tontin rajat

erk merk

Mitä tehdä seuraavalle asialle. Asumme omakotitaloalueella ja tiemme varressa on tontteja vierekkäin. Tonttien toinen laita kuitenkin rajoittuu metsään. Metsä on harvaa kangasmetsää, ja takapihamme ikään kuin jatkuu metsän puolelle. Sinne ei saa rakentaa tietenkään mitään, mutta onpa sinne lapset majan rakentaneet, ja puupinosta puolet menee kaupungin metsän puolelle, eipä tuo ketään haittaa. Muilla tonteilla näyttää olevan sama juttu, tontin ja kaupungin raja on häilyvä.

Ei tässä mitään kauheaa siis ole. Mutta naapurini on laajentanut koko ajan puuvarastoaan, siten että hän alunperinkin oli rajojemme kulmalla. Nyt kuitenkin puuläjä on laajentunut, ja sahauspaikka siirtynyt ns meidän puolelle kaupungin metsää, vajaa 10 metriä. Puupinot on suurimmaksi osaksi hänen omalla puolella, mutta aivan nurkalla, yksi puupino on puolittain meidän puolella ja sirkkelikone sitten siitä vielä meille päin. Kaikki toki kaupungin puolella, mutta kuitenkin kuvitellun rajajatkumon "meidän" puolella.

Ei tämä oikeastaan muuten haittaisi, mutta kun kaunis metsänäkymä on nykyään sotkuisen sahanpuruinen sahauspaikka. Juttelin naapurin kanssa asiasta, hän kehui talonsa olevan puulämmitteinen, ja puuta kuulemma kului PALJON. Kehaisi vielä, että paikka on sopivasti HEILTÄ näkösuojassa parin ison kuusen takana, eikä sahauspaikka näy HEILLE. Sanoin että se näkyy aika hyvin MEILLE, mutta eipä herra edes tajunnut mitä tarkoitin, vaan jatkoi vaan HEILLE HEIDÄN -sepustuksiaan. Yritin vielä hienovaraisesti vinkata, että sahauspaikka on aika sotkuisen näköinen, mutta meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, ja iloinen sepustus vain jatkui HEIDÄN hienosta pihasta yms. Annoin olla.

Nyt kuitenkin rupesi jälleen V * ttamaan. Joka päivä saa kuunnella sirkkelin ääntä, ja katsoa olohuoneen ikkunasta, kun joku häärii takametsässämme. Kerran meillä oli vieraita, ja hekin kysyivät kuka tuolla takapihalla häärii. Sanoin sitten että takapihamme loppuu pari metriä ennen häärivää heppua. Istu siinä sitten iltaa terassilla, kun sirkkeli pilaa näkymän, sekä puun oksassa roikkuva vaalean vihreä verkkatakki, sekä keltaiset kuulosuojaimet.

Sitten HEILLÄ on niin p*rkuleen pieni etupiha, ettei mersun tosipitkä pakettiauto mahdu sinne. Niin sitä pidetään sitten tien varressa. Ja se perä on aina liittymämme välittömässä läheisyydessä, että joudun ajamaan autoni tosi tarkasti pihaamme, ettei osu mersusprintterin takakulmaan.

Tarttis varmaan tehrä jottain. Mutta mitä? On kuin tyhjälle puhuisi. Pitäisi varmaan sanoa suorat sanat, mutta ei huvittaisi alkaa riitelemään naapurin kanssa. Muutoin ovat ihan mukavia, ja käskevät välillä kahvillekin, mutta kun ei pysytä omalla tontilla, niin sapettaa.

20

1051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turha kärsiä

      Koska naapurisi ei ymmärrä tuon enempää ota yhteys suoraan kaupunkiin. Heillä on rutiinia tuon kaltaisiin tyyppeihin ja jos eivät itse pääse antavat paremmat ohjeet, Mutta onhan se selvää, ettei naapurillasi ole edes jokamiehen oikeutta moiseen toimintaan.Siinä pitää olla maanomistajan lupa.

    • kipinä riittää

      Vihjaa naapurille että näin kesällä varsinkin metsissä olevat puupinot ovat herkkiä palamaan itsekseen esim. salaman iskusta tms. "sopivasta" alusta.

    • erk merk

      En viitsi ottaa kaupunkiin yhteyttä, koska omanikin puupino on kaupungin puolella, sekä läjä tiiliä. Joudun sitten keksimään niille uuden paikan. Mutta tässä nyt on enemmänkin kyse rajalinjan jatkeesta. Että käyttäkööt kaupungin metsää hyödykseen, niinhän minäkin teen, mutta rajalinjan jatkeen ns "omalla puolella".

      • kysynpä vaan

        Miten toisen maa voi olla kenenkään "oma puoli"? Te siis rosvoatte kaupungin maata omaan käyttöönne? Saanko minä tuoda puupinoni sinun tontillesi?


      • Omat on ongelmasi
        kysynpä vaan kirjoitti:

        Miten toisen maa voi olla kenenkään "oma puoli"? Te siis rosvoatte kaupungin maata omaan käyttöönne? Saanko minä tuoda puupinoni sinun tontillesi?

        Jos hyvä vastaus ei kelpaa sen vuoksi että itsekin tekee väärin, juttua ei ehkä kannattaisi jatkaa.

        "Rajan jatke" on mitä typerin ajatus. Jos kaverit eivät pysy tontillaan, mikä olisi se seuraava raja, jolla sitten pitäisi pysähtyä? Miksi?


      • ahneet pomot
        Omat on ongelmasi kirjoitti:

        Jos hyvä vastaus ei kelpaa sen vuoksi että itsekin tekee väärin, juttua ei ehkä kannattaisi jatkaa.

        "Rajan jatke" on mitä typerin ajatus. Jos kaverit eivät pysy tontillaan, mikä olisi se seuraava raja, jolla sitten pitäisi pysähtyä? Miksi?

        Juuri näin. Miten kävi suomalaisille, kun jatkoivat sodassa rajalinjan yli ja löivät päänsä Karjalan mäntyyn.


    • Nähty on

      Käske painua hevon vittuun.
      Mikä meitä suomalaisia vaivaa kun ei osata suoraan sanoa mikä vituttaa?

      Nämä helvetin tramboliinit jota laitetaan joka naapurin ikkunoiden alle tai naapurin terassin eteen niin ettei ole päivänkään rauhaa.

      On tästä taisteltu että menköön koko paskasakki huutamaan johonkin muualle kuin pieneen pihaan. Tämä että kakara harrastaa lähiössä saatanallinen huudon kera on tabu josta ei saa sanoa mitään kunhan se kakara vaan huutaa niin se saa purkaa traumojaan. Idiootti vanhemmat sisällä eivätkä kuule mitään. Ämmä paksuna jottei tarvitse töihin mennä ja joku pienituloinen äijä kimittää pihassa. Saatanan saitoja he ovat ja heitä vituttaa jos jotkut muut juovat muuta kuin vettä.

      Heillä ei ole muuta tehtävää kuin siittää ämmä paksuksi ja vahtia mitä naapurissa tehdään. Näitä munattomia äijiä on joilla ei ole mitään virkaa.

      • Munat on ko

        Jaa munattomia? Kukas sen ämmän sitten siitti, sinäkö??


      • erk merk

        Hei hei. Rauhoitupas nyt. Kysymys oli lähinnä siitä, kuinka ilmaista asia niin ettei tule suurta riitaa. Voin toki mennä sanomaan että viekää ***ttuun sirkkelinne yms, mutta sen jälkeen naapurisopu on mennyttä, eikä ole kiva tepastella pihalla ja mulkoilla puolin ja toisin. Ja siitä oli myös kysymys, että miten tuon julkisen metsän käyttö oikein menee. Täytynee kai itse ainakin hakea omat romut sieltä pois, vaikka ei ne kenellekään muulle näy.


    • omin luvin

      Outoa sakkia. Omitaan luvatta toisen, ts. kaupungin maata ja kuvitellaan että se on jokin oman tontin jatke. Eiköhän sen oman toiminnan puineen yms. ole tarkoitus mahtua omalle tontille? Jos ei mahdu, ainahan voi yrittää laillisesti laajentaa tonttia eikä ottaa luvatta käyttöön toisen maata.

