Alppilan yläaste - eipä ole asiaa sinne opettajilla

aineenopettajatar

Luittekos uutisen hesarin nettisivuilta? Rehtori haluaa potkut opettajalle, koska tämä työnsi oppilaan selästä ulos ruokasalista!

Taisi rehtori tehdä kunnon karhunpalveluksen koko koululle, yksikään pätevä opettaja ei hakeudu kyllä tuohon taloon töihin. Vai hakisitko itse sinne? Taitaa jatkossa Alppilan yläasteella kävellä järjestyksenvalvoja, kun yksikään opettaja ei taida enää hipaistakaan oppilaisiin.. Mahtaa tulla kiire rehtorillakin, kun opettajat alkavat soittamaan kerran puolessa tunnissa rehtorin paikalle laittamaan lapsi kuriin - vai?

Alkaa menemään kyllä tämä opettaja-oppilasasia vähän likan pitkälle. Opettajan pitäisi olla opettaja, järjestyksenvalvoja, sosiaalityöntekijä ja poliisikin, mutta kuitenkin vain pelkkä puhuva pää. Itse tuupin jatkossakin oppilaat ulos ovesta, jos eivät osaa muutoin mennä. Siinäpä sitten tekevät valituksen!

71

4418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaimaani3

      Tapausta tarkemmin tuntematta - juurikin näin.

      Pakko taustalla olla jotain muutakin, tai sitten rehtori pelkää oman asemansa puolesta niin paljon, että ei uskalla muulla tavalla toimia. Sinänsä mikäli lakia on rikottu, kuten näyttäisi, ei jonkinlainen kurinpidollinen toimenpide ole vaihtoehto, vaan pakollinen ratkaisu.

      Lain sisältö onkin sitten toinen juttu, että onko se järkevää vai ei..

      k

      • Rehtori_

        Jos rehtori ei pysty olemaan suoraselkäinen ja puolueeton, hän on epäpätevä tehtäväänsä. Tuollainen henkilö sitten jakelee potkuja päteville. Surkuhupaisaa!


    • hohhoijaa

      Uutisessa referoitiin perusopetuslakia, joka sallii oppilaalle koskemattomuuden. Unohtui kuitenkin samassa maininta siitä, että opettaja voi myös poistaa taluttamalla oppilaan ulos, jos oppilas vastustelee. Parempi se selästä työntää kuin kädestä repiä - lähtee vielä hiha irti ;)

      Taitaa käydä niin, että koulun oppilaat ottavat tästä kaiken ilon irti ja järjestys karkaa täysin käsistä pääsiäisloman jälkeen. Innokkaimmat vilperit tietenkin katsoo, mitä opettajat tekee, kun alkaa nikottelee vastaan. Onneksi ei lapseni ole tuossa koulussa ja lähellä on kouluja, jonne lapsensa voi laittaa. Jäin vain miettimään tuon koulun työilmapiiriä opettajahuoneessa ja sitä, mikä välittyy luokkahuoneeseen tahattomasti esim. opettajien väsymisenä mahdollisesti huonoon työilmapiiriin jne. Vaikea kyllä kuvitella, että kukaan rehtori hankkisi potkuja, jos oppilasta työntää selästä. Aika tulehtuneelta työilmapiiriltä kuulostaa. Mutta eihän sitä tiedä, kun ei ollut itse paikalla... Ainakin aika rajulta tuntuu rehtorin toimenpiteet. Mistähän tuossa koulussa saa varoituksen?

      Tsemppiä vaan kyseessä olevalle opettajalle ja toivottavasti edes koulun oppilaiden vanhemmat käyttää maalaisjärkeä ja ottavat yhteyttä rehtoriin. Kyllä tässä pitäisi jo vanhempien alkaa vaatimaan näiden typerien "oikeuksien" poistamista laista. Tässä kohden meni laki niin metsää kuin vain voi mennä. Eiköhän koskemattomuus tarkoita sitä, että kenenkään ei tarvitse joutua uhatuksia, tuupituksi ja väkivallankohteeksi. Nyt lain kirjainta on venytetty siihen, ettei opettaja saa edes riehuvaa oppilasta poistaa. Voi elämän kevät! Ja kaiken huipuksi rehtori vielä heittää bensaa tuleen...

      • Kuka tätä jaksaa

        Asiahan olisi varmasti ollut ratkaistavissa osaavan rehtorin toimensta. Mihin tällä pyritään ? Ainakin ikävä maine kaikille koulussa työskenteleville ja huono esimerkki asioiden hoitamisesta !


      • mummeli701

        Ehkä kyse olikin ihan muusta.Rehtorihan on nainen.Ehkä opettaja ei ollut kiinnostunut Hänestä naisena?Tuli hyvä syy kostaa.Maailma on ihmeellinen paikka.


    • Action Jackson

      Systeemi on aina oikeassa, yksilö aina väärässä. Tämä on koko oikeusjärjestelmässämme lähtöolettama. Koska perustuslain mukaan julkisen vallan viranomaisten täytyy tarkasti noudattaa lakia ja koska julkinen valta tekee hyvää ja tarpeellista työtä kansakuntaa varten, niin ei ole mitään syytä olettaa, että julkinen valta tekisi mitään väärin. Täten yksittäinen opettaja voi olla väärässä ja hänen uhraaminen on tärkeää koko systeemin lahjomattomuuden varmistamiseksi.

    • Ope67

      Olen erityistarkkailuluokan, yläasteen opettaja Sveitsistä. Vaikeiden tilanteiden hallitseminen ja niihin oikealla tavalla puuttuminen on jokapäivästä leipää. Rähjäävän oppilaan poistaminen luokka- tai ruokailutilasta on ikävää, mutta välttämätöntä, myös muiden oppilaiden oppirauhan ja jopa turvallisuuden takia. Näiden tilanteiden hallinta vaatii paljon. Jos opettajalta puuttuu koulun johdon tuki, häviää opettajan kovalla työllä hankkittu uskottavuus hetkessä.

      • Jep58

        Niin, jonkun on uskallettava puuttua koulurauhan takia, oltava asettamassa rajoja joita aina omat vanhemmat eivät osaa lapsilleen asettaa. Jos kaikki lasten vanhemmat olisivat vastuun kantajia ja osaisivat asettaa rajoja lapsilleen ei häirikköoppilaita olisi todennäköisesti kuin murto-osa nykyisestä, osaivat koulussa käyttäytyä ja toimia yhteisöllisesti. Opettaja ilman uskottavuutta on nolla häirikköoppilaiden silmissä. Johtajan täytyy aina lähteä ajamaan molempien osapuolten etua, ei vain toisen.


    • ToivottavastiEi

      Kyseessä oleva rehtori on siirtymässä kuulemma Kauniaisten opetuspäälliköksi!

      Opettajien esimiehenä ja koulunjohtajana julkisesti kertoo ennen tapauksen tutkimista, että opettajalle hankitaan potkut. Opettajien esimiehenä rehtorin kuuluisi selvittää faktat. Koulunjohtajana rehtorin ei pitäisi antaa tällaisia lausuntoja ennen kuin poliisi on tutkinut tapauksen. Opettaja keroo syyksi erimielisyydet rehtorin kanssa, rehtori kieltää kuulleensakaan tällaista. Onnea vain Kauniainen vallinnasta! Näinköhän koskaan nähdään Helsingissä missään johtotehtävissä?

      • NiinPäNiiin

        Hyvin kommentoitu. Lisään vielä että jos esimies ei tue alaistaan niin joutaakin mokoma nilkki lähteä sinne Kauniaisiin.

        Jos opettajalla ei ole valtuuksia pitää kuria niin seuraava keino on sitten vartijat tai poliisi. On sääli että tietyt oppilaat eivät anna muille mahdollisuutta opiskella. Pitäisi edelleen saada eristettyä nämä häiriköt jollain tapaa ja ohjattua tarkempaan seurantaan kun yleensä takana on jokin isompi vyyhti.


    • Scimitar136

      Saksassa kouluissa käytetään vartiontiliikkeiden ostopalveluja, ettei tarvi opettajaparkojen olla välkkävalvonnoissa kun kaiken maailman oppilaat mäiskivät toisiaan ja itseäänkin.

    • fasdfg

      Erotettu opettaja puhuu tänään telkkarissa, 45 minuuttia.

      • Lehtori yläkoulusta

        Olen 14 vuotta elänyt yläkoulua ja kaiken näköistä on tapahtunut. Yhä edelleen oppilaat pystyvät hulluudellaan välillä yllättämään. Tämän tietäen asioita pitää koko ajan ennakoida esim. lopettamalla erilainen sekoilu heti alkuun. Jos esimies ei tue tätä toimintaa nousemalla mahdollisten henkilöristiriitojen yläpuolelle, esimies ei toimi hyvän virkamiestavan mukaan. Voimia kaltoin kohdellulle kollegalle.


    • Rehtori - ei Helsingistä

      Rehtorina ihmettelen mediassa julkaistujen tietojen perusteella rehtorin toimia. Opettajalla on oikeus poistaa häiritsevä oppilas tarvittaessa välttämättömiä voimakeinoja käyttäen (Perusopetuslaki 36b). Ei se ainakaan ole rehtorin tehtävä tehdä tutkintapyyntöä, jos opettaja ei ole käyttänyt väkivaltaa tai yrittänyt vahingoittaa oppilasta. Toivottavasti asiallinen ja häiriköintiin puuttuva opettaja saa jatkaa työssään, eikä tällaiset tapaukset vaikuta opettajien häiriköintiin puuttumiseen. Jos Helsinki sallii tällaista käytöstä oppilailta, niin ammattitaitoiset ja toisita oppilasta välittävät opettajat kyllä lähtevät pois ja niin pitääkin.

    • oppia ikä kaikki

      Kyllä tässä on tuo rehtori, jolle pitäisi potkut antaa. Toivottavasti uusi työpesti perutaan ennen kuin enempää missään sekoilee...

    • Zainadin

      Minusta on mielenkiintoista, että tutkintapyynnön opettajasta poliisille tehnyt Alppilan yläasteen rehtori Sari Aarniokoski on jo valittu Kauniaisten opetustoimen opetuspäälliköksi. Kyseinen rehtori ei siis jää selvittämään alulle panemaansa asiaa Alppilan yläasteelle, vaan siirtyy korkeampaan opetustoimen virkaan Kauniaisiin. Onkohan Kauniaisten kaupunki ja kaupunginhallitus tietoisia siitä, millaisen ihmisen he ovat saamassa töihin? Aarniokosken linja on ilmeisesti tehdä tutkintapyyntöjä poliisille alaisistaan. Opettajat Kauniaisissa ovat varmaan innoissaan uudesta opetuspäälliköstään.

    • oikeus voittaa

      Rehtorillehan ei tarvitse potkuja antaa kun on siirtymässä Kauniaisiin töihin.. Joten tervemenoa vaan kaikille Kauniaisissa työskenteleville opettajille=)

      Enemmänkin tässä tulee mieleen, että mitä hämärää itse tällä rehtorilla on taustalla, sillä ei kukaan järkevä ja ammattitaitoinen rehtori tee noin. Ihan oikeasti. Rehtorin pitäisi ehdottomasti tukea alaisiaan ihan niin kuin muillakin aloilla esimiesten pitäisi tukea alaisiaan, tosin paljonhan on näitä työhön sopimattomia esimiehiä ja hällä väliä-esimiehiä.

      Tosin tällaisia oikeusmurhia kyllä tapahtuu muillakin aloilla, itselleni myös, joten ei muuta kuin tsemppiä tälle miesopettajalla ja toivotaan, että oikeus voittaa=)

      • outo valinta

        Aarniokosken koeaika on vielä menossa noin toukokuun puoliväliin asti. Täytyy sanoa, että ei kyllä tue tämä henkilö opettajia työssään.


    • oudolta kuulostaa

      Onko joku ostanut Kauniaisiin tällaisen opetuspäällikön, jonka tehtävänä nimenomaan on sitten jaella potkuja opettajille? Siltä hieman kuulostaa...

    • Häpeällistä!

      Aivan uskomatonta, että rehtori ei pidä opettajan puolia vaan haluaa hankkia tälle potkut. Mikä ihme tätä maata vaivaa kun mihinkään ei saisi enää puuttua? Opettajan tehtävä on poistaa häiriköivä oppilas! Siinähän on kysymys myös muiden oppilaiden turvallisuudesta. Selästä työntäminen ei todellakaan kuulosta pahalta. Ei voi muuta kuin ihmetellä kyseisen rehtorin toimintaa.

    • ari zwag

      Ei pitäisi suostua kaikkiin hölmöihin sääntöihin. Nyt sitä kukkahattu sitten keikkuu. Sanoohan se maalaisjärkikin, ainakin minulle, että huonompaan suuntaan mennään mikäli ei yhdessä pistetä stoppia.

      Kasvatusvastuu jää meille aivan liian monesti. Turha siinä on kaatunutta maitoa punastella ja juosta pykälien taa piiloon. Jos tarpeeksi moni kasvattaisi vähän selkärankaa, saisimme asiat tolalleen. Katsokaa peiliin ystävät.

    • arvot kunniaan

      Rehtori vaihtoon ja terveillä arvoilla varustettu tilalle!

    • sijainen

      Toivottavasti Alppilan yläaste saa terveet arvot uuden rehtorin myötä. Tervemenoa muualle nykyiselle rehtorille. Häpeä Kauniaisille, jos ottavat Alppilan rehtorin palvelukseensa!

      • eiTarvitaHelsingissä

        Onneksi heti siinä Alppilan vieressä on toinen A:lla alkava suosittukin koulu, jonne voi lapsensa laittaa. Onnistuukohan siirto kesken koulun? Esim. kun lapselta loppuu 7 luokka ja menee ensi syksyllä 8 luokalle. Voiko vaihtaa koulua?

        Kauniaisten opettajat odottavat varmaan innolla uutta opetuspäällikköä ja tukea häneltä mahdollisissa ongelmatapauksissa... xD Ainakin tämä rehtori varmisti, ettei jatkossa tarvitse pääkaupunkiseudulta hakea sivitystoimen pestiä, joten kannattaa varmaankin pysyä siellä Kauniaisissa loppuelämä ja hyvissä väleissä, ettei "tule potkuja ylemmältä taholta tuen puuttuessa..." Ehkä uudessa pestissään oppii miettimään mitä sanoo asioista - etenkin ennen kuin asiaa on edes tutkittu. Olisi kyllä pitänyt hallita tämä jo rehtorinakin.


      • Onnea Kauniainen !
        eiTarvitaHelsingissä kirjoitti:

        Onneksi heti siinä Alppilan vieressä on toinen A:lla alkava suosittukin koulu, jonne voi lapsensa laittaa. Onnistuukohan siirto kesken koulun? Esim. kun lapselta loppuu 7 luokka ja menee ensi syksyllä 8 luokalle. Voiko vaihtaa koulua?

        Kauniaisten opettajat odottavat varmaan innolla uutta opetuspäällikköä ja tukea häneltä mahdollisissa ongelmatapauksissa... xD Ainakin tämä rehtori varmisti, ettei jatkossa tarvitse pääkaupunkiseudulta hakea sivitystoimen pestiä, joten kannattaa varmaankin pysyä siellä Kauniaisissa loppuelämä ja hyvissä väleissä, ettei "tule potkuja ylemmältä taholta tuen puuttuessa..." Ehkä uudessa pestissään oppii miettimään mitä sanoo asioista - etenkin ennen kuin asiaa on edes tutkittu. Olisi kyllä pitänyt hallita tämä jo rehtorinakin.

        Itse ajattelin aivan samoin, että mahtaa Kauniaisten opet riemuita kun tämmönen täti pakenee sinne pakoilemaan vastuuta ja aiheuttamiaan ikävyyksiä. Ongelmia kouluissa totisesti riittää - ja näin tämä tyttö niitä päätti tällä kertaa ratkoa. Ei tosin ammattitaito näy, ei tippaakaan.

        Toivottavasti näissä viroissa on myös koeaika, että ei Kauniaisissakaan peli ole vielä menetetty.


    • kurinpidollinen ong

      Nämä kurittomat hellanduudelit tulevat aikanaan työelämään kiusaamaan tovereitaan. Jos vanhemmat eivät puutu kasvatuksessaan lapsen kurittomuuteen, opettajatkaan eivät saa puuttua, niin mistä oikean ja väärän käytöksen oppivat erottamaan?

    • Kuria lisää

      Kotoa ensin saadaan kiusaamisen mallit ja sen jälkeen luullaan, että jokapaikassa voi elää kuin pellossa. Nuoret tulee päälle nykyään ja ei kunnioita auktoriteetteja.

      Miksi ei valvota ja puututa kunnolla. Kyllä asioihin pitää saada puuttua. Kyllä nykyajan pennut on niin oman arvonsa tuntevia, että ihan puistattaa.

      Ollaan lakit päässä ruokaloissa, sikaillaan, sotketaan, kielekäyttö jotain v-tyyliä ja kännyllä pelataan kaiket tunnit. Häiritään jatkuvasti ja kukaan ei saa puuttua pieniin kultanössöihin.

      Minusta nykyajan pennuilta puuttuu kuri. Kotona ei kukaan välitä kun erotaan ,karataan ja etsitään uutta kumppania, jotta voidaan taas tehdä lisää pentuja.
      Rahalla korvataan kaikki ja puuttua ei saa mihinkään.

      Opettajien virkoihin lisää erityisopettajia ja sellaisia, joilla on tutkinto eikä epäpäteviä. Helsingin alueella on ainakin pilvin pimein epäpätevää henkilöstöä kouluissa, sosiaalipuolella jne. Rehtorien valtaa tulee kaventaa.

      • Kieltenopettajatar

        Pätevistä erityisopettajista on huutava pula. Ja paperipätevistäkin vain osa pärjää näiden k-päiden kanssa. Kenen pätevän erkkaopen uskoisit hakeutuvan tähän kouluun, kun valtakunnassa saa vapaasti päättää työpaikastaan? Eipä sinne taida enää tämän episodin jälkeen saada edes vuosikymmeniä epäpätevänä mutta työnsä osaavana erkkaopena toimineita. Tuskinpa sinne tulee hakeutumaan myöskään kelpoisia aineenopettajia. En minä ainakaan.


      • toisaalta..
        Kieltenopettajatar kirjoitti:

        Pätevistä erityisopettajista on huutava pula. Ja paperipätevistäkin vain osa pärjää näiden k-päiden kanssa. Kenen pätevän erkkaopen uskoisit hakeutuvan tähän kouluun, kun valtakunnassa saa vapaasti päättää työpaikastaan? Eipä sinne taida enää tämän episodin jälkeen saada edes vuosikymmeniä epäpätevänä mutta työnsä osaavana erkkaopena toimineita. Tuskinpa sinne tulee hakeutumaan myöskään kelpoisia aineenopettajia. En minä ainakaan.

        Toisaalta, hepottaahan se sitten heidän työnhakua, jotka todella haluavat töihin.


    • tulipavaanmieleeni

      olikohan häiriköijä maahanmuuttajataustainen, kun asiaan suhtaudutaan niin vakavasti.

    • neljän lapsen isä, i

      Täysin samaa mieltä. Minkälainen ihminen on Alppilan yläasteen Rehtori? Pakoilee, ei tule esiin! Taitaa olla niin että toimessa on hlö joka ei muuhun kelpaa ja tässäkin mokaa. Vaihtakaa se rehtori, ei niitä jotka tekevät arvokasta työtä ja joutuvat taitelemaan poispilattujen ja hemmoteltujen kakaroiden kanssa joiden käytös on alta arvostelun. Lieneekö rehtori juuri sellainen nuori itse??
      Sikamaista myös opetusvirastolta.!!

    • Aseenkantaja BIS

      Politiikkaa, politiikkaa ja politiikkaa. Suomi on puoluevallan maa. Puolueet jakavat keskenään reviirit. Puolue tietää kaiken, puoue ohjaa. Puolueelta voi kysyä. Ihan sama mikä puolue, kunhan on paikkakunnan oma puolue.

      • JAO33

        Mitä tekee OAJ? : KATTELLAA KEVVÄÄMMÄL! Eli OAJ tekee OIKAISUPYYNNÖN! ja ehkä (siis EHKÄ) sen jälkeen kantelun hallinto-oikeuteen. OAJ on todella munaton lehtorskamamsellien ompelukerho!


      • häh!
        JAO33 kirjoitti:

        Mitä tekee OAJ? : KATTELLAA KEVVÄÄMMÄL! Eli OAJ tekee OIKAISUPYYNNÖN! ja ehkä (siis EHKÄ) sen jälkeen kantelun hallinto-oikeuteen. OAJ on todella munaton lehtorskamamsellien ompelukerho!

        Mitä sä olisit halunnut niiden tekevän? Oppilas kivitetään? Alppilan yläaste suljetaan? Opettajat lakkoon?

        Asiaa hoidetaan lain mukaan. Opettaja tekee oikaisupyynnön. Hän on ilmeisesti jäsen ja häntä avustetaan. Opetuslautakunta käsittelee oikausupyynnön ja ehkä toteaa, että irtisanominen oikein. Tähän menee jonkin verran aikaa, koska lautakunta kokoontuu vain kerran kuussa. Vasta sen jälkeen sitten opettaja voi viedä asian hallinto-oikeuteen OAJ:n avustuksella.


      • OAJ...buuu
        häh! kirjoitti:

        Mitä sä olisit halunnut niiden tekevän? Oppilas kivitetään? Alppilan yläaste suljetaan? Opettajat lakkoon?

        Asiaa hoidetaan lain mukaan. Opettaja tekee oikaisupyynnön. Hän on ilmeisesti jäsen ja häntä avustetaan. Opetuslautakunta käsittelee oikausupyynnön ja ehkä toteaa, että irtisanominen oikein. Tähän menee jonkin verran aikaa, koska lautakunta kokoontuu vain kerran kuussa. Vasta sen jälkeen sitten opettaja voi viedä asian hallinto-oikeuteen OAJ:n avustuksella.

        Opettajat kyllä voisivat mennä lakkoon.

        Ja pitäisikin mennä. Arvaapa olisiko rakennustyömaalla, tehtaassa tai satamassa jo menty moneen kertaan?


    • Kakkimajankansa

      Näin Alppilan yläaste mainostaa itseään kotisivuillaan:
      "Alppilan yläaste on noin 300 oppilaan yläasteen koulu, jossa on 7.–10. luokat. Koulussamme järjestetään myös ruotsin kielen kielikylpyopetusta. Koulussa on lisäksi erityisluokkia sekä joustavan perusopetuksen luokka. Opetus Alppilan yläasteella ei ole sidottu vuosiluokkiin. Samoissa tiloissa koulun kanssa toimii myös Alppilan lukio Alppilan yläasteen kasvatus- ja opetustyön päämääränä on ajatteleva, itseään, muita ja ympäristöään arvostava, ilmaisutaitoinen kansalainen. Tavoitteemme on tarjota jokaiselle oppilaalle tiedot, taidot ja valmiudet selvitä jatko-opinnoissa valitsemallaan alalla sekä tukea nuoren kasvua läpi murrosiän. Olemme jatkuvassa kiinteässä yhteistyössä oppilaiden huoltajien kanssa, ja koulussamme toimii aktiivinen vanhempainyhdistys.
      Alppilan yläaste täytti 50 vuotta marraskuussa 2009." http://www.hel.fi/hki/alppy/fi/Koulun esittely, haettu 8.4.2013

      Ja trendikkäästi ajankohtaisia juttuja, kivakiva!: "tervetuloa avoimien ovien päivään"... Young European School -konferenssi... että ollaan sivistyneen eurooppalaisia alexanderstubbmaisesti... "Lähde ehdokkaaksi koulun johtokuntaan"... Siis osallistu ja vaikuta (ettei tarvitse kärvistellä jossain ruokavälkkävalvonnassa, kait nyt sentään pullatkin tarjotaan palavereissa?) Ks. http://www.hel.fi/hki/alppy/fi/Ajankohtaista, haettu 8.4.2013

      Ja oppilasta väitetään tuettavan peruskoulun virallisten standardien mukaisesti, ks.: "Alppilan yläasteella nuorten oppimista tuetaan tuki- ja erityisopetuksella sekä oppilashuoltotyöllä. Ennaltaehkäisevän toiminnan lisäksi ohjaus tukee erityisesti niitä oppilaita, joilla on opiskeluun liittyviä vaikeuksia tai jotka ovat vaarassa jäädä koulutuksen tai työelämän ulkopuolelle perusopetuksen jälkeen. Oppilas voi tarvita erityistä tukea opiskelun kaikissa vaiheissa. Erityisopetuksen tarkoituksena on tukea oppilasta niin, että hän saavuttaa opiskelutavoitteensa ja saa päättötodistuksen. Erityisopetus voi olla koko- tai osa-aikaista." http://www.hel.fi/hki/alppy/fi/Oppilaan tuki, haettu 8.4.2013.
      (Taitaa vain että erottamistapauksessa on tuettu jotain ihan muuta osapuolta, josta emme julkisuudessa tiedä mitään: joku taho, joka on halunnut savustaa opettajan pois ja saada joku oma tutuntutuntuttu tilalle...)

    • ohop

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288554930056.html

      Tässä se ilmaisutaitoinen kansalainen nyt esiintyy.

      "työntämisen" voisi kyllä kääntää "tönimiseksi".
      Mielestäni siis ylilyönti myös open taholta. Kummasti myös provosoituu, vaikka oppilaalta tulee - näin erkkaopen näkökulmasta - ihan perusläppää.

      Mutta potkut tästä syyst on kyllä liioittelua, etenkin kun oppilas ei vaatinut asian timoilta toimenpiteitä ja asian selvits on vielä kesken.

      • Rehtori_2

        No sinähän varsinainen kansankello olet, kun et osaa edes kielioppia. Mene teini sinne Kamppiin takaisin riehumaan ;)


      • lehtori49

        Jos opettajilla olisi järkeä ja itseluottamusta, niin aina uhkaavissa tilanteissa pitäisi hälyttää poliisit paikalle.

        Ei tarvitsisi tutkia onko opettaja käyttänyt liiallista voimaa. Muutaman kymmenen poliisikäynnin jälkeen alkaisi rehtori ja opetusvirastokin miettimään pitäisikö asialle ehkä joskus jotain tehdä. Nythän opetusvirastosta tulee vain opettajalle lisää velvoitteita, ei muuta.


      • pruudel

        videossahan ei näy kuin tuo työntämistapaus. toki videossa näkyy jatkuva suunsoitto ja selkeästi se, ettei oppilas poistu vaikka opettaja useasti pyytää. tuota läppäähän oli jatkunut jo pitkä tapahtuma ruokasalissa.

        miksi muut ooettajat eivät sano mitään, heitä on todennäköisesti kielletty kommentoimasta julkisesti tapahtunutta.

        ja kyllä työntäminen muuttuu aika helposti tönimiseksi siinä kohden, kun vastapuoli alkaa välttelemään. autoa pystyy työntämään, kun auto ei pakoile alta tai laita vastaan.


    • opena 15v.

      Eipä tarvitse tämän jälkeen enää ihmetellä, jos oppilaat tekevät koulussa ihan mitä tahansa, eikä kukaan puutu asiaan. Ja näinhän se menee kadullakin: kukapa uskaltaa mennä esim. keskeyttämään tappelua, kun itse saa kovemman tuomion kuin tappelijat. Ja silmien ummistaminen on aina helppoa.

      En ole vuosiin äänestänyt, mut jos joku puolue lupaa ajaa kovempia rangaistuksia, niin kouluun kuin yhteiskuntaankin, lupaan harkita asiaa.

    • Nainen kasvatusalalt

      Johan on opetuvirasto pihalla kuin lumiukko koulujen arjesta! Toivottavasti tapahtumat puidaan oikein perusteellisesti ja selvitetään. Tietojeni mukaan poika kiusaa koulussa nuorempia ja häiritsee tunneilla. Pitäisiköhän oppilaiden vanhempien tehdä rikosilmoitus siitä, että heidän lapsensa eivät saa opiskella rauhassa, kun kouluvirasto tukee häiriköitä, mutta unohtaa ne, jotka haluavat opiskella ja päästä eteenpäin elämässä. Kuka ajaisi näiden koululaisten asiaa?

    • ammattilainen1

      Opetusvirastoon tarvitaan ammattilaisia, jotka ovat selvillä koulujen arjesta. On kipeetä tukea häiriköivää oppilasta muiden kustannuksela. Opetusvirastossa ollaan joko ihan pihalla arjesta kouluissa tai asia liippaa henkilökohtaisesti liian läheltä. Muutoin ei voi ymmärtää viraston päätöstä.

    • http://www.iltasanom

      Korhonen sanoo saaneensa tukea muilta opettajilta. Voi olla, mutta näihin eivät lukeudu ne opettajat, jotka olivat paikalla välikohtauksen tapahtuessa. Heidän kouluvirastolle antamat lausumat, joiden perusteella erotuspäätös tehtiin, poikkeavat täysin Korhosen kertomasta. (mtv3)

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288554930056.html

      • pruudeli

        Voisitko linkittää kohtaan, jossa Alppilan koulun ooettajien näkemys eroaa? Vai sekoitatko nyt kaksia asiaa toisiinsa - opetusviraston ja oaj:n näkemys tapauksessa eroaa toisistaan.


      • (mtv3)
        pruudeli kirjoitti:

        Voisitko linkittää kohtaan, jossa Alppilan koulun ooettajien näkemys eroaa? Vai sekoitatko nyt kaksia asiaa toisiinsa - opetusviraston ja oaj:n näkemys tapauksessa eroaa toisistaan.

        Lue mtv:n sivut, niin näet ylläolevan tekstin.


      • fakiiri2

        SIIS USEITA HUONOSTI KÄYTTÄYTYVIÄ ISÄNMAAN TOIVOJA. :) :)
        SEKÖ TÄSTÄ TEKISI ENEMMÄN MOITITTAVAA. HYVÄ KUN EDES YKSI ÄLYSI POISTUA OMIN VOIMIN.
        ARMEIJAN KURI KOULUIHIN JA TÄLLAINEN KUKKAHATTUTÄTIMÄISYYS POIS. TÄMÄN JÄLKEEN EI KOULUISSA TARVITTAISI KURAATTOREITA EIKÄ PSYKOLOGEJA HOITAMAAN KIEROON KASVANEIDEN VANHEMPIEN KIEROON KASBANUTTA JÄLKIKASVUA. :)


      • löydyei
        (mtv3) kirjoitti:

        Lue mtv:n sivut, niin näet ylläolevan tekstin.

        linkittäisitkö kiitos. löydän vain uutisen, jkssa puhurtaan oajn ja opetusviraston erilaisesta näkemyksestä. en uutista, jossa koulun muut opettajat tuomitsevat korhosen.


    • koulunalasajo

      v..ttu mikä reksi!!! kyllä tuollaiset pennut pipo päässä tarviis kunnolla piiskaa ja vanhemmille sakot kun kasvattaneet tuollaisen nulikan, joka ei osaa käyttäytyä! Mihin maailma menee jos pennut terrorisoi koulua....

      • oajperseeeeeeestä

        OAJ.STA ei oo mitään apua! puheenjohtaja hymyilee opettaja lehden kannessa kerran viikossa ja lakimiehet vetäytyy kaikesta vastuusta! Turhaan maksatte niitä isoja jäsenmaksuja tuohon hampaattomaan liittoon!! Vai onko se hoitanut työnsä hyvin???


    • Fakiiri Turusta

      Missähän tuossa mahtaakaan olla kysymys.
      Loppuiko parisuhde vai salasuhde?
      Jos kysymys on todellakin oppilaan poistamisesta työntämällä ulos, niin en halua enää Suomi nimisessä maassa asua, enkä tulla mielellään mitenkään siihen liitetyksi.
      Iloisia kevätpäiviä sinne Kauniaisiin. Saitte sitten palkattua todellisen riesan itsellenne. :)

    • kuria1

      Opettajilla tulisi olla auktoriteettia ja oppilaiden pysyä hiljaa ja seurata opetusta. Kaikki oppilaat kärsivät noista ilmapiiriongelmista, aivan samoin kuin työelämässäkin yhden häirikön käytös pilaa muiltakin mahdollisuuden keskittyä tehtäviinsä. Tämä nykyinen netti- ja puhelinaikakausi on kaksijakoinen. Kamerakännyköiden käyttö pitäisi tyystin kieltää kouluissa. Koulupäivän ajan kännykkä on ja pysyy repussa. Koulupäivän jälkeen sen voi jo esille ottaakin.

    • toinen5 kieltenope

      En kyllä hakis tonne töihin aineenopeksi. Ja lain mukaan opettaja saa koskea oppilaaseen, jos tilanne niin vaatii. Ei tietenkään hakata. Mutta siis poistaa oppilaan paikasta x. Ja kenen oppimisympäristö siinä taattiin turvalliseksi, kun oppilas käyttäytyy tuolla tavalla. Miten on muiden oppilaiden turvallisen oppimisympäristön laita (Perusopetuslaki) ja työntekijöiden, jos tuollainen hullu oppilas riehuu koulussa.

      • opi jo

        Mene Timo Nuutisen luennoille.

        Mistä tiedät oletko itse seuraava tönäisty.


      • juristina tiedän

        Perusopetuslain 36 pykälän ensimmäisen momentin mukaisissa tilanteissa ei opettajalla ole oikeutta poistumismääräyksen antamiseen eikä voimakeinojen käyttöön.
        Niissä tilanteissa voidaan siis soveltaa 36a pykälää, muttei todellakaan 36b pykälää.

        Joten kieltenope perehtyy nyt vain tarkemmin perusopetuslakiin, ennenkuin syyllistyy virkavirheeseen.


    • EnoK

      Enemmän kuin se, että kuka otti ketäkin kiinni ja mistä, minua ihmetyttää opetusviraston raukkamaisuus:tämä irtisanottu on omalla nimellään ja kasvoillaan julkisuudessa selvittämässä asiaa, sitten on tämä näkymätön Sari joka vetää alaiseltaan totaalisesti maton jalkojen alta JA katsoo oikeudekseen tämän jälkeen luikkia pakoon ja pysytellä piilossa, eli olla ottamatta mitään vastuuta tekemisistään, koska sieltä virastosta kyllä löytyy joku hyssyttelijätäti siivoamaan jäljet ja vetoamaan oikeisiin lakipykäliin. Ei käy opettajia kateeksi:he joutuvat osallistumaan näköjään peliin jossa vastapuolella on käytössään kaikki keinot ja heillä itsellään kädet selän taakse sidottuna, lisäksi erotuomari tulkitsee säännöt tapauskohtaisesti vastapuolen eduksi.

    • suvireetta

      HERÄTKÄÄ IHMISET! Mitä oikeastaan tapahtuu? Lapset määrävät aikuisille, millä tavalla eletään. Kohta emme pysty mitään tekemään ilman sitä, että alaikäiset määrävät. Kunnon ammattillinen opettaja jäi ilman lempityötä! Ei ole kysymys pahoinpitelystä, vaan kamera sattui olemaan lähellä, siinä on se ero, mistä syystä syytön ihminen kärsii! Rehtorin päätös ei ole asiallinen kun kyseessä ei ollut pahoinpitely. Hieno homma, että hallituksessa on järkeviä ihmisiä: rehtorin päätös pitää peruuttaa!

    • GerryAdams
      • Lapselleen hyvää haluava

        Järjettömäksi tää touhu on mennyt! Enkä yhtään ihmettele. Itse olen taistellut nyt 9 vuotiaan lapsemme vuoksi koska haluamme että hänen tyhmyyksille koulussa myös olisi seuraamuksia. Ollaan toivottu opettajalta että hänet poistetaan luokasta jos häiritsee tuntia niin me sitten tehdään kotona tekemättä jääneet tehtävät. Tai että jos ope ei saa lasta tekemään tehtäviä niin sitten jälkiistuntoon. Mut ei! Se on kuulemma lapsen nöyryyttämistä. Ei lapsemme kotona jätä tehtäviä tekemättä jos aikuinen sanoo. Jos tällaista alakoulussa niin millaista sitten yläkoulussa?


      • oona441
        Lapselleen hyvää haluava kirjoitti:

        Järjettömäksi tää touhu on mennyt! Enkä yhtään ihmettele. Itse olen taistellut nyt 9 vuotiaan lapsemme vuoksi koska haluamme että hänen tyhmyyksille koulussa myös olisi seuraamuksia. Ollaan toivottu opettajalta että hänet poistetaan luokasta jos häiritsee tuntia niin me sitten tehdään kotona tekemättä jääneet tehtävät. Tai että jos ope ei saa lasta tekemään tehtäviä niin sitten jälkiistuntoon. Mut ei! Se on kuulemma lapsen nöyryyttämistä. Ei lapsemme kotona jätä tehtäviä tekemättä jos aikuinen sanoo. Jos tällaista alakoulussa niin millaista sitten yläkoulussa?

        Olet ihan oikeassa siinä, että töppöilystä pitää tulla seurauksia. Jos ei lapsi sitä opi, voi olla edessä täysi-ikäisenä paljon pahemmat seuraukset. Jos luokassa yksi häiritsee, häiriintyy koko luokan työskentely. Eli koskaan ei ole kyse vain yhdestä oppilaasta. Ilta-Sanomissa oli lueteltu läheltä piti -tilanteita. Jos kaikki meni hyvin, olivat ope ja oppilas sen jälkeen taas hyviä kavereita. Yhdessäkään ei ollut mainittu minkäänlaisia seurauksia oppilaalle töppöilystä. Ei myöskään mainittu että oppilaille olisi jossain vaiheessa tehty selväksi mitä saa tehdä ja mitä ei ja mitä seurauksia tulee. Outoa, sanon minä.


      • kolikon toinen puoli
        Lapselleen hyvää haluava kirjoitti:

        Järjettömäksi tää touhu on mennyt! Enkä yhtään ihmettele. Itse olen taistellut nyt 9 vuotiaan lapsemme vuoksi koska haluamme että hänen tyhmyyksille koulussa myös olisi seuraamuksia. Ollaan toivottu opettajalta että hänet poistetaan luokasta jos häiritsee tuntia niin me sitten tehdään kotona tekemättä jääneet tehtävät. Tai että jos ope ei saa lasta tekemään tehtäviä niin sitten jälkiistuntoon. Mut ei! Se on kuulemma lapsen nöyryyttämistä. Ei lapsemme kotona jätä tehtäviä tekemättä jos aikuinen sanoo. Jos tällaista alakoulussa niin millaista sitten yläkoulussa?

        Lapsi voi kokea, että se on palkinto kun poistetaan luokasta. Jos haluaa pois epämiellyttävältä tunnilta, niin heti sitten riehuu.


    • ei vihreille

      Toivottavasti viherstalinistikokkarimedia tekee jutun näistä Kyllönen/Viljanen/Uutaniemi/Alanko-kahiluoto kytkennöistä.
      Tällä oikeusjutulla on valtava merkitys koulujen tulevaisuuteen. On pöyristyttävää että Marjo Kyllönen on saanut läpi sen::::::::: että koululaisraukat joutuvat sekä häirikkö, että maahanmuuttajien ongelmien hoitajaksi, kun eivät siihen pysty näköjään edes ammatti-ihmiset.
      Hienoa tietoa, ihme ettei sensuuri ole ed. viestiä poistanut?
      Netissä oli todella törkeä mamunuori joka huusi opettajalle ja pilasi koko luokan opetuksen, mutta se on nyt sensuroitu.
      http://www.youtube.com/watch?v=U_wd3HHK658
      Tätä ei ole vielä ehditty sensuroida
      http://www.youtube.com/watch?v=pnq3uoJ1CmE
      Sinä maksat turvapaikkabisneksen.

    • Sartsa Aarniokoski

      Kiesus avita!

      Lopetin opettajantyöt jo kolme vuotta sitten. Yhäpä vain kismittää, kun näitä uutisia lukee.

      Säälittävää touhua, reksit ja muut akat. Teineiltä nyt voi odottaa mitä tahansa mut esimiehiin yleensä pitäisi voida luottaa.
      No, eipä näihin nykyrekseihin kyllä ole luottaminen missään muuallakaan. Kytkökset ja poliittiset suhmuroinnin ovat heille tärkeämpiä kuin koulu. Tietenkin nämä pahimmat perseilijäreksit ovat kovimmalla äänellä kiljumassa kaikkea Scheissea lapsen edusta ja muusta. Poliittista peliä, uranrakentelua kaikki tyynni.

      Opettajat koettavat tehdä oppilaista kunnon kansalaisia. Vaikeaa on, kun lähiesimies ja virka-akat torpedoivat koko kasvatusalan.

      Koettakaa jaksaa, opet. Mä en jaksanut. Hengessä mukana olen!

      • Duanoini

        Korhosen on ihan turha tuhlata energiaan johonkin kanteluun hallinto-oikeuteen. Siellä on samat siskot ja veikot auttamassa siskoja ja veikkoja. Puhun omasta kokemuksesta kun kantelin valintapäätöksestä, jossa sosialidemokraattinen broileri valittiin opettajaksi, rehtorin ja koululautakunnan ollessa sosialidemokraattinen ja ylipäänsä koko koulun hallinnon ollessa korvamerkitty sosialidemokraateille siinä kaupungissa. Kokoomukselle oli varattu eräs toinen koulu, ja keskustalle eräs kolmas. Täysin puoluevallassa koko kaupunki. Hölmö olin kun en uskonut tätä vaikka omat kokemukseni monien vuosien ajalta jopa lapsuusvuosista koululaisena tuossa kaupungissa osoitti puolueiden "terrorismin" ja nepotismin räikeyden. Stipendit saivat aina koulun puoluetaustan kanssa samat oppilaat, siis puoluepolitrukkien lapset jne. Niin ja se kanteluni hallinto-oikeuteen: sitä ei armollinen hallinto-oikeus ottanut koskaan edes viralliseen käsittelyyn, joten sitä ei voi lukea mistään netistä. Minulle lähetetty vastaus joltain oikeussihteeriltä oli ympäripyöreää liirumlaarumia: vaikka myönnettiin että minulla oli selkeästi laajempi työkokemus niin silti väännettiin että valituksi tulleella opettajalla oli laajempi "kansainvälinen" kokemus. Kyllä ei voi muuta sanoa kuin mitä Lasse Lehtinen sanoo: demarin kaveri on aina demari.


    • Vaihteistoöljyt

      Hei oletteko muuten huomanneet, että ei enää liekehdi tämäkään keskustelurihmasto. "Systeemi" on taas voittanut. Kevät koittaa Korhoselle. Ja kansa odottaa taas vappua ja kesää ja bikiniraitoja... Joku "lesoaminen" ei vois vähempää kiinnostaa kun kiinnostaa jokakesäinen Suomi-neidon arvoitus...

    • Sikafa

      http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288562277946.html

      Aika kuvaavaa, että lausunnossa vain toistetaan tyypillinen viranomaisargumentti: "ei anna aihetta toimenpiteisiin" ja sitten myös keskitytään tapahtumaan eikä prosessiin eli työnantajan lainvastaiseen reagointiin työntekijää kohtaan.

      • Sikafa2

        Siis aivan fantastista! Tämähän on loistava, kertakaikkiaan fantastinen työkalu, jota voi käyttää missä vain milloin vain: "EI ANNA AIHETTA TOIMENPITEISIIN" Tämä tulisi kirjata jopa perustuslakiin, elikkä: koska viranomaisen pitää toimissaan noudattaa tarkasti lakia, niin SE EI ANNA AIHETTA TOIMENPITEISIIN! Loistavaa! Mahtavaa! Kyllä Suomi on hyvä maa! Täällä kaikki on hyvin. Maailman vähiten korruptoitunein maa!


    • peruttu263547

      lautakunta perui erottamisen.

    • Alppilankoulunoppila

      Olen alppilan koulusta ja voin vain sanoa, että asiaa käsiteltiin koko aika netissa ja mediassa enemmän mitä koulussa.
      Kaikki on palautunut arjeksi. So What? Alppilassa on hyvä meininki ja voin sanoa, että on niitä enemmänkin riehuvia kouluja ja alppilassa oppii hyvin, koska opettajat ovat hyviä työssään. PEACE!

    • pilipalipilotti52

      Karttakeppi takas ni alkaa oppilaat käyttäytyy.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe