Muutama totuus STS:stä

pusipusi

24

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäävuoren huippu

      Tosiaan muutama totuus, mutta vain se jäävuoren terävin huippu! Vastaavia löytyy valitettavasti pilvin pimein.

      • STSTSTSTS

        Ohjelmassa nähdyt tapaukset oli vaan yksittäistapauksia, sanoi STS pomo! Just so!!


    • STS:n tukiverkosto??

      STS mainostaa ja kehuu kovasti tiukkoja kriteerejään ja tukiverkostoaan. Kyllä Mot:issa saatiin nähdä, mitä on kriteerit ja tukiverkoston toimivuus tällä lafkalla!!
      STS:n touhu taitaa olla pelkkää kusetusta alusta loppuun.

      • Ahne STS

        Aikaisemmissakin kirjoituksissa on tuotu esiin, ettei paljon mainostetulla tukiverkostolla ole mitään virkaa, jos kukaan STS:n sisältä ei ryhdy toimiin vaihto-oppilaan hyväksi. Vaihto-oppilaasta ei yksinkertaisesti välitetä tuon taivaallista, jos ensinnäkin allergikko sijoitetaan tuollaiseen mörskään, mikä MOT:issakin nähtiin. Tuollaiseen paikkaan ei olisi pitänyt sijoittaa asumaan yhtään ketään!!! Se, ettei tyttö saanut edes apua isäntäperheeltä eikä STS:ltä tilanteessa, mikä olisi edellyttänyt kuvasta päätellen välitöntä lääkitystä, on ilmiselvä alaikäisen heitteillejättö!!!
        Toivottavasti oikeus koittaa oikeudessa ja ahne STS saa ansionsa mukaan.


    • Totuus esiin

      Nyt kun STS yrittää epätoivoisesti selittää, että MOTin esittämä aineisto on ainutkertaista eikä koskaan aikaisemmin muka ole mitään tapahtunut... Lukekaapa tämän linkin viimeinen mielipide:

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/10/07/vaihto-oppilaiden-surkea-kuluttajansuoja

      Todellinen asiantuntija Kaliforniasta, joka esiintyi ohjelmassakin ja on vuosia tehnyt töitä auttaakseen vaihto-oppilaita kirjoitti vastineensa STSn satuiluihin.

    • Myös STS:n kokenut

      MOT:in ohjelmassa esiintynyt ja kovasti perheiden valintakriteerejä ja prosesseja kehunut STS:n maajohtaja E. Sinisalo on sijainen ja täysin muulta alalta toimeensa pestattu. Varsinainen maajohtaja ja selkkauksien äiti on Mira Silvonen, joka taitaa piileskellä näkymättömissä ja odotella pölyn laskeutumista. Vaan eipä taida tätä menoa STS:n maine kohentua ja asiat unohtua. Asioita voidaan hoitaa niin monella tapaa -Olisiko peiliin katsomisen paikka? Taitaa olla myöhäistä ja STS:n maine mennyttä.

    • Lisää kokemuksia

      Ja lisää luettavaksi nuorten kokemuksia ja näitä STS:n "yksittäistapauksia":
      http://www.demi.fi/keskustelut/syvälliset/vaihto-oppilas-heitteillä-dokumentti-painajaismaisista-vaihtovuosista-miksi#.UmFF5MsayK0

    • Totuus esiin

      STS:n tämän hetkinen maajohtaja (koska todellinen pääpäsmäri ei uskalla näyttäytyä), sanoi MOTssä, että kodit kuvataan. Nythän kaikki voivat vaatia etukäteen nuo kuvat itselleen nähdäkseen onko menossa johonkin kaatopaikalle vai "oikeaan kotiin"!

    • Valheita

      Kyllä oli hyvä pokka ruotsin hemmolla MOT ohjelmassa. Aivan kuin asiat olisivat tulleet hänen tietoonsa ensimmäistä kertaa. Tyyppi oli toetoinen kummastakin tapauksesta, mutta osasi pitää naamansa peruslukemilla ja selitellä. Vanha totuushan on, että jos joudut selittelemään, niin peli on menetetty.

      • Heja Cedergård!

        Joo, mutta ruotsin hemmo myönsi virheet ja totesi, että yksikin tällainen tapaus on liikaa. Tapaus oli ratkaistu väärin, oli tehty virhe yms. Oli olevinaan kovasti pahoillaan, mutta juttu on silti oikeudessa?? Haloo!!!
        Taisi ruotsin hemmo pahasti aliarvioida suomalaiset esityksellään ja antaa oikein malliesimerkin STS-kusetuksesta vieläpä mediassa.


      • Pakoon, suojaan
        Heja Cedergård! kirjoitti:

        Joo, mutta ruotsin hemmo myönsi virheet ja totesi, että yksikin tällainen tapaus on liikaa. Tapaus oli ratkaistu väärin, oli tehty virhe yms. Oli olevinaan kovasti pahoillaan, mutta juttu on silti oikeudessa?? Haloo!!!
        Taisi ruotsin hemmo pahasti aliarvioida suomalaiset esityksellään ja antaa oikein malliesimerkin STS-kusetuksesta vieläpä mediassa.

        Taisi tämä "Ruotsin hemmo" John Cedergårdh tehdä oikein emämokan yrittäessään esittää tietämätöntä ja pahoillaan olevaa MOT ohjelmassa!
        Nyt ei enää näy Cedergårdhin nimeä Sts:n päättäjissä. Taisi saada kalossin kuvan takalistoonsa, sen jälkeen kun hoiti vaihtarijutut tuohon pisteeseen ja vielä kieroili mediassa. Tai sitten pakeni vastuuta ikävissä ja julki tulleissa jutuissa... Niinhän maajohtaja Silvonenkin teki.


    • Maksettua mainontaa

      Kävin mielenkiinnosta tutustumassa STS:n omiin netti- ja fb-sivuihin MOT-ohjelman jälkeen. Maksettu mainonta esim. nuorten postitiivisissa blogeissa lyö läpi.

      Jotkut nuorethan ovat suoraan kertoneetkin saaneensa kielimatkan tai muunlaisen bonuksen korvauksena positiivisen blogin kirjoittamisesta. Näin mainostetaan STS:ää ovelasti, kun nuoret kertovat positiivisista kokemuksistaan. Samaan aikaan kuulee, kuinka ikävien kokemusten kertojat vaiennetaan soittelemalla STS:n toimistolta ja uhkailemalla sopimusrikkomuksilla ja jälkiseurauksilla.

      Pajulahden huhtikuun valmennusleiriltä oleva video, joka on nähtävissä STS:n fb-sivuilla, on myös tehty tällä jo tutuksi tulleella STS-tyylillä. Pyritään kaikin keinoin pepsodenttihymyineen välittämään vaikutelmaa, kuinka nuoret ovat innoissaan, heillä on tosi kivaa ja kuinka STS:llä huolehditaan kaikesta....

      Täytyy todeta, että kyllä paha mieli tuli katsoessa tätä huijausta ja vanhempia, joista useimmat eivät vielä tuossa vaiheessa tienneet, mikä heidänkin lastaan saattoi odottaa määränpäässä.

    • Adadad

      STS mainostaa itseään lauseella "Suomalaiset suosittelevat STS:ää". Mihin tämä perustuu? Eikö mikään taho voi puuttua tähän. Kyllähän MOT-ohjelma ja aika monen nuoren ja perheen kommentit ovat selvä osoitus siitä, että suomalaiset eivät suosittele STS:ää.

      • Rahat veks

        Mihin ylipäätensä kaikki STS:n mainonta perustuu...??
        "Vastuu, turvallisuus, laatu", tukiverkostot jne .
        Vastausta ei tarvitse kaukaa hakea..
        - Täydellistä kusetusta ja huijausta koko homma alusta loppuun ilman minkäänlaista vastuuntuntoa ja moraalia!!


    • jenka3

      Älkää hyvät vanhemmat lähettäkö lapsianne vaihtariksi ainakaan STS'n kautta! Vuosi 98-99 meni Yhdysvalloissa kyseisen järjestön lähettämänä aluksi äärifundamentalistisessa perheessä (ja sanon tämän Jeesukseen uskovana kristittynä) ja sitten heittopussina päätyen perheeseen, joka oli muuten ihan mukava mutta syvästi ristiriitojen repimä (kaksi lapsista käytti huumeita, toinen nuorista oli "house arrestissa", mutta juuri ennen lähtöni joutui nuorisovankilaan). En kertonut aluevalvojalleni (joka oli äärifund. kristitty), koska mieluummin asuin riitojen keskellä kuin kuulemassa tulenkiven katkuisia saarnoja fundamentalistisessa karismaattisessa herätyksessä.

      • Julmaa bisnestä

        Nämä ääriuskovaiset perheet ovat yksi osa näitä STS:n "tarkat kriteerit" ja "prosessit" läpäisseitä perheitä, jotka kyseinen järjestö on "huolella valinnut". Siinä mielessä nähty MOT ohjelma kertoi vain pienen osan julmista vaihto-oppilaskokemuksista kertomalla ainoastaan näistä paskaisista ja homeisista läävistä sekä totaalisesta välinpitämättömyydestä vaihtareita kohtaan.

        Lähipiirissämme on useita kiihkouskovaisten perheisiin päätyneitä vaihto-oppilaita. STS:n kautta mm. mormoniperheisiin päätyneiltä on saanut kuulla, kuinka heti alkajaisiksi on pantu vaihtarin vaatetus uusiksi. Farkut on kielletty ja tilalle hankittu suorat mormonihousut. Läppäri takavarikoitu, ettei sitä kautta etsitä pahuuksia jne.

        Kuinka moni vanhempi on valmis asettamaan alaikäisen lapsensa alttiiksi kaikelle tällaiselle ja maksamaan siitä n. 10.000€?
        Kyllä maailma on tarpeeksi paha muutenkin ja traumoja saa elämässään halvemmallakin.

        Kieliä ehtii kyllä oppimaan ja itsenäistymään terveemmälläkin tavalla.


    • Oi ja voi

      Näin vasta nyt netistä tämän Motin vaihtariohjelman. Siinä sitä tuli totuuksia vaihtaribisneksestä ja täytyy sanoa, ettei tullut mitenkään yllätyksenä STSn ja EFn kohdalla. Sääliksi käy ne nuoret, jotka näiden kautta maailmalle lähtevät.

    • jarppa1

      Ei kandee lähtee vaihtoonSTS:n kautta. Kaveri tuli veks vaihdosta, kun homma oli just tota kusetusta mistä ohjelmassa kerrottiin.

    • Hansu5
      • Aivan, aivan

        Todellaki, todellaki, todellaki!
        Kuka on halukas ja valmis maksamaan sen kymppitonnin STS:lle, jos on mahdollisuus saada pelkkää pa*kaa, siivotonta kohtelua ja menettää rahansa? Ei riitä, että joillain menee vuosi ihan hyvin. Kyllä joku takuu pitää olla, mitä rahalla saa!


    • Kiitos!

      Linkit tosiaan katsomisen arvoisia!

    • STS Totuuksia
      • Oma valinta

        Kymppitonnilla saa aika paljon muutakin kuin nälkää, pelkoa, väheksyntää, syyllistämistä, uhkailua, ikäviä muistoja ja traumoja.....
        Kuka mihinkin rahansa laittaa!


    • Heitteillä ollut

      Mikäli suunnittelee Sts.n kautta vaihtoon lähtöä, kannattaa muistaa, ettei kukaan eikä mikään valvo toimintaa. Eli järjestö toimii täysin villinä, eikä näinollen ollen ole vastuussa toiminnastaan kennellekään. Tehdyt sopimukset ja esitteissä olevat mielikuvat voi vetää vessasta alas siinä vaiheessa, kun on viimeinen erä vaihto-oppilasohjelmasta maksettu näiden huijareiden tilille...!!!
      Mikäli (=kun) tulet petetyksi ja huijatuksi jää käräjäoikeus ainoaksi keinoksi saada mahdollista oikeutta, mutta ikävät muistot jäävät painamaan vuosiksi. Sts:ää ei vaihtarin vastoinkäymiset ja epäonnistunut vaihtovuosi kiinnosta, eikä myöskään vanhempien menettämä kymppitonni.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1713
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      191
      766
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe