Mitä tarkoittaa TAIZE?

Messuilija

Olen kuullut että suomessakin järjestetään kyseisiä messuja, kuinka pääsisin mukaan?

35

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • † Petteri ♥
    • rakkauden läpitunkem

      TaizeVeli R0ger: “Nuoruudestani lähtien en usko kertaakaan menettäneeni aavistustani, että yhteisöelämä voi olla merkki siitä, että Jumala on rakkaus, ja vain rakkaus“. Tämän yhteisön rakkauden läpitunkema papitar leikkasi jessuiittaoppien mukaan puukolla R0ger-veljen kurkun auki alttarille - vuonna 2005. Yhteisö-elämän helmi? ainakin markkinamiesten mysteerikikka onnistui taas yli odotusten.

      Kirkon tietoisku: “Taize-messussa ei ole perinteistä papin pitämää saarnaa, vaan sen tilalla on hiljaista mietiskelyä. Messussa lauletaan ranskalaisen Taizén ekumeenisen luostariyhteisön lauluja. Niiden sanat ovat lyhyitä säkeitä, joita toistetaan useita kertoja.”

      Ekumenia = lat., rooman valta

      –> Suomeksi: Taize-messussa ei vahingossakaan tarjota Jumalan SANAA, tilalla mystiikkaa ja mietiskely. Tässä KatolisMessussa hoetaan Taizén-looshin lyhyitsäkeitä, joita toistetaan toistetaan toistetaan – kunnes saavutetaan uusi ekumeeninen tietoisuuden transsitila. Opetuksen taustalla Himmler-L0y0lapyhimyksen pääkallokultti.

    • Taizehan on ekumeeninen veljesyhteisö Ranskassa. Se on tunnettu ympäri maailmaa, monet suomalaisetkin ovat käyneet siellä ja kokeneet unohtumatonta uskonyhteyttä taize - rukoishetkissä ja -messuissa. Noita heidän käyttämiään rukouslauluja on suomennettu ja niitä käytetään paljon myös hiljaisuuden retriiteissä.

      Meilläkin taize-henkisiä messuja ja rukoushetkiä kyllä järjestetään, ainakin pääkaupunkiseudulla. Taize-messuissa lauletaan erityisiä taize-rukouslauluja, niihin sisältyy hiljaista mietiskelyä ja ne ovat muutenkin sävyltään hyvin erilaisia kuin tavalliset sunnuntaimessut.

      Sinun kannattaa tutustua oman tai lähiseurakuntiesi kevään ohjelmaan ja katsoa onko taize-messuja lähiaikoina. Ja sitten, tervetuloa tai -menoa mukaan :)

      Tuikku-pappi

    • Ingen nazius
    • Kirkko = Taize

      Kirkko = Taize

    • Ukinrannalla ystävä

      Salatumpaa Tau-osiris oppia saanet esim.
      http://www.sinapinsiemen.fi

      Siellä lienee Ukinrannan retriittejä ohjattuine mietiskelyineen? Näkyy olevan paljon alan oppineita, Annamaijaraittilaa jne. Jyväskylässä, Fransiskaanisen elämäntavan pohdiskelua Vanhassa Pappilassa ...Alussa Taizé-rukoushetki ja sitten...

      • Syökö ne Hiiriäkin?

        Ukinrannan Puutarharebekkojen kuu kulttimenot

        http://htmlimg1.scribdassets.com/8o2csjpjnk1vj333/images/123-252654d321.png

        "Sillä katso, Herra tulee tulessa, ja Hänen vaununsa ovat kuin myrskytuuli; ja Hän antaa vihansa purkautua hehkussa ja nuhtelunsa tulenliekeissä. Herra käy tuomiolle kaiken lihan kanssa tulella ja miekallaan; ja Herran surmaamia on oleva paljon. 2

        "Jotka pyhittäytyvät ja puhdistautuvat puutarha-menoja varten, seuraten miestä, joka on heidän keskellänsä, jotka syövät sianlihaa ja muuta inhottavaa sekä hiiriä, niistä kaikista tulee loppu, sanoo Herra. Minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa. Aika tulee, että Minä kokoan kaikki kansat ja kielet, ja he tulevat ja näkevät Minun kunniani. " Jes.


    • Täällä ainakin on

      Missä päin asut? Jos asut pääkaupunkiseudulla, voit tulla tiistaina Keravan kirkkoon klo:19 Taize-iltaan.

    • pap Pilako?

      Ehkäpä täällä?

      Länsi-Uusimaa:
      Kirkkoherrojen pelottavat muotokuvat poistetaan pappilasta
      Torstai 21.2.2013 klo 05.55
      Kirkkoherrojen pelottavat muotokuvat poistetaan Vihdin pappilan salista, kertoo Länsi-Uusimaa.
      Vihdin pappilan salista on päätetty poistaa kaksi kirkkoherrojen muotokuvaa. Pappila toimii nykyään kerhotilana.
      Länsi-Uusimaa kertoo, että aloitteen muotokuvien poistamisesta teki parikymmentä kerholaisten äitiä. Lapset ja äidit pitävät muotokuvia pelottavina.
      Äitien mielestä muotokuvien synkkä ilme ja vakavuus eivät sovi perhekerhotilaan.
      - Muotokuvat pelottavat lapsia, eivät herätä mielenkiintoa ja ovat luotaantyöntäviä, äidit toteavat esityksessään.
      Nyt kirkkoneuvosto on päättänyt siirtää kirkkoherrojen muotokuvat alkuperäisille paikoilleen seurakuntatalon kupolihuoneeseen. Muotokuvat siirrettiin
      pappilaan vuonna 2009.

    • messuun meditoimaan

      Taizé-messuun meditoimaan la 07.05.2011 klo 18:00
      Kevään viimeistä Taizé-messua vietetään lauantaina 7.5.kello 18. Teejatkot on Café Agricolassa.
      Messussa harmonisia Taizé-lauluja, ja voit meditoida niitä sisimmässäsi. Saarnan tilalla on hiljaista mietiskelyä, jolloin voit olla rauhassa Jumalan edessä sellaisena kuin olet.
      http://www.kirkkojakaupunki.fi/menovihjeet/taize-messuun-meditoimaan

      "toistetaan moneen kertaan"
      Vanha pakanamenetelmä vaivuttaa tajunta nirvanaan.

      • Älkää tuomitko

        Aika moni kaipaa mietiskelyä ja meditointia elämäänsä. Kirkko voi heille tämän tarjota ja ujuttaa mukaan rukoiluakin. Tässä ketjussa tuntuu olevan monta kirjoittajaa, jotka eivät pidä luterilaista kirkkoa kovinkaan hyvänä asiana. Ilmeisesti he eivät ole sen (aktiivi)jäseniä. Silti kirkon pitäisi noudattaa heidän toivomuksiaan.

        Uskokaa nyt jo se, että luterilainen kirkko saa toimia niin kuin haluaa, ei sen toimintaa voi ulkopuoliset sanella. Kyllä tästä maasta löytyy valtakunnansaleja ja muita niille, jotka kaipaavat jotain muuta. Mars sinne vain, ja antakaa toisten hiljentyä ja rukoilla omalla tavallaan.

        Jumala ei takuulla suutu siitä, että ihmiset kaipaavat elämäänsä rauhaa ja yhteisöllisyyttä.


    • IHS isis horus seth

      Asia on tasan toisinpäin: Painukaa pakananoidat Egyptiin...

      "Taizehan on ekumeeninen veljesyhteisö Ranskassa...., tervetuloa tai -menoa mukaan :) Tuikku-pappi "
      - Ekumenia = Rooman Valta

      a
      b
      c
      d
      "toistetaan moneen kertaan"
      Vanha pakanamenetelmä vaivuttaa tajunta nirvanaan.

      - Rooman IHS isis horus seth
      eli Egyptin hedelmällisyyskultit messumurhineen

    • En usko jumaliin

      Taize on paikannimi. Se löytyy Ranskasta, missä veli Roger perusti oman liikkeensä. Siitä on tullut suosittu etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Sehän on juuri se ikäryhmä, jota kirkko ei paljoa kiinnosta.

      Luulen, ettei Taize voi houkutella 3-kymppisiä aktiivisiksi kirkossa kävijöiksi. Kun on kotona ja koulussa opetettu, että kaikki jumalat ovat ihmisen keksimiä, on vaikea enää alkaa uskomaan, että niistä jokin olisi todellinen. Näin ainakin itseni kohdalla.

      Tutustuin Taize-lauluihin netissä. Ajattelin, että jos niihin tehtäisiin uudet sanat, jotka eivät ole uskonnolliset, niitä voisi todella laulaa ja siinä samalla voisi mietiskellä.

    • Portinvartia

      Onko jokin ihmisen työ tai toimi jota ei olisi käsitetty väärin tai toisen loukkaamiseen.

    • Jeesuksen edessä

      "Ennen kaikkea kavahtakaa fariseusten hapatusta, se on: ulkokultaisuutta. Ei ole mitään peitettyä, mikä ei tule paljastetuksi, eikä mitään salattua, mikä ei tule tunnetuksi. Sentähden, kaikki, mitä te pimeässä sanotte, joutuu päivänvalossa kuultavaksi, ja mitä korvaan puhutte kammioissa, se katoilta julistetaan.

      "Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva eläviä ja kuolleita, sekä hänen ilmestymisensä että hänen valtakuntansa kautta: saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella.

      "Sillä aika on nyt [tulee], jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin. Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti.

    • Ajatelkaa vähän...

      Taizé-messu on jumalanpalvelus, jossa on tilaa kaipaukselle ja luottamukselle. Messussa voi halutessaan istua kirkon lattialla räsymatolla. Saarnaa ei ole, vaan tilalla on hiljaista mietiskelyä. Messussa lauletaan ranskalaisen Taizén ekumeenisen luostariyhteisön lauluja. Niiden sanat ovat lyhyitä säkeitä, joita toistetaan useita kertoja. Lauluja lauletaan moniäänisesti huilun ja kitaran säestyksellä, jolloin niistä muodostuu kaunis ja harmoninen sointumatto.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Taizé-yhteisö

      http://www.taize.fr/fi

      Taize -yhteisön perustaja pelasti juutalaisia pakolaisia

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Roger_Louis_Schutz-Marsauche

      Ohessa nuorten suosiman Taize-pyhiinvaellusmatkan esite, jos haluat mennä toukokuussa mukaan

      http://lujakallio.fi/matkat-retket/taize-2013

      Alla olevasta linkistä löydät ainakin tämän vuoden Taize kokoontumisaikataulun ja voit mennä mukaan Taize-messuun:

      http://www.luottamuksenmessu.fi/

      Tästä voit katsella YouTubesta ko. messua

      http://www.youtube.com/watch?v=BR7edB5BcWQ

      Toivottavasti näistä sait apua kysymykseesi, mikä on Taize.

      • Rooman ulkopuolella

        TAIZE - ROOMAN KULTIN MAKSAMA OPERAATIO ALUSTA LOPPUUN.

        Iltalehti:

        Perjantai 22.2.2013 klo 21.33

        Italialainen La Repubblica -lehti väittää paavi Benedictus XVI:n yllättävän eron liittyvän kiusalliseen paljastukseen.
        Paavi Benedictus XVI yllätti kaikki ilmoittamalla erostaan. Oikealla näkyy kardinaali Agostino Vallini.

        Lehden mukaan paavi päätti erostaan jo 17. joulukuuta, jolloin hän sai tietää kolmen selvitystä tekevän kardinaalin löytäneen homoseksuaalisten pappien verkoston. Homoverkoston jäsenten kerrotaan myös joutuneen ulkopuolisten kiristyksen kohteeksi.

        Italialaislehden mukaan tutkintaraportissa viitataan kirkon ryhmittymän jäseniin, joita kuvaillaan yhdistävän "seksuaalinen suuntautuminen". Paavin tiedottaja ei halua vahvistaa tai kiistää lehden väitteitä homopappien piiristä.

        Vyyhti alkoi paljastua paavi Benedictus XVI:n entisen hovimestarin tekemistä paljastuksista italialaismedialle. Hovimestari vuosi julkisuuteen hallussaan olleita luottamuksellisia asiakirjoja, kuten paavin yksityiskirjeitä.

        Hovimestari tuomittiin puoleksitoista vuodeksi vankeuteen tietovuodosta viime lokakuussa. Asiasta puhjennutta skandaalia alettiin nimittää "Vatileaksiksi" ja kardinaalien oli pakko ryhtyä tarkempiin selvityksiin.
        Google-mainokset
        Paljonko haluat eläkettä?
        Osuuspankista saat sopivan eläkesäästösuunnitelman. Tutustu!
        op.fi/elake

        La Repubblica -lehden mukaan homoseksuaaleilla papeilla oli sovittuja kohtaamispaikkoja ympäri Roomaa. Jäsenet tapasivat toisiaan kauneussalongeissa ja saunatiloissa. Heidän käytössään oli myös huvila Rooman ulkopuolella.

        Vatikaani ei tuomitse homoja, mutta se opettaa homoseksuaalisuuden olevan "luonteeltaan häiritsevää".
        Lähde: The Guardian
        IL


      • Rooman ulkopuolella kirjoitti:

        TAIZE - ROOMAN KULTIN MAKSAMA OPERAATIO ALUSTA LOPPUUN.

        Iltalehti:

        Perjantai 22.2.2013 klo 21.33

        Italialainen La Repubblica -lehti väittää paavi Benedictus XVI:n yllättävän eron liittyvän kiusalliseen paljastukseen.
        Paavi Benedictus XVI yllätti kaikki ilmoittamalla erostaan. Oikealla näkyy kardinaali Agostino Vallini.

        Lehden mukaan paavi päätti erostaan jo 17. joulukuuta, jolloin hän sai tietää kolmen selvitystä tekevän kardinaalin löytäneen homoseksuaalisten pappien verkoston. Homoverkoston jäsenten kerrotaan myös joutuneen ulkopuolisten kiristyksen kohteeksi.

        Italialaislehden mukaan tutkintaraportissa viitataan kirkon ryhmittymän jäseniin, joita kuvaillaan yhdistävän "seksuaalinen suuntautuminen". Paavin tiedottaja ei halua vahvistaa tai kiistää lehden väitteitä homopappien piiristä.

        Vyyhti alkoi paljastua paavi Benedictus XVI:n entisen hovimestarin tekemistä paljastuksista italialaismedialle. Hovimestari vuosi julkisuuteen hallussaan olleita luottamuksellisia asiakirjoja, kuten paavin yksityiskirjeitä.

        Hovimestari tuomittiin puoleksitoista vuodeksi vankeuteen tietovuodosta viime lokakuussa. Asiasta puhjennutta skandaalia alettiin nimittää "Vatileaksiksi" ja kardinaalien oli pakko ryhtyä tarkempiin selvityksiin.
        Google-mainokset
        Paljonko haluat eläkettä?
        Osuuspankista saat sopivan eläkesäästösuunnitelman. Tutustu!
        op.fi/elake

        La Repubblica -lehden mukaan homoseksuaaleilla papeilla oli sovittuja kohtaamispaikkoja ympäri Roomaa. Jäsenet tapasivat toisiaan kauneussalongeissa ja saunatiloissa. Heidän käytössään oli myös huvila Rooman ulkopuolella.

        Vatikaani ei tuomitse homoja, mutta se opettaa homoseksuaalisuuden olevan "luonteeltaan häiritsevää".
        Lähde: The Guardian
        IL

        Nimim. Rooman ulkopuolella,
        Mainitsemassasi uutisessa ei mielestäni mainita missään Taizéa? Taisit vetää omat johtopäätöksesi?

        Aloittajalle ja kaikille muille kiinnostuneille, suosittelen lämpimästi Taizé-messuja. :)

        t.Veera-diakonissa


      • Roger on Paavin lähe
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Nimim. Rooman ulkopuolella,
        Mainitsemassasi uutisessa ei mielestäni mainita missään Taizéa? Taisit vetää omat johtopäätöksesi?

        Aloittajalle ja kaikille muille kiinnostuneille, suosittelen lämpimästi Taizé-messuja. :)

        t.Veera-diakonissa

        Nimim. Veera-diakonissa

        Taisit omat johtopäätöksesi vetää ties mistä? Sehän on helppoa kun ensin deletoita faktat ylempää ketjusta, eikövaikka. Taidat ollakin riittinsä Rebekka myrkkypikareineen kaikkineen?.

        Veli Roger on Paavin lähetti. selviää linkistä ellet jo nelättä kertaa sitä deletoinut... tuntuu ihan pirulliselta: onko se sitä?

        Ja jotta kultin mysteeri saisi lisäpiristystä, Looshin säännöt kirjoittaneelta Priori Rogerilta joku viilsi kurkun auki alttarille...


      • Älä parjaa kuollutta
        Roger on Paavin lähe kirjoitti:

        Nimim. Veera-diakonissa

        Taisit omat johtopäätöksesi vetää ties mistä? Sehän on helppoa kun ensin deletoita faktat ylempää ketjusta, eikövaikka. Taidat ollakin riittinsä Rebekka myrkkypikareineen kaikkineen?.

        Veli Roger on Paavin lähetti. selviää linkistä ellet jo nelättä kertaa sitä deletoinut... tuntuu ihan pirulliselta: onko se sitä?

        Ja jotta kultin mysteeri saisi lisäpiristystä, Looshin säännöt kirjoittaneelta Priori Rogerilta joku viilsi kurkun auki alttarille...

        "Veli Roger on Paavin lähetti."

        Veli Roger murhattiin jo vuosia sitten. Ei hän enää ole kenenkään lähetti. Rauha hänen muistolleen.


      • Älä Valhetta Kirjoit
        Älä parjaa kuollutta kirjoitti:

        "Veli Roger on Paavin lähetti."

        Veli Roger murhattiin jo vuosia sitten. Ei hän enää ole kenenkään lähetti. Rauha hänen muistolleen.

        "Veli Roger on Paavin lähetti."

        Veli Roger murhattiin jo vuosia sitten. Rauhaa hänen muistolleen ei löydy, kättensä Tammus-työt eivät valkeutta kestä.

        Todisteet lähettäjästään sille joka haluaa pysyä Totuudessa löytyvät tällä sivulla linkeistä. Ellei kirkkokuu lolla niitä taas deletoi ...


      • ꖅ Adolph Taize ꖅ
        Älä Valhetta Kirjoit kirjoitti:

        "Veli Roger on Paavin lähetti."

        Veli Roger murhattiin jo vuosia sitten. Rauhaa hänen muistolleen ei löydy, kättensä Tammus-työt eivät valkeutta kestä.

        Todisteet lähettäjästään sille joka haluaa pysyä Totuudessa löytyvät tällä sivulla linkeistä. Ellei kirkkokuu lolla niitä taas deletoi ...

        Kysymys Kirkkokuuroille:

        Tullevattko taizeloitsutkin Orwellin vuonna 1984 raiskattuun virsi ꖅ kirjaan Eliaksen yms sibeliusritarien rinnalle? Vai tulevatko ne tilalle?

        Virsikirjahan väärennettin kohta kolmekymmentä vuotta sitten: Rooman lähettämä konvokaatio (lat. mutu) kokoontui ja väärensi kaikkien virsien sanat ja sävelet. Kakofonia oli täydellinen; ainoa kiintopiste oli virren numero - ja kaksi täysin eri laulua raikui iloisen reippaasti holveissa...

        Rooman Ordo ab Chao - hajota hallitse -menetelmä toimi taas, se ajoi kaikki Raamatusta tietävät ja virtensä ulkoa osaavat pihalle, aivan ohjelman mukaan. Jotkut äpittivät vastaan: pappien suusta kuului että "kyllä vanhoja virsiä voi yhä laulaa".

        MIKÄVALHE! Vanhat kirjat hävitettiin samantien polttamalla ettei todistusaineisto nousisi ikinä haittaamaan Ekumenia = Rooman Valta -ohjelmaa. Kansalaiset eivät vanhoja kirjoja edes pyytämälläkään saaneet: roviot päihittävät jopa raamattumme väärentäjän Konstantinuksen 325jKr tekemän kirjoitusten tuhon.

        Uudet kirjat: oho mikä bisnez$! Ilmeisesti jopa parempi kuin raamatunvääntelyjen kauppa.


    • Kerrattuna paras

      on valhe sekä varas.

      Juutuubissa on monta ihanaa taizeloilotusta.

    • >:{O

      TAIZE!

    • :B_

      HHHNNNNNNGGGGGGTAAAIIIZE!

      • Papal Compedium

        Korjaus

        SPQR taize


    • näin on

      Lempinimi, Taizé ✜ jessuiittain juoni:
      R00massa huomattiin että Taizé-nimikkeestä suomilais neniin nouseva liian härski r00manvallan haju voi pilata koko ☼siris-juonen – Ja koska jessuiittain toimintatapoihin kuuluukin kymmeniä erilaisia jatkuvasti vaihtuvia naamioverkkoja, iittalan looshien paimenkirje höplästävedetyille toteaa seuraavasti:

      “28/08/2011 20:17 Taize -yhteisöstä on toivottu, että Taize -messu -käsitettä ei käytettäisi. Helsingissä on tästä luovuttu ja käytetään esim. luottamuksen messu, rukoushetki jne… Tämä johtuu siitä, että Taize -yhteisössä ei haluta sitä, että he olisivat joku erillinen kirkko, liike, vaan heidän työn tavoite on, että ihmiset suuntautuisivat no. kotiseurakuntiinsa. Voisitteko tekin harkita Taize -käsitteen käytöstä … he eivät siis kiellä, muuta toivovat.” Vastaus: “ukinranta 10/09/2011 10:02: “Kiitos tästä. Olemme tietoisia täällä Sinapinsiemenessä tästä Taize yhteisön toivomuksesta. Juttelimme siitä viime viikolla Veli Stephenin kanssa. Ja ✜Kotimaalehdessä oli siitä pieni juttu vähän aikaa sitten. Me olemme käyttäneet tässä “muualla Suomessa” linkissä kuitenkin niitä muotoja ilmoituksissa, joita eri paikkakunnilla on käytössä. Toivottavasti nimitykset muuttuvat pikkuhiljaa. Tämä pieni kommenttisikin voi edesauttaa tilannetta. t riitta ukinrannasta” (siinäkö ritari rebekkasisar?)

      Näin päätettiin pohjolaan luoda kaikenkansan nimikemessut joissa jokainen seurakunta sai valita tutuimman ja turvallisimman…

      • paavinparasMessu

        Leppiksessä Lepuskimessu, Rovaniemella Robuskimessu, Karjaalla Kabbalamessu?


      • MESSUret riitti

        MESSU MESSU MESSU
        __________________

        Vatikaanin jesuiittajärjestön perusriitti - tämän 'seuran' näkyvimpiä epäonnistumisia on 1605 ruutikapina eli koko Englannin hovin ja parlamentin räjäytysyritys. Järjestö kuvataan vanhassa sanakirjassa: Jesuit-Jesuital-Jesuit Assasin (salamurhaaja).

        Räjäytystyön surkia epäonnistuminen ajoi kaikki jesuiitat pakosalle - ne ovat Breiviikin tavoi pelkuri ääliöitä. Jaakko kuninga kielsi näiltä kaiken Ekumenian (=Roomanvalta lat.). Erityisesti jesuiittain vallan merkki, messu kiellettiin. Kaikki messuilijat, jesuiitat ja hännystelijänsä, heitettiin armotta tyrmään lopuksi iäkseen. Tässä meidänkin messujen perusta...

        Muistona tuolta ajalta on vanhat rakennukset joissa rapparimuurarit ovat muuranneet erityisne piilon pelkuri jesuiittoja varten - näet jaakon sotilaat tulivat keskellä yötäkin yllättäin näiden verta salamurhaamainsa pääkalloista juopottelevain mietiskelijöiden päälle. Luepa telegraphin myynti-ilmoituksia joissa spesiaalina mainitaan papinkolo...

        Tässä eräs Telegraphin myynti- ilmoitus:
        http://htmlimg2.scribdassets.com/ub3rlgeps26a22y/images/147-3a7400fd89.jpg


        ___________________________________________________________

        Jesuiittain perustajan Ignazius Loyola Pikahistoriikki:

        Ignazius mietiskely evl.fi - oikeinkirjoitetaankin Ig-nazi-us.

        Heinrich Himmler, katoliskirkkomme eli Äitikirkkomme oma jesuiittapoika Adolphin teurastaja, on kertonut rakentaneensa kuuluisan SS-organisaationsa juuri kyseisten oppien mukaan. Tämä 'soppa' sulautuu yhteen Nikean 325jKr huijarin, Kaksipääkotka Konstantinuksen oppeihimme. Vatikaanin oma 'Skitsolintu' joka istuu mm. kauppatorin keskellä seisovan Obeliskin nokassa.

        Ignaziuksen järjestöllä on omat seminaarinsa joissa jatkuvasti koulutetaan nuoria. Nämä läheteään lähetystyöhön - eli kaikkialle maailman raamattukouluihin. Niiden 5. kolonnan toimintaa kuvaa ex. jesuiitta, sittemmin tavan mukaan salamurhattu Alberto Rivera. Tämän työn hedelmä on näkyvissä tälläkin sivustolle...
        http://www.scribd.com/doc/75584883
        Lue Lisää


      • POP-messu Temppeliau
        paavinparasMessu kirjoitti:

        Leppiksessä Lepuskimessu, Rovaniemella Robuskimessu, Karjaalla Kabbalamessu?

        Ensi pyhänä 7.4.13 POP-messu Temppeliaukion ki...
        07.04.2013 klo 18:00 - 20:00 Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki Järjestäjä: Töölön seurakunta Saarna...


    • Liput Lunastettu

      Miten messukeskus tähän kaikkeen liittyy?

    • Hiukka His Toriaa

      KONSIILIKYLÄSTÄ UKINRANTAAN - HIUKAN HISTORIAA http://www.sinapinsiemen.fi/9
      Sinapinsiemen ry:n perustaminen
      Kesäkuussa 1979 pidetyillä Turun kirkkopäivillä, joilla vieraili mm. Taizén perustaja, veli Roger, kokoontui joukko nuoria Anna-Maija Raittilan kanssa Kaarinan pappilan "konsiilikylään" toimien samalla kirkkopäiväavustajina. Kun kirkkopäivät lahjoittivat tälle joukolle kiitokseksi omenapuun taimen, se istutettiin Halikon Vartsalan kylään, jonka autioksi jääneissä tiloissa toivottiin voitavan aloittaa mainitunlaista toimintaa.

      Ajatusta kypsyteltiin mm. samana vuonna pidetyllä Pohjoismaisella ympäristöleirillä ja syksyllä valmisteltiin sääntöjä yhdistykselle, joka juridisena yksikkönä voisi vuokrata Vartsalan tilat.
      Yhdistyksen nimeksi tuli Sinapinsiemen ry. ja sen takoitukseksi määriteltiin "Raamattuun pohjautuen ja ekumeenisessa hengessä edistää sellaisen elämänmuodon etsimistä ja toteuttamista, joka perustuu koko luomakunnan yhteyteen, ihmisen ja luonnon tasapainoiseen vuoro vaikutukseen, lähimmäisvastuuseen, keskinäiseen jakamiseen ja huolenpitoon sekä elämäntapojen yksinkertaisuuteen".

      Omenapuukylä 1980-1984
      Keväällä 1980 Sinapinsiemen ry. vuokrasi osan Vartsalan vanhan sahakylän tiloista ja aloitti siellä toimintansa, joka tuli tunnetuksi Omenapuukylänä. Siellä järjestettiin aluksi uuden elämäntavan kursseja ja kesän 1980 kuluessa sinne syntyi yhteisö, joka alkoi kunnostaa tiloja ja harjoitella luomuviljelyä. Vakinaisten asukkaiden lisäksi töissä oli runsaasti talkoolaisia. Päivittäin pidettiin hetkipalvelut, joissa käytettiin Taizén tekstejä ja lauluja. Vähitellen Omenapuukylässä alettiin järjestää myös hiljaisuuden retriittejä. Siellä pidettiin myös pari kansainvälistä kokousta. Vartsalan kylän kunnostaminen oli kuitenkin yhdistyksen voimille liian suuri haaste. Perusyhteisö joutui kamppailemaan sekä sisäisten että ulkoisten vaikeuksien kanssa. Kun Vartsalan omistaja sitten ilmoitti myyvänsä alueen eikä yhdistyksellä ollut mahdollisuutta sitä ostaa, jouduttiin toiminta siellä lopettamaan syksyllä 1984.

