Toiveissa vauva 2014 vol.2

Jokohan?84

Edellinen ketju venähti jo niin pitkäksi, että jatketaan haaveilua uudessa ketjussa. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet kuumeilijat :)

189

3939

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hymynaama

      Nyt siis kp 25/26-28 ja menkkakivut jatkuu :/ ruokahalua ei oikein ole ja tosissaan viimeisen kahden kierron aikana painoa pudonnut noin 3kg. Varsinkaan heti aamusta ei maistu mikään.
      Lämmöt pysyneet vielä tuossa alimmillaan 36,9 ja normaali lämpö mulla siis on jotain 36.2-36.6 riippuu siitä mittaanko elohopeamittarilla vai digi.
      Ovistestit tehty kp13,kp14 ja vielä kp kp17 ja kp18 ja kaikissa näytti plussaa.Jotkut sanoo et ovistesti on silloin varmin kun sen ensimmäisen kerran tulee.Itse en ole koskaan saanut ovista positiiviseksi noin montaa kertaa yhden kierron aikana. mutta kertahan se on ensimmäinenkin.R-testiä en ole tehnyt vielä koska en halua pettyä koska on tosissaan liian aikaista tehdä testi.Odottelinkin nyt sinne kp26-28 että tuleeko täti kylään sitten,jos ei niin sitten testiä kehiin. :) kuitenkaan en jaksa enkä uskalla toivoa liikaa koska tosissaan tunne että menkat alkaa ihan just(tosin tuota tunnetta on ollut jo melkein kaksi viikoa. :/
      Nyt vain odotellaan ja katsotaan mitä nämä päivät tuo tullessaan :) toivotaan että toisi plussatuulia tänne päin! :)

    • Jokohan?84

      Onneksi sun ei tarvitse montaa päivää enää odottaa et testiä pääsee tekemään! Toivotaan ettei ne menkat nyt vaan sieltä ala. Mulla oli molemmissa raskauksissa tuota "menkka oloa" jo pari viikkoa ennen plussaa, joten se lupailisi hyvää! Toki näistä kummastakaan raskaudesta ei lasta tullut, mutta alkuraskauden oireet sain "onneksi" kokea.

      Täällä eletään nyt kp 23/ 25-27 ja olo edelleen mitä normaalein! Ei jomota tissejä, mahaa tai mitään muutakaan, mielikuvitus siis onneksi älynnyt jäädä kesälomalle tässä kuussa :p Nyt siis odotellaan vaan ensi viikkoa ja kp 1, taas saa aloittaa puhtaalta pöydältä.

      Kauhukseni huomasin kalenteria katsoessani, että nyt tässä on mennyt sitten 2 VUOTTA lasta haaveillessa ja yrittäessä, huh huh ei ois kyllä osannut edes pelätä näin pitkää aikaa..

    • Lapsi haaveissa.

      Täälä alkoi kp1 ja yk13 keskiviikkona. Mies on työmatkoilla Yhdysvalloissa ja tulee ehkä 22.7 takaisin,niin olisi ollut 5vk pois kotoa,ellei jälleen tule mitään muutoksia. Ei ole ensi kuullekkaan lasta tulossa,mutta eipä voi mitään. Katsotaan,koska mies tulee takaisin kotia. Toivottavasti elokuuhun mennessä :)

    • hymynaama

      Jokohan?84: Joo tässä tosissaan eletään jänniä päiviä :) tänään kp 26/26-28 ja ei ainakaan vielä tätiä näy :) aamulämmöt oli vielä 37 joten sekin näyttäisiä lupailevan aika hyvää :) menkkajomotus loppui eilen illalla ja nyt vasta tuntuu taas sellaista pientä jomotusta enimmikseen alaselässä(välillä hieman lämpöäkin).Paineentunne vatsassa on.Tunne kuitenkin siitä että menkat alkaisi ihan just on vieläkin(tosin sitä on ollut nyt melkein 2 viikkoa).
      Nyt kun täällä on näitä oireita tullut niin kerron(vaikka hieman ällöltä kuulostaakin) niin valkovuotoa on tullut normaalia enemmän.Siis sitä saattaa tulla niin että tuntuu aivan kuin menkat olisi alkaneet,ja sit sitä pitää vessaan juosta katsomaan että joko ne menkat taas alkoi.
      Jokohan?84 mutta eikös jotkut sano et sillon kun on raskaana niin noita oireita ei välttämättä oo yhtään vaikka normaalissa kierrossa kun ei ole raskaana onkin kaikkia oireita.Jotkut ovat kirjoittaneet että tunnistaavat siitä olevansa raskaana kun mitään oireita ei ole. :) Meillä myös kohta 2 vuotta siitä kun on ruvettu lasta yrittämään,en itsekään koskaan voinut kuvitella että lapsen saaminen voisi olla näin vaikeaa :/
      Pari päivää tässä on kyllä jännittämistä....toivotaan että se toisi plussaa nyt! :)

    • Hope...

      Tervehdys,

      Keskusteluihin liittyy mukaan 32 v neitokainen. Yritystä meillä takana miehen kanssa 10 kk:tta. Viime syksynä sitä ajatteli, että tänä kesänä vielä mammalomaillaan, mutta eipäs se tunnu olevankaan niin helppoa eikä todellakaan itsestäänselvyys...

      Ollaan ajateltu varailla aikaa lapsettomuustutkimuksiin ensi kuussa, joten heinäkuu vielä yritellään omin avuin. ;) hymynaamaa on saatu muutamat kerrat ovistikkuihin, mutta ei vaan ole siitä sitten kuitenkaan onnistanut... mietityttää tämä kierron pituus, joka on ollut 24 pv joskus jopa alle sen, jääkö se luteaalivaihe liian lyhyeksi vai mistä kiikastaa. No niihin varmaan saadaan jotain selvyyttä tässä muutaman kuukauden sisällä.

      Voisiko joku viisaampi kertoa miten noissa lapsettomuustutkimuksissa lähdetään liikkeelle? Kuinka kauan julkiselle puolelle saa jonottaa? Ajatuksissa oli, että josko menisi suoraan yksityiselle...

      • ...............

        En ymmärrä tuota, että on vaikea raskautua. Minulla se oli vain päätös, että nyt ja heti tärppäsi ihan siitä kerrasta. :)


    • hymynaama

      Ihanaa että tulee mukaan uusia kuumeilijoita! :)

      Tänään täällä kp 27/26-28.Juuri äsken alkoi ilmestyä hieman rusehtavaa vuotoa paperiin ja menkkamaiset kivut jatkuu.Lämmöt ovat olleet tänään siinä 37 aamulla ja nyt oli pakko mitata tuo lämpö kun ilmestyi tuota vuotoa niin se silti näyttää nyt 37.1? Milloin tuo lämpö sitten laskee jos kerran menkat näyttäisi alkavan?Jostakin kun luin että lämmöt laskee edellisenä päivän kun menkkojen pitäisi alkaa?Aiemmin myös nuo lämmöt ovat laskeneet minulla päivää ennen kun menkat alkaa.Osaisiko joku vastata?
      Kauhean huono ja heikottava olo ollut tänään iltapäivästä alkaen :/ myös väsymystä on nyt ollut...ei tässä varmaan muu auta kuin odotella ja toivoa että tuo vuoto loppuisi :/
      Hope... valitettavasti en itse osaa tuohon vastata. :/

    • Samba11

      heippaa...kp 29, herkkä testi nega. eikä se siitä muuksi varmaan muutu enää :( eli ei vieläkään...eli siis huomenna alkaa yk23 jos ei jo tänään. Toivotaan että meillekkin vielä joskus suotais pikkuinen :( parempaa plussa onnea muille :)

    • Jokohan?84

      En ole koskaan mittaillut lämpöä joten en tiedä sen laskemisesta mitään :/ Alkoiko sulla hymynaama kunnon vuoto jo? Jos ne ois sellaiset "valemenkat" *pitää peukkuja sulle täällä kovasti* !!

      Lapsettomuushoitojen jonoista en myöskään osaa sanoa, tunnen olevani toooosi hyödyllinen tsemppari teidän vastauksiin :D Yksityiselle toki pääsee samantien, mutta kalliimpaahan se on. Entä jos laittaisi itsensä jonoon kunnalliselle ja kävis yksityisellä siinä odotellessa perustarkastuksessa? Siinähän se gyne näkee heti jos munasarjoissa tai johtimissa jotain vikaa, eikä sen käynnin hinta nyt ihan päätä huimaa (60-90 riippuen yksityisestä) jos siinä ei näy mitään poikkeavaa ja vaan malttaa, niin odottelisi omaa vuoroaan kunnalliselle tarkempiin tutkimuksiin. Edessä kait tuo sama runmba on kohta itselläkin..seuraavasta keskenmenosta passitetaan suoraan tutkimuksiin tai jos tässä nyt ei tämän vuoden puolella ala uusi raskaus, niin sitten hakeudun itse jo tutkimuksiin.

      • jjjjjjjjjjjjkkkkkk

        Mitens niihin tutkimuksiin pääsisi. Itsellä tulee maitoa rinnoista. Ja on tutkittu, että ei oo päässä kasvaimia... Eli siis kesken on menny jo viisi kertaa. tyhjennyskuukautiset taas tulossa. Pitää kai hakee tiedot julkiselta ja viedä ne yksityiselle. Raskaudet ei ainakaan tunnu jatkuvan. Muitakin merkkejä on raskauksista, kun tissimaito. Enkä millään keksi joka kerralle kemikaalisia syitä keskenmenoon. Täytyy siis syyt olla hormonaalisia.


    • toivekakkonen

      Täällä olisi yksi uusi kuumeilija, joukkoon toivottavasti vielä mahtuu :)

      Ikää on jo 35v. ja toiveissa olisi toinen lapsi, esikoinen täyttää kohta vuoden. Jätin juuri pillerit pois ja nyt lähinnä odottelen kuinka pitkään menee ennen kuin ensimmäiset menkat alkavat. Odotukset eivät siis ole kovin korkealla sen suhteen että pikaisesti tärppäisi:) Esikoista yritettiin noin vuosi, toki väliin mahtui yksi keskenmenokin. Yritys oli tiukkaa jo ennen keskenmenoa, mutta varsinkin sen jälkeen tuntui että kaikki mahdolliset poppakonstit otettiin käyttöön: join greippimehua, söin foolihappoa, jätin kätilön vinkistä turhat herkuttelusokerit pois ruokavaliosta yms. Nyt kuvittelen, että otan rennommin, mutta enköhän mä jo kuukauden päästä taas googlaile kaikki mahdolliset vinkit raskautumiseen...

      Olen autuaasti unohtanut millaista oli odottaa plussaa, kuvitella mahdollisia oireita ja pettyä monesti, mutta kun luin juttujanne vanhasta ketjusta, palasi kaikki liian hyvin mieleen. Minä aina kuvittelin että teen testin vasta kun menkat on pari päivää myöhässä, mutta taisin aina testata jo menkkojen alkua edeltävänä päivänä, ehkä varmuuden vuoksi sen jälkeen päivittäin ennen kuin menkat todella alkoivat. Ja jos oli niukkaa vuotoa, kannattihan sitä testata menkkojen jälkeenkin ihan vaan varmuuden vuoksi:) Sekä keskenmenossa että esikoisessa selvät oireet alkoivat pari päivää ennen kuin menkkojen olisi pitänyt alkaa, joten nyt olen taas vakaasti päättänyt, että testaan vasta kun joko on tuttuja oireita tai menkat pari päivää myöhässä. Ja tiedän, että tulen kuitenkin taas toivomaan, että joku kehittäisi raskaustestien kanta-asiakasohjelman, koska mä tulen niitä ahkerasti käyttämään!

    • Jokohan?84

      Aina mahtuu mukaan, kiva saada uusia kuumeilijoita :)

      Täällä alkoi menkat aamulla ja viime kierron pituudeksi tuli sitten 26pv. Mieli ei ole mitenkään erityisemmin maassa, koska tiesin että mahdollisuus raskaudelle oli niin minimaalisen pieni. Nyt alkaa siis yk öööö..25? Eli kolmas vuosi pyörähti käyntiin. Jospa se "kolmas kerta toden sanoo" pätisi nyt tähän meidän huusholliin :D

    • hymynaama

      valitettavasti tuo kp 27 muutui illalla sit ilmeisesti kp1 koska rupesi tulee illalla veristä vuotoa :/ nyt kuitenkin tullut veristä vuotoa,joka on normaalia niukempaa(samanlainen kuin viime kk) eilen tuli vähän siteeseen koko päivän aikana eikä sen enempää oikeastaan :/ yön aikana ei ollut tullut oikeastaan mitään ja nyt tänään tullut myös normaalia vähemmän vuotoa..ei ole siis tullut niinkuin niagaran putouksesta niinkun aiemmissa kk:ssa.Eilen oli todella kovat kivut(ei ole aikoihin ollut niin kovia) että piti ottaa ihan särkylääkettä kipuun. :/
      Se mikä erottaa tämän kierron muista on myös se että lämmöt ovat olleet siinä 36.8-36.9 mikä on normaalia lämpöäni korkeammalla :/ yleensä minulla tulee ennen menkkoja kauhea turvotus vatsaan mutta nyt se tulikin vasta sen jälkeen ja tänään havahduin kauheaan turvotukseen :/ olo on kuin paavopesusienellä ja olokaan ei ole mitä ihanin.Koko ajan vaivaa huono olo ja kuvotus,janokin on koko ajan(suu kuiva).Myös paineen tunne on alavatsassa on vasenta munista nippailee koko ajan.Myös sellaista kuplamaista tunnetta on alavatsassa :/
      Ei siinä auta muu kuin seurailla tässä nää päivät että kuinka kauan tämä vuoto jatkuu ja millaisena...

      • hymynaama

        ai niin ja edelliseen unohtui laittaa tuo että unohdan asioita ja itkuherkkä olen todellakin :( noihan tuo olla että hormoonit tekee tepposiaan....


    • Toiveikkaaat

      Kirjoittelinkin tuohon ensimmäiseen ketjuun. Silloin ei tärpännyt, mutta tänään tuli haalea plussa! 4 2 nettilaskurin mukaan. Oireet aika minimaalisia: ruoka maistuu enemmän, vatsa turvonnut, nipistyksiä ja paineen tuntua ja selkä kipeä :) nyt voin hymyissäsuin odottaa esikoista. Onnea teille yritykseen!

    • MiRi

      Täällä ei oo vielä tärpännyt :/ testin tein eikä plussaa vaikka menkat on myöhässä tosin vasta pari pvää.. ite en koskaa oo noita lämpöjä mittaillut joten niistä en tiiä mitää..

    • vauva nro 2

      Meillä eletään ehkä ovisaikaa. Laskettuna edellisen kierron perusteella, tosin tämä kierto saattaa olla pitempi tai venähtää paljonkin. Kun päätin, etten nyt ovistestejä tee niin ei voi tietää. En osaa oikein edes tutkailla ovisoireitani kun en ole ennenkään sitä harrastanut. Tokikin yhdistän ärtyneisyyden tuohon ovisaikaan, mutta on sitä ärtynyt välillä muutenkin :)

      Toisaalta uskon, että raskautumiseen vaikuttaa myös muutaman vuoden kestänyt stressi. Kun vanha stressi loppuu, uusi alkaa. Ja varmaankin se painonpudotus! Miten saan järkevästi nopeaa tiputettua kymmenen kiloa? Liikkumiseen ei riitä intoa vaikka motivaation luulisi olevan mitä suurin, huolet kuitenkin pitää kropan kotona :/

    • MiRi

      Teinpä testin uudelleen ja kaksi viivaa sinne tulikin :,)

    • toivekakkonen

      Onnea kovasti plussan saaneille!

      Täällä odotellaan vasta reilun viikon päästä ekoja ovisoireita. Nyt on vikojen pillereiden jälkeinen tyhjennysvuoto ohi ja elämä ilman pillereitä alkaa. Viimeksi taisin olla aika kiukkuinen ekan kuukauden ajan, saas nähdä mitä nyt käy... Mielenkiinnolla odottelen myös sitä josko halut palaisi. Ennen esikoista en huomannut mitään eroa siinä söinkö pillereitä vai en, samalla tavalla teki mieli jos oli tehdäkseen. Nyt jo säälittää mies, kun itseä ei vaan ole oikein kiinnostanut petihommat :( Alussa syytin väsymystä kun lapsi heräili öisin, mutta nyt ei voi oikein enää laittaa senkään piikkiin, kun nukutaan kuitenkin kohtuullisen hyviä öitä itse kukin. Aloin siis mielessäni syyttää pillereitä, kohta se varmaan nähdään olinko oikeassa vai en :)

    • Pikkukakkonen <3

      Onnea MiRille! Täällä kävi niin kuin odotinkin eli menkat alkamaisllaan :( Tiputteluvuoto alkoi eilen...odotin menkkoja jo tälle aamulle mut tiputtelu jatkuu edelleen. Yleensä tiputtelee kaks päivää kirkasta veristä vuotoa ennen ku kunnon vuoto alkaa. Toivottavasti tuo tiputtelu ei viittaa keltarauhashormonin vähyyteen, joskus voi olla oire siitäkin. Tai voihan olla etten ovuloi vaikka ovisoireita onkin kasapäin. Kaikki on mahdollista :) Kohta oon taas gynellä hakemassa terolut-kuuria. Taitaa tulla tästä kakkosen yrittämisestä samanlaista piinaa ku esikoisenkin kanssa... Laskeskelin tuossa et harrastettiin seksiä 2-3vrk ennen ovista. Tuonhan luulis riittävän hedelmöittymiseen, mutta kokemuksesta tiedän etten tule helposti raskaaksi. Joillekin riittää et ollaan se yksi ainoa kerta ilman ehkäisyä ja raskaaksi tullaan vaikka ovis ei olis lähelläkään! Epäreilua :( Mutta toiveet sitten syksylle! Tsemppiä kaikille yritykseen!

      • Pikkukakkonen <3

        Tänään siis kp 1. Ovulaatiolaskurin mukaan seuraava ovis vasta elokuun alussa. Greippimehun ostoon --> :)


    • Jokohan?84

      Hei kaikille ja onnea plussanneille

      • toinentyttö?

        Heippa, palailempa takaisin parin vuoden tauon jälkeen.

        Minun kp 32, vaihtui kp 1 :( luulin jo että näin pitkään ei vois mennä, viikonloppuna olisin testannu, mutta eipä tarvi.

        Toista lasta yritellään, ensimmäinen täytti vasta vuoden. Huhtikuun lopusta yritetty, esikoista alettiin tässä vaiheessa jo odottaa. Kovasti haluttiin alkuvuoteen syntyväksi mahdollista toista, mutta ei vielä paniikkia :) esikoinen on sen verta haastava välillä että joskus tuntuu ettei toista kaipaisikaan, mutta kuitenkin sitä haluaa. Olis maailman ihaninta saada toinenkin vauva


    • hymynaama

      Heippa taas!

      Paljon onnea plussanneille!! :)

      Täällä mennään kp11 ja ovisoireet alkaneet :) valkovuoto runsaampaa ja nippailut vatsassa.Nyt siis pitäisi ruveta peittoja heiluttelemaan.Ovitestejä en ole tehnyt enkä aio tehdä. :)
      Päätin että en nyt enää ota niin suurta huolenaihetta ja seurailuja tulevissa kierroissa vaan keskityn omaan hyvinvointiin :)

      Paljon plussatuulia kaikille!

    • minä vaan

      Voi että, mä en koskaan kirjoita mitään minnekään, mutta täytyy kokeilla. Täällä kuumeillaan kolmatta, olen toivonut tätä jo kolme vuotta. Tuolla naistentautien osastolla papa-kokeen vuoksi olen joutunut ramppaamaan ja elokuussa on seuraava aika. Mikäli on kaikki ok, tulee sieltä lupa vauvan yritykselle. Tosiaan toiveissa 2014, esikoinen aloittaisi silloin koulun ja toinen olisi 5-vuotias.

    • Jokohan?84

      Minä vaan, en minäkään ennen tätä palstaa kirjoitellut mihinkään :) Jotenki tämä vertaistuki vaan auttaa jaksamaan varsinkin niinä huonoina päivinä ja muutenkin mukava saa puida näitä "naisten juttuja" täällä. Omaa miestä ei jaksa ainaisella kuumeilulla ja siitä höpöttämisellä kuormittaa ja ystäväpiirille ei näitä asioita myöskään halua kertoa, ennen kuin on niitä iloisia uutisia kerrottavana ;)

      Täällä alkaa olla flunssa selätetty ja peittoakin jaksoi tänään jo heilutella :D Menossa kp 10 ja ovis toivottavasti ois viikonloppuna! Foolihapot otin takaisin käyttöön viime viikolla. Kuinkas kauan te naiset muuten seksin jälkeen pötköttelette paikoillanne ennen suihkuun menoa? Oon niin hätähousu, että miltei heti ois kiire suihkuun päästä, mutta nyt oon yrittäny malttaa mieleni ja hetken makoilla sängyllä, että ne "vauvantekotarpeet" löytäis perille asti :D

    • hymynaama

      Pakko myöntää että en itsekään ole aikaisemmin kirjoitellut näistä asioista minnekään.Tuntuu niin mukavalta kun voi naisten asioista puhua ja saada vertaistukea.Ei oikein omassa pienessä päässäänkään halua aina näitä asioita puida.
      Vaikka tuossa aikaisemmassa viestissä kirjoitinnkin että en niin seuraile näitä oireita mutta oli kuitenkin pakko tänään katsoa nuo lämmöt kun eilen tuntui ovioiretita. :) ja mittarihan näytti sitten 36.9 eli ovulaatio on ilmeisesti sitten eilen tapahtunut tai sitten on tapahtuakseen tulevina päivinä. :)
      Nyt vitamiinit ja foolihapot käytössä :)
      Jokohan?84 joo siinä tosissaan kannattaa pötkötellä hetken aikaa.Itse laitan yleensä tyynyn pepun alle jotta lantio vielä nousee hieman ylös.Siinä sitten pötköttelen ainakin sen 15-30min joskus jopa tunteja kun nukahtaa :D

    • toivekakkonen

      Minä vannoin, etten koskaan ala kirjoitella mihinkään keskustelupalstoille, mutta niin vain huomasin kirjoittavani tänne :) Kiva kuumeilla seurassa, kun ei näistä tosiaan oikein halua omille ystäville jutella. Muutama tietää, että tässä jossain vaiheessa aletaan yrittämään toista, mutta olen antanut ymmärtää ettei vielä.

      Mutta hei, varsinaiseen asiaani. Nää tietysti löytyisi googlaamallakin, mutta uskon että teillä on tieto hyppysissä: eli mitä vinkkejä raskautumista varten? Greippimehun muistan ja sokerinsyömisen minimoinnin, mutta mitä muita oli? Ja mites ne lämmöt kohosi, just ennen ovulaatiota vai miten? En esikoisen kanssa mittaillut lämpöjä, nyt ajattelin että vois ihan mielenkiinnosta kokeilla. Ovis voisi olla ensi viikolla tai sitten ei...

    • toinenapina

      Täälläkin toivotaan vauvaa :) Meillä se tilanne että 11.7 olis pitänyt alkaa menkat muttei alkanut. 16.7 harrastettiin seksiä ja nyt 19.7 ei menkkoja vieläkään kuulu. Ehkä ovis oli myöhässä? Eli jos kahden viikon sisään ei menkkoja kuulu niin voi olla että on tärpännyt! :)

    • hymynaama

      toivekakkonen:muistaakseni nuo lämmöt nousee ovulaation jälkeen ja pysyy hieman koholla kunnes kuukautiset alkavat.Jos kuukautisia ei kuulu ja lämmöt pysyy sen noin 0,5 astetta normaalia korkeammalla niin raskautuminen on tapahtunut.Toisaalta olen myös lukenut että kaikilla ei tuo lämpö pysy koholla vaikka olisikin raskaana.
      Itse en meinaa tuota greippimehua löytää enää mistään kaupoista?Onko mehulle niin vähän kysyntää että sitä ei enää ole kaupoissa?Itseäni myös kiinnostaa mitä keinoja on joilla maksimoida raskautuminen?
      Itse tiedän että oman ovulaation tunnistaminen on tärkeää ja peittoja tulisi heilutella pari päivää ennen jä jälkeen ovulaation.Greippimehun juominen.Puuhailun jälkeen olisi hyvä laittaa tyyny pepun alle ja makoilla siinä hetken aikaa eli ei siis kannata heti mennä pesulle.

    • äityli14???

      Heippa kaikki! MInäkin voisin liittyä tänne jännäilemään. Meillä on vasta eka yk menossa ja toista toivotaan. Ovis oli noin viikko sitten ja nyt tänään alkoi tulla rusehtavaa vuotoa ja menkkamaisia kipuja..toivon niiiiin paljon, et nää olis nyt kiinnittymiseen liittyviä. Toisaalta ekassa raskaudessa mitään tällaista ei ollut enkä voi uskoa, että olisi heti tärpännyt, kun ekaa tehtiin vaikka kuinka pitkään. Voihan juukelispuukelis, miten tässä jaksaa vkon odotella testiä...
      Plussatuulia!

    • Jokohan?84

      Mun mielestä se greippimehu jotenkin vahvistaa niitä ovistuntemuksia ja ovislimoja ja auttaa helpommin tunnistamaan sen otollisen ajan raskautumiselle. Sen suuremmin se ei siis nosta mahdollisuuksia raskautumiseen. Itse olen kans etsinyt greippimehua monesta kaupasta ja millään ei tahdo löytyä!! Muistan myös lukeneeni, että ovulaation jälkeen sen pari viikkoa olisi hyväksi juoda lasillinen punaviiniä päivässä. Punaviini jotenki vahvisti verenkiertoa ym. ja helpottaa kiinnittymiseen, se onko tuo ihan huuhaata niin en osaa sanoa :D

      Kp 12 menossa ja tuntemuksia alkavasta oviksesta alkaa olla! Tuntuu välillä, että elää ihan kahden viikon sykleissä..ensin odotellaan ovista pari viikkoa ja sitten menkkoja pari viikkoa ja taas alusta sama rumba :)

    • toivekakkonen

      Mulla on sellanen mielikuva, että greippimehu (ja muu hapan) jotenkin vaikuttaisi emättimen ph-arvoon ja sitä kautta edistäisi mahdollisesti kiinnittymistä. Mutta voi olla, että oon keksinyt tuon itse... En ole vielä itse greippimehuja etsinyt kaupoista, täytyykin katsella löytyykö! Viimeksi aloin jopa tykkäämään siitä Valion aika tujusta mehusta, vaikka aluksi se olikin aika ällöttävän makuista.

      Yksi kätilö mainitsi, että turhien sokereiden välttäminen voisi auttaa raskautumisessa. Se siis myös jotenkin vaikuttaa tuohon ph-arvoon. Esikoisen kohdalla pidin muutaman kuukauden herkuttoman jakson ja sitten pärähti plussa. Nyt en vielä taida lähteä tuohon, kun mies on lomalla ja olisi kiva herkutella silloin kun huvittaa. Mutta jos ei ala plussaa kuulua, taatusti jää sokerit taas pois Ehkä nuo on jossain määrin totta ja aika paljon huuhaata, mutta onpahan jotain tekemistä kun odottelee oviksia ja menkkoja ja plussia jne.

      Mulla alkoi tänään oudot nippailut vatsassa ja nyt arvuuttelen josko se olis ovis joka siellä kolkuttelee ovella. Tosiaan eka kierto ilman pillereitä, oletan että kierto olis taas sama 26-28 päivää mikä ennenkin, mutta aika näyttää... Nyt siis on kp 13.

    • Jokohan?84

      Empäs ole tuosta sokeri-jutusta kuullutkaan! Täytyy kans laittaa herkuton pystyyn, mikäli tässä syksyn aikana ei ala sitä plussaa kuulumaan :) Juu en minäkään millään lailla ole varma tuon greipin toimintatavasta, sen tarkemmin oo siihen perehtynyt, jostain puolihuolimattomasti joskus jotain lukenut.

      Minä olin ihan ihmeissään pillereiden lopetuksen jälkeen kun kierto pysyi miltei tismalleen samana! Lueskellut, että osalla saattaa kierto heittää ihan mielettömästi pilsujen lopettamisen jälkeen. Ilman pillereitä tässä oltu nyt reilu 2 vuotta ja muutamaa heittoa lukuunottamatta kierto hyvin tarkka. Jopa kaavinnan ja solusalpaajahoidon jälkeen kierto palautunut samaksi. On se ihmisen keho ihmeellinen :D

    • toinenapina

      Olen nyt jo 11päivää myöhässä ja tein tänään raskaustestin joka näytti negaa. Tänään ollut selkä ja vatsakramppeja mutta menkkoja ei vaan näy ei kuulu. Mitäköhän tässä pitäis ajatella :D

    • Vauva Nro 2.

      Mulla kierto tänään 4,5 vkoa. Testin tein ja nega oli. Ehkei tämä kierto ollutkaan niin "lyhyt" kuin viime kierto, varmaan pitemmän kaavalla taas mennään. Tai sitten jääneet menkat pois.

      Vahvasti itse kuitenkin uskon, että se kymmenen kilon tiputtaminen olisi merkittävä teko raskautumisen kannalta. Ei vaan kipinä iske lähteä urheilemaan! Tuntuu ettei elo myöskään anna myöden sille, aina kun olen motivoitunut siihen, että huomenna lähen lenkille, niin rupeaa satamaan kunnolla tai tulee jokin tärkeä meno mitä ei voi jättää väliin. Uskon paljon kohtaloon, ja ajattelenkin niin, että kohtalo sanoo, ettei vielä ole meidän aika toista saada, jos ikinä.

      Mietin, että josko ensi kierrossa ostaisi vaihteeksi ne ovistestit. Silloin ei ainakaan tarvitse miettiä sitä, onko tullut peuhattua oikeaan aikaan vai ei.

    • Jokohan?84

      Täällä turhautuminen taas nostaa päätään..peuhattu kp 10 ja kp 12, eilen mies oli niin väsyksiin töiden ym. takia, että sänkyhommat jäi välistä. Naurettavaahan tässä on se, että tykkäsin siitä huonoa, kyllähän tuon itsekkin tietää ettei se "kukko käskemällä laula" ja silloin kun itsellä se olo ettei jaksa / ei tee mieli sitten yhtään, niin ei sille voi mitään.

      Nyt sitten kp 15 ja vatsassa juilii niin, että voisi olla ovis tai sitten taas mielikuvitusta. Jos ovuloin nyt, niin en jaksa edes uskoa, että nuo kp12 siittiöt vielä hengissä uiskentelee. Voiko mun ovis olla oikeesti näin myöhään?? Aaargh ku ei pitäis miettiä taas ollenkaan :D

      Toinen apina, ootteles pari päivää ja testaa uudestaan, niin monta päivää jo myöhässä, että lupaavalta vaikuttais! Vauva nro 2, sullakin on aika pitkä kierto kyllä! Heitteleekö se yleensä tosi paljon? Ovistikut voisi olla kyllä hyvä kokeilla, epäsäännöllisessä kierrossa helpottaa kyllä paljon sen oviksen bongaamisessa.

      • vauva nro 2

        Mulla on ollut kierto jo vuosia pitkä, yleensä säännöllinen, mutta pari viikkoa pitempi kuin se normaali n. 4 vkoa. Oli ensimmäisessäkin raskautumisessa pitempi kierto, siinä olin vain juuri vahingossa pudottanut painoa sen verran, että luulen sen vaikuttaneen ja raskautuminen tapahtui kolmannesta kierrosta. Kuitenkin se ovis on aina bongattu kun testejä olen syksystä saakka tehnyt nyt kevääseen saakka. Saattaa olla, että taas kokeilen niitä ovistestejä. Tietää ainakin milloin se ovis on ja vie siten siitä stressaamista pois. Ja se urheilukipinä! Mistä sen saisi?


    • toinenapina

      Nyt on menkat 12pv myöhässä ja niin haluisin toivoa että olisin raskaana. Käyn huomenna hakemassa raskaustestejä ja kokeilen uudestaan. Viime raskaudessa plussasin muistaakseni sinä päivänä ku menkkojen ois pitänyt alkaa.

      Nyt tosin menkkojen ois pitänyt alkaa 11.7 ja peuhattu on silloin kun menkat on ollut jo myöhässä eli 16.7. Eli raskaana voi olla vain jos ovis on ollut todella myöhässä. Jos en ole raskaana mula ois kp 42 eikä ole viimeiseen vuoteen ollut ikinä noin pitkää kiertoa. Tosin jos olisin 16.7 hedelmöittynyt niin ei kai testi vielä mitään näyttäisi kuitenkaan?

      Eilen mulla oli selkäkramppeja ja tänään koko aamun alavatsakramppeja ja muutenkin tosi turvonnut mutta menkkoja ei vaan kuulu.

    • Jokohan?84

      Kyllä se kuulkaa tais todellakin ovis olla eilen, illalla juili ja jomotti niin mahdottomasti oikeaa munasarjaa ja alavatsaa selkää! En muistakkaan milloin viimeksi ois ollu tommonen ovis, että oikein sattui! Eli ens kiertoa ja uutta mahdollisuutta odotellessa :/

      Urheilukipinä on välillä vaikea löytää. Aluksi pitää vaan väkisin lähteä lenkille / jumppaan / uimaan / mistä nyt itse pitää. Urheilun jälkeinen mukava olo palkitsee, mutta se lähteminen on aluksi vaikeaa. Muutaman kerran kun saa itsensä lähtemään, niin sen jälkeen alkaa helpottamaan ja oikeastaan jo haluaa liikkumaan! Itse laitan aina illalla valmiiksi vaatteet ym tarvikkeet ja päätän, että aamulla on mentävä! Jumppakassia tai juoksulenkkareita jos pitää vielä unenpöpperöissä aamulla alkaa etsimään, niin siinä kohtaa on helppoa jättää menemättä. Kun kaikki on valmiina on lähteminen helpompaa :)

    • hymynaama

      Jokohan?84 joo itsellä myös tuntuu aina hieman vaikealta tuo urheilukipinän löytäminen.Kaikista vaikeinta on tosissaan tuo lähteminen.Nyt olen taas saanut itseni ylös sohvalta ja lenkille.Saa hieman muutakin ajateltavaa eikä ajatukset koko ajan pyöri ovulaation ja kuukautisten seuraamisessa. :) Mielikin on paljon pirteämpi kun on alkanut lenkkeilemään :)
      toinenapina puhallan teille paljon sinne plussatuulia! :) nyt vaan testailemaan uudelleen.Jos ovulaatio on tapahtunut myöhemmin niin voi olla että testit ei vielä sen takia näytä mitään.Onko kierto säännöllinen?

      Täällä mennään laskelmien mukaan kp18 ja ovulaation tunsin tuolloin kp12-14 välisenä aikana.Ovislimat oli ja seuraavina päivinä tunsin nipistelyt alavatsassa.Lämmöt nousi 36.9 tuolloin kp12 muistaakseni.Sen jälkeen onkin ollut nuo menkkamaiset kivut taas kuvioissa joka päivä.Kp 15 taisi olla kun tunsin nopean viiltävän kivun vasemmalla puolella alavatsaa eli varmaan oli siinä vasemman muniksen kohdalla.Muuten ei ole ollut mitään oireita. :D
      Ruokakin on nyt alkanut maistumaan paremmin kun on alkanut urheilemaan :)
      hyvin mahdollista että kuvittelin nuo oireet edellisessä kierroissa kun niin tarkasti tutkiskeli omaa kehoaan. :D
      Nyt vaan keskityn omaan hyvinvointiin ja väheneehän se stressikin kun ei niin paljon mieti sitä raskautumista :D

      Paljon plussatuulia kaikille! :D

    • toinenapina

      Hymynaama: Kiitos, yritän olla miettimättä tätä asiaa koko ajan :) Tänään testasin uudelleen ja vieläkin näytti negaa, valitettavasti. Kovasti on ollut kyllä menkkamaista kramppia jo pari aamua niin, että olen ollut varma että menkat alkaa mut ei oo sit alkanutkaan. Pojan syntymän jälkeen oli todella epäsäännöllinen kierto mutta viimeisen vuoden ollut todella säännöllinen eikä ikinä ole ollut paria päivää pitempään myöhässä. Koitan hillitsemään itseni ja testaan vasta viikonloppuna. Jotenkin mulla on sellanen tunne, kuin olisi tärpännyt.

      Limaa musta tulee koko ajan, eikö normaalikierrossa oviksen ja menkkojen välissä pitäisi olla "kuivia" päiviä? Välillä olen ollut varma et menkat pulahti pikkareihin mutta se on aina vaan limaa ja limaa.

      En viitis alkaa oviksiakin testailemaan ku se on varmaan niin koukuttavaa!

    • toivekakkonen

      Kertokaas nyt fiksummat... Menossa kp 16, eka kierto pillereiden jälkeen. Voiko menkat alkaa jo nyt vai voiko ovulaatio olla oikeesti niin menkkamaisen kivulias? Muutamana päivänä pisteli vähän ja ajattelin, että ovulaatio, jes. Mitään muita ovisoireita en oo nyt havainnut ja eilen illalla oli niin kovat kivut molemmilla puolilla että mietin että menkat alkaa just ja heti. Nyt vieläkin juilii. En muista tällasta esikoisen yritysajoilta, sillon vähän pisteli, valkovuoto muuttui ja se selvin oire oli että teki mieli seksiä koko ajan...

      • ohis......

        Itelläni ovikset olivat todella kipeät kun menkat alkoivat taas esikoisen syntymän jälkeen. (jippii, sai olla kokonaiset 4kk ilman menkkoja vaikka täysimetin...envolis vaittanu vaikkavolisivat pysyneet kauemmin poissa)
        Nyt toisen syntymästä on 3kk, odotan kauhulla että milloin menkat taas alkaa, ja tuleekin taas kamalat oviskivut.. vähän iin kuin olisi joutunut kärsimään menkkakivuista kahdesti kuussa =/


    • Nitzu

      Mulla oli pillereiden lopetuksen jälkeen puoli vuotta "pillerintarkka" kierto, jonka jälkeen vasta muuttui normaaliksi, epäsäännölliseksi. Uskoisin kuitenkin, että pillerit voisivat vaikuttaa kiertoon monella eri tapaa, mutta en tosiaan varmaksi tiedä. Ovulaatiokipu voi olla kovaa, etenkin kun on jo yhden lapsen saanut, mutta se tuntuu usein vain toisella puolella. Eipä kai auta kuin seurailla mitä tapahtuu :) Toivottavasti kipu helpottaa, on kyse sitten oviksesta, menkoista tai jostain muusta.

    • aamuaurinko24

      Täällä on nyt kp 21. Pillereiden lopettamisen jälkeen kierto on ollut 20 ja 21 päivää. Saa nähdä alkaako menkat lähipäivinä vai lähdenkö raskaustestin ostoon :)

    • toinenapina

      Mä en osaa valitettavasti auttaa noiden pillereiden lopettamisien ja kierron normalisoitumisiin vastata, kun en koskaan ole pillereitä käyttänyt.

      Ensimmäisen lapsen "tekoon" meni muistaakseni kuusi yrityskuukautta ja sekin siksi etten tietänyt milloin ovuloin ja peuhasimme aina liian aikaisin. Sitten kun olimme matkalla luullun ovikseni aikaan eikä ehditty yhtään peuhata siloin vaan vasta kotiintultuamme, olin varma etten mitenkään voinut olla raskaana ja sitten olinkin.

      Itse käytän nyt period tracker-sovellusta johon merkitsen menkat ja se laskee automaattisesti seuraavien menkkojen, otollisten päivien ja oviksen. Oviaika on lultavasti väärin koska luulen että oma ovis tulee hiukan myöhemmin kun yleensä. Oikeastaan mun pitäisi testailla ovis ja itse kirjata milloin se on niin sovellus laskisi oviksenikin oikein.

      Kierto on kuitenkin ollut nyt vuoden aika lailla niin kun tämä sovellus on laskenut ja helpottaa menkkojen seuraamista todella paljon. Tarvitsee vaan painaa nappia kun menkat alkaa ja kun menkat loppuu ja sovellus laskee kiertosi ja noi muut asiat. Ei ei tartte mihinkään kalentereihin kirjata ja itse laskea milloin menkat tulee. HELPPOA!

    • VieläKerran....?

      Heippa hei...pitkästä aikaa...

      En ole aikoihin kirjoitellut, no täällä ei mitään uutta.
      Olen siis pikkukolmosta kuumeilemassa mieheni kanssa.
      Edelliset siis vuonna 2008 ja 2012 syntyneet pojat...=) sekä useampi keskenmeno myös.

      Ehkäisykapseli poistettiin viime kuussa, että ihan alkumetreillä ollaan tässä vasta. Ekat menkat alkoivat 10.7 ja näköjään ovulaatio oli sitten 19pvä jo, ainakin kaikkien oireiden perusteella...itse kun en niitä tikuta, vaan ihan tntemuksein mukaan.Mutta siis ovis nyt käytettiin hyväksi ja katsotaan mitä uleman pitää.

      ...tervetuloa myös uudet, yritän olla aktiivisempi...=)

      • VieläKerran....?

        Mulla tuo kierto on ollut vuosien varrella hyvin vaihteleva, ennen esikoista se oli pitkä n.35vrk.
        Ja nyt sitten ennen kun pikkukakkosta aloin odottaan niin kierto oli 23-28vrk, ja nyt sitten se on asettumassa noihin samoihin, eli nyt on vissiin 23vrk kierto, ainakin kun laskeskelin ovulaation mukaan ja tuon oman olettaman ovulaation jälkeen on myös lämmöt olleet koholla...


    • Ykköstä<3

      Mietityttää.. Jätin pillerit pois sillon toukokuussa ja sen jälkeen kahet menkat ollu. Nyt menkat sitte 3-4pvää myöhässä. Tosi paljon toivoisin, että oltais se vauveli nyt saatu aluilleen, mutta.. Ei mitään tuntemuksia, ei pienintäkään viitettä siitä, että oisin raskaana. Luulenpa vaan, että nyt on menkat jääny pois stressin (ihan muihin asioihin liittyen) takia ja kai ne hormonitki on vielä vähän sekasin, kaheksan vuotta kuitenki söin pillereitä.. Luulen, että oottelen ens viikkoon ja jos ei vieläkään kuulu, niin käyn sitten testin ostelemassa.. Niin paha vauvakuume vain on, että en kyllä ala jos hormonit alkaa nyt kiukuttelemaan eikä ole normaali kierto. Tietää, että ei oo sinä aikana ainakaan mitään mahdollisuutta tulla raskaaks kuitenkaan ja kauanko lienee menee, ennenku tilanne normalisoituukaan.. Hmph. Ei pitäis toki nakata kirvestä kaivoon ennenku on testin tehny, joten piän silti peukut pystyssä täällä miehen kans vaikka fiilis nyt onkin tämä.. :) Plussia kaikille!

    • liiniseh

      Minäkin täällä taas kirjoittelen. Täällä siis menkkojen ois pitäny jo alkaa viikko sitten..mut ei kuulu ja testit negaa näyttää. Hitto et harmittaa ihan suunnattomasti :( vuosi siis tosiaan ollaan jo toista lasta yritetty..ja ei mitään kuulu...tuntuu pahalta tää joka kuukautinen turhautiminen. Tuntuu et miest'kin jo ärsyttää tää ainainen yritys ja iltaisin ei oikeen millään saa unta, kun ajatukset pyörii vaan vauvahaaveissa.
      No omaa oloa tuskin helpottaa se, että siskoni tuossa ilmoitti omasta odotuksestaan, joka oli vahinko. Ja minä sitten oon jo näin pitkään yrittäny. Esikoiseni, enkeli tärppäs ihan ekasta kierrosta. Hänen syntymän jälkeen meni kolme kuukautta, että tuo meiän poika sai alkunsa. Ja nyt sit on menny jo näin pitkään. Tiiän et tuo kilpirauhasen vajaatoiminta nyt vaikeuttaa, mut kun lääkäritkään ei tunnu siihen mitenkään puuttuvan...huoh, kiitos kun sain avautua. Jos nyt osais mennä nukkumaankin jo! :)

      Plussatuulia täältäkin kaikille!! :)

    • toinenapina

      Kiva kuulla teidän muidenkin kuulumisia :)

      Mulla on 2v poika ja toiveissa olisi vielä sisarus. Mulla on itselläni nyt menkat 17pv myöhässä ja kolme testiä olen tehnyt ja kaikki negaa näyttivät. Tänään mulla on tosin ollut outoja tuntemuksia vatsassa. Pientä paineentunnetta ja ihan kun joku vetäis napaa, onko kellekään tuttua? Oisko tämä sitten sitä kiinnittymistä vai mitä? Musta ekassakin raskaudessa oli tätä mutta varmimmin muistan vain menkkamaiset kivut.

      En edes uskalla toivoa että siellä jtn olisi tapahtumassa

    • MumOfOne

      Heippa!

      Mäpäs liityn tänne vauvahaaveilijoiden joukkoon, esikoisen (05/12) kaveriksi haluttais kovasti pientä sisarusta ja vauvahaaveet ovat sekä mulla että miehellä kovat!
      Kolmas "yrityskierto" on meneillään ja suoraan sanottuna nyt vasta ymmärrän ettei raskautuminen ihan tuosta noin vaan aina tärppääkään. Esikoista ei oikein yritetty, vaan ehkäisy oli poissa vähän fiiliksen mukaan tietäen, että jos tärppi tulisi niin lapsi olisi oikein toivottu. Osuma tulikin sitten nopeammin kuin osattiin toivoakaan, enkä ehtinyt edes stressata siitä, yhtäkkiä vain onnellisesti odotin.

    • Ykköstä<3

      Ja niinhän se muuttui sitten vain kp 1. Harmittaa, mutta näin oletinkin, että stressi on syynä menkkojen myöhästymiseen. Ei oo pillereiden kans tarvinnu ikään miettiä stressin vaikutusta ja muita, niin tää on kovin outoa miten paljon se vaikuttaa..

    • aamuaurinko24

      Täällä on nyt menossa kp 26. Kaks viimeisintä kiertoa pillereiden lopettamisen jälkeen on ollut 20 ja 21 päivää. Tein raskaustestin kp 23, joka näytti negaa. Voihan olla että tämä mun kierto alkaa nyt sitten pidentyä, kun se on pillereiden lopettamisen jälkeen ollut aika lyhyt. Viikonloppuna testaillaan varmaan uudelleen jos ei menkkoja kuulu :)

    • hymynaama

      Ihanaa että tullut uusia kuumeilijoita joukkoon! :)

      Ykköstä

    • Jokohan?84

      Heips kaikille uusille ja vanhoille kuumeilijoille :) Täällä menossa kp 23 / 25-28, eli menkkoja odotellaan alkavaksi la-->. Nyt ollut ihan samanlainen kierto kuin viime kuussa, ei mitään rintojen turvotusta, kipuilua ym. tuntemuksia kropassa! Viime kuussa ajattelin, että en ovuloinut ollenkaan, mutta nyt kyllä kp 15 oli niin vahvat oireet et ovis oli ihan taatusti silloin. Se ovis meni kyllä hukkaan..(kp 12 peuhattiin, mut ei sen jälkeen) mut siis aiemmin AINA oviksesta menkkoihin saakka rinnat tosi kipeät! Niin kipeät ettei vatsallaan voi nukkua. En siis toki valita ettei mihinkään satu :D Kait se vaihtelee sitten kierroissa miten voimakkaasti kroppa reagoi ovikseen.

      Foolihappokuuria jatkettu edelleen ja jatketaankin nyt ainakin tuo purkki loppuun. Mitään muita oireita alkavista menkoista ei vielä ole kuin sekaisin oleva vatsa, eiköhän se juiliminen ala huomenna viimeistään jos ei jo illalla.

      Aamuaurinko24 ja hymynaama, joko uskaltaa onnitella jompaa kumpaa ;)

    • hymynaama

      Hellou kaikki!

      Täällä mennään kp26/26-28 ja ei ainakaan vielä näy tätiä. :)

      Eilen huolestuin kun aamulla yhdynnän jälkeen tuli niukkaa vuotoa joka oli vaaleanpunaista ja sama tuli illalla yhdynnän jälkeen.Muuten ei ollut koko päivänä yhtään vuotoa.

      Rinnat hieman arat ja tuota lämpöilyäkin on vielä ollut.Aamulla oli hieman huimausta mutta muuten ei mitään oireita. :)

      Jokohan?84 Eikös ne siittiöt elä emättimessä sen 2-5 päivää joten voihan se olla että teillä ei ovis mennyt hukkaan :) täällä ei vielä plussaa..kierto on ollut nyt tuon 26-28 eli odottelen vielä pari päivää ja palailen tänne kertomaan mitenkä kävi. :)

    • aamuaurinko24

      Täällä on nyt kp 28 ja menkkoja ei näy vieläkään. Monta päivää on tuntunut ihan ihmeellistä nipistelyä ja vihlontaa alavatsassa.

      Tähän väliin kysymys: mikä lasketaan alavatsaksi ja kuinka alas menevää kipua voi sanoa alavatsakivuksi? :D

      Tuntuu kuin menkat olisi alkamassa mutta mitään ei näy. Aiemmissa kierroissa olen tuntenut vähän tämän tyylistä kipua ehkä päivän ennen menkkoja, jos sitäkään. Eikä se kipu ole ollut ihan tällaista. Kuukautisten alkamisen on voinut ennustaa tiputteluvuodosta jota on tullut 1-2 päivää. Nyt ei edes tiputtele.

      Rinnatkin ovat olleet pari päivää vähän arat. Huomasin sen kun tuo puoliso eräs ilta puristeli... Rinnat ovat myös vähän ehkä kasvaneet (voi myös johtua lihomisesta tai uusista paremmista liiveistä että ovat nyt jotenkin ihmeen koholla). En ole kauhean isorintainen luonnostaan.

      Olen yrittänyt pitää pään kylmänä ja odotella vain rauhassa. Kerran aiemmin olen kaikenlaisia oireita jo kuvitellut ja negatiivinen testitulos oli tietysti pettymys silloin. Nyt kuitenkin passitin miehen kauppaan hakemaan testiä :)

    • aamuaurinko24

      Eilen eli kp 28 tehtiin raskaustesti ja negaa se näytti. Eli ei auta muu kuin odottaa. Ensi viikon loppupuolella teen varmaan sitten taas uuden testin jos siihen mennessä ei ole menkat alkanu :)

    • hymynaama

      aamuaurinko24 kovasti plussatuulia teille! :)

      Joo eihän sitä malttanut olla poissa täältä kun on taas nää jännät päivät käsillä :) täällä kp27/26-28 ja ei ainakaan vielä näy tätiä. :)
      Eilen olin todella väsynyt ja voimaton olo.Mitään ei jaksanut tehdä ja ruokailukin jäi illalla välistä. Tänään aamulla sama väsymys jatkuu ja päänsärkyäkin hieman.Menkkamaiset kivut jatkuvat,alaselässä hieman lämpöilyn tuntua ja vilunväreet on kuvioissa taas.

    • Pikkukakkonen <3

      Täällä ovuloitiin ilmeisesti eilen jo niinkin aikaisin kun kp 16 :) Taitaa tuo greippimehu hieman aikaistuttaa ovista ja hyvä niin. Limat on kyllä olleet melkoiset tässä kierrossa melkoiset, kiitos jälleen mehuilun :) Mies totesi seksin olleen "melko kitkatonta" :D Insinöörimies... Juu, ei voinu ovis jäädä huomaamatta ku oli niin kauheet jomotukset alaselässä että piti ihan panadoliin turvautua. Jos nyt tärppi tulee ni syntyy varmaan kaksoset :D Juili molempia puolia... Mutta eipä taida tärppiä tulla. Seksiä harrastettiin 1,5 - 2vrk ennen ovista, ovispäivänä ei ollenkaan. Esikolla meinaa nuhaa pukata ni ei illalla ollu hyvää hetkee harrastella. Totesin vaan miehelle et jos sun siittiöt ei prkl elä sitä kahta päivää ni olkoon elämättä! Ja lisäsin vielä et en kuitenkaan tuu raskaaksi vaikka oltais pantu koko yö! :D Kahden viikon päästä on sitten tulos selvillä :)

    • vauva nro 2

      Kierto nyt 6 viikkoa. Testin tein tänään (taas...) ja negaa se vaan näyttää. Testaan vielä ensi viikolla kun kierto on 7 viikkoa ja kun se varmaan negaa näyttää niin voin vain todeta, että kierto venyi taas tai sitten jää pois hetkeksi koko menkat. Täällä on vietetty aika raskasta aikaa muutama vuosi, luulen myös stressin vaikuttavan raskautumiseen ja koko kiertoon ylipäänsä. Eikä lupaa helpottavan tuo stressi yhtään, piinat vain jatkuvat, joten ehkei tässä olla raskautumassa ikuisuuteen. Välillä jo mietin, että ehkä yksi riittää meille sen neljän sijaan mitä on toivonut. Kaksikin olisi mukavampi kuin yksi. Viimeksi tänään mietin kuinka sisarukset ovat rikkaus ja on väärin kasvaa ilman niitä. Tuntuu, että vanhenen koko ajan eikä pian ole enää kroppa sen ikäinen, että voisi haaveilla, jos nyt edes siitä yhdestä, mieluiten useammasta, lapsesta.

      Viikon on ollut alaselkä tuhottoman kipeä, välillä niin lukossa ettei istua pysty ja seisominen tuntuu hankalalta. Mietin kipeytyikö se yhden maton pesusta vai voisiko oire olla alkavista menkoista, oviksesta tai raskaudesta. Myös munasarjojen ja kohdun seutumilla ollu pientä juilimista. Menkkaoireiksi nuo ovat aika epänormaaleja minulle, ainakin tuo selän kipuilu.

    • Jokohan?84

      Stressi vaikuttaa ihan taatusti sun kiertoon ja muutenkin yleisvointiin! Varsinkin jos stressi ollut jo pitkään, niin kyllähän keho siihen reagoi. Toivottavasti asiat järjestyisi parempaan päin niin, että se stressikin pääsisi pikkihiljaa hieman helpottamaan. Oletkos saanut urheilukärpäsestä kiinni? sehän vaikuttaa myös mielialaan hyvin positiivisesti :)

      Täällä odotellaan nyt, että muuttuuko tämä kp26 vielä illan myötä kp1. Ei siitä nyt ihan hirveää epäilystä ole kyllä..koko päivän saanut kulkea jo pikkuhousunsuoja housuissa kun tuntuu, että vuoto alkaa just nyt eikä melkein! Olo perus etova niinku aina ennen menkkoja.

    • MumOfOne

      Heippa kaikki!

      Täällä on nyt kp 26/28-33, kierto siis hieman epäsäännöllinen niin mahdollisia menkkoja voin odotella vielä viikon verran. Todella kovasti unelmoin ettei menkat alkais, mutta henkisesti koko ajan varaudun siihen että ne voi taas alkaakin. Kaikkihan täällä tietää mitä tää odotuksen odotus on. Haluaa olla toiveikas mutta pelkää pettymystä. :)

      Ei oo juuri mitään oireita, oon ainakin yrittäny nyt olla kuvittelematta mitään ja olla miettimättä asiaa liiemmin. Muutamia juilimisia on välillä kummallakin puolella mahaa ja välillä tuntuu ku joku ottais kohdusta kiinni ja vetäis sisäänpäin. Pientä nippailua siis, mut hyvin vähän! Alkuviikosta heräsin kolmena peräkkäisenä aamuna päänsärkyyn ja se jyske ei helpottanu ku lääkkeellä. Onneks ei kestäny sen pitempään. Nyt parina päivänä nenänvartta on vähän pakottanu ja se puoli nenästä on ollu tukkonen. Että onhan tommosta pientä, jos haluais luokita mahdollisiksi oireiksi, niin kai se ois mahdollista. :D Mut oon nyt tosiaan yrittäny olla syynäämättä omaa kroppaa ja oloa sen kummemmin. :) Turvotuksista en osaa sanoa mitään, kun vatsalihakset on edellisestä raskaudesta edelleen vähän erillään toisistaan ja maha pömpöttää siksi aina esimerkiksi syönnin jälkeen.

      Jännä miten sitä on jo unohtanu ensimmäisen raskauden alkuoireet, ja et mitä oireita tuli missäkin vaiheessa. Muistan ainakin ettei rinnat ollu kipeet ku vasta joitakin viikkoja plussauksen jälkeen - ehkä. Jokainen raskaus on ainutlaatuinen ja jokaisessa raskaudessa ollaan "ensikertalaisia", vaikka oiskin jo lapsia ennestään. :)

      Vauva nro 2:lle tsemppiä! Pidä unelmastasi kiinni ja usko siihen, vaikka tekisi mieli luovuttaa! Uskon että unelmasi kuullaan ja siihen vastataan vielä. :) Tuo liikunnan aloittaminen tosiaan tekee hyvää niin mielelle (stressille) kuin kehollekin. Olisikohan
      sinulla vaikka ystävää jonka kanssa aloittaa esimerkiksi lenkkeily?

      Muillekin tsemppiä ja stressitöntä viikonloppua!

      • vauva nro 2

        Kiitos MumOfOne, tuli melkein kyyneleet silmiini :)

        Urheilukärpäsestä en ole vielä saanut kiinni, tokikin tämä elämä järjestää aina sitä muuta tärkeämpää tekemistä, jonka vuoksi urheilusta on turha edes haaveilla. Esteitä, joita ei voi ohittaa. Tuntuu, että se on mun kohdalla enemmän sääntö kuin poikkeus. Juuri ollaan pakosta vietetty viikko sisällä.

        Olen yrittänyt aloittaa ruokavalion keventämisellä, mikä ei yksistään tee juurikaan mitään, mutta on se alku ja voi ainakin kokea tehneensä edes jotain. Nyt varmasti kun päätän, että tiistaina lähdetään urheilemaan, alkaa taas jokin kunnon sadekausi tms :) Katsotaan miten käy.


    • hymynaama

      Vauva nro2 tsemppiä myös täältä.Kaikista vaikeinta on tuo urheilun aloittaminen mutta kun itsensä saa ylös sohvalta niin sitten se onkin jo hieman helpompaa.Itsellä oli tapana keksiä aina tekosyitä miksi en voisi lähteä esimerkiksi juoksemaan oli vesisade.Olen kuitenkin huomannut että on itseasiassa aika ihanaa juosta vesisateessa :) virkistävää :) ja samalla tuo urheilu laittaa edes hetkeksi ajatukset muualle ja vähentää stressiä.Paljon tsemppiä täältä!! :)

      Täällä valitettavasti kp27 alkoi todella kovat menkkakivut ja todella runsas vuoto :/ eli kp27 muuttui kp1.En oikein enää jaksa laskea kuinka mones yk menossa. :/ no mutta uusi kierto ja kohti uusia pettymyksiä...

    • Ykköstä<3

      Hymynaama: meillä täällä alkamassa vasta yk3 eli alkutaipaleella ollaan.. Mutta ku on ite niin kovin kärsimätön, että kaikki pitäs saaha heti ja nyt. :) Onneks takaraivossa jonki verran järjenhippusia jäljellä, jokka sanoo, että pitempään tässä voi kestää. Pitää koittaa vaan olla ajattelematta asiaa liikaa.

    • Jokohan?84

      Ruokavaliolla on huomattavasti enemmän vaikutusta painoon kuin liikunnalla! Itseasiassa oiskohan ollut niin, että noin 15 % tulee liikunnasta ja 85 % ruokavaliosta mitä tulee painonpudotukseen / kiinteytymiseen/ sen ylläpitämiseen :) Mahtava aloitus siis sun projektiin! Eikä siitä liikunnasta kannata liian pakkopullaa tehdä, sillon se jää kokonaan. Kävelee vähän, tanssii vaikka kotona tai imuroi, ihan mistä itse tykkää :D

    • Lapsi haaveissa.

      Sunnuntai iltaa kaikille! :) tänne ei kummempia kuulu... Miestä odotan kotiin ensi viikon lauantaiksi!

    • toivekakkonen

      Tänne ei kuulu kummempia, kp 27 menossa ja odottelen koska menkat alkaa. Yk1 vasta siis menossa, joten ei kummempia toiveita sen suuntaan että olisi tärpännyt ... :)

    • aamuaurinko24

      Täällä on päästy urheilukärpäsen puraisemaksi. Se kyllä vaati sen, että yhden kerran pakotin itseni aamulenkille. Toisena aamuna lähteminen oli jo paljon helpompaa. Voi ehkä johtua siitäkin kun ensimmäisenä aamuna satoi vettä ja toisena oli sentään jo hieman parempi sää :) Aloitin lenkkeilyn aluksi reippaasti kävelemällä mutta jo muutaman lenkin käytyäni huomasin että tässähän täytyy välillä jopa kevyesti hölkätä että edes hengästyy. Kuntoon vaikuttaa nopeasti ja mieleen vieläkin nopeammin! Päivät lähtevät ihan eri tavalla käyntiin ja energiaa riittää :) Vielä kun muistaa nukkua tarpeeksi! Ja ravintohan tosiaan vaikuttaa painoon enemmän kuin liikunta. Tosin itse olen huomannut että liian kevyt syöminen vain lisää stressiä ja pinna kiristyy. Mie oonkin viime aikoina yrittänyt syödä puhdasta ja terveellistä perusruokaa :) MIeli ja keho kiittää! :)

      Täällä mennään nyt kp 32 eikä menkkoja näy vieläkään (toivottavasti pysyvätkin poissa!). Pillereiden lopettamisen jälkeen tosiaan muutama kierto oli 20-21 päivää. Saa nyt nähdä onko tämä vain kierron pitenemistä "normaaliin" vai sitä mitä kovasti toivotaan :)

    • Jokohan?84

      Kylläpä alkoi itselläkin mieli tehdä lenkkeillä kun luki aamuaurinko24 kirjoituksen :D Tarvetta painonpudotukseen ei ole ( tai no eikö joka naisella ole aina se 2-3kg mitkä ois "kiva" saada pois) mutta just tuon mielettömän hyvän fiiliksen takia haluais itseään patistaa liikkumaan enemmän! Nyt kävin ostamassa jo uudet lenkkarit, että ei ole sitä tekosyytä ettei voisi muka lähteä. Eiköhän tässä siis pururatoja lähdetä taas koluamaan :)

      Täällä menossa kp28/25-28, kroppa meinaa siis pitää vähän jännityksessä! Vaikka kuinka toitotan itselleni, että kyllä se täti tänään nyt tai viimeistään huomenna tulee niin silti huomaa vaivihkaa ajattelevansa, että entä jos? Pikkuhousunsuoja käytössä edelleen koko ajan, koska menkkatuntemukset todella niin voimakkaat! Muistan keväältä yhden yhtä "pitkän" kierron joloin innostuin ihan turhasta, siksi niin jalat maassa nyt. Olo on etova ja kahvi tökkii ajoittain paljon, ei montaa kuppia ole tullut juotua. Tälle ololle toki löytyy varmaan selitys aika helpostikkin..teen 3-vuorotyötä ja nyt menossa yövuorot, se saa aina kropan hieman sekaisin ja tulee mm. etovaa oloa ajoittain jne. Plääh, saas nähdä itketäänkö tänään vai huomenna.. :D

    • vauva nro 2

      No olipas mulle ylläri, että ruokavaliolla olisi suurempi merkitys painon pudotukseen kuin urheilulla. Toki yhdessä nämä kaksi antavat varmastikin paremman lopputuloksen. Hmm... ehkä nyt enemmän ravintoa remonttiin ja yritän huomenna aamulla saada itseni lenkille tuon esikoisen kanssa. Pitää varmaan lähtee hakemaan litra maitoa kauimmaisesta lähikaupasta ja isot pussit hedelmiä ja salaattia :) Tietyssä mielialassa pitää olla jokin syy lähteä lenkille.

      Mites te muuten ajattelette, onko parempi kävellä tunti kuumassa jokaista askelta vihaten vai pyöräillä puoli tuntia saaden huonon oman tunnon siitä, ettei tullut liikuttua tarpeeksi? Mä siis vihaan kävelylle lähtöä yleensä, pitää olla niin oikea moodi päällä, että siitä nauttii. Pyörällä lähteminen on paljon hauskempaa ja voi yhtäkkiä tehdä vaikka pitemmän lenkin jos sille päälle sattuu eikä se ole ollenkaan paha kun mieliala ja kulkuväline on oikea. Mä kuitenkin itse aina ajattelen, enempää asiasta tietämättä, että tunnin kävely kuluttaa enemmän kuin puolentunnin pyöräily vaikka saattaa toisinpäin ollakin. Se kävely on vaan enemmän kenkuttavaa niin kai se on jokin psykologinen juttu kun ajattelee, että silloin siitä on myös enemmän kulutusta kuin siitä mielekkäämmästä puuhasta. Mielekäshän ei voi olla hyödyllistä :)

      Hienoa heille, jotka ovat päässeet lenkille asti ja plussatuulia kaikille. Mä toivon, että pääsen seuraavaksi hehkuttamaan edes puolen tunnin pyörälenkkiä!

    • aamuaurinko24

      http://www.laskurini.fi/terveys/kalorilaskuri

      Tuossa on mun mielestä yks tosi hyvä sivusto, josta voi kattoa kalorikulutusta eri lajeissa! :) Mutta kai sitä kalorikulutusta tärkeämpää on se hyvä fiilis. Jos se hyvä fiilis tulee pyöräilystä ni sitte kannattaa ehottomasti tehä sitä! :)

      Mie en aiemmin tykänny ollenkaan kävelystä. Se oli niin hidasta ja tuntui etten etene ollenkaan. Tavoite oli aina vaan päästä perille. Nyt olen kuitenkin löytänyt sen oman hyvän aamulenkkini (jonka teen siis heti heräämisen jälkeen ennen aamupuuroa). Pituus on noin 3,5 km ja reippaasti kävellen siihen menee 35-40 min. Ja pidän tuota reilua puolituntista sellasena omana aikana, jolloin murehdin asioita jos (tai kun) on murehdittavaa, tai muuten vaan käsittelen kaikkia mielessä liikkuvia juttuja. Niin ja tietysti hengittelen sateen jälkeistä raikasta ilmaa tai vaihtoehtoisesti imen auringonvaloa varastoon, että jaksan sitten joko työ- tai opiskelupäivän :)

    • Jokohan?84

      Kuinkas muutenkaan kuin menkathan ne alkoi..aamuyöstä hyvin tuutu vihlaisu vatsasta ja kas, kp29 muuttui kp1, kierroksi jäi siis 28. Verta tulee ku härän kurkusta ja särkylääkettä saa ottaa ihan olan takaa. Päähän ottaa tietenkin ja aika rankasti! Aaaaarghhhhh!!!!!!!! Voiko lapsen saaminen olla näin VAIKEAA??! Tekisi mieli rypeä taas niin itsesäälissä, miksi ne saa lapsia jotka ei halua tai ei pysty niistä huolehtimaan, miksi me ei saada?? Missä vaiheessa pitää oikeasti alkaa ajattelemaan sitä mahdollisuutta, että entä jos sitä lasta ei tule koskaan?

      Tämä päivää menee siis sadatellessa ja kiukutellessa, eiköhän se pahin pettymys taas huomiseksi väisty. Miten tossa aiemmin jo sanottiin, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

      On kyllä varsinainen ärrimurri-päivä tänään tiedossa siis :D

    • toivekakkonen

      Vauva nro 2, mä uskon että sulle on tehokkaampaa ja parempaa jos pyöräilet hymyillen 30min kuin jos kävelet hampaat irvessä 60min. Ehkä sun tulis käytyä pyöräilemässä useammin ja tehtyä vähän pitempiäkin lenkkejä, kävelyn kanssa saattais käydä niin että sohva houkuttelee enemmän... Niin mulle ainakin käy - jos yritän tehdä jotain sellasta liikuntaa mistä en niin pidä, keksin kaikkia hyviä tekosyitä miksi just nyt ei pysty...

      Jokohan?84, tosi harmi juttu:( Toivottavasti seuraava kerta vihdoin sanoisi toden!

      Täällä on nyt julistettu yk2 alkaneeksi, tänään kp2. En osaa harmitella että menkat alkoi eilen illalla, koska en uskonut että heti onnistaisi, kai ajattelin koko ajan että se on harjoituskierros ja nyt ruvetaan tosihommiin.

    • hymynaama

      Jokohan?84 tiedän tunteen :/ en olisi koskaan voinut kuvitella että lapsen saaminen voisi olla näin vaikeaa :/ 2 vuotta yritystä takana ja kaikki vippas konstit käytetty ja silti ei sitä omaa nyyttiä ole vielä :( kyllä tässä alkaa väkisinkin miettiä että tuleeko koskaan saamaan omaa vauvaa :( Lähipiirissä raskaudutaan ja saadaan ihania vauvoja mutta omaa ei vain kuulu :(
      no mutta yritetään pitää mieli positiivisena ja elää elämää täysillä ja nauttia siitä :) Ja tsemppiä uuteen kiertoon :)

      Viime kierto oli pituudeltaan kp26 ja nyt menossa kp6/26-28 eli ovulaatiota odottelen alkavan noin viikon päästä :D

      Kaikille plussatuulia!

    • bright-like-diamond

      Hui onpas paljon porukkaa! :) minäkin liityn tänne ja itselläni on tilanne että odotan seuraavaa ovista. (Odottavan aika on pitkä) ennen sitä pitäis tulla kuukautiset jotka varmaan alkaa näinä päivinä (toivottavasti ei ;) ) mutta lasken päiviä..

    • vauva nro 2

      Kiitos aamuaurinko linkistä. Kävinkin pikaisesti laskemassa siellä, että puolen tunnin pyöräily on tehokkkaampaa kuin puolen tunnin kävely. Sinänsä ei häviä kuntoilun hyötyä vaikka valitsee sen mielekkäämmän vaihtoehdon. Tänään toki alkoi kunnon jyriseminen ja sateet, ettei tuonne ulos voi lähteä. Pienellä tihkusateella en viitsisikään tuon esikoisen kanssa ulos lähteäkään, urheilu kun tulee suorittaa hän mukana. Mutta kyllä mä vielä sen urheilun saan viikkorytmiin, edes pariin kertaa viikko!

      Tänään testistä tuli taas nega, sinänsä ei mitään yllättävää. Juilinut muutaman päivän ja aika kosteaa ollut. Ehkä ne on sitten menkkaoireita tai sitten oviksen aikaa mennään. Oli mitä tahansa, rasakaana en ainakaan ole.

      Joten minä lähden kanssa kohti uusia pettymyksiä. Yritystä täälläkin siis se n. 2 vuotta. Josko pian kaikilla tärppäis!

    • bright-like-diamond

      Elikkä tänään ne menkat alkoi..ovislaskurin mukaan olisi ovis 20 päivä noin..eli KAKSI VIIKKOA! sitten odottaa paniikissa KAKSI VIIKKOA että tärppäskö..totiset vauvakuumeilijat tietää että se on pitkä aika kun ajatukset pyörii koko ajan aiheessa.

    • aamuaurinko24

      Täällä ollaan siinä tilanteessa, että sain tänään kp 35 raskaustestiin jonkinlaisen haamuviivan. Ihan viivalta se näytti mutta oli vähän vaaleampi kuin tarkistusviiva. En vaan tiedä teinkö testin ihan oikein, ja mitä jos tulos on sen takia virheellinen. Teen siis testin niin että pissaan puhtaaseen kertakäyttöastiaan ja käytän tikkua sitten siellä. Käytin tikkua kupissa ohjeen mukaan kolme sekuntia mutta koska en ensin laittanut sitä siihen merkkiviivaan asti, käytin sitä siellä vielä uudestaan (tyhmä!). Lopulta kun testissä alkoi jotain tapahtua niin ajattelin sen olevan negatiivinen koska siihen ilmestyi pelkkä tarkistusviiva ("Positiivinen tulos on luettavissa noin minuutin kuluttua, mutta negatiivisen tuloksen varmistamiseksi tulee odottaa kolme minuuttia.") Minuutin kohdilla testissä oli siis vain tarkistusviiva. Haaleampi testiviiva alkoi ilmestyä vasta lähempänä kolmea minuuttia. Tekisin uuden testin, jos sellainen sattuisi kotona olemaan... Enkä uskalla iloita "plussasta" jos se ei sitä oikeasti olekaan :/

    • Pikkukakkonen <3

      Hienoa aamuaurinko24! Toivomme siis että viiva siitä vahvistuu. Ei kun vaan uutta testiä tekemään parin päivän päästä :)

      Täällä ei kyllä ole yhtään "tärppiolo". Menkkojen pitäis alkaa ensi viikon puolessa välissä, just sillon kun ollaan reissussa!! Pitänee varautua reissuun siteillä ja jumalattomalla määrällä särkylääkkeitä :D Kaiken muun voi varmaan jättää kotiin :D Hemmetin greippimehu tais pettää mut tällä kertaa :D

      Täällä on ollu nyt paljon puhetta tuosta liikunnasta. Itseni on vaikea lähteä minnekään juoksulenkille ihan vaan sen takia että tulis liikuttua. Minun liikkuminen on ns. hyötyliikuntaa eli lapsen perässä juoksemista, siivoilua... Ja tietysti käymme lapsen kanssa vaunuilemassa n. 1-5 km matkoja (kaupunkiin, lähikauppaan, leikkipuistoon...). Ja nyt on tullut lähes joka päivä pyöräiltyä mukelon kanssa. Hän niin viihtyy pyörän kyydissä. Kuntosali ei houkuta yhtään kun kaikki ihme bodarit tuijottelee siellä et mitäs tommonen täällä tekee :D Ja se hien haju oksettaa niin pahasti et ei pysty! Kyllä tuo 10kg lapsi menee painojen nostosta.

    • millon nyytti

      täällä uusi kuumeilija ilmottautuu! meillä eletään nyt ehkä ovulaation aikoja. taustaa sen verran että kaksi varhaista keskenmenoa olen saanut. ikää itellä 23 ja miehellä 28.. semmosta piti kysä että. minulla tuli viimeviikon perjantaina nielurisatulehus ja sain siihen vpen kuurin.. no se kuuri kestäisi vielä lauantaihin saakka. no olen yrittänyt tikuttaa ovista mutta en ole positiivista saanut, vaikka oireet siihen viittaa. (limat kuitenkin mitättömät) niin onko mahdollista että antibiootti kuuri siirtää ovista tai että ovistesti ei sitä huomaa?

    • Yksin aina

      En oikein taida ees tietää miksi tänne kirjoittelen, kaippa epätoivoinen jotain valoa johonkin tunnelin kulmaan halajaa... noh, mulla siis on ollu jo vuosikausia KAUHEE vauvakuume!! On mulla kaksi lasta mutta isoja jo ovat,aikuisia oikeastaan... eikä mulla ole miestä:( kukaan ei koskaan edes katso mua niinkuin olisi edes kiinnostunut tekemään tuttavuutta:(


      En siis ole nuori ( täytin juuri 40....)ja simpsakka parisuhteessa elelevä varakas pikkulasten äiti niinkuin monet tuntuvat olevan vaan HIIIRMU yksinäinen ja KAUHEEEEEN kuumeinen vauvahaaveilija....:(

    • Jokohan?84

      No minä en nyt varsinaisesti noita sinun kriteereitäsi täytä. Ikää on 10 vuotta vähemmän ku sulla, lapseton olen, varakkuudesta voidaan myös olla montaa eri mieltä, mutta simpsakka toivottavasti vielä olen :D Ei se vauvakuume sitä ikää katso, moni 40 vielä lapsia haluaa ja saa :) Kyllä tänne joukkoon iloiseen (heh, varsin railakasta tämä välillä onkin juu..) mahtuu mukaan kuumeilemaan kaikki :)

      Onnea aamuaurinko24!! Eiköhän se plussa ollut! Mun mielestä noissa liuskatesteissä se merkkiviiva on se mihin asti max.tikku täytyy virtsassa käyttää, ei siis välttämättä siihen asti. Tai ainakin niin se on noissa liuskoissa mitä minä oon käyttäny :) Testaa nyt varmuudeksi uudestaan tietenkin.

      Täällä joka kuukautinen ketutus on siis jo selätetty ja nyt odotellaan vaan menkkojen loppumista. Aikamoinen ärrimurri oon kyllä kotona pari viime päivää ollu..eihän se kummankaan vika ole, mutta jotenkin se turhautuminen vaan purkaantuu. ketutuspäissään on sitten tullut tuota tupakan-paskaakin poltettua taas (joo-o tiedän, ei suotavaa ollenkaan) ja siitä pitäis nyt taas skarpata irti! Ehkä se lenkille lähtö auttais siihenkin ;)

    • toivekakkonen

      Aamuaurinko, varovaiset onnittelut täältä:) Eiköhän se plussa ole! Ihailtavaa pitkäpinnaisuutta sulta, jos et ole jo testannut uusiksi ja monella eri testillä:) Itse olen sellainen hätähousu, että olisin varmaan testannut jokaisella vessakäynnillä miten viivan tummuuden kanssa käy.

      Täällä odotellaan menkkojen loppumista ja jos vaikka sitä greippimehua muistaisi vihdoinkin ostaa kauppareissulla. Tilasin ovistestejä netistä, täytyy nyt tässä kierrossa kokeilla niitä. En muista sanoinko joskus aikaisemmin, mutta mulla aikanaan todettiin keskenmenon jälkeen etten ovuloi, kroppa oli jäänyt jotenkin seis-tilaan. Oli ilmeisesti muutama kierto jo ehtinyt mennä niin, että oli kaikki oireet, mutta en kuitenkaan ovuloinut. Nyt siis testit kehiin, ettei taas ole sama homma...

    • aamuaurinko24

      Kyllähän minä tänä aamuna jo päädyin testaamaan uudelleen, tosin samanlaisella testillä kuin aina aiemminkin. Taas kerran testin näytöllä oli minuutin kohdilla vain tarkastusviiva mutta kolmen minuutin kohdilla siihen ilmestyi taas vain haalea viiva. Testin ohjeen mukaan tosiaan positiivisen tuloksen pitäis olla luettavissa minuutin kohdalla mutta negatiivisen tuloksen varmistamiseksi pitää odottaa kolme minuuttia. Olis ehkä pitänyt jaksaa odottaa pari päivää mutta seuraavan testin ajattelin tehdä vasta ensi viikolla. Tai sitten varaan suoraan ajan labraan.

      Ennen tätä "positiivista tulosta" mulla oli oireina ollut oikeestaan vaan nipistelyä ja välillä vihlontaa alavatsassa. Oon ehkä viimeiset 10 päivää hokenut että tuntuu kuin menkat alkais kohta :D Tänään ei oo kyllä enää nipistelly mutta vähän sellasta kuukautiskivun kaltaista tuntemusta ollut.

    • Deepi

      Juhuu, mukaan tullaan.

      Haaveissa toinen lapsi, ikää 30v, normaalipainoinen savuton nainen ja tästä kierrosta aloitettu yritys.

      Esikoinen syntynyt 05/2010 ja sai alkunsa silloin ekalla yrityskierrolla, jonka en uskonut olevan edes mahdollista. Nytkin ollaan varauduttu, että ei tämä välttämättä hetkessä onnistu ja alulleen lähde. Ja jos lähteekin, niin sittenkin katsellaan rauhassa, että miten käy. Keskenmenoja ei itsellä onneksi takana ole, mutta tuttavapiirissä valitettavasti on noitakin koettu. Jotenkin tuon ekan kanssa kaikki meni niin helposti; helppo raskautuminen, helppo raskaus ja helppo synnytys, että en usko moiseen "lottovoittoon" toiseen kertaan.

      Mitään ovulaatioita en ole testaillut tai muihinkaan mahdollisesti edistäviin vippaskonsteihin foolihappoja lukuunottamatta perehtynyt. Pillerit jätin pois kesäkuussa ja omat menkat kierto tuntui asettuvan heti kohdilleen. Fiilispohjalta viime kuussa tuntui selkeä ovulaatio (limoineen ja muine asiaankuuluvine juttuineen), mutta tässä kuussa ei noin vahvoja fiiliksiä ole vielä ollut, joten saas nähdä.

      Nyt menossa kp.15/28, eli ovulaation aikoja suurinpiirtein pitäisi tässä elellä.. Vauvakuumetta on..

    • aamuaurinko24

      Täällä ollaan nyt vähän sekavissa tunnelmissa. Soitin tänään neuvolaan ja kerroin näistä mun raskaustesteistä. Ja kuulemma positiivinen se haaleakin viiva on. Eli kai se on pakko uskoa että siellä jotain on. Nyt on kp 39 eikä menkkoja tosiaan näy. Terveydenhoitajan mukaan viikkoja on nyt menossa 5 3. Pelottaa ja jännittää tosi paljon. Nyt ei auta kuin lopettaa stressaaminen ja yrittää nauttia tästä :)

      Plussatuulia kaikille!

    • Deepi

      Montako yrityskertaa teillä ehti tullakaan ennen tätä tilannetta Aamuaurinko24? Ja monesko lapsi oli toiveissa?

      Jotain siellä selvästi on. Nyt sitten odotellaan, että mitä.. :)

      Ketjun alkupuolelta luin, että sulla oli tuota "menkat alkaa" fiilistä tai vielä vähän voimakkaampaa jo useampaa päivää ennen, ku menkkojen olisi pitänyt alkaa..

      Itsellä oli esikoisen kanssa tuota samaa oloa. Sellainen koko alavatsan alueella oleva pingottunut tasainen kipuilu, joka vain jatkui ja menkkoja ei näkynyt missään. Lääkkeitä en kipuun uskaltanut ottaa (ei se niin sietämätöntä kipua edes ollut, vaikka siitä oli koko ajan tietoinen) ja itsellä oli sitten kp.29 aikoinaan, kun tuli selkeä plussa.

      Tsemppiä..

    • toivekakkonen

      Hieno homma aamuaurinko24!

      Täällä on greippimehu ostettu ja aloitettu. En oikeasti usko sen voimaan, mutta taidan silti juoda sitä päivittäin :) Ovulaatiotestitkin tuli postissa ja ohjeen mukaan pitäisi huomenna jo aloittaa testaaminen. Nyt menossa vasta kp 8, joten tosi aikaiselta tuntuis huomenna jo testailla. Ja kun ei ne mitään halpoja testejä ole... Jos mun kierto on taas sen 26 päivää, niin eikös ovis ole vasta joskus kp12 tienoilla? Taitaa olla valmistajien tapa saada enemmän testejä kaupaksi niin että laittavat suositeltavan testauksen aloituspäivän tosi aikaiseksi...

    • Jokohan?84

      Ihan samaa mieltä noiden ovistestien suhteen..en kyllä oo aloittanut testaamista vielä kp8 aikaan niinku suosituksissa sanotaan! Mitä enemmän niitä yhteen kiertoon käyttää, sitä enemmän niitä aina tilaa, markkinointiahan se on :)

      Täällä menossa kp7 ja husin pitkät 6 päivää kestäneet menkat vihdoin ohi! Tänään siis ensimmäinen "vuodoton"päivä, kyllä meitä naisia koetellaan välillä :D Ovista ei odotettavissa tälle viikkoa vielä, luulisin joskus ensi viikon alussa tulevan. Greippimehua en oo kauppareissuilla löytäny! Ajattelin kokeilla sitä kans, ei se ota jos ei anna vai miten sitä sanotaan :)

    • aamuaurinko24

      Deepi: Tää tais olla nyt yk 3, ja esikoista yritetään :)

      Mulla tais olla tuota "menkat alkaa" -fiilistä jostain kp 22 lähtien. Johonki niihin aikoihin tunsin myös tosi kovan vihlaisun alavatsalla (jäi mieleen koska olin sillon kuntosalilla). Mulla on kierto ollut pillereiden lopettamisen 20-21 päivää, joten mietin aluksi että tää saattais olla vaan kierron pitenemistä. Nyt siis menossa kp 39.

      Nyt pitää vaan toivoa että pikkuinen pysyy matkassa..

    • mamamam

      Hermoja raastavaa, täytyisi malttaa odotella ensi viikon loppupuolelle / sitä seuraavan viikon alkuun, jotta pääsisi testiä tekemään. Jotenkin sellainen olo että olisi saattanut hyvinkin tärpätä, tänään oli omituisia alavatsakipuja, joita ei aiemmissa raskauksissa ole ollut. (KIINNITTYMISKIPUJA, kuulemma ovat mahdollisia) Oviskipuja tuskin ovat, koska en ole koskaan aiemminkaan ovista tuntenut millään muotoa, menkkakipuja kylläkin ja tämänpäiväiset tuntemukset niihin verrattavissa aika pitkälti.

      Meille molemmille tämä olisi toinen yhteinen lapsi, molemmilla yhdet tytöt ennestään edellisistä suhteista. Yksi yhteinen tyttö siis löytyy myös jo :)

      Mutta ei malta kuin odotella!

    • Deepi

      Menossa kp.16/28, joten ovulaatiot taisi(?) tulla ja mennä, vaikka en mä kyllä niin selkeitä ovulaatiofiiliksiä tästä kierrosta huomannut, kuin kuukausi takaperin. Silloin oli hyvinkin selvät merkit.

      On nytkin ollut selkeästi erottuva alavatsan vihlaisu/kipu ja muutenkin alamaha/paikat hellänä tuossa pari päivää, mutta saattaapa tuo johtua ihan vain ahkerasta jyystämisestäkin. :)

      Yritetty kuitenkin on ja vihelletty peli käyntiin. Loppukierto katellaan ja otetaan kaikenlainen vehtaaminen ihan harrastuksen kannalta.

      Suoraan sanottuna on kyllä sellainen fiilis, että ei tästä nyt tainnut mitään tulla tällä kerralla, mutta toisaalta eipä tässä ole vielä kiertokaan läheskään loppusuoralla.

      Seurailen ketjua taustalla ja ilmoittaudun kuun vaihteen tuntumassa, miten kävi.

      • Pikkukakkonen <3

        Täällä alkoi tänään tuttu tiputtelu eli menkat alkanee viimeistään perjantaina :( Ei ollu kiva herätä aamulla jomotuksiin...ajatukset kerkes jo käydä raskaudessa kun oli taas vaikka mitä oireita. Tais oireet olla taas psyykkisiä kun meinaa vauvakuume olla niin kova. Täälläkin lähdetään uusia pettymyksiä kohti :)


    • vauva nro 2

      Olen tässä päätynyt sellaiseen, että vauva tulee kun tulee (jos tulee). Ovistikkuja en osta, yritän tiputtaa kiloja ja keskityn muuhun puuhaan nyt enemmän. Ei se ainakaan stressaamalla alkua saa. Monta muutakin stressin aihetta elämässä, joten mitä vähempi sitä parempi. Muutama kilo taas hipunut takaisin, varmaan menkat siis jääneet vain pois vaihteeksi tai niin, että kierto on pitkäksi venyny. Kun saisi arkeen vähän järkeä, varmaan painon pudotuskin olisi helpompaa.

      Plussatuulia kaikille, myös meille :)

    • Jokohan?84

      Eihän se turha stressi asiaa auta ollenkaan, se on ihan totta. Kyllä tässä kans itse koittaa ajatella, tulee jos tulee. Alitajunnassa asia pyörii kuitenkin ainakin sen pari kertaa kuussa vaikka yrittäisi mitä :D Huomaamatta aina laskee kiertoa ja mahdollisia hedelmällisiä päiviä vaikka kuinka päättää ettei niin tekisi. Usko vielä on kova, että kyllä se nyytti joskus meille muuttaa :)

      Aika menee niiiiin nopsaan, täällä menossa jo kp12! Vasta menkat loppu ja kohta saa jo odotella uusia :D

      Lenkkipolulle olen saanut itseni nyt raahattua muutaman kerran ja voi herranjestas kuinka hyvä olo siitä tulikaan! Toivottavasti liikunta tulisi taas osaksi arkea ja tämä "kesäloma laiskottelu" sais nyt jäädä.

    • haave baby

      Hei! Vähän aikaa täällä olen käynyt lueskeleen ja nyt ajattelin kommentoida ja tulla kuumeilee mukaan.Olen vm.79. yritetty ny jo reilu 1,5 vuotta.
      Meillä oli pien tauko kyllä sairastumuseni ja sen lääkityksen takia.Joka sitten myös sotki kiertoa nyt on tasaantunut ja puolvälis kiertoa oltais tällä hetkel.
      Taas siis jännitetään miten käy tällä kierrolla.
      Aina niin kova kiukku tullu joka kuukausi, voi mies raukkaa kun joutuu kestämään.
      Jotenkin olen varma et mussa joku vika.
      Tutkimuksissa käytiin mutta tuloksia en vielä ole saanut.Ikääkin kuitenkin jo on aika paljon.
      On se niin kumma kun ei onnistu millään kun toivotaan ja toisille käy niitä vahinkoja!
      Ei voi kuin yrittää ja toivoa.Yritän keskittyä harrastuksiin ja tuohon puutarhan hoitoon.Mutta tosiaan vaikea sitä on olla ihan kokonaan ajattelematta.
      Ja nyt ostin tälle kierrolle niitä ovis tikkuja kun lääkäri suositteli.Aikaisemmin ajattelin etten stressaa niiden kanssa.En ole viel ainakaan pongannut.Enkä ole muita ovistuntemuksia koskaan huomannut kuin että ne limat tulee.
      Tsemppiä meille kaikille ja onnea plussanneille!

    • toivekakkonen

      Täällä napsahti eilen ovistestiin hymynaama ja nyt sitten vaan odotellaan kierto loppuun kuinka kävi. Viime kierrossa mulla oli tosi kovat oviskivut, nyt ei ollut sellasta onneksi. Ainakaan vielä... Tällä kertaa tekee mieli seksiä koko ajan, ihan jatkuvasti. Melkein jo häiritsevän paljon :)

      • toinentyttö?

        Luulin jo kovasti, että kun kuun vaihteessa ensimmäisen kerran tunsin milloin oli ovis, että no nyt osuu kohilleen. Mutta niinhän siinä kävi kuten mies eilen totisena totesi "meet huomenna töihin niin heti alkaa menkat, niinhän se menee aina". Niinpä niin, ei tule mulle synttärilahjavauvaa ens keväänä.

        Nyt on meilläkin mietitty että jotain pitäis varmaan tehdä, kun on esikoista vaikeampaa tämä homma ja herkut menee lakkoon ja greippimehu taitaa tulla mun ruokavalioon. Paljonko te sitä juotte päivässä?


    • Pikkukakkonen<3

      Minä juon Valion greippi-verigreippitäysmehua ainakin lasillisen päivässä. Se on oikeastaan aika hyvää ja saatan juoda päivänmittaan enemmänkin :) Viimekierrossa mehu aikaisti ovista, jospa niin kävisi tässäkin kierrossa.

      Onko kellään muuten tietoa tiputteluvuodoista ennen menkkoja? Jotenkin muistelen et viimeksi kun vauvaa yritettiin niin ennen menkkoja oli ruskeaa vuotoa, joka ilmeisesti johtui keltarauhashormonin puutteesta. Raskaus alkoi kun popsin terolutia 2tbl päivässä. Nyt tuo vuoto ennen menkkoja on kirkasta, ei ruskeaa. Liekö taas keltarauhashormonin puutetta?? Jos en jouluun mennessä raskaudu niin pakko hakea gyneltä terolut-resepti...

      • jjjkllllllll

        Hei kysyitkö lääkäriltä.. terolutin ohjeen.. Milloin aloitit 2 tabl päivä... Siis mullahan on teroluttia ja ohjeena 1 päivässä ja kierto pitää laskea.. eli 15 kuukautisista..

        pitää kait kysyy ainakin apteekista...


      • Pikkukakkonen <3
        jjjkllllllll kirjoitti:

        Hei kysyitkö lääkäriltä.. terolutin ohjeen.. Milloin aloitit 2 tabl päivä... Siis mullahan on teroluttia ja ohjeena 1 päivässä ja kierto pitää laskea.. eli 15 kuukautisista..

        pitää kait kysyy ainakin apteekista...

        Mulla alkuun 1tbl per päivä ja tiputtelu loppui sillä muutamaksi kierroksi, mutta alkoi taas uudestaan. Kävin gynellä ja hän nosti annoksen.


    • Jokohan?84

      Tuntuu, että toistan itseäni kun sanon et taas ovis oli ja meni! Kp13-14 voimakkaat tuntemukset ja seksiä meillä harrastettu viimeksi kp11..ens kuuta siis odotellessa. Joo kyllähän niiden siittiöiden pitäisi elää 1-5vrk, mutta en jaksa uskoa siihen. Tämä ajoitus ei nyt tunnu onnistuvan täällä meidän huushollissa ollenkaan..vieraita kylässä tässä ollut useita päiviä ja miestä ei innosta ajatus seksistä kun minun sukulaisiani nukkuu seinän takana vierashuoneessa. Eipä siinä sitten paljon auta vaikka kuinka itse koittais lirkutella, ei niitä vieraita nyt viitsinyt pihallekkaan heittää :D

      Suorastaan vaan v##utti makoilla sängyssä ajatellen, että tässäpä ne "tärppipäivät" nyt TAAS meni ihan hukkaan! Ei sais ajatella liikaa, ehkä se yksi kuukausi tässä reilun kahden vuoden odotuksessa ei nyt maata kaada, turhauttaa vaan.

      • Jos ottaisit

        sen ukkosi "väkisin" (kikkeli tarvittaessa suuhun) ja ei kun hommiin ?


    • toivekakkonen

      Jokohan?84, jospas se nyt tärppäisi kun sitä vähiten odotat:) Mutta joo, kyllä ketuttaa jos tietää että nyt just olis parhaat mahdollisuudet ja sitten ei syystä tai toisesta pysty tekemään asialle mitään.

      Olis kiva jos olisi joku viivakoodi, mistä voisi lukea hedelmöittymisen jälkeen että minkä päivän siittiöt ne siellä nyt hommansa hoiti. Ts kuinka monella siellä on esim. 5 vrk vanha siitiö jemmassa odottelemassa ja jättää tuoreemmat jalkoihinsa? Musta tää koko homma tuntuu niin arpapeliltä, että välillä mietin onko sillä mitään merkitystä koska peittoja heiluttelee.

    • toiveissavauvvvva

      Moikka kaikille tuskaileville ja Onnea plussauksiin! :)
      Meillä on nyt yhdet luomut olleet pillereiden pois jätön jälkeen. Kierto on 24vrk, Petipuuhat sattuivat juuri oviksen aikaan. Nyt sitten viimeviikolla minulla alkoi kuukautiset, oudosti heti runsaina hyytymien kera ja loppuivat kuin seinään 3 päivän kohdalla. Nyt edelleenkin oireita jotka viittaa raskauteen ja mikä outoa, niin nyt on vessareissuilla tullut pyyhkiessä paperiin hiemaan ruskeita viiruja/hippusia.. En tiedä mitä ajatella? Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Vatsa on hurjan turvonnut, kuvottava ja etova olo edelleenkin. Jotenkin en jaksa uskoa kun oli noin runsas vuoto tässä välissä että olisi tärpännyt. Kun en tiedä milloin minun kannattaa edes testata seuraavaksi...

      Ärsyttää, jännittää ja ja ja ja vaikka mitä :)

    • haave baby

      Hei! Koskas sitä greippimehua pitäisi juoda koko kuukausi vai vaan ovis aikoihin tai niinku kierron alussa? Pitäisikö itsekin kokeilla ei vaan ole kyllä mun lempimakua.Juu niin nyt kävi ei vikaa suuremmin mut terolut kuuri kun välillä ollu se kierto epäsäännöllinen vaikkakin lääkäri meinas että johtui lääkityksestä joka sotkenut.No katsotaan nyt sitten kuinka ens kierrol käy sillon siis aloitan tai jospa ei tarvitsis...
      Onko kellää tullu ovistikkuihin viivaa vähän haaleampana?
      Voiko se olla ovis tulossa kun tänää oli haaleahko viiva mutta kuitenki selkeä viiva kun ennen ei muuta kuin testiviiva.No huomenna testaan taas jos voimistuis kuinka tarkkoja ne sitten on?
      Viime kierrossa ei verikoe näyttänyt ovista muuten ne kokeet ok ja miehen sperma kunnossa.Täytyy varmaa soittaa vielä sain siis kirjallisen tulokset tänään postissa.Pää niin täynnä nyt kaikkia mietteitä että..
      No mutta nyt sinne sänkyyn:)

    • toivekakkonen

      Täällä alkaa nyt tulla vauvajutut uniin. Viime yönä tein unessa kaksi positiivista raskaustestiä. Vielä pitäis odotella viikko ja sitten näkee kuinka kävi...

      Mä tein esikoista odottaessa noita viivaovistestejä ja tulin hulluksi niiden kanssa kun tuli kaikenväristä viivaa mutta ei oikein koskaan testiviivan väristä tai tummempaa. Mulle ei koskaan selvinnyt onko esim. viiden testipäivän erisävyisistä viivoista tummin ovis vai ei, jos kaikki on testiviivaa vaaleampia. Niinpä siirryin sitten kalliiseen digitestiin, siinä loppuu arpominen kun se joko hymyilee tai ei :)

      Mites toiveissavauvvvva, päädyitkö testailemaan?

    • _NaNu

      Hei, täällä uusi "yrittäjä" yhtyy jännittämään :)

      Olen 24-vuotias nuori nainen (Mieheni 27 vuotta) ja "yritystä" takana jo kaksi vuotta.. Sana yritys heittomerkeissä, koska en ole ottanut raskaushaavetta liian tosissaan. Olen mennyt periaattella, että pienokainen saa tulla jos on tullakseen :)

      Nyt on alkanut todenteolla jännittämään, sillä kuukautiseni ovat aina hiukan heitelleet, mutta nyt niitä ei ole näkynyt 4 päivään verrattuna siihen milloin niiden olisi pitänyt alkaa :)

    • Deepi

      Plussa plussa plussa.. :) Ja nyt on kp. 29/26-28. Selkeä plussaviiva, joskin haaleampi, kuin kontrolliviiva. Testinä apteekin halvin First signal.

      Samanmoisia oirehteluita ollut kuin esikoisen kanssakin ennen plussaa, joskin esikoisesta vahvemmin. Voi tosin johtua siitäkin, että touhukkaan kolmevuotiaan ja kiireisen työn kanssa ei ole voinut jäädä laakereilleen lepäämään ja jokaiseen kuvotukseen keskittymään.

      Nyt sitten toivotaan, että on tullut kaikki elämälle oleellinen materiaali mukaan ja kiinnittymispaikka on oikea. Katsellaan rauhassa siis, koska realistina tiedän, että alkuvaiheessa ei ole mikään varmaa. Hieno juttu silti, että ylipäätään onnistuu tulla raskaaksi.

      Eli lottoa pitäisi kai laittaa vetämään, kun sekä esikoisesta, että nyt saatiin jo ekalla yrityksellä jotain konkreettista aikaan.

      Plussaus-onnea myös muille!

    • vauvaunelmoija

      Ihanaa saada hieman vertaistukea tästä ketjusta ja lukea muiden mietteitä vauvaunelmista..tässä oma tarinani..
      Olen pian 23v täyttävä nuori nainen ja mieheni on 29v. Kummallakin vakituinen työ sekä minulla amk-tutkinto ja esimiestyö joten lapsen saanti olisi maailman ihanin asia juuri tähän elämän vaiheeseen. Olemme yrittäneet lasta vasta kahdesta kierrosta, ja ekassa summan mutikassa ja toisessa tikuttaen ovulaatio..Kuukautiset ovat 3 viikkoa myöhässä joten kävin niin pissa kuin veritestissä ja negaa vaan näyttää, varmaankin suurin syy pois jääntiin on stressi sillä olen saannut myymäläpäällikön sijaisuuden hoidettavaksi päivän koulutuksella.. odotan vain töiden normalisoitumista jotta elämä olisi rennompaa.. Oma äitini on saanut pienimmän siskoni 48 vuotiaana ja itse olen erittäin terve noin muuten; en juo alkoholia ollenkaan, normaalipainoinen, en tupakoi ja kaikki mahdolliset arvot normaalit.. samoin mieheni ei juo lainkaan sekä ei polta tupakkaa..näistä lähtökohdista minulla oli hyvin korkeat odotukset että kaikki tärppää ekalla mutta aika korkealta putosin..tällä hetkellä tuntuu hyvin käsittömättömältä miten kukaan voi saada edes lasta ja vielä kun on nuori niin kuvitella kuinka vaikeaa se on lähempänä kolmeakymppiä.. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä joten toivon sydämeni pohjasta suurinta asiaa niin itselleni kuin teille muille, pientä ihanaa tervettä lasta

    • Jokohan?84

      Moikka taas kaikille, täällä ollaan oltu toipilaana selän kanssa reilun viikon ajan. Helpottamaan alkaa jo ja tuntuu kuin elämä alkaisi voittaa taas :) Nyt itseasiassa olen kyllä aika iloinen siitä, että meni tuo ovis hukkaan..niin vahvoja kipulääkkeitä jouduin syömään, että ei ehkä olisi ollut paras mahdollinen aloitus pienelle elämälle, huh! Nyt siis kp 24/25-28, toiveikkaana voi alkaa odottelemaan ensi kiertoa, kunhan saadaan tämän päätökseen :)

    • toivekakkonen

      Täällä odoteltiin menkkojen alkavan huomenna, mutta nepäs yllätti ja tulikin jo nyt. Eli ei toukovauvaa meille, nyt alkoi yk3. Mun puolesta voisi sopia, että kaksi harjoituskierrosta on takana, kolmas kerta toden sanokoon!

    • vauvahaaveita29

      Hei :) Osallistunpa minäkin nyt tänne keskusteluun.
      Minun esikoiseni on vuoden ikäinen ja nyt mieheni kertoi että voisi sittenkin haluta sen neljännen lapsen :) Miehellä on siis 2 lasta aikaisemmasta suhteesta ja tähän saakka on ollut sitämieltä ettei enempää lapsia hankita.. Itse olen haaveillut toisesta omasta lapsesta melkein puolivuotta ja nyt voimme alkaa yrittämään kun molemmat olemme lapsihaaveissa. Pidetään peukkuja että plussattaisiin mahdollisimman pian.
      Ja onnea kaikille muillekkin vauvaa haluaville!

    • haave baby

      Vähän aikaa pysytellyt poissa täältä ja onpa sitä ollut ohjelmaakin niin ettei ole kerennytkään niin.Juuh menkka oireita ollu jo useamman päivän mut ei ole vieläkään alkanut.Vanha normaali kierto siis ollut 29-32pv että niis paikkeil nyt mennään.Pari viime kiertoa vaan ollu pitkiä ja ei ny oikee tiiä koska sit nyt alkais testaan en ainakaan viikkoon viel ala.Olen niin usein pettyny et parempi vaan vähän odotella eikä hätäillä.
      Olis se vaan niiiin hienoa jos vihdoinkin olisi tärpännyt! Ei auta kuin odotel ja jännitel.
      Alku viikol pää oli seota mut sitten ollut kaikkea muutakin ajateltavaa että ei niin ole miettinyt.
      Onnea Deepi!

    • Jokohan?84

      Täällä menkat alkoi aamulla ja aivan järkyt kivut kyllä taas, huh ei oo helppoa olla nainen! Mun kierto on nyt selkeesti pidentynyt parilla päivällä, pillereiden lopettamisen jälkeen se oli suunnilleen 27-28 päivää pitkän aikaa. Yhtäkkiä kierto asettui tasan 25 päivään, miltei minuutilleen tiesi aina milloin menkat tulee. Nyt kun aamulla selailin kalenteria, niin huomasin ettei 25 päivän kiertoa ole ollut herran aikoihin. Taas alkaa olla tuo 27-28 päivää lähempänä totuutta.

      Herkkulakkoa harkitsen tässä nyt ihan tosissaan, kesäherkkujen jälkeen se ei kyllä yhtään huonoa tee, saati jos sillä nyt sitten olisi jotain vaikutusta raskautumiseenkin :D Tuskimpa kyllä, mutta kyl sen aina huomaa omasta olotilasta kuinka eri ruoat vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja energiaan. Olen aiemmin syönyt todella vähän mitään herkkuja, persompi olen suolaiselle. Nyt tässä viime kevään ja kesän aikana olen "opetellut" syömään karkkia, jätskiä ja jopa pullaa jota en ennen syönyt ikinä! Ravintoarvothan noissa kaikissa on pyöreä nolla, mutta yllättävän äkkiä saa tavaksi viikonloppuna ostaa herkkuja ja sitten vähän keskiviikkona ja kohta varmaan jo torstainakin.. ;)

    • Pikkukakkonen <3

      Kp 19 menossa ja ei minkään valtakunnan ovisoireita! Tais jäädä ovikset väliin tässä kierrossa :( Merkit oviksesta on alkanu jo yleensä viikkoa ennen h-hetkeä ja nyt ei mitään... ei niin mitään!!! Prkl taitaa ruveta nuo munasarjat elämään taas omaa elämäänsä :( Katsotaanhan miten pitkälle tämä kierto oikein venyy, ei varmaan tarvitse menkkoja odotella tässä kuussa. Ja eipä kyllä tarvitse elätellä toiveita raskaudesta :(

      Onnea Deepille ja plussatuulia meille kuumeilijoille!

    • Ailime25

      Heippa kaikille!

      Minäkin voisin osallistua tähän keskusteluun ja liittyä teidän ryhmäänne :)
      Vähän taustaa: Itse olen 25-vuotias ja mieheni 27. Meillä on aivan ihana pieni tyttö, joka on nyt 9,5 kk

    • haave baby

      Hei vaan! No niin siinä nyt taas! kävi että ne menkat tänään sitten taas! jälleen kerran alkoi! Ottaa päähän niin pirusti!!!!!!!! Miksei meille sitä vauvaa vieläkään tule?!!
      No nyt se kierto melko normaali kun 34pv.Pariinkertaan nyt oikein vielä laskin ja 2 edellistä oli 39 ja 43! Kierto siis ny oli lähellä vanhaa kiertoa.Mut kaipa sit vaan ne terot tällä kierrol sit aloitan lyheneekin sitten vähän ja pitäisi tasoittua tuo kierto.
      Sitä vaan mietin että ei niistä nyt vissii sit muuta hyötyä ole...
      En ole täält meilt löytänyt tuota jonku kehumaa greippi ja verigreippi mehua vain sitä greippiä ollu.
      Kaipa sen sitten jotenki alas saa, yrittää vaan ajatel et jos se auttaa niin on sen arvoista sitten.Kaikkea sitä jo yrittää kokeilla tässä vaiheessa.
      Itkettääkin taas niin pirusti ja jo nukkua pitäisi.
      Kaipa tästä taas jotenki jaksaa ku muutama päivä menee ny vaan niin paska fiilis taas!!!!!!!!!

    • Jokohan?84

      Ailime25 tervetuloa mukaan :) Toivottavasti nyt raskautuminen ei veisi ihan niin kauaa kuin esikoisen kanssa. Hyvää toki kannattaa odottaa, mutta eiköhän meistä jokainen tiedä, että aika kuluttavaa se liika odottaminen ole!

      Haave baby, kylläpä kuulostaa niin tutulta sun tuntemukset! Se päivä kun ne menkat alkaa saa kyllä semmosen ketutuskäyrän nousuun ettei tosikaan! On pettynyt, suututtaa, turhauttaa ja kateellisuus ajoittain nostaa myös päätään. Välillä sitä oikein pysähtyy miettimään, että miten VOI olla niin vaikeaa saada uusi elämä aluilleen??! Ensin on useita vuosia huolehtinut ehkäisystä ja oikein pelännyt ehkäisyn pettämistä ja raskautumista..sittten kun se vauva saisi tulla, niin ei! Jos joku viisas olisi joskus osannut kertoa kuinka kauan tähän meidän esikoisen saamiseen menee (en ole siis heittänyt vielä toivoa, etteikö meille joskus vauva tulisi) niin olisin varmaan pillerit jättänyt pois jo vuosia sitten :)

      Täällä kierto ihan aluillaan vielä, eli kp 5 menossa. Menkat miltei loppu, ihan pientää tuhruvuotoa enää. Taas saadaan kolmisen viikkoa olla siis toiveikkaana ja sitten katsotaan tuleeko taas tuo itkupotkuraivaripäivä vai ei, toivottavasti ei :D

    • Deepi

      En voi kuin ihmetellä, miten onnekas itse on ja miten täällä muut jaksaa onnitella toisia plussaamisista, kun heillä itsellä on ollut yritys päällä vaikka kuinka kauan.

      Esikoinenhan meillä lähti alulle ensimmäisestä yrityksestä ja tämä toinen plussa tuli 2,5 viikkoa sen jälkeen, kun oltiin jätetty kortsuehkäisykin pois (pillereitä ilman oltu kesäkuusta alkaen). Esikoisen aikoihin paras ystäväni oli koittanut raskautua ilman tulosta jo viimeiset kaksi (hän raskautui sitten kolmen vuoden yrityksen jälkeen pian sen jälkeen, kun ensimmäinen lapseni syntyi) . Tuntui todella epäreilulta, että meille tärppäsi heti. Ja se sama tunne on jostain syystä nytkin.

      Sydämeni pohjasta toivon teille jokaiselle sitä plussaa.

    • haave baby

      Kiitos! Yrität ymmärtää vaikka tilanteesi eri ja hienoa jos olet jotenkin voinut tukea ystävääsi. On lohdullista lukea näitä muiden kommentteja että en ole ainut ongelmieni kanssa.
      Mietin kyllä että jos laittas ketjun vaan meille esikoista yrittäville.
      Jokuhan kyllä laittoi mutta siellä toiset vaan haukkuu kun on liian nuoria ja en mielestäni sovi joukkoon kun olen jo 3-kympin päälle.
      Onhan se eri tilanne kun se syli on aivan tyhjä, kuin että on se yksi jo.
      Tänään on ollut niin pas.... fiilis että!!! ja itku väkisin välillä tulee kuten nytkin.
      Miehelle ei tarvinnu edes sanoa kun näki sen jo kasvoistani.
      Tiedän että kyllä se tästä taas parin päivän päästä tai ainaki ennen on mennyt niin...välillä mietin koska masennun ihan tosissani.
      Ei oikein ole ketään jolle puhua, jos olisi joku samassa tilanteessa...
      Lähimmät ystävät kyllä myös lapsettomia mutta eivät ole vielä edes miettineet lapsia ja yks ei edes halua.En ole pystynyt heille puhumaan.
      Muualla asuvan ystävän kanssa olen puhellut vähän jotain ja kirjoiteltu.Mutta hänellä on lapsi ja tuntuu et ei ehkä niin ymmärrä niin en silleen ole kertonut.
      Tietää siis että yritetty on jo pitkään.
      Täytyy vaan jaksaa toivoa.

      • Ailime25

        Kävin itse läpi noita samoja tuntemuksia sillon kun yritimme esikoistamme. Ajattelim samoin että täysin eri asia kun syli on tyhjä kun taas toisilla on jo yksi lapsi. Ja kyllähän se osaksi onkin niin. Olen itse toivonut aina paljon lapsia ja jos tässä kestää yhtä kauan tai kauemmin kuin esikoisen kanssa niin kyllä se tuntui yhtä pahalta kuukautisten alkaessa kuin esikoistakin yrittäessä.
        Toki meillä on jo yksi tyttö ja ymmärrän täysin sinun ajatuksesi. :)


      • Ailime25
        Ailime25 kirjoitti:

        Kävin itse läpi noita samoja tuntemuksia sillon kun yritimme esikoistamme. Ajattelim samoin että täysin eri asia kun syli on tyhjä kun taas toisilla on jo yksi lapsi. Ja kyllähän se osaksi onkin niin. Olen itse toivonut aina paljon lapsia ja jos tässä kestää yhtä kauan tai kauemmin kuin esikoisen kanssa niin kyllä se tuntui yhtä pahalta kuukautisten alkaessa kuin esikoistakin yrittäessä.
        Toki meillä on jo yksi tyttö ja ymmärrän täysin sinun ajatuksesi. :)

        Siis tuntuu.
        Puhelimella nopeasti kirjoittaessa tulee helposti virheitä. :D


      • jännittää
        Ailime25 kirjoitti:

        Siis tuntuu.
        Puhelimella nopeasti kirjoittaessa tulee helposti virheitä. :D

        Heippa vain kaikille! :)
        Ajattelin hysteerisenä jännittäjänä liittyä tänne teidän joukkoon! :D

        Nyt siis menossa kp. 29/29-33.
        Menkat siis heittää korkeintaan kahdella päivällä suuntaan tai toiseen.

        -Minulla on ollut nyt yli viikon verran nännit ihan järkyttävän arat(jos niihin koskee vähäkin niin sattuu ja tuntuu inhottavalta),ehkä vähä myös turvonneet.

        -Menkkamaisia kipuja oli jo viime viikolla ja loppui pariksi päiväksi ja nyt taas sama jatkunu noin viikon ajan.(yritän "todistella" et kyl ne menkat tulee,ettei tulisi sit ainakaan kovin suurena pettymyksenä)

        -Muutamina päivinä on esiintynyt myös hieman lämpöjen nousua ja vilu on ollut,mutta ovat menneet nyt muutama pöivä sitten ohi.

        -On ollut myös "märkä" olo koko ajan,eilen ja tänään on tullut enemmän valkovuotoakin.

        Nyt sitten yritän odottaa ainakin tiistaihin asti alkaako menkat vai ei.
        Millää ei malttaisi! :)
        Tekisi mieli testata jo huomenaamulla,mutta negaa näyttävä testi ei oo mikään kiva tunne,kun on monesti sen nähnyt.. :/
        Monet täällä sen kyllä tietävätkin.

        Miltä oireet ja mahikset teistä kuulostaa? :)


      • jännittää
        jännittää kirjoitti:

        Heippa vain kaikille! :)
        Ajattelin hysteerisenä jännittäjänä liittyä tänne teidän joukkoon! :D

        Nyt siis menossa kp. 29/29-33.
        Menkat siis heittää korkeintaan kahdella päivällä suuntaan tai toiseen.

        -Minulla on ollut nyt yli viikon verran nännit ihan järkyttävän arat(jos niihin koskee vähäkin niin sattuu ja tuntuu inhottavalta),ehkä vähä myös turvonneet.

        -Menkkamaisia kipuja oli jo viime viikolla ja loppui pariksi päiväksi ja nyt taas sama jatkunu noin viikon ajan.(yritän "todistella" et kyl ne menkat tulee,ettei tulisi sit ainakaan kovin suurena pettymyksenä)

        -Muutamina päivinä on esiintynyt myös hieman lämpöjen nousua ja vilu on ollut,mutta ovat menneet nyt muutama pöivä sitten ohi.

        -On ollut myös "märkä" olo koko ajan,eilen ja tänään on tullut enemmän valkovuotoakin.

        Nyt sitten yritän odottaa ainakin tiistaihin asti alkaako menkat vai ei.
        Millää ei malttaisi! :)
        Tekisi mieli testata jo huomenaamulla,mutta negaa näyttävä testi ei oo mikään kiva tunne,kun on monesti sen nähnyt.. :/
        Monet täällä sen kyllä tietävätkin.

        Miltä oireet ja mahikset teistä kuulostaa? :)

        niin ja unohdin mainita yli viikon jatkuneen päänsäryn,välillä ilmaantuvan etovan olon ja kylmät jalat :)
        niin kovasti toivon plussausta tänne meillekkin päin!! :)


    • haave baby

      Jokohan?84 Mulla tais eile olla silmät niin täynnä kyyneleit ku en huomannu sun vastaustas :) toi oli kyl tosi hyvin sanottu itkupotkuraivari just sellane et olis tehny miel paiskia astiatki rikki kun konetta tyhjensin:) Tänää menny jo paremmin tosin tuntu vaan et kaupungil käydes kaikki ne iso mahaset käveli just mua vastaan, että hieman se kateus sieltä välillä myös aina tulee.Eile ens se kamala pettymys iski ja tänää kade olo.
      Torstain ku alko illal jotenki muutenki väsy ja se pahin olo tul perjantain sit.
      Missää en sit käyny olin illan vaan eile kotona.
      Deepille siis tuo vastailu aikaisemmin.
      Niin jokainenhan varmasti pettyy yrittää sit ekaa tai tokaa mut itel tulee aina se että jääkö ihan lapsettomaksi niin silleen tuntuu eriltä tai siis näin itse ajattelen.
      Nyt löyty tänää sitä greippi ja verigreippi mehua ja on se kyl parempaa ku pelkkä greippi.En ollu tajunnu katsoa et on myös kylmäs mehui.
      Ei sekää ny nii herkkua ole mut jospa jotai auttas, mä ainaki olen valmis jo vaikka mitä kokeileen.Herkutki jätin vaik täytyy tunnustaa et eilen söin vähä suklaata ja jäätelönki :) ku otti niin päähän!
      Muuten olen siis ne jättän ja meikä on kyl aika perso makial.Vitamiineikin olen syöny tai no d:tä olen syöny pitkään ain talvel, nyt aina.Ja ny myös monivitamiini ja niit foolihappo pillereitäkin.
      Omppuja sit makian tilalle niitä ku piisaa ku on omat puut.
      Tsemppiä meille kaikille!

    • Ohis............

      Kun täällä nyt esitettiin ajatus että toista kuumeileville pitäisi olla erillinen ketju koska on jotenkin kamalamapaa kuumeilla ekaa kun pelkää jäävänsä lapsettomaksi kokonaan......
      Ei niitä voi verrata oikeasti ja sanoa että toinen tilanne olisi toista kamalampi, mutta sanon sen verran että periatteessa lapsen joka kuumeilee lasta ei vielä tiedä millaista se on kun saa sen lapsen syliin, ei tiedä mitä odottaa ja mitä toivoo. Jo synnyttänyt sitten taas tietää miltä tuntuu kun saa sen käärön syliin synnytyksen jäkeen, tietää mitä se arki sen vauvan kanssa on, ja se ajatus kun haluaa lisää lapsia että ei tule ikinä enää tapahtumaan, ei saa enä ikinä kokea sitä ensirakastumista vauvaan jne... voi sekin olla rankkaa.

      • haave baby

        Ei todellakaan ole ollut tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä! ANTEEKSI!
        Minusta vaan tuntuu siltä ja aina kun ne menkat alkaa olo on hirveä sitten se tasoittuu.
        Purin vaan omaa pahaa mieltäni.Jokaisella on omat tunteet ja tuntee eri tavalla.
        Menkat on kaikille aina tietty suuri pettymys kun on kova vauvakuume.
        Lukasin tossa vielä tätä koko litaniaa...
        Miten ihmeessä jokohan?84 olet jaksanut yli 2v ja keskenmenojakin ollut, ikävää.
        Olet kovin täällä muita jaksanut tsempata.
        Vaikka eipä tässä tosiaan auta vajota ihan itse sääliin.Eihän sitten mistään tule mitään jotenkin on jaksettava.
        On se hyvä että on tämä netti ja täällä tämä palsta, ei sitä muuten ehkä jaksais...
        Pahasta olostaanhan pitäisi puhua, ei kaikkea pitää sisällään.
        Ensin en kyllä täällä kirjoitellut luin vain, ajattelin että en minä tälläisiin osallistu.
        Ailime25, kiitos! toivotaan että toisessa ei tarvitsis niin montaa kertaa pettyä ennenkuin plussa tulee.


    • Jokohan?84

      Jollain kumman keinolla sitä on jaksanut. Tunteet käynyt toki aikamoista vuoristorataa tässä koko ajan ja keskenmenot toki tuonut oman mausteensa tähän soppaan. Jossain kohtaa se totaalinen luovuttaminen varmaan odottaa, mutta toivottavasti ei vielä. Uskoa ja toivoa en ole menettänyt vieläkään, itsesäälissä toki on tullut ryvettyä ja monta kertaa :D Aina sitä jotenkin on kuitenkin saanut itsensä sieltä nostettua. Tosin en tiedä miten suhtautuisin jos saisin lääkäriltä tiedon joskus, että lapsia en voisi koskaan saada. Siinä kohtaa totaalinen lamaannus ja masennus taatusti tulisi koettua! Tässä kohtaa tietämättömyys luo vähän lisää toivoa. Uskottelen itselleni, että pystyn raskautumaan koska niin jo käynyt, mukana ollut vaan todella huonoa tuuria heti alussa.

      Koen, että kaikki kuumeilijat painivat samojen asioiden kanssa, yritti sitten esikoista tai 10 lasta. Toki meillä esikoista yrittävillä on pelko siitä, että se tyhjä syli on ja pysyy. Koen saavani täällä tukea ja neuvoa myös teiltä joilla lapsia jo on

    • jessica32

      Moikka, ilmoittaudun tänne jännäämään, ehkä tosin vähän viimeisillä hetkillä! :)

      Suoraan asiaan:

      Minulle tehty tässä kierrossa koeputkihedelmöitys, joka luultavasti tuottanut tulosta...?
      Luomuyritystä ollut takana n.8 vuotta!
      Takana neljä epäonnistunutta inseminaatiota vuoden sisään.

      Sain tänään raskaustestiin (David) melko selkeän haamuviivan.
      Oireetkin viittaisi hyvinkin tärppiin; väsymys, jatkuva jano, iltaisin tulevat selkä- ja vatsasäryt, jotka tulevat aina vatsan oikealla puolella, rintojen turvotus/herkkyys, mahdollisen kiinnittymisen aikoihin suonenvetomainen kipu oikealla puolella ja vihlonta äkkinäisissä liikkeissä... Lupaavalta vaikuttaa. Nyt menossa kp 24/30. Jännittää!! :)

      • Ailime25

        Pitkä yritys teillä takana.
        Toivotaan että nyt on tärpännyt!!
        Toivottavasti saamme pian onnitella sinua :)


      • haave baby

        Sinulle jos kelle jo sitä plussaa toivoi,s noin pitkä yritys jo takana!
        Tuntuu et meillä menny ikuisuus mut eihän se ole mitään tuohon verrattuna.
        Miten oletkin jaksanut.Itsellä jo tuota ikää että 8vuotta ja olisin jo yli 40v, apua!
        Pidän peukkuja!
        Ilmoittele kuulumisia!


      • haamun kokenut

        Olethan tietoinen, että irroituspiikki (punktioon annettava) sisältää raskaushormonia tms. joka näkyy sitten testissä haamuna? Tarkoitus ei siis todellakaan ole masentaa, vaan vain muistuttaa asiasta ettet ehdi liikaa innostua. kokemuksesta puhun, meille tuli aika karvas pettymys kun en tiennyt tuosta. ivf:n jälkeen testasin juuri noihin aikoihin ja haamua näytti. Vaan eipä enää sitten virallisena testipäivänä :(. Onneksi nyt kaikki on hyvin, 3. ivf täsppäsi ja meni onnellisesti myös loppuun asti. Tsemppiä teille ja toivon kovasti, että teillä tämä haamu on oikea haamu, eikä vittuileva lääke :)


    • ykköstä<3

      Täällä menossa kp 44. En ymmärrä mikä on kropassa sekasin, ku näin heittää kierrot. Ekat kaks luomikiertoa oli siis 30-31pvää ja nyt tätä edeltävät 38pvää, joitten luulin olevan pitemmät vaan kauhean stressin takia. En oo tehny vielä testiä, kun tiedän, että negatiivinen sieltä varmasti tulee. Ei siis mitään oireita mahdollisesta raskaudesta. Mitä tuollanen terolut kuuri tekee? Tasoittaa kiertoa vai? Itselle uusi asia.. Ja kuka teille sellaisen on määrännyt?

      • Pikkukakkonen<3

        Kyllä rupee taas nyppimään tämä homma! Tänään kp 27 ja mitä ilmeisimmin ovispäivä mikäli oireisiin voi luottaa. Ihanaa, kun kierto rupee taas venymään pitkäksi kun olis se vauva toiveissa :( Näkyy luonto olevan tätä lisääntymistä vastaan :D


    • mira____

      mukaan liittyy myös 26 vuotias 2 lapsen äiti :) meillä jännäillään myös plussaa ;)
      meillä menossa kp 31 eikä menkkoja ole näkynyt.

    • VieläKerran...?

      heippa täältä!

      en ole taas ihan hetkeen kirjoitellut, kiva nähdä että tänne on tullut uusia kuumeilioita...=)
      Paljon onnea plussaneille! ja voimia kaikille plussaa odottaville.
      Täällä niin ikään odotellaan plussaa, ei ole vielä tullut.
      Multa siis poistettiin ehkäsykapseli kesäkuussa, joten yritystä heinäkuusta.
      Tää nyt on ollut enemmän sitä että kierto tasaantuu ja aika huonosti on nuo petihommat ajotettu...mutta en jaksa stressata. Kaksi poikaa meillä, josta nuorimmainen vasta tässä kuussa täyttää vuoden...=)
      Juuri tuossa postissa tuli kaheksan raskaustestiä, toivottavasti joku niistä plussan antaisi...
      Mutta nyt täytyy vaan odottaa että löytys nyt joku balanssi tähän kiertoon, kun edellinen oli 30pvä ja nyt edellisistä jo 34pvä...
      Ovulaatio mulla kuitenkin on päätellen kaikista tuntemuksista ja lämmöistä.
      Tosin niinkuin aiemmassa kierrossa ja tässäkin tuntuis että munasarjassa kysta, viimeksi oikealla ja nyt vasemalla...ja myöhästyttää menkkoja muutamilla päivillä. Mutta kaippa tää tästä...

      Mukavaa syksyn alkua kaikille....=)

    • toivekakkonen

      Päivitänpä minäkin kuulumisia, vaikka ei tänne mitään uutta kuulu :)

      Ovis oli ja meni, vaikka tällä kertaa mitään oireita ei ollut. Testitikku kuitenkin hymyili, joten kai siellä jotain tapahtui. Nyt on ollut kolme luomuovista ja kaikki täysin erilaisia. Ekassa aivan järjettömät kivut, kovemmat kun ennen menkkoja joskus pahimmillaan. Tokassa ei kipuilua, mutta teki mieli seksi ihan koko ajan, alkoi jo käydä omille hermoillekin kun ei muuta osannut ajatella. Ja ovislimoista ei todellakaan voinut erehtyä. Ja nyt kolmas kerta... Ei mitään. Jos ei olis tullut testiin plussaa, epäilisin etten ole ovuloinut ollenkaan.

      Mutta nyt siis vaan odotellaan...

    • Jokohan?84

      Mulla kans vaihtelee nuo ovistuntemukset tosi paljon kuukausittain! Välillä miltei verrattavissa todellakin menkkakipuihin, välillä vähän juilii vaan ja välillä ei sitten yhtikäs mitään. Monesti mulla tulee ne tuntemukset "kahteen kertaan", eli ensin joskus kp 10-11 tienoilla on niin voimakkaat tuntemukset et ohan saletisti on ovis, pariksi päiväksi hellittää ja sit taas kp 14-15 tietämillä uudestaan kovat tuntemukset, mystistä..silloin kun tikutin, niin yhtään tummaa viivaa ei tullut ennen kp 14-15, eli nuo ensimmäiset oireet on mysteeri mulle :D

    • haave baby

      Vitsit mulla ei ikin mitää tuntemuksia et tietäs ovuloinko edes.
      No viime kierros tein niit tikkui mut ei tullu kyl iha selkeää yhtä tummaa viivaa kun se testi viiva.Et en sit tiedä oliko vai mikä viiva ilmestyi parina vai oliko kolmenaki päivänä ja sit ei mitään.
      Ny on mehui juotu niin paljon että tiiä sit auttaako mitään.Ja meikä oikeestaa tykkääki siitä pelkästä greippi mehusta enempi ku greippi-verigreippi.Muistelin et se greippi hirveän pahaa, ehkä sit sekoitin sen lonkeroon :) tai sitten makumieltymykset muuttuneet :)
      Karkit ym.makiat lakossa.Muutenki katson enempi mitä syön.Hedelmiä ja kasviksia nyt enempi.

      ykköstä

    • Vauvvahaaveita29

      puhhuh..
      odottavan aika on pitkä! Nyt 23/28 ja odotan ensiviikkoa innolla, tuleeko menkat vai onkos nämä etiäiset osuneet oikeaan ja hedelmöitys tapahtunu!
      Tuo ovis-tuntemus asia mistä tuossa aikaisemmin muut kirjoitellu niin omalta kohdalta voin sanoa ettei ole koskaan ollut mitään tuntemuksia tai oireita ovis aikaan.
      Tsemppiä kaikille!

    • Jokohan?84

      Pidetään peukkuja kaikille jotka sitä plussaa nyt jännää :) Pitkältä ne päivät tuntuu odottaa, mutta kyllä ne onneksi aina kuluu omalla painollaan.

      Mulla on ovistuntemukset alkanut tulla vasta kun lopetin e-pillereiden syönnin, ihan säikähdin ekassa luomukierrossa, että mitä ihmettä nämä tämmöset krampit on! Ensimmäisissä luomukierroissa tuntui aivan kuin kohtu tippuisi pois paikoiltaan kävellessä! Nyt onneksi rauhoittunut ja lieventynyt oireet noista alkuajoista. Kait se kroppa reagoi niin voimakkaasti kun ensin 12 vuotta ( ihan liian kauan) tasaiseen tahtiin saanut näitä pillereitä ja sit yhtäkkiä loppu, kyllähän siinä hormonitoiminta on ihmeissään :D

      Täällä eletään nyt kp14, ovismaisia tuntemuksia ollut eilisestä illasta asti, toki se piti heti hyödyksi käyttää ja vähän peittoa heilutella ;)

      • toinentyttö?

        Se ois kp 28 ja ahistaa hitosti kun tietää että kohta ne alkaa. Olin oletetun oviksen aikaan (Ei tuntunu mitään greippimehullakaan) viikon tosi kipeänä. Ei oo makkarissa paljoa tapahtunu tässä kuussa.

        No ens kuulle mulla nyt onki vaikka mitä menoa ja meininkiä, niin en kyllä raskaana joutais ees olemaan. Sori, en oo oikeesti todellakaan tuota mieltä vaan jollain itseään piristää. Ja onhan meillä ihana ja rakas esikoinen, mutta kuume mikä kuume.

        Esikoista ootin aika pitkällä jo tässä vaiheessa, tuleekohan meille sitä toista vauvaa ikinä...
        Mutta yritetään niin kauan kuin jaksetaan, eipä tässä vielä ole aihetta ees tutkimuksiin. Esikoista aloin aikanaan odottaa kierrosta, jonka keskellä päätettiin että seuraavien menkkojen jälkeen pidetään meidän häihin asti taukoa ;) pitäiskö vaan lopettaa yrittäminen...


    • Kakkoskuumeilija83

      Ovistestistä kysyisin teiltä joilla on siitä kokemusta. Missä vaiheessa niitä kannattaa ruveta tekemään. Edelliset menkat alkoivat 9.9. elikkä onkos nyt sitten kiertopäivä 8 ? Elikkä koska on oikea aika alkaa niitä tekemään etten heti tuhlaa koko pakettia :D

      • toivekakkonen

        Riippuu sun kierron pituudesta. Omani on noin 26 päivää, joten testipakkauksen mukaan mun pitäisi testailla jo kp9 alkaen. Oon nyt kahdesta kierrosta testannut ja molemmilla kerroilla plussa tullut kp 13. Eli paketin mukaan pitäisi alkaa testailemaan jopa 17 päivää ennen kuin menkat alkaisi. Aika aikaisin mun mielestä, varsinkin jos on säännöllinen kierto :)


    • maha84

      Seuraan liittyisi uusi kuumeilija :)

      Ekaa yritetään! Tammikuussa alkoi yritys ja toukokuussa sitten tärppäsikin. Ikävä vain että kyseessä olikin kohdunukoinen. Laskettu aika olis ollu helmikuun alussa :(
      Kesä meni raskaushormonien laskiessa. Nyt on tullu taas normikuukautiset ja toiveet on korkealla että tärppäis uudestaan ja oikeaan kohtaan. Vaikka olikin KU niin tietääpähän ainakin nyt, että raskautuminen onnistuu.

      Ovistestejä en oo harrastanut ainakaan vielä. Totesin vaan miehelle et jos kieriskellään lakanoissa joka toinen päivä niin ei siin mitään testejä tarvita :D Ikävä vaan että mies on työn puolesta suht usein poissa, yleensä sellanen 5 pv kerrallaan mutta nytkin melkein kaks viikkoa poissa, ja tietenki ovis taisi osua just siihen kohtaan.

    • ykköstä<3

      haave baby, kiitos tiedosta. :) Viime viikolla tein 2 negatiivistä testiä, kun ei niitä menkkoja kuulunut. Eilen kävin nyt sitten lääkärillä, kun meni hermot tähän odotteluun. Ultras ja tutki, eikäpä siellä vauvan alkua näkynyt, mikä oli odotettavissa. Kilpirauhasarvot otettu keväällä ja koska ne on kunnossa, niin määräs mulle nyt 10pvän terolut-kuurin ja sano, että menkkojen pitäs alkaa nyt sitte 2-3pvän päästä. Nyt siis menossa kp 51. Eli tällaisissa merkeissä täällä. Toivottavasti tuo kierto nyt tästä tasoittuisi ja ne menkat tosiaan alkaisi tuon kuurin avustuksella! >:(

      Tsemppiä kaikille! :)

    • Kakkoskuumeilija83

      Taas ovistestiasiaa :D mulla on nyt kp 11 menossa ja tein tänään ovistestin. Siihen ilmestyi yksi haalea viiva ja se testiviiva tietenkin kunnolla . Paketin mukaan LH ei ole koholla mutta kai se on kohoamaan päin kumminkin ku tulee edes haalee viiva :D

    • buuovistestit

      Olen myös miettiny että kai se LH on kohomassa jos se toinenkin viiva ilmestyy(ei vain ole yhtä vahva kuin kontrolli) ?
      Vai ilmestyykö se viiva siihen aina? Itse olen pähkäillyt nuiden ovistestien kanssa monta kertaa ja joskus käynyt niinkin että viiva on ollut tosi tumma ja seuraava vaaleampi, ja luulin jo oviksen menneen. Mutta parin päivän jälkeen viiva oli taas tummempi:o Yhden ainoan kerran olen saanut viivasta lähes yhtä tumman kuin kontrolliviivasta ja vahvistin vielä digitestillä johon sain hymynaaman :) Eli kerran olen kahden vuoden aikana onnistunut oviksen bongaamaan! Turhan hankalaa minulle joten en jaksa enää säheltää niiden testien kanssa..

      • Kakkoskuumeilija83

        en saanut koko oviksen (tuntu kyllä kivut sun muut oireet) sitä toista viivaa yhtä vahvaksi. Mutta siis kyllä olen yhden viivan testejäkin tehnyt että eiköhän se nyt jotain merkkaa että kaks viivaa tuli. Armoton lakanoissa pyöriminen ajoitettiin kumminkin noihin kahden viivan päiviin ja varsinkin siihen varsinaiseen ovispäivään. Pari viikkoa nyt jännätään miten tällä kertaa käy. Varmaan taas kehitän itselleni kaikkia raskausoireita niinku viimeksi :D


    • haituvainen1

      Moikka, minäkin päätin liittyä tähän vauvakuumeilu ryhmään, itselläni on kanssa aivan järjetön kuume, meinaa mennä stressin puolelle ajatuksien kautta.
      ( joo tiedetään, ei kannattaisi. kuume on vaan niin valtava)

      yritys/kierto 6 meneillään. "apuna" ollut foolihappo 3kk ja greippi mehu uusimpana tulokkaana kuukauden.
      ikää on reilut parikymppiä molemmilla minulla ja puolisolla.

      Kai sitä vaan tosiaan pelkää sitä että mitä jos emme tulekkaan ikinä saamaan lapsia.
      aika menee niiin hitaasti kun jotain oikeen hartaasti toivoo

    • Lapsi haaveissa.

      Moikka vain kaikki pitkästä aikaa ja mukavaa,että tänne on tullut uusia kuumeilijoita! :) täälä ei ole plussaa,vieläkään tullut,mutta tässä on ollut nyt pari kuukautta taukoakin ihan muutaman ongelman takia minkä takia ei,vielä ole pystytty jatkamaan petipuuhia. Kondomi on siksi on ollut käytössä,että raskaana ei olla. Toivottavasti pian taas pystyisi jatkamaan.

      Itsestäni voisin uusille ihmisille kertoa eli olen 22v ja kihlattu 36. Meillä on nyt menossa yk 15 ja ensi viikolla alkaakin yk 16. Esikoinen olisi molemmilla haaveissa

    • tottamaar

      huokaus! nyt se iski: uusi vauvakuume!!! meillä esikoinen noin 1-vuotias. vähän jännittää että miten jaksaa 2 pientä lasta. mutta kuten tiedätte, tähän kuumeeseen on vain yksi lääke! vai? apua!!!

      mikähän mun nimmari oli täällä kun ekaa odottelin, en muista. keksitään siis uusi.

      ja pahoittelut, luen nämä ketjut läpi myöhemmin. nyt en malta. palataan! ;)

    • Tähdenlento.

      Hei kaikki kuumeilijat!

      Olen jo jonkin aikaa seuraillut sivummalta teidän kirjoituksia tässä ketjussa ja nyt yksinäisenä lauantai iltana kun mies on reissussa, päätin tulla ja liittyä ihanaan joukkoonne

      • Hope...

        Hei kaikille,

        Kirjoittelin tähän ketjuun heinäkuun alussa. Yritystä oli takana 10 kk:tta ja ajatuksissa oli hakeutua elokuussa yksityiselle lapsettomuustutkimuksiin. Täytyy sanoa, että hyvä kun menimme emmekä odotelleet enempää. Meillä syy on nyt selvinnyt ja ongelmana on miehen siittiöiden vähyys (alle miljoona). Ne vähäiset siittiöt joita näytteessä oli, olivat kuolleita tai muuten huonosti liikkuvia. :( Tästäpä ei sitten luomusti raskauduta vaan Icsi on meille ainoa vaihtoehto. Onni oli, että näyte ei ollut sentäs tyhjää täynnä ja omalla kohdalla ei löytynyt mitään 'vikaa'.

        Me aloitellaan hoidot yksityisellä samantien ja jonotellaan samaan aikaan julkiselle. Hoidot alkaa jo ensi kuussa! Hieman jännittää minkälainen taival tässä on edessä, mutta taistelumielellä mennään vaan eteenpäin! Toivotaan, että nyytti löytää meidänkin kotiin ennen pitkää...:)


      • Ailime25
        Hope... kirjoitti:

        Hei kaikille,

        Kirjoittelin tähän ketjuun heinäkuun alussa. Yritystä oli takana 10 kk:tta ja ajatuksissa oli hakeutua elokuussa yksityiselle lapsettomuustutkimuksiin. Täytyy sanoa, että hyvä kun menimme emmekä odotelleet enempää. Meillä syy on nyt selvinnyt ja ongelmana on miehen siittiöiden vähyys (alle miljoona). Ne vähäiset siittiöt joita näytteessä oli, olivat kuolleita tai muuten huonosti liikkuvia. :( Tästäpä ei sitten luomusti raskauduta vaan Icsi on meille ainoa vaihtoehto. Onni oli, että näyte ei ollut sentäs tyhjää täynnä ja omalla kohdalla ei löytynyt mitään 'vikaa'.

        Me aloitellaan hoidot yksityisellä samantien ja jonotellaan samaan aikaan julkiselle. Hoidot alkaa jo ensi kuussa! Hieman jännittää minkälainen taival tässä on edessä, mutta taistelumielellä mennään vaan eteenpäin! Toivotaan, että nyytti löytää meidänkin kotiin ennen pitkää...:)

        Hope... varmasti helpottavaa kun kuitenkin saitte syyn selville.
        Nyt vaan toivotaan että plussa tulisi pian :) Tsemppiä teille!!


      • Ailime25
        Hope... kirjoitti:

        Hei kaikille,

        Kirjoittelin tähän ketjuun heinäkuun alussa. Yritystä oli takana 10 kk:tta ja ajatuksissa oli hakeutua elokuussa yksityiselle lapsettomuustutkimuksiin. Täytyy sanoa, että hyvä kun menimme emmekä odotelleet enempää. Meillä syy on nyt selvinnyt ja ongelmana on miehen siittiöiden vähyys (alle miljoona). Ne vähäiset siittiöt joita näytteessä oli, olivat kuolleita tai muuten huonosti liikkuvia. :( Tästäpä ei sitten luomusti raskauduta vaan Icsi on meille ainoa vaihtoehto. Onni oli, että näyte ei ollut sentäs tyhjää täynnä ja omalla kohdalla ei löytynyt mitään 'vikaa'.

        Me aloitellaan hoidot yksityisellä samantien ja jonotellaan samaan aikaan julkiselle. Hoidot alkaa jo ensi kuussa! Hieman jännittää minkälainen taival tässä on edessä, mutta taistelumielellä mennään vaan eteenpäin! Toivotaan, että nyytti löytää meidänkin kotiin ennen pitkää...:)

        Hope... varmasti kuitenkin helpottavaa kun syy selvisi. Nyt vain toivotaan että plussa tulisi pian :) Tsemppiä teille!!


    • toivekakkonen

      Täällä odotellaan, nyt menossa kp 26/25-26. Eilen piti tehdä yksi kaapin pohjalta löytynyt testi ja negaahan se tietysti näytti. Naurattaa kun mietin omaa käytöstäni. Miksi ihmeessä mun pitää testailla päivää tai kahta ennen kun menkkojen pitäisi alkaa? Kai sitä voisi rahansa käyttää muuhunkin kuin lukuisten testien ostoon :)

      Jotenkin suhtaudun tähän yrittämiseen edelleenkin aika rennosti, joten jos nyt ei tärppää niin sitten vaan uutta yritystä alkavassa kierrossa. Saas nähdä missä vaiheessa rentous loppuu...

      • Kakkoskuumeilija83

        Toi on muuten ihan totta että niitä testejä tulee tehvyä ihan "turhaan" vaikka periaatteessa tietäis että ei voi olla raskaana. Mulla on onneksi neuvolasta kasa testejä ihan ilmatteeks :) Toi digitaalinen Clearblue tulis varmaan pitkässä juoksussa halvemmaksi


    • toivekakkonen

      Hip hei, kolmas kerta toden sanoi ja plussa pärähti tikkuun :) Menkkojen olisi pitänyt alkaa eilen tai tänään, äsken tein testin. Ei mitään oireita, ainoastaan sellanen olo että menkat alkaa ihan just. Keskenmenossa ja esikoisessa oireita oli jo pari päivää ennen plussaa. Nyt vaan jäitä hattuun ja täytyy odotella onko siellä matkassa ketään ja pysyykö kyytiläinen mukana.

      • Ailime25

        Paljon onnea plussasta!! :)


      • tottamaar

        jihuu toivekakkonen! onnea plussasta ja peukkua jatkoon :)


    • tottamaar

      Näin sitä mennään! Yritys alkakoon! Nyt kp10, kierto jotain välillä 28-34. Että hankala tietää milloin olisi tärppipäivä. Pitää kai laskea molemmista päistä puoliväli ja koko se väliin jäävä aika pupuilla? ;) Itse en jaksaisi niin usein kuin mies vonkaa. Mutta ehkä tästä kuumeesta saa lisäpuhtia! Esikoisen kanssa tärppäsi toisella yrittämällä, katsotaan miten toisen kanssa käy. Apua!

    • Jokohan?84

      Moikka taas kaikille! Ja ONNEA plussasta toivekakkonen!! :)

      Täällä menossa, öööö..kp24 näin äkkiseltään laskettuna. Nyt ollut niin kertakaikkisen kiirus kuukausi, että ei ole ehtinyt edes kuvitella mitään raskausoireita :D Viikonloppuna siis menkat pitäisi alkaa, nyt kun tuo kierto on hieman pidentynyt. Eihän se siis mikään "pitkä" vieläkään ole (28-29) mut aiempaan 25 päivään verrattuna hiukan pidentynyt.

      Mä oon ollu niin hajamielinen, että greippimehun etsintäkin unohtunut ihan täysin, ehkä ensi kiertoon etsitään sekin sittn käyttöön.

      Hurjasti plussatuulia meille kaikille

      • Pikkukakkonen <3

        Onnea toivekakkoselle!

        Täällä ei edelleenkää olla raskaana :( sainpahan taas kaikki raskausoireet itselleni kehitettyä...se tärkein oire eli menkkojen puuttuminen on varmaan ainoa oire mikä puuttuu :D mieli on aika maassa eikä pitkä kierto ainakaan helpota oloa...


    • Pikkukakkonen<3

      Tässä vähitellen noustaan takaisin ylös montun pohjalta ja tehdään suunnitelmia uutta kiertoa varten! Nyt on tilattu 2pkt Clearbluen ovistestejä ja ihan varmuuden vuoksi myös raskaustestejä :) Jotenkin mietityttää tuo ovulaatio... ennen menkat alko 14vrk kipupäivän jälkeen, nyt taas menny se 16vrk... Sitä paitsi ovislimaa tulee yhteensä n. viiden päivön ajan, ainaki kolme päivää vielä kipuilun jälkeen. Et en nyt oo ihan varma missä kohdassa se munasolu irtoaa. Nuo ovistestit helpottaa tätä stressiä, ei tarvii miettiä koko ajan et on siittiöitä varmasti kytiksessä :) Menee tuo pupuilu melkoiseksi pakkopullaksi..

    • Kakkoskuumeilija 83

      Onnea toivekakkonen! Toivottavasti tullaan muut perässä :)

    • toivekakkonen

      Kiitos onnitteluista! Ja rutkasti plussatuulia teille kaikille!

    • Tähdenlento.

      Täällä myös alkoi eilen menkat... kp 29/29-33 Olin jotenkin niin pettynyt, että itku tuli.. :( Taas oli tuntemuksia jos jonkinmoisia...

      Vuosi alkaa tulla täyteen tätä yrittämistä ja samalla yhä enemmän usko alkaa loppumaan luomuraskauteen... Pystyyköhän normaali yksityisen gynekologi tekemään kunnon tutkimuksia, jossa nähtäisiin onko kaikki edellytykset tulla raskaaksi vai tuleeko heti suoraan varata aika esim. Väestoliitolle tai Fertinovaan?? (ei löydy omalta paikkakunnalta) Julkisella en malttaisi pitkiä jonotusaikoja.

      Kiitos jo etukäteen vastauksesta!!!

      • ivf:ään päädyttiin

        Hei! En ole tässä ketjussa kirjoitellut, mutta saman asian kanssa aikanaan painineena ajattelin kertoa miten meillä meni. Ja nyt itse asiassa kuumeillaan toista lasta, ensimmäinen luomuplussa ikinä meni kesken kesällä :( Uutta raskautta ei kuulu, sen sijaan kaikki on aivan sekaisin kropassa.

        Jo ennen kuin vuosi tulee täyteen, saa yksityiseltä apua. Se vuosi on vain suositus ja vain julkisen puolen ehto hoitoon pääsylle. Me menimme yksityiselle hoitoon kun oli 10kk yritetty ja siitä meni vielä 2 vuotta ennen kuin tärppäsi! Olen tyytyväinen ettei odotettu kovasti pidempään.

        Yksityisillä lääkäriasemilla on yleensä monta gyneä ja joku usein mainitsee osaamisalueekseen lapsettomuusongelmat, mene hänelle. Pystyy tekemään hormonikokeet, katsomaan ultralla onko rakentelliisesti kaikki ok (esim. onko limakalvo liian ohut kiinnittymiselle, onko polyyppeja = luonnon kierukoita, näyttääkö munasarjat normaaleilta jne.). Me aloitimme keltarauhashormonikuurin ja clomit tukemaan raskauden alku ja nämä määräsi ihan yksityisellä juuri tämmöinen lapsettomuudesta kiinnostunut gyne. Laittoi samalla lähetteen yliopistolliseen sairaalaan lisätutkimuksiin ja hoitojonoon. Minusta oli hyvä, että tuo jonotusaika 4kk käytettiin jo hyödyksi miedommilla lääkkeillä (millä moni jo siis onnistuu!).

        Yliopistollisessa tehtiin munajohtimien aukiolotutkimus (kallis varmastikin yksityisellä), miehen spermanäyte tutkittiin sekä muutama inseminaatio tehtiin. Maksoi polimaksun verran. Olen jäänyt siihen mielikuvaan, että aika harvalle sairaalaan asti hoitoihin joutuneelle nuo inssit mitään apua tuovat, 10% vissiin onnistumismahdollisuus per kuukausi. Mutta jos on selittämätön lapsettomuus, niin ne on sääntöjen mukaan tehtävä. Siksi oli hyvä, että nää turhakkeet tuli hoidettua halvalla julkisella! Heti alkoi tosiaan käyntiä seuraavasta kierrosta nuo inssit, koska perustutkimukset ja clomit oli jo kokeiltu. Ivf-jono oli pitkä, melkein puoli vuotta. Ja koko jonottamista ennen oltaisiin vielä jouduttu kotikonstein niitä clomeja uudestaan kokeilemaan, sitten vasta oltaisiin saatu edes paikkaa jonossa.

        Mentiin ns. jonotuksen odotusaikana jo yksityiselle, väestöliittoon. Asiat alkoi sujua sellaisella vauhdilla, että en edes ajatellut niin nopeasti mitään tapahtuvan. Tehtiin heti lääkesuunnitelma ivf-hoitoa varten ja jo seuraavaan kiertoon tehtin tuo hoito. Ei päästy siirtoon, koska solutasolla löytyi kaikenlaista ongelmaa (onneksi ei jääty odottamaan julkiselle!!!). Sitten oli välikiertoja 2 ja uusi yritys toisenlaisella suunnitelmalla. Ja siitä tärppäsi tuoresiirrosta ja raskaus sujui hienosti loppuun saakka.

        Suosittelen kyllä tuota yksityistä! Tekisin uudetsaan samoin, eli nopeasti homma alkuun yksityisellä ja aikaa vievät kokeet sun muut siellä. Sieltä heti lähete hoitoihin ja odotusaikana kokeilisitte jo noita lääkkeitä josko ihan niillä jo tärppi tulisi :) Onnea matkaan, onneksi on paljon kaikenlaista apua saatavilla jos tarvetta tulee!


      • Tähdenlento.
        ivf:ään päädyttiin kirjoitti:

        Hei! En ole tässä ketjussa kirjoitellut, mutta saman asian kanssa aikanaan painineena ajattelin kertoa miten meillä meni. Ja nyt itse asiassa kuumeillaan toista lasta, ensimmäinen luomuplussa ikinä meni kesken kesällä :( Uutta raskautta ei kuulu, sen sijaan kaikki on aivan sekaisin kropassa.

        Jo ennen kuin vuosi tulee täyteen, saa yksityiseltä apua. Se vuosi on vain suositus ja vain julkisen puolen ehto hoitoon pääsylle. Me menimme yksityiselle hoitoon kun oli 10kk yritetty ja siitä meni vielä 2 vuotta ennen kuin tärppäsi! Olen tyytyväinen ettei odotettu kovasti pidempään.

        Yksityisillä lääkäriasemilla on yleensä monta gyneä ja joku usein mainitsee osaamisalueekseen lapsettomuusongelmat, mene hänelle. Pystyy tekemään hormonikokeet, katsomaan ultralla onko rakentelliisesti kaikki ok (esim. onko limakalvo liian ohut kiinnittymiselle, onko polyyppeja = luonnon kierukoita, näyttääkö munasarjat normaaleilta jne.). Me aloitimme keltarauhashormonikuurin ja clomit tukemaan raskauden alku ja nämä määräsi ihan yksityisellä juuri tämmöinen lapsettomuudesta kiinnostunut gyne. Laittoi samalla lähetteen yliopistolliseen sairaalaan lisätutkimuksiin ja hoitojonoon. Minusta oli hyvä, että tuo jonotusaika 4kk käytettiin jo hyödyksi miedommilla lääkkeillä (millä moni jo siis onnistuu!).

        Yliopistollisessa tehtiin munajohtimien aukiolotutkimus (kallis varmastikin yksityisellä), miehen spermanäyte tutkittiin sekä muutama inseminaatio tehtiin. Maksoi polimaksun verran. Olen jäänyt siihen mielikuvaan, että aika harvalle sairaalaan asti hoitoihin joutuneelle nuo inssit mitään apua tuovat, 10% vissiin onnistumismahdollisuus per kuukausi. Mutta jos on selittämätön lapsettomuus, niin ne on sääntöjen mukaan tehtävä. Siksi oli hyvä, että nää turhakkeet tuli hoidettua halvalla julkisella! Heti alkoi tosiaan käyntiä seuraavasta kierrosta nuo inssit, koska perustutkimukset ja clomit oli jo kokeiltu. Ivf-jono oli pitkä, melkein puoli vuotta. Ja koko jonottamista ennen oltaisiin vielä jouduttu kotikonstein niitä clomeja uudestaan kokeilemaan, sitten vasta oltaisiin saatu edes paikkaa jonossa.

        Mentiin ns. jonotuksen odotusaikana jo yksityiselle, väestöliittoon. Asiat alkoi sujua sellaisella vauhdilla, että en edes ajatellut niin nopeasti mitään tapahtuvan. Tehtiin heti lääkesuunnitelma ivf-hoitoa varten ja jo seuraavaan kiertoon tehtin tuo hoito. Ei päästy siirtoon, koska solutasolla löytyi kaikenlaista ongelmaa (onneksi ei jääty odottamaan julkiselle!!!). Sitten oli välikiertoja 2 ja uusi yritys toisenlaisella suunnitelmalla. Ja siitä tärppäsi tuoresiirrosta ja raskaus sujui hienosti loppuun saakka.

        Suosittelen kyllä tuota yksityistä! Tekisin uudetsaan samoin, eli nopeasti homma alkuun yksityisellä ja aikaa vievät kokeet sun muut siellä. Sieltä heti lähete hoitoihin ja odotusaikana kokeilisitte jo noita lääkkeitä josko ihan niillä jo tärppi tulisi :) Onnea matkaan, onneksi on paljon kaikenlaista apua saatavilla jos tarvetta tulee!

        Hei!

        Tuhannet kiitokset vastauksestasi! Se antoi paljon tietoa. Varasin juuri ajan maanantaiksi työterveyslääkärille Terveystaloon, jonka kautta pystyn saamaan lähetteen gynelle, joka kuuluu työterveyden piiriin.

        Terveystalon Gyne pystyy varmaan juurikin tekemään perustarkastuksen ja ultraamaan. Toivon saavani häneltä sitten lähetteen julkiselle lapsettomuuspoliklinikalle tutkimuksiin, jossa toivottavasti tutkitaan juurikin munajohtimet ja siittiöt...Sitten jos käy ilmi, että tarvitsemme hoitoja onnistuaksemme, niin katsotaan minkälaiset on jonot ja harkitaan yksityiselle Väestöliittoon tm. menemistä.

        Välillä tuntuu vaan niin malttamattomalta, että miksei mentäisi heti tutkimuksiin Väestöliittoon... :)


    • liiniseh

      Heippa kaikki!

      Onnea ensinnäkin plussanneille!!

    • maha84

      vieläkö joku täällä on aktiivinen? :)

    • Pinja

      Haluaisin osallistua keskusteluun, mutta aika hiljaiselta näyttää. Eniten minua kiinnostaisi Jokohan?84 tilanne? Niin toivoisin Sinulle jo plussatuulia. Sinä jos kuka sen ansaitsee!

    • jokohan?84

      Hei kaikille taas pitkästä aikaa! Juuri sain piiiitkän viestin kirjoitettua kunnes sivu sekosi ja kaikki hävisi..nooh yritetään uudestaan :) Kovin on kirjoittelu täällä hiljentynyt! Itse koin saavani täältä paljon apua, tukea, neuvoja ja paikan missä jakaa oloaan muiden kanssa jotka samassa tilanteessa kuin minä.

      Täällä menossa nyt RV13 3 ja kaikki on toistaiseksi oikein hyvin

      • toivekakkonen

        Eksyin aamuyön tunteina näitä vanhoja (?) vauvakuumeviestejä lukemaan ja täytyy myöntää, että minäkin olen joskus miettinyt että mitenhän sulla Jokohan?84 menee :) Kiva kuulla, että hyvin!

        t. toivekakkonen ja pikkukaveri rv 14 2


      • Vielä muutama vuosi

        olisi pitänyt odottaa niin mahikset onnistumiselle olisivat olleet... Kuinka pitkä parisuhde takana ?


      • haave baby

        Tosi pitkästä aikaa itsekin tääl ny piipahdan.Olipa ihana kuulla että sul jokohan? 84
        Kuuluu hyvää vauva pysynyt matkassa mukana.
        Joulukuus kaikkea muuta että sai ajatukset hyvin pois tai noh....kierto tul sit ööh olikos 49pv vaikka mul terot.
        Noh ny oli normi kierto ja klomifeeni lääke käytössä vähä ollu tänää jomotusta sivuoireina.
        Toivotaan et näist olis apua jos nyt ei heti ni joku kierto...4-6kiertoa voipi käyttää.
        Vähä jännittää mitä siel ultras sit näkyy ku on ens viikolla se seuranta ultra.Toimiikohan nää mulla!?
        Joo toivoa ei vielä ole menetetty.
        Tsemppiä kaikille ja plussa onnea!!!!!!!
        Toivotaan että tämä on se hyvä vuosi!!!


    • Pinja

      Voih, onnea jokohan?84! Kerro ihmeessä enempi, oliko oireita kun odottelit vielä tietoa? Milloin teit testin, millainen tunneryöppy? Kerro kaikki niin saan iloita kanssasi :)

    • Isabella81

      Hei kaikille, ajattelin nyt laittaa omaa kokemusta kehiin. Meillä 2008 syntynyt tyttö joka sai alkunsa nopeasti ja helposti. Sitten aloimme yrittää toista ja yritimmekin useamman vuoden. Alkuun tulin nopeasti raskaaksi, mutta meni kesken muistaakseni viikolla 7. Sitten ei vuoteen edes tärpännyt ja kun tärppäsi meni taas kesken suunnilleen samoilla viikoilla. Tässä vaiheessa olin jo kokeillut kaikkea ja viimeinen oljenkorteni oli homeopaatti joka ohjasi minut ravintoterapeutille. Sain ohjeet noudattaa täysin gluteenitonta ruokavaliota ja lisäksi kaikki maitotuotteet pois. Tämän lisäksi reilusti kasviksia kypsänä ja raakana, mutta uskon että tuo gluteeinittomuus oli avainsana. Samantien tärppäsi. Tämä meni vielä kesken heti viikolla 5. Uskon että jo suuri ruokavalion muutos oli liian suuri stressi elimistölle mutta välissä ei tullut edes kuukautisia kun taas jo tärppäsi ja tästä syntyikin meille poika. Nyt yritellään kolmatta samalla gluteeinittomalla ruokavaliolla ja maitotuotteettomalla ja epäilen olevani raskaana ensimmäisestä yrityskierrosta. Olen sittemmin lukenut että gluteiini voi aiheuttaa lapsettomuutta ja keskenmenoja. Toivottavasti tästä hyötyä edes jollekin!

    • äiteeeee

      Meillä myös kuumeillaan. Esikonen on syntynyt 2011, mutta sisarusta ei vain kuulu. Keskenmeno oli kesällä ja sen jälkeen olemme aktiivisesti yrittäneet, mutta ei vain meinaa nyt onnistua. Tuo keskenmenoki tuntuu koko ajan pahemmalta kun silloin sen tapatuma hetkellä lohdutin itseäni, että kohta olen varmasti uudestaan raskaana. Kesällä minulla todetttiin myös kilpirauhasen vajaatoiminta, jonka pitäisi olla nyt kuitenkin hoitotasapainossa. Olen kuullut, että myös tuohon kilpparivaivan voisi gluteeniton ruokavalio auttaa, joten ei kai tuosta haittaakaan olisi jos kokeilisin. Kiitos vinkistä! :)

    • Haaveilija34

      Täällä myös vauvakuumetta :) Nyt ollut sellaisia tuntemuksia viimme viikkoina, että vihdoinki olisi voinut tärpätä :) (ellen sitten kuvittele :D)....
      Meillä esikoinen on syntynyt 2011 joten pikkusisarus olisi tervetullut :D

    • Maripa

      Hei! Taas tämmönen olisinko raskaana juttu :D

      Elikkäs, menkkojen tulosta ei nyt ole varmaa tietoa, mutta lähiaikoina niitten pitäisi tulla.
      Oireita mulla seuraavasti

      - Menkkamaiset kivut (alavatsan särky, vihlomiset oikealla tai vasemmalla puolen alavatsaa, jotka vain hetkellisiä, alavatsan polttelu)
      - Öklö olo
      - Limainen vuoto, ei haise
      - Todella kipeät ja turvonneet rinnat, erityisesti nännit kipeät (aivan kuin joku tökkisi neulalla)
      - Ja eilis aamuna veren maku suussa, joka ei sitten millään meinannut lähteä pois. Veren makua edelleen mutta vain kielen sivuilla.

      Tein testin jo 2pv sitten, mutta negatiivinenhän se oli. Lueskelin muiden kirjoitukisia ja niihin moni oli vastannut ja suositellut toisen testin tekoa viikon sisällä. Millaisia testejä suosittelette? Onko jotain merkkiä joka ois herkempi? Vai otanko suoraan neuvolaan yhteyden että laittavat lähetteen verikokeisiin?

      • piinailija

        Kp 26/26 menossa. Lämmöt koholla ja alaselkä kipeänä.. tänään pitäs täti tulla. Mut ei ole tavanomaisia tissikipuja tms. Saas nähä miten käy :)


    • lapsi haaveissa

      Vieläköhän tätä ketjua joku lukee. Viimmeksi olen tänne kirjoittanut yli vuosi sitten ja edelleen ollaan ilman lasta. 2,5 täälä nyt yritystä takana ja lapsettomuushoidot menossa, joista ei vielä ole raskautta tullut alulle. Seuraava siirto vasta ensi vuoden puolella, joten rankkaa on kyllä. Ehkäpä sitten ensi vuonna täälä oltaisiin raskaana! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe