Eläinlääkärien hinnastot?

kissallinen

Käytin kissaani eläinlääkärillä tarkastuksessa ja rokotuksessa. Kissan aiempi historia ei ole tiedossani, koska otin sen löytökissojen talosta. Kissa oli saanut pari päivää aiemmin matokuurin ja olin epävarma, voiko niin pian rokottaa. Vein kissan eläinlääkärille suoraan löytötalosta koska se oli heidän suosituksensa.

Olin etukäteen puhelimitse tiedustellut kyseisen eläinlääkäriaseman hintoja tarkastuksesta ja rokotuksesta. Henkilö joka oli puhelimessa, mainitsi että rokotus menee siinä samalla tarkastuksen ohessa ja hinta on n. 60€. Kyseisen eläinlääkäriaseman hinnastoa ei löydy heidän nettisivuiltaan ollenkaan.

Vein sitten kissan sinne eläinlääkärille. Eläinlääkäri katsoi pikaisesti kissan silmät ja korvat ja tunnusteli kissaa etsien mahdollisia leikkausarpia, josko kissa olisi sittenkin leikattu. Ilmeisesti kissa on leikkaamaton koska arpia ei löytynyt. Sanoin että oli alunperin ajatus rokotuttaa kissa, mutta en tiedä onko se hyväksi koska löytötalossa oli annettu matokuuri pari päivää aikaisemmin. Eläinlääkärin mielestä rokotuksen saattoi hyvin tehdä ja hän rokotti kissan. Kissaa ei punnittu eikä eläinlääkäri katsonut kissan hampaita, joista varmaankin kissan ikä olisi ainakin vähän paremmin selvinnyt. Eläinlääkäri kysyi minulta minkä ikäinen kissa on ja sanoin että siitä ei ole tietoa, mutta olin mielestäni löytökodissa kuullut puhuttavan ehkä 2-3 vuodesta...

Kun menin sitten kassalle maksamaan, niin hinta oli 120€. Eli minkä mukaan niitä eläinlääkärin hinnastoja tulkitaan jos hinta voikin olla kaksinkertainen? Kissan tutkimuskin oli perin ylimalkainen omasta mielestäni kun ajattelen aiempia eläinlääkärikäyntejä muualla.

Minulle jäi mielikuva, että ehkä kyseisellä eläinlääkäriasemalla ei ole kovin paljon kokemusta kissoista ja todennäköisesti seuraavalle eläinlääkärikäynnille vien kissan toisaalle. Harmi, koska matka tälle eläinlääkäriasemalle on aika lyhyt asunnoltani.

En mainitse paikkakuntaa enkä eläinlääkäriasemaa, puhumattakaan eläinlääkäristä, niin ei pääse kukaan valittamaan parjaamisesta.

7

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+3

      Sait varmaan jonkun kuitin tai kertomuksen missä näkyy mistä hinta koostuu. Jos et saanut niin soita ja kysy mistä tälläinen hinta koostuu. Ei täältä käsin oikein kukaan voi sanoa mitään.

      • kissallinen

        Sain tietysti kuitin. Tarkoitukseni oli herättää keskustelua aloitusotsikon aiheesta. Olen eräällä toisella eläinlääkäriasemalla todennut, että heidän nettisivuillaan on jonkinlainen hinnasto esillä ja lupaus siitä että eläinlääkäriasemalla on tarkempi hinnasto. Kun olen siellä eläinlääkäriasemalla käynyt niin eipä ole missään silmiin osunut se hinnasto. Jotakin hintaitietoa kysyessäni eläinlääkäri on mennyt sitä jostakin toisesta huoneesta tarkistamaan.

        Eihän se mitään jos kaikki eläinten omistajat olisivat kroisos pennosia joilla rahaa riittää viskellä joka paikkaan. Eläinten omistajina on myös köyhempiä ihmisiä joilla rahasta tekee tiukkaa. Uskoisin kuitenkin että suurin osa lemmikkien omistajista haluaa pitää lemmikistään hyvää huolta.

        Moni koditon eläin saisi helpommin kodin jos eläinlääkäripalveluja saisi kohtuullisemmin hinnoin.


    • Jeps:)

      Luultavasti laskuttanrrt tarkastuksen ja rokotuksen erikseen, mistä muodostunut tuo 120e. Monella asemalla tarkastus on noin 60-70e ja rokotus 50-60e. Mut varmistele vielä.
      Tosiaan outoa, jos tuo koko käynti luvattu tuohon 60e tai annettu edes ymmärtää sen olevan siinä kintaalla. Siis ylipäätään, ei pitäisi olla mahdollista, että asioinnin hinta tuplaantuu, jos vaikka hinta-arvio poikkeaakin sitten siitä loppulaskusta. Muistaakseni kuluttajalaissakin mainitaan asiasta näin.

    • entinenkoiraihminen

      Jos asiakkaalle jää jokin näin pahasti epäselväksi on eläinlääkärissä vika. Kai sanoit maksaessasi, että oletit pienempää summaa?

      ymmärrän, että myös tarkastus maksaa, mutta itse olisin olettanut että se olisi kuulunut hintaan...

      • kissallinen

        En siinä maksaessa sanonut mitään, kun jotenkin tuntuu nololle koko ajan samasta asiasta mainita - ihan kuin ei arvostaisi lemmikkiään. Vaikka tuskinpa siinä sama henkilö minulta rahaa otti kuin jolta olin puhelimessa asiaa kysynyt. Tämänköhän takia niitä hinnastoja pidetään piilossa ettei ihmiset kehtaa kysellä kun tulee se mielikuva että kaikki pitäisi saada polkuhintaan.

        Ihan totta, helpommalla olisin päässyt jos heti olisin siinä alkanut asiasta valittaa. Mutta menipähän tuo nyt näin mutkan kauttakin.


    • kissallinen

      Soitin sinne eläinlääkäriasemalle ja kerroin että olin ennakkoon tiedustellut hintaa ja kuitenkin tuo hinta-arvio ylittyi reilusti. Siellä tutkittiin asiaa ja todettiin että heillä on tapahtunut virhe ja minulle hyvitettiin lähes puolet maksamastani summasta. Eli asia selvitetty, kaikki hyvin. Kiitos kaikille vastanneille.

    • Ihmetteleväinen

      No jopa on kallista. Asun pikkukaupungissa ja täällä saa kissan steriloinninkin jo tolla hinnalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe