Mitä loisia platyilla ?

Platyyy

Eli mulla 7 platya 63l akvassa, hankaavat itseään koristeisiin ja kakkaavat valkoista pitkää rihmaa, eikös nämä ole merkkejä joistain loisista ? Hankin ne sunnuntaina kaverilta, eli ne on mun uudessa akvassa ollut nyt 3 päivää, en tiedä olisiko tautia ollut niillä jo vanhassa kodissaan. Aika surkeat olot jos nyt jo sairastuivat :D Mutta saako näistä oireista selkoa että mikä loinen se voisi olla ja mitä lääkettä pitäisi hankkia?

En tiedä olisiko kiduksetkin tulehtuneen näköiset, ovat punaiset mutta ei tietoa onko se normaalia ...

Mitään mittareita en ole ehtinyt vielä hankkia, pH tai veden kovuus tai mitään, eli näitä tietoja en nyt pysty antamaan. Veden lämpötila 20 astetta.

10

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Määä.

      Jos asiat ovat huonosti on kyseessä pilkkutauti mutta tuskin kuitenkaan pilkkutaudista on kyse. Vai miltä kalat näyttävät.

      Voi olla että kalat ovat vain ressaantuneita muutosta ja muuttuneista olosuhteista. Nopeasti vesi platyille sopivaksi. Ihan ensiksi voisit nostaa lämmön 23-25ºC mikä on suositus lämpötila platyillä. Hanki kunnon ruokaa eläinkaupasta. Tarkkaile kaloja ja etsi pilkkutaudin määritykset ja katso täsmääkö kaloihisi.

    • Platyyy

      Ihan terveiltä ne näyttävät päällisin puolin, siisti ja kiiltävä pinta ja ehjät evät pyrstö jne. En ole lämmitintä ehtinyt hankkia enkä voikaan kun 6.12. ja viikonloppu, mutta ensiapuna vaihdoin sinne lämmintä vettä niin että lämpötila on nyt 24ºC, sama minkä tämä kaverinikin minulle ohjeisti.

      Odotan nyt jonkun aikaa että paraneeko tilanne, jos se olisi stressiä, jos ei parane (, eivätkä kalat ole kuolleet :P ), niin hankin niille kyllä jonkin matolääkityksen, säälittää vaan katsoa mun pikkusia kun kutisevat siellä D:

    • Jaskalla1

      Turhaan sinä sinne lämpöisempää vettä laitoit. Ei lämpötila kuitenkaan kauan pysy 24:ssä vaan laskee nopeasti taas siihen 20 asteeseen. Pahempi se on kaloille jos lämpö seilaa ylös alas.

      Onko akvaario juuri perustettu (sunnuntaina) oletko kypsyttänyt akvaariota mitenkään. Vai laitoitko kalat, koristeet ja muut yhdellä kertaa akvaarioon ja vettä perään. Laitoitko platyt suoraan raakaan hanaveteen elämään?

    • Määä.

      Jaa että näin tässä taas on käynyt. Kaikki kerralla akvaarioon ja ihmetellään miksi kalat voi huonosti hanavedessä. Ilmeisesti tämä virhe on taas tehty kun ei vastata mitään. Vaikeneminen on myöntymisen merkki.

    • Platyyy

      "Vaikenin" koska sain eläinkaupasta lääkettä joka täsmää oireisiin. Ja akvaariossa oli vesi, vedenparannusaine, koristeet, hiekat ollut ja suodatin käynnissä yli 2 viikkoa ennen kalojen hankkimista, ihan niinkuin mulle oltiin aiemmin neuvottu.

      Eläinkaupasta sain Waterlifen Sterazinia.

      Lämmittimen hankin lauantaina 7. pvä ja laitoin 24astetta, eli ei se veden lämpötila siinä päässyt paljoa heittelemään. Nyt odotellaan tehoaisko lääke :)

      • Platyyy

        Ja samalla ostin niitä mittareita ja kaikki pH, veden kovuus, nitraatit ja nitriitit, olivat normaalitasolla.


    • vfd6

      Älä mitään lääkettä sinne akvaarioon laita ennen kuin tiedät onko vesi sellaista kuin platyille pitäisi olla. Kun platyt on huonossa kunnossa ja laitat akvaarioon lääkettä voi kalat menehtyä kun eivät kestä lääkkeen aiheuttamaa rasitusta. Toivotaan että kävi tuuri ja lääke oli oikea ratkaisu. Mittaa kuitenkin vesi että tiedät mitä se on

      • Platyyy

        Ai millä tavalla saisin tietää onko vesi sellaista mitä platyt tarvitsevat ? Mittasin nuo pH:t sun muut ja ne olivat kaikki normaalitasolla ja lapposin pohjaa ja puhdistin suodattimen ennen lääkekuurin aloittamista.


      • Platyyy
        Platyyy kirjoitti:

        Ai millä tavalla saisin tietää onko vesi sellaista mitä platyt tarvitsevat ? Mittasin nuo pH:t sun muut ja ne olivat kaikki normaalitasolla ja lapposin pohjaa ja puhdistin suodattimen ennen lääkekuurin aloittamista.

        Vai meinasitko vfd6 että akvaariovedestä olisi voinut määrittää mikä tauti siellä jyllää ? Selllaiseen en oo törmännyt, ja eläinkaupassakin katsottiin vaan kalojen oireiden perusteella (toivottavasti)oikea lääke.


    • Vfd 6

      Mitä ne ph sun muut arvot olivat. Ei vesiarvoilla selvitetä mikä tauti kaloilla on vaan onko vesi sellaista mitä se platyille pitäisi olla. Kerrappa nuo arvot meille jos ne kerran olet mitannut. PH, nitriitti, nitraatti ja veden kovuus nyt ensialkuun. Kaloilla ei vältyämättä ole edes mitään tautia tai loisia mihin nyt lääkitystä annat. Oireet voi johtua väärästä vedestä. Mutta jos et meille niitä vesiarvoja kerro niin tätä keskustelua on turha jatkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      161
      1692
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1255
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      249
      1213
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1017
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      892
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      172
      889
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      62
      858
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      796
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      53
      721
    10. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      695
    Aihe