      • säännöt on toisille

        Mutta mitä se ketään haittaa ja onhan minulla oikeus kun toisetkin ja kun MINÄ haluan ja kun tonttimaa maksaa ja minä olen köyhä mutta kun laajennan vaivihkaa niin se on ilmaista. Minulle.


    • Tapsa 5

      Osta takarajalta lisää maata jo kaupunki myy .

    • lainakaistale

      Kyllä tonttien käyttö tuppaa luonnollisesti laajentumaan kaupungin maalle päin. Meillä tontit rajoittuvat ojaan, jonka reunasta kaupunki aikoja sitten lunastanut kaistaleen itselleen. Komposti on meillä vähän vissiin ainakin osittain kaupungin puolella. Naapuririvarin puolelta alkoivat tekemään oikopolkua tuosta tonttimme alarajan yli. Lisäksi lapset alkoivat käyttämään sitä omana leikkipaikkanaan, heillä kun on pienempi tontti kun meidän paritalolla. Pikku hiljaa olen kasannut rajalle puutarhajätöksiä, oksia jne että tästä ei voi rajaa enää hyvin ylittää. Laitonta touhua tiedän sen mutta näin oma rauha säilyy oman tontin edustalla, kaupungin maalla tosin. Rivarikin kasaa omat puutarhajätteensä siihen kaupungin maalle, minä vain rajaa vasten heidän kulkuaan estäen.

    • U ffe

      Hah, noita naapurisi kaltaisia omaa napaansa tuijottavia on suurin osa ihmisistä, kykenemätön näkemään oman toimintansa aiheuttamaa mielipahaa muille.

      Näillä keinoin säilytät näennäisen sovun:

      Istuta puu/ puusto suoralle näkölinjalle lähellle taloanne (kaunista/ viilentää taloa), niin ei tarvitse katsella naapuria. Syksyllä taimistokamaa lähtee puoleen hintaan.

      Laita Isot ruukkuistutukset seuraavan kerran liittymän laidalle, kun naapuri siirtää rötiskönsä pois.

    • Yks-valittaja vaan--

      Kärsi,kärsi saa kirkkaamman kruunun tai sitten pitää putsata kotipesä ensin ja tehdä valitus kaupungille.

    • 13+13

      Hae sirkkeli pois sieltä metsästä ja laita vaikka myyntiin.Kannattaa säilyttää jossain katseilta piilossa.Puita voi myös hakea varastoon talven varalle.Eiköhän ala siirtämään tavaransa omalle pihalleen,kun alkaa hävikkiä tulemaan.

      • Naapurisopu

        Ei tuossa auta muu kuin kutsutte naapurin kahville, viette ikkunaan/pihalle josta sahauspaikka näkyy ja sanotte että se häiritsee teitä ja että voisiko siirtää sen "omalle" puolelleen. Kiusallista, mutta ei asia muuten ratkea. Me asuimme kirvesvarsitontilla, jossa oli vastaavia autonpito-ongelmia naapurilla (pysäköi rasitetielle estäen kulkumme pois tontilta), muutimme lopulta pois kun järkipuhe ei tehonnut (ei ollut ilkeä mutta ei vaan tajunnut)


    • suutarila 14

      Suutarilassa täydennysrakentamisen uusi talo rajoittuu Keravanjoen rantapuistoon. Nyt sitten toivat multaa ja telakaivurin jolla levittivät tonttia puistoon. Ajoivat niityt yhtenäiseksi ja kantoivat paikalle uima-altaat liukumäkineen. Valtasivat kerralla noin 5.000 m2.
      Soitin rakennusvalvontaan ja tarkastaja kävi paikalla. Oli ihan äimänkäkenä!
      Toivon kauheata rangaistusta ja julkisuutta, jotta muut uudisomakotitaloasukkaat tajuisivat yhteisen luonnon koskemattomuuden!

    • Armchair General

      Konetuliaseiden käyttö on historian saatossa ratkaissut monta ongelmaa.

    • yututyuyu

      Olet ansainnut sen kun itsekin laajennat. ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      69
      1071
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe