Onko kotikutoinen siittäminen ok ratkaisu?

Vauvakuumetta

Olemme 44/38 aviopari ja miehellä pysyvä sekundaarinen lapsettomuus, (aspermia, hoito ei tuottanut tulosta). Olemme harkinneet yksinkertaisinta hoitoa, toisen miehen suorittamaa siitosta. Ehdokkaista ei totisesti ole pulaa, ei edes sellaisista, jotka valmiita tarjoamaan apuaa omallan nimellään ja hyväksymään meidän anonyymiteetin. Edellyts valinnanvaralle on, että siitos suoritetaan luonnollisella menetelmällä. Tarjolla näyttäisi olevan erittäin hyviä geenejä.

Mies ei olisi siitoksen edelyttäästä seksistä mustasukkainen jos hän saa olla läsnä toimenpiteen aikana. Silti epäilyttää: onko tämä hyvä idea vai pitäisikö sittenkin tyytyä Väestöliiton anonyymiin spermaan, joka voi olla keneltä tahansa.

Kokemuksia, mielipiteitä?

15

3066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkeä!

      Erittäin huono idea!!! Miettikää tulevaisuutta.

    • Mriamria

      Ehdottomasti anonyymisperma. Nämä "palstailmoittelijat" eivät todellakaan ole hyvällä asialla spermaansa luovuttamassa. Luovuttaja tietäisi teidän kasvot, osoitteen ja nimet. Aika riskialtista. Ajattele jos luovuttajalle joskus tulee mieleen että haluaakin osallistua lapsensa elämään, vaikka puoliväkisin. En usko että nämä spermantarjoajat ovat kovin vakaita ihmisiä.
      Spermapankit ja anonyymius on hyvästä syystä.

    • AaPee

      MRIAMRIA, aivan näin huono tilanne ei ole: tarjolla tosiaan on fiksuja, hyvässa asemassa olevia miehiä, jotka ovat valmiita paljastaaan henkilöllisyytensä, mutta me voimme pysytellä anonyyminä. Kasvot toki paljastuvat, mutta ei nimi eikä osoite. Isossa kaupungissa emme noin vain törmää toisiimme.

      Ilmeisesti monia miehiä kiihottaa suunnattomasti toisen miehen rouvan siittäminen ja omien geenien jatkaminen. Tämän vuoksi ollaan valmiita hyvinkin reiluhin sääntöihin.

      Tietenkin anonyymi sperma olisi turvallisempaa, mutta sen laatuun ei voi vaikuttaa mitenkään. Juuri väestöliiton sperma voi lähtöisin olla tyhmän, epävakaan ja sairaan miehen pusseista. Valitseminen houkuttaa, mutta onko meiltä jäänyt jotain huomioimatta?

      • Mriamria

        Kyllä tilanne vaikuttaa huonolta jos miesten motiivi saada lapsi on kiihoittuminen saada joku nainen paksuksi, eikä auttamisenhalu. Vertaa motiiveja esimerkiksi munasolujen luovuttamiseen, joka on naiselle pitkä ja kivuliaskin prosessi.
        Minua ainakin oksettaisi että joku auttaisi kiihottumisen tunteesta saadakseni minut hedelmöittymään jos mieheni ei siihen pystyisi. Miltähän miehestäkin mahtaa asia tuntua..

        Olenkin ihmetellyt mikä ihme on se miesten motiivi ilmoitella spermantarjousviestejä joka palstalla. Yleensä joka ikinen sähköposti osoite jolla spermaa tarjotaan johtaa googlettelulla useisiin muihin samanmoisiin tarjouksiin. Eli ne miehet ketkä spermaa tarjoaa ei tee sitä vain kerran tai kaksi, vaan ilmoittelee palstoilla aktiivisesti.
        Ei tuntuisi hyvältä saada alulle lapsi ihmisen kanssa jolla on vaan seksuaalinen perversio naisen raskaaksi saattamisesta. Naiselle asia on kuitenkin niin kaunis ja herkkä asia, että vaatisi mielestäni oikeanlaiset motiivit myös vastapuolelta.

        Nimenomaan anonyymin spermanlaatuunhan voi vaikuttaa. Nimittäin ei jokaista kelpuuteta luovuttajaksi. Vaaditaan haastattelut ja tutkimukset terveydentilasta. Tämän tekevät ammattilaiset. Jos ottaa vastaan "palstaspermaa" niin miehen on helpompi huijata, eikä varmaan perusteellista lääkärintodistustakaan ole.
        Lisäksi klinikkojen anonyymisperma tulee usein suomeen esimerkiksi Tanskasta, ja pidetään tarkkaa kirjaa monelle samaa spermaa on jo annettu sisarusongelmien välttämiseksi. Palstaspermailijalta ei saa koskaan varmuutta onko vaikka naapurin lapsi omalle lapselle sisarus.

        Teoriasi on aika ontuva ja väärässä mitä spermapankkeihin tulee.
        Kehottaisin edelleen naisia viimeiseen saakka välttämään näiden spermantupuuttajien tuotoksia, ja jos ei ole vara klinikkahoitoon niin etsiä lähipiiristä tuttu luovuttaja.


    • Parempi kun

      Muumimuki tekniikka parempi. Eli purkkiin tavara ja sitten ruiskulla perille.

    • HUONO_idea!

      Tästä vanhasta ketjusta löytyy yksi varoittaa esimerkki: http://keskustelu.suomi24.fi/node/958374
      Lisäksi samaisessa ketjussa näkyy hyvin millaisia ällöttävyyksiä spermantarjoajat ovat. Kannattaa lukea.

      Lainaus tuolta:
      " Älkää missään nimessä vastaanottako spermaa tuntemattomalta! Itse tein sen virheen. Nyt muistona on pysyvä sukupuolitauti, 400 euron lasku ja yhteishuoltajuus narsistin kanssa!!!

      Tapasin luovuttajan muutamaan kerran ennen luovutuksia, ja kaiken piti olla ihan selvää, että kundi vain luovuttaa siittiöt, kuittaa palkkion eikä mun tarvii nähä sitä enää.

      Spermasta tarttui minuun tippurin lisäksi sukupuoli herpes. Ja lapsen synnyttyä ukko haki oikeusteistse huoltajuutta.

      En tietenkään kadu ihanan tyttäreni tekemistä, mutta tekisin mitä vaan että olisi ollut aiemmin viisaampi. Hankkinut tutun luovuttajan tai mennyt klinikalle hoidettavaksi."

    • vauva
      • Tässä esimerkki

        Tässäpä juuri tältä samaiselta keski-ikäiseltä romanimieheltä viesti, joka on jättänyt näitä spermaviestejä nettiin jo vuodesta 2006 ainakin. Juuri nämä ovat niin varoittavia esimerkkejä. Tämän käyttäjän viestejä on siivottu paljon palstalta ja poliisillekin vinkattu, koska ehdotteli siittämistä myös 15-vuotiaille.


    • AaPee

      Aika suuria tunteita suunnitelmamme herättää. Minusta jotenkin tuntuu, että joudume paheksunnan kohteeksi siksi, että tähän hedelmöittämismenetelmään liittyy avioliiton ulkopuolista seksiä - ja seksiin kuuluu kiihoittuminen ja jopa orgasmi. Tämä olisi toki väärin, jos menetelmä ei olisi aviomiehelle täysin ok, mutta kun se meidän tapauksessamme on.

      Minäkään en missään tapauksessa näihin palstatyrkyttäjiin ota yhteyttä. Mutta ilmeisesti ei löydy mitään järkisyytä, miksi emme etsisi sopivaa luovuttajaa omalla ilmoituksella ja omilla ehdoillamme?

    • cccccccccccccc

      no jos haluat vaikka aidsin, niin siitä vaan.
      taidatte olla molemmat ihan perrseaukisia, kun ei oo varaa mennä klinikalle tai sitten ootte rikollisia, joita ei kelpuuteta klinikalle tai mielenterveysongelmaisia.

      • koittakaanymiettiä

        Höpsistä pöytään!
        Jos haluat irstaan 63wee thaimaassakäyvän vanhan raakin siementä, joka käy lypsättämässä itseään kaksi, kolme kertaa viikossa klinikalla niin siitä vaan.

        Mieluummin tuntisin edes kutakuinkin luovuttajan - edes pinnallisesti.


      • Höpöhöp
        koittakaanymiettiä kirjoitti:

        Höpsistä pöytään!
        Jos haluat irstaan 63wee thaimaassakäyvän vanhan raakin siementä, joka käy lypsättämässä itseään kaksi, kolme kertaa viikossa klinikalla niin siitä vaan.

        Mieluummin tuntisin edes kutakuinkin luovuttajan - edes pinnallisesti.

        Höpöhöpö. Ei sellaisia klinikalle luovuttajuksi huolita. Iän on oltava sopiva, ja lääkäri tutkii terveydentilan.
        Kyllä klinikka on aina valvotuin ja turvallisin.


    • ??????????????????

      Jos tekee koti-inseminaation, niin kuinka nopeasti sperma täytyy saada ajakulaation jälkeen sinne naisen sisuksiin? Siis on kyse minuuteista, vai kestääkö esim tunnin olla siinä mukissa?

    • Aisuri12

      Minusta se on ihan ok. Ite oon katellu vierestä, kun koulukaveri tyhjentää useita kertoja pussit vaimoon. Kiihottaa kahtoo. No vaimon massuhan on ruvennu pyöristymään ja kasvamaan.

    • Kalakaveriksi1974

      Olen luovuttanut jo kauan sitten klinikalle. En kyllä saanut luovuttamisesta mitään keksejä. Yleensä seisoo hyvin, mutta tuo kopissa runkkaaminen ei meinannut varsinkaan ensimmäisellä kerralla edes onnistua. Minulla luovuttamisen motiivi oli auttamisen halu. Luovutan myös verta ja tiedän pareja joilla perinnöllisiä sairauksia. Voisihan sama tilanne olla myös itsellä. Lisäksi sain samalla tutkituttaa oman kyvykkyyden, kun naiseni kanssa lasta silloin yritettiin ja raskautuminen kestiyllättävän pitkään.

      Tulihan se sitten oma ihana poika myös;) Laadukas, mukava kaveri tuntuu olevan. Toivottavasti luovutetut siittiöt ovat myös kantaneet hyvää hedelmää. Hienoa olisi jos joku joskus ottaisi yhteyttä, joskin epätodennäköistä.

      Klinikan kautta on ainakin se hyvä puoli että lapsi saa aikanaan isänsä tiedot. Se on hyvä ja tärkeä asia. En ymmärrä miksi monet luovuttajat siksi karttaa luovuttamista. Kun ei taloudellista vastuut ole, mitä haittaa? Lapselle asia voi olla kovin tärkeä jos vaikka hänenkin kumppani on lahjasiittiöillä aikaansaatu.

      Jos vikaa olisi ollut minussa olisin halunnut valita sopivan miehen siittäjäksi. Haluaisin tuntea ja tietää vähän sopivan luonteisen ja näköisen miehen. Näyttää että luonne periytyy voimakkaastikin.

      Me miehethän ollaan varmaan kaikki aina valmiita siittäjiä, ainakin alitajuisesti. Järki sitten rajoittaa käytännön toimia. Ne kaikista vastuuttomimmat huliviliä hankkii toki lapsia jo nuorena liudan...

      Itsellä vain tuo yksi tarkkaan harkittu ja haluttu. Tosin toivoin lasta jo ekana iltana pitkäaikaisen naiseni kanssa, joka muuten oli elämäni ensimmäinen yhden illan suhde, jota on sitten kestänyt... Kyllä sitä rakastelee naista oikein kun haluaa lasta hänen kanssaan.

      Unelmaa myös minulle olisi siittää vieraan miehen vaimo luvun perästä...

      Yhteen naiseen ja yhteen pariin olen ollut yhteydessä muumimuki luovutuksen merkeissä. Jotenkin vaan naispari oli kaukaa ja aloin ajatella heidän toimeentuloaan kun heillä kävin juttelemassa. Juttu sitten jäi kokeilematta. Yksinäinen nainen oli taas ujo ja kaukaa... Kerran kokeiltiin, mutta en voinut työkiireissä olla oikella hetkellä läsnä. Olisin muutenkin halunnut tutustua tarkemmin, vaikka vaan luovutuksesta oli kyse. Miksi halusin luovuttaa muumimukilla oli myös auttamisen halu ja halu tavata ihmisiä jotka olivat lasta vailla.

      Liian tarkka taisin olla...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe