Althea Village, Hania

Lääkekauppias

Tässä hieman lisätietoa niille, jotka aikovat lomailla hotellissa. Tulin juuri eilen sieltä, aurinkomatkoilla mentiin.

Suosittelen hotellia erityisesti rauhaa rakastaville ja perhelomailijoille. Bilettämistä ajattelevat, hommatkaa majoitus Plataniaksesta, siellä on kuulemma diskoteekkejäkin. :)

Ilmastoinnin ilmaisuudesta hotellille plussaa ja kiitosta, lämpötilat ulkona olivat öisinkin todella kuumat. Elokuun viimeisellä viikolla lämpötilat nousivat päivisin lähelle 40 astetta, öisinkin lämpöä oli ehkä 23-25 astetta.

Hotellissa oli All Inclusive-optio. Itse en käyttänyt rahojani siihen, koska ajattelin syödä muuallakin ja tehdä muutakin, kuin istua hotellilla. Aamupalat olivat mielestäni varsin moitteettomat ja monipuoliset, ei siis pelkkää paahtoleipää ja kahvia. Leipää, leikkeleitä, tomaattia, kurkkua, nakkeja, kananmunia monessa muodossa, muroja ja mysliä, naturell jogurttia, mehuja. Kaikkea mitä tarvitaan.

Huoneissa on pienet jääkaapit, joissa voi jäähdyttää juomia ja säilyttää elintarvikkeita.

Rannat hotellimme läheisyydessä (ehkä 1000 m matkaa ja pitää pikkaisen kiertää, suoraan ei pääse.) olivat puhtaita ja aurinkotuoleja oli paljon. Tästä johtuen kuitenkin pelkästään pyyhkeen kanssa rannalla lojuville jää vähemmän tilaa. Onko se nyt sitten plussaa vai miinusta, en tiedä. Meriveden lämpö oli lähellä käden lämpöä, kuka siitä tykkää ja kuka ei.

Hotellin altaissa vesi oli myös lämmintä, ehkä hitusen liiankin omaan makuuni. Se on tietysti ymmärrettävää, koska aurinko porottaa täydeltä taivaalta ja sähkön kulutus on kallista, jos sillä tavalla vettä viilennetään. Toisaalta hotelli on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, vesi ei saa olla liian kylmääkään. Suihkusta virkistystä ja helpotusta kuumaan kuitenkin sai helposti.

Shoppailua pääsi harrastamaan pääasiassa Plataniaksessa tai Hanian keskustassa. Keskustaan oli vähemmän matkaa, joten vierailin siellä usein. Bussikyydit olivat suomalaiseen mittapuuhun nähden todella halpoja. (1,1 eur per suunta, kun ostaa lipun etukäteen kojusta tai automaatista, bussista ostettuna 1,50 eur.) Busseja kulki hotellimme läheisyydestä 15 min välein.

Hanian kuuluisia lauantaimarkkinoita kannattaa hehkuttaa avoimesti, hinnat ovat todella edulliset. Markkinoilta saa mm. isoja rantapyyhkeitä ja t-paitoja 2,5 eur kappalehintaan. Rantapyyhkeet ovat samoja, mitä myydään keskustan kaupoissa, joten säästöä syntyy, jos keskustassa hinta on 7 euroa. Sekään ei ole kallis hinta. Aivan kaikkea ei markkinoilta kuitenkaan saa mutta shoppailua kannattaa kuitenkin säästellä sinnekin asti, voi sitten ostella loput keskustasta.

Ruokapaikkoja ja supermarketteja alueella on tolkuton määrä. Itse olin ottanut ruokapaikoista selvää jo ennen matkalle lähtemistä eräiden englanninkielisten sivustojen kautta. Esimerkiksi Trip Advisor on sellainen, jossa on listattu alueen ravintoloita paremmuusjärjestykseen. Kävin parhaimpiin listatussa ravintolassa syömässä ja hyvää oli. Esimerkkinä To Xani Restaurant. Saat ruoan jälkeen myös alennuslipun heidän matkamuistomyymäläänsä. Oppaamme suosittelemassa Dimitris&Sakis tavernassa hotellimme läheisyydessä oli myös vartenotettavaan hyvää ruokaa mutta samaa ei voinut sanoa kaikista hotellin lähellä olevista ravintoloista. Eipä niistä opas kuitenkaan ollut mitään maininnut. :) (Zygos Grill&Pizza, ei hyvä.)

Loman lopuksi viimeinen lauantaipäivä on matkapäivistä ehkä kaikkein ongelmallisin, koska koko päivänä käytössä ei ole omaa hotellihuonetta. Sellainen kyllä oli all inclusive optiota käyttävillä ja niillä, jotka halusivat palvelusta maksaa erikseen 25 eur. Näinpä tämä aina kainsainvälisten hotellisäädösten mukaan pitää tietysti mennäkin, jos niistä halutaan hotellin puolesta pitää kiinni. Onneksi kuitenkin käytössämme oli kaksi suihku/wc-tilaa, joten aivan tolkuttoman tukalaksi tilanne ei käynyt korkeiden lämpötilojen vuoksi. Taktikoin asiaa siten, että kävin suihkussa vasta pimeän tultua ennen kentälle lähtöä.

Hanian lentokentällä ongelmana on myös kentän pienuus siinäkin mielessä, että ilmanvaihto/ilmastointi ei vastaa ainakaan lauantaisin paikalla olevaa väkimäärää. Jonossa tuppasi sitten hikoiluttamaan melkoisesti ja suihkutaktikointini oli lopulta tyhjän kanssa. Turvatarkastusjonoista kun sitten lopulta päästiin, niin oli jo hieman helpompaa.

11

3359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sokin

      Eräs Altheaan henkilökuuluva ihminen pilasi lomamme, ala-arvoista käyttäytymistä.

      • geraani

        Laitappa palautetta hoteliin,ei varmasti ole varaa sössiä palvelussa.


    • Haniaan 2014

      Kiitos kokemuksesi jakamisesta :)

    • ketcup

      olin viime syksynä ko. hotellissa viikon. hotelli oli minulle
      positiivinen yllätys. huone oli siisti ja huonepalvelu pelasi
      kiitettävästi eikä ruokapuolessakaan ollut moitittavaa.
      rantaan oli vajaa kilometri. sinne pääsi joko kävellen
      tai bussilla. voin hyvin suositella paikkaa pariskunnille
      ja lapsiperheille.

    • Teppo1

      Onko kellään lisää kokemuksia jaettavaksi althea Villagessa? Keväällä sinne ollaan menossa. :)

    • budjettimatkaaja

      Majoituimme mieheni kanssa viime vuoden toukokuussa Althea Villagessa, joka oli positiivinen yllätys. Meillä huoneen hintaan kuului aamiainen ja illallinen, jotka olivat molemmat runsaita ja tarjonta vaihteli päivittäin. Henkilökunta oli sydämellistä ja avuliasta. Huoneiden kalustus oli hieman vanhahkoa, mutta huoneet olivat kuitenkin hyvin siistejä, ja ne siivottiin päivittäin. Allasalueita oli kaksi, molempien ympärillä oli aurinkotuoleja. Miinusta tulee hieman siitä, että suihkusta ei aina tullut lämmintä vettä sekä siitä, että allasalueella oli lapsiperheistä johtuen välillä meluisaa.

    • Nikos123

      Henkilökunnassa oli henkilö nimeltä nikos ja hänen palvelualttiudessaan on kyllä tosi paljon parannettavaa,täytyy sanoa, että pilasi kyllä lomaa, mutta onneksi siihen hotelliin ei tarvitse enää mennä. Muuten hotelli oli kyllä hyvä, esim. huoneet.

      • lapset matkassa

        Oliko teillä huoneissa keittonurkkausta ?


      • Lääkekauppias
        lapset matkassa kirjoitti:

        Oliko teillä huoneissa keittonurkkausta ?

        Kyseessä on hotelli, ei huoneistohotelli, joten keittonurkkausta ei siellä valitettavasti ole.


      • käyty on
        Lääkekauppias kirjoitti:

        Kyseessä on hotelli, ei huoneistohotelli, joten keittonurkkausta ei siellä valitettavasti ole.

        Kyseisessä hotellissa on myös huoneistoja joissa keittomahdollisuus.


      • Kreetan ystävä
        käyty on kirjoitti:

        Kyseisessä hotellissa on myös huoneistoja joissa keittomahdollisuus.

        Itse en ole vuosiin Kreetan lomamatkoilla suosinut pohjoisrannikon lomakohteita. Aallokko on liian voimakasta. Etelärannikolla on parempi olla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe