Jotenkin huvittaa keskustelu viineistä - snobit ryystää niitä ja arvottelee nyansseja. Kuitenkin kaikki unohtaa, että viini on elävä aine ja sen kuljetus, varastointi ja käsittely muuttaa sen laatua. Viini Suomessa todennäköisesti maistuu erilaiselta kuin sama kama Kaliforniassa puhumattakaan tuottajan varastossa.
Lisäksi minua kuvottaa viinin käyttö ruoanlaitossa - tuskin koskaan se parantaa makuja ja silti sitä halutaan tunkea joka paikkaan. "Hapokkuutta" saa muillakin keinoin.
Vinkusta
3
154
Vastaukset
- Conosseur
Avauksesi on vähintäänkin outo. Oliko tarkoituksesi vain tulla pätemään yksittäisellä viinifaktalla, jonka opit jostain? Vaikka maku muuttuisikin niin, eikö sitä enään saa arvioida? Makuhan voi muttua huonommaksi, erilaiseksi tai paremmaksi...tai ei juuri ollenkaan. Itse en pyri löytämään kaikkia tuoksuja tai makuja, maan ja taivaan väliltä, vaan ennemminkin maistamaan kokonaisuuden ja varsinkin yhdistelemään sopivaan ruokaan. Ruonalaittoon en ole käyttänyt, mutten pidä sitä mitenkään tavattomana... Silakkapihveille kuuluu piimä, nakkikeitolle maito ja sisäfileelle punkku! :D
Joillekkin voi keskustelu viineistä, niiden käsittelystä tai jopa viljelystä, olla huvittavaa. Toiset taasen tekevät työtä viininsä kera koko ikänsä. Eikä se aina naurata.
Miten niin kaikki unohtaa?
Ei tarvitse olla snobi tai joku muu intellektuelli, että pystyy eroittamaan hyvän
tai huonon viinin erot, ja miksikäs ei eri makusuunnista voisi keskustella. Kokonaan toinen asia on oma mieltymys. Voihan olla,että joku tykkää hapettuneesta jo melkein etikaksi muuttunesta litkusta.
Tuo viinin käyttö ruuanlaitossa on tietenkin vähän siitä kiinni,että mitäs
olisi tarkoitus saada aikaan. Mielestäni esim. Nakit ja Muusi tai Kaurapuuro
eivat välttämättä kaipaa mausteekseen viiniä.- typeryksen bongaaja
"Kuitenkin kaikki unohtaa, että viini on elävä aine ja sen kuljetus, varastointi ja käsittely muuttaa sen laatua. Viini Suomessa todennäköisesti maistuu erilaiselta kuin sama kama Kaliforniassa puhumattakaan tuottajan varastossa."
Entä sitten? Oleellista onkin se, millaista viini on silloin, kun sitä ollaan nauttimassa. Saman matkan se Suomeen tuotu viini on tehnyt niin minun kuin Möttösenkin ostaman pullon osalta.
"Lisäksi minua kuvottaa viinin käyttö ruoanlaitossa - tuskin koskaan se parantaa makuja ja silti sitä halutaan tunkea joka paikkaan. "Hapokkuutta" saa muillakin keinoin. "
Et siis ymmärrä mitään ruoanlaitosta! Ei sitä viiniä laiteta mihin tahansa ruokaan, esim. läskisoossiin tai makkarakeittoon. Se kuuluu ja sopii vain tiettyihin ruokiin, missä se korostaa joitain tiettyjä makuja ja tuo siihen oman säväyksensä. Ei sitä minkään hapokkuuden vuoksi ruokaan laiteta.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 202664
- 441291
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa70947Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää138925- 45881
- 61842
- 42806
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.44795Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe165776Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis134725