kaupustelijat ovat osa Ateenan maisemaa keväisin.

      http://kreikkaan.com

    • TíaTuula

      Hei!
      Juuri palasin Ateenasta ns. viikonloppureissulta, eli la-ke. Edelleen turistiystävällinen kaupunki (vaikka taskuvarkaita onkin, niin kuin kaikissa suurkaupungeissa). Terve järki riittää. Ihmiset ovat ystävällisä ja hintataso on huomattavasti alhaisempi kuin suomessa, paitsi ehkä merkkivaatteissa. Lentokentältä on näppärä, edullinen ja nopea yhteys keskustaan metrolla. Lakkoaltis maa edelleenkin, esim. julkisten kulkuvälineiden suhteen, eli suosittelen seuraamaan tiedotusvälineitä. Jos ei kreikkaa osaa, niinkuin en minäkään, englanninkieliset sivustot, esim.expatathens.com, tarjoavat tietoa lakoista muutamaa päivää aiemmin. Tässä olisikin suomen kreikan suurlähetystölle petraamisen varaa. Oikein hyvää lomaa toivottaen!

      Terveisin
      TíaTuula

      • apollon

        Eilen ateenasta palannena muutamia muutoksia mitä huomasin edellisen reissun jälkeen n.5v sitten. Narkkareita ja kodittomia selvästi enemmän(varsinkin omonian alueella), putiikkeja mitä aiemmin oli niin monet kiinni nykyään ja pellit ympärillä, liikkeistä ja jopa takseista saa nykyään kuitin ja parissa paikassa jopa näkyi kyltti jossa ohjeistetaan olemaan maksamatta muura kuin kuittia vastaan.
        Ateenan keskustaan ei pikku lasten kanssa kannata lähteä ollenkaan, ahtaiden likaisten kapeiden katujen,kaoottisen likenteen ja juuri edellämainittujen väestöryhmien vuoksi, aikuistenkin kannattaa olla kaiken aikaa varuillaan ja tietoinen mitä ympärillä tapahtuu. Monastirakin ja plakan alueella jos pysyttelee ja suhailee vsikka kätevästi metrolla piraeksen väliä niin ihan mielenkintoinen paikka ainakin kerran kokea...


    • Kreikan suomalainen

      Ateena on todellakin hieman muuttunut talouskriisin vuoksi, mutta on edelleen loistava kaupunkikohde. Millä muulla kaupungilla on tarjota sekä hiekkarantoja, antiikin ihmeitä, loistavia museoitam, maukasta ruokaa ja hyviä ostospaikkoja (vaikka monia pikkuliikkeitä onkin mennyt kiinni)?

      Ateenassa useita kertoja vuodessa käyvänä sanoisin, että terveellä maalaisjärjellä on yhtä turvallista Ateenassa kuin Helsingissä. Laukusta pidetään kiinni, etenkin ruuhkapaikoissa, autoja varotaan ja liikaa viinaa vältetään. Niiden lisäksi kehottaisin ihmisiä pysyttelemään kaukana Omonian sivukaduilta, joiden alueelle luvattomat siirtolaiset ja rikollisuus lähinnä keskittyy. Ateenan keskusta on muuten suht turvallista, etenkin niiden nähtävyyksien ja museoiden liepeillä, eikä useimmissa kaupunginosissa tarvitse pelätä edes vierasmaalaisen. Itselläni on sukulaisia lähes niistä jokaisessa, joten tuttuja ovat. Kreikkalaiset on aina ystävällisiä, ja apua saa tarpeen vaatiessa silmänräpäyksessä, kunhan vaan pyytää!!

      Tämän päivän Ateenasta kannattaa lukea lisää sivuilta:

      http://kreikkaan.net/matkakohteet/ateena (Ateenan osalta lukuisia sivuja ja pääsivustolla muuta tietoa Kreikasta)

      http://kaupunkilomalle.com/ateena

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe