Tämä toimii: Acne.org - the regimen

Eliisa

Aloin etsiä parannusta akneen netistä. Kaikkialla törmäsin acne.org -yhteisön the regimen -nimiseen hoitoon. Tämä hoito lupaa parantaa aknesi, ja se myös tekee sen. Ilman "uutuustuotteiden" markkinointia.

Linkkaan alle sivun, jossa hoito ja tarvittavat tuotteet (saa ilman reseptiä apteekista) kerrotaan; sivulla on myös erittäin tärkeät ohjeet.

Sivusto on englanninkielinen, joten laitan tähän suomenkielisen listan tuotteista:

- basiron ac 5% -voide (apteekista ilman reseptiä); basironin vaikuttava lääkeaine on benzoyl peroxide; acne.orgin sivustolla kehotetaan ostamaan 2,5% voide, mutta suomesta sillä vahvuudella voidetta ei saa, sivustolla sanotaan kuitenkin, että tämä 5% vahvuuskin käy

- hellävarainen, ei-kuivattava puhdistusvaahto; itse käytän Louis Widmerin Lipo sol moussea (apteekista), mutta muukin vastaava käy

- kevyt kosteusvoide; itse käytän Louis Widmerin tehokosteuttaja uv6:a (apteekista), mutta muukin vastaava käy

Perehdy kunnolla linkissä olevan Acne.org -sivuston ohjeisiin, kuten tuotteiden järjestys, hellävaraisuus ja vaikutusajat, ja aloita sitten regimen-hoito. Ei maksa paljoa ja hyvä tulos on likipitäen taattu. Tee täsmälleen kuten ohjeissa neuvotaan.

46

3265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eliisa
    • oouu

      Wow! Selailin noita käyttäjäkokemuksia joissa oli mm. ennen/jälkeen kuvia ja vakuutuin täysin!

      Mutta eihän tuo silloin ole täysin sama Regimen hoito jos käyttää eri tuotteita korvatakseen ne oikeasti hoitoon kuuluvat tuotteet jotka pitäisi tilata noiden sivujen kautta.. http://store.acne.org/kits/regimen-kit-1-2-months-supply

    • Aion kokeilla

      Videossa neuvottiin että benzoyl peroxiden (5-15min jälkeen) päälle laitetaan kosteusvoide. Voiko Basiron voiteen päälle laittaa kosteusvoide? Ja sitä benzoyl peroxidea ei siis pestä pois ennen kosteutusta?

      • Eliisa

        Basironin päälle laitetaan kevyt kosteusvoide, kun basiron on kokonaan imeytynyt. Basironia ei siis pestä pois.

        Kuten acne.orgin hoito-ohjeessa neuvotaan, on tosi tärkeää, että kaikki tuotteet levitetään hyvin hellästi. Itsekin siis vain pehmeästi puhtain käsin painelen kosteusvoiteen kasvoille ja kaulalle basironin imeydyttyä. Ja silmänympärysihoa on basironia käytettäessä varottava.

        Oon itse nyt pari viikkoa ollut tällä hoidolla, ja alku vaikuttaa tosi lupaavalta! Käytännössä finnejä ei ole. Tasaisella iholla meikkikin näyttää niin paljon paremmalta.

        Sivustolla painotetaan sitäkin, että ne ihan lopulliset tulokset näkyy vasta kuukausien hoidon jatkamisen päästä. Moni luulee, että basironin kaltaisen paikallishoidon tulokset joko näkyvät heti tai sitten voide on tehoton, jos tuloksia ei heti näy... Acne.org sanoo kliinisten kokemusten pohjalta päinvastaista: benzoyl peroxiden (basiron) kanssa hoidon on oltava pitkäaikaista, tarkkaa ja maltillista, niin tuloksia tulee.


      • muistutusss

        Hei muista sitten ettet sekota sitä basiron voidetta ja basiron washia, joka on puhdistusaine! Se basiron wash siis pestään pois, mutta voide jätetää naamaa! ;)


    • Huahuanita

      Mäkin kiinnostuin sen verran että pakko kokeilla. :-) Kävin just ostamassa sen basiron voiteen ja se kassatäti kattoi vähän sillain että mitä mä muka sillä teen. Mulla ei siis ole varsinaisesti aknea, mutta muutamia ongelma kohtia kasvoissa kyllä on, vaikkeivät ehkä niin huomattavia olekaan.
      Puhdistuksena käytän Erisan rauhoittava puhdistusemulsio (vai pitäisikö olla nimenomaan puhdistusVAAHTO?) ja kosteusvoiteena mulla on Erisan 24h ravitseva kasvovoide.

      Eliisa! Levitätkö basironia koko kasvoille vai pelkästään tiettyihin ongelmakohtiin? Ja ilmenikö ensimmäisten viikkojen aikana punoitusta tai muita haittavaikutuksia?

      Itse vain vähän epäilen levittää basironia koko kasvoille. Ongelma kohtia mulla on mm. otsa, posket, nenä ja leuka. Eli toisinsanoen koko kasvot :D Ja kai se olis paras hoitaa kaikki samaan aikaan eikä niin että ensin hoitaa otsan, sitten 3kk jälkeen nenä jnejne.

      • Eliisa

        Varmaan toi Erisan-puhdistusemulsiokin käy. Vaahtomainen puhdistusaine on sen takia vaan erityisen hyvää, että sitä on helppo levittää ilman hieromista eli tosi hellävaroen.

        Mulla finnejä tulee lähinnä poskiin, leukaperiin ja leuan alle. Levitän basironia näille alueille kunnolla eli laakealle pinta-alalle. En siis turhaan levitä esim. otsaan ja nenään ym. En kyllä tiedä, mitä acne.orgin väki tähän rajatuille alueille levittämiseen sanoisi, mutta ainakin olen tälläkin metodilla saanut hyviä tuloksia jo nyt. Olennaista kai on, ettei levitä pelkästään valikoidusti finnin kohdalle, vaan koko ongelma-alueelle kunnolla. Tuollaisesta "pieni määrä vain finnin päälle" -menetelmästä ei ole mitään hyötyä (aiemmin tein niin basironin kanssa...). Ja joo, samaan aikaan kaikki ongelma-alueet hoidetaan.

        Mulla on niin öljyinen iho, ettei mulle pientä pintakuivuutta ja minimaalista ihon nahan hilseilyä lukuunottamatta ole tullut edes näiden ekojen viikkojen aikana sen kummempia haittavaikutuksia. Tässäkin auttaa se, että basironin imeydyttyä laittaa päälle sen kosteusvoiteen.


    • Huahuanita

      Ok. Tulen seuraavien viikkojen aikana kertomaan miten tämä hoito on vaikuttanut mun ihoon. Mikäli pystyn kärsivällisesti vain jatkamaan tätä vaikka kuinka näyttäisi toivottomalta. Yleensä aina on kärsivällisyys loppunut kesken joidenkin tuotteidenkin käytössä ja vähän kaikessa mitä ihonhoitoon liittyy.

      Odotukset on kyllä korkealla tämän suhteen, mutta aika näyttää! Ja toivottavasti kärsivällisyyteni palkitaan. :) Eniten toivon että ihonsävy (ja pinta) tasoittuisi ja punoitus vähän häviäisi, olisin enemmän kuin tyytyväinen. :-)

    • Huahuanita

      Oon nyt yhteensä vasta 5 kertaa (2-3pv) ihoani kyseisen ohjeen mukaan ja iho on alkanut vähän hilseilemään ja olisi tosi kuiva ellen laittaisi aina kosteusvoidetta päälle. Lisäksi ihoa hieman kirvelee, mutta basironin ja varsinkin kosteusvoiteen levitettyäni ihoa kirvelee hetken todella paljon ja tuntuu kuin iho olisi auringon polttama. Myös iho on alkanut punoittamaan aiempaa enemmän. Ja päivän aikana kyllä tuntuu naamassa vähän kireähkö ja ehkä likainenkin tunne. Kun haluaisi vain suoraan sanottuna repiä ihosta kaikki se kuiva hilse pois :D Mutta huh, jos tämä on vasta alkua niin mitähän iho sanoo ensiviikolla kun on kokonainen viikko kulunut.

      Mutta tämä taitaa olla ihan normaalia ja kuuluu asiaan varsinkin ensimmäisen 2viikon aikana että toi iho tottuu ja basiron "löytää" oman paikkansa ihossani..
      Ja jos tämänhetkisestä tilanteesta täytyy jotain positiivista sanoa niin ainakin kaikki pienet epäpuhtaudet alkavat kuivua pois!

      Aion kuitenkin todennäköisesti vaihtaa sen puhdistusemulsion vaahtoon koska se on huomattavasti helpompi virutella vedellä pois. Kaapissa kyllä on ennestään erisanin puhdistusvaahto mutta se on syväpuhdistava enkä tiedä onko se huono tähän. Pitää ostaa jokin hellävaraisempi vaahto. :)

      Sitten sellainen mua nyt mietityttää kun tuolla sivulla ei kettottu (en ainakaan löytänyt) mitään varoituksia esim. auringonsäteily, onkohan sillä jotain haittaa tämän hoidon aikana tähän aikaan vuodesta? Ja toinen juttu on sauna, kannattaako välttää kuumia löylyjä? Tai vaikka saunoisinkin laittaisin jonkun kylmän pyyhkeen tms. kasvoille siksi aikaa.

      Tulipas paljon asiaa yhteen viestiin :D

      • Eliisa

        Toi ihon reagointi hoidon alussa on normaalia ja siksi kannattaakin aloittaa varovasti.

        Kesäaikaan varmaan runsaasta auringonsäteilystä onkin jotain pientä haittaa, mutten usko, että tähän vuodenaikaan siitä auringosta tarvitsee olla huolissaan... Ja jos Acne.org -sivustolla ei oo auringonsäteilyn vaikutuksista mitään mainittu (en itsekään ole huomannut), niin ei siitä varmaan varsinaista haittaa ole.

        Toi kylmä kostea pyyhe kasvoille saunomisen ajaksi kuulostaa hyvältä. Kuumuushan saattaa ärsyttää ihoa tämän hoidon aikana, sen takia sivustolla muistaakseni suositeltiinkin kasvojenpesussa käyttämään haaleaa vettä. Joten ei tarvitse löylyistä varmaankaan luopua :)


    • heissuliveii

      Hei! Itselläni onkin jo tuo basiron, olen käyttänyt sitä noin kaksi viikkoa, mutta finnejä edelleen tupsahtelee, myös sellaisia isoja ja kipeitä :( tuntuu että kaikilla muilla jo ensimmäisinä päivinä ne häviävät ja iho parantuu huomattavasti. Voisiko johtua esim. Vääränlaisesta puhdistusaineesta? Minulla on sellainen Garnier pure active. Kosteusvoide on apteekista saatu humektan. Minulla ei ole paljoakaan sivuoireita. Mitä nyt naama tuntuu hieman tiukalta välillä.
      Ja tiedätkö auttaako tuo basiron akne arpiin? Olen niin surkea englannissa, etten saa sitä tuolta sivustolta selville :(

    • Bazzlightron

      Olen tässä itse kolme päivää tehnyt noiden ohjeiden mukaan. tosin tuo hellävaraisuus pestessä on hieman lipsunut, mutta olen välttänyt hankaamista. Käytän pesuun afrikan mustaa saippuaa (iherbistä ostettu) ja kosteutukseen humektania. tuloksena sanon että yksittäiset finnit leuasta ovat kuivumassa pois ja nenästä on hävinnyt mustapäät. otsassa vielä havaittavissa muhkuraa ja muutenki naamaa kiristää kuivuuden takia. tämä kuulunee asiaan. todellakin juuri tuo polttelu on inhaa mutta koitan kestää, lisäilen humektania välillä pieniä määriä. taidan pysyä basironissa pienessä määrässä (sormen pään kokoisessa) annoksessa vielä pari viikkoa. on se kuitenkin niin tujua.

      palailen viikon päästä asiaan.

    • Huahuanita

      Nyt on viikko kulunut! :-) Iho vieläkin punoittaa aika huomattavasti, kiristää ja koko kasvot hilseilevät nyt kauttaaltaan oikein kunnolla.
      Aluksi järkytyin miten punainen naama tuosta aiheutuu ja mietin miten kehtaan mennä vähään aikaan ihmisten ilmoille, ajattelin jopa keskeyttää tai pitää muutaman väli päivän hoidosta. Mutta nyt en enään koe ihon punoitusta niin häiritsevänä. Itseasiassa iho näyttää aika hyvältä, ehkä jokseenkin ruskettuneeltakin ja punoitus on tasaisesti koko kasvoilla.

      Oon huomannut jo joitakin muutoksiakin ihossa, otsan ja silmien välisen ihon näpyt on totaalisesti kadonneet ja otsa tuntuu ja näyttää ihanan mattapintaiselta :) Myös leukaperien ihonalaiset näpyt on alkaneet lähteä. Tiedä sitten onko vain sattumaa. Nenän ja poskien alueelta vielä lähtee kokoajan kuivaa talia(??) tai jotain valkoista kuivunutta mönjää mitä sieltä ihohuokosista nyt lähteekään. :D

      Tällähetkellä inhottavinta on naaman pinta, joka tuntuu kokoajan todella tahmaiselta ja rasvaiselta sitä koskettaessani, tosin mun ei edes tee mieli koskea kasvoja tästä syystä. Onko muilla näin? Vai käytänkö itse vain turhan paljon kosteusvoidetta? (sekoitan myös muutaman tipan jojobaöljyä kosteusvoiteeseen)

      Ja alkaakohan tuo ihon hilseily loppua ajan kanssa vai onko se loputonta ihon kuoriutumista aina niin kauan kun basironia käyttää?

      • Huahuanita

        Kirjoitan tähän väliin taas kun oon tällähetkellä tosi innoissani mun ihon kunnosta! :) Näin parin päivän jälkeen tohon edelliseen kirjoitukseeni lisäten ihon hilseily on yllättäen hellittänyt, naama ei enään punoita ja hoksasin itse että käytin turhan paljon kosteusvoidetta. Eikä naama enään kaipaakaan niin hirveästi kosteutusta niin kuin alku päivinä. Huomasin myös tämän päivän aikana että kasvojen, eritoten poskien punakkuus jota mulla oli ennen tämän hoidon aloittamista on myös hävinnyt ja ihonsävy on tasainen!!! Plus ihohuokoset pienentyneet. Uskomatonta :-) Äitikin on sanonut että mun iho näyttää jo paremmalta, ja vieläpä luuli että mulla oli meikkivoidetta mutta eipä ollut.

        Aion ehkä viikon päästä pistää ennen/jälkeen kuvaa 2vkon ajalta niin näette eron :-)


    • voisiko joku auttaa

      Moikka! Ostin tuon acne.org tuote pakkauksen ja minulle jäi vähän epäselkeäksi että pitääkö sen 2 tuotteen päälle laittaa se 3 vaihe (siis se voide) ja saako sit noitte voiteiden päälle laittaa meikkivoidetta ? :/

      • Huahuanita

        Jos tarkotat 2 tuotteella sitä benzoyl peroxidea ja 3 tuotteella kosteusvoidetta niin joo. :) Itse en ole laittanu meikkivoidetta, mutta ei kai siitä ole tuolla mainittukaan mitään. Mut sitten se ihon peseminen saattaa noihin hoito-ohjeisiin nähden olla liian "rankkaa" kun on meikkivoiteetkin naamassa ja pitää kauemmin pestä naamaa. Mut olis se varmasti suotavampaa että ei laittais meikkivoidetta, varsinkaan siinä vaiheessa kun/jos iho alkaa hilseileen jne.


      • Huahuanita
        Huahuanita kirjoitti:

        Jos tarkotat 2 tuotteella sitä benzoyl peroxidea ja 3 tuotteella kosteusvoidetta niin joo. :) Itse en ole laittanu meikkivoidetta, mutta ei kai siitä ole tuolla mainittukaan mitään. Mut sitten se ihon peseminen saattaa noihin hoito-ohjeisiin nähden olla liian "rankkaa" kun on meikkivoiteetkin naamassa ja pitää kauemmin pestä naamaa. Mut olis se varmasti suotavampaa että ei laittais meikkivoidetta, varsinkaan siinä vaiheessa kun/jos iho alkaa hilseileen jne.

        Nyt 2 viikkoa kulunut. Oon niin pirun yllättynyt tähän astisista tuloksista.

        Tässä kuvia jotka puhuvat puolestaan! :-)
        http://www.acne.org/messageboard/gallery/album/13408-2-weeks-results/

        Vaikka tulokset on noinkin hyviä niin aion silti jatkaa tätä :) Koitin lisätä basironin määrää enemmän, mutta basironin imeydyttyä naama on aivan kuolleen värinen kun se jättää ihoon sellaisen valkoisen "kalvon" ja levityksestä jää vähän valkoisia raitojakin. Ja sehän näyttää vielä kamalammalta kuin punainen naama ;D Että taidan pysyä siinä sormenpään kokoisessa määrässä tuon basironin kanssa.

        Toisaalta mietin sitäkin onko mun välttämätöntä hoitaa ihoa tämän mukaan joka päivä ja aamuin illoin nyt kun iho näyttääkin jo paljon paremmalta. Mutta olen päässyt jo alkuun ja en välttämättä edes viitsisi harventaa hoitoa kun tämä on tosiaankin hyvin toimiva juttu! :)


    • Bazzlightron

      2½viikkoa kulunut ja hyvältä näyttää :) iho paikoittain kuivunut vieläkin, varsinkin poskipäistä ja leuasta. Mutta tuo ei niinkään erotu kun käyttää kosteuttavaa meikkivoidetta. itse käytän mineraalimeikkejä. Mustapäät ovat hävinneet nenästä ja pienet näpyt kadonneet. eipä niitä finnejäkään enää ilmene. Väri on vielä toistaiseksi hieman epätasainen/punainen mutta ei enää rasvoitu yltiömäisesti.
      jatkan tämän käyttöä. psyn myös tuossa sormen pään kokoisessa annoksessa.

    • 3+1

      Jos puhutte samasta Basironista kuin apteekissa myydään, niin sen teho häipyy jossain vaiheessa. Näin kävi minulle.

      • Huahuanita

        No just. :/ Ei tietysti tullut yhtään yllätyksenä tuo tieto.

        Miten kauan itse ehdit käyttää basiron voidetta kun teho alkoi loppua ja miten se ilmeni? Alkoiko iho mennä samaan kuntoon kuin ennen basironin käyttöä?
        Voisikohan se olla yksilöllistä että joillakin se teho vain katoaa ajan myötä?

        Ei hittolainen jos tämä regimen systeemi onkin vain väliaikainen helpotus :( Ja jos ne kaikki pikku näpyt tulee takas niin voi p. Ehdin jo innostua niin että tämä hoito auttaisi hamaan tulevaisuuteen asti. Voisikohan sen tehokkuuden säilyttää siten että käyttäisi basironia vaikka kerran viikossa tai ihan vaan silloin tällöin sellaisena parin viikon kuurina... Toivottavasti en nyt rupea vainoharhaisesti luulemaan että toi tehokkuus olisi loppunut :D

        Mutta totta se on että kaikki loppuu aikanaan ja varmasti myös basironin teho. :/


      • 3+1
        Huahuanita kirjoitti:

        No just. :/ Ei tietysti tullut yhtään yllätyksenä tuo tieto.

        Miten kauan itse ehdit käyttää basiron voidetta kun teho alkoi loppua ja miten se ilmeni? Alkoiko iho mennä samaan kuntoon kuin ennen basironin käyttöä?
        Voisikohan se olla yksilöllistä että joillakin se teho vain katoaa ajan myötä?

        Ei hittolainen jos tämä regimen systeemi onkin vain väliaikainen helpotus :( Ja jos ne kaikki pikku näpyt tulee takas niin voi p. Ehdin jo innostua niin että tämä hoito auttaisi hamaan tulevaisuuteen asti. Voisikohan sen tehokkuuden säilyttää siten että käyttäisi basironia vaikka kerran viikossa tai ihan vaan silloin tällöin sellaisena parin viikon kuurina... Toivottavasti en nyt rupea vainoharhaisesti luulemaan että toi tehokkuus olisi loppunut :D

        Mutta totta se on että kaikki loppuu aikanaan ja varmasti myös basironin teho. :/

        Kyllä siinä n.kuukausi meni, kun huomasi yhtäkkiä, ettei se enää vaikuttanut ja finnejä alkoi vain tulemaan lisää. Onhan se yleensäkkin kaikissa voiteissa, että vaikutus loppuu, kun kauan käyttää.

        Yksilöllistä tietenkin kaikki on, Toivottavasti sinulle käy parempi tuuri. Ei tätä helvettiä toivo kenellekkään.

        Niin,ehkä kannattaa välillä pitää vähän taukoa sen voiteen kanssa. Tsemppiä.


      • flingggg
        3+1 kirjoitti:

        Kyllä siinä n.kuukausi meni, kun huomasi yhtäkkiä, ettei se enää vaikuttanut ja finnejä alkoi vain tulemaan lisää. Onhan se yleensäkkin kaikissa voiteissa, että vaikutus loppuu, kun kauan käyttää.

        Yksilöllistä tietenkin kaikki on, Toivottavasti sinulle käy parempi tuuri. Ei tätä helvettiä toivo kenellekkään.

        Niin,ehkä kannattaa välillä pitää vähän taukoa sen voiteen kanssa. Tsemppiä.

        Heh, äläpä pelottele. Acne.orgin regimen-menetelmää ovat tuhannet ihmiset raportoidusti käyttäneet ainakin jo kymmenen vuotta eikä vaikutus ole lakannut, vaan käyttäjät ovat pysyneet finnittöminä.

        Tsekkaapa kyseisen sivuston 'user reviews' osastoa, käyttäjien kertomuksia hoitomenetelmästä kuvat.

        Basironin teho saattaakin loppua, en tiedä. Mutta the regimen-hoitomuodon teho ei lopu. Nämä ovat kaksi eri asiaa.


      • rsdfghjk
        Huahuanita kirjoitti:

        No just. :/ Ei tietysti tullut yhtään yllätyksenä tuo tieto.

        Miten kauan itse ehdit käyttää basiron voidetta kun teho alkoi loppua ja miten se ilmeni? Alkoiko iho mennä samaan kuntoon kuin ennen basironin käyttöä?
        Voisikohan se olla yksilöllistä että joillakin se teho vain katoaa ajan myötä?

        Ei hittolainen jos tämä regimen systeemi onkin vain väliaikainen helpotus :( Ja jos ne kaikki pikku näpyt tulee takas niin voi p. Ehdin jo innostua niin että tämä hoito auttaisi hamaan tulevaisuuteen asti. Voisikohan sen tehokkuuden säilyttää siten että käyttäisi basironia vaikka kerran viikossa tai ihan vaan silloin tällöin sellaisena parin viikon kuurina... Toivottavasti en nyt rupea vainoharhaisesti luulemaan että toi tehokkuus olisi loppunut :D

        Mutta totta se on että kaikki loppuu aikanaan ja varmasti myös basironin teho. :/

        No mun tietääkseni ainakin tolla acne.org -foorumilla on moniakin tyyppejä, joilla tuo regimen on toiminut hyvin vuosia. Eikös sen sivun perustaja nimenomaan itse "parantanut" aknensa tuolla tavalla? Itse luulen, että teho säilyy, mutta voi olla esim. että voiteen määrää joutuu lisäämään jossain vaiheessa.

        En ole itse kokeillut vielä tuota basironia, mutta harkitsen kun muut keinot eivät tunnu tepsivän. Toistaiseksi olen halunnut välttää suurta määrää kuivattavaa aknevoidetta päivittäin, mutta varmaan hyödyt ovat suurempia kuin haitat.


      • 10+56
        rsdfghjk kirjoitti:

        No mun tietääkseni ainakin tolla acne.org -foorumilla on moniakin tyyppejä, joilla tuo regimen on toiminut hyvin vuosia. Eikös sen sivun perustaja nimenomaan itse "parantanut" aknensa tuolla tavalla? Itse luulen, että teho säilyy, mutta voi olla esim. että voiteen määrää joutuu lisäämään jossain vaiheessa.

        En ole itse kokeillut vielä tuota basironia, mutta harkitsen kun muut keinot eivät tunnu tepsivän. Toistaiseksi olen halunnut välttää suurta määrää kuivattavaa aknevoidetta päivittäin, mutta varmaan hyödyt ovat suurempia kuin haitat.

        Kyllähän sitä kehutaan, että saadaan myytyä!!!!


    • Kysymys!

      Hei, sopiiko tuon basironin tilalle epiduo? Sitä sattuisi juuri olemaan. Ainakin siinä olisi tuota bentsoyyliperoksidia juuri tuo 2.5 % määrä.

      • toimiihyvin

        Toimii paljon paremmin kuin pelkkä basiron! Poistaa mustapäitä tehokkaammin.


    • Eliisa .

      Olen käyttänyt säännöllisesti ja ohjeen mukaan regimeniä nyt kaksi kuukautta. Tulos: finnejä ei ole yhtään :)

      Olen tosi tyytyväinen, että päätin tätä hoitoa vielä kokeilla. En olisi uskonut, että mikään minua voisi auttaa. Suun kautta otettavia lääkkeitä en ole halunnut kokeilla.

      Minulla on ollut ns. hormonifinnejä, eli niitä, jotka syntyvät ihon sisällä, kestävät kauan ja pahimmassa tapauksessa jättävät arven. Niitä ei ole enää tullut.

      Juuri ennen kuin olin regimen-hoidon "löytänyt", olin ehtinyt ostaa apteekista ilman reseptiä saatavaa Wicnelact-liuosta. Silloin tällöin olen sitäkin levitellyt niille alueille, joihin minulla finnejä on ollut taipumusta saada, joten en tiedä, onko sillä ollut oma osuutensa akneni parantumiseen. Ehkä onkin. En ole uskaltanut tehdä muutoksia hoitokokonaisuudessani (säännöllisesti regimen, silloin tällöin wicnelact), koska pelkään, että pienikin muutos saattaa tuhota hyvän hoitotuloksen. Olen ehkä hieman neuroottinen tämän asian kanssa :D

      Akneni parantuminen tällä menetelmällä on ollut minulla vuoden 2013 paras asia! En ikinä olisi uskonut, että vihdoin tänä vuonna pääsen aknesta eroon.

    • 4+19

      Hei Eliisa ja kiitos että linkitit tämän! Löysin acne.orgin regimenin tämän vuoden alussa ja se on todella toiminut. Eliisa, liittyen mainitsemaasi hoitokokonaisuuden muutokseen:

      Kaksi kertaa tänä aikana apteekkari on saanut ylipuhuttua minut siirtymään "hellävaraisempiin, iholleni sopivampiin tuotteisiin". Ihoni on ollut niin hyvässä kunnossa silloin, että apteekkari tulkitsi minun käyttävän liian vahvaa ja kuivattavaa aknevoidetta, koska aknea minulla ei ollut oikein nimeksikään. (Alunperin olin mennyt apteekkiin hakemaan 2,5% vahvuista benzonyl peroxide voidetta, kun en ollut uskoakseni ettei sitä löydy suomesta...)

      Ekalla kerralla käytin apteekkarin suosittelemaa epäpuhtaalle iholle tarkoitettua hoitosarjaa pari viikkoa, toisella kerralla kuukauden. Molemmilla kerroilla ihoni räjähti ihan kamalaan kuntoon, vaivalla saatu hoitotulos täysin pilalla! Edellisen kuukauden kokeilun jälkeen meni 2,5 kuukautta regimeniä, ennen kuin ihoni palautui jälleen hyvään kuntoonsa! Mutta auttoi, vaikka akneni oli kamalammassa kunnossa kuin koskaan. Eli et ole neuroottinen turhaan Eliisa :D Näiden kokeilujen jälkeen minua ei kyllä saa luopumaan regimenistä.

      Nyt ihoni on taas ihan hyvässä kunnossa, kiitos regimenin. Olen lisännyt siihen vain yhden asian - käytän kasvovetenä hunajaomenaviinietikkaa, tiedän että se kuulostaa tosi typerältä, mutta se jostain syystä auttaa minulle. Otan sitä vanulappuun ja laitan kasvoille sellaisenaan, se kyllä tuoksuu kamalalta ja kuulostaa yhdeltä humpuukihommalta, mutta jaan sen jos siitä on apua jollekin toisellekin... sekin auttoi clearaamaan ihoani edellisen kokeilun jälkeen: ihoni pinta oli epätasainen. Kun käytin parin päivän ajan hunajaomenaviinietikkaa, minun ihoni epätasaisuus muuttui kamalaksi rykelmäksi valkopäitä... ja kun ne kolmen-viiden päivän sisällä ovat lähteneet itsekseen, uusia ei ole enää tullut ja ihoni pinta on taas tasainen, ihan kuin sitä kamalaa hoitosarja-kokeilua ei koskaan olisi tapahtunutkaan... http://www.acne.org/vinegar-as-a-topical-reviews-30/
      MUTTA ennen kaikkea suosittelen tuota the regimeniä... se toimi minun kohdallani myös! Jaoin tuon hunajaomenaviinietikankin nyt sen takia, että käytän sitä myös ja se on myös auttanut. Regimenistä en enää luovu, en päiväksikään... Roaccutan kokeiltu myös, mutta tulokset olivat vain tilapäisiä! Regimen ollut käytössä 2013 helmikuusta asti ja edelleen tehoaa!

    • Huahuanita

      Käytin tuota regimeniä säännöllisesti vain 3 viikkoa jonka jälkeen aloin vähentämään kun iho oli jo 2 viikonkin aikana mennyt niin hyvään kuntoon (aiemmassa viestissäni kuvalinkki). Alunperin mun oli tarkoitus käyttää tuota säännöllisesti vähintään sen 3kk.
      Nyt viimeisten viikkojen aikana olen jättänyt basironin kokonaan pois ja puhdistanut ihoni aamuin illoin vain erisanin puhdistusgeelillä ja tarvittaessa käytän kosteusvoidetta mutta harvemmin. Ja ihoni on kyllä pysynyt sileänä ja paremmassa kunnossa kuin koskaan ikinä! :) Ja huomaan olevani huimasti itsevarmempi nykyään.

      Olen huomannut että mitä hellävaraisempi puhdistus sen paremmassa kunnossa ihoni pysyy. Esim. ennen regimeniä käytin syväpuhdistavia ja epäpuhtaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita eikä niistä ollut mitään hyötyä ja yhdessä vaiheessa iho oli tosi kamalassa kunnossa tod.näk. juuri liian voimakkaasta puhdistuksesta.
      Finnejä tulee enään silloin tällöin harvakseltaan mutta se ei haittaa yhtään. Laitan tarvittaessa finnin päälle yöksi pienesti basironia ja se auttaa aika hyvin.
      Kunhan ei vaan tule niitä pikku näppyjä jotka tekee ihosta epätasaisen, eikä ole tullut.

      Hyvää joulua teille! :)

    • anri

      Heips.

      Aloitin the regimenin noilla täältä löytyneillä Louis Widmerin tuotteilla basironin lisäksi. Heti kärkeen on kuitenkin kysyttävä, että onko olemassa edullisempia tuotteita tiedossa, kun pitkällä aikavälillä nämä tulevat kyllä maksamaan ihan kiitettävästi (eipä sillä, mielelläni maksan kun näitä tuloksia katselee). En tiedä kosmetiikasta tasan mitään, joten en tiedä oikein että mistä tuollaisia puhdistusvaahtoja tai kosteusvoiteita lähtisi edes hakemaan.

    • umpiluuta

      Voih..Enkunkieli on nii huono, että taitaa jäädä tilaamatta. :( Ymmärsin vaan sanan sieltä täältä, mutta tuo tärkein eli maksujuttu, niin jäi epäselväks huonon kielipään takia.

      • Huahuanita

        Hei :-) Ei välttämättä tarvitse tilata mitään. Sen voi ihan hyvin korvata suomesta saatavillakin perustuotteilla jotka ajavat saman asian. Pääasia tässä regimenissä on kuitenkin hellävaraisuus. Aloitus viestissä on listattu suomenkielelle tuotteet jota tarvitset. :)


    • anri

      menin lyömään naamaan sellaista apteekin perusvoidetta ja nyt naama on punainen ja äärettömän kosketusherkkä - aivan kuin iho olisi palanut ilkeästi. Apteekin täti ylipuhui, mutta kerrastapa opein. Nyt on ulkomailta tilattu muutama uusi rasva ja niitä kokeilen kyllä nyt huomattavasti pienemmälle alueelle. Ilmoittelen sitten jos joku toimii.

    • 11+12

      Käytättekö tota hoitoa ympäri vuoden? Miten aurinko, kuumuus ja ylipäänsä koko kesä sitten vaikuttaa ton hoidon kanssa?

    • Eliisa .

      Jee! Tämä ketju on vilkastunut :) Minulla on regimenin aloittamisesta kulunut nyt jo monta kuukautta ja on sanottava, että yhä vain olen tyytyväisempi tuloksiin. Ei siis todellakaan ole mistään tilapäisvaikutuksesta kysymys.

      Kertokaa hyvät ihmiset kaikkialla tästä aknenhoidon läpimurrosta (joka oikeasti on jo vuosikausia ollut olemassa, vaikka itse siitä kuulin vasta viime syksynä). On paljon sellaisia akneongelmaisia, jotka eivät usko enää mihinkään parannuskeinoon, josta kuulevat. Oikein ahdistaa se, että jotkut saattavat kyynisesti torjua The Regimenin ilman, että edes kokeilevat... Vaikka se lähes varmasti olisi ihonhoidollisesti akneongelmaisen elämän paras ratkaisu.

      Tuosta kesän ja auringonporotuksen tulosta... En ole vielä ottanut selvää, tulisiko joatin varotoimenpiteitä sen kanssa tehdä. Olen ollut siinä käsityksessä, että basiron ja aurinko eivät ole paras mahdollinen yhdistelmä. Toisaalta minulla pahimmat aknealueet ovat leuan alla eli vähän niin kuin varjossa. En aio keskeyttää regimeniä kesäksi, mutta kenties laitan sitä pienemmän määrän poskiin, ja runsaasti uv/b-suojalla varustettua kosteusvoidetta päälle. Käytän myös päivittäin meikkiä, joten sekin antaa suojaa. Aurinkoa en ota basironin kanssa, en ottaisi kyllä ilmankaan basironia (vanhentavan vaikutuksen takia :D ).

      • jhkhkj

        Ei tuo bentsoyyliperoksidi nyt mitään uutta ole eikä se yksin yleensä riitä. Ainakin Differiniä kandeisi käyttää lisänä.


      • Mahtipontista

        Löysin tämän keskustelun jokin aika sitten ja olen itse nyt reilun 2 viikon verran aamuin illoin hoitanut ihoa tarkasti tuon regimenin ohjeen mukaisesti ja ei voi kyllä muuta sanoa kuin että toimii!


      • Mahtipontista
        Mahtipontista kirjoitti:

        Löysin tämän keskustelun jokin aika sitten ja olen itse nyt reilun 2 viikon verran aamuin illoin hoitanut ihoa tarkasti tuon regimenin ohjeen mukaisesti ja ei voi kyllä muuta sanoa kuin että toimii!

        Edelliseen viestiini lisäystä:

        Kaiken A ja O koko hoidossa taitaa olla se että on äärimmäisen hellävarainen eikä turhaan "hankaa" ihoa kuin sen ajan mitä ohjeessa sanotaan.
        Ja vaikka aluksi haittavaikutukset onkin toisinaan aivan järkyttäviä (hilseilevä, rutikuiva ja punoittava iho ja kosteusvoiteen levitettyä ihoa polttaa jonkin aikaa kuin se olisi ilmiliekeissä) on se kaikki sen arvoista että saa ihon hyvännäköiseksi ja itsetunto kohenee ainakin mulla! Tällähetkellä otsa on täysin finnitön,näpytön ja aivan ihanan mattapintainen. Vielä 2 viikkoa sitten otsa oli täynnä pientä epämääräistä näppyä!

        Suosittelen tätä kaikille joilla on vähänkin ongelmia epäpuhtauksista!

        Eliisa, vieläkö käytät regimeniä?


    • Ex-epätoivoinen

      Kiitos teille kaikille! Vaikka löysinkin tän viestiketjun vasta pari päivää sitten ostin jo eilen tarvittavat aineet, jotka ovat nyt olleet käytössä päivän. En ole uskaltanut käyttää basironia pitkään aikaan, koska ihostani tuli sille yliherkkä pari vuotta takaperin. Nytkin iho punoittaa mutta kirvely on jäänyt pois!! Toivottavasti tämä auttaa, sillä muut apteekista ostetut tuotteet (kalliit semmoiset :D) eivät ole auttaneet ollenkaan. Kertokaa toki jos vielä käytätte tätä hoitotyyppiä, milloin punoitus naamasta häviää ja voiko ihoa meikata normaalisti vaikka hoito on meneillään?

      • Roansyönyt

        Auttaako tämä muka hormonaaliseen ihossa syvällä olevaan akneen? Vähän epäilen, oman kokemukseni mukaan aknea ei voi pestä pois ja näihin voiteisiinkin (Basiron yms) iho tottuu ajan myötä eikä enää reagoi....Itselläni akne on päällä niin kauan kuin on hormonit sekaisin esim. kuukautisten aikana...Onkohan näillä käyttäjillä ollut lievä akne? Välillä kun puristelen finnejä niin sieltä tulee niin syvältä ja niin paljon sitä ihomatoa yms että vaikea kuvitella että ihon pinnan hoitaminen poistaa jotenkin siellä ihon syvimmissä kerroksissa muhivaa tulehdusta... Se ihon pinnalla oleva finni on vaan oire ihon sisällä olevasta isommasta toimintahäiriöstä....Olisi toki mielenkiintoista kuulla lisää tämän hoidon toimivuudesta ja muiden kokemuksia... En ole tähän mennessä löytänyt muuta keinoa kuin ruokavalion, kaikkien lääkkeiden ja pesuaineiden jälkeen, oon huomannut että on ihan sama millä sitä ihoa pesee, iho kukkii jos syön huonosti ja rauhoittuu kun syön hyvin, ihan sama mitä siihen tungen, nykyään käytän luonnonkosmetiikkaa, kaikkia aknerasvoja kammoan, käytän kosteutukseen iltaisin Argan tai kookosöljyä, tai harvemmin sheavoita, päivällä käytän meikin alla luonnollista Laveran päivettävää, käytän myös kristallisuolaa ja satunnaisesti basironia tai Azulen pastea finnien päällä..


    • kärsiväiho

      Käytetäänkö hoitovoidetta (esim. juuri Basironia) vain kerran päivässä vai kahdesti? Jos siis aamulla laitetaan, niin tuohon voi laittaa meikin päälle? Olisi huippua jos tämä toimisi! Jouduin lopettamaan alkuvuodesta e-pillerit ja iho on nyt viime aikoina mennyt erittäin huonoksi :( en haluaisi syödä antibiootteja, joten tätä voisi kokeilla!

    • itsetuntojoparempi

      Olen käytellyt tuota basironia nyt n. 1 kuukauden ajan vähän näiden ohjeiden mukaan. Ennen minulla oli paljon pieniä näppyjä ja sitten sellaisia tulehtuneita isoja, todella kipeitä leuassa, otsassa ja ohimoilla, jokunen myös kaulassa.

      Käytän siis Acon sellaista pesugeeliä, mitä olin ostanut aikaisemmin. Pesen sillä varovasti aamuin illoin kasvat, jonka jälkeen laitan basironia ongelma-aluielle (t-alueelle toisinsanoen) ja lopuksi Humektania. Hiemanhan tuo Basiron kuivattaa ihoa ja varsinkin niitä finnejä, kun on 5%. Tällä hetkellä näppylöitä ei ole oikeastaan enää jäljellä yhtään vaan iloa on aika sileä, mutta arpia on ja iho on punoittava.

      Sen punoituksen takia on pakko käyttää meikkiä aina kun lähtee kouluun tai töihin muuten olen mahdollisimman paljon ilman. Mutta tällä hetkellä vielä olen ihan tyytyväinen tähän ja tuntuu toimivan.

      Mietin vaan että miten tuota meikkiä kannattaisi poistaa, ja minkälaista meikkivoidetta käyttää päällä? Tällä hetkellä olen käyttänyt Lumene CC-voidetta & jotain puuteria ja pessyt pois hennosti Agualan L:llä ja jollain Nivean meikinpoistoaineella.
      Tekisi mieli käydä nyt kosmetologilla josko nuo arvet ym. lähtis pois, onkohan fiksua? Mietin että pahentaisiko se sitten vain ihoa?

      Kun saan vanhat tuotteet käytetty pois alta, aion kokeilla tilata tuolta nettisivulta ne ihan oikeat aineet, josko ne olis sitten hellempiä iholle. Onko kellään kokemusta miten tilaaminen on sujunut? Onko tuotteet tullut hyvin ja miten maksaminen onnistuu? Aika kallistahan tuo tietysti on, onkohan kovinkin riittoisat purkit?

    • Kiitos_Fimea

      Pakko tulla nostaa tätä ketjua vaikka edellisestä kommentista onkin jo pari vuotta. Siis tuota acne.orgin treatmenttia olen itsekin tilaillut jo useampia kertoja ja joutunut siitä maksamaan verot yms., kun aina se on jäänyt tulliin. Paitsi nyt. Nyt sieltä tuli paketti postiin ja lappu mukana että ovat ottaneet benzoyl peroxidea sisältävän tuotteen haltuun, koska se on Fimean mukaan reseptilääke. Siitäkin huolimatta että esim. Bemetsoni on käsikauppatavaraa suomessa.. Soitimpa sitten tulliin kun ärsytti moinen rahan menetys, niin kertoivat että jos jatkossakin tilailee samaa tavaraa niin se menee jo rikosnimikkeellä tutkintaan, kun katsovat että tilaan laittomasti reseptilääkkeitä suomeen. Olivat oikeen ottaneet sen putelin labraan tutkittavaks. Hohhoijakkaa, ei kai tässä auta ku siirtyä bemetsoniin.
      Vituttaa vaan koska toista aineesta oli niin paljon hyötyä ja ainoo millä oon päässy tästä aknesta jotenkin eroon ja nyt sitä ei sitten enää saakkaan.

    • basiron

      Vai että ei onnistu toi ulkomaan tilaus? jos esim. 2,5% BP:tä haluaisi?

      • Piiasoi

        Mulla olisi käyttämättömänä Acne.orgin Benzoyl Peroxide 2,5%-tuubi ja Gentle Cleanser-pumppupullo, jotka tilasin pari vuotta sitten ja sit ne jäi käyttämättä kun iho parani. Voin postittaa jollekin halukkaalle ilmaisiksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe