Rauhalinna

Kummitus

Kylläpä minä olen mieleni pahoittanut kauniin Rauhalinnan rappiotilasta! Mielestäni kaupunki teki ison virheen myydessään upean, historiallisen pitsilinnan yksityiselle "Roope Ankalle", jota ei kiinnosta kuin RAHA! Kunhan ei linna maineen, ole kohta venäläisten omistuksessa. Olisi kaupunkikin saanut rahaa tonttien myynnistä, jos olisi älynnyt kaupat aikanaan tehdä. Löytyisipä porhollekin joku taho, mikä pakottaisi kunnostamaan linnan ja ympäristön!!

104

2791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • History oitsija

      Eikös se alunperinkin ollut venäläisten pytinki?

    • pensas1

      Nyt kaunis rakennus käyttöön

    • Kummitus

      Virheellisesti luullaan, että rakentaja Weckman oli venäläinen, vaikka Hän oli tsaarin armeijassa palvellut SAVOLAINEN mies!

    • Spöket

      Ei Savonlinna Rauhalinnaa myynyt, vaan Senaatti-kiinteistöt, Savonlinnalla oli etuostooikeus Rauhalinnaan, mutta kun ei ollut rahaa.

    • Repputuristi

      Ei kukaan ole väittänytkään Savonlinnan myyneen, vaan sen piti OSTAA! Joutavampaankin on löytynyt rahaa. Tästä ei tartte kauan kenenkään hermoilla, taitaa kaunis rakennus lahota paikoilleen aika pian.

    • Oloneuvos to liitto

      Kyllä se on niin, että:" Money talks , bullshit walks!"
      Ei pers-aukinen Savonlinna pärjää isojen poikien rahapeleissä

    • nelikäsi

      "isojen poikien rahapelit" ovat silkkaa munanjatkamista ja spedeilyä. Vain ääliö kuvittelee rahan olevan jotain muuta kuin ihmisen luoma apukeino. Vain ääliö muodostaa narkomanian rahalle.

      Rauhanlinna on pian korjauskelvoton, tosin eipä täällä ole koristepuuseppiä joilla taitoa tuota riittäisi korjaamaan. Joillekin omistaminen ja haaliminen on tärkeintä ja kaikki muu turhaa. Kuten on käynyt rauhanlinnan tapauksessakin.

      • Taisi laittaa

        kaupunki sellaiset ehdot että korjausinto hävisi omistajalta.


      • Oloneuvos to liitto

        Ei rahan voiman tunnustaminen ole muuta, kuin realismia. Ei se siitä muutu, vaikka miten räkytät. Kahden kauppahan on kolmannen korvasieni.
        Kivahan se on taloja suojella, kunhan jotkut "muut" maksaa viulut.
        Innokkaimmat talojen suojelijat ovat vihreitä hippien idealistilapsia, joiden mielestä rahat tulevat setelipainosta ja sähkö töpselistä.
        Viisaasti teki kaupunki, kun ei ottanut riesakseen vielä tätäkin tönöä. Eipä nuo rahat näytä riittävän muihinkaan taloihin


      • kapteeni haddock
        Oloneuvos to liitto kirjoitti:

        Ei rahan voiman tunnustaminen ole muuta, kuin realismia. Ei se siitä muutu, vaikka miten räkytät. Kahden kauppahan on kolmannen korvasieni.
        Kivahan se on taloja suojella, kunhan jotkut "muut" maksaa viulut.
        Innokkaimmat talojen suojelijat ovat vihreitä hippien idealistilapsia, joiden mielestä rahat tulevat setelipainosta ja sähkö töpselistä.
        Viisaasti teki kaupunki, kun ei ottanut riesakseen vielä tätäkin tönöä. Eipä nuo rahat näytä riittävän muihinkaan taloihin

        Eli siis kannatat kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuisen puurakennuksen tuhoutumista vain siksi että 'mikään ei kannata'? Niinkö?

        Osa suuromistajista on suoraan sanottuna psykopaatteja joita ei kiinnosta mikään muu kuin tilin saldo. SE ei ole mikään ongelma, että saldo tahdotaan pitää reilustikin plussalla, mutta se on että omistuksia haalitaan pelkästään omistamisen iloksi.

        Rauhanlinnan mukana nyt vaan sattuu katoamaan aika lailla sellaista historiaa jota ei keskieuroopassa koskaan päästettäisi lahoamaan.

        Sinä vaikutat olevan elämän viholliselta, kuka vihaat täällä rakennuskulttuuria.


    • Käkriäinen

      Turha varmaan yrittääkkään puhua historiasta tai kulttuurista moiselle, joka heti hyökkäilee ja kyseistä linnaa tönöksi nimittelee. Varmaan sama typerys, joka tarjoaa nyrkkiä ratkaisuksi kaikkiin ongelmiin. Olen melko varma, että tällä Neuvoksella ei ole aavistustakaan Rauhalinnan historiasta, eikä se häntä taida paljon kiinnostaakkaan.

    • Käkriäinen

      Vielä löytyy näitä "herrojen" edessä pokkuroivia ja mielisteleviä. Ei tartte olla kommunisti, vaan voi järkeillä saako rahalla tehdä ihan mitä vaan. Joistakin on hienoa tuntea RIKAS henkilö, luullen, että raha tekee tästä muita fiksumman ja itsekin on sitten fiksu kun myötäilee ja nöyristelee. Näin ei onneksi enää 2013 tarvitse tehdä. Rauhalinna on tosiaankin hankittu vain omistamisen iloksi, viis historiasta ja tunteilut pois!! :(

    • Jälkiviisautta

      Rauhanlinnasta ja etenkin sen kaupan maa-alueista jotka kuuluivat kauppaan. Mielestäni kaupungin olisi kannattanut käyttää etu osto oikeutta ja ostaa koko roska. Nyt maanhinta on noussut reilusti kaksi jopa kolmin kertaiseksi, sen hetkisen arvon mukaan. Nyt jos olisi ostanut, kaupungin kannattaisi kaavoittaa rantatonteiksi ja asuinalueeksi, saaduilla rahoilla olisi voinut vaikka kunnostaa Rauhanlinna tai luovuttaa kyläyhdistykselle kunnostettavaksi, saaduilla rahoilla paikkaisi taloutta ja saataisiin rantatonteille varakkaita etelän asukkaita.(veronmaksajia) Rakennushan on kaunis ja toivottavasti ei pääse rapistumaan, kunnosti sen sitten kuka hyvänsä.

    • Mörrimöykky

      Järkipuhetta! Nimi muuten on RAUHALINNA ei Rauhanlinna! Pikkujuttu, mutta kannoinpa korteni kekoon minäkin. Komea on linna, toivon, että joku ottaa sen "siipiensä suojaan"!

    • totta kai!

      Rauhalinna on saaatana pelastettava! Sanoi siitä elämänvihollinen mitä tahansa.

    • paranoid tupajumi

      Kyse ei ole tässä ollenkaan siitä mitä sinä tupajumi mussutat. Kyse on laiskojen pskaniskaisten omistelijoiden ahneuden ja vajaaälyisyyden vuoksi menetettävästä rakennushistoriallisesti arvokkaasta ja kauniista kohteesta!

      Jos kiistää Rauhalinnan kauneuden rakennuksena on jotenkin kehällä.

      Edelleenkin olen yrittäjä senkin turnipsi!

      • kanaviillokki

        rauhalinna puretaan ja ketunpojat rakentaa sen tilalle laadukkaan kerrostalon


      • 7osastoltakaranna

        mie kannustan sinua! Siulla on yks bändäri!


      • Seudulta kotoisin

        Vai että oikein "laiskojen pskaniskaisten omistelijoiden"?

        Rauhalinnalla käydessä kyselin omistajasta tietoja. Arvaapas, mikä on tämän "laiskan" omistajan ammatti ollu monta vuosikymmentä ennen kuin metsäyrittäjäksi alkoi? Metsuri. Ei tosiaankaan ole mikään perijäomistaja kyseessä.


      • Minkä alan

        yrittäjä sinä Pia Rask oikein olet. Alkaa kiinnostaa.


    • linna kuntoon heti!

      Yksityinen läskisijottaja on velvoitettava pitämään tuo rakennus kunnossa!

      On se saaatan kummalista, että vajaamielisiä omistamisen ilosta omistelijoita ei saada ruotuun. Mokomat rahan narkkaajat!

      • Tässä on

        tiivistettynä koko CzzC:n agenda. Miten sekaisin voi sosialistihörhö oikein olla?


      • En muuten väittäisi
        Tässä on kirjoitti:

        tiivistettynä koko CzzC:n agenda. Miten sekaisin voi sosialistihörhö oikein olla?

        ainakaan sinuna että V.Heinonen Rauhalinnan omistajana on psykopaatti, katso mielummin tarkasti peiliin niin näet sellaisen. Asia on käynyt ilmi moneen kertaan tämänkin talven aikana.


      • Vastaus oli
        En muuten väittäisi kirjoitti:

        ainakaan sinuna että V.Heinonen Rauhalinnan omistajana on psykopaatti, katso mielummin tarkasti peiliin niin näet sellaisen. Asia on käynyt ilmi moneen kertaan tämänkin talven aikana.

        varmaankin CzzC:lle tarkoitettu mutta taisi lipsahtaa väärään paikkaan.


    • Seudulta kotoisin

      Kävimme Juhannuksena kotiseuduilla ja piti samalla ihan käydä tarkistamassa tuo Rauhalinnan "rappiotila".

      Ei se Rauhalinna ole ainakaan huonommassa kunnossa kuin valtion ollessa omistajana.

      Sisälle emme päässeet, mutta ulkopuolella on uusittu rappusia ja terasseja päärakennuksella ja rantasaunalla. Päärakennuksella oli alkamassa maalausurakka siitä päätellen että vanhaa maalia oli jo poistettu seiniltä.

      Pihalla kävi joku omistajan tuttu, joka kertoi, että korjauksia on tehty joka vuosi ja että nyt remonttia tehdään heinäkuun loppuun saakka. Sanoi, että osa korjauksista johtuu jo valtion omistajuuden aikana syntyneistä vaurioista, jotka on huomattu vasta myöhemmin, kuten esimerkiksi veden pääseminen Presidentin sviitin parvekkeelta seinän koristerakenteisiin, josta johtuen siinä oli lahonnutta puuta. Elokuussa on kuulemma häätilaisuuksia joka viikonloppu.

      Piha-alue ei ole samalla tavalla hoidettu kuin ennen. Nurmikko on siisti, mutta lehmuskuja on villiintynyt. Sehän on tietysti makuasia, haluaako katsella katkottuja vai vapaasti kasvavia lehmuksia. Mukava siinä kujalla oli kävellä varjossa ja ainakin linnut viihtyivät laulelusta päätellen.

      Minusta alue on viihtyisä ja sopisi luontomatkailulle. Ravintola tai edes kahvila olisi kiva, mutta ei ole auki ainakaan tänä kesänä.

      • Juutas Käkriäinen

        Kävinpä minäkin kesäkuun lopussa kiertämässä lapsuusmaisemia. Kävelin Putkinotkon kautta vanhaa polunpohjaa, kun en tohtinut mennä entisen emäntäkoulun kautta; sehän on aidattu yksityisauleeksi.

        Kyllä tässä(kin) asiassa on monta puolta. Muistelen lapsuudestani, että ei Rauhalinna aina niin kovin huippukunnossa ollut 70 -luvullakaan. Tuollainen puutalo rapistuu väkisinkin. Pitäisi olla rahaa, vastuullisuutta ja intohimoa säilyttää vanhoja hienoja rakennuksia. Silloin aiemmin oli omat syynsä jättää tällaiset asiat vähemmälle huomiolle (öljykriisin aiheuttama lama, politiikka, erilainen näkemys mikä on arvokasta ja mikä ei)

        Koska en ole arkkitehti tai taidehistorioitsija, niin en osaa sanoa mitään vahvaa tuosta kulttuurihistorian/arkktehtuurin historian puolesta. Mutta kaunis se on ollut (on vieläkin). Varsinkin kun Savonlinnan kaikki vanhat talot on aikoinaan 70-80-90 (edelleen???) purettu gryndereiden toimesta... ja nyt en yhtään väitä vastaan jos joku sanoo, että ei sellaisia vanhoja lahoja tarvitsekaan säilyttää... no näinhän se on. Mutta ei Savonlinnaa kyllä pysty vertaamaan esim. Raumaan tai Porvooseen; jostain syystä siellä on säilynyt jotain, mitä Savonlinnassa ei ole pystytty tai haluttu säilyttää. Siltä kannalta olisi hienoa, jos Rauhalinna pysyisi kukoistuksessa. Kyllä kai nyt jotain voisi keksiä?

        Oikeastaan huolestuttaa, että koko Rauhalinnan/Emäntäkoulun alue on aivan unhoksissa/sulkeutunut. Ennen sinne esim. järjestettiin risteilyjä Savonlinasta. Kun joskus juttelen täällä eteläsuomessa tuttujen kanssa Savonlinnan alueen nähtävyyksistä, niin kukaan ei ole kuullutkaa Rauhalinnasta. Eikä sitä kai missään mainitakaan?

        Ihan sama kuka linnan omistaa. Jos sinne saisi kohtuullisen tuottavaa (matkailu)-bisnestä, niin varmaan myös linna pysyisi kunnossa. Mitenkäs esimerkiksi radiotiedustelumuseo? Kuinka moni tietää, että sellaistakin on tehty Rauhanlinnassa sotien aikana?

        Eikä haittaa vaikka omistajat olisi venäläisiäkin. Käykääpä Sulkavan Kukkapäässä katsomassa! Söin siellä kesän parhaan lounaan; ja sitäpaitsi kesän hienoimmassa ravintolassa ;-)


      • Juutas Käkriäinen
        Juutas Käkriäinen kirjoitti:

        Kävinpä minäkin kesäkuun lopussa kiertämässä lapsuusmaisemia. Kävelin Putkinotkon kautta vanhaa polunpohjaa, kun en tohtinut mennä entisen emäntäkoulun kautta; sehän on aidattu yksityisauleeksi.

        Kyllä tässä(kin) asiassa on monta puolta. Muistelen lapsuudestani, että ei Rauhalinna aina niin kovin huippukunnossa ollut 70 -luvullakaan. Tuollainen puutalo rapistuu väkisinkin. Pitäisi olla rahaa, vastuullisuutta ja intohimoa säilyttää vanhoja hienoja rakennuksia. Silloin aiemmin oli omat syynsä jättää tällaiset asiat vähemmälle huomiolle (öljykriisin aiheuttama lama, politiikka, erilainen näkemys mikä on arvokasta ja mikä ei)

        Koska en ole arkkitehti tai taidehistorioitsija, niin en osaa sanoa mitään vahvaa tuosta kulttuurihistorian/arkktehtuurin historian puolesta. Mutta kaunis se on ollut (on vieläkin). Varsinkin kun Savonlinnan kaikki vanhat talot on aikoinaan 70-80-90 (edelleen???) purettu gryndereiden toimesta... ja nyt en yhtään väitä vastaan jos joku sanoo, että ei sellaisia vanhoja lahoja tarvitsekaan säilyttää... no näinhän se on. Mutta ei Savonlinnaa kyllä pysty vertaamaan esim. Raumaan tai Porvooseen; jostain syystä siellä on säilynyt jotain, mitä Savonlinnassa ei ole pystytty tai haluttu säilyttää. Siltä kannalta olisi hienoa, jos Rauhalinna pysyisi kukoistuksessa. Kyllä kai nyt jotain voisi keksiä?

        Oikeastaan huolestuttaa, että koko Rauhalinnan/Emäntäkoulun alue on aivan unhoksissa/sulkeutunut. Ennen sinne esim. järjestettiin risteilyjä Savonlinasta. Kun joskus juttelen täällä eteläsuomessa tuttujen kanssa Savonlinnan alueen nähtävyyksistä, niin kukaan ei ole kuullutkaa Rauhalinnasta. Eikä sitä kai missään mainitakaan?

        Ihan sama kuka linnan omistaa. Jos sinne saisi kohtuullisen tuottavaa (matkailu)-bisnestä, niin varmaan myös linna pysyisi kunnossa. Mitenkäs esimerkiksi radiotiedustelumuseo? Kuinka moni tietää, että sellaistakin on tehty Rauhanlinnassa sotien aikana?

        Eikä haittaa vaikka omistajat olisi venäläisiäkin. Käykääpä Sulkavan Kukkapäässä katsomassa! Söin siellä kesän parhaan lounaan; ja sitäpaitsi kesän hienoimmassa ravintolassa ;-)

        Lisäys oli pakko laittaa. Olen lukemassa kirjaa " Salainen tiedustelija – suomalaisen vakoojaupseerin kirjeet 1940–44". Kirjan sivulla 99 kerrotaan, kuinka Igor Vahros kirjoitti päiväkirjaansa käynnistään Savonlinnassa, vierailustaan Olavinlinnassa ja Emäntäkoululla, jossa Hallamaa piti viesti- ja tiedustelualan erikoiskursseja. Igor oli käynyt myös "Ihanassa Rauhalinnassa" .

        Kaikenlaista historiaa pitävät nuo vanhat seinän sisällään.

        Ref: Mikko Porvali, Salainen tiedustelija – suomalaisen vakoojaupseerin kirjeet 1940–44, Atena Kustannus Oy 2012 ISBN 978-951-796-849-2


      • Hiippailija
        Juutas Käkriäinen kirjoitti:

        Kävinpä minäkin kesäkuun lopussa kiertämässä lapsuusmaisemia. Kävelin Putkinotkon kautta vanhaa polunpohjaa, kun en tohtinut mennä entisen emäntäkoulun kautta; sehän on aidattu yksityisauleeksi.

        Kyllä tässä(kin) asiassa on monta puolta. Muistelen lapsuudestani, että ei Rauhalinna aina niin kovin huippukunnossa ollut 70 -luvullakaan. Tuollainen puutalo rapistuu väkisinkin. Pitäisi olla rahaa, vastuullisuutta ja intohimoa säilyttää vanhoja hienoja rakennuksia. Silloin aiemmin oli omat syynsä jättää tällaiset asiat vähemmälle huomiolle (öljykriisin aiheuttama lama, politiikka, erilainen näkemys mikä on arvokasta ja mikä ei)

        Koska en ole arkkitehti tai taidehistorioitsija, niin en osaa sanoa mitään vahvaa tuosta kulttuurihistorian/arkktehtuurin historian puolesta. Mutta kaunis se on ollut (on vieläkin). Varsinkin kun Savonlinnan kaikki vanhat talot on aikoinaan 70-80-90 (edelleen???) purettu gryndereiden toimesta... ja nyt en yhtään väitä vastaan jos joku sanoo, että ei sellaisia vanhoja lahoja tarvitsekaan säilyttää... no näinhän se on. Mutta ei Savonlinnaa kyllä pysty vertaamaan esim. Raumaan tai Porvooseen; jostain syystä siellä on säilynyt jotain, mitä Savonlinnassa ei ole pystytty tai haluttu säilyttää. Siltä kannalta olisi hienoa, jos Rauhalinna pysyisi kukoistuksessa. Kyllä kai nyt jotain voisi keksiä?

        Oikeastaan huolestuttaa, että koko Rauhalinnan/Emäntäkoulun alue on aivan unhoksissa/sulkeutunut. Ennen sinne esim. järjestettiin risteilyjä Savonlinasta. Kun joskus juttelen täällä eteläsuomessa tuttujen kanssa Savonlinnan alueen nähtävyyksistä, niin kukaan ei ole kuullutkaa Rauhalinnasta. Eikä sitä kai missään mainitakaan?

        Ihan sama kuka linnan omistaa. Jos sinne saisi kohtuullisen tuottavaa (matkailu)-bisnestä, niin varmaan myös linna pysyisi kunnossa. Mitenkäs esimerkiksi radiotiedustelumuseo? Kuinka moni tietää, että sellaistakin on tehty Rauhanlinnassa sotien aikana?

        Eikä haittaa vaikka omistajat olisi venäläisiäkin. Käykääpä Sulkavan Kukkapäässä katsomassa! Söin siellä kesän parhaan lounaan; ja sitäpaitsi kesän hienoimmassa ravintolassa ;-)

        "Kävinpä minäkin kesäkuun lopussa kiertämässä lapsuusmaisemia. Kävelin Putkinotkon kautta vanhaa polunpohjaa, kun en tohtinut mennä entisen emäntäkoulun kautta; sehän on aidattu yksityisauleeksi. "

        Ei siinä aitoja ole näkynyt kun minä olen siitä kulkenut. Siellähän saa liikkua aivan vapaasti ja ne rannoilla olevat nuotiopaikatkin ovat vilkkaassa (veneilijöitten?) käytössä, samoin laituri.

        Kavionjäljistä päättelen nokkelasti, että käy siellä alueella ratsastajiakin.

        Varsinkin nyt marja- ja sieniaikaan kuka vaan voi ihan hyvin mennä jokamiehenoikeudella. Tuskin sitä voi kukaan estää?


      • Juutas Käkriäinen
        Hiippailija kirjoitti:

        "Kävinpä minäkin kesäkuun lopussa kiertämässä lapsuusmaisemia. Kävelin Putkinotkon kautta vanhaa polunpohjaa, kun en tohtinut mennä entisen emäntäkoulun kautta; sehän on aidattu yksityisauleeksi. "

        Ei siinä aitoja ole näkynyt kun minä olen siitä kulkenut. Siellähän saa liikkua aivan vapaasti ja ne rannoilla olevat nuotiopaikatkin ovat vilkkaassa (veneilijöitten?) käytössä, samoin laituri.

        Kavionjäljistä päättelen nokkelasti, että käy siellä alueella ratsastajiakin.

        Varsinkin nyt marja- ja sieniaikaan kuka vaan voi ihan hyvin mennä jokamiehenoikeudella. Tuskin sitä voi kukaan estää?

        Aha...no tuo on kiva kuulla. Joskus muutama vuosi sitten siitä ei päässyt. Pitää käydä katsomassa miltä ne rannat nykyisin näyttävät, kunhan seuraavan kerran siellä liikkuu.


      • Hiippailija
        Juutas Käkriäinen kirjoitti:

        Aha...no tuo on kiva kuulla. Joskus muutama vuosi sitten siitä ei päässyt. Pitää käydä katsomassa miltä ne rannat nykyisin näyttävät, kunhan seuraavan kerran siellä liikkuu.

        Jos tarkoitat puomia niin se ei ole ollut kiinni ainakaan pariin vuoteen. Siinä Liukonmäellä asuu joku, joten ei se puomi nykyään voi kiinni ollakaan.

        Sieniä ja marjoja on vielä. Myrsky kaatoi sieltä niemestä puut kalliolta ja se on nyt hyvä marjapaikka. Puolukkaa on mukavasti, mustikkaa oli.

        Nuotiopaikoilla kannattaa muistaa ettei jätä roskia. Niistähän ei kukaan tykkää. Ja omien polttopuiden vienti on aina kohteliasta. Sillä lailla sopu säilyy.


    • Kummitus

      No nythän sitä voi unohtaa koko jutun, jos kerran maaliakin on jo raaputettu ja lehmukset saa kasvaa vapaasti!
      Kiitos asiantuntijan lausunnosta, turhaan huolestuin!

      • Notkoputki

        Heh heh, taisi kummitus pettyä kun remonttia tehdään rlinnassa? Jos haluat nähdä miten kaupunki olisi pitänyt paikasta huolta niin käy vaikka putkinotkossa katsomassa miten kaupunki piti siitä huolta.

        Minusta on hyvä että rlinnaa kunnostetaan, turha siitä on loukkaantua.


      • Taisi olla CzzC
        Notkoputki kirjoitti:

        Heh heh, taisi kummitus pettyä kun remonttia tehdään rlinnassa? Jos haluat nähdä miten kaupunki olisi pitänyt paikasta huolta niin käy vaikka putkinotkossa katsomassa miten kaupunki piti siitä huolta.

        Minusta on hyvä että rlinnaa kunnostetaan, turha siitä on loukkaantua.

        asialla taas kerran. Teksti ja mielipiteet ainakin viittasivat siihen. Putkinotkoahan taisi pitää Työväenyhdistys eli kaupungin komukkasiipi. Ei ihme ettei se juttu toiminut lainkaan. Eihän komukkapohjaisena toimi mikään muukaan, nähty on jo niin monta kertaa.


    • Tornipöllötär

      Vai on Rauhalinnan asiat hoidossa!! Kyllä rakennuttaja kääntyisi haudassaan, jos näkisi linnansa alennustilan. Ei löydy enää kädentaitoja omaavia korjaamaan upeita puukoristeita, jotka on laskettu lahoamaan!
      Hyljätty, häpäisty rappiotila, ryteikön keskellä!

      • Eitavallinenturisti

        Rauhalinnassa oli lahoja koristeita jo 20 vuotta sitten. Paikalla käynyt kaveri kertoi että presidentin terassin lattia on pikku hiljaa vuotanut joidenkin koristepuiden sisälle.

        Minä en usko että Rauhalinnasta kannattaa tehdä kopio tavanomaisesta steriilistä lomakohteesta. Sinne on jo löytänyt moni vähän erilaista paikkaa etsivä, usein itsekin ei-niin-tavallinen ihminen.

        On siellä pusikkoa, mutta ei haittaa ainakaan minua. Tasaisia nurmikenttiä on kyllä muualla ihan tarpeeksi. Tärkentä on että vanhat kolopuut säilyvät linnuille ja liito-oraville.


    • Pientä rajaa!

      No voi helvatti!! Taitaa laiminlyövä omistaja itse kirjoitella puolustuksia.
      Rajansa kaikella, on vähän turhan komea historiallinen paikka jättää ryteköitymään ja lahoamaan!!
      Uskomatonta, jos oikeesti olet tuota mieltä, vai kololinnuille ja oraville.......
      Eiköhän noita ole hiukan vaatimattomampia hökkeleitä ja tontteja siihen tarkoitukseen Suomessa ihan riittämiin!!?

      • Uskomatonta tosiaan

        "Uskomatonta, jos oikeesti olet tuota mieltä, vai kololinnuille ja oraville"

        Jos yhtään luit silloin aikoinaan itukkaa (kirjoituksen perusteella epäilen), niin tuota mieltä se kaupunki kuitenkin oli ja museovirasto ja mitä niitä onkaan, siis että liito-oraville vaan ja joillekin kesä- tai kevätkukille (en muista tarkkaan). LIITO-oraville, ei tavallisille.

        Arvailivat jotkut, että netistä oli tilattu liito-oravanpapanoita ja viety puitten alle.

        Kaupungilla kiertää toinenkin huhu, että kun oli väärä ostaja, niin kaava jäihin. Oli muka puhuttu jonkun toisen kanssa erilaisista järjestelyistä.


      • Uskomatonta tosiaan

        " Taitaa laiminlyövä omistaja itse kirjoitella puolustuksia."

        Taitaa siinä kaavan stoppaaja kirjoitella omia puolustuksia?

        Eiköhän kuule nykyinen omistaja hakkuuttaisi koko alueen puhtaaksi puista, jos vaan olisi mahdollista?


    • CzzC

      Tämä yhden henkilön perässä kiitävä paranoidi on täysin pihalla kaikesta. Hänelle on sanottu tuhansia kertoja että ko. henkilö EI tällä palstalla vaikuta, mutta se ei mene hänelle jakeluun. Lisäksi hän sotkee nimimerkin "CzzC" tähän vainoamaansa henkilöön vaikka CzzC on mies ja kuten on itse sanonut myös kaikkea muuta kuin kommunisti.

      Vanhan rakennustaiteen suojeluhalu EI ole yhtäkuin kommunismi. Mutta kaiken yli vuotava ahneus on mielenvika.

      Rauhanlinna pitäisi nimenomaan kunnostaa kulttuurihistorian ja rakennustaiteen vuoksi, jotta jälkipolvet voivat oppia menneestä ja kehitellä uusia ideoita. Lisäksi rakennus nyt vaan on erittäin kaunis.

      • Sitten vaan rahaa

        keräämään Rauhalinnan kunnostamiseksi. Omistaja varmasti kiittäisi jos selviäisi pienemmillä ylläpitokuluilla.


      • Oho, tässä nimim.

        CzzC kirjoittaa itsestään: "Lisäksi hän sotkee nimimerkin CzzC tähän vainoamaansa henkilöön vaikka CzzC on mies ja kuten hän on itse sanonut myös kaikkea muuta kuin kommunisti." Eli jos joku ei ymmärtänyt, TseTse kirjoittaa itsestään ikäänkuin ei olisikaan hän itse vaan joku kolmas henkilö. Juuri tällaisia pikku lipsahduksia olen tarkoittanut kun olen kertonut TseTsen vielä kärähtävän ja valheiden verkon kiristyvän hänen ympärillään Ehkäpä TseTsen sekoilu alkaa pikkuhiljaa paljastumaan myös muille lukijoille, minulle se valkeni jo vuosia sitten..


      • Hoidata sinä
        Oho, tässä nimim. kirjoitti:

        CzzC kirjoittaa itsestään: "Lisäksi hän sotkee nimimerkin CzzC tähän vainoamaansa henkilöön vaikka CzzC on mies ja kuten hän on itse sanonut myös kaikkea muuta kuin kommunisti." Eli jos joku ei ymmärtänyt, TseTse kirjoittaa itsestään ikäänkuin ei olisikaan hän itse vaan joku kolmas henkilö. Juuri tällaisia pikku lipsahduksia olen tarkoittanut kun olen kertonut TseTsen vielä kärähtävän ja valheiden verkon kiristyvän hänen ympärillään Ehkäpä TseTsen sekoilu alkaa pikkuhiljaa paljastumaan myös muille lukijoille, minulle se valkeni jo vuosia sitten..

        se korviesi välin "lipsahdus" jo viimeinkin kuntoon, äläkä huolehdi toisten tekemisistä...


      • Olet ollut
        Oho, tässä nimim. kirjoitti:

        CzzC kirjoittaa itsestään: "Lisäksi hän sotkee nimimerkin CzzC tähän vainoamaansa henkilöön vaikka CzzC on mies ja kuten hän on itse sanonut myös kaikkea muuta kuin kommunisti." Eli jos joku ei ymmärtänyt, TseTse kirjoittaa itsestään ikäänkuin ei olisikaan hän itse vaan joku kolmas henkilö. Juuri tällaisia pikku lipsahduksia olen tarkoittanut kun olen kertonut TseTsen vielä kärähtävän ja valheiden verkon kiristyvän hänen ympärillään Ehkäpä TseTsen sekoilu alkaa pikkuhiljaa paljastumaan myös muille lukijoille, minulle se valkeni jo vuosia sitten..

        koko ajan täysin oikeassa Pia Raskin suhteen. Hän se on, vapaamuurareiden solvaaja, kaiken suojelija ja armoton kaiken kehityksen jarrutyttö.


    • Rikas mies jos.....

      Mie jos saan tänä iltana lottovoiton, ja ostan sit ittellein pirruuttain oikein hienon huvilan, ni kerräättehä työ sittekii rahhaa, et miun rahat ei menis siihe kaikki ja sit mie saisin taas ostaa jottain hienoo, ja sit miekii saisin vaik kuvani Itä-Savoo ja sit mie taas ostasin jottain kommeeta ja työ kerräisitte miul rahhaa ja................

    • .....

      Sellaisia ne on nämä nykyiset "rahamiehet". Ostetaan kyllä mutta ylläpitoon ei raha riitä. Vanhempaan aikaan rakennettiin tuollaisia pytinkejä ja raha ei loppunut kesken kun piti alkaa remppaa tekemään.

    • Pusikko on metsää

      Näitä kommentteja lukiessa käy mielessä, että jos joku ei halua katsella Rauhalinnan "puskia" sun muuta, niin onko siellä pakko käydä?

      Rauhalinna ei aivan _varsinaisesti_ ole minkään reitin varrella, eikä sitä kautta _varsinaisesti_ kuljeta minnekään, joten luulisi olevan helppoa mennä jotakin muuta kautta?

      Jos haluaa katsella viimeisen päälle trimmattua nurmikenttää, niin Kerigolf on ihan hyvä osoite.

    • ärsytys

      Kaikille kitisijöille. Rauhalinna on myynnissä. Käykää kurkkaamassa Etuovi.com:ssa ja latokaa tarpeeksi paksu nippu seteleitä pöydän kulmalle niin se on teidän. Sitten saatte remontoida mielinmäärin ja laittaa paikat kuntoon.

      Jos ei raha riitä niin sitten on parempi pitää suu supussa.

      Halki maailmansivun nämä kitisijät ovat olleet sitä porukkaa, jotka eivät kykene mitään tekemään tai ostamaan, mutta viisastellaan senkin edestä. Hävetkää!

      Ja tiedoksi. Minulla ei ole mitään tekemistä Rauhalinnan kanssa, mutta minua ärsyttää ihan jo sen omistajan puolesta tälläinen loanheitto. Se pytinki on nyt yksityisessä käytössä ja mitä se kenellekään kuuluu, että missä kunnossa kukin oman "mökkinsä" pitää.

      • Näinhän se menee

        mutta palstan ykkösvinkuja TseTse ei raivokkaana kommunistina hyväksy yksityisomistusta missään muodossa. Ihmettelen että kehtaa asua vuokralla sossun piikkiin hometalossa. Vaatii suureen ääneen "kapitalistisikoja" korjaamaan ja pitämään kunnossa rakennuksia joiden kunto ei hänelle vähimmässäkään määrin kuulu. Kyllä omistaja varmasti ilahtuisi jos talon kunnostukseen saataisiin joukko nohevia ihmisiä, mm. taiteilijoita ja amissällejä. Työtehokkuuden tutkijan omistaja varmaan palkkaisi itse.


    • Mistä tiedät

      että omistajaa kiinnostaa vain raha? Mitä se sinulle CzzC kuuluu jos linna myydään vaikka venäläisille. Onko sinulla joku periaatteellinen syy jonka takia olet "porhoja" vastaan? Oma köyhyytesi ja aikaansaamattomuutesi vai kenties se että olet mielipiteidesi perusteella pahimmanlaatuinen sosialisti.

    • Ei ole normaalia tuo

      Kuinka joku voi olla noin fiksautunut yhteen nimimerkkiin tai yhteen henkilöön?
      Pelottaa mitä tuollaisesta pakkomielteestä voi tulla.
      Jos olisin tuo nimeltä mainittu nainen ja tietäisin kirjoittelusta, olisin varmasti kauhuissani.

      • Ja seitsemän

        plussaa kyytipojiksi ajatuksillesi. Huvittavaa että plussia on jo enemmän kuin palstan lukijoitakaan.


    • Näitä hoitanut

      Antakaa tuon kahelin kirjoitella ihan rauhassa! Ettekö tajua, että pipipäät tahallaan ärsyttää ja herättää huomiota? Eniten tuota harmittaa, jos kukaan ei reakoi mitenkään noihin typeriin kirjoituksiin!!
      Aiheena tässä on Rauhalinna ja sen säilyttämisen tärkeys!

      • Juuri näin

        Kun kukaan ei lähde mukaan tuon selvästi mielenterveysongelmaisen palstahäirikkökahelin juttuihin, niin ehkä sillä kirjoitteluinto vähän laantuu huomattuaan jääneensä yksin kannustamaan itse itseään...


      • Anna jonkun "hoitaa"

        ittes niin jännitys ja raivo edes vähäksi aikaa helpottaa ja tulee se kuuluisa omenainen olo. Kyllä mie tiedän nää jutut.


      • Ja itse itseään
        Juuri näin kirjoitti:

        Kun kukaan ei lähde mukaan tuon selvästi mielenterveysongelmaisen palstahäirikkökahelin juttuihin, niin ehkä sillä kirjoitteluinto vähän laantuu huomattuaan jääneensä yksin kannustamaan itse itseään...

        kannustaen TseTse ruoskii itseään yhä hurjempaan hurmioon. Kannustapas nyt miinustamalla tämä vaikka parillakymmenellä miinuksella.


      • kroisos1

        Siinä on rauhanlinna myynnissä koko komeudessaan.........


    • Kummitus

      Oli mielenkiintoista vaihtaa mielipiteitä RAUHALINNASATA ja sen tulevaisuudesta, mutta täytyy myöntää häviö näitten mielenvikaisten häiriköitten edessä! Ei noita typerääkin typeräämpiä kirjoituksia viitsi lukea, etsiessään asiallisia kirjoituksia. Jätetään komea linna " Herran huomaan" ja jatkakaa te (omasta mielestänne) fiksut loistavien mielipiteittenne kirjoittelua joka ikisessä ketjussa, kun Teillä ressukoilla on niiiiin paljon rakentavia mielipiteitä! Mulle riitti, kiitos niille jotka OIKEASTI ottivat kantaa, ja hyvää kesän jatkoa!

      • Korjataan vähän.

        Olisi ollut mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia Rauhalinnasta jos et olisi pilannut keskustelua jo aloittaessasi. Suomalainen yhteiskunta kun ei toimi niin että jokapaikan höyrypäiset aktivistit vaativat huutaen yksityistä omistajaa tanssimaan pillinsä mukaan. Miljonääri tekee mitä haluaa teidän haluistanne riippumatta. Esimerkiksi ja harmiksenne sitä rahanpaskoo.


      • sorry mutta...
        Korjataan vähän. kirjoitti:

        Olisi ollut mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia Rauhalinnasta jos et olisi pilannut keskustelua jo aloittaessasi. Suomalainen yhteiskunta kun ei toimi niin että jokapaikan höyrypäiset aktivistit vaativat huutaen yksityistä omistajaa tanssimaan pillinsä mukaan. Miljonääri tekee mitä haluaa teidän haluistanne riippumatta. Esimerkiksi ja harmiksenne sitä rahanpaskoo.

        Sori, mutta suomalainen yhteiskunta nimenomaan toimii niin, että virkamiehet aktivoituvat aina silloin, kun joku asia saa julkisuutta.

        Toki suomi24 ei ole riittävää julkisuutta, kyllä siihen vaaditaan koko lailla iltapäivälehdet ja somehype mukaan.

        Katsopas vaikka miten kävin tuon Svinhufvudin talon kanssa. Senaatti-kiinteistöt oli jo laittamassa sitä myyntiin, mutta kun asia saikin julkisuutta, niin kelkka kääntyi ja nyt jo kiistetään että myymistä olisi koskaan edes harkittu; muuten vaan arvioitiin paljonko siitä mahdollisesti voisi saada jos myisi vaikkei ikinä myytäisikään.

        Mutta joka tapauksessa, tämä keskustelunaihe siinä mielessä on hassu, että Rauhalinna on ihan ok kunnossa ja kunnossa pidettykin eikä omistaja ole sitä missään nimessä jättänyt heitteille.

        Jos joku epäilee aihetta, kannattaa ottaa yhteyttä sinne museovirastoon. He kyllä käyvät auditoimassa rakennuksen jos katsovat siihen olevan syytä.


    • Hiippailija

      Kun nyt luin enemmän näitä kommentteja, niin kertokaas ihmiset, kai siellä ainakin muutamaa kirjoittajaa hävettää nuo kirjoitukset?

      Aloituksessa on hieman trollia, mutta ihan OK sinällään. Ei kai siitä tarvitse riehaantua.

    • Seudulta kotoisin

      Joululomien aikaan kävin taas vilkaisemassa Rauhalinnaa.

      Rakennuksen alaosa on kesällä maalattu (seinä, rappujen ja terassien kaiteet). Koristeellisesta julkisivusta on uusittu kokonaan yksi iso pala, juuri se mikä oli sisältä laho. Uusittu osa erottuu puhtaan maalin takia selvästi. Paikalla ei nyt ollut ketään, joten en tiedä onko muu osa julkisivusta tarkoitus uusia ja maalata keväällä.

      Ylempänä oleva Presidentin sviitin terassin kaide näyttäisi myös olevan kokonaan uusittu, mutta en päässyt aivan läheltä katsomaan onko uusittu vai pelkästään maalattu. Näyttää kuitenkin kokonaan uusitulta ja ilmeisesti ihan käsityönä, koska ei ole koneella tehdyn näköinen. Ilmeisesti terassi on taas käytössä kesällä, kun on kunnostettu?

      Voihan se olla, että tälläkin kirjoitusketjulla on asiaan ollut vaikutusta. Joka tapauksessa Rauhalinnaa on kunnostettu ja hyvä niin. Toivottavasti työ jatkuu, koska uusitut ja maalatut osat näyttävät todella hienoilta.

      • ****

        No se ON oikeasti hyvä juttu että sitä on korjattu!


    • walhgren

      kuulin että ois kasinokeisari sitä ostattelemassa.

      • ****

        No sekin on hyvä juttu luultavasti, sillä se mies arvostanee estetiikkaa ja historiallisia kohteita. Ketjun pilasi tuo eräs häirikkö joka ei siedä erillaisia mielipiteitä. Loppua kohti alkoi jo asiallisuutta tulla.

        Historiallisten kohteiden omistajat pitää velvoittaa pitämään kohteet kunnossa. Tosin tämän nyt osa noista omistelijoista tietää ihan neuvomattakin.


    • Huhuuuu....

      Rauhalinna on upea aarre täällä susirajalla!! Linna on rapistumassa, se on totuus!
      Äkkiä omistajan vaihdos, ja ehdottomasti SUOMALAISELLE!!!!

      • Omistajahan on

        suomalainen rahamies. Kasinokeisarista ja rahoistaan ei täällä Parikkalassa olla ollenkaan vakuuttuneita ainakaan sen perusteella mitä keisarin omistaman Laatokan Portin hotellikiinteistön laajennukselle on käynyt. Koko projekti on seissyt kohta vuoden verran ja vasta elementit näkyvät olevan pystyssä. Olisikohan rahat loppu itseltään vai venäläisiltä.


    • Huhhuhhuuuu

      Johan tuota hienoa linnaa on kaupiteltu pitemmän aikaa. Kunhan tuli rahamiehen, voimansa tunnossa, ostettua, että sai köyhille näyttää! Ei taida paljon historiaa kunnioittaa! Pelastaisi nyt vaan joku SUOMALAINEN, ennenkuin on myöhästä!

      • Kateus paistaa

        läpi kurjaliston kommentista. Omistajahan on suomalainen ja taitaisi olla parasta että myisi sen venäläiselle vaikka tyttötaloksi.


    • Rakentaja_minäkin

      Rauhalinnan kunto alkoi kiinnostaa ihmisiä vasta kun valtio myi sen pois. Siihen asti sai rapistua aivan rauhassa.

      Rautalankaa: veronmaksajia ei asia kiinnostanut silloin kun itse sen valtion kautta omistivat. Kun meni yksityiselle, niin jopas alkoi linnan kunto kiinnostaa.

      Kunnossapitovirheet tehtiin veronmaksajien omistuksessa: väärät maalit seinään, eristävistä kylmätiloista pieniä wc- ja suihkukoppeja, tuuletusilman kierron estäminen, alakerran neuvostotyylinen "kahvila", luvattoman huono putkisto, jne.

      Varoittelin jo silloin, mutta valtiohan se asiantuntijoineen tiesi asiat parhaiten. Nyt niitä virheellisiä rakenteita ei varmasti saa purkaa, siitä pitää museovirasto huolen, vaikka ne eivät kuuluneet alkuperäiseen Rauhalinnaan.

      Neuvo veronmaksajille: koittakaa nyt pitää huolta niistä nykyisistä omistuksistanne, eli valtion ja kuntien kiinteistöistä. Ei se mitään auta, jos kiinnostaa vain ne pois myydyt.

    • mummu Nurmosta

      olen samaa mielyä kanssasi.kävin rauhanlinnassa vuosina 83 ja 87. kyllä oli kaunista. nyt oli kuin monrepon puisto, yhtä räjähtänyttä.ei ole lapsenlapsille kertomista

      • Ihan miten kukin

        No onhan niitä massaturistipaikkoja Savonlinnassa ja ympäristössä. Jos etsii tavallista hotellikokemusta, niin Rauhalinnaan ei kannata mennä, eihän se ole aukikaan yleisölle.

        Rauhalinna on löytänyt oman fanijoukkonsa. Mekin veimme oman kokin ja järjestimme oman juhlamme risteilyineen. Lemmikit saivat tulla myös ja tilaa oli ympärillä joka suuntaan.

        Rauhalinna juhlapaikkana on nykyään kuin sadusta. Metsän keskellä todellinen ainutlaatuinen helmi. Se mitä monet kutsuvat räjähtäneeksi pusikoksi on luontoa jossa eläimet viihtyvät. Usko tai älä, yhä useampi arvostaa luontoa, jonka annetaan vaan olla.


      • Tunkeuduitteko
        Ihan miten kukin kirjoitti:

        No onhan niitä massaturistipaikkoja Savonlinnassa ja ympäristössä. Jos etsii tavallista hotellikokemusta, niin Rauhalinnaan ei kannata mennä, eihän se ole aukikaan yleisölle.

        Rauhalinna on löytänyt oman fanijoukkonsa. Mekin veimme oman kokin ja järjestimme oman juhlamme risteilyineen. Lemmikit saivat tulla myös ja tilaa oli ympärillä joka suuntaan.

        Rauhalinna juhlapaikkana on nykyään kuin sadusta. Metsän keskellä todellinen ainutlaatuinen helmi. Se mitä monet kutsuvat räjähtäneeksi pusikoksi on luontoa jossa eläimet viihtyvät. Usko tai älä, yhä useampi arvostaa luontoa, jonka annetaan vaan olla.

        alueelle luvatta vai maksoitteko alueelle pääsystä. Se on kuitenkin yksityisaluetta jonne ei pitäisi olla mitään asiaa.


      • Ihan miten kukin
        Tunkeuduitteko kirjoitti:

        alueelle luvatta vai maksoitteko alueelle pääsystä. Se on kuitenkin yksityisaluetta jonne ei pitäisi olla mitään asiaa.

        Jokamiehen oikeudella. Polku Putkinotkosta Rauhalinnaan. Missään ei lue että alueelle olisi pääsy kielletty. Ei sieltä ole koskaan hätistelty pois.

        Pihaan ei tietenkään kannata mennä jos siellä on jollakin yksityistilaisuus.


      • aivan samantekevää
        Tunkeuduitteko kirjoitti:

        alueelle luvatta vai maksoitteko alueelle pääsystä. Se on kuitenkin yksityisaluetta jonne ei pitäisi olla mitään asiaa.

        Kyseisellä alueella käydään ja sen läpi liikutaan ihan siitä riippumatta onko siellä kieltokylttejä vai ei. Voi tulla kokeilemaan sen estämistä.


      • Heh heh
        aivan samantekevää kirjoitti:

        Kyseisellä alueella käydään ja sen läpi liikutaan ihan siitä riippumatta onko siellä kieltokylttejä vai ei. Voi tulla kokeilemaan sen estämistä.

        Siellä on voimassa jokamiehen oikeus, eli liikkua saa ilman muuta. Tuskinpa Sinun kuitenkaan kannattaa noin kovasti uhota vaikka olisit miten iso Herra omasta mielestäsi.


    • Surkeeeeeta!

      Lemmikeille ja muille eläimillehän se Weckman varmaan metsästysmajansa ja huvilansa tarkoittikin!!!?
      Kyllä ansaitsisi linna arvoisensa kohtelun, hoidettuine puutarhoineen ja talon korjauksineen! Luonnon rauha ja kauneus ei sieltä näillä konstein mihinkään häviä, päinvastoin!

      • Ihan miten kukin

        Weckman ei missään vaiheessa ole kirjoittanut jälkipolville määräyksiä tai ohjeita Rauhalinnan käytöstä.

        Se on ainakin varma, että Weckmanin aikana siellä oli lemmikki- ja muita eläimiä. Hotellia tai ravintolaa siellä ei ollut.

        Tuskinpa Weckman ainakaan kyseli muilta, miten hänen pitää aluetta hoitaa.


    • Maailma vieroitti!

      Kävin aikoinani kansakoulua Rauhalinnassa. Kyllä oli hulppea koulu maisemineen! Talvella oli hyvät maastot hiihdellä ja laskea mäkeä suksilla ja pulkalla (=pahvin palalla). Syksyllä kerättiin puolukoita koululle ja "Ilmi täti" keitti niistä vispipuuroa ym. talven aikana. En muista, että kukaan olisi piirrellyt tai muuten sotkenut paikkoja. Siihen aikaan taisi jopa koululaisilla olla kunnioitus historiallista kouluaan kohtaan. Hienoja muistoja Rauhalinnasta ja koko Lehtiniemestä! Terveisiä vaan koulukavereille!!

    • Oi jos ois mukana!

      Linnan vihkiäiset oli vuonna 1900. Sen jälkeen siellä vieraili paljon mm. kylpylävieraita kaupungista vesiteitse ja pidettiin paljon tanssiaisia ja konsertteja.
      Weckman itse kuoli yllättäen jo vuonna 1904, joten ei kerinnyt varmaan esittää toivomusta: "Pitäkää huoli linnastani!"

    • Oi jos ois mukana!

      Korjaus edelliseen: Nils Henrik Agaton Weckman kuoli Rauhalinnassa 1906.

    • On mielenkiintosta

      Joku herranpelkone idiootti kirjottaa taas asian vierestä!! Onko kukaan kirjottanu oikeestaan liikkumisesta mitään? Eikös tää jutun juuri ollut ihan asiallinen R:linnan kunnosta ja omistuksesta! Purapas nyt, uhoaja, kiukkuas muualla!

    • "Rakennustarkastaja"

      Kävin viikolla vähän vilkaisemassa miltä näyttää. Kunnostustöitä on jatkettu ja nyt se etuseinän koristeellisin osa on kokonaan maalattu uudestaan ja osittain rakennettukin uudestaan, eli uutta puuta on myös. Rakennuksen alemmat osat on maalattu uusiksi ja raput laitettu. Ylempänä on tekemistä, mutta se mitä on tehty, parantaa tosi paljon kokonaiskuvaa.

      Kiersin myös helppokulkuisimmat rannat. Neljästä nuotiopaikasta kolme näyttää olevan ihan säännöllisessä käytössä. Yhdessä en nähnyt tuoreen notskin jälkiä.

      Alueella liikkui muitakin. Kommentit oli että kyllä siellä saa liikkua, kunhan muistaa notskipaikoilla normaalit systeemit tulen kanssa. Laiturissa oli joku veneilijä yötä perheineen.

    • Unessa uusi isäntä!

      Kuullostaa hyvältä! JOS on totta ja JOS olisin voittanut 61,2 €, niin ostaisin ja laittaisin entiseen loistoon! Mitenkähän paljon siellä on noita "helppokulkuisia" rantoja?

      • "Rakennustarkastaja"

        Minusta ne kaupungin puoleiset rannat on kaikki helppokulkuisia kun polku menee lähellä rantaa. Mutta veneellähän ihmiset nuotiopaikoille menevät, eli vielä helpommin sillä tavalla.


    • vanhanlinnanpuisto

      On aikaa vierähtänyt, mutta kaunis Rauhalinna näyttää entistä surkeammalta! Joitakin kohtia on "parsittu", muuten likaista, roskaista, puut vesomatta! Kyllä todella mieli pahoittui, kun on nähnyt linnan ja ympäristön aikanaan hoidettuna ja asuttuna! On sääli, jos linnan annetaan lopullisesti hävitä unholaan!

      • eitunteilla

        Näin on! Bisnesmies on bisnesmies! Mitä siitä, jos yks metsästysmaja häviää! HARMI!!


      • Eihän_se_mikään
        eitunteilla kirjoitti:

        Näin on! Bisnesmies on bisnesmies! Mitä siitä, jos yks metsästysmaja häviää! HARMI!!

        metsästysmaja liene koskaan ollut. Hyvän kokon Rauhalinnasta tietysti saisi.


      • minäminämitäsmuusta

        Niinhän sitä luulisi, kun ei asiasta mitään tiedä! Rauhalinna rakennettiin vaimolle hopeahääpäivälahjaksi ja METSÄSTYSMAJAKSI! Pienellä aivokapasiteetillä varustetut henkilöt eivät tietysti kykene arvostamaan mitään muuta, kuin omaa pikku napaansa!


      • haakkumistapiissoo
        minäminämitäsmuusta kirjoitti:

        Niinhän sitä luulisi, kun ei asiasta mitään tiedä! Rauhalinna rakennettiin vaimolle hopeahääpäivälahjaksi ja METSÄSTYSMAJAKSI! Pienellä aivokapasiteetillä varustetut henkilöt eivät tietysti kykene arvostamaan mitään muuta, kuin omaa pikku napaansa!

        Ja näestäkkii kommenttiloesta nähhään jotta piäasija on tiälläe haakkuva jokkaenen joka aattelloo toesella laella ku ite:D:DXD


      • Oliko_vaimo
        minäminämitäsmuusta kirjoitti:

        Niinhän sitä luulisi, kun ei asiasta mitään tiedä! Rauhalinna rakennettiin vaimolle hopeahääpäivälahjaksi ja METSÄSTYSMAJAKSI! Pienellä aivokapasiteetillä varustetut henkilöt eivät tietysti kykene arvostamaan mitään muuta, kuin omaa pikku napaansa!

        kovakin metsästäjä?


      • OmituisiaVäitteitä

        Oletko joku trolli vai miksi heität tuollaisia?

        Mitä minä katselin Juhannuksena, niin Rauhalinna on paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Etpä paljon tiedä rakentamisesta, jos väität että vain parsittu. Kokonaan uusiksi on tehty paljon ainakin julkisivussa ja rapuissa.

        Roskia huomasin minäkin, kuka lie heitellyt? Jos en nyt ihan väärin katsonut, niin puita on kyllä vesottu pois aika rankalla kädellä. Minusta sinne sopisi parhaiten tavallinen suomalainen metsä.


      • Olisikohan_siellä
        OmituisiaVäitteitä kirjoitti:

        Oletko joku trolli vai miksi heität tuollaisia?

        Mitä minä katselin Juhannuksena, niin Rauhalinna on paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Etpä paljon tiedä rakentamisesta, jos väität että vain parsittu. Kokonaan uusiksi on tehty paljon ainakin julkisivussa ja rapuissa.

        Roskia huomasin minäkin, kuka lie heitellyt? Jos en nyt ihan väärin katsonut, niin puita on kyllä vesottu pois aika rankalla kädellä. Minusta sinne sopisi parhaiten tavallinen suomalainen metsä.

        viherpipertäjät käyneet katsomassa että väärin korjattu ja väärillä nykyaikaisilla työkaluilla.


    • mielipide-eroja

      Rantaan vievä kaunis lehmuskujakin on oikein nätisti vesottu ja hoidettu! Vai onko?

      • Nytkutenpitääkin

        Minä kun viimeksi kävin, niin ei oltu vesottu, eikä lehmuksia silvottu lyhyiksi. Eli minun mielestä asia on nyt kuten pitääkin kun lehmukset saavat kasvaa vapaasti. Jos joku kaipaa silvottuja puita ja tasaisia nurmikkoja niin "hoidetuista" puistoista ja jalkapallokentiltä löytyy.

        Minä tulin iloiseksi kun näin lehmusten kasvavan. Jäljistä päätellen peurat ja kauriit käyvät siellä syömässä, joten iloa vielä kaksin verroin enemmän :)


    • maailmavieroitti

      Kummasti se kesällä veri vetää aina lapsuusmaisemiin. Kävin myös juhannuksen aikaan linnalla, enkä mitenkään näkemästäni ilahtunut! Nyt pidän itselläni kauniit muistot, enkä enää lastenlapsilleni esitä papan entistä kansakoulua!

      • Nytkutenpitääkin

        Sekö pitäisi ennallistaa sinun muistojesi mukaiseksi? Haluatko suojella lapsiasi vapaasti kasvavilta lehmuksilta vai miltä?


    • ajatmuuttuvat

      Ei enää valitettavasti onnistu, vaikka joku haluaisikin. Se siitä!

    • NoNiinpäTaas

      Sama tuttu virsi täällä! Rauhalinnan kunto ei kiinnostanut ketään kunnes se myytiin yksityiselle. Sitten alkoi tämä "meidän kaikkien yhteinen kansallisomaisuus" kiinnostaa.

    • hyväsaimi

      Saimi Hoyer on saanut paljon aikaan Punkaharjun Valtionhotellilla! Maisema ja ympäristö siistiytynyt kummasti! Menkää sinne ihailemaan kaunista rakennusta ja upeaa kansallismaisemaamme! Kaikkea hyvää vaan Saimille ja kiitos, kun pelastit melkein uinuneen paikan!

      • NoNiinpäJoo

        Hoyerin taustajoukoilla onkin oikeasti paljon rahaa (ei velkarahaa) ja suhteet kunnossa kaupunkiin ja muualle.


      • Siksi_taustajoukot
        NoNiinpäJoo kirjoitti:

        Hoyerin taustajoukoilla onkin oikeasti paljon rahaa (ei velkarahaa) ja suhteet kunnossa kaupunkiin ja muualle.

        eivät kauaa jaksakaan katsella tappiollista toimintaa. Retretin jälkeen Punkaharjulla ei ole enää mitään matkailukohdetta joka toisi seudulle niin paljon väkeä että hotellikin täyttyisi. Ainahan sitä saa haaveillä idyllistä.


    • yrityshyväkymppi

      Nykyisin maailmalla arvostetaan puhdasta, rauhallista ja turvallista seutua. En menisi heti lyttäämään ahkeraa yrittäjää! Voisiko luontomatkailua paremmissa maisemissa toteuttaa? Savonlinna ylihinnoittelee kyllä itsensä konkurssiin monessa paikassa, mutta toivottavasti Punkaharjulla ei näin tapahdu!

    Ketjusta on poistettu 66 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe