Jotenkin huvittaa keskustelu viineistä - snobit ryystää niitä ja arvottelee nyansseja. Kuitenkin kaikki unohtaa, että viini on elävä aine ja sen kuljetus, varastointi ja käsittely muuttaa sen laatua. Viini Suomessa todennäköisesti maistuu erilaiselta kuin sama kama Kaliforniassa puhumattakaan tuottajan varastossa.
Lisäksi minua kuvottaa viinin käyttö ruoanlaitossa - tuskin koskaan se parantaa makuja ja silti sitä halutaan tunkea joka paikkaan. "Hapokkuutta" saa muillakin keinoin.
Vinkusta
3
119
Vastaukset
- Conosseur
Avauksesi on vähintäänkin outo. Oliko tarkoituksesi vain tulla pätemään yksittäisellä viinifaktalla, jonka opit jostain? Vaikka maku muuttuisikin niin, eikö sitä enään saa arvioida? Makuhan voi muttua huonommaksi, erilaiseksi tai paremmaksi...tai ei juuri ollenkaan. Itse en pyri löytämään kaikkia tuoksuja tai makuja, maan ja taivaan väliltä, vaan ennemminkin maistamaan kokonaisuuden ja varsinkin yhdistelemään sopivaan ruokaan. Ruonalaittoon en ole käyttänyt, mutten pidä sitä mitenkään tavattomana... Silakkapihveille kuuluu piimä, nakkikeitolle maito ja sisäfileelle punkku! :D
Joillekkin voi keskustelu viineistä, niiden käsittelystä tai jopa viljelystä, olla huvittavaa. Toiset taasen tekevät työtä viininsä kera koko ikänsä. Eikä se aina naurata.
Miten niin kaikki unohtaa?
Ei tarvitse olla snobi tai joku muu intellektuelli, että pystyy eroittamaan hyvän
tai huonon viinin erot, ja miksikäs ei eri makusuunnista voisi keskustella. Kokonaan toinen asia on oma mieltymys. Voihan olla,että joku tykkää hapettuneesta jo melkein etikaksi muuttunesta litkusta.
Tuo viinin käyttö ruuanlaitossa on tietenkin vähän siitä kiinni,että mitäs
olisi tarkoitus saada aikaan. Mielestäni esim. Nakit ja Muusi tai Kaurapuuro
eivat välttämättä kaipaa mausteekseen viiniä.- typeryksen bongaaja
"Kuitenkin kaikki unohtaa, että viini on elävä aine ja sen kuljetus, varastointi ja käsittely muuttaa sen laatua. Viini Suomessa todennäköisesti maistuu erilaiselta kuin sama kama Kaliforniassa puhumattakaan tuottajan varastossa."
Entä sitten? Oleellista onkin se, millaista viini on silloin, kun sitä ollaan nauttimassa. Saman matkan se Suomeen tuotu viini on tehnyt niin minun kuin Möttösenkin ostaman pullon osalta.
"Lisäksi minua kuvottaa viinin käyttö ruoanlaitossa - tuskin koskaan se parantaa makuja ja silti sitä halutaan tunkea joka paikkaan. "Hapokkuutta" saa muillakin keinoin. "
Et siis ymmärrä mitään ruoanlaitosta! Ei sitä viiniä laiteta mihin tahansa ruokaan, esim. läskisoossiin tai makkarakeittoon. Se kuuluu ja sopii vain tiettyihin ruokiin, missä se korostaa joitain tiettyjä makuja ja tuo siihen oman säväyksensä. Ei sitä minkään hapokkuuden vuoksi ruokaan laiteta.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 904383
Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?572974Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä1132511Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell1132321- 402003
Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian281967Aloitetaan puhtaalta pöydältä
Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei2221723Pekka Aittakumpu ja Jenni Simula kiistävät väitetyn aviorikoksen
"Yleisessä tiedossa oleva asia”, sanovat Kalevan lähteet https://www.kaleva.fi/pekka-aittakumpu-ja-jenna-simula-ki641647Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91627- 291608