Löytyykö täältä

vähää-vaille-70

pätevää "nörttiä" joka osaisi opastaa Win 7 käyttiksen asennuksessa vista koneeseen.
Kone on Fujitsu Siemens pöytäkone ja yritän tehdä puhtaan asennuksen.
Nyt kun yritin asentaa niin se menee tilaan jossa se tutkii aikasempaa asunnusta ja herjaa mm. sitä että koneella ei ole sopivaa CD/DWD ajuria. Ilmoitti sen mallin joka pitäisi asentaa? Kävin sen lataamassa Fujitsu Siemens sivuilta ja purin sen winzip ohjelmalla ja sitten tallensin sen muistitikulle ja yritin uudestaan asennusta, mutta ei se kelvannut kuitenkaan.

Olen jonkinverran asennellut XP-käyttiksiä ja kerran Vista koneeseen Win seiskan (puhdas asennus), eikä mitään ongelmia ole ollut.
PS. Tälle samalle koneelle olen asetanut myös Ubuntun ja silloin kone boottasi ilman mitään säätöjä biosiin.
Nyt olisi tarkoitus että ubuntu saa mennä samassa "rytäkässä" jos vain onnistun seiskan asentamaan.

27

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 0hm0

      Älä usko tätä juttua, mutta minä tekisin sen.....
      -Ubuntun asennuslevyllä Gpartedilla kiintolevyt "sileäksi"
      -biosista kone boottaamaan levyltä ( koneen uudelleen käynnistys)
      -seiskan levyt sisään (oikeassa järjestyksessä)
      -2 päivää ajurien haeskelua päivityksiä yms. (LibreOfficen ja VLC asentelua)


      Tämän jälkeen voitkin sitten asentaa sen Ubuntun seiskan rinnalle ja 2 viikon kuluttua voitkin poistaa sen seiskan kokonaan...

    • Minkä bittisen version yritit asentaa Windows 7 käyttöjärjestelmästä? Entä onko media ns "puhdas" Eli se ei ole jonkun muun koneen palautuslevy?

      Mikä tuo virheilmoitus siis tarkalleen oli?

      • palautettaja

        Hyvä vapunen, kerrankin kysyt oikeita asioita *thumbs up*


    • Tämä varmin
    • vähää-vaille-70

      "Mikä tuo virheilmoitus siis tarkalleen oli?"
      En nyt muista tarkalleen sen virheilmoituksen muotoa, mutta kyseessa oli koneen CD/DWD ajuri joka ei toinimisi seiskassa. Plus näkyi myös tarkka ajurin nimi jonka voi hakea ohjelmaan eri lähteistä sen asennuksen siinä vaiheessa. Huom. asennusta ei voinut jatkaa, kun ei ollut hyväksyttävää ajuria!

      Täältä http://www.mydigitallife.info/official-windows-7-sp1-iso-from-digital-river/ olin imuttanut suomenkielisen seiskan. On myös enggu kielinen (tehtaan paketti) versio joka käyttätyy samalla tavalla.

      Voisiko olla niin että kone ei oikealla tavalla boottaa, kun se lähtee ikäänkuin päivittämään sitä Vistaa?
      Mielestäni asennus tulisi alkaa siten että kun kone bootataan niin ensiksi valitaan osiot mihin asennetaan uusi käyttis?
      Entä sitten jos seiska ei toimisikaan sillä alkuperäisellä CD/DWD ajurilla?

    • vähän yli 70

      >Nyt kun yritin asentaa niin se menee tilaan jossa se tutkii aikasempaa asunnusta ja herjaa mm. sitä että koneella ei ole sopivaa CD/DWD ajuria.<

      CD- tai DVD-asema ei tarvitse mitään erillisä ajureita.

    • Nyt painat

      Kun kone lähtee käynnistymään F8 nappia niin saat valita joko cd/DVD tai kiintolevy ja valitset DVD aseman.Voit painella sitä useamman kerran että valintaruutu aukeaa.

    • 0hm0

      >Nyt kun yritin asentaa niin se menee tilaan jossa se tutkii aikasempaa asunnusta ja herjaa mm. sitä että koneella ei ole sopivaa CD/DWD ajuria.<


      Jos se Visva v1ttuilee, niin poista se.

    • vähää-vaille-70

      "Kone kyllä boottaa oikein. Teitkö asennuksen tämän ohjeen mukaan? "
      Kyllä se avautui sellaiseen näkymään!
      "valitse asennettava kieli, ajan ja rahayksikön muoto ja näppäimistöasettelu"
      Mitään valintaa ei Suomenkielisessä versiossa tarvinnut muuttaa, ohjelma esitti jo valmiiksi kaikki kolme kohtaa, Mutta enggu vesiossa niitä olisi pitänyt muuttaa, mutta en jatkanut koska kielivalintaa ei voinut muuttaa.

      Sitten kun klikkasisn eteenpäin niin asennusohjelma lataili, tutki konetta ja jossain vaiheessa se ilmoitti siitä CD/DWD ajurin yhteensopimattomudesta.

      Olin jo aikaisemmin tutkinut sitä mahdolisuutta että päivitän vistan suoraan verkon kautta ja latasin sellaisen apuojelman joka tutkii koneen sopivuutta seiskalle. Siellä se myöskin herjasi sitä samaa ajuria... ?

      "Kun kone lähtee käynnistymään F8 nappia niin saat valita joko cd/DVD tai kiintolevy ja valitset DVD aseman.Voit painella sitä useamman kerran että valintaruutu aukeaa"
      Jos saan saan tätä kautta asennettua, niin miten saan sen registeröityä... nythän käsittääkseni voisin käyttää vistan Product Key tunnusta?

    • key, key

      >Jos saan saan tätä kautta asennettua, niin miten saan sen registeröityä... nythän käsittääkseni voisin käyttää vistan Product Key tunnusta? <

      Ei sinun tarvitse rekisteröityä, ainoastaan Product Key tunnus on pakollinen.

    • "...kun yritin asentaa niin se menee tilaan jossa se tutkii aikasempaa asunnusta ja herjaa mm. sitä että koneella ei ole sopivaa CD/DWD ajuria."

      Kertokaa joku minulle miten on mahdollista että asennusohjelmaa luetaan onnistuneesti asennus DVD:ltä mutta DVD asema ei "toimi" kun DVD aseman "ajuri" puuttuu???

      Haiskahtaa aprillipilalta. Juttu on kirjoitettu aprillipäivänä.

      • key, key

        >Haiskahtaa aprillipilalta. Juttu on kirjoitettu aprillipäivänä. <

        Kysyjällä on kaksi DVD asemaa. Jo ensimmäisestä viestistä huomasin, että aprilliä tämä on, mutta annetaan hänen luulla onnistuvansa.


    • vähän yli 70

      "Kysyjällä on kaksi DVD asemaa. Jo ensimmäisestä viestistä huomasin, että aprilliä tämä on, mutta annetaan hänen luulla onnistuvansa."
      Kysyjän konessa on vain DVD asema, kysyjällä on muutakin tekemistä kuin lähetellä tänne jotakin pilaa.

      "Kertokaa joku minulle miten on mahdollista että asennusohjelmaa luetaan onnistuneesti asennus DVD:ltä mutta DVD asema ei "toimi" kun DVD aseman "ajuri" puuttuu???"
      Nyhän on kysymys siitä että asennusohjelma näkee (tai on näkevinään) että Win 7 tarvisee erilaisen ajurin kuin mikä nyt on koneessa.

      "Ei sinun tarvitse rekisteröityä, ainoastaan Product Key tunnus on pakollinen"
      Siinäpä se mistä sen tunnuksen "taion" kun asennusmedia on imutettu netistä? Tarkoitan sitä jos teen puhtaan asennuksen.

      • "...asennusohjelma näkee ..."

        Ei se DVD asemalta käynnistettävä asennusohjelmä "näe" yhtään mitään mistään jos DVD asema ei toimi, ja jos taas asennusohjelma "näkee" jotakin niin silloin jauhat todistettavasti hevonpaskaa puuttuvista ajureista koska se DVD asema TOIMII JO!!!


    • vähää-vaille-70

      "Ei se DVD asemalta käynnistettävä asennusohjelmä "näe" yhtään mitään mistään jos DVD asema ei toimi, ja jos taas asennusohjelma "näkee" jotakin niin silloin jauhat todistettavasti hevonpaskaa puuttuvista ajureista koska se DVD asema TOIMII JO!!! "

      Eipä tunnu sullakaan olevan käyttiksen asennuksesta kovin VAHVAA tietoa, kun alat tällaista väittämään.
      TOTTA ON JOKA SANA mitä olen asiasta kirjoittanut!!!!!!!!!!

      Oletko koskaan tormännyt http://keskustelu.hardware.fi/t.cfm/f-257/opas_windows_7_kayttojarjestelman_asennus_suomenkielinen_windows-878453/ tällä tavalla tapahtuvaan asennukseen ?
      Siinä asennusohjelma ihan oikeasti tutkii mitä kone on "syönyt" ennen asennusta. Minullekin tämä on ensimmäinen kerta kun tähän törmään. En olisi täällä kyselemässä jos asennus menisi silleen kun olen aikaisemmin tottunut.

      • "1) Laita Windows 7:n asennuslevy tietokoneesi DVD-asemaan ja käynnistä tietokone. "

        Haloo!!!!

        JOS asennus lähtee KÄYNTIIN DVD levyltä, niin se DVD ASEMA TOIMII JO!!!!!!! ja mitään ajureita ei enää tarvita.


    • vähää-vaille-70

      "JOS asennus lähtee KÄYNTIIN DVD levyltä, niin se DVD ASEMA TOIMII JO!!!!!!! ja mitään ajureita ei enää tarvita."

      Tietenkin se toimii niin kauan kun koneella on Vista, mutta kun koneeseen on asennettu Win seiska niin toimiiko se sitten, onkin eri asia?

      Sitäpaitsi lähteehän nytkin asennusohjelma käyntiin, mutta kun tullaan siihen vaiheeseen että pitäsi se ohjelman esittämä ajuri hakea. Kun ei ole ajuria niin asennus pysähtyy siihen!

      • Se kiintolevyllä oleva Vista ei vaikuta asiaan pätkän vertaa kun koneen buuttaa Windows asennus DVD levyltä.

        Miksi trollailet täysiä älyttömyyksiä?


      • tiritie
        f.e.dzerzhinsky kirjoitti:

        Se kiintolevyllä oleva Vista ei vaikuta asiaan pätkän vertaa kun koneen buuttaa Windows asennus DVD levyltä.

        Miksi trollailet täysiä älyttömyyksiä?

        Hyvä fede.. Itellä ollu sama ongelma jonku wintööt 7 levyn kans, kyselee ajuria ja mikään ei kelpaa. Kyseessä oli vanhempi 7 asennuslevy. Buuttaa ja asennus käynnistyymut yhtäkkiä vaatii ajuria asemalle. Uudempi 7 levy korjas onkkelman.


      • tiritie kirjoitti:

        Hyvä fede.. Itellä ollu sama ongelma jonku wintööt 7 levyn kans, kyselee ajuria ja mikään ei kelpaa. Kyseessä oli vanhempi 7 asennuslevy. Buuttaa ja asennus käynnistyymut yhtäkkiä vaatii ajuria asemalle. Uudempi 7 levy korjas onkkelman.

        Trolololoooo


    • toni.

      seiskan levy pesään ja koneen uudelleenkäynnistys

      kun siinä vilkkuu mustalla pohjalla ......DVD niin painat enteriä niin pian alkaa tapahtua noin https://makee72.pp.fi/win7asennus.html

      kun päästään tuohon saakka https://makee72.pp.fi/images/win7asennus6.jpg niin klikataan tuosta asema asetukset

      aukeaa tuo https://makee72.pp.fi/images/win7asennus7.jpg ja siitä valitset levyt mitkä alustat, se varoittaa että menetät tietoja mutta itse alustin tässä koneessa kaikki kolme (C-D-ja järjestelmän varaama) (siis alustetaan seiskan asennusohjelmassa seiskan levy pesässä)

      nyt kone on (tyhjä)

      sitten tuo kuvan oikeassa alanurkassa >seuraava< tulee atiiviseksi ja siitä klikkaat niin se alkaa asentamaan järjestelmää (miettii välillä pitkäänkin)

      jossain vaiheessa kysyy verkkoa niin laita kotiverkko

      voi olla ettei mene nettiin ja tulee henkselit tuohon verkonmerkkiin kellon viereen niin mene laitehallintaan ja katso onko siellä verkkokorttia näkyvissä http://i1124.photobucket.com/albums/l563/Toni_Smolander/Verkkokortti_zps207935a8.jpg jos ei ole niin on mentävä nettiin sitten tuollaisella http://www.verkkokauppa.com/fi/product/3828/qxc/D-Link-DUB-E100-USB-2-0-verkkosovitin-tietokoneeseen sillä se menee nettiin kun laittaa usb pään koneeseen ja yhdistää tuon ulkopuolisen verkkokortin modeemiin (ethernet), eroja nettinopeudessa ei huomaa

      jos haluaa mahdollisesti häipyneen sisäisen nettikortin toimimaan niin se ajuri on ladattava netistä tai ajettava ohjelma kaapista löytyvältä levyltä. ise ajoin levyltä ja tallensin vielä se muistitikulle josta sen voi ladata koneelle jos tulee tarvetta (levyllä paljon muutakin sälää)

      toinenkin kone jossa myös seiska ja samalla tavoin alustin mutta siinä netti säilyi

      asennus tuntuu pysähtyvän välillä mutta kyllä se jatkuu ja vaikka sen pysäyttäisi väkisin niin tuo käynnistä sammuta ja uudelleen käynnistä säilyy josta levy pesään ja uudelleen käynnistys ja sitten enter ( ei liian aikaisin tai voi mennä biosiin) niin asennus alkaa ja osaa jakaa levyt oikein osioinnin mukaan

      kysy jos tulee jotain epäselvyyksiä mutta helppo homma mielestäni

      • toni.

        vielä tuosta mahdollisesti häipyneestä nettikortin ajurista, netti toimii kyllä mokkulalla ja tuolla ulkopuolisella kun ne on usb portissa koneessa mutta tuo ethernet portin sisäinen nettiukortti ei toimi suoraan modeemista jos ajuri on häipynyt, siis se on ajettava koneeseen uudestaan


      • asentanut monta
        toni. kirjoitti:

        vielä tuosta mahdollisesti häipyneestä nettikortin ajurista, netti toimii kyllä mokkulalla ja tuolla ulkopuolisella kun ne on usb portissa koneessa mutta tuo ethernet portin sisäinen nettiukortti ei toimi suoraan modeemista jos ajuri on häipynyt, siis se on ajettava koneeseen uudestaan

        Ei se asennus tarvitse mitään nettiä.


      • toni.
        asentanut monta kirjoitti:

        Ei se asennus tarvitse mitään nettiä.

        ei asennus tarvitse nettiä mutta toimiva netti on mukava olla myöhemmin että pääsee vaikka tänne kirjoittelemaan ja netissä windowsin aktivointi onnistuu helposti


      • toni.
        toni. kirjoitti:

        ei asennus tarvitse nettiä mutta toimiva netti on mukava olla myöhemmin että pääsee vaikka tänne kirjoittelemaan ja netissä windowsin aktivointi onnistuu helposti

        vielä tuosta alustuksesta, viimeksi kun laitoin uusiksi meni järjestelmän varaama osio levyllä fat32 tiedostoksi? ja en sitä huomannut kuin vasta asennusvaiheessa kun kone teki tarkistuksen kun yksi levy oli fat32

        pysäytin asennuksen ja uudestaan ja nyt katsoin niin olihan se jostain syystä näin, no klikkasin päivitä ja vaihtui ntfs tiedostojärjestelmäksi ja siitä sitten seuraava

        siis kannattaa katsoa mitä siinä levyllä näkyy kun sen on alustanut ettei käy niin kuin minulla

        tuossa vielä tuo https://makee72.pp.fi/images/win7asennus7.jpg siis kokonaisuudessaan helppo homma ja kysyy selvästi mitä tehdään muutamassa paikassa ja yleensä homma menee suorastaan ihan itsekseen valmiiksi


      • toni.
        toni. kirjoitti:

        vielä tuosta alustuksesta, viimeksi kun laitoin uusiksi meni järjestelmän varaama osio levyllä fat32 tiedostoksi? ja en sitä huomannut kuin vasta asennusvaiheessa kun kone teki tarkistuksen kun yksi levy oli fat32

        pysäytin asennuksen ja uudestaan ja nyt katsoin niin olihan se jostain syystä näin, no klikkasin päivitä ja vaihtui ntfs tiedostojärjestelmäksi ja siitä sitten seuraava

        siis kannattaa katsoa mitä siinä levyllä näkyy kun sen on alustanut ettei käy niin kuin minulla

        tuossa vielä tuo https://makee72.pp.fi/images/win7asennus7.jpg siis kokonaisuudessaan helppo homma ja kysyy selvästi mitä tehdään muutamassa paikassa ja yleensä homma menee suorastaan ihan itsekseen valmiiksi

        nuinnikkään http://i1124.photobucket.com/albums/l563/Toni_Smolander/Levyt_zps9ad7f29d.jpg


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      80
      3530
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3314
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3059
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1951
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      144
      1522
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1292
    Aihe