Asuntojen hinnat Kanariansaarilla

Maastamuutto edessä

Asuntojen hinnat ovat laskeneet mannerespanjan lisäksi myös Kanariansaarilla ja hinnat laskenevat työttömyyden myötä edelleenkin?

http://espanjasta.blogspot.fi/2011/04/asunnon-osto-pankilta.html

Sieltä saisi parin vuoden vuokrarahoilla oman kämpän. Kuulostaako hyvältä?

Espanjassa tuntuu kaikilla olevat tosi tilavat asunnot. Miten sikäläisissä kerrostaloissa mahtaa asumisen ( yhtiövastikkeen ) hinta korreloida asunnon pinta-alaan?

Onko sikäläiset kerrostalot yleensä vuokratonteilla vai omistaako taloyhtiö yleensä tontin jolla rakennus on?

Miksiköhän sikäläiset asuntojen myynti-ilmoitukset ovat aina noin epämääräisesti kuvattuja? Kaikki päätöksentekoon vaikuttavat asiat halutaan ilmeisesti salata.

Omituista kaupankäyntiä.

28

2038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Kyllähän se ostos täytyy paikanpäällä käydä tekemässä, hinnat alkaa olla melko houkuttelevalla tasolla. On alkanut suututtaa tämä elämän epävarmuus, omalla tulotasolla työkyvyttömyyseläkkeellä eläisi kyllä herroiksi hiperdinon ja mercadonan elintarvikehinnoilla.

      Olen harkinnut vakaasti sairastuvani niin vakavaan masennukseen, etteivät perkeIe saa minua kuntoutettua edes postimerkkejä nuolemaan. Sitten kämppä lihoiksi ja Kanarialle.

      • Edelliselle!

        Toivon sinulkle sairautta, jota ei tarvi teeskennellä,kovaa kohtaloa sairauden runtelemana


      • qpoehf¨pqnf
        Edelliselle! kirjoitti:

        Toivon sinulkle sairautta, jota ei tarvi teeskennellä,kovaa kohtaloa sairauden runtelemana

        Aivan! Meillä Suomessa on jo tarpeeksi noita kelmejä ketaleita jotka elävät toisten töillä. Monet noista ryökäleistä ovat terveempiä kuin useat, vastuuntuntoiset työssä kävijät.


      • ...
        qpoehf¨pqnf kirjoitti:

        Aivan! Meillä Suomessa on jo tarpeeksi noita kelmejä ketaleita jotka elävät toisten töillä. Monet noista ryökäleistä ovat terveempiä kuin useat, vastuuntuntoiset työssä kävijät.

        Noh noh, eipä manata paholaisia toisille, painelkaapa takaisin töihinne, tienaamaan minulle eläkettä. Lupaan muistella teitä Puerto Ricon rinteellä, studioni parvekkeella kun aurinko kiipeää laakson päälle. Sitten menen tosin aamu-uinnille ja unohdan teidät. Mutten panostanne. Kiitos.


      • Rikas1
        qpoehf¨pqnf kirjoitti:

        Aivan! Meillä Suomessa on jo tarpeeksi noita kelmejä ketaleita jotka elävät toisten töillä. Monet noista ryökäleistä ovat terveempiä kuin useat, vastuuntuntoiset työssä kävijät.

        Koska menet töihin?


    • voi ei!

      Voi voi. Lisää pankkien käsiin ajautuneita myyntisivustoja.

      Sieltä voi näköjään ostaa uuden karhean asunnon täkäläisen putkiremontin hinnalla? Tinkimisen varaa on runsaasti ja isommissa erissä ostettaessa saa vieläkin muhkeampia ryhmäalennuksia..

      Täkäläisen kuplahintaisen neukkukuution hinnalla saisi vastaavia murjuja reilusti yli puoli tusinaa.. Säätkin olisi taatusti mukavammat..

      http://www.servihabitat.com/buying/mapa-provincia/home/sta-cruz-tenerife
      https://www.bbvavivienda.com/

      Kuka tänne enää jää ja kuka näitä suomen hintoja enää maksaa?

      • Late_LA

        "Kuka tänne enää jää ja kuka näitä suomen hintoja enää maksaa?"

        Varmaan ne, joilla on töitä ja velkaa? Sosiaaliedut ovat myös Suomessa moninkertaisesti paremmat kuin Espanjassa.


    • globalproperty

      Itse ulkosuomalaisena olen jo useita vuosia syrjäsilmällä uutisten ja lehdistön kautta seurannut Espanjan yleisen taloustilanteen kuin kiinteistökaupankin kehitystä.

      Olen hieman harkinnut, sekä punninnut puolesta ja vastaan josko asunnon hankinta ja Espanjaan asettuminen olisi itselleni sopiva vaihtoehto.

      Kokonaisuuteen tietenkin liittyy monet eri tekijät ja yksi huolen aihe on se tuleeko Espanja saamaan kansantaloutensa jossakin vaiheessa takaisin hyville raiteille, kuten toivon. Vuosia se oli suurelta osin rakennus- ja kiinteistöbuumin varassa ja kuplan puhjettua Espanjan talouden tietty onttous paljastui.

      En ole nähnyt uutisia joissa kerrottaisiin millaisia keinoja ja uudellensuuntauksia Espanja suunnittelee pysyvän ja kantavan talouden muutoksen aikaansaamiseksi. Mitkä olisivat pitkän aikajanan tieto-taidon ja tekniikan toimialoja joihin maan kannattasi investoida? Espanjastahan voisi tulla mm. yksi aurinkoenergian spesialisti ja jopa energian viejämaakin.

      - http://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinkovoima_Euroopan_unionissa

      - http://fi.wikipedia.org/wiki/Uusiutuva_energia_Espanjassa

      Mitä sitten Espanjan kiinteistömarkkinoihin tulee, niin kiinnostaisi tietää millaista prosenttiosuutta edustavat asuntokauppaan liittyvät pakolliset kustannukset, verot ym. itse kauppahinnan lisäksi. Lieneekö oheiset tiedot edelleen ajankohtaisia?

      - http://www.globalpropertyguide.com/Europe/Spain

      Entä omistusasuntoon liittyvät veroluontoiset vuosittaiset rasitteet.

      Samoin kerrostalojen yhtiöjärjestelyyn liittyvät tekijät ja asunto-osakkaiden vastuut. Vakavien rahaongelmien ja työttömyyden alla olevat osakkaat riskeeraavat olla maksamatta osuuttaan ja kiinteistön muukin ylläpito jää hoitamatta. Kaatuuko toisten osakkaiden maksamattomat yhtiövastikkeet toisten vastuulle, eli ovatko osakkaat yhteisvastuullisia? Kaikki oleellinen ja konkreettinen Espanjassa huoneiston tai villan omistamiseen liittyvä kiinnostaa.

      Alla oleville sivuille on kerätty varsin paljon tietoa, mutta valitettavasti erityisen huonosti jäsenneltynä jossa liki kaikki on kompressoitu yhteen putkeen ja tiedon hakeminen on erityisen työlästä. Nyt teksti on suorastaan tuskallista luettavaa informaatiota hakiessa.

      Blokin pitäjän tulisi loogisesti ja selkeästi väliotsikoin eritellä asuntokauppaan liittyvät eri osalueet ja laatia asianmukaiset kappalejaot lukemisen helpottamiseksi niin, että kaiken tarvitsemansa oleellisen havaitsee jo yleissilmäyksellä. Nyt hänen muutoin hyvä informaatiotyösnä menee osin aivan hukkaan.

      - http://espanjasta.blogspot.com.es/search/label/Asunto osto

    • Kupla-uunon kaveri

      globalproperty kirjoittaa asiaa. Ihme ettei Espanjalaiset satsaa markkinointiin?
      Luulisi että tässä olisi heidän ongelmiinsa toimiva ratkaisu.

      Ehkä Espanjalla pyyhkii myös tällä kiinteistötrokaamisen saralla niin Loistavasti ja Fantastisesti ettei heidän yksinkertaisesti KANNATA satsata tämmösiin vähäpätösiin liirumlaarum juttuihin..

      Se riski siinä tietysti heidän kannalta olisi että esimerkiksi täältä suomesta saattaisi hyvinkin lirvahtaa jatkossa vuosittain muutama sata korkeasti koulutettu huippuunsa motivoitunutta ammattilaista ihan vaan täkäläisiä järjettömiksi vedätettyjä asumisoloja pakoon.

      Voin vain kuvitella minkätasoinen ongelma se olisikaan vastaanottajamaalle! Ilmaista valmiiksi koulutettua viimeisen päälle ammattiväkeä olisi tulossa jos vaan edes pikkusen viitsittäis nähdä vaivaa.

      Veikkaanpa että siihen tulijoiden joukkoon sopisi runsaasti yrityksen perustamisesta haaveileviakin. Mikä kataistrooffi se vastaanottajamaalle olisikaan.

      Hmm. Ehkä heidän siis kannattaa jatkaa vanhalla linjalla, tietojen panttaamista.
      Sitäpaitsi onhan heillä niitä afrikasta veneillä tulevia moniosaajia joten paskaakos niiden mitään muuta kannattaa tehdäkkään.

      • Eko Noomi

        Nythän on niin, että juuri nythän ei kananta ostaa Espanjasta asuntoa. Hinnat tosin houkuttelevat. Kävelin keskitalvella Puerto DeLaCruzin ja Palman SantaCruzin katuja ja ihmettelin kun joka paikassa oli ikkunoissa ja parvekkeilla niitä se vende-lappusia. Muutaman kerrostalon etuovessa oli eriteltyjä hintoja, hinnat olivat laskeneet jopa 30...40% kahdessa vuodessa. En muista että samanlaista myyntibuumia olisi ollut niinä 30 vuotena joina olen Kanarialla talvehtinut.Ei todellakaan ole tiedossa mihin hinnat vielä menevät, ainakaan ne eivät nouse lähiaikoina.
        Sen sijaan kannattaa ottaa vuokrakämppä suosikkialueeltaan ja seurailla siitä käsin omistusasuntojen hinnan kehitystä. Ja euroopan taloutta.


    • globalproperty

      >> Sen sijaan kannattaa ottaa vuokrakämppä suosikkialueeltaan ja seurailla siitä käsin omistusasuntojen hinnan kehitystä. Ja euroopan taloutta.

      Tämän hetken Espanjan ja Euroopan tilanteessa ei varmastikaan ole kiirettä Espanjasta asunnon ostoa harkitsevalla vaan kannattaa mieluummin vuokralta käsin kaikessa rauhassa tarkkailla tilanteen kehittymistä ja samalla tutustua lähemmin harkitsemiinsa eri alueisiin.

      Itse olen erityisen huolissani Espanjan kyvystä ponnistaa uudestaan taloudelliseen tasapainoon. Vaikea yhdistelmä: kriittisellä tasolla tapissa oleva valtionvelka, taantuma ja masiivinen työttömyys, sekä mitä ilmeisempi kansantalouden liika ysipuolisuus (?).

      Toivottavasti Espanja saa kansantaloutensa kantaville uomille vaikka tällä hetkellä tilanne on aivan erityisen vaikea. Harmittaa ihan espanjalaisten puolesta, jotka kokonaisuudessaan ovat sympaattista väkeä.

      Olisi kiinnostava lukea millaisia suunnitelmia ja visioita Espanjalla on maan talouden kehittämisen suhteen, sillä pelkät säästötoimet eri tasoilla ja talouden alueilla eivät yksin ole riittäviä.

      "Taantuman kourima Espanja on turvautunut eläkevaroihinsa rahoittaakseen julkista talouttaan, kertoo talouslehti Wall Street Journal. Tämä herättää kysymyksiä varojen riittävyydestä tuleviin eläkkeisiin. "

      "Lehden mukaan Espanja on käyttänyt eläkerahastoaan valtionlainojen ostajana. Nyt tämä on tulossa tiensä päähän, kun vähintään 90 prosenttia 65 miljardin euron rahaston varoista on jo sijoitettu valtion joukkovelkakirjoihin. "

      - http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/01/04/taantuma-espanja-syo-elakesaastojaan/2013158/12

      "Espanjan pääministeri Mariano Rajoy kuvailee maan taloustilannetta "hirvittävän vaikeaksi"."

      - http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2013/02/20/rajoy-espanjan-taloustilanne-hirvittavan-vaikea/20132806/12

      "Työttömyysaste ei kuvaa nuorten syrjäytymistä, koska monet työttömiksi tilastoihin kirjautuvat ovat oikeasti esimerkiksi opiskelijoita tai kotiäitejä. Espanjassa nuorten työttömyysaste on yli 50 prosenttia, mutta itsensä kokee työttömäksi vain 12 prosenttia."

      - http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2013/03/11/yllattavan-harva-espanjalaisnuori-on-mielestaan-tyoton/20133754/139

      Mitä mahdolliseen / hypoteettiseen omaan Espanjaan asettumiseeni tulee, niin olisin kiinnostuneempi jostakin mantereella sijaitsevasta kaupungista ja asumisesta paikallisten keskellä ja jossa ei ole Fin-keskittymää.

      Harmi ettei Espanjassa arvopaperikaupan verotus ole erityisen kiinnostava. Muutamissa EU-maissa voitot ovat verovapaita hallussapitoajasta riippumatta.

    • Kupla-uunon kaveri

      Totta. Alaspäin mennään eikä laakson pohjaa näy vieläkään..Ihan kuin Teiden rinnettä olisimme laskeutumassa.

      Espanjan asuntojen hinnoissa on vieläkin erittäin paljon tinkimisen varaa. Etenkin jos on tarjota samantien kauppaa ilman mitään oman asunnon myyntiin liittyviä utopistisia ehtoja.

      Toisin kuin täällä. He tietävät ihan hyvin itsekkin mihin tämä on menossa joten tinkimisen varaa on varmaan edelleen erittäin runsaasti. Välittäjät kannattaa jättää näissä kaupoissa suosiolla välistä.

      Kauppa ei yksinkertaisesti käy. Nekin harvat kaupat joita olisi ehkä tarjolla, ovat ehdollisia. Oma kuplahintainen kämppä pitäisi ensin saada myytyä, mikä ei tietenkään näissä oloissa onnistu ilman vastaavaa -80% hinnan korjausta.

      Itse veikkaan että tämä SOTE-sekoilua muistuttava EU-farssi on karkaamassa kokonaan käsistä ja tämäkin absoluutisen fantastinen utopia lössähtää käsiin.

      Veikkaan että pian ollaan keskellä systeemikriisiä ja siinä melskeessä saadaan sanoa hyvästit yhteiselle € valuutalle.

    • hola!

      Viva Epsanja! Aqua del Sol! Jos ei sada niin on pilvistä. Ja keskikesällä liian kuuma.

    • Kaverini piti rivaria 10-vuotta Fuengirtolassa. Asunto oli vartioidulla alueella eli käytännössä sinne ei ollut varkailla asiaa. Lopulta kaveri kyllästyi ja möi rivarin pois. Kysyin syytä myyntiin. Kaverini sanoi, ettei hän tykännyt, että asunto tyhjennettiin vähintään kerran vuodessa tyystin, jopa lavuaarit ja WC pytyt varastettiin. Vartioimisliike levitteli vain käsiään, eikä muka ollut huomannut mitään epätavallista alueella. Taisivat olla itse juonessa mukana. Itse en halua sitoutua mihinkään paikkaan, vaan matkustan mielellään aina eri lomakohteisiin.

    • globalproperty

      >> Kaverini piti rivaria 10-vuotta Fuengirtolassa. Asunto oli vartioidulla alueella ... asunto tyhjennettiin vähintään kerran vuodessa tyystin, jopa lavuaarit ja WC pytyt varastettiin.

      Rikollisuus ja asuntomurrot ovat kaikkialla vaikea asia. Vartioiduilla ja suljetuilla kiinteistökomplekseilla juuri joku / jotkut vartijoista saattavat tulla yhdeksi lisäriskiksi. Ajan kanssa he saattavat tulla tuntemaan liian hyvin monien asukkaiden aikataulut, säännölliset menemiset ja tulemiset jne. ja se tarjoaa tilaisuuden diilata asunon tyhjennys.

      Itseäni saattaisi häiritä joidenkin "kiinteistö-miliisien" jatkuva portilla ja nurkissa pyöriminen ja menemisienikin samalla ja vieraidenikin syynääminen. Joissakin maissa ja joillakin alueilla se on kuitenkin suorastaan välttämättömyys, kuten Etelä-Afrikassa.

      Vaikea sanoa kuinka paljon valittu asuinalue ja asuntotyyppi vaikuttaa riskiin. Olettaisin, että ulkomaalaisten asuinkompleksit saattavat hyvinkin olla suuremman riskin alaisia ja varkaille kiintoisisampia kohteita kuin vaikkapa asua paikallisten seassa jossakin hyvässä ympäristössä kerrostalossa blindattuine ovineen.

      Osa hankkii asunnon vain pidennetyille lomillensa, osa hankkii sen sitä silmällä pitäen, että muuttavat pysyvästi asuntoon myöhemin tai ostavat asunnon muuttaakseen siihen heti pysyvästi.

      Ps. Jostakin syystä ylempänä esittämäni konkreetiset käytännön kysymykset asunnon omistamiseen liittyen eivät palstalaisia vaikuta lainkaan kiinnostavan.

    • espanjaanko

      Googlaa rimpsulla "kiinteistön osto kanarialta" ja tietoa tulee paljon

      • Carlos del Rey

        Playa del Ingles: Tänään oli myytävien joukossa hotelli Carlos del Reyn 1.kerroksessa (siis suomalaisittain 2.) n. 60 neliön kaksioita, peruskorjattuna, nätisti sisustettuna, parvekkeella. Myös keittiö oli sisustettu kaikilla koneilla. Paikka on erittäin hyvä, ostoskeskus Citan vieressä Avenida de Tirajanalla ja hotellin talo kaunis ja hoidettu. Asuntoja on myynnissä 100 kpl ja asuntojen yhdistäminen on myös mahdollista.

        Hinta 50.000 euroa

        Ympäristössä on joka tason ravintoloita ja myös eläkeläisten toivomuksiin keskittyneitä. Tämän tyyppiset asunnot maksoivat vielä pari vuotta sitten 100-150 tuhatta euroa.


      • taxitaxi
        Carlos del Rey kirjoitti:

        Playa del Ingles: Tänään oli myytävien joukossa hotelli Carlos del Reyn 1.kerroksessa (siis suomalaisittain 2.) n. 60 neliön kaksioita, peruskorjattuna, nätisti sisustettuna, parvekkeella. Myös keittiö oli sisustettu kaikilla koneilla. Paikka on erittäin hyvä, ostoskeskus Citan vieressä Avenida de Tirajanalla ja hotellin talo kaunis ja hoidettu. Asuntoja on myynnissä 100 kpl ja asuntojen yhdistäminen on myös mahdollista.

        Hinta 50.000 euroa

        Ympäristössä on joka tason ravintoloita ja myös eläkeläisten toivomuksiin keskittyneitä. Tämän tyyppiset asunnot maksoivat vielä pari vuotta sitten 100-150 tuhatta euroa.

        Tarkoitatko Rey Carlos hotellia avda. Tirajana 14?
        Millä sivustolla niitä myydään? En löytänyt ainakaan idalista.com hausta.


      • Hotel Rey Carlos
        taxitaxi kirjoitti:

        Tarkoitatko Rey Carlos hotellia avda. Tirajana 14?
        Millä sivustolla niitä myydään? En löytänyt ainakaan idalista.com hausta.

        Tarkoitin, fotocasa:ssa ilmoitus:

        http://www.fotocasa.es/vivienda/san-bartolome-de-tirajana/terraza-zona-comunitaria-parking-comunitario-piscina-comunitaria-tirajana-14-hotel-rey-carlos-131784499?opi=1&tti=1&pagination=1&rowgrid=12


      • taxitaxi

      • Hotel Rey Carlos
        taxitaxi kirjoitti:

        Kiitti linkistä. Pitää ostaa kaikki neljä huoneistoa, eli kaivaa kuvetta 200000 eurolla.
        Silti halpaa muihin verrattuna.
        Yhtiövastike, gastos de comunidad, saattaa tällaisessa paikassa olla yllättävänkin suuri.

        Nämä webilmoitukset ovat neuvottelupohjia. Vain turistit ostavat niillä ehdoilla. Meklarilla on varmaan muutamia, jotka haluavat yhden asunnon, joten neuvotella voi. Sitten siellä on niitä vähän isompia asuntoja, 60 m², joiden hinta on tässä 65.000 €. Ei sitäkään tarvitse maksaa, koska niillä on kiire päästä eroon.
        En tiedä varmasti, mutta koko hotellin olemassaolo voi riippua näistä myynneistä. Hotelleissa on ollut huono tilauskanta viime aikoina.

        Mutta jos tosiaan asuntoa hakee, on mentävä meklarin luo, joka näyttää asunnot ja sitten istuttava siellä niin kauan kuin on saatu sopiva tulos. Tai tultava huomenna takaisin ja istuttava sitkeästi siellä persuuksillaan. :)


      • Barraquito = ei kirj
        Hotel Rey Carlos kirjoitti:

        Nämä webilmoitukset ovat neuvottelupohjia. Vain turistit ostavat niillä ehdoilla. Meklarilla on varmaan muutamia, jotka haluavat yhden asunnon, joten neuvotella voi. Sitten siellä on niitä vähän isompia asuntoja, 60 m², joiden hinta on tässä 65.000 €. Ei sitäkään tarvitse maksaa, koska niillä on kiire päästä eroon.
        En tiedä varmasti, mutta koko hotellin olemassaolo voi riippua näistä myynneistä. Hotelleissa on ollut huono tilauskanta viime aikoina.

        Mutta jos tosiaan asuntoa hakee, on mentävä meklarin luo, joka näyttää asunnot ja sitten istuttava siellä niin kauan kuin on saatu sopiva tulos. Tai tultava huomenna takaisin ja istuttava sitkeästi siellä persuuksillaan. :)

        Halvalla/edullisesti nyt saa, mutta:
        - unohtakaa kokonaan vertailu suomalaisten asuntojen kanssa!
        - eristeitä ei ole nimeksikään, kaikki äänet kuuluuvat naapurista, tavallinen puhekin
        - paikalliset kulkevat AINA sisällä kengillä, korkokengät kopisevat mukavati vielä klo 03.00 aamullakin, kun tullaan juhlista kotiin
        - uima-allastalosta on syytä ottaa kämppä toiselta puolelta, siellä kun espanjalaiset lomalaiset porskuttelevat ja kiljuvat aamusta iltaan
        - vesi- ja kosteusvauriot ovat yleisiä lähes kaikissa taloissa
        - saarten ongelma on nimenomaan kosteus
        - sähköpistokkeiden paikat ihan miten sattuu ( minulla keittiössä aivan hellan päällä, 20 cm korkeudella ja se on ainoa, työtason yläpuolella ei ole muita pistokkeita). Makuuhuoneissa ei ollenkaan maadotettuja, vain yölampuille (eli ei voi imuroida kuin jatkojohdolla olkkarista). Taloni on rakennettu v. 2000.

        Kokemuksiani vuosien asumisesta paikallisessa kerrostalossa..
        Jos aikoo ostaa kämpän on se parasta katsella keväällä, silloin ei vielä ole (kenties) ehditty maalata piiloon kosteuden ja talvella sataneen veden aiheuttamia läiskiä ja valumia seinillä.

        Kannattanee tutkia oikein erityisen kriittisellä silmällä, samoin ympäristö, kaikkina vuorokauden aikoina. Vasta sitten ihastua..

        Minulla n. 90m2 kämppä, josta gastos de communidad n.18 euroa.
        Eli tuo ns. vuokra ei missään kämpässä ole suuri, koska sitten kaikki osakkaat yhdessä maksavat talon korjauskulut.


      • Hotel Rey Carlos
        Barraquito = ei kirj kirjoitti:

        Halvalla/edullisesti nyt saa, mutta:
        - unohtakaa kokonaan vertailu suomalaisten asuntojen kanssa!
        - eristeitä ei ole nimeksikään, kaikki äänet kuuluuvat naapurista, tavallinen puhekin
        - paikalliset kulkevat AINA sisällä kengillä, korkokengät kopisevat mukavati vielä klo 03.00 aamullakin, kun tullaan juhlista kotiin
        - uima-allastalosta on syytä ottaa kämppä toiselta puolelta, siellä kun espanjalaiset lomalaiset porskuttelevat ja kiljuvat aamusta iltaan
        - vesi- ja kosteusvauriot ovat yleisiä lähes kaikissa taloissa
        - saarten ongelma on nimenomaan kosteus
        - sähköpistokkeiden paikat ihan miten sattuu ( minulla keittiössä aivan hellan päällä, 20 cm korkeudella ja se on ainoa, työtason yläpuolella ei ole muita pistokkeita). Makuuhuoneissa ei ollenkaan maadotettuja, vain yölampuille (eli ei voi imuroida kuin jatkojohdolla olkkarista). Taloni on rakennettu v. 2000.

        Kokemuksiani vuosien asumisesta paikallisessa kerrostalossa..
        Jos aikoo ostaa kämpän on se parasta katsella keväällä, silloin ei vielä ole (kenties) ehditty maalata piiloon kosteuden ja talvella sataneen veden aiheuttamia läiskiä ja valumia seinillä.

        Kannattanee tutkia oikein erityisen kriittisellä silmällä, samoin ympäristö, kaikkina vuorokauden aikoina. Vasta sitten ihastua..

        Minulla n. 90m2 kämppä, josta gastos de communidad n.18 euroa.
        Eli tuo ns. vuokra ei missään kämpässä ole suuri, koska sitten kaikki osakkaat yhdessä maksavat talon korjauskulut.

        Yhtiövastike on aina suurempi, jos on uima-allas, alhaalla resepcion ja hissi. Barraquiton huomiot ovat suurelta osin ihan oikeat. Mutta on onneksi sellaisiakin rakennusfirmoja, jotka tekevät tarkkaa työtä ja joiden töistä on takuu. Sen olen nähnyt täällä, Suomessa ja Ruotsissa. Suomalaiset rakennusfirmat eivät välttämättä kuulu niihin. Minulla on muistissa vielä muutamia suomal. firmojen mokauksia, mm. kun halusin talon eteen kaartuvan betonirapun, ei tiennyt, itkeäkö vai nauraa, kun näki tuloksen, jne. Tietysti eivät ottaneet mitään vastuuta työstään. Kreikkalainen muurari teki uuden rapun, joka oli tosiaan hieno. Nyt en ottaisi enään suomalaista firmaa mihinkään korjaustöihin.
        Niitä edullisia asuntoja löytyy hyvinkin juuri Fotocasasta. Meille ei Rey Carlos sovi, koska siellä ei hyväksytä koiraa, perheenjäsentämme.


      • taxitaxi
        Hotel Rey Carlos kirjoitti:

        Yhtiövastike on aina suurempi, jos on uima-allas, alhaalla resepcion ja hissi. Barraquiton huomiot ovat suurelta osin ihan oikeat. Mutta on onneksi sellaisiakin rakennusfirmoja, jotka tekevät tarkkaa työtä ja joiden töistä on takuu. Sen olen nähnyt täällä, Suomessa ja Ruotsissa. Suomalaiset rakennusfirmat eivät välttämättä kuulu niihin. Minulla on muistissa vielä muutamia suomal. firmojen mokauksia, mm. kun halusin talon eteen kaartuvan betonirapun, ei tiennyt, itkeäkö vai nauraa, kun näki tuloksen, jne. Tietysti eivät ottaneet mitään vastuuta työstään. Kreikkalainen muurari teki uuden rapun, joka oli tosiaan hieno. Nyt en ottaisi enään suomalaista firmaa mihinkään korjaustöihin.
        Niitä edullisia asuntoja löytyy hyvinkin juuri Fotocasasta. Meille ei Rey Carlos sovi, koska siellä ei hyväksytä koiraa, perheenjäsentämme.

        Täysin samoja kokemuksia Barranquiton kanssa asumisesta "espanjalaisten kiljukaulojen" kanssa samassa kerrostalossa Aurinkorannikolta.
        Tosiaan näissä 24h respa auki olevissa hotelleissa vastikkeet ovat aivan toista luokka, mitä Barranquiton todennäköisesti asuttamassa "normaalissa" talossa.
        Kyselin kerran asuntoa Inglelsissä Corona Blancassa. Vastike yhden makkarin huoneistosta oli luokka 160 eur/kk. Heilläkin uima-allas on lämmitetty, respa auki 24h, lämmin vesi ja sähkö kuuluu vastikkeeseen.
        Olettaisin Rey Carloksessakin vastikkeen olevan tätä luokkaa.
        En tiennytkään, että siinä on myös huoneistoja.
        Onkohan koko hotelli myytävänä ja onko kiinteistöön tulossa suuria korjauksia/muutoksia?
        Löytyykö samasta fotocasasta myös ne isommat huoneistot, äkkiä en niitä löytänyt.


      • H. C. R. -kokemuk
        taxitaxi kirjoitti:

        Täysin samoja kokemuksia Barranquiton kanssa asumisesta "espanjalaisten kiljukaulojen" kanssa samassa kerrostalossa Aurinkorannikolta.
        Tosiaan näissä 24h respa auki olevissa hotelleissa vastikkeet ovat aivan toista luokka, mitä Barranquiton todennäköisesti asuttamassa "normaalissa" talossa.
        Kyselin kerran asuntoa Inglelsissä Corona Blancassa. Vastike yhden makkarin huoneistosta oli luokka 160 eur/kk. Heilläkin uima-allas on lämmitetty, respa auki 24h, lämmin vesi ja sähkö kuuluu vastikkeeseen.
        Olettaisin Rey Carloksessakin vastikkeen olevan tätä luokkaa.
        En tiennytkään, että siinä on myös huoneistoja.
        Onkohan koko hotelli myytävänä ja onko kiinteistöön tulossa suuria korjauksia/muutoksia?
        Löytyykö samasta fotocasasta myös ne isommat huoneistot, äkkiä en niitä löytänyt.

        Yhtiövastike Corona Blancassa on 160 eur/kk. Mutta vesi ja sähkö kuuluvat yhtiövastikkeeseen. Meillä on nyt 4 huoneen vuokra-asunto, 90 m². Maksamme sähköstä ja vedestä talviaikaan yht. 100 euroa/kk, mittarien mukaan laskutettuna. Meillä on sähkötuuletin, jonka käyttöä pyrin rajoittamaan kylminä iltoina puoleen tuntiin. Mutta normaalisti ne eivät kuulu yhtiövastikkeeseen. Joten Corona Blancan yhtiövastike ei ole niin paha.

        Moni on lähtenyt asunnostaan, koska on verrannut vuokraansa, johon on kuulunut sähkö ja vesi, niihin vuokriin, missä tulee sähköstä ja vedestä eri lasku. Tässä kävi viime vuonna eräälle miehelle niin, että muutti Arinagaan "halpaan" asuntoon, joka käytännössä olikin yhtä kallis kuin Inglesin asunto, sitten kun vesi- ja sähkölaskut tulivat. Älkääkä ottako ko laskuja omalle nimelle, sillä turisteilta otetaan korkeamman tariffin mukaan liitosmaksut. On parempi, että laskut ovat vuokraisännän nimissä, kunhan siinä ei ole 2 asunnon laskuja. Siis laskut kannattaa lukea tarkkaan.
        Kyllä se isompi asuntokin on Fotocasassa tai katso Mundi... listoja


      • Hotekl C.R. 60 m²
        H. C. R. -kokemuk kirjoitti:

        Yhtiövastike Corona Blancassa on 160 eur/kk. Mutta vesi ja sähkö kuuluvat yhtiövastikkeeseen. Meillä on nyt 4 huoneen vuokra-asunto, 90 m². Maksamme sähköstä ja vedestä talviaikaan yht. 100 euroa/kk, mittarien mukaan laskutettuna. Meillä on sähkötuuletin, jonka käyttöä pyrin rajoittamaan kylminä iltoina puoleen tuntiin. Mutta normaalisti ne eivät kuulu yhtiövastikkeeseen. Joten Corona Blancan yhtiövastike ei ole niin paha.

        Moni on lähtenyt asunnostaan, koska on verrannut vuokraansa, johon on kuulunut sähkö ja vesi, niihin vuokriin, missä tulee sähköstä ja vedestä eri lasku. Tässä kävi viime vuonna eräälle miehelle niin, että muutti Arinagaan "halpaan" asuntoon, joka käytännössä olikin yhtä kallis kuin Inglesin asunto, sitten kun vesi- ja sähkölaskut tulivat. Älkääkä ottako ko laskuja omalle nimelle, sillä turisteilta otetaan korkeamman tariffin mukaan liitosmaksut. On parempi, että laskut ovat vuokraisännän nimissä, kunhan siinä ei ole 2 asunnon laskuja. Siis laskut kannattaa lukea tarkkaan.
        Kyllä se isompi asuntokin on Fotocasassa tai katso Mundi... listoja

        Se isompi asunto (5 jäljellä) löytyy:
        http://www.fotocasa.es/vivienda/san-bartolome-de-tirajana/terraza-zona-comunitaria-patio-piscina-comunitaria-de-tirajana-hotel-rey-carlos-s-n-128092658?opi=3&tti=1

        Mutta tosiaan: yhtiövastike on 310 eur /kk. Mutta tietenkin, jos tykkää pulia siinä uima-altaassa ja hoitaa kansainvälisiä suhteita siinä uima-altaan baarissa, niin mikäs siinä.


      • Barraquito = ei kirj
        H. C. R. -kokemuk kirjoitti:

        Yhtiövastike Corona Blancassa on 160 eur/kk. Mutta vesi ja sähkö kuuluvat yhtiövastikkeeseen. Meillä on nyt 4 huoneen vuokra-asunto, 90 m². Maksamme sähköstä ja vedestä talviaikaan yht. 100 euroa/kk, mittarien mukaan laskutettuna. Meillä on sähkötuuletin, jonka käyttöä pyrin rajoittamaan kylminä iltoina puoleen tuntiin. Mutta normaalisti ne eivät kuulu yhtiövastikkeeseen. Joten Corona Blancan yhtiövastike ei ole niin paha.

        Moni on lähtenyt asunnostaan, koska on verrannut vuokraansa, johon on kuulunut sähkö ja vesi, niihin vuokriin, missä tulee sähköstä ja vedestä eri lasku. Tässä kävi viime vuonna eräälle miehelle niin, että muutti Arinagaan "halpaan" asuntoon, joka käytännössä olikin yhtä kallis kuin Inglesin asunto, sitten kun vesi- ja sähkölaskut tulivat. Älkääkä ottako ko laskuja omalle nimelle, sillä turisteilta otetaan korkeamman tariffin mukaan liitosmaksut. On parempi, että laskut ovat vuokraisännän nimissä, kunhan siinä ei ole 2 asunnon laskuja. Siis laskut kannattaa lukea tarkkaan.
        Kyllä se isompi asuntokin on Fotocasassa tai katso Mundi... listoja

        Unohtui `puutelistastani` talvella turpoavat huoneiden ovet. Niitä ei saa kiinni kun vetämällä voimalla ja nostamalla.. Samoin ainakin minun kämpässäni ulko-ovi on leveämpi kuin huoneiden ovet. Taistelin aikoinani melkoisen tovin saadakseni mööpelit mahtumaan muihin huoneisiin.
        Kynnyksiähän ei ole, ilmeisesti juuri tuon turpoamisen takia, joten sieltä ovien alta tuulet mukavasti vinkuvat, on koiran lempipaikka kesällä. Ahterkini tuulettuu siinä oven edessä pötkötellessä??

        Ojo!! Nuo sähkölaskut taas nousevat, muistaakseni 2,3 % nyt vuoden alusta. Kohta loppuu tyystin tuo -sähkö kuuluu- vuokraan systeemi.. Tulee liian kalliiksi vuokraajalle. Varsinkin kun suomalaiset koettavat vängällä talvellakin saada kämppiinsä Suomessa tottumiinsa lämpötilat ja hehkuttavat lämmittimiään tuntitolkulla..
        Kun aurinko laskee, laitan alas rullaverhot kaikissa huoneissa, hiippailen villasukilla ja niskassa lämmin lotkö villajumpperi.
        En ole kertaakaan kahteen vuoteen käyttänyt lämmitintä. Siperia opettaa??
        Talvisin nukun aina pienimmässä makkarissani, (pysyy lämpimänä paremmin kuin iso makuuhuone) höyhentäkin alla, koira lisälämmittimenä. Riittää mainiosti. Öisin joudun jopa kipaamaan koiran yli laidan kun tulee liian kuuma. Yksinkertaiset ikkunat joiden edessä tiivis paksu muovinen rullaverho ja paksut verhot. Eikä tartte maksaa talviextraa sähkölaskuissa..
        Minulla on sähkö ja vesi vuokraisännän nimissä, vältyy turhalta byrokratialta.
        Nytpä innostuin vahtaamaan puutteita kämpästäni, pistän lisätietoja kun niihin törmään..
        Ai, tuo El Hierron 5.1 Richt maanjäristys, joka tärisytti koko kämpääni reilun 10 sec. ajan, aiheutti seiniin 3 reipasta railoa. Niitä täytyy nyt seurailla visusti !!

        Tuo Hotel Rey Carlos, joka lienee muutettu asunnoiksi, olisi kiva tietää kuinka ammattitadolla siihen on lisätty keittiöt? Vedet, sähköt ym?


    • Hotelli R.C.

      En tiedä keittiöiden laittajista. Mutta hotelli on 4-tähden hotelli, ja sen huomaa. Kävin kerran uima-altaan vieressä alakerrassa olevia kauppuja katsomassa. Siellä on myös kauneushoitola, hierontapaikka ja hotelliasiakkaat kävelevät siellä toisinaan valkoisissa, kruunuilla koristelluissa aamutakeissaan alakerran palvelluista nauttimaan. Siellä on kyllä hiemän äveriäs ilmapiiri, joten tuo 310.- yhtiövastike lienee tulee käytetyksi n. 200 euron edestä korkean tason ylläpitämiseen.

      Ne, joille se 310,- ei ole liikaa yhtiövastikkeena, saavat tietysti paremman tason ympäristön.,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      102
      3205
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      82
      3116
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      322
      1959
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      90
      1459
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1246
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1165
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      888
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      125
      817
    9. 46
      793
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      757
    Aihe