      Morbacka 1984-2009
      Uutta paikka etsittäessä oli tutustuttu Kaarinassa Kuusistonsalmen rannalla sijaitsevaan puutarhatilaan ja sen. omistajaan, leskirouva Signe Ruysiin, joka vietti siellä vanhuudenpäiviään. Hän oli hollantilaisen lääkärin leski, joka oli miehensä kuoltua palannut tyttärineen alkuperäiseen kotimaahansa Suomeen ja hankkinut toimeentulonsa kukkien kasvatuksella ja myynnillä. Nyt osa rakennuksista oli vuokrattu muille ja Signen voimat olivat huvenneet, mutta hänen unelmansa oli ollut, että tila voisi joskus palvella nuorten hengellistä elämää. Siksi hän koki Sinapinsiemenen yhteydenoton johdatuksena.
      Pari Sinapinsiemenen jäsentä muutti aluksi Morbackaan auttamaan Signe Ruysia. Vähitellen tiloja vapautui Sinapinsiemenen käyttöön ja Signe Ruysin kuoltua Sinapinsiemen ry. saattoi tehdä hänen perillistensä kanssa vuokrasopimuksen koko tilasta, johon kuului päärakennus, kaksi muuta asuinrakennusta Lillstuga ja Åka sekä kaksi vajarakennusta. Niitä kunnostettiin retriittikäyttöön ja aloitettiin toiminta. Toinen vajarakennuksista uudistettiin täydellisesti niin että siihen saatiin myös Sinapinsiemenen toimitiloja. Siitä tuli "Solveigin maja", koska sen kunnostamisen oli mahdollistanut Solveig Erlundin Sinapinsiemenelle tekemä lahjoitus. Tähän muuttivat vuonna 1992 asumaan Anna-Maija ja Taisto Nieminen.

    • Veni Creator Spiritu

      Vuonna 1999 alueelle rakennettiin vielä uusi asuinrakennus, "Pappila"; johon muuttivat Åkassa siihen asti asuneet Kaarina ja Kalervo Peltonen. Peltosten jouduttua lähtemään Morbackasta uusiksi toiminnanjohtajiksi tulivat heinäkuussa 2006 pitkäaikaiset sinapinsiemenet Riitta ja Olavi Heino. He muuttivat Morbackaan suoraan Tansaniassa, jossa he ovat työskennelleet liki 15 vuotta Suomen Lähetysseuran lähettäminä kirkon työntekijöinä.
      Morbackasta luotiin näin ennen kaikkea hiljaisuuden koti, jossa on pidetty parin kolmen viikon välein hiljaisuuden retriittejä ja johon ihmiset ovat voineet tulla pidemmäksi tai lyhyemmäksi ajaksi talkoolaisiksi tai vain lepäämään ja hiljentymään. Retriittien lisäksi on siellä pidetty muita Taizé-henkisiä kokouksia ja juhlia. Jossakin määrin siellä on harjoitettu luonnonmukaista viljelyä ja muutenkin kiinnitetty huomiota ekologiseen ja yksinkertaiseen elämäntapaan.

      Ukinranta 2009-
      Kun viimeisin Morbackan vuokrasopimus oli päättymässä kesäkuun loppuun 2009, Sinapinsiemenen hallitus ei katsonut enää voivansa sitä uusia. Vanhat puutalot alkoivat olla suuremman remontin tarpeessa. Anna-Maijan halvaannuttua 2001 oli Morbackan yksi vetovoima hiipumassa, eikä itse yhteisöelämänkään vetovoima ollut tuonut yhteisöön uusia sitoutuneita asukkaita. Morbackan ihastuttava, laaja puutarha sekä säännölliset retriitit ja vieraat alkoivat käydä Morbackan pienelle yhteisölle liian suureksi tehtäväksi, kun yhteisön jäsenet työskentelivät sopimuksen mukaan myös Morbackan ulkopuolella. Anna-Maijan hoito alkoi vaatia ammattimaisempaa otetta. Hän muuttikin sukunsa toimesta Cecilian palvelutaloon Helsinkiin maaliskuun alussa 2008.

      Samaan aikaan yhteisön pitkäaikainen jäsen Mervi Hukkanen palasi omaan työhönsä ja muutti pois Morbackasta.
      Oli aika ottaa uusi uskon hyppy tuntemattomaan, Taizén väliaikaisuuden dynamiikan ja riskienottamisen hengessä. Suomen Lähetysseuralle testamentattu kiinteistö Ukinranta, sininen kaksikerroksinen talo aivan Ukki-järven rannassa keskellä Kangasalan kirkonkylää on Sinapinsiemenen uusi Tulisija. Sinne muutettiin Eeva-Stiina Snellmanin ja Kyllikki Krapinojan organisoimien talkoitten myötä Helatorstain jälkeisenä perjantaina toukokuussa 2009.

      Mitä toiminta uudessa Ukinrannan Tulisijassa tulee olemaan, on vielä vain unelmana Sinapinsiemenen hallituksen mielissä ja salattuna suunnitelmana Jumalan ajatuksissa. Hallituksen unelman mukaan Ukinranta on ”Sinapinsiemenen tulisija levolle, yhteydelle ja hiljaisuudelle”. Siellä jatkuvat luostarielämään perustuvat säännölliset rukoushetket Morbackan ja Taizén hengessä, se on avoin yhteisöelämälle ja siellä vaalitaan ja edistetään yksinkertaista ja ekologista elämäntapaa. Veni Creator Spiritus! Tule Pyhä Henki, luomaan tulta uuteen Tulisijaan!

    • Yhdistys Leena Kaira

      Korvaa (at) @:lla.
      Yhdistys
      Puheenjohtaja Leena Kairavuo, leena.kairavuo(at)evl.fi

      Rahastonhoitaja Terttu Lapinleimu 050 4004528, kassa(at)sinapinsiemen.fi
      Sihteeri Timo Ruotsalainen, sihteeri(at)sinapinsiemen.fi
      Jos haluat liittyä Sinapinsiemenen ry:n jäseneksi, ota yhteyttä sihteeriin.
      Sinapinsiemenen Tulisija, Ukinranta
      Ruutanantie 10, 36200 Kangasala.

      Puh. 045-266 0570, ukinranta(at)sinapinsiemen.fi blogi ukinranta.wordpress.com

      Toiminnan koordinaattori Riitta Heino puh. 040 821 2200, ukinranta(at)sinapinsiemen.fi
      Kummilapset
      Matti Kristola, 040-5496 947
      kummisihteeri(at)sinapinsiemen.fi
      Taizén kirje
      Riitta Heino, ukinranta(at)sinapinsiemen.fi
      ukinranta wordpress com/ajankohtaisia-tapahtumia/muualla-suomessa/









      Nettikirjakauppa
      Tuotehaku Päätaso ›› Käännöskirjallisuus
      Käännöskirjallisuus
      Ukinrannan kirjakauppa on nyt avoinna myös netissä! Asiakaspalaute ym kommentit tervetulleita: ukinranta(at)sinapinsiemen.fi
      Tuotteita yhteensä 27 kpl
      Abbé Pierre: Sanoja elämästä. Mietteitä Emmaus-liikkeen perustajalta.
      Abbé Pierre: Veljeys ihmiskunnan elinehto
      Alexander, Paul TSSF: Tuulen tavoittelua vai hengen johdatusta
      Bobin, Christian: Fransiskuksen unelma
      Clement, Olivier: Taizé. Elämälle tarkoitus
      De Mello, Anthony: Havahtuminen
      De Mello, Anthony: Kuuletko linnun laulun
      De Mello, Anthony: Lähteillä. Hengellisten harjoitusten kirja
      Halldorf, Peter: Sielun juuri. Lähemmäs toista - lähemmäs itseämme
      Hughes, Gerald W.: Matkaoppaana rukous
      Huldén, Minkki: Steget - ett fall för sig
      Lönnebo, Martin: Sielun Pieni Kuntokirja (helmien kera)
      Lönnebo, Martin: Sielun Pieni Kuntokirja (ilman helmiä)
      Nouwen, Henri J.M.: Kotiinpaluu
      Pekonen, Osmo (toim.): Chartres'n tie. Charles Peguyn runoja
      Rohr, Richard: Suostu elämään. Rukoilijan matka kehältä keskukseen
      Saharov, Sofroni: Hänen elämänsä on minun elämäni
      Saharov, Sofroni: Rukouksesta
      Taizén veli Emil: Lähempänä kuin kukaan. Jumalan toiseus evankeliumin valossa.
      Taizén veli John: Lähteellä
      Taizén veli Roger: Missä rakkaus, siellä Jumala
      Taizén veli Roger: Rauhantekijän väkivalta
      Taizén veli Roger: Sydämen hiljaisuudesta. 100 rukousta
      Vanier, Jean: Murrettu ruumis
      Wikström, Owe: Häikäisevä pimeys
      Wikström, Owe: Matkalla olon mysteeri. Tie ulos vie sisään
      Zink, Jörg: Tänään toivotan sinullle

    • Aijaa Kaartinenkin

      'Sattumalta' esimiehensä viran perinyt 'veli' Stephen oli Saksanvierailulla kun looshin perustajan Priori Rogerin kurkku viillettiin altarille lapsikatraan eteen. Onneksi, muutenhan olisi herännyt epäilys että ... siunattu saksanmatka! Näin saatiin jo lurpahtanut pohjolankin kappelirulettien mystikko-vierailijamäärä taas railakkaaseen nousuun, oikia mies vanhan höperön tilalle:

      Kirkko ja kaupunki
      Taizén veli Stephen vierailee Mikael Agricolan kirkolla
      la 25.09.2010 klo 13:00
      Veli Stephen Ranskassa sijaitsevasta ekumeenisesta [EKUMENIA = ROOMAN VALTA] luostariyhteisö Taizéstä vierailee Mikael Agricolan kirkolla lauantaina 25.9. kello 13 alkaen. Hän puhuu siitä, miten elämän myllerryksen keskellä voi säilyttää yhteyden omaan sisimpään ja Jumalan läsnäoloon.
      Veli Rogerin rukoukset on kääntänyt suomeksi Aija Kaartinen ja ne löytyvät netistä osoitteessa www.evl.fi/kappeli/ruletti.html . Copyright © Ateliers et Presses de Taizé, Communauté de Taizé, F-71250 Taizé.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      180
      1827
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      270
      1344
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1275
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1057
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      922
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      162
      914
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      67
      908
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      808
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      57
      762
    10. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      725
    Aihe