Tanssi-messu Agricolan kirkossa

Eilen oli Dance-messu Agricolan kirkossa ja mukana oli raskasta heavy-rockiakin.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kulttuuri/10819-dancemessu-otti-haltuun-kirkkokansan

Aiemmin dance-messu on järjestetty jo Turun Mikaelinkirkossa.
Tietyn tyyppistä porukkaa sillä kirkkoon kosiskellaan, joskin suurin osa nuorisostakin kai pitää vähän kevyemmästä musiikista.

Alkoholitarjoilua ei vielä kirkossa ollut, ehtoollista lukuun ottamatta, mutta eiköhän joskus vielä A-oikeudetkin ole.

Kirkko yritti jo 2011-vuoden kirkkopäiville saada alkoiholitarjonnan, mutta silloin se kaatui byrokratiaan, kun jakelua ei saatu täyttämään lainmukasia kriteerejä.

Saksassa on jo oluthanoja kirkoissa ja Englannissakin on jo houkuteltu kirkkon porukkaa olut-tarjoiluilla.

23

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dance+Pray

      Messussa sanottiin selästi, että kyseessä ei ollut kirkon tapa kosia nuoria jumalanpalveluksiin. Idea oli nuorten ja kirkko antoi monen pyynnön jälkeen tilat

      • Tuo ei pidä paikkaansa.
        Nuoria kyllä saatiin mukaan järjestelyihin.

        Varsinaiseksi järjestäjäksi kirkko sai pastori Kari Kanalan.
        Hänelle kyllä voi nostaa hattua tapahtumasta ja oli hän myös niitä harvoja pappeja, jotka olivat Pekka Haaviston tukiryhmässä presidentun vaalissa.

        Itse pidän positiivesena asiana kirkossa tollaista uudistumista, mutta negatiiviseksi asian tekee se että kirkko järjestää tilaisuuden vastoin vakaumustaan, kosiskellakseen ihmisiä kirkkoon.


      • jopas jtk
        Pe.ku kirjoitti:

        Tuo ei pidä paikkaansa.
        Nuoria kyllä saatiin mukaan järjestelyihin.

        Varsinaiseksi järjestäjäksi kirkko sai pastori Kari Kanalan.
        Hänelle kyllä voi nostaa hattua tapahtumasta ja oli hän myös niitä harvoja pappeja, jotka olivat Pekka Haaviston tukiryhmässä presidentun vaalissa.

        Itse pidän positiivesena asiana kirkossa tollaista uudistumista, mutta negatiiviseksi asian tekee se että kirkko järjestää tilaisuuden vastoin vakaumustaan, kosiskellakseen ihmisiä kirkkoon.

        " hän myös niitä harvoja pappeja, jotka olivat Pekka Haaviston tukiryhmässä presidentun vaalissa."

        Ilmankos, ja nyt tuo eksytystään kirkkoon..


      • Vai muu pikkukuppiku
        jopas jtk kirjoitti:

        " hän myös niitä harvoja pappeja, jotka olivat Pekka Haaviston tukiryhmässä presidentun vaalissa."

        Ilmankos, ja nyt tuo eksytystään kirkkoon..

        Kansanlähetyksestä kajahtaa Tuomion Sana ja Oikeat Ajatukset?


    • Rooman Messut

      Britteinsaarilla jesu-kulttivallan taitekohta oli vuosi 1605Ruutikapina.

      Siinä muutama jesuiitta vei Englannin parlamenttitalon kellariin monta sataa tynnyriä ruutia, jääden kiinni ennen räjäytystä. Pyrkimys oli tuhota koko hovi ja kuningas Jaakko -kaikki Rooman vastustajia. Menetelmä sama kuin parisen vuotta sitten keväällä 2010 tehty kokoPuolan johdon massateloitus; sata Roomaa vastustanutt hallituksen henkilöä.

      Epäonnistunut kapina on vieläkin näiden pelkureiden häpeä:
      isä insestin Hollywood metrejä on tuhlattu valtavasti senkin operaatio häpeän piilottamiseksi.Seurauksena tästä messumurhan epäonnesta oli mm. katolispappein vaino. Siitä eräs käsinkosketeltava todiste - itse iittalankruununjalokivestä eli Daily Telegraphista.

      http://htmlimg2.scribdassets.com/ub3rlgeps26a22y/images/147-3a7400fd89.jpg

      Näet samalla kun Rooman messut eli dagon kalapääriittien satanisti kulttimenot tulivat rikolliseksi, nuo henkipattopapit piilottelivat hölökäten henkens edestä, yöaikaan, pakoon talosta toiseen.

      Ritariveljet tietenkin ylläpitivät näitä satanisti roomankatolisia opettajiaan sillon kuten tänäänkin... Jaakko-kuninkaan sotamiehet jahtasivat niitä yötäpäivää. Ritaritaloihin sotilaat tunkeutuivat yllätystarkastuksissa - ja pappi oli saatava piiloon. Silloin ei ollut näet olemassa vielä Roomanritarikerhoa jota myös taitavasti poliisiksi kutsutaan.

      Niinpä ritaritaloihin rapparimuurarit muurasivat 'papinkolon'. Yllä näyte sellaisista taloista, sarja myynti-ilmoituksia. Jos olet ritari, käy heti ostamassa.
      Sillä pian se on sinullekin tarpeen - josko pääsisit piiloon valtakunnanoikeutta ja
      giljotiinia....

      Nythän onkin jo kaikki toisin, vatikaanin sinitakkilooshien ritari hoitavat kiinniottohommat. Elikkä jesuiittain eitarvitse enää piilotella, hehän istuvat jo pystyyn jääneessä parlamentissakin, vetäen rahvasta höplästä yötäpäivää: Kuningatarkin kuuluu Ritareihinsa - nämä pappein-pako-piilot ovatkinnykyään täysin turhia... eikä niistä edes pohjolan Suomilaisten myynti ilmoituksissa mainitakaan.

      Nyt Roomalleen valat vannoneet ritariliisit ottavatkin kiinni vain rehdisti työtä tekeviä EUPaavindirektiivikieroiluja vastustavia maanteiden kulkijoita.
      Maantirosvous onkin vatikaanin yksinoikeus...

      http://www.scribd.com/doc/85508748

    • cvhxv

      Siellä sitä transsissa tanssitaan ja hekumoidaan. "Päät lyö tyhjää, mut revat senku heiluu." Näin lauloi Maarit Hurmerinta os. Äijö, hurjassa nuoruudessaan Dave Lindholin sävelin ja sanoin. Maarit tai olla levy-yhtiössä tsupparina ja sieltä löydettiin laulajanuralle.

    • Millä tavoin kirkko toimi vastoin vakaumustaan järjestämällä kyseisen messun?

      Tanssiminen sinänsä ei ole mitään uutta kirkon historiassa eikä jumalanpalveluselämässäkään.

      Tuikku-pappi

      • Figelisti katolla

        Koko Suomen kansahan on joutunut vuosisatoja tanssiman pappien pillin mukaan, sen jälkeen kun herrakansan lahkouskonto tuotiin maahamme.


      • tv121

        Tuikku-pappi
        Minulle ei ole selvinnyt mikä tanssissa on Jumalan palvelusta jos se oli messu.


      • Semmosta tällä kerta

        Suomalaista kristillisyyttä leimaa olennaisesti körttiläinen pidetään mahdollisimman ikävää me armon kerjäläiset -meininki.

        Se ei vaan kaikkiin ihmisiin pure vaikka varmaan ns. konservatiivipiirien - sanotaan nyt sitten oikeaoppiset uudestisyntyneet sanainspiraatioihmiset, jotka ymmärtävät ja hyväksyvät kirjaimellisesti kaikki keskeiset dogmit eivätkä koskaan julkisesti epäile mitään uskossaan, koska heille ilmeisesti uskoon ei kuulu epäily koska se on henkilökohtaista TIETOA - mielestä pitää purra, kun 30-luvullakin puri.

        Omat tuttuni kyselevät, miksi kirkossa pitää aina olla niin masentavaa musiikkia, kun niitä virsiä ei kerta kaikkiaan pysty kuuntelemaan, kun niiden tarkoitus on vaan masentaa ihmistä.


    • minun mielestä

      Katsoin videon sieltä messusta ja kyllä se ei näyttänyt yhtään kirkon messulta kyllä oli niinkuin jostakin tanssipaikalta kuvattu ,ikävä kyllä.Eiköhän ne tanssit kuulu muualle kuin kirkkoon.Tosi irvokasta.

    • Itse en kyseistä messua nähnyt videolta enkä livenä. Tanssia voi tietysti olla monenlaista. Liturginen tanssi ta hengellinen tanssiminen ei varmaan ole samanlaista kuin tanssilavalla tai discossa. Ymmärrän nimimerkin "minun mielestä" pahastumisen. En tiedä miten olisin kokenut paikan päällä meiningin.


      Tuikku-pappi

      • Tuohon

        tapahtumaan on helppo todeta:
        Kirkko on mennyt pintaliitoon.
        Mitä tekemistä on jollain hevirockilla ja pintapuolisesta "heilumisesta" kirkossa?
        Nykyisin kirkko todellakin kosiskelee kaikenlaisilla maallisilla menoilla kansalaisia.
        Tämähän vain todistaa sen, että kirkko on eksynyt kauas omasta peruskirjastaan.
        Tämähän alkoi tuosta H. Räisäsestä ja sitä samaa rataa mennään edelleen.
        Lisäksi kirkon nykyinen linja osoittaa ettei suurimmalla osalla kirkon työntekijöistä, mukaanluettuna piispat, ole kykyä lukea ja selittää Raamattua, on vain liberaaliteologiaa, joka "heiluu maailman tuulten" mukana milloin mihinkin suuntaan.
        Tätä kestää vain aikansa ja ketä sen jälkeen kirkon nykyinen sanoma enää kiinnostaa?


      • Van Hurskas

        Tuostahan on helppo saada ensivaikutelmaa. Melko psykedeelinen meininki näin vanhan pierun mielestä. Kyllä mulla lähinnä tulee paritteluun ja suvunjatkamiseen viittaavia mielleyhtymiä tuosta menosta mutta onko se sitten väärin - no, en itse sellaista kaipaa kirkossa, koska maailma on jo sitä tulvillaan mutta ilmeisesti joidenkin tahojen mielestä kirkossa täytyy olla "kaikkein kuulein pössis" tai jotain muuta kakkaa.

        Sylitanssimessua odotellessa...

        https://www.youtube.com/watch?v=fknFCMfq-og&list=WL69A6C3475D532282


    • Mirka .....

      Kirkon jäsenyydelle 18v ikäraja.

    • Saksansuomalainen

      Korjaisin sen verran, että ainakaan Saksassa ei houkutella ketään kirkkoon oluthanoilla. Päinvastoin, olut kuuluu niin tiiviisti arkeen, ettei sitä voi sulkea pois kirkon tapahtumista.

      Suomessa on eri meininki. Tosin Suomessa on kansa saatu kautta aikojen liikkeelle ilmaisella kahvitarjoilulla.

      Saksassa seurakunta järjestää mm. viininmaisteluretkiä viinitiloille ja joulukirkossa on usein jumalanpalveluksen jälkeen vuorossa punaviiniglögiä ja piparkakkuja. Tätä on järjestetty iät ja ajat, se ei ole mikään uusi keksintö eikä varsinkaan "nuorille" järjestetty.

      Oluttupa, viinitila ja kirkko kuuluvat varsinkin katolisilla alueilla tiiviisti yhteen. Perinteisissä saksalaisissa oluttuvissa on usein seinällä esimerkiksi Neitsyt Mariaa esittäviä maalauksia. Suomalaisesta on toki aluksi outoa istua tuopillisella oluttuvassa, kun vastapäisellä seinällä komeilee puuveistos ristiinnaulitusta Jeesuksesta. Kaikkeen tottuu.

      • Nyt Dance-messun puuhannut pappi Kari Kanala sanookin suoraan, että sillä on tarkoitus kosiskella kirkkoon lisää jäseniä.

        "- Tämänhetkisestä tilanteesta kirkolle on kaksi suuntaa. Voimme hyväksyä sen ja antaa kaikkien lukujen laskea: Kastaa vähemmän, vihkiä vähemmän, antaa rippikoulun, jäsenyyden ja sisällön romahtaa. Tai sitten emme hyväksy sitä ja ryhdymme oikeasti tekemään töitä ihmisten tavoittamiseksi."

        http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/10833-jeesus-ei-ole-kaupan


      • Saksansuomalainen
        Pe.ku kirjoitti:

        Nyt Dance-messun puuhannut pappi Kari Kanala sanookin suoraan, että sillä on tarkoitus kosiskella kirkkoon lisää jäseniä.

        "- Tämänhetkisestä tilanteesta kirkolle on kaksi suuntaa. Voimme hyväksyä sen ja antaa kaikkien lukujen laskea: Kastaa vähemmän, vihkiä vähemmän, antaa rippikoulun, jäsenyyden ja sisällön romahtaa. Tai sitten emme hyväksy sitä ja ryhdymme oikeasti tekemään töitä ihmisten tavoittamiseksi."

        http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/10833-jeesus-ei-ole-kaupan

        Niinpä. Perinteinen kirkkokahvittelu ei vedä nuorisoa, vaikea edes sanoa mikä nuorempaa polvea vetäisi mukaan. Tämä Saksan malli on täällä päässä omalla kohdalla toiminut, sillä se ristiinnaulittu Jeesus ei sieltä oluttuvan seinältä käsin tuomitse tuoppiani.

        Itse vierastan tuota heavymessua. Haastatelluilta olisi pitänyt kysyä, että meneekö tämän jälkeen joskus muutenkin kirkkoon, vai yksinomaan silloin kun on hulppea lasershow ja gogo-mimmit tanssimassa. Tuosta sai nyt sen käsityksen että jep, oli kiva tanssia ja joo, tulen taas jos tällainen järjestetään.


    • kale-o-max

      Kalvinistit kielisivät aikoinaan miehen ja naisen välisen pystynainnin,pystynainti saattoi johtaa tanssimiseen, eli syntiin.

    • diabolo

      Sellanen messu olisi kiva jossa olisi Lordi esiintymässsä. Sitten sinne laskettaisiin Pirkko jalovaara ranstakka kourassa ajamaan niitä ulos. Se ois kivaa katsella, sais jännittää pystyykö ajamaan niitä vai tuleeko itelle lähtö ensin.Sellaseen messuun tulisi varmaan porukkaa.

      • Sarkasmia nääs

        Nykyään voisi jo järjestää sellaista messua, jossa ns. perinteisen käsityksen omaavia pastoreita ajetaan hiilihangot kädessä ulos ja homman viimeistelee Seppo Simola ja hän pääsee lopuksi ääneen saarnatuolissaan julistamaan puhdistaneensa kirkon väärästä opista.


    • entiijä kyllä ?

      Lieköhän siellä ollut Jumala Henkensä kanssa, kirkastettiinko Jeesusta, vai onko tämä sitä homo uskovaisuutta, kerta pappi oli Haaviston tukija? henkikö tämmöistä?

      • Hei.

        Luon ketjun Tanssi-messusta, josta joku tykkäsi (olen siis jutellut paikalla olleiden kanssa), toiset eivät. Tällaista elämä on. Myös jumalanpalveluselämä; tavallisesta sunnuntain jumalanpalveluksesta joku tykkää, toiset eivät. Jotkut käyvät mielellään Tuomas-messussa, toiset Taize-messussa. Hyvä, kun on erilaisia. Itse en ollut tanssi-messussa, en osaa sanoa mielipidettäni siitä. Kirkossa tapahtuva messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on kuitenkin ennenkaikkea jumalanpalvelus, jossa keskeisenä asiana on Kristus.

        Pirkko-pappi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2022
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      146
      1475
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      126
      997
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      111
      976
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      812
    Aihe