dubrovnik

ensi kertaa

mikä alue olisi hyvä paikkaa ottaa hotelli, että olisi ranta aika lähellä eikä kaupunki olisi kaukana noin 1 km säteellä ?

mikä on hitataso keskiverto ravintoloissa ruoka ja esim. viinit tai olut?
ensi kertaa suunnittelilla menossa kroatiaan.

ymmärtääkö paikalliset miten hyvin englantia?
paljonko matka kentältä maksaa kaupunkiin ja millä kannattaa tulla ?
miten rehellistä yleisesti paikalliset ovat ....saako olla tarkkana vaihtorahoista?

7

704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Akiantti

      Hei ensi kertaa,

      Dubiksessa 5v sitten käyneenä (ja muutoin Kroatiassa usein)...

      Dubiksessa on kohtalainen sisäinen bussiliikenne, ei välttämättä kannata miettiä etäisyyksiä hotelliin/majoitukseen niinkin pienellä alueella...

      Hotellin vaihtoehtona voisi olla vuokrattu huoneisto: interhome.fi tai adrialin.fi kautta. Niillä on oikasti suomenkieliset sivustot, muilla on yleensä kamalat kuukkelikäännökset.

      Ruoka ehkä 2/3 suomen hinoista, paikallinen olut ja viinit ehkä 1/2...1/3 (ja kukas sinne hainikkenia menee juomaan, brandy on vijakkia sielläpäin).

      Vanhempien henkilöiden kanssa kannattaa kokeilla saksaa ja nuorempien englantia, pelkällä englannillakin selviää. Jos osaa venäjää, niin on sitten tukku varasanojakin mukana!

      Rehellisyyden suhteen ei ole koskaan ollut ongelmia. Hinnat on esillä, pärstäkertoimia ei havaintojeni mukaan ole. Ei tyrkytetä. Luota saman verran kuin yleensä suomalaisiinkin, pidän suoraselkäisinä.

      Ja sitten, älkää jääkö pelkästään kaupunkiin. Bussilla pääsee lähikyliin tai kaupunkeihin. Myös jylhien vuorten takana on sivilisaatiota. Bussit ovat halpoja.

      Ja vielä, älkää jääkö pelkästään maakravuiksi, käykää saarissa.

      Lukekaa vinkkejä muista ketjuista.

      • Arvomaija

        Kerroppa akiantti niiden lähikylien ja kaupunkien nimiä,joihin voi tehdä päiväreissuja ja tietty niiden saarten nimiä.


    • Monta kertaa käynyt

      Vaikka en tuo kysytty kirjoittaja olekkaan, niin voin Dubrovnikissa 4 kertaa käyneenä antaa vinkkejä käyntikohteista. Saarista ekalla kerralla kannattaa valita ns. elafiti-risteily: Sipan,Lopud&Kolocep. Hintaan sisältyy usein kuljetuksen lisäksi pienimuotoinen opastus ja ruoka juoma. Bosnian puolella sijaitseva Mostarin kaupunki kannattaa käydä kokemassa, ihan jo ajomatkan huikeiden näkymien vuoksi. Ajavat sinne vuoristoteitä pitkin läpi vihreiden vihannes- ja hedelmätarhojen ja pysähtyvät usein matkan varrella pienissä paikalliskylissä. Jos ei halua ottaa valmismatkaa kaupunkeihin, niin autonvuokraus onnistuu helposti.

      Paikalliset puhuvat englantia melkoisen vaihtelevasti. Osa nuorista puhuu, osa ei. Vanhempien ihmisten kohdalla voi olla vielä heikompaa, saksalla pärjää jos osaa itse. Ovat kuitenkin ystävällisiä ja rehellisiä, elekielellä ja piirtämällä kyllä selviää tarvittaessa :)

      Vaihtorahat olen saanut aina oikein ja kortillakin olen uskaltanut maksaa niin ravintolassa kuin kaupassa. Varmista kuitenkin etukäteen kelpaako kortti, aina ei kelpaa.

      Lentokentältä kaupunkiin kestää n.30-45min, riippuen mahdollisesta ruuhkasta ja onko tietöitä. Terminaalin edestä pääsee hyppäämään bussin kyytiin, sillä pääsee pääbussiasemalle ja Pilen portille vanhaan kaupunkiin. Molemmilta pysäkeiltä on hyvät jatkoyhteydet joka puolelle kaupunkia. Taksejakin on terminaalilla runsaasti, hinta noin 250-300 kunaa riippuen majapaikan sijainnista. Ennakkotilatun kuljetuksen saa sopimalla suurin piirtein samaan hintaan, ja voi samalla tilata paluumatkankin jolloin yleensä hinta vähän tippuu (riippuen firmasta :) ).

      Ja sitten seuraa kullanarvoinen vinkki: ÄLÄ MENE ELOKUUSSA JOS EI OLE PAKKO. Silloin kaupunki on täynnä saksalaisia ja italialaisia idiootteja vailla käytöstapoja ja on aivan järkyttävät paahtavat helteet joita ei pääse minnekään pakoon. Kesäkuun alkupuoli tai loppusyksy, ne on parhaita ajankohtia matkustaa tuonne.

    • Akiantti

      Huomenta Arvomaija ja muutkin,

      Tuossa edellähän niitä paikkoja. Itse kävimme kolmen saaren ryhmästä Lopud&Kolocep, koska päivää ei jaksanut venyttää kolmannelle saarelle. Lopudin läpi kävelimme vastakkaiseen lahteen uimaan. Rannalla oli myös FKK.

      Dubrovnikin eteläpuolella oleva saari, Lokrum on myöskin "ihan mukava", sielläkin oli FKK.

      Yleensä olemme puoliksi päähänpiston omaisesti jossakin paikassa, jota ei ole erityisesti suunniteltu. Cavtat ( bussilla, 10km etelään) oli sellainen. Koska päivä oli kuuma ja teki mieli uimaan, mutta uimakamppeet puuttuivat hakeuduimme siellä FKK-alueelle. Siellä oli kaiken lisäksi makean veden suihku. No, ei siellä matkaan valmistautumattomalla niin kovin erkoista nähtävää ollut, mutta ei se päivä huonokaan ollut!

      Yhtenä päivänä kiipesimme kaupungin laidalta alkavan vuoren rinnettä ylös sitä mutkittelevaa polkua pitkin. Kroaattisotilaat nousivat sitä kolme päivää serbien tulituksen alla. Ymmärsimme silloisen majoituspaikan omistajan puheista, että polkuun liittyy paikallisten ihmisten syviä tuntoja. Vuoren päällä oli ravintola siinä kylässä. Ja niinhän me sitten söimme, kun kerran nälkä oli jo valmiina. Ottakaa vettä mukaan, kun lähdette, kraanavesi kelpaa hyvin.

      • Monta kertaa käynyt

        Ja komppaan edellistä kirjoittajaa täysin. Kraanavesi on Dubrovnikissa erinomaista ja puhdasta! Saarille lähtöä edeltävänä iltana kannattaa täyttää pullosta 1/3 tai ½ vedellä ja pistää pakkaseen jos sellainen löytyy ja aamulla täyttää se kylmällä kraanavedellä. Pysyy viileänä koko päivän eikä tarvitse ostaa vettä matkan varrelta.

        Akiantti, meinaatkohan nyt Srd-vuorta? Sitä jonne pääsee myös niillä vaunuilla nousemaan? Huikeat näkymät sieltä on, kannattaa kysyjän käydä tutustumassa.


    • Akiantti

      Srd-vuorta? - juu-u. Vieressä olevan Bosanka -kylän etelälaidalla, päätiestä vähän sivussa oli se rafla. Kyllä pieni kuntoilu tekee hyvää, niettä kiipeämään!

      2006 käydessä sodan jäljet oli näkyvissä (muuten lähes ainoa paikka!), niin että kipeää teki. Köysirata oli täysin hajalla, rautaosissa varsin isojakin luodinreikiä.

      No meillä taas on ollut mukana "kylmäkalja -kassi", jossa on ollut mehua, vettä, pari kaljaa ja mahtumisen mukaan 1-2 niitä jääpulloja (vähän täydempinä). Monesti kaupungilla on jokin yleinen kraana, josta voi sitten laskea puoliksi sulaneen jään seuraan vettä, sittenhän se on taas kohta tosi kylmää.

      Hmmm - sitten ei ole vielä tässä keskustelussa mainittu Kotorin lahtea, joka on Montenegron puolella noin 100km päässä etelässä. Maailmanperintökin? Vanhakaupunki on kärsinyt maanjäristyksestä joku aika sitten - on ihan söpö, ja taas mahdollisuus kiivetä vuoren rinnettä!!!

      PASSI MUKANA kun lähtee Dubiksesta pidemmälle kumpaan tahansa suuntaan - tulee ulkomaa vastaan 50km päässä!.

      VINKKI: meillä on löytynyt muutamia kohteita kun on katsottu maps.google.fi (tai .hr) ilmakuvanäkymiä sopivan läheltä. Kauneus on katsojan silmässä ja elämys syntyy sisimmässä, jos siellä on tilaa!

    • tucepiin

      Jos dubrovnikista varaat asunnon, niin pidä huoli että asunto on mahdollisimman lähellä sitä muurien sisällä olevaa kaupunkia, koska asunto voi olla korkealla rinteessä. Itse asuin 0,5 km päässä ja uimaan mennessä oli n.300 porrasta. Cavtat on niin lähellä d:tä että sinne on helppo mennä bussilla. olisko10-15km. Dubrovnikin katselee 1 päivässä ja muurien ulkopuolella ei ole kertakaikkiaan mitään.Toki maisemahissit löytyy jotka kannatta käydä Merikin on tavallaan kaukana, koska se on alhaalla kallioiden reunustamana. kaupungin vieressä on yksi ranta. cavtatatissa on rantoja ja sekin on tosi pieni paikka. mieluimmin asuinpaikka cavtat tai Lepadinniemi, koska näistä on helppo lähteä käymään d:ssä. Itse valitsisin lepadin, mutta sieltäkin vain eteläpuolen rannalta siis d:n puoleiselta . Setaliste kralja zvonimira katu (taisi olla kävelykatu joka menee rantaan) tämän kadun läheltä, muuten ollaan herkästi "ei missään". Toisella puolella niemeä on satama ja copacapanan ranta (ei erikoinen) josta laivat näkyy ( ei tältä puolen). Matka ajankohta ei heinäkuun loppu eikä elokuu, mieluimmin kesäkuu tai syyskuun loppu On Kroatiassa paljon parempiakin paikkoja jossa rantoja on kymmeniä kilometrejä, pieniä kyliä / kaupunkeja vierekkäin kallioiden ympäröimänä ja mahtavia maisemia. Täma vaatii lentoa splitiin. Todelle rehellisiä ja hyvin englantia osaavia ihmisiä. Itse käyn vuosittain Kroatiassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe