Irrallaan ollut saksanpaimenkoira kävi kimppuun / Helsinki 23.3

Herra X

Lauantaina 23.3 klo 19.00 Haltialan tilalla juoksenteli irrallaan ollut nuori saksanpaimenkoira, joka käyttäytyi agressiivisesti lasta kohtaan.

Kesken mäenlaskun koira juoksi joen jäätä pitkin jostain mistälie pysähtyen noin 20 metrin päähän haukkumaan. Lähtiessämme rauhallisesti kävelemään koirasta poispäin, koira juoksi lasta ja minua kohti haukkuen ja kiertäen lopulta meitä ympäri haukkuen samalla. Sitten koira alkoi hyppimään päälleni, mutta ei kumminkaan purrut. Sain aina tönäistyä koiran pois. Se yritti selvästi lapsen päälle joka oli selkäni takana piilossa. Koira kiersi meitä ympäri ja me pyörimme paikallaan ja välillä koira yritti hypätä päälle.

Voimaa sillä oli vaikka nuori koira olikin. Onneksi oli paksu takki, koska muuten olisi ollut käsi verillä.

Lopulta rupesi jo usko loppumaan, että miten tästä selviää tappamatta koiraa, kun siitä meidän jahtaamisesta ei meinannut tulla loppua. Minulla oli teräskärkiset raskaat kengät joilla olisi tarpeen vaatiessa voinut käyttää voimakeinoja. Paikalle saapui onneksi toinen aikuinen ja koiran uho hieman pieneni, vaikka se silti teki edelleen niitä hyppyjä lasta kohti. Lopulta se lähti pois juoksemaan sinne mistä tulikin. Mitä olisikaan tapahtunut jos koira olisi yllättänyt ilman aikuista leikkimässä olleet lapset?

Kirjoitan tämän tänne jotta tapaus kulkisi koiran omistajan korviin jotenkin. Piikkiä tuollainen koira tarvitsisi ja pian. Lähellä olevia asuinalueita on ainakin Vantaan Kartanonkoski ja Tammisto. Ilmoitan asiasta myös poliisille.

36

758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä jos mitä jos..

      Ei kuulosta pelkältä agressiolta vaan ennemmin hallitsemattomalta viettitoiminnalta.Jos omistaja on täyspäinen yksilö niin koiran saa kuntoon kouluttamalla ja sosiaalistamalla.Ihan turha tervettä koiraa on tappaa..Varsinkin kun vielä tätä hurjemminkin toimineita koiria on menestyksekkäästi koulittu kuntoon.

      Jossittelusta ei ole mitään hyötyä.Sama syyttelyn kanssa.

      • Herra X

        Viettitoiminta ei ole mikään puolustus koiran käyttäytymiselle. Jos koira jahtaa lasta viettien takia, niin koirassa on vikaa. Ei lapsi ole koiralle mikään saalis kuten joku jänis voisi vaikka olla. Sen ymmärtäisin jos vietit herää sen juoksevan jäniksen nähdessä, mutta ihmisen en.


    • Aikapaha..

      huono homma... no mutta onneksi ei satuttanut sinua tai lastasi! :)

    • KahdenIsonKoiranOmis

      No ylläoleva viesti antaa vaan koirattomille (oletan ap:n kirjoittajan olevan itse koiraton?) vain lisää syytä vihata koiria ja niiden omistajia. En oleta että aloittaja vihaa koiria, mutta tätä lukenee varmasti moni joka niin jo valmiiksi tekee ja tuommoinen vähättely kyllä lisää vettä myllyyn. Että mietippä pikkusen mitä kirjoitat viettitoiminnasta jne.

      Tommoset koirat EI saa juoksennella vapaana, jos koira puree ihmistä irtiollessaan, sitä on aivan turha yrittää selitellä joksikin käytösmalliksi. Useimmiten siihen, miksi koira puree, on kyllä varmasti syy, mutta mikään syy ei ole riittävä jos koira hyökkii ihmisten päälle irtiollessaan. Ja varmasti tuommoisen koiran OSAAVA ihminen saiskin koulutettua vaikka miksi, mutta eiköhän se nyt kerro jo omistajasta jotain jos koiran annetaan juosta vapaana missä sattuu. Ei ole tulevaisuutta koiralla sen omistajan hallussa. Eli piikille vaan ja omistajalle tuntuva sanktio. Ikävä tilanne, toivottavasti lapselle ei jää pahat traumat!

      • Herra X

        Olen koiraton, mutta lähipiirissä on kyllä pari kilttiä koiraa (villakoira ja kultainen noutaja).

        Omistajalta tosi vastuutonta toimintaa pitää tuollaista villiä koiraa vapaana. Onneksi kaikki meni hyvin tällä kertaa. En ymmärrä miksi ihmiset pitävät niitä koiria vapaana metsissä, lenkkipoluilla ja jäällä kaupunkiympäristössä.

        Ihmisiä liikkuu joka puolella ja keskellä metsääkin saattaa tulla lenkkeilijä vastaan ja kouluttamaton koira voi käyttäytyä arvaamattomasti. Omistaja on kuitenkin aina korvausvastuussa koiran aiheuttamista tuhoista ja joku lakipykäläkin taitaa kieltää koirien irrallaan pidon.


    • Aikapaha..

      Öhöm. Koirani nukkui pois viime keskiviikkona ja toiseksi en todellakaan vihaa koiria vaan päinvastoin rakastan niitä. Pienestä pitäen koirat ovat tehneet minut iloiseksi ja olen juuri ostamassa Saksanpaimenkoira pentua :)

    • Lopeensa kyllästynyt

      Näin juuri ne käyttäytyvöät, kun ei osata koulutushommaa eikä sitten käytetä edes ammatti-ihmisiä apuna. Onneksi ei käynyt pahemmin. Ja tuo että aloittaja ei tosiaan potkinut koiraa vaikka olisi voinut kertoo jo sen että vältti väkivaltaa mahdollisimman paljon. Kaikki, jotka koiria tuntee tietänevät kuinka nopea saksanpaimenkoira on ja voi saada hurjana olleessa paljon pahaa aikaiseksi. Kyllä itsekin olen alkanut miettimään sitä, että pitäisikö alkaa pitamään kättäpidempää tai jotain suihketta mukana, kun tuntuu että alkaa olemaan jo trendi se, että näitä hyökkäileviä petoja on enmmän ja enemmän eikä missään nimessä vain skp. Eikö kasvattajat voisi tehdä jo asialle sen verran, että eivät myy ekaksi koiraksi sakemannia, rottista, doppiksia tai niiden mixjä ja samoin pitit ja amstaffit sekä muut erittäin vaativat rodut. Kun ihmiset ei uusavuttomuudessaan pärjää edes seurakoirien kanssa niin saati sitten upeitten, komeiden jne. palvelus yms koirat. Kaikki koirat vaativat oikein pidettynä suunnattomasti aikaa, vaivaa ja jatkkuvaa koulutusta. Se mitä näkee ympärillä on lähinnä surkuhupaisesta - järkyttävää katsottavaa. Ollaan ihan pihalla niitten elikoitten kanssa. Samoin tää, että otetaan vartiokoiria kaupunkikoiriksi eikä siihen mihin ne on tarkoitettu. Entäs nää kaikenmaailman sekotukset. Minkä vuoksi pitää ehdointahdoin tehdä näitä canecorso/rottis tai skp/doppis tai päinvastoin sekoituksia. Minulle ei riitä, että ne eivät käy ihmisten päälle vaan niiden pitää tajuta, etteivät käy minkään päälle. Isokin koira on ihana, kun se on oikein pidetty ja kasvatettu niin, ettei sillä ole valinnanvaraa käyttäytyä huonosti. Se pitää olla koulittu niin, ettei se provosoidu pienistä jutuista ja näitä ovat liikkeessä oleva esine olkoon se sitten polkupyörällä ajava ihminen, suksilla hiihtäjä tai pulkkamäessä oleva lapsi. Kaikki ovat tosi joskus junnuikäisiä penikoita ja voivat pelätä ja silloin myös voivat yrittää hyökätä. Ei kait kukaan ole niin typerä, että pitää juniori-ikäistä koiraa vapaana muuta kuin aidatulla alueella. Tää luulo, että on niin PAKKO päästää koira irti esim. jäällä on väärä. Varsinkin jos ja kun ei kuuntele riehaantuessaan. Ja niin se ikuinen lause, että omistajassahan on vika, kyllä mutta sillä ei sillä hetkellä ole paljon väliä, kun omistaja on jossain näkymättömissä tai muutaman kymmenen metrin päässä eikä reagoi tilanteeseen. Sen kummin sanon, että minä reagoin ja puolustan niin itseäni kuin lapsia tai lemmikkieläintä jos joku hyökkää enkä välitä mitä siinä tilanteessa hyökkäävälle eläimelle käy. Jos joudun maksumieheksi sitten joudun, mutta onpahan taas yks peto vähemmän.

      • Herra X

        Et missään tilanteessa joutuisi maksumieheksi, koska ihmiselle vaarallisen koiran lopettaisi poliisikin.

        Alan itse tästä lähtien kantamaan sumutetta mukana koiran torjuntaan aina kun olen lapsen kanssa leikeissä. Noin kuukausi sitten kohtasimme metsässä yksinäisen dobermannin, joka kävi vain iloisesti nuuhkimassa. Omistajasta ainut havainto oli se, että hän meidät nähdessään huusi koiran kaukaa pois ja katosi jonnekin.


    • mietitäs taas

      Tämä nyt kuulosti oikeasti siltä että koira on ollut hyvin innoissaan tavatessaan ihmisiä, vaistonut ristikkäisiä tunteita ja halunut osoittaa ihmisen olevan väärässä agressiivisuudesta! Uskoisin että kirjoittaja on nähnyt agressiivisen koiran, se tuijottaa sinua silmiin, murisee useimmiten ja näyttää hampaansa, on todella pelottava näky ja saa varmasti koirattoman ihmisen joka pelkää koiria huutamaan apua, selaskeutuu alemmaksi hyökätäkseen ja kun tulee päälle se tähtää aivan ja juuri siihen mihin on tarkoituskin, luultavammin käteesi kiinni pitäen kättäsi tiukkaassa otteessa ja retuttaen sitä! Tekikö tämä koira näin, murisiko se sinulle häntä roikkuen alhaalla, hyökkäsi käteesi kiinni eikä päästänyt irti? Vai tuliko se tehdän ympärille ns. räksyttäen, häntää heiluttaen, niin sanotusti paimentaen eli juosten ja haukken teidän ympäri, hyppikö se vastesi toistuvasti hännän heiluten samalla? Koira oli luultavammin kouluttamaton, pelästytti teidät pahan päiväisesti ja omistaja on siitä vastuussa, mutta että menee ja väittää koiran olevan agressiivinen jos on yli innostunut, on väärin! Jos lapsesi juoksu leikeissä juoksee vahingossa toista päin niin että se kaatuu ja lyö päänsä, on vahinko ymmärrettävää, mutta jos joku sanookin että lapsesi juoksi hullun kiilto silmissä kohti toista, potki,löi ja tönäisi toisen maahan, nauroi päälle, kyllähän ne toiset silloin leimaisi lapsesi kurittomaksi, ilkeäksi lapseksi, tiedät että se oli oikeasti vahinko, mutta kukapa sinua uskoisi, kun toiset kerran sanoi näin tapahtuneen! Sama asia! Eikä ole nyt puolustus koiran omistajaa kohtaan, vaan koiraa kohtaan, omistajan velvollisuus on pitää koira hallinnassaan! Mieti kuitenkin tilannetta ja voitko sanoa oikeasti että koira hyökkäsi puremaan sinua, vai oliko pelottavan yli innokas?

      • Niimpä niin...

        http://www.youtube.com/watch?v=vupOMlRkDqM Tässä viedossa on puolustusmessuilta miten sotapoliisi ottaa kiinni miehen, tämä on siis täysin harjoitustilanne ja koulutettu koira, joka pitää tätä leikkinä (työharjoitus) mutta mietippä jos on vastaava tilanne, koira on kouluttamaton ja vielä agressiivinen, ei taitaisi paljon auttaa teräskärkiset kengät, muuta ku suojaamaan sun varpaat! Joten pahoittelen että olet törmännyt koiraan jonka omistaja on vastuuton ja päästänyt yli innokkaan koiran irti, joka olisi saattanutkin purra jos olisit potkassut sitä! Toivon että selviät järkytyksestä, mutta koira on kertomuksesi mukaan aivan syytön tähän niin sanottuun väitökseesi agressiivisúudesta ja puremaan pyrkimisestä! Koira on kyllä syylinen yli innokkuuteen ja liiankin halukas ihmisten lähelle, Omistajalta voit vaatia järkytyksestä korvauksia, vastuu kun on sen omistajan edelleenkin! Oli koira sitten agressiivinen tai ei!


      • Herra X

        Ei koira kovin innoissaan olevalta vaikuttanut, mutta ei myöskään murissut, vaan haukkuin niin pirusti ja kovalla äänellä. Ensinhän se pysähtyi kauemmas haukkumaan ja sitten tuli luoksemme paimentaen meitä kuin lammaslaumaa välillä hyppien minua vasten ja torjuin sen kädelläni.


    • näineisaakäydä

      Minusta kuulostaa ettei kysessä ollut oikea hyökkääminen..
      Sakemanni kun saattaa olle kouluttamattomana hökäle, joka hyppii vasten halutessaan leikkiä..
      MUTTA ,ihminen ei voi tietää millä asioilla koira on? Ja se voi saada vahinkoa aikaan vasten hyppiessään,vaikka aikeet ois ystävällisetkin.
      Siispä omistaja pitää saada vastuuseen huolimattomasta koiranpidosta ,kun tällaista on päässyt tapahtumaan!
      Itsekkin olen joskus vähän sydänkurkussa ,jos nään ison irtokoiran tulevan kohti
      kun olemme saku-uroksen kanssa lenkillä,koirani kyllä hallitsen ,mutta jos toinen käy meidän kimppuun,silloin pitäis olla kättäpidempää saatavilla !!
      Irto koirat on tosi ikäviä,samoin pihasta hyökkivät koirat.
      Toivottavasti omistaja löytyy ja ettei teille jäänyt ihan kamalia traumoja tilanteesta.

    • missä järki

      Paikan perusteella taitaa olla sama koira, joka Pakkalan ja Ylästön väisellä peltotiellä oli omistajiltaan kytkemättä. Olimme mieheni kanssa kävelyllä, kun koira äkkäsi meidät noin sadan metrin päästä. Lähti laukkaamaan kohti rähisten. Kävelimme täysin huomioimatta hurjasti laukkaavaa ja haukkuvaa koiraa kohti. Omistaja yritti sitä huudella, mutta ei reagoinnut siihen mitenkään. Kun koira oli n. 20 metrin päässä, itseltäni meni hermo ja karjaisin sille kitarisat väristen SEIS.
      Koira teki äkkikäännösen ja juoksi takaisin. Monoa olisi tullut, jos meidän päälle olisi tullut. Onneksi ei ollut lapsia mukana. Omistaja selitteli jotain niinkin kummallista, kuin että metsästämässä pitää aina vapaana. Saksanpaimenkoira metsällä....
      Ei sitten vissiin auttanut, että todettiin että ei ole metsäsätysaika, eikä taajamat ole muutenkaan mitään metsästysaluetta, eikä koiria saa pitää kytkemättä.

      • Herra X

        Todennäköisesti. Koirahan juoksi sitä joen jäätä pitkin juuri sieltä pakkalan suunnasta. Tapahtuma mistä kerroin ensimmäisessä viestissä tapahtui siinä haltialan laiturin kohdalla.


      • vai metsästämässä

        Just joo,ihmisiäköhän sillä metsästetään.. Luoksetulo on numero yksi joka koiralle opetetaan,oli tilanne mikä tahansa ja sen pitää toimia myös.
        Koira pitää hallita joka tilanteessa,siinä on turha selitellä.


    • 24252

      Viesti tavoittaa varmaan paremmin paikallislehden tms. kautta kuin nettipalstalla..

    • sakemanni ihminen

      Ymmärrän, että tilanne on varmasti ollut vakava, mutta miksei sinullekkin tullut mieleen kieltää koiraa? Esim. sitten vaikka karjaista naama punaisena, että "Ei!" Ymmärrän myös, että sinulla oli oma lapsi mukana ja huoli oli varmasti kova, mutta tuo suihku juttu menee kyllä jo yli! Siitähän se koira vasta raivostuukin jos rupeat sitä jollain suihkimaan :) Tilanteeseen olisi varmasti auttanut komentaminen ja vaikka et koiria vihaisi yms.. niin minun mielestäni olisi kyllä ollut oikein tönäistä koiraa kengällä kauemmas jos ei olisi itse lähtenyt, mutta potkiminen olisi ollut asia erikseen se olisi mielestäni ollut vasta viho viimeinen vaihtoehto enkä ymmärrä miksi se tuli mieleen jo tuossa vaiheessa ennen kuin olit edes yrittänyt komentaa? No jokainen reagoi tuossa tilanteessa varmasti eritavalla kunhan ihmettelen...

      • koiratkiinni

        kuullosti pentukoiralta. omistaja oli varmaan piilossa eikä uskaltanut tulla rotukoiraansa hakemaan. toivottavasti sillä ei oo kenneliä.


    • ??kofjuus??

      "toivottavasti sillä ei oo kenneliä."

      Siis kenellä tai millä ei ole kenneliä???

    • KahdenIsonKoiranOmis

      No ei se ole kyllä "kohteen" velvollisuus ruveta komentamaan jotain irti riehuvaa koiraa. Kyllä sen komentamisen pitää tulla sieltä omistajalta. Kannatan ehdottomasti koira-ajokorttia ja koirankasvatus luvanvaraiseksi toiminnaksi. Pennuttamisesta ilman lupaa tuntuvat sanktiot. Ei koira vaan sovi kaikille lemmikiksi ja pennun myyjällä on asiassa oma vastuunsa - joskaan ei toki ole kasvattajan vika että kasvattinsa riehuu jossain omistajan idiotismin takia, mutta liian moni koira on saanut alkunsa vain rahan vuoksi. Ja sitten ne pennut myydään ties kelle piittaamatta lopputuloksesta. Ja koira ja sivulliset sitten saavat kärsiä.

      • 2 koiraa

        Viestin aloittajalle:
        Kuulosti nuorelta leikkisältä koiralta eli tuliko kenellekään mieleen, että jos koira ei käyttäytynyt agressiivisesti (murissut, hampaat näkyvissä, niskakarvat pystyssä), vaan jäi kauemmaksi haukkumaan, niin olisiko aikuisella tai lapsella ollut jotakin minkä koira olisi halunnut (esim. pallo tai lelu) ja olisi halunnut leikkiä tai oliko jommalla kummalla jotain syötävää minkä koira haistoi? Näillä negatiivisillä tyhmillä kirjoituksilla leimataan kaikki koirat kun ei osata "lukea" koiraa.......ja heti ollaan tappamassa koira joka vähän hyppii päin eikä edes tiedetä miksi koira hyppii (vihaisena vai leikkivänä). Kannattais ottaa asioista selvää ennen kun kirjoittelee tänne yhtään mitään. Enkä ole ko. koiran omistaja koska en edes tiedä missä tämä paikka on jossa koira hyppi, vaan olen Pirkanmaalta reipas koiraihminen joka erottaa milloin koira on vihainen ja milloin leikkisä tai se haistaa jotain "hyvää" ja siksi hyppii päin. Mutta mukavaa kevättä kaikille!


      • Olet kyllä iDiootti
        2 koiraa kirjoitti:

        Viestin aloittajalle:
        Kuulosti nuorelta leikkisältä koiralta eli tuliko kenellekään mieleen, että jos koira ei käyttäytynyt agressiivisesti (murissut, hampaat näkyvissä, niskakarvat pystyssä), vaan jäi kauemmaksi haukkumaan, niin olisiko aikuisella tai lapsella ollut jotakin minkä koira olisi halunnut (esim. pallo tai lelu) ja olisi halunnut leikkiä tai oliko jommalla kummalla jotain syötävää minkä koira haistoi? Näillä negatiivisillä tyhmillä kirjoituksilla leimataan kaikki koirat kun ei osata "lukea" koiraa.......ja heti ollaan tappamassa koira joka vähän hyppii päin eikä edes tiedetä miksi koira hyppii (vihaisena vai leikkivänä). Kannattais ottaa asioista selvää ennen kun kirjoittelee tänne yhtään mitään. Enkä ole ko. koiran omistaja koska en edes tiedä missä tämä paikka on jossa koira hyppi, vaan olen Pirkanmaalta reipas koiraihminen joka erottaa milloin koira on vihainen ja milloin leikkisä tai se haistaa jotain "hyvää" ja siksi hyppii päin. Mutta mukavaa kevättä kaikille!

        Toivottavasti tulee samanlainen tilanne itsesi kohdalle, niin voi ihan rauhassa siinä sitten lukea koiraa....

        Voi vit. Ttu, että ihmiset on ihan oikeesti TYHMIÄ!
        Tuollainen tilanne kun tulee päälle, niin siinä ei kuule lueta koiraa yhtään.

        Meikäläinen on joutunut kerran monottamaan tuollaisen tapauksen ja oli jo ehtinyt käymään koiran päälle.......


      • Hohhoijaa
        2 koiraa kirjoitti:

        Viestin aloittajalle:
        Kuulosti nuorelta leikkisältä koiralta eli tuliko kenellekään mieleen, että jos koira ei käyttäytynyt agressiivisesti (murissut, hampaat näkyvissä, niskakarvat pystyssä), vaan jäi kauemmaksi haukkumaan, niin olisiko aikuisella tai lapsella ollut jotakin minkä koira olisi halunnut (esim. pallo tai lelu) ja olisi halunnut leikkiä tai oliko jommalla kummalla jotain syötävää minkä koira haistoi? Näillä negatiivisillä tyhmillä kirjoituksilla leimataan kaikki koirat kun ei osata "lukea" koiraa.......ja heti ollaan tappamassa koira joka vähän hyppii päin eikä edes tiedetä miksi koira hyppii (vihaisena vai leikkivänä). Kannattais ottaa asioista selvää ennen kun kirjoittelee tänne yhtään mitään. Enkä ole ko. koiran omistaja koska en edes tiedä missä tämä paikka on jossa koira hyppi, vaan olen Pirkanmaalta reipas koiraihminen joka erottaa milloin koira on vihainen ja milloin leikkisä tai se haistaa jotain "hyvää" ja siksi hyppii päin. Mutta mukavaa kevättä kaikille!

        Joopa joo,luuletko että tuollaisessa tilanteessa aletaan "lukemaan" koiraa..
        Ja analysoimaan käyttäytymistä ja ilmeitä... Ei tavallinen ihminen tiedä millä mielellä koira on tulossa kohti...
        Onpa harvinaisen hölmöä! Kaikki ei ole Cesar Milaneita,eikä tarvikkaan!
        Kaikki ei ole "Pirkanmaalta ja reippaita koiraihmisiä" jotkut eivät edes pidä koirista
        tai on syytä pelätä isojakoiria ,vaikka huonojen kokemusten perusteella..
        kannattais tosiaan miettiä mitä kirjoittelee!


      • kuntoutuja
        2 koiraa kirjoitti:

        Viestin aloittajalle:
        Kuulosti nuorelta leikkisältä koiralta eli tuliko kenellekään mieleen, että jos koira ei käyttäytynyt agressiivisesti (murissut, hampaat näkyvissä, niskakarvat pystyssä), vaan jäi kauemmaksi haukkumaan, niin olisiko aikuisella tai lapsella ollut jotakin minkä koira olisi halunnut (esim. pallo tai lelu) ja olisi halunnut leikkiä tai oliko jommalla kummalla jotain syötävää minkä koira haistoi? Näillä negatiivisillä tyhmillä kirjoituksilla leimataan kaikki koirat kun ei osata "lukea" koiraa.......ja heti ollaan tappamassa koira joka vähän hyppii päin eikä edes tiedetä miksi koira hyppii (vihaisena vai leikkivänä). Kannattais ottaa asioista selvää ennen kun kirjoittelee tänne yhtään mitään. Enkä ole ko. koiran omistaja koska en edes tiedä missä tämä paikka on jossa koira hyppi, vaan olen Pirkanmaalta reipas koiraihminen joka erottaa milloin koira on vihainen ja milloin leikkisä tai se haistaa jotain "hyvää" ja siksi hyppii päin. Mutta mukavaa kevättä kaikille!

        Paskiainen ! milläs kaltaiseni puoli sokea pahoista halvaus oireista kärsivä selviää tilanteesta jossa olen selälläni heti kun joku jota en ehkä edes näe, hieman horjuttaa minua yrittäessäni kuntoutua pienillä kävelylenkeillä rauhallisilla kävelyteillä.


    • omistaja komentoon!!

      vihainen koira kytkettynynä, hitto vieköön!!

    • Toivottavastieiollut

      Toivottavasti ei ollut kenneliä, no ehkäpä sen takia että jos oli niin pentuja voi olla lisää ja varmasti emolta tai toiselta tullut suvusta tämä ja sukupuu kasvaa vain että tulee lisää tuon tapaisia ongelma koiria, kyllähän sen voi viellä kesyttää mutta vain kokemusta olevilla kouluttajilla on mahdollisuus siihen tai muuten käy tuuri normaali kouluttajalla!

      • hajotkaa...

        Mikäs tästäkin tapauksesta teki ongelmakoiran? Eihän tässä ollu muuta kuin ongelmaomistaja. Turha on koiraa syytellä paskasta narunjatkeesta...


    • imee munaaa

      homo mikkä houmo.

    • Turha pelätä

      Tuo on selvästi ollut vain nuoren koiran kohellusta, leikkiminen sillä oli mielessä eikä mikääm muu. Kyllä saksanpaimenkoira on niin iso koira, että jos se olisi vahingoittamismielessä käynyt päälle, olisitte lapsen kanssa vähintäänkin sairaalahoidossa. Nythän ei käynyt kuinkaan.

      En silti puolustele koiran omistajaa, joka päästänyt vallattoman ja hallitsemattoman koiransa irti. Koira kuuluu pitää kiinni taajamissa.

      • jassut33

        Olen samaa mieltä.


      • asperger.
        jassut33 kirjoitti:

        Olen samaa mieltä.

        Samaa mieltä myös.


      • asperger.
        asperger. kirjoitti:

        Samaa mieltä myös.

        ps. siitä en ole samaa mieltä etteikö hyvinkäyttäytyvää kilttiä koulutettua koiraa voisi pitää vapaana myös taajamissa, itse pidän, poliisin luvalla


    • puskii1

      Ikävä tapaus mutta eihän se kimppuun käynyt,ei purrut ketään.Todennäköisesti nuori koira,joka ei ihan hallinnassa.Omistajan olisi syytä katsoa peiliin.Irtokoirat yleensä lähtevät kun niitä uhkaa ja kiroilee,että ala perkele nyt mennä.Harvoin käyvät päälle.

    • rouva X

      Voisin juuri kuvitella että vajaa vuoden vanha urokseni voisi tehdä noin, jos päästäisin sen riekkumaan vieraiden ihmisten ympärille!
      Se on kuitenkin perusystävällinen ja ihmisistä kiinnostunut penikka. Koira pysyy kuitenkin hyvin hallinnassa, enkä päästä sitä vapaaksi riehumaan, varsinkaan jos paikalla on lapsia.
      Suuren virheen tuossa on tehnyt koiran omistaja, jota ei näkynyt lähimaillakaan? Meidän sakemannit ei edes lähde pariakymmentä metriä kauemmas. Kuka päästää koiransa vapaasti ulkoilemaan, paikkaan missä on paljon ihmisiä ja muita koiria?

    • Sakkeja

      Ikävä tilanne ja säikäyttänyt varmasti kovasti. Epäilen silti, että jos koira olisi ollut liikkeellä hyökkäämistarkoituksellisesti, niin se olisi kyllä hyökännyt ja purrut teitä. Minäkin uskon, että oli nuorehko villi koira joka päässyt irti vahingossa?

      Uskon kuitenkin, että tilanne on ollut kamala ja joutunut tosissaan miettimään mitä täytyisi tehdä. Hirveää tollainen. Omistajalle iso moite kyllä huolimattomuudesta ja tottakai tulee mieleen juurikin tollaisia asioita, että mitä jos lapsi olisi ollut yksin liikenteessä.

      Mutta neuvoksi silti kaikille, että jos kohtaatte yllättäen irrallaan olevan koiran, niin ei kannata käsiään alkaa nostelemaan ja pelkäämään. Komentakaa koiraa kovalla äänellä ja itsevarmasti pois. Otatte suoran ryhdin, hartiat taakse ja painostava kunnon käsky poistua.

      Ehkä tuo koira käsitti huitomisesi leikkinä tai muuna ja jäi härnäämään sinua sen takia. Koira huomaa pelon ja dominoiva koira saattaa jäädä härnäämään siihen kun näkee olevansa ns. ylempänä.

      Mutta sakemanni iso ja voimakas koira joka kyllä hyökkää jos on hyökätäkseen.

    • asperger.

      Minä pidän aina koiraani vapaana kaupungissa. Se tottelee heti kun pyydän ihan mitä vain. Ehkäpä Asperger-henkilönä omaan luontaisen koiranlukutaidon ja siksi olen osannut opettaa koirani käytöstavoille jo heti pennusta lähtien. Kaikki pitävät koirastani ja ihmiset siitä. Nämä sakemannin omistajat jotka eivät ymmärä mistään mitään tulisi kouluttaa paremmin, jotta eivät mustamaalaisi omalla typerällä käytöksellään koko rotua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      923
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      47
      809
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      709
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      75
      700
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      45
      692
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      33
      670
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      105
      652
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      79
      633
    9. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      34
      589
    10. Olet tyylitajuton

      Ja ruma. En ole ikinä pitänyt ulkonäöstäsi. Et ole minun tyyppiäni millään tavalla. Puheesi on sellaista mongerrusta ett
      Ikävä
      25
      581
    Aihe