Atoopikko vauva

Atoopikko äiti

Pitihän se arvata, (nyt 8kk ikäinen) vauvani sai minulta atooppisen ihon, jonka kanssa jo taidetaan olla syvällä kortisoni-perusvoide-kierteessä... :( Tällä hetkellä ihottuma on levinnyt oikeastaan koko vartaloon, ja tänään lääkäriltä "sain luvan" levittää kortisonia koko vartalolle. Ei tietenkään löträtä niinkuin perusvoidetta vaan sormella levittää kaikille ihottumaläiskille. En tykkää yhtään ajatuksesta että vain kortisonin avulla iho pysyy siedettävänä.. Oman ihoni kanssa pärjään, ihottumaa on vain kasvoissa ja käsissä, ja nekin yleensä ihan ok kunnossa. Ja muutenkin, oman vauvan ihottumaa, kutinaa ja hankalaa oloa on paljon vaikeampii kestää kuin omaa, tiedätte varmaan mitä tarkoitan :(

Haluaisinkin kuulla muilta atoopikko-vauvojen vanhemmilta ihan käytännön kokemuksia:

Minkä perusvoiteen olette kokeneet parhaaksi, kuinka usein laitatte sitä ja laitatteko aina ihan valkoisen kerroksen vai sen verran vain kuin iho kerralla imaisee?

Entä pesu, kuinka usein kylvetätte, ja öljyllä (mitä öljyä käytätte) vai ilman?

Kuinka usein joudutte turvautumaan kortisoniin, millaisia kuureja pidätte (monesti päivässä ja kuinka monta päivää putkeen?)

Kertokaa toki muitakin vinkkejä ja hyväksi kokemianne tapoja, jotka rauhoitaa vauvan ihoa tai pitää sen hyvänä! Ja päinvastoin, minkä olette huomanneet aiheuttavan/pahentavan ihottumaa?

59

4417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juulianna1

      Meillä pamahti aika paha atooppinen ihottuma nilkkoihin kesällä. Rasvattiin ja rasvattiin ja kortisonikuureja aina väliin. Neuvolalääkäri epäili allergiaa ja päästiin sairaalaan tutkimuksiin, mitään ei kuitenkaan löytynyt. Sitten iho alkoikin hoito-ohjeiden myötä parantua ja ollut nyt tosi hyvä monta kuukautta, ei mitään ihottumaa j aoli siis tosi paha kesällä. Pääsisittekö tekin sairaalaan tutkimuksiin? Meillä oli vielä erikseen aika sairaanhoitajalle joka ohjeisti miten rasvataan. Perussäännöt on nämä:

      - vauva pestään usein lämpimällä vedellä ja 'pesuaineena' saippuan kaltaisesti käytetään perusrasvaa (ei liian paksu, esim. humektan), me pestiin vaan nilkkoja kerran päivässä, koska ihottumaa ei ollut muualla
      - rasvataan TOSI paksulti ihottumakohdat, siis ns. 'lumiukkorasvaus', eli rasvaa niin paljon että valkoinen kerros, me laitettiin päälle ohuet sukat (on olemassa myös. ns. rasvahauteita, laitetaan ikäänkuin sideharson tyyppinen juttu rasvan päälle, että iho hautuu siellä ja saa mahdollisimman paljon rasvaa
      - lumiukkorasvaus ainakin pari kertaa päivässä
      - tuuletetaan makuuhuone hyvin ennen nukkumaanmenoa (en ole ihan varma mihin liittyy, mutta näin on tehyt)
      - rasvoista: meille lääkäri määräsi Miniderm-rasvan (näitä saa siis ilman reseptejä, mutta lääkärin määräyksestä alennuksen apteekissa), mutta se ie toiminut kovin hyvin, niinkuin ei moni muukaan perusrasva mitä kokeiltiin, ylivoimaisesti parhaiten meillä on toiminut ESSEX PLUS
      - näillä ohjeilla iho pysynyt siis tosi hyvänä, ei kortisonia sitten elokuun ja ruokavalio pysynyt suunnilleen samana
      - meille neuvottiin myös koko kehon rasvausta, jotta ihon kosteustasapaino pysyisi tosi hyvänä, mutta ei olla tehty eikä ole ollut tarvetta, vauvan iho on nyt hyvä, paitsi posket on kuivat ja punaiset välillä, mutta liittyy otd näk ruoka-aineisiin, selvittelyt kesken...

      TSEMPPIÄ!

      ps. vanhemmilla ei kummallakaan ole atopiaa, mutta toisella meistä siitepölyallergia. tämä lisää kuulemma lapsen riskiä sairastua esim. atopiaan.

      • Juulianna1

        ps. vielä kortisonista: silloin kun sitä käytettiin saatiin ohje, että sitäkin pitää levittää aika paksulti ihottumakohtiin, ohut kerros ei riitä. ja pitää jatkaa tarpeeksi kauan, esim. viikon, ja sitten viikon tauko. JOs lopettaa heti kun ihottuma häviää, tulehdus jää tod. näk. kuitenkin muhimaan ihon alle ja ihottuma pamahtaa heti takaisin. kun iho on saatu hyväksi, voi myös käyttää kortisonia kerran viikossa 'varuksi'. Ja kuulemma mieluummin 1% kuin 0,5% jolla me yritettiin pärjätä. Mutta ohjeet kortisonin käytöstä vaihtelevat, toivottavastik tekin pääsette kohta tähänv aiheseeen jossa sen kanssa ei tarvi läträtä enää ollenkaan.


      • Juulianna1 kirjoitti:

        ps. vielä kortisonista: silloin kun sitä käytettiin saatiin ohje, että sitäkin pitää levittää aika paksulti ihottumakohtiin, ohut kerros ei riitä. ja pitää jatkaa tarpeeksi kauan, esim. viikon, ja sitten viikon tauko. JOs lopettaa heti kun ihottuma häviää, tulehdus jää tod. näk. kuitenkin muhimaan ihon alle ja ihottuma pamahtaa heti takaisin. kun iho on saatu hyväksi, voi myös käyttää kortisonia kerran viikossa 'varuksi'. Ja kuulemma mieluummin 1% kuin 0,5% jolla me yritettiin pärjätä. Mutta ohjeet kortisonin käytöstä vaihtelevat, toivottavastik tekin pääsette kohta tähänv aiheseeen jossa sen kanssa ei tarvi läträtä enää ollenkaan.

        tilaappa ecodeal.fi sivustolta sheabutteria eli karitevoita. aivan mahtavaa rasvaa 100%sti luomuna. sit homeopaattisesta putiikista saa A-cremeä. siinä ainakin kaksi todella upeeta voidetta! suositttelen :)


    • Kapusha

      Täällä myös yksi atoopikko-Äiti ja lapsi!

      - Meillä käytetään Apo Basen punaista rasvaa. Aamuin illoin rasvataan ja se vie sen suurimman "karheuden" ihosta.
      - Poika käy joka päivä suihkussa, koska hikoilee paljon. Lääkäri sanoi mulle aikanaan että se peseytyminen on parempi jos juurikin hikoilee paljon kuin se että jättää pesemättä. Eli puhdas iho on siis parempi. Meillä tosin siis vauhdikas 1v2kk että teillä ei varmaan olla vielä niin vauhdikkaita että hiki joka päivä kovin tulisi ;) Ihan vedellä vain pestään, ollaan käytetty myös öljyä mutten huomannut mitään eroa.

      - Kortisonia ei olla käytetty, kun itsekin vältän sen käyttämistä. Itsellekkin käytän ainoastaan taipeisiin pahassa tapauksessa, mutta siitä kyllä on sitten apua kun tilanne on tosi paha.

      Kannattaa ostaa apteekista MeineBase-suolaa jota voi laittaa lapsen kylpyveteen! Veljenpoika myös atoopikko ja tämä on hänellä tuonut loistavan avun juuri niihin punaisiin, kutiaviin kohtiin. Meillä ei ole vielä tullut niitä punaisia, kutiavia kohtia mutta uskon talven edetessä että nämäkin tulevat kuvoihin :/ Itse olen myös menossa ostamaan tuota suolaa :) Löytyy esim apteekkishop.fi:stä!

      • ihan kaupan merisuolakin ajaa saman asian :)


      • Emässuola
        zigi75 kirjoitti:

        ihan kaupan merisuolakin ajaa saman asian :)

        Eipä kyllä aja pelkkä merisuola samaa asiaa. Yllä mainittua edullisempi ja mielestäni parempi vaihtoehto on Kehologin emässsuola.

        Omaa atooppista ihoani on aikoinaan hoidettu perusvoiteilla ja kortisonilla. "Onnekseni" herkistyin molemmille ja nykyään ihoni voi erittäin hyvin. Käytän ainoastaan puhtaita luonnonöljyjä (kookos, viinirypäle, seesam, oliivi ym, löytyy voiteinakin) ja emässuolaa. Omat lapseni varjelin aikoinaan perusvoiteilta (samoin luonnonöljyillä), eikä kumpikaan ole "perinyt" atooppisuuttani.


    • ruokavalio.

      Kuuntele tämä:

      [23.18] Paleo vs. THL:n viralliset ohjeet. Terveys ja ruokavalio.

      https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-episode23



      Atopia on yksi tavallisimpia ihosairauksia. Atopia on tulehduksellinen sairaus, joka aiheuttaa oireita iholla.

      Atopia on yksi monista sairauksista, joiden edessä virallinen lääketiede on aivan voimaton. Näin sairausteollisuuden toimesta atopia onkin julistettu parantumattomaksi sairaudeksi. Totuus on kuitenkin ihan jotain muuta, sillä atopia on ainakin useimmissa tapauksissa täysin parannettavissa oleva ongelma. Itse asiassa jo hyvin pienillä teoilla voi saada aikaiseksi dramaattista apua tähän ikävään vaivaan. Jos itselläni olisi atopia, niin toimisin seuraavasti:

      1. Huolehtisin riittävästä D-vitamiinin saannista. Itselleni tuo riittävä tarkoittaa noin 100 mikrogramman päiväannoksia.

      2. Atopia voi liittyä maksan vajaatoimintaan ja entsyymien puutokseen (etenkin lipaasi). Suosisin mahdollisimman paljon raakaruokaa ja rasvoista erityisesti kookosöljyä ja avokadoa. Maksaa voi hoitaa myös vähentämällä myrkkyjen käyttöä, ulkoilemalla enemmän ja myös maarianohdakkeen sekä voikukanjuuren avulla.

      3. Gluteeniviljat pois! Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii myös psoriasiksen suhteen. Koita ja hämmästy.

      4. Maito pois.

      5. Ihmisille uskotellaan, ettei atopia johdu millään tapaa kivennäisaine- tai vitamiinivajareista. On kuitenkin erittäin tyypillistä, että atopiaa sairastavilla on tosi ankara vitaaliaineiden puute. Eli kannattaa harkita perusteellista tankkausta, jossa käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, hampunsiemeniä, parapähkinöitä, fulvic acidia, macaa, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

      6. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

      7. Inkivääri ja kurkuma osaksi jokapäiväistä elämää. Ovat sen verran tehokkaita tulehdusten hillitsijöitä.

      8. MSM!

      9. Merivesi on tosi loistava juttu atoopikoille. Etenkin merivesi aurinko on erinomainen yhdistelmä!

      Kuuntele:

      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      29.09.13

      Osa 1/5 (5:26)
      Osa 2/5 (4:42)

      • Protopic

        Allekirjoitan kaikki muut kohdat paitsi kohdan 4. Maitoa ei tarvitse poistaa ruokavaliosta, mutta maito ei saa olla teollisesti pilattua. Ostan itse homogenoimatonta luomumaitoa, eikä atopiaoireita ole esiintynyt. Kohta 3. viljat ja 6. sokeri ja paakuuntumisenestoaineilla pilattu suola ovat tärkeitä poistaa ruokavaliosta.

        ruokavalio. -kirjoittajalta unohtui yksi tärkeimmistä eli lisäaineet. Atoopikko ei kestä lisäaineita. Unohtakaa elintarvikkeet joissa on E-koodeja (vaikka nykyäänshän nuo yritetään selosteista piilottaa ja korvata nimillä).

        Jollette halua parantaa atooppista lastanne, jatkakaa rasvaamista, mutta muussa tapauksessa kiinnittäkää huomiota siihen MITÄ teidän perhe SYÖ. Atoopikolla iho ei kestä ruuan mukana tulevia myrkkyjä.


      • miksi näin?
        Protopic kirjoitti:

        Allekirjoitan kaikki muut kohdat paitsi kohdan 4. Maitoa ei tarvitse poistaa ruokavaliosta, mutta maito ei saa olla teollisesti pilattua. Ostan itse homogenoimatonta luomumaitoa, eikä atopiaoireita ole esiintynyt. Kohta 3. viljat ja 6. sokeri ja paakuuntumisenestoaineilla pilattu suola ovat tärkeitä poistaa ruokavaliosta.

        ruokavalio. -kirjoittajalta unohtui yksi tärkeimmistä eli lisäaineet. Atoopikko ei kestä lisäaineita. Unohtakaa elintarvikkeet joissa on E-koodeja (vaikka nykyäänshän nuo yritetään selosteista piilottaa ja korvata nimillä).

        Jollette halua parantaa atooppista lastanne, jatkakaa rasvaamista, mutta muussa tapauksessa kiinnittäkää huomiota siihen MITÄ teidän perhe SYÖ. Atoopikolla iho ei kestä ruuan mukana tulevia myrkkyjä.

        Eikö se ole vähän mutkien suoristamista "unohtaa elintarvikkeet, joissa on e-koodeja", kun osa lisäaineista on täysin luonnollisia aineita, joille vain on olemassa se oma E-koodi? Siis esimerkiksi pektiiniähän on vaikkapa puolukassa ihan luonnostaan. Ennemmin kannattaa selvitellä, mitä mikäkin E pitää sisällään.


      • Protopic
        miksi näin? kirjoitti:

        Eikö se ole vähän mutkien suoristamista "unohtaa elintarvikkeet, joissa on e-koodeja", kun osa lisäaineista on täysin luonnollisia aineita, joille vain on olemassa se oma E-koodi? Siis esimerkiksi pektiiniähän on vaikkapa puolukassa ihan luonnostaan. Ennemmin kannattaa selvitellä, mitä mikäkin E pitää sisällään.

        Totta, on olemassa myös haitattomia lisäaineita. Mutta koska esimerkiksi pektiiniä käytetään hillojen ja marmeladien eli ts. hyvin sokeripitoisten tuotteiden valmistuksessa, tämäkin lisäaine on poissa atoopikkolapsen ruokavaliosta.


      • Edell.
        Protopic kirjoitti:

        Totta, on olemassa myös haitattomia lisäaineita. Mutta koska esimerkiksi pektiiniä käytetään hillojen ja marmeladien eli ts. hyvin sokeripitoisten tuotteiden valmistuksessa, tämäkin lisäaine on poissa atoopikkolapsen ruokavaliosta.

        Kyseessä oli esimerkki. :) On muitakin ainesosia, joille on oma koodinsa, mutta jokmtka ovat aivan luontaisia aineita. Joka tapauksessa aivan kaikkia E-koodeja ei tarvitse pelästyä.


      • kanaal

        Meillä oli kans aikanaan atooppinen lapsi. Lääkärit määräs aina vain kortisooni rasvoja. Onneksi ystävä piirissämme oli myös ollut näitä iho ongelmia :/ :)
        Saimme erittäin hyviä neuvoja ruuasta ja otimme itse myös selvää mitkä ruuat ja aineet aiheuttavat yleisesti ihottumaa. Sitten kun seuraavan kerran menimme lapsen kanssa lääkäriin niin en enään pyytänyt vaan sanoin että otetaan yleisimmät allergia testit. No, sieltähän löytyi paljonki. Jätimme pois kaikki kanaa ja kananmunaa, maitoa ja naudanlihaa sisältävät tuotteet, sekä useita kasviksia ja hedelmiä. Ihon muutokset parempaan näkyi jo päivässä. Teimme itse ruuan lapselle aina tuoreista vihanneksista sekä lihana käytettiin kaikkea muuta (proteiini) mutta ei kanaa ja lehmää. Ajan myötä ihottuma parani kokonaan ja allergiat.


    • bxb

      Olen atoopikko eikä noista ylläolevista päde meikäläiseen ollenkaan.

      Paras tapa on vaan rasvaus-rasvaus-rasvaus ja rasvaus. Ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä,ainakaan minuun.

      Kun huolehdin ihon kosteudesta,ei ongelmia ole. Tietysti on ajan jaksoja jolloin iho on pahempi,rasvauksista huolimatta.

      Lapseni on myös atoopikko. Onneksi ei vielä ainakaan pahemmasta päästä. Mutta rasvausta hänellekin suoritetaan aamuin ja illoin.

      Lääkäri todellakin suosittelee päivittäistä pesua. JA lapsi pestään joka ilta. Likainen rasva iholla aiheuttaa myös kutinaa.

      MEillä hyväksi rasvaksion todettu Aqualan L sekä varsinkin talvisin ihanykkönen on ollut Dermosilin Extra Treatment

      • Protopic

        Uskon, että ruokavaliolla sinäkin paranisit täydellisesti. On kerrassaan outoa, että ihotautilääkärisi ei ole sitä sinulta edellyttänyt.


      • Pullaa ja jäätelöö
        Protopic kirjoitti:

        Uskon, että ruokavaliolla sinäkin paranisit täydellisesti. On kerrassaan outoa, että ihotautilääkärisi ei ole sitä sinulta edellyttänyt.

        Perusvoiteita ja lääkerasvoja määräämällä lääkefirman korruptoima lääkäri tienaa muutaman roposen ylikansallisen yhtiön laariin.

        Ruokavalion tarkastaminen hyödyttää ihmistä itseään ja estää tulevaisuudessakin monta muuta uhkaavaa sairautta.


    • Juulianna1

      Allergian yhteydestä atopiaan: pikkulasten kohdalla olen kuullut monesta luotettavasta lähteestä, että atopian takana on usein ruoka-aineallergia, toisin kuin aikuisilla, joten kyllä vauvojen kanssa kannattaa tätä tarkkailla.

    • Protopic

      Meillä ei ole atopian hoidossa tarvinnut käyttää perusvoiteita ja öljyjä lainkaan, vaan olemme pärjäneet ruokavaliolla. Kortisonivoidetta on käytetty vain paikallisesti ja hyvin lyhyen aikaa.

      Ruokavaliokin on yksinkertainen. Poistetaan viljat, sokeri ja lisäaineet eli ei ole edes mitenkään kauhean vaikea noudattaa. Lisäainekielto koskee kaikkea E-koodillisia tuotteita eli tämän vuoksi mm. käytämme voita emmekä margariineja. Kokojyväviljaa syödään sentään silloin tällöin. Valkoinen vehnä on täysin pannassa (pullat, pasta ja vaalea leipä). Maitotuotteissa käytämme vain luomua.

      Protopic-voide on pahimapana aikana ollut itsellä käytössä, mutta sen köytöstäkin on nyt aikaa jo pitkälle toista vuotta. Sekä lapsella että minulla on iho tällähetkellä täysin kunnossa. Koputtaa puuta.

    • tympeä vaiva

      Meillä käytössä Ceralan Plus. Reilu rasvaus (lotraamalla) talvella aamulla ja illalla. Kesällä riitti rasvaus illalla/ei ollenkaan. Jos iho on paremmassa kunnossa, riittää kevyempi voide vaikka pelkkä Ceralan. Reseptillä kannattaa pyytää ja vain etsimällä löytyy sopiva.

      Kortisonia pahimpaan aikaan (pakkaset kuivattaa) viikon kuureina kerran kuussa, muutoin ei käytetä.
      Kortisonivoideohje: etusormen ylänikaman pituinen puristus tuubista (siis semmonen "rasvamato") levitetään kämmenen kokoiselle alueelle. Eli siis mulla noin 2,5 cm mittainen "mato" minun kämmenen kokoiselle alueelle vauvan iholle.

      Kylvetystä meillä pikkuvauvana vain 1 krt / vko, isompana 2 krt / vko. Kylpyöljy käytössä. Tiedän että nykyinen kylpysuositus atoopikolle olisi useammin, mutta meidän vauva vihasi kylpyjä niin paljon pienenä että en halunnut rääkätä. Meillä ei ihan hirveän paha iho ollut ja neuvolassa sanottiin että meidän kylpymäärä on riittävä.

      Pyykinpesuaineeseen kannattaa kiinnittää huomiota, samoin jos käyttää huuhteluainetta. Jos koneessa on vauvaohjelma, se huuhtelee pyykit paremmin. Hyvälaatuiset (kotimaiset) puuvillavaatteet ihoa vasten.

      Talvella ulkoillessa rasva pitää ottaa iholta pois siltä alueelta mikä jää paljaaksi jottei se "jäädy" kasvoihin. Muu ihoaluehan on suojassa vaatteiden alla.

      Toivotaan että vaiva ainakin helpottuu kun lapsi kasvaa. Jaksamisia!

    • muista bakteerit

      Parhaimmat maitohappobakteerit, joten muut kannattaa jättää kaupan hyllylle:




      Jokainen antibioottikuuri muuttaa bakteeristoa jopa vuosien ajaksi.
      http://www.laakarilehti.fi/files/nostot/nosto9_1.pdf



      Normaali apteekin probiootti kasvatetaan suojatusti laboratoriossa, pakastekuivataan ja laitetaan makeutusainetta evääksi imeskelypilleriin. Seurauksena on melkoinen "die off rate", eli lukema paljonko bakteereista on kuollut siinä vaiheessa kun laitat sen suuhun, verrattuna valmistushetkeen. Usein tämä on jopa 90%. Saat siis vain 10% "elossa" olevia bakteereita jotka ottavat kovasti turpaan vatsahapoiltasi eivätkä pääse ohutsuoleen asti elävinä. Apua näistä ei ole.


      Hyviä valmisteita:
      ProbiMage
      Asidophilus
      Acidophilus Plus
      Acidophilus Forte
      Replete Intensive
      DDS
      Bioteekin Probioottiplus
      Lepicol


      Turun Yliopiston tutkimus: Äidin saamat probiotiit alentavat atooppisen ihottuman riskiä lapsella!
      http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/53/




      Lisäksi paljon mainostetaan ja myydään ns. terveysvaikutteisia jogurtteja (Activia, Actimel, Gefilus, Valio olo jne...), joissa on 5 palaa sokeria per 1 dl (sokeri on hyvien bakteerien vastavaikuttaja) tai vastaavasti makeutus- sekä lisäaineita. Eli se niiden "terveysvaikutuksista". Näitä tuotteita EI saa mainostaa terveysvaikutteisiksi, koska sitä ne eivät ole. Pitää tosin tietää, mitä bakteereja käyttää ja onko niistä tutkimusnäyttöä. Herkästi mainostetaan terveellisinä sellaisiakin probiootteja, jotka eivät mene edes elävänä ohutsuoleen asti.




      Ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsii jopa 15 prosenttia suomalaisista, osa tietämättään. Juuri vatsan toimintaa edistävinä mainostetut tuotteet, kuten vatsajogurtit ja terveysjuomat pahentavat oireita.



      Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA on karsinut kovalla kädellä terveysväittämiä, joita käytetään elintarvikkeiden mainonnassa.
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/05/21/eu-raakkasi-kovalla-kadella-elintarvikkeiden-terveysvaitteita

    • ravinto.

      On harmillista, että äidit eivät välitä lastensa terveydestä hoitamalla heitä oikeanlaisella ravinnolla.

      Noh vähenee ne oireet lääkkeillä ja rasvoillakin, mutta ei parane.

      Ruoka kannattaa tehdä itse, niin ei tarvii välittää E-koodeista.

      Ja maito mahdollisimman käsittelemätöntä, jos sen poisto on vaikeaa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Suolison kuntoa kannattaa hoitaa myös hyvillä maitohappobakteereilla.

    • Äityli1234

      Hei, meillä atooppisen ihottuma parani, kun vaihdettiin pesuaineeksi pesupähkinät! Uskomatonta, mutta totta, kannattaa kokeilla (ei tietenkään heti ensimmäisen pesukerran jälkeen, vaan pitempikestoinen prosessi).

      Lisäksi suosittelen sinua käyttämään lepicolia omassa ruuassa (esim jogurtin seassa), jos vauva rintaruokinnassa. En tiedä johtuiko siitä, mutta meidän kuopukselle ei tullut samoja pahoja ruoka-allergioita, kuin esikoiselle, kun käytin lepicolia raskauden ja imetyksen aikana.

      • 112

        Meillä auttoi myös pesuaineen vaihtaminen. Kokeiltiin minirisk ja lv ym. pyykinpesu aineita mutta sitten löytyi erisanin zeoliititon ja hajusteeton pyykkipulveri. 3 vuotta kestänyt kutina ja raapiminen loppui todella nopeasti eikä ole tarvinnut enää rasvausta sen jälkeen ollenkaan.. Niin ja kuivaan pyykit kuivausrummussa niin huuhteluainettakaan ei tarvi käyttää.


    • ravinto.

      On totta että nykyajan kemikaalit myös herkistävät ihon ja koko kropan.

      Ainakin hajusteet pois.

      Ite en saanut pesupähkinöillä vaatteita puhtaaks, mutta kyllä niitä kovasti kehutaan.


      Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava. Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin jopa kuolevat kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia. Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia.

      Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa. Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti juuri lääkebisnes. Käyttäkööt lääketehtaat mitä tahansa lipevää sanahelinää. Totuus on, että niiden valmistamien lääkkeiden tavoiteltu vaikutus on tuottaa lääkeyhtiölle liikevoittoa ja sitähän ne tahkoavat vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät haittaa.

      Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä 2 tunnin ravitsemustieteen osiossa käytetty Unileverin ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.

      Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. VRN:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

      Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

      ”Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi” –Hippokrates

    • curel

      ruokavalio uusiksi.

      ei pesua liian usein, eikä liian lämpöisellä vedellä, ettei pestä ihon omia öljyjä siiinä samalla.

      japanilaisen kaon valmistama curél voide on ollut aivan loistava apu!
      omani tilasin ebaystä

    • Jeppu88

      Hei! Itse olen atoopikko ja raskauden alettua otin selvää, miten voisin ehkäistä atopian periytymistä (niin pahana kuin minulla on)..toki tiedän, että se mitä lapselle periytyy geneettisesti ei ole omissa käsissäni..mutta aina voi yrittää hillitä. Aloin syömään heti alkuunsa iho-omega kapseleita 4 päivässä, jotka sisältävät mustaherukan siemenöljyä.. perus kalaöljykapseleita 2 päivässä..näiden lisäksi maitohappobakteereja 2 päivässä.. ja nyt vauvalla ei minkäänlaisia iho-oireita ainakaan vielä ja sai kehuja sairaalassa sekä neuvolassa hyvästä ihosta! suosittelen tätä komboa myös muutenkin atoopikoille! oma ihoni on loistokunnossa suhteessa siihen, mitä oli ennen kapseleita!

    • Oyutta

      Terve. Meillä perusvoiteena Essex toimii parhaiten. Ja sillä lumiukkovoitelu. Kylvetys ilman pesuaineita. Parin päivän välein.

      Kortisonia kuuriluonteisesti. Siinähän on ne tauotuksetkin.

      • Oyutta

        Se vielä lisäyksenä, että millä peset vauvelin vaatteet? Kokeileppa zeoliitittomia pesuaineita (esim. Erisania). No tulihan se vinkkikin täältä vielä, vai mitä =)


    • ttmmll

      Me taistelimme toista vuotta ihokierteessä olevan lapsen kanssa, kunnes menimme yksityiselle lääkärille. Edelleen iho pahenee välillä, mutta tilanne on paljon parempi nyt. Suosittelen siis käymään asiantuntijalla jos ette ole sitä jo tehnyt. persvoiteella paksusti voiteleminen vai pahentaa tilannetta. Käytämme tällä hetkellä antibioottivoidetta jos iho on rikki jostain ja muuten kuuriluontoisesti kortisoni-hoitavavoide yhdistelmää ja perusrasvaa 3 kertaa päivässä kevyesti. perusvoiteissakin on huimia eroja. Allergiakokeista ei syyllistä löytynyt, mutta keliakia kokeet tehdään vielä varmuuden vuoksi.

      tsemppiä teille !

      • ttmmll

        niin ja pesuun käytetään sebamedia joka ilta, yllättäen myös sauna on auttanut.


      • Ei raavita
        ttmmll kirjoitti:

        niin ja pesuun käytetään sebamedia joka ilta, yllättäen myös sauna on auttanut.

        Sokeri, lisäaineet, teollisesti muunnellut maitotuotteet ja viljat kannattaa kokeeksi jättää kokonaan pois. Jos ja kun ruokavaliosta on apua, muutos on dramaattinen ja tapahtuu nopeasti.

        Ihme että pesuainetita, joissa on zeoliittia yhä myydään! Se mm. rikkoo pesukoneen, joten zeoliittipesuaineen käyttäjän täytyy olla todella tyhmä.


      • aina nää
        Ei raavita kirjoitti:

        Sokeri, lisäaineet, teollisesti muunnellut maitotuotteet ja viljat kannattaa kokeeksi jättää kokonaan pois. Jos ja kun ruokavaliosta on apua, muutos on dramaattinen ja tapahtuu nopeasti.

        Ihme että pesuainetita, joissa on zeoliittia yhä myydään! Se mm. rikkoo pesukoneen, joten zeoliittipesuaineen käyttäjän täytyy olla todella tyhmä.

        samat sokerimaitohihhulit tyrkyttää teorioitaan..


      • Ei raavita
        aina nää kirjoitti:

        samat sokerimaitohihhulit tyrkyttää teorioitaan..

        En tiedä mitä tarkoitat sokerimaitohihhuleilla. Maidosta ei tarvinne pakosta luopua, mutta sokerista kyllä...ja valkoisesta viljasta.

        Käsittämättömän paljon on näköjään ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, että vaikka lapsella säilyy taipumus atopiaan, ruokavalio on ainoa oikea hoitokeino oikeiden pesuaineiden ja tekstiilien valinnan ohella - ei rasvaaminen. Rasvaamisesta voi olla jopa haittaa.


      • Se konkari
        Ei raavita kirjoitti:

        En tiedä mitä tarkoitat sokerimaitohihhuleilla. Maidosta ei tarvinne pakosta luopua, mutta sokerista kyllä...ja valkoisesta viljasta.

        Käsittämättömän paljon on näköjään ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, että vaikka lapsella säilyy taipumus atopiaan, ruokavalio on ainoa oikea hoitokeino oikeiden pesuaineiden ja tekstiilien valinnan ohella - ei rasvaaminen. Rasvaamisesta voi olla jopa haittaa.

        Atoopikon elimistö ei tuota gammalinoleenihappoa. Mutta- tämän lisäksi ja juuri siksi, että ihossa kun ei ole mitä tarttee, sitä pitää hoitaa.
        Ottakuun nyt joku selvää hiukan asioista, ja esim. Tyypin 1 jA 2 allergioista, ennen kuin hihhuloi mitään.
        Toki allergianaiheuttajia pitää välttää.
        Mutta sokerilla ja atopialla on yhtä paljon tekoa keskenään kuin marsilla ja maan asukkailla. Jos sallit ilmaisun. Miten selität perinnöllisyyden, jos kaikki on ravinnosta johtuvaa?
        Purasruoho, punaherukat ja karviaiset, tietyt muutkin marjat siemenineen päivineen on sokerin kanssa ihan yhtä hyviä tukihoitoja kuin ilman. Ja muuten, koivun tuohiterva... Voiteessa. Sitä yksi vanhempi lekuri pojista toiselle määräsi, mutta aurinkoa piti välttää. Tulos rasvalla oli kyllä huimaava.
        Lisäaineettomiakin atoopikkoja/allergikkoja on olemassa. Just ne perineet allergiset...
        Vai mitä tästä... Isä, setä koivu-leppä, jne. Poika, toinen poika ihan samoille. Isä jyrsijät. Pojista kissa, koira. Äidin suvussa kaseiiniallergiaa sisaruksessa, toinen lapsista peri sitten sen eri kautta kuin muut.
        Kyllä lähtisin genetiikastakin hakemaan itse syitä.
        Hoito taas on. Tasapainottelua et gammalinoleenihappoa riittää...


      • Ei raavita
        Se konkari kirjoitti:

        Atoopikon elimistö ei tuota gammalinoleenihappoa. Mutta- tämän lisäksi ja juuri siksi, että ihossa kun ei ole mitä tarttee, sitä pitää hoitaa.
        Ottakuun nyt joku selvää hiukan asioista, ja esim. Tyypin 1 jA 2 allergioista, ennen kuin hihhuloi mitään.
        Toki allergianaiheuttajia pitää välttää.
        Mutta sokerilla ja atopialla on yhtä paljon tekoa keskenään kuin marsilla ja maan asukkailla. Jos sallit ilmaisun. Miten selität perinnöllisyyden, jos kaikki on ravinnosta johtuvaa?
        Purasruoho, punaherukat ja karviaiset, tietyt muutkin marjat siemenineen päivineen on sokerin kanssa ihan yhtä hyviä tukihoitoja kuin ilman. Ja muuten, koivun tuohiterva... Voiteessa. Sitä yksi vanhempi lekuri pojista toiselle määräsi, mutta aurinkoa piti välttää. Tulos rasvalla oli kyllä huimaava.
        Lisäaineettomiakin atoopikkoja/allergikkoja on olemassa. Just ne perineet allergiset...
        Vai mitä tästä... Isä, setä koivu-leppä, jne. Poika, toinen poika ihan samoille. Isä jyrsijät. Pojista kissa, koira. Äidin suvussa kaseiiniallergiaa sisaruksessa, toinen lapsista peri sitten sen eri kautta kuin muut.
        Kyllä lähtisin genetiikastakin hakemaan itse syitä.
        Hoito taas on. Tasapainottelua et gammalinoleenihappoa riittää...

        Meillä on voimakasta allergiataipumusta suvussa monta sukupolvea taaksepäin (isäni isoäiti oli mm. allergioita sairastava ja hän on siis syntynyt n. v. 1860).

        Meillä lapsen atooppinen ihottuma parannettiin ruokavaliolla ja tukena oli samalla 2 vuoden ajan antihistamiinihoito. Meille sattui todella fiksu ihotautilääkäri - alansa huippu. Tuona aikana lapsen omakin luontainen vaisto alkoi toimia ja hän alkoi torjua sokeria. Edelleen ruokavalio on pysynyt terveellisenä ja ihottumat poissa. Nyt tuosta ruokavaliomuutoksesta on aikaa yli 10 vuotta. Mitään yrttejä tai homeopatiaa ei tarvita, vaan ainoastaan mahdollisimman puhdasta, käsittelemätöntä lähiruokaa, josta on poistettu ruoka-aineet, jotka eivät sisällä tärkeitä ravintoaineita. Sokeri luonnollisesti listan kärjessä. :)

        Rasvaamalla ei atopiaa paranneta ja allergian aiheuttajista sen verran, että kahden aineen kombinaatio voi laukaista ihottuman eli ei myöskään voida tuijottaa yksittäisiin allergisoiviin aineisiin.


    • Koitappa argan öljyä

      Oletko koittanut argan öljyä lapselle? Käytän sitä itse atooppiseen ihooni ja se auttaa. Käytän myös Apteekin hajustomattomia herkälle iholle suunniteltuja tuotteita.

    • RUOKAVALIO TÄRKEIN

      Suolisto on ihmisen suurin elin ja sen hyvinvointi on kaiken A ja O vastustuskyvyn kannalta. Jos suolistossa väärä bakteerikanta, koko keho kärsii ja esim. juuri atopia johtuu suureksi osaksi suolistosta. Tärkeintä on siis huolehtia suoliston oikeasta bakteerikannasta eli käyttää joka päivä maitohappobakteereja kapselimuodossa, koska vain silloin ne hajoavat suolistossa. Tableteista ne tuhoutuvat jo vatsalaukussa vatsahappojen vaikutuksesta. Vauvoille on maitohappobakteereita tippamuodossa ja niitä todella kannattaa antaa joka päivä.

      Antibiootit tuhoavat suolistosta myös hyvät bakteerit ja silloin maitohappobakteerit vielä tärkeämpiä.

      RAVINTO on avain terveyteen. Tyttärelläni on sekä urticaria (nokkosrokko) että atopia eikä hän siedä minkäänlaisia lisäaineita. Kun ei syö niitä, iho paljon parempi. Kun tekee itse ruuan välttäen mahdollisimman paljon lisäaineita ja käyttää zeoliitittomia pesuaineita eikä pese ihoa joka päivä sekä käyttää pesuun öljypohjaista pesuainetta, niin pärjää jo melkoisen hyvin. Jatkuva runsas rasvaaminen voi tukkia ihohuokosia ja kortisoni on myrkkyä. Ohentaa ihoa ja tuhoaa normaalia ihon rasvakerrosta.

      Lukekaa Paula Heinosen kirjoja. Niistä selviää pilkun tarkkuudella ravinnon merkitys ja niistä löytyvät ohjeet myös atopian hoitoon.

    • Vitalis

      Lasteni ollessa pieniä muistan Kaks Plus lehdessä käydystä keskustelusta...moni atooppinen lapsi sai avun Vitalis -voiteella...useampi kiitteli jonkun laittamaa vinkkiä, kun saivat jättää kortisonit pois. Omaa kokemusta ei ole, kun ipanat eivät sellaisesta kärsineet.

    • Merisuola parantaa

      Kokeilkaa ihmeessä merisuolakylpyä hoitokeinona. Merisuolaa 1 ruokalusikallinen kylpyveteen liotettuna - rauhoittaa kutinaa ja auttaa muutenkin. Iho pehmenee. Kylvyn jälkeen rasvaus. Kokeilkaa!

      • atoopikko äitee

        Aivan totta, merisuola pehmentää ja kosteuttaa, samoin tekee hunaja.


    • neljän äitee

      Itselläni ja lapsellani on atooppinen iho. Silloin kun ihottuma on ollut paha, eli iho rikki, olen laittanut sibicorttia, muuten on käytetty kosteaan ihoon (eli pesun päälle) ihan perusvoiteita, marketista saatavia, hyvin on pysynyt kummallakin iho kunnossa. Ja ihan oikeasti, atoopikon pitää peseytyä tiuhemmin kuin ei atoopikon, vanha harha luulo on ettei saisi käydä pesulla. Sibikorttia siis käytetään silloin kun on tarve, n. viikon kuurina, aamuin illoin puhtaalle iholle.

    • moi, meillä samaa ihottumaongelmaa tytöllä 9kk. käytiin bick testeissä(allergia), mutta menivät mönkään. uus aika joulukuussa. selässä vain ihottuma. meillekkin kortisoni hoito yöksi. ite kyllä olen homeopatian puolella. nyt vasta eka kerta, kun kokeillaan kortisonia. hyvin lähti pois se ihottuma selästä, mutta luulenpa vaan, että kun lopetetaan kortisonilla rasvaus, niin tulee takaisin. eli katotaan, mitä tosta tulee, nii sitte meen homeopaatille. sielä on kuulemma kyllä rasvaa, joka on homeopaattista "kortisonia", että sitä sieltä sitte haetaan. :) suosittelen käymään homeopaatilla. en ottanu neuvolasta rokotteita. homeopaatti sanoikin, että hyvä juttu, sillä ensin iho pitää saada kuntoon, ennenkuin rokotteita menee ottamaan. siinäkin näkee lääkärin ja homeopaatin eron: toinen antais jo kasan rokotteita, eikä ole väliä, missä kunnossa lapsi on ja toinen haluaa ensin lapsen kuntoon ja sitten vasta saa rokotteet. meillä siis otetaan homeopaattiset rokotteet. ja suomessa ei tarvikkaa muuta kuin jäykkäkouristuksen, jos ei matkusta. :)

      • et tarvitse

        muita rokotteita kun me muut rokotutamme lapsemme.Tietty kantsii aina miettiä mitkä asiat itselle on tärkeintä.Musta tuntuu taas hullulta verrata ihottumaa ja rokotteita..


      • Hohhoi taas...

        Homeopaattiset lääkkeet eivät sisällä mitään vaikuttavaa ainetta. Ikävää, että sinusta on ok hoitaa lastasi sellaisilla "lääkkeillä". Ja mitä tulee rokotteisiin, sinä voit tosiaankin jättää lapseltasi ne pois, koska valtaosa muista ei jätä. Laumaimmuniteetin suojissa on helppo lymytä.


    • Kokeutkonkari

      Hei, sad, mutta noin voi käyä perheessä jossa vanhempi on... Minä sain 2 muutentervyttä poikaa. Kummallakin oli allergiat ja atopia. vanhempi oireili 6 kk iästä, nuorempi ei sietänyt vajaa 2 kk lehmänmaidon valkuaista(kaseiiniallergia).
      Kumpikin koivu/leppä siitepölyall. Toinen kissalle, toinen koiralle. Toisen atopia aikuisena vaikee, toisen keskittyy käsiin, ym. jotka alttiit talvisin kylmälle, ja arjessa työperäisille jutuille.
      Toinen oikein herkkähipiä siis, toinen hiukka lievempi.

      Ns. meillä oli rasvaus, perusvoiteilla se kova sana, allergialääkitys oli rinnalla. Kortisonivoiteita kannattaa käyttää lapselle vain kuureina. Ja perusvoitelua hyvin tiuhaan jos tarpeen. Etenkin talvella ihoa pitää suojata kylmyydeltä, se kuivattaa.

      Atoopikkoa ärsyttää? Pesuainejäämät. Vaatteiden ompelulangat. Saumat, kuidut kuten villa, karkeat tekokuidut. Tekstiilien väriaineet, muut käsittelyaineet. Katupöly, pakkanen. Mausteiset ruoat. Vaikkei allergiaa kys. mausteelle olisikaan. Arjen kemikaalit, hajusteet, kloorivesi, sauna... En ole edes kysynyt mikä kaikki nykyisin heitä ärsyttää. Vanhempi sanoo, että esim. pyyhe joka ei ole vasta pesty ja kuivattu- eli huoneilman eri hiukkasetkin jotka kertyy pyyhkeisiin kun roikkuvat/ovat vaatehuoneen hyllyllä... Suihkun jälkeen huokoset on avoimia.

      Nuoremmalta juuri kouluiän alla muka yksi lääkäri halusi purkaa ruokarajoitukset. Itse asiassa testeissä kävi niin, että ruokavalio tiukkeni, kaura-, ja kala-allergia löytyi. Ja hernekasveille poika allergisoitui jo pienempänä soijamaidosta.
      Vanhemmalla oli myös kosketusallergiana hernekasviallergia. Vanhempi oireili poskionteloillaan. Lopulta yksi allergioista jotain tietävä lekuri epäilyjeni siivittämänä, otti yksityisvastaanotolleen pojan tutkittavaksi. Tulos? Turhia allergiaan oli olleet lukuisat oireitakin aiheuttaneet antibioottikuurit, joita eri lekurit oli kilvan kirjoittaneet perätysten.
      Poika sai oikean hoidon, uni korjaantui, kun ilma kulki. Poika jaksoi leikkiä.
      Älkää hyvät allergikkojen/atoopikkojen vanhemmat uskoko sokeasti- huom. sokeasti, jotain yhtä lääkäriä. Ottakaa selvää, seuratkaa lapsen oloja ja oireiluja.
      Muutaman kerran piti käyttää vanhempi saamassa spiralla keuhkoputket auki. Paikallisen tk vuodeosaston puolelle sai pyrkiä keskellä yötäkin. Kerran vieraassa kaupungissa oli lähellä ettei toista jätetty ilman hoitoa. Turvonnut koko poika, kynsi kauheasti ja olonsa oli jotain muuta kuin hyvä. Sanoin etten lähde lapsen kanssa enää mihinkään, kyllä akuutti allergiaoire joka on vakavampi, pitää hoitaa missä satutaan olemaan, aikaa ei välttämättä ole mennä muualle.

      Niin? Meillä pestiin kosteusvoiteella. Oikein öljyinen juttu kerää allergeeneja iholle ja kutka voi paheta. Ihon on tarkoitus olla niin, että rutikuiviuus pehmitetään mutiaan myöten. Joskus käsiä piti uittaa jodiliuksella, ennen rasvausta. Pitää nuoremmalta käsiä yön yli kääreissäkin.
      Vanhemmalla oli kutina kovaa, ja ompelin nurinpäin pidettäviin vaaleisiin puuvillayöasuihin vaavinsukat hihoihin, ja lahkeidensuihin tavan puuvillasukat, ei päässyt kynsimään.
      Meillä ei kevätkesästä kuivatettu ulkona mitään pyykkiä. Mankelointi tekee/silitys, pyykistä atoopikolle sopivaa.

      Molempi pojat on aikuiset. Osaavat hoitaa itsensä. Ainoa iso riesa oli että märkärupi tarttui herkästi atoopikolle. On muuten yksi kallis aine jota kokeiltiin. hyvä aine. Mutta se hinta... Helokinkukan siemenöljy, sisäisenä ja suoraan iholle.

      • kokenutkonkari

        Joku ei tykännyt, mutta näin meillä mentiin pääsääntöisesti. Ja atooppisella vauvalla on todennäköisimmin allergioita. Noin ainakin meillä... etenkin jos suvussa on puolin tai kumminkin puolin allergiaoireiluja. Meilläkin lasten isällä oli ja on, astma. Setä ihottumoi kesäisin. Itsellä on heinäkuulla silmäoireet ja ihottumat.
        Kun vanhempi oli pieni, toinen tulossa, kysyin lääkäriltä mikä % on mahis saada toinen atoopikko/allergikko, vastaukseksi sain 50%. toteutui? 100 %.

        Meillä kartettiin lisäaineita. Metsästä ja puutarhasta omia tuotteita. Mehut/hillot, nuoremmalle jopa vuohenmaitoa itseltä, sitä sieti paremmin.
        oma kotileipä. Omat juurekset.(joista osaa pojat ei ristiallergiajuttujen takia syöneet). Tein erilliset piirakat nuoremmalle, pitihän hänenkin saada. Aurinko... Syksyllä nuoremman iho oli oikein hyvässä kunnossa, yleensä- ja keväällä kun lehtipuut alkoi kukkia, homma levisi käsiin, liki, iho ihan repeili... ja vaikka minkä olisi tehnyt. Sairaalasta jossa potilashuoneen ikkunaa pidettiin koivun kukkiessa auki, vanhempi kotiutettiin kerran, kun eivät saaneet ihoa kuntoon.

        Atopia voi vanhemmiten muuttua. allergiataipumus ei sensijaan lähde minnekkään, mutta sen puuttuvan gammalinoleenihapon saanti vahvistaa ihoa. Atoopikon iho on ohut, kuiva, menettää koko ajan kosteutta, läpäisee allergeeneja helpommin, ja muuta, kuin normaali iho. just sen takia ihoa pitää hoitaa. ei ehkis millä vaan, vaan kuureina pahimmat ja muuten kosteuttaa etenkin pesun jälkeen. Aina!
        Ja se on eriasia kuin tehdä ihosta joku umpio, missä ei normaali tuuletus toimi.
        Pahassa atopiassa kutina on pirullista. vanhempi ainakin koivun siitepölyaikaan piti tapanaan leikkiä ulkonakin, ja kärsi siitä itse sitten joskus pahoin. Mutta? pitääkö lasta kieltää leikkimästä kauniina vienotuulisina kevätpäivinä, jos on tiedossa että lääkitys torppaa ikävimmät oirejutut. Ei. pitää lapsen saada olla lapsi, vaikka olisi allerginenkin, ja tottapa itse ilmaisee- näin minä ajattelin. Kerroin toki ettei ihan kukkivien puiden alla ole, eikä kerää norkkoja sisälle.
        Ulkoeteisessä vaatteet pois. pikasuihkua, ja tarpeenmukainen oirehoito, näin oltiin.

        Meidän muksut ei kaikille perhepäivähoitajille kelvanneet. Minua se rassasi. en voinut vieraiden eläinten pariin töihinkään viedä- etenkään kun kotia työiltoina tullessani toisella silmät vuoti kun pyyhälsin kiiruusti ohi pesulle.
        Niin, muuten vahvat voiteet oli lekuri määrännyt toiselle. Jopa 7 prosenttista, Locoid taisi olla. Atarax ei oikein ollut ok. Se esti pojan urheiluharrastusta, reaktioaika muuten vilkkaalla pojalla ei tatamilla riittänyt. ilman kys. ainetta ei törmäillyt lasioviin, ym. ja kisakuntokin oli normaali.

        Yksi juttu: lasta ei pidä estää harrastamasta vaikka ois mikä atopia, allergia. Jos joku huomauttelee ihosta, sanojalle voi kertoa. Pojilla oli muutama hyvä kaveri, jotka on yhä parhaita- ei heitä haitannut kun oppivat käsittämään, että joku ei nyt vaan voi ymmärtää. kouluikäinen osaa jo itse sanoa, pienempikin, mitä ei voi syödä.
        Meidän ainakin osasivat ilmaista kyllä jos jokin teki oireita.
        Miinustelijat, suosittelen kyllä... hoitamaan atoopikkoa allergista muutaman viikon. Kyllä minäkin opin aika monta jippoa. Ja etsinnöistä huolimatta lopullista parantavaa tietoa en ole löytänyt- Jos jollakulla on se, niin äkkiä rikastuu, ja viimeistään keväästä vanhempi poika vieläkin antaisi aika paljon kun kutkan saisi kurissa kestämään.


    • Atoopikkojen isä

      Unohtakaa kaikki kortisonipohjaiset rasvat ja viekää vauvanne hivenainelääkärille. Itse aikoinaan kummatkin lapset (nyt 26 ja 22) kärsivät atooppisesta ihosta ja kokeilimme aluksi kortisoneja. Ei mitään tehoja! Sitten vaimoni luki eräästä hivenainelääkäristä (muistaakseni hra Westermarck) joka teki uraauurtavaa tutkimusta atoopikoille, jonka oivallus perustui eräiden hivenaineiden tasapainottomuuteen. Jonotimme lääkärille 3 kuukautta ja sen jälkeen hän teki hivenainetestit ja määritteli 2 viikon hivenaine tehokuurin. Niin käsittämättömältä kuin se kuulostaakin niin iho parani silminnähden muutamassa viikossa ja sen jälkeen iho on ollut hyvä. Muistan vieläkin ne silloiset lääkkeet Esol, Efamol, Immuno-Zink - eli e- ja d-vitamiinia ja sinkkiä hänen tapauksessaan. Kerran kymmenen vuoden jälkeen oireet ilmenivät uudelleen ja parin viikon kuuri auttoi. Sen koomin ei ole tarvinnut kortisoneja käyttää. Nuoremmalla täysin sama kaava saman lääkärin ohjein. Lääkäri vastaanotti aikanaan Espoon Tapiolan lääkäriasemalla. Eiköhän nyt opit jo levinneet laajemminkin käyttöön. Älkää hyvät ihmiset käyttäkö kortisoneja pieniin lapsiin sillä ne ovat hirveitä myrkkyjä - kun oikea tapa on hoitaa, ei oireita, vaan syytä. Syynä iho-ongelmiin on hiventasapainon epäbalanssi.

    • Olen shamaani

      v Kortisonivoiteet eivät ole ainoa autuaaksi tekevä asia näissä iho ongelmissa.
      erinäiset entsyymijärjestelmän puutteet ovat yleensä syynä, ja niiden kuntoonsaattaminen tai kiertäminen voi ratkaista ongelman pysyvästi.Yleensä atoopikoilla on ongelmana linolihapon gammalinoleenihapoksi muuttavan entsyymin toimimattomuus.Toinen syy voi olla kalaperäisten omega 3 ryhmän rasvahappojen puutostila. Jos ongelma on linolihapon gammalinolihapoksi muuttavassa entsyymissä,ongelma ratkeaa pienellä gammalinolihappo lisällä eli isohelokkiöljyllä.
      Kalaperäisten omega 3 puutos taaskorjaantuu nauttimalla kyseistä rasvahappolajia sisältävää tuotette tai syömällä runsasti rasvaista kalaa.

    • Atoopikko jo pitkään

      Ainoa rasva, joka tehoaa minulla kaikkeen on vanha kunnon Tummeli.
      Paransi käsistäni ihottuman, johon lääkärien määräämät kortisonivoiteet eivät
      tehonneet, päinvastoin kortisoni kyllä poisti ihottuman, mutta ihoni oheni niin
      paljon, että kun käden laittoi nyrkkiin niin iho vain halkeili. Kortisonin laitto
      loppui siihen. Nyt lähes 10 vuoden jälkeen käsissäni ei ole ollut ihottumaa
      sen jälkeen kun aloitin tummelin käytön. Se on varmasti turvallinen tuote myös
      lapsille, käytetäänhän sitä oikeasti lypsyvoiteena. Pehmentää myös kovettumat jaloista, rasvaus ja sukat jalkaan, niin on aamulla uudet jalat. Suosittelen lämpimästi
      Tummelia, hintakaan ei ole este vain 6 e iso purkki.

      Kun ihottuma on parantunut, voi siirtyä jonkin tavallisen kuivan ihon rasvan käyttöön. Mutta muistutukseksi, atoopikko joutuu rasvaamaan ihonsa joka
      ikisen pesun jälkeen. Ruokavaliolla tai ns. lisäravinteilla ei ole mitään vaikutusta asiaan.

    • .........

      kokeile dr,hauchkan jääruoho tehovoidetta.itellä helpotti saman sarjan kasvovoiteella kutina kasvoista

    • Juujuu

      Ja mistähän mahtaa johtua, että atooppista ihottumaa on ollut ennen nykyaikaakin? Jos se kerta on vain nykyaikaisen rahanahneen lääketieteen ja hallituksen salaliittoa...

    • mm191

      Kutisevalle atooppiselle iholle teelusikallinen ruokasoodaa sekoitettuna perusvoiteeseen. Vaikuttaa ihon emäksisisyyteen ja tehoaa todella nopeasti....ja täysin turvallinen käyttää.

      • ????????

        Sooda on muuten tuhti emäs. Emäksiseksi sanotaan ainetta jonka ph on yli 10. mieto emäs taas on ph 8-9 korvilla. Jos ihon ph tasapainotetaan niin ph 5-6 ois sopivampi kuin mikään soodan ph, joka on käyttöliuoksena jotain ph 12, eli aikajytky rasvanpoistaja soodassa on kyseessä.
        ihmeellistä, ihmisen ihosta puuttuu rasvahappoja, ja sooda ottaisi loputkin... noinko atopia muka hoituu?


      • mm192
        ???????? kirjoitti:

        Sooda on muuten tuhti emäs. Emäksiseksi sanotaan ainetta jonka ph on yli 10. mieto emäs taas on ph 8-9 korvilla. Jos ihon ph tasapainotetaan niin ph 5-6 ois sopivampi kuin mikään soodan ph, joka on käyttöliuoksena jotain ph 12, eli aikajytky rasvanpoistaja soodassa on kyseessä.
        ihmeellistä, ihmisen ihosta puuttuu rasvahappoja, ja sooda ottaisi loputkin... noinko atopia muka hoituu?

        Kyllä mutta toimii! Kokeiltu...tämän artikkelin luettuani.
        http://ukkram09.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136433-ihottumat-ja-kortisonivoiteiden-teho


      • mm192
        mm192 kirjoitti:

        Kyllä mutta toimii! Kokeiltu...tämän artikkelin luettuani.
        http://ukkram09.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136433-ihottumat-ja-kortisonivoiteiden-teho

        Lisäys: tarkoitus lähinnä tällä hoitaa kutisevaa ihoa. Minulla ei iho kuivunut eli en kokenut, että olisi poistanut rasvaa iholtani. Ja jos hoitaisi ihoa ph 5-6 asteikolla, niin sehän on ihon oma ph (5,5)...Tässä tuloksia saadaan juuri sillä ph:n vaihdolla emäksiseksi.


    • sanny4

      Ja ihan vain tiedoksi. Puuvillaiset vaatteet käyttöön. Lääkärin neuvo 21v. takaa.

      • vielä...

        Juu, ja vaaleita. Hiukan kuluneet pehmeitä. Ja alimmaiset nurinpäin. Pyykinpesuaine herkän ihon.
        Ja se rasvaus- puhtaalle suihkun/kylvynkostealle kertapv, plus kuivimmat alueet kolmestikin päivään. atoopikon iho tykkää puhtaudesta, muttei tukkimisesta. unohtakaa vaseliinipohjaiset rasvat. Ihan apteekin perusvoiteet on hyviä- lekurit suosittelee usein liian "ohutta", hankkikaa astetta rasvaisempi.
        Ja yöksi se kortisonivoide, jos pakko kuuriluonteisena.

        Öisin jos atoopikon kutina on kovaa, syyllinen on vuoteessa. se voi olla lemmikinhilse. Pölyisyys, jopa akuankkojen tms. painovärit. Mikä tahansa jota esiintyy lapsen makkarissa ja jonka hiukkaset on vuoteessakin.


    • dgsdgsdg

      lääkäritäti käski rasvata vauvan jokapäivä kahteen kertaan. sanoin tuohon, että eikös se vain pahenna tilannetta jos oma iho tottuu siihen että sitä rasvaillaan jatkuvasti. (oma rasvantuotanto vähenee)... suuttui puheistani :P
      en kuitenkaan kuunnellut tädin ohjeita, vaan rasvasin vain pesujen jälkeen. pesuun käytin jotain baby eczema saippuaa iherbistä. kortisonia 0,5% vain jos oli näkyviä punaisia läikkiä.
      D-vitamiinin nostin 100mikrogrammaan päivässä. (nykysuositus on naurettavat 10mikrog./pv.... hohhoijjaa)
      ja kas. atopia hävisi!

    • allergiaa?

      Minun käsittääkseni varsinainen atopia on harvinaista vauvoilla. Oletko miettinyt, että kyse voi olla esim allergiasta? Yhdellä lapsistani puhkesi aika ikävä taiveihottuma (näytti atopialta). Syyksi osoittautui kala, jota hän sai päiväkodissa ehkä noin kerran viikossa. Hän ei sietänyt edes kalaöljyä. Kun kala ja kalaöljyt jätettiin pois niin ihottumat paranivat. 3-4 vuoden iässä hän saattoi alkaa jälleen syödä kalaa. Kuopukseni saa atopian näköistä taiveihottumaa (leviää muuallekin kyllä kuin taipeisiin) ilmeisesti myös ruoka-aineallergiasta. Ihottuma alkoi kun hän sai ensimmäisiä kertoja kaurapuuroa. Nyt hän on viljattomalla ruokavaliolla ja ihottumaa ei enää ole paljonkaan.
      Kortisoni ohentaa ihoa pysyvästi. Pyrkisin siitä pois niin paljon kuin mahdollista. Apteekissa on mm. Uriage Xemose -voide on muistaakseni hyvä. Samoin muistaakseni Roche-Posay Lipikar AP . Nämä ovat atooppisen ihon voiteita.
      Lapsille voi antaa myös hyviä öljyjä kuten mustaherukkaöljyä joka ehkäisee atopiaa.
      Minä en tuudittautuisi atopia-diagnoosiin vaan etsisin syyn ihottumalle. Todennäköisesti se sieltä ruokavaliosta löytyy.

    • Entinenatoopikko

      Moikka. Vieläkö on ihottumaa lapsella? Taitaa olla jo kohta 3v? Soita jos haluat vinkin mikä meillä auttoi. En jaksa tähän kirjoitella...pitkä tarina. Pinnalliset varsinkin kortisonipitoiset rasvat olivat hyödyttömiä kaiken lisäksi ei kovin terveellisiä.
      T. Janne 045-1178130

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1666
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      732
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe