Palasimme Ateenasta eilen

Matkailija5

Olimme Ateenassa 10 pv:n reissulla, hinta keskustan hotelissa matkoineen, ja runsaine aamupaloineen oli 2 hengeltä 850€. Ainakin 10 eri henkilöä ,(ravintolat, taksit jne kysyivät, mistä olemme , vastaus Suomesta herätti vain positiivista hymyä.
Halvallakin pärjää ja näkemistä pienellä kävely etäisyydellä rittää, Agropolis,Lykavittos, museoita paljon,Plakan vanhakaupunki, Faliraki jne. Taksit ovelia puijaamaan vähän lisää liksaa, selvitä tarkasti ensin tietääkö taksi oikeasti haluamasi osoitteen ja hinta sinne. Taksien etulaudassa on jo lappu englanniksi, jos kuljettaja ei tarjoa kuittia, ei asiakkaalla ole velvollisuutta maksaa. Tätä tuskin juuri asiakkaat valvovat. Turistimatkailukohteiden hinnat eivät ole kovin korkeat. Kreikka alkaa olla halpa matkailumaa, tosin tarkkana saa olla joka paikassa, kauppiaat osaavat kyllä rahastaa, etukäteen hintojen selvittäminen kannattaa.

6

2471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiinnostunut3

      Onko Ateenassa muuta nähtävää kuin nuo Antiikin Kreikan rauniot?

      Onko shoppailupaikkoja? Onko Ateenassa tai Kreikassa yleensä kauppakeskuksia ja minkänimisiä? Vai onko lähinnä toreja tai basaareja?

      Onko Ateenassa toimiva julkinen liikenne, onko metroa vai tapahtuuko liikkuminen jalan ja taxilla?

    • ex ateenalainen

      Ei ole, Ateena on aivan pikkukaupunki verrattuna exim Helsinkiin!
      Shoppailupaikkoja ei ole, vain paikalliset bazaarit joissa tingitaan kuten Afrikassa.
      Julkisia kulkuneuvoja ei ole, kaikki kavelevat kilometreja toihin, ja kameleilla liikutaan. Takseja kayttavat kaikki, etenkin lapset koulumatkoilla.
      'Voi anna mun kaikki kestaa !!!!!!!

      • Kuion

        Hei, Sinä varmaan tunnet Ateenan ilmaston nimimerkistä päätellen... Millainen sää siellä on joulukuussa, keskimäärin? Meillä on tarkoituksena käydä siellä joulun ja vuodenvaihteen välipäivinä, ei toki millään "aurinkomatkalla", vaan tutustumassa kaupunkiin edes noin päällisin puolin. Mitä mieltä oot, onko syytä, miksi kannattaisi mennä juuri silloin ja vastaavasti, miksi ei kannattaisi?


    • ex-ateenalainen

      Ateenassa on talvi joulukuussa. Esim lammitys laitetaan paalle jo marraskuun puolessa valissa.
      Vaikka ilmasto on tietenkin leuto Suomeen verrattuna, kannattaa varautua paksulla takilla ja esim farkuilla. Paivat voivat olla lampimiakin, jos aurinko paistaa, ja siella se yleensa aina paistaa.
      Katso www.weather.com saatiedotuksia lampotilan suhteen.
      Vuosikymmenia sitten Ateenassa satoi lunta uuden vuoden aattona!

      Itse joka palelen aina, minulla on paallani villapusero ja lammin takki, ja huivi, paivisinkin.
      Muista etta Kreikan ilmasto on kosteaa, eli kylmyys tunkeutuu luihin saakka. Suomessa sen sijaan pakkasillakin ei niin palele, kun on kuiva ilmasto.
      Ota selville, mita on auki joulupyhina. Kreikkalaiset juhlivat Uuta vuotta enemman kuin varsinaista joulua. Ateena ei nuku koskaan, siella on meininki paalla yota paivaa.

      En osaa nyt teita neuvoa sen enempaa, miksi kannattaisi tai ei kannata menna sinne juuri joulun aikoihin. Voi olla etta tietyt museot ovat kiinni pyhapaivina ja sellaista. vaan kylla Ateenassa kannattaa kayda, etsimassa kulttuuria.
      Siella on hyvia kivoja ja kaiken hintaisia ravintoloita, ja shoppailukin on kivaa. Huom. alennusmyynnit alkaa vasta pyhien jalkeen tammikuussa, jolloin paljon tarjouksia.
      Hyvat lomat teille !

    • jokaisellejotain

      Ateena on todella monipuolinen ja sopii siksi kaikenlaisille matkailijoille, jopa lapsiperheille. Raunioiden ja museoiden lisäksi shoppailumahdollisuudet ovat loistavat niin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin. Vaikka tunnetuin ostoskatu on Ermou, itse shoppailen sen viereisillä kaduilla, joilla hinnat ovat huomattavasti huokemmat. Myös muutama suuri ostoskeskus on ihan Syntagman läheisyydessä, esim. Notos Galleries ja Golden Hall. Julkinen liikenne kattaa loistavasti koko Ateenan, metrolla pääsee parhaiten kohteelta toiselle, mutta myös raitiovaunut ja bussit ovat suosittuja. Yhteislipulla käytät niitä kaikkia. Parhaiten saat selville kaiken Ateenaa koskevan lukemalla itse kreikkaan.net-sivuston Ateena-osion, joka on LAAJA, osoite tässä: http://kreikkaan.net/matkakohteet/ateena

    • voisinvaikkamennauudes

      Itsekin juuri palasin Ateenasta. Ensimmäistä kertaa olin siellä ja yllätti positiivisesti. Todella hyvä kohde jossa vaikka mitä. Tosin se muistettava, että huonojalkaisen kohde se ei ole, kadut kivisiä ja kapeita ja väkeä paljon ja liikenne hurjaa. Hyvä palvelu kaikkialla, nähtävää runsaasti. Piraeuksessa kävin myös, siellä tosin ei ole mitään kovin kiintoisaa. A.p:n listaan kohteista lisään vielä Filipappoksen kukkulan, Bernake-museon sekä tietenkin Arkeologisen museon joka on must. Ruoka on halpaa, erilaisia kahviloita ja snack bareja löytyy joka askelella. Sitten on tietysti tasokkaammat ja sitä hintavammat ruokapaikat. Vaihtoehtoja lukemattomia. On kaupoissa sekä laatutavaraa että turistikrääsää. Politeia-kirjakaupassa hyvä valikoima englanninkielisiä kirjoja, googlaa sijainti. Minimarketeja joka kadunkulmassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe