Hollanti: Google kutoo näkymättömän verkon

urkintaverkko

Hollanti tuomitsee tietojen keruun: "Google kutoo näkymättömän verkon"
http://www.itviikko.fi/uutiset/2013/11/28/hollanti-tuomitsee-tietojen-keruun-google-kutoo-nakymattoman-verkon/201316616/7

"Google tartuttaa lukemattomien käyttäjiensä henkilökohtaisia tietoja huomaamattomaan seittiinsä, Hollannin tietosuojavaltuutettu katsoo".

- Toivottavasti EU irtautuu Googlen ja NSA:n ikeestä mahdollisimman pian.
Kyseessähän on PRISM-järjestelmän tiedonkeruuoperaatio, johon kuuluvat myös Microsoft, Apple, Facebook, Yahoo, Akamai Technologies jne. sekä tekniikkatoimittajat mm. Cisco Systems ja Intel.


http://www.digitoday.fi/tietoturva/2013/11/28/nsan-massavakoilu-maksaa-amerikkalaisyrityksille-35-miljardia-dollaria/201316541/66

"Seuraukset kohdistuvat nimenomaan sellaisiin yrityksiin kuin Apple, Facebook, Yahoo ja Google, joiden toiminta perustuu melko vapaaseen globaalien tietoverkkojen toimintaan.

Maailman suurin verkkolaitteiden valmistaja Cisco Systems sanoo, että vakoilun paljastuminen on aiheuttanut epäröintiä ostopäätöksissä kehittyvissä maissa.

Akamai Technologies -yhtiön johtaja Tom Leighton sanoi vakoiluskandaalin vaikeuttavan yrityksen liiketoimintaa erityisesti Saksassa. Hän ennustaa amerikkalaisvastaisuuden johtavan liiketoiminnan menetyksiin.

Pilvipohjaisia ratkaisuja tarjoavia yrityksiä edustava Cloud Security Alliance teki asiasta kyselyn ja sanoi, että 10 prosenttia sen Yhdysvaltain ulkopuolisista jäsenistä on perunut hankintoja amerikkalaistoimittajilta toukokuun jälkeen.

– Alatte nähdä kansallisia rajoja kyberavaruudessa, ennusti Cyber Statecraft Initiativen johtaja Jason Healey.

Yhdysvallat on vastustanut vuosikausia kansallisia rajoituksia, joita puolestaan ovat kannattaneet muun muassa Venäjä ja Kiina. Nyt niiden näkökannat näyttävät lisäävän kannatusta.

YK:n paneeli hyväksyi tiistaina Brasilian ja Saksan esittämän päätöslauselman internet-vakoilun negatiivisesta vaikutuksesta. Maailmanjärjestön yleiskokous äänestää päätöslauselmasta joulukuussa".

7

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokokoomus

      Jorma Ollilahan esitti ihan pokkana, että jokaista suomalaista autoa pitäisi USA:n tiedustelupalvelun saada seurata ihan vapaasti. Satelliittiseurantahan on samaa kuin antaa kotiavaimensa ulkomaisille agenteille.
      Kaksi "oikeassa olijaa" Risto E.J. Penttiä ja Alf Rehn kirjoittivat vielä 2012 kirjan "Suunnaton Suomi", jonka AINOA oivallus oli se, että koko Suomi pitää pikimmiten siirtää pilvipalveluihin. Kuinka paljon onkaan tapahtunut vuodessa! Nyt jokainen kavahtaa sitä, että esim. koko yrityksen tietokanta olisi pilvessä periaatteessa kenen tahansa arvioitavissa ja varastettavissa, muunnettavissa ties mitä. Peljätkäämme ns. vääriä profeettoja, joilla näyttää olevat likaiset jauhot pusseissaan.

    • urkintasirkus

      "Akamai Technologies -yhtiön johtaja Tom Leighton sanoi vakoiluskandaalin vaikeuttavan yrityksen liiketoimintaa erityisesti Saksassa. Hän ennustaa amerikkalaisvastaisuuden johtavan liiketoiminnan menetyksiin." - No niin, tulihan se Akamai sieltä päivän valoon, on nimittäin hieman merkillistä miten monen suomalaisen www-sivun avaaminen saa aikaan tcp-yhteyden juuri tämän toimijan servereihin USA:ssa.

      Esimerkiksi YLE:n selitys oli, että tarkoitus on tuoda sisältö lähemmäksi ja kyse on videoiden sisällöstä; no well, jos jo YLE:n etusivun avaaminen aiheuttaa yhteyden Akamain verkkoon vaikka selaimessa ei ole flash'it eikä mikään muukaan video-sisältöä käsittelevä laajennus päällä, eikä YLE: etusivulla ole ko. sisältöjä, niin selitys hieman ontuu, varsinkin kun palomuurista Akamain verkkoalueiden osalta laittaa lähtevän liikenteen kiinni jolloin data tuleekin suoraan YLE:n omista IP-osoitteista ja kaikki toimii normaalisti ...

      Käytkö ulkoministeriön nettisivuilla? Näin tietosi päätyvät amerikkalaisten käsiin
      http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288593421548.html

      "Kunnollista vaihtoehtoa amerikkalaiselle tiedon hajautuspalvelulle ei ole.
      Kun avaat nettiselaimesi ja suunnistat Suomen ulkoministeriön nettisivuille, tieto käynnistäsi kirjautuu amerikkalaisyhtiön palvelimille.

      Miksi?

      Syynä on se, että ulkoministeriö on käyttänyt vuodesta 2008 asti amerikkalaisen Akamai-yrityksen palveluita varmistaakseen pääsyn ministeriön nettisivuille kaikissa tilanteissa. Tämä antaa sivuille suojaa palvelunestohyökkäyksiltä ja muulta kovalta kuormitukselta.

      Akamai on internet-palveluyritys, joka hajauttaa alkuperäisen sivuston moneen paikkaan internetissä. Alkuperäinen sivusto, kuten ulkoministeriön sivut, näkyvät vain Akamain omille palvelimille. Surffaajille taas näkyy jokin Akamain palvelimilla olevista monista sivun kopioista. Tällä tavoin yhden palvelimen kaatuminen ei estä alkuperäisen sivun näkymistä.

      – Tässä käyttäjätieto, kuten kuka on lukenut mitäkin, muuttuu Akamain omaisuudeksi, selittää verkonvalvontaan erikoistuneen BaseN-yhtiön toimitusjohtaja Pasi Hurri.

      Hurrin mukaan tietoja on helppo yhdistellä. Yhdistämällä surffaustiedot esimerkiksi Twitter-käyttäjään, on mahdollista saada selville netinkäyttäjän henkilöllisyys.

      – Tässä on se uhkakuva, että jos Suomen kansalainen lukee ulkoministeriön sivuilta Sudan-tiedotteen, tämä on varmasti USA:n tiedossa. Yhdysvaltoihin matkustaessaan hän saattaa joutua kuulusteluihin tämän takia, Hurri selittää".

      Akamai Technologies onkin usein mainittu Echelon-järjestelmän ja NSA:n urkinnan verkkona, joka seuraa koko ajan haaroillaan netinkäyttöä. mm. Microsoft Update päivitykset kulkevat Akamain osoitteiden kautta, joten sen osoitteet ilmestyvät heti tietokoneen käynnistyessä netstat-verkkoyhteyslistalle.
      Myös monien ohjelmien lataus niiden kotisivuilta ei tahdo onnistua jos Akamain osoiteavaruuden blokkaa mm. Java, monet ohjelmalataussivustot jne.

    • Helppo estää

      Tuolta seurannalta on aika helppo välttyä blokkaamalla tietyt osoitteet eli koneelta ei lähde mitään dataa tiettyihin osoitteisiin eikä niiltä myöskään päästetä mitään koneelle. Blokkaus kannattaa tehdä verkossa erilliseltä laitteelta (modeemi, reititin tms.) niin ei tarvitse jokaista konetta erikseen suojata.

      Googlen seurannalta voi myös välttyä hyvin pitkälle vaikka käyttäisikin Googlen hakukonetta.

      Kannattaa myös huomata että esim. Facebook käyttää monia muitakin domaineja kuin facebook.com ja blokata ne kaikki.

      • ei onnaa

        No blokkaappa kaikki Alamain verkko-osoitealueet niin ei enää mm. Javan, Flashin lataaminen tahdo onnistua, tai suurien kansainvälisten ohjelmanlataussivustojen käyttö. Ne kaikki on verkotettu Akamain kautta, jotta iso silmä kolmiossa näkee kuka lataa mitä ja missä. Jopa monet open source -ohjelmien lataukset hoidetaan Akamanin palvelinverkon kautta. Tällä saadaan kai tarvittaessa lähetettyä muokattuja versioita open source -ohjelmista haluttuihin kohteisiin.

        Google, Amazon, Microsoft, Yahoo, Facebook ja muut ovat pieniä tekijöitä verkossa Akamaihin nähden.


    • IBM-turva

      http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/ibm puskee tietoturvaan/a947476

      IBM puskee tietoturvaan

      "IBM laajentaa toimintaansa tietoturvamarkkinoilla. Yhtiö aloitti lokakuussa yhteistyön sisällönjakelutekniikkaa kehittävän Akamain kanssa tarjotakseen parempaa turvaa palvelunestohyökkäyksiä vastaan.

      Akamain palvelimien kautta kulkee jopa 15–20 prosenttia verkkoliikenteestä. Sen tekniikka on jatkossa osa IBM:n pilviturvapalveluiden tarjontaa.

      IBM:n tietoturvayksikön Euroopan-johtaja Julian Meyrick toteaa, että kumppanuuden takana on Akamain hyvä menestys Ddos-hyökkäyksien torjumisessa.

      Hyökkäykset torjutaan suoraan pilvestä, joskus jopa täysin näkymättömästi".

      IBM on lähtenyt siis Akamain kelkkaan eli NSA:n ja Echelon-järjestelmän avulla tapahtuvaan tietoturvaan. Tämä ei lämmittäne Eurooppalaisia. No eiköhän IBM ole ollut PRISM-järjestelmän sisällä jo vuosia, kuten muut suurimmat jenkkien tietotekniikkafirmat.

    • eikö vaan

      Akamai = NSA = Echelon

    • Linuks Vainoharha †

      Linuksin valtavat moni-toimimattomuudet ovat saaneet linukshihhulin vainoharhat aivan uusiin ulottuvuuksiin!

      Tuskin uskaltaa edes vessassa käydä, etteikö sielläkin NSA tai joku muu vakoilisi.

      Mitä ihmettä mahtaa olla noin salaista linukshihhulin tietokoneella/kodissa, kun noin pitää pelätä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      233
      14204
    2. Tuomas Sakari Matias Salminen. S.2005

      Nimi on ihan julkista tietoa. Ei tarvitse poistaa. Julkaistu monilla sivuilla.
      Valkeakoski
      49
      3429
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      323
      2819
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      89
      1651
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      56
      1182
    6. Mikko Leppilampi ahdistellut useita!?

      Jotenkin on aina jäänyt lipevän oloinen fiilis kun hänen esiintymisiä on katsellut. Nyt rikosepäily seksuaalisesta ahd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1130
    7. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      48
      1069
    8. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      62
      1055
    9. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      61
      995
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      58
      989
    Aihe