Kokemuksia Gambiasta

Jussipussi

Tulimme eilen Gambiasta että tuore kokemus parilta viikolta. Matka oli ehdottomasti posittiivinen yllätys. Maa ei todellakaan sovi "tiukkapipoisile" eikä sellaisille henkilöille jotka eivät siedä erilaisuutta. Ihmiset siellä ( paikalliset) olivat hyvin ystävällisiä ja avomielisiä ihmisiä. Bumsterit oli rasitete alussa mutta heiltäkin sai olla rauhassa kun oli tiukka ja kertoi, ettei heidän palvelujaan tarvitse, toki heistä oli myös hyötyä. Oma paikallisopas( bumsteri ) kertoi mistä sai parhaan kurssin kun rahaavaihtoi ja neuvoi paikan parhaan marketin, kantoi vesipullot, tilasi taksit yms. Hänen kanssaan oli turvallista liikua pimeän aikaan paikallisten asuinalueella. Jos hänelle lähtiissä maksoi muutaman euron niin kyllä siihen rahaan vastinetta sai. Ruoka maksoi Gambiassa halvimmillaan paikallisessa katukeittiössä 1 € iso annos riisiä ja jauhelihakastike. Hyvässä ravintolassa ruokaannos ( pippuripihvi tms. riisillä tai ranskalaisilla salaattia) neljä euroa ja pullo olutta 1 €. Kuusi pulloa vettä a; 1,5 l. euro viiskytsenttiä. Hotelli oli halvin mitä matkatoimisto myy mutta jos ei hae luksusta niin oli ihan hyvä. Allasalue oli hyvin viihtyisä ja henkilökunta todella ystävällistä. Taksi käytti Albertmarketissa ( on bassaari ) 14,-;sta eurolla ja odotti kaksi tuntia samaan rahaan. Matkaa oli n. 30 km mutkin. Hotellin allaspoika järjesti matka Senegalin kansallispuistoon 14,- €:lla. Vielä viisumi 50 € ja leijonakävelylle 24 €/henk. Ehdottomasti suosittelen. Allaspoika oli Lamin nimeltään hot: Afrika Villagessa. Rannat oli vaihtelevia, hotellin ranta oli kivinen eikä soveltunut uimiseen mutta viereisen hotellin ranta oli tosi siisti ja ihan kävelymatkan päässä, palvelu pelasi. Toki kapiset koirat joillain rannoilla eivät oleet kiva näky mutta maassa maan tavalla.
Hujaireita oli, kadulla saattoi pysäyttää tuntematon nuorehko mieshenkilö ja esittäytyi hotellin työntekijäksi. Hän olisi vienyt mielellään kotiinsa ja kertoi, että isä pitää orpolapsia joille pitäisi ostaa säkki riisiä tai lahjoittaa rahaa. Moni turisti meni "halpaan". Kyllä Gambiassa pariksi viikoksi katselemista on ja täytyyhän sitä rannallakin tai altaalla olla joku päivä.
Jos joku eläkepäiviä viettävä miettiin ulkomaan kohdetta niin suosittelen Gambiaa ehdottomasti jos vaikka Espanjaan verrataa. Espanjassa pärjää kuuluimma eläkeellä mutta Gambiassa eläkkeellä elää "herroiksi" ja rahaa jääkin, on se niin halpa maa. Siisteys ja hygienia oli sitä mitä se oli meillä ehkä 100 - 200 vuotta sitten hutta hotelleissa ruoka yms. oli todella hyvää ja siististi tehty. Aamiainen hotellissa oli vaatimaton mutta mahan sai syödä täyteen,oli hedelmiä, munia, keitettyä tai paistettua, kokki paistoi aamiaisella. Leipää marmeladeja, juustoa, papuja, muroja, oikiein hyvää mehua, hedelmistä puristettua.Kahvia teetä.
Joinain iltoina musiikki häiritsi mutta niinkai on jokapaikassa jos hotelli ei ole maaseudulla. Jos Gambiassa meinaa käydä matkoilla niin kannattaa kerätä porukka ja ottaa yhteinen taxi tai pikkubussi. Tulee paljon halvemmaksi kuin matkatoimiston järjestämä matka, koska tarvitsee maksaa vain autosta, ei henkilömäärän mukaan.Virallinen paikkallisopas mukaan tai sitten joku luotettavan tuntuinen esim hotellin henkilökuntaan kuuluva henkilö jolla sattuu olemaan vapaapäivä tai he voivat vapaan järjestää. Jos jotain tilasi ja antoi rahan etukäteen, tavara toimitettiin. Huom: tavaran arvo muutama euro, ei tietenkään tuntemattomalle kannata antaa mutta esim hotellin henk.kunta tekee mielellään paleluskia ja palkkioksi riittää muutama dalasi ( 20 - 50 senttiä )
Mitään ei varastettu eikä edes yritetty varastaa, vaikka reppu jäi ravintolan pöydän alle niin puolen tunnin päästä se oli vielä siellä ja tavarat tallella.
Siis suosittelen Gambiaa mutta asenne täytyy olla semmoinen että pikku asiat ei saa "närästää".

87

9385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 151

      Hienoa,positiivista palautetta .Kyllä oli kivaa lukea ja vielä kun pari viikkoa odottelee,pääsee nauttimaan auringosta ja gmbian eksotiikasta.

      • Jussipussi

        Oikein hyvää lomaa sinulle Gambiaan, hieno maa ja mukavia ihmisiä. Yritä löytää Suomalasista matkaseuraa omasdta hoteelistasi jos aiot matkustella gambiassa. Se vielä että siellä pärjää mainiosti englannilla myös paikallisten ihmisten kanssa helpottaa kommunikointia ja saa paremman kuvan miten paikalliset asuu ja elää.


      • katarina1

        Taidat tulla samalle lennolla 17.1 :) Olemme lähdössä sinne jo kolmatta kertaa lämmittelemään.


      • maikki
        Jussipussi kirjoitti:

        Oikein hyvää lomaa sinulle Gambiaan, hieno maa ja mukavia ihmisiä. Yritä löytää Suomalasista matkaseuraa omasdta hoteelistasi jos aiot matkustella gambiassa. Se vielä että siellä pärjää mainiosti englannilla myös paikallisten ihmisten kanssa helpottaa kommunikointia ja saa paremman kuvan miten paikalliset asuu ja elää.

        Mukava kuulla kokemuksia Gambiasta . Olen ystäväni kanssa lähdössä Gambiaan,emme kumpikaan ole ennen siellä käynyt.Olemme lähdössä 17.1.2014.Hotellimme on Serrekundassa.Hotelli on Kairaba Beach hotelli.
        Onko klukaan ollut siinä hotellissa,että voisi kertoa siitä.Me olemme kaksi eläkkeele päässyttä naishenkilöä.Haluaisimme mennä käymään myös Senegalissa.Me olemme ihan kunnollisia naisihmisiä,emme mene seksin takia.Noista rokotuksista vielä kysyisin. Jos on A hepatiitti,mutta ei ole B hepatiittiä ,täytyykö se ottaa. Koko kuuria ei valmiiksi saa otettua,mutta 2 piikkiä ehkä ja auttaako se. Malarone resepti on myös keltakuume rokotus rokotuskortissa.Tuon mukani jotain lasten vaatteita ja leluja ja jotain kyniä ja karkkia. Kysyisin,kuinka annan niitä ,koska en voi kaikille antaa,että ei tule ongelmia.Jos joku voisi kertoa ja jotain muutakin siltä alueelta.Olisin ilonen,kun saisin tietoa!


      • Rampsa

        Luulisi harmittavan kun joutuu tulee suomeen takas,no kun halvalla saa niin pitttäähän min männä


    • Katarina 9

      Noin se on. Olen ollut kaksi kertaa ja nyt lähdemma kolmannelle reissulle. Senegal kannattaa kokea ehdottomasti. Kaikki siellä on eksoottista, apinat juoksevat hotellin katolla ym. Niuhottajien ja hermostuvien ihmisten kannattaa pysyä pois. Bumsterit on vähän rasittavia, kun eivät hevillä jätä rauhaan. Kun yhdestä pääsee toinen jo tunkee seuraan. Kannattaa ottaa yksi suosikki, joka kulkee mukana niin muut pysyvät pois. Ovat yleensä luotettavia ja mukavia. Ainakin meille on sattunut. Osaavat viedä kaikenlaisiin pikkoihin ja käyttävät sujuvasti yhteistakseja ja busseja joilla me halusimme kulkea ja nähdä mahdollisimman paikallista elämää. Meidän "opas" ei koskaan pyytänyt rahaa. Ruuan ja bussimatkat tietty maksettiin ja joskus joku pieni summa rahaa. Heillä kuulemma tarjoilijan palkka kuukaudessa on noin 20 €.Koskaan ei pelottanut liikkua missään. Illalla varoiteltiin kyllä olemasta liian rohkea.

      • tiina0501

        Viime vuonna kävin Gambiassa 8 kertaa, tälle vuodelle on suunniteltu 10-12 matkaa. Tosin matkat eivät ole ns. turistimatkoja, mutta aina varaan matkalle muutaman vapaapäivän; tutustuakseni maahan ja sen nähtävyyksiin.

        Jokaisella kerralla olen nähnyt ja oppinut uusia asioita.Olen edelleen vakuuttunut että Gambiassa on matkailijoille paljon nähtävää ja koettavaa.

        Mielestäni Gambian matkailuhallinto on toiminut kerta kerran jälkeen aina ammattimaisemmin ja tuonut matkailijoille tarjolle uusia "standardikohteita"


      • batler
        tiina0501 kirjoitti:

        Viime vuonna kävin Gambiassa 8 kertaa, tälle vuodelle on suunniteltu 10-12 matkaa. Tosin matkat eivät ole ns. turistimatkoja, mutta aina varaan matkalle muutaman vapaapäivän; tutustuakseni maahan ja sen nähtävyyksiin.

        Jokaisella kerralla olen nähnyt ja oppinut uusia asioita.Olen edelleen vakuuttunut että Gambiassa on matkailijoille paljon nähtävää ja koettavaa.

        Mielestäni Gambian matkailuhallinto on toiminut kerta kerran jälkeen aina ammattimaisemmin ja tuonut matkailijoille tarjolle uusia "standardikohteita"

        Tiina0501. Kun olet noin useasti Gambiassa kannattaa muuttaa sinne, ja käydä lomailemassa Suomessa ;) eller hur.


      • tiina0501
        batler kirjoitti:

        Tiina0501. Kun olet noin useasti Gambiassa kannattaa muuttaa sinne, ja käydä lomailemassa Suomessa ;) eller hur.

        Erittäin hyvä idea!
        Ehkä tuo joskus toteutuu, ainakin sitten eläkepäivillä.

        Tällä hetkellä työasioiden hoitaminen riittää.


    • 28x...

      Jussipussi kehoittaa hakemaan suomalaista seuraa hotelleista.
      Seuraavassa lauseessa hän jo kehoittaa juttelemaan paikallisten kanssa että pääsee niiden kämpille katsomaan miten ne asuvat. Ketä aivan oikeasti kiinnostaa pas*an vertaa miten ne islamistit siellä saastansa keskellä rypevät?

      • Juyssipussi

        Sori 28x taisin ilmaiista itseäni huonosti. Suomalaisella seuralla tarkoitin matkaseuraa jos aikoo käydä esim, Senegalissa. Tämä siksi että 4 - 6 henkilöä pääsee paikallisoppaan kanssa matkalle paljon halvemmalla kun kustannukset jakaantuu useammalle ihmiselle ja melile ainakin sattui oikeen mukavaa matkaseuraa suuri kiitos Harrille ja Lenalle.. Kyllä minusta oli kiva porista paikallisten ihmisten kanssa, ei ne kaikki rahaa kerjänneet eikä missään tapauksessa kaikki olleet huijreita, päinvastoin. Mutta tuo Gambia ei ole sinulle 28x tarkoittu lomakohde, unohda se. Mene sinä Kanarialle äläkä missään tapauksessa poistu hotellistasi.


      • Neljäs kerta Gambiaa
        Juyssipussi kirjoitti:

        Sori 28x taisin ilmaiista itseäni huonosti. Suomalaisella seuralla tarkoitin matkaseuraa jos aikoo käydä esim, Senegalissa. Tämä siksi että 4 - 6 henkilöä pääsee paikallisoppaan kanssa matkalle paljon halvemmalla kun kustannukset jakaantuu useammalle ihmiselle ja melile ainakin sattui oikeen mukavaa matkaseuraa suuri kiitos Harrille ja Lenalle.. Kyllä minusta oli kiva porista paikallisten ihmisten kanssa, ei ne kaikki rahaa kerjänneet eikä missään tapauksessa kaikki olleet huijreita, päinvastoin. Mutta tuo Gambia ei ole sinulle 28x tarkoittu lomakohde, unohda se. Mene sinä Kanarialle äläkä missään tapauksessa poistu hotellistasi.

        Ei siitä 28 kaverista kannata välittää,semmoinen peräkammarin poika.
        Ei missään muualla ollut kuin torstaisin keskustan bingossa.


      • aija2

        Eivät ne paikalliset saastassa ryve. Ainakin suurin osa on puhtaita ja tuoksuvat hyvälle ja vaatteet on todella puhtaat ja silitetyt. Lapset joskus näyttävät likaisilta, kun leikkivät ulkona, niin vaatteet tahraantuu. Isommat lapset kulkevat puhtaissa koulupuvuissa ja valkoisissa nilkkasukissa, mustissa kengissä. Kaikki aina iloisia ja hymyileviä.


    • Eetu & Daisy

      Mukava positiivisuus paistaa kertomuksestasi JussiPussi! Hienoa kuulla tällaisia matkakertomuksia.
      Tuossa mainitsit, että viisumi maksoi 50.- Senegaliin ?
      Sekö pitää olla sinne ja mistä sen hommasit ?
      Kerro vielä minkä nimisiä ja missä, nämä "pippuripihvi"ruokapaikat olivat ?
      Vaihdoitko rahaa Suomessa vai paikan päällä! Kurssi ? ... ja paljonko rahaa kului lomasi aikana ja mitä siihen sisältyi ?
      Menemme Sunset Beach hotelliin, matkamme alkaa 24.1. ja todella avoimin mielin odotamme reissua, shortsit ja sandaalit ovat jo laukussa !

      • Jussipussi

        Eetulle ja Daisulle:
        Meillä oli Senegalissa hotellin allaspoika oppaana ja 50 € maksoimme hänelle. Lauttarannassa sattumalta aamulaa tapasimme toisen Senegaliin menevän ryyhmän ja he myös olivat varautuneet maksamaan omalle opaalle 50 €. Oppaat yhdessä hoitivat meille viisumit rajalta, itse niitä ei kyllä osaa hommata mutta uskon että meillä oli luotettavat oppaat. Oppaamme väitti, että viisumi on pakollinen ja kyllä suomalainen matkaopsaskin kertoi, että voi tulla ongelmia jos passista ei löydy Senegalin leimaa sieltä pois tulessa. Joku kauemmin siellä ollut kyllä sanoi että on käynyt Senegalissa ilman viisumia.
        Teidänkin hotellin lähellä on useita pikallisia ravintoloita joista saa pippiripihvin lisukkeineen oluen viidellä eurolla. Me syötiin useasti Mac Domodo nimisessä pienessä ravintolassa joka oli Afriga villagen lähellä.
        Raha kannattaa ehdottomasti vaihtaa perillä, ei yhtään Suomessa. Rahanvaihtopisteitä siellä on runsaasti. Parhaiten sai 54 dalasia eurolla, huonoiten 53 dalasia, että ei sillä käytämmössä yhtään mitään merkitystä kummam kurssin saa.
        Meillä kahdella henkilöllä meni kahdessa viikosssa n. 700 €. Ostettiin matkamuistoja lapsille ja isovanhemmille. Paikallisia värikkäitä huiveja ja vaatteita, koruja, taidokkasti vuoltuja puuesineitä yms. saa muutamalla 4 - 10 €/kpl kun muistaa tingata. Pyydetystä summasta torilla jos puolet maksaa niin hyvä.
        Käyttäkää keltasia takseja ja muistakaa sopia hinta etukäteen. Keltaiset taxit ovat todella halpoja.
        Vastaan mielelläni jos joku asia teitä kiinnostaa tietää.
        Tosiaan, avoimin mielin ja erilaisuutta sietäen koette ikimuistoisen hienon loman.


      • Viisumia Senegaliin
        Jussipussi kirjoitti:

        Eetulle ja Daisulle:
        Meillä oli Senegalissa hotellin allaspoika oppaana ja 50 € maksoimme hänelle. Lauttarannassa sattumalta aamulaa tapasimme toisen Senegaliin menevän ryyhmän ja he myös olivat varautuneet maksamaan omalle opaalle 50 €. Oppaat yhdessä hoitivat meille viisumit rajalta, itse niitä ei kyllä osaa hommata mutta uskon että meillä oli luotettavat oppaat. Oppaamme väitti, että viisumi on pakollinen ja kyllä suomalainen matkaopsaskin kertoi, että voi tulla ongelmia jos passista ei löydy Senegalin leimaa sieltä pois tulessa. Joku kauemmin siellä ollut kyllä sanoi että on käynyt Senegalissa ilman viisumia.
        Teidänkin hotellin lähellä on useita pikallisia ravintoloita joista saa pippiripihvin lisukkeineen oluen viidellä eurolla. Me syötiin useasti Mac Domodo nimisessä pienessä ravintolassa joka oli Afriga villagen lähellä.
        Raha kannattaa ehdottomasti vaihtaa perillä, ei yhtään Suomessa. Rahanvaihtopisteitä siellä on runsaasti. Parhaiten sai 54 dalasia eurolla, huonoiten 53 dalasia, että ei sillä käytämmössä yhtään mitään merkitystä kummam kurssin saa.
        Meillä kahdella henkilöllä meni kahdessa viikosssa n. 700 €. Ostettiin matkamuistoja lapsille ja isovanhemmille. Paikallisia värikkäitä huiveja ja vaatteita, koruja, taidokkasti vuoltuja puuesineitä yms. saa muutamalla 4 - 10 €/kpl kun muistaa tingata. Pyydetystä summasta torilla jos puolet maksaa niin hyvä.
        Käyttäkää keltasia takseja ja muistakaa sopia hinta etukäteen. Keltaiset taxit ovat todella halpoja.
        Vastaan mielelläni jos joku asia teitä kiinnostaa tietää.
        Tosiaan, avoimin mielin ja erilaisuutta sietäen koette ikimuistoisen hienon loman.

        Senegaliin mentäessä ei tarvitse viisumia. Passi on oltava ja se leimataan sinne mennessä. Siitä kannatta pitää huolta, että leima tulee passiin.
        Olemme käyneet Senegalin puolella monta kertaa Gambiasta käsin. Viimeksi Marraskuussa.


      • guirre
        Viisumia Senegaliin kirjoitti:

        Senegaliin mentäessä ei tarvitse viisumia. Passi on oltava ja se leimataan sinne mennessä. Siitä kannatta pitää huolta, että leima tulee passiin.
        Olemme käyneet Senegalin puolella monta kertaa Gambiasta käsin. Viimeksi Marraskuussa.

        Ei minunkaan mielestä Senegaliin tarvii viisumia alle 3kk visiitille, tosin viime reissusta pari vuotta. Kuinka pitkän viisumin sillä 50:llä sai?
        Ainoa ongelma meinasi tulla kun olin poistumassa maasta eri paikassa kun olin maahan tullut. Noh sehän ratkesi parin euron arvoisella setelillä :)


      • Huijaus?
        Jussipussi kirjoitti:

        Eetulle ja Daisulle:
        Meillä oli Senegalissa hotellin allaspoika oppaana ja 50 € maksoimme hänelle. Lauttarannassa sattumalta aamulaa tapasimme toisen Senegaliin menevän ryyhmän ja he myös olivat varautuneet maksamaan omalle opaalle 50 €. Oppaat yhdessä hoitivat meille viisumit rajalta, itse niitä ei kyllä osaa hommata mutta uskon että meillä oli luotettavat oppaat. Oppaamme väitti, että viisumi on pakollinen ja kyllä suomalainen matkaopsaskin kertoi, että voi tulla ongelmia jos passista ei löydy Senegalin leimaa sieltä pois tulessa. Joku kauemmin siellä ollut kyllä sanoi että on käynyt Senegalissa ilman viisumia.
        Teidänkin hotellin lähellä on useita pikallisia ravintoloita joista saa pippiripihvin lisukkeineen oluen viidellä eurolla. Me syötiin useasti Mac Domodo nimisessä pienessä ravintolassa joka oli Afriga villagen lähellä.
        Raha kannattaa ehdottomasti vaihtaa perillä, ei yhtään Suomessa. Rahanvaihtopisteitä siellä on runsaasti. Parhaiten sai 54 dalasia eurolla, huonoiten 53 dalasia, että ei sillä käytämmössä yhtään mitään merkitystä kummam kurssin saa.
        Meillä kahdella henkilöllä meni kahdessa viikosssa n. 700 €. Ostettiin matkamuistoja lapsille ja isovanhemmille. Paikallisia värikkäitä huiveja ja vaatteita, koruja, taidokkasti vuoltuja puuesineitä yms. saa muutamalla 4 - 10 €/kpl kun muistaa tingata. Pyydetystä summasta torilla jos puolet maksaa niin hyvä.
        Käyttäkää keltasia takseja ja muistakaa sopia hinta etukäteen. Keltaiset taxit ovat todella halpoja.
        Vastaan mielelläni jos joku asia teitä kiinnostaa tietää.
        Tosiaan, avoimin mielin ja erilaisuutta sietäen koette ikimuistoisen hienon loman.

        ON TAINNEET " OPPAAT " HUIJATA NS. VIISUMIRAHAA. SENEGALIIN EI TODELLAKAAN TARVITA VIISUMIA !!!

        ONHAN SE 50 EUROA JO HEIDÄN KUUKAUSIPALKKANSA.


      • Eetu / Daisy
        Jussipussi kirjoitti:

        Eetulle ja Daisulle:
        Meillä oli Senegalissa hotellin allaspoika oppaana ja 50 € maksoimme hänelle. Lauttarannassa sattumalta aamulaa tapasimme toisen Senegaliin menevän ryyhmän ja he myös olivat varautuneet maksamaan omalle opaalle 50 €. Oppaat yhdessä hoitivat meille viisumit rajalta, itse niitä ei kyllä osaa hommata mutta uskon että meillä oli luotettavat oppaat. Oppaamme väitti, että viisumi on pakollinen ja kyllä suomalainen matkaopsaskin kertoi, että voi tulla ongelmia jos passista ei löydy Senegalin leimaa sieltä pois tulessa. Joku kauemmin siellä ollut kyllä sanoi että on käynyt Senegalissa ilman viisumia.
        Teidänkin hotellin lähellä on useita pikallisia ravintoloita joista saa pippiripihvin lisukkeineen oluen viidellä eurolla. Me syötiin useasti Mac Domodo nimisessä pienessä ravintolassa joka oli Afriga villagen lähellä.
        Raha kannattaa ehdottomasti vaihtaa perillä, ei yhtään Suomessa. Rahanvaihtopisteitä siellä on runsaasti. Parhaiten sai 54 dalasia eurolla, huonoiten 53 dalasia, että ei sillä käytämmössä yhtään mitään merkitystä kummam kurssin saa.
        Meillä kahdella henkilöllä meni kahdessa viikosssa n. 700 €. Ostettiin matkamuistoja lapsille ja isovanhemmille. Paikallisia värikkäitä huiveja ja vaatteita, koruja, taidokkasti vuoltuja puuesineitä yms. saa muutamalla 4 - 10 €/kpl kun muistaa tingata. Pyydetystä summasta torilla jos puolet maksaa niin hyvä.
        Käyttäkää keltasia takseja ja muistakaa sopia hinta etukäteen. Keltaiset taxit ovat todella halpoja.
        Vastaan mielelläni jos joku asia teitä kiinnostaa tietää.
        Tosiaan, avoimin mielin ja erilaisuutta sietäen koette ikimuistoisen hienon loman.

        Kiitos Jussupussi !
        Saimme todella tärkeää tietoa sinulta kysymyksiimme !
        On tuo kurssi paljon parempi paikanpäällä kuin täällä. (eilen Forexissa 44.4)
        Ja budjetti näyttää olevan sama kuin Thaimaassa, siellä meillä on mennyt n. 600.- / 2 h / 2 vko:a.
        Nyt odottelemaan matkaan lähtöä, joka meillä on 24.01.
        t. E & D


    • lomallemars

      Jes! Vihdoin asiallista keskustelua kohteesta.
      Olemme lähdössä kuukauden päästä myös lomailemaan Gambiaan ja mielellämme kuulisimme enemmän koskien vesiurheilumahdollisuuksista ja merestä. Onko maassa mahdollista harrastaa em.? Osaako kukaan kertoa onko helmikuussa merivesi uitavaa ja mites aallot?
      Olemme mieheni kanssa loman tarpeessa ja uskon että, myös rannalla tulee kulutettua aikaa. Hotellimme on Kombo beach, kellään kokemusta hotellin rannasta vai tietääkö joku hyvän rannan?
      Ainoa mikä mietityttää on, että saako rannalla olla rauhassa. Olen sosiaallinen ja mielelläni keskustelen paikallisten kanssa mutta toki kirjaa lukiessa ei jaksaisi jatkuvasti olla vastailemassa samoihin kysymyksiin :D
      Kovasti odotamme jo lomaa, enkä malttaisi jo kaivella matkalaukkuja esille!

    • miten on

      Myydäänkö marketeissa karkkia tai suklaata? Entä alkoholia? Saako ostaa muualta kuin annoksia ravintolasta?

      • ...

        MIni- ja supermarketeissa on karkkia, suklaata, sipsejä, jäätelöä ja alkoholia, kaikkea, mitä Suomessakin ja enemmänkin.


    • Gambiaan

      Meillä eka matka miehen kanssa 7.2. Olemme pari viikkoa. Kaikki tieto mitä maasta on olisi tervetullutta :) Hotellimme on Senegambia beach.

      • Vielä 3 viikkoa

        Hyvän hotellin valitsitte. Olemme kolmatta kertaa menossa samaan hotelliin.
        Hotelli alue iso,altaita useampi. Suurin rannan tuntumassa. Rannalla kiva käyskennellä,tuulinen toisinaan joten syvemmälle ei kannata mennä.
        Aamupala monipuolinen samoin ilallinen. Illallisen jälkeen usein ohjelmaa hotellin pihalla.

        Ulos astuessanne tulette saaman ehdotuksia oppaaksi. Ei kuitenkaan häiritsevästi ja kyllä he lopettavat kun kerrot että ei nyt.
        Kerron kyllä lisää mikäli teitä joku aihe erityisesti kiinnostaa..


      • ambiaan
        Vielä 3 viikkoa kirjoitti:

        Hyvän hotellin valitsitte. Olemme kolmatta kertaa menossa samaan hotelliin.
        Hotelli alue iso,altaita useampi. Suurin rannan tuntumassa. Rannalla kiva käyskennellä,tuulinen toisinaan joten syvemmälle ei kannata mennä.
        Aamupala monipuolinen samoin ilallinen. Illallisen jälkeen usein ohjelmaa hotellin pihalla.

        Ulos astuessanne tulette saaman ehdotuksia oppaaksi. Ei kuitenkaan häiritsevästi ja kyllä he lopettavat kun kerrot että ei nyt.
        Kerron kyllä lisää mikäli teitä joku aihe erityisesti kiinnostaa..

        Kuulin että siellä olisi krokotiilejä vapaana rannoilla, siis luonnonvaraisena? Onko totta? Senegaliin mieli tekisi, Tjäre ei taida enää tehdä retkiä sinne?


      • Simppa2

        Tulimme juuri viikon matkalta. Senegambia beach on oiva valinta ekalle reissulle Gambiaan. Kaikki palvelut ovat aivan vieressä.

        Hotelli on rakennettu 80-luvulla ja se kyllä näkyi. Tasoltaan hotelli on kahden tähden hotelli, mutta henkilökunta on palvelualtista ja ystävällistä.

        Kun saavutte hotellille niin teille kirjoitetaan kortti, jota pitää näyttää aamiaisella ja illallisella. Kaikki juomat ja ruoat laitetaan tilille, joka maksetaan respassa pari kertaa loman aikana. Suosittelivat maksamaan laskun parin päivän välein. Respassa on myös rahanvaihtopiste. Kurssi oli ihan sama kuin rahanvaihtopisteissä kadulla.

        Hotellissa oli paljon lintubongareita. Kello 11.30 joka päivä oli korppikotkien syöttö päärakennuksen vieressä olen uima-allasalueen vieressä. Tässä rauhallisemmassa allasalueella myös apinat viihtyivät. Ne ovat nopeita varastamaan pähkinät ja limsapullot.Pitäkää siis varanne.

        Aamiainen tarjoillaan kello 7-10. Se ei ole kovinkaan runsas, mutta kaikki tarvittava kyllä löytyy. Illallinen on kello 19-22. Joka ilta on erilainen teema. Buffeessa on yleensä, liha, kala ja kanavaihtotehto sekä lämpimät ja kylmät lisukkeet. Jälkiruokaksi on lähinnä kakkuja ja hedelmäpaloja. Ruoka oli ihan hyvää.

        Matka oli onnistunut ja Gambia on erittäin halpa maa.Varmasti nautitte lomistanne.


      • Lähdössä pian
        Simppa2 kirjoitti:

        Tulimme juuri viikon matkalta. Senegambia beach on oiva valinta ekalle reissulle Gambiaan. Kaikki palvelut ovat aivan vieressä.

        Hotelli on rakennettu 80-luvulla ja se kyllä näkyi. Tasoltaan hotelli on kahden tähden hotelli, mutta henkilökunta on palvelualtista ja ystävällistä.

        Kun saavutte hotellille niin teille kirjoitetaan kortti, jota pitää näyttää aamiaisella ja illallisella. Kaikki juomat ja ruoat laitetaan tilille, joka maksetaan respassa pari kertaa loman aikana. Suosittelivat maksamaan laskun parin päivän välein. Respassa on myös rahanvaihtopiste. Kurssi oli ihan sama kuin rahanvaihtopisteissä kadulla.

        Hotellissa oli paljon lintubongareita. Kello 11.30 joka päivä oli korppikotkien syöttö päärakennuksen vieressä olen uima-allasalueen vieressä. Tässä rauhallisemmassa allasalueella myös apinat viihtyivät. Ne ovat nopeita varastamaan pähkinät ja limsapullot.Pitäkää siis varanne.

        Aamiainen tarjoillaan kello 7-10. Se ei ole kovinkaan runsas, mutta kaikki tarvittava kyllä löytyy. Illallinen on kello 19-22. Joka ilta on erilainen teema. Buffeessa on yleensä, liha, kala ja kanavaihtotehto sekä lämpimät ja kylmät lisukkeet. Jälkiruokaksi on lähinnä kakkuja ja hedelmäpaloja. Ruoka oli ihan hyvää.

        Matka oli onnistunut ja Gambia on erittäin halpa maa.Varmasti nautitte lomistanne.

        Kävitkö retkillä, paljonko maksoi? Entä taksikyydit tms?


      • Simppa2
        Lähdössä pian kirjoitti:

        Kävitkö retkillä, paljonko maksoi? Entä taksikyydit tms?

        Kävin Roots retkellä paikallisoppaan kanssa. Lähimmät oppaat löytyvät hotellin edessä olevasta katoksesta. He päivystävät heti hotellin edessä, mutta eivät häiritse, jos et halua heidän palveluitaan.

        Roots retki maksoi 3000 dalasia. Sama retki Tjäreborgilla maksoi muistaakseni 3800. Lähdimme aamulla kahdeksan jälkeen tilataksilla paikallisopaan kanssa satamaan. Sieltä astuimme laivaan, joka oli kaksikerroksinen. Laivasta pystyi ostamaan juomisia. Lähdimme kahden tunnin jokimatkalle. Jokimatka oli aika tylsä, sillä joki on siitä kohdasta leveä, joten ranta näkyi horisintissa ja mitään eläimiä lukuunottamatta delfiinejä ei näkynyt. Rantauduimme ensimmäiseen kylään ja paikallisopas kertoi kylän historiasta. Kävimme orjamuseossa ja jatkoimme kävellen matkaa seuraavaan kylään. Tien varsilla oli lapsia vilkuttamassa ja tanssimassa. Seuraavassa kylässä tapasimme kyläpäällikön. Olisimme voineet ostaa häneltä 25 dalasilla todistuksen, että kävimme häntä tapaamassa. Seuraavaksi mentiin tapaamaan Kuntan perhettä. Paikallisopas kertoi kirjasta ja taas olisimme saaneet ostaa todistuksen, nyt 100 dalasilla, että olimme vierailleet Kuntan perheen luona. Tämän jälkeen olikin aika palata takaisin laivalle buffee pöytään. Lounaan jälkeen menimme pienillä veneillä orjasaarelle. Siellä oli vielä nähtävissä raunioita ja mm. rangasituskoppi. Sitten olikin takaisintulon aika. Hotellilla olimme noin kuuden aikaan.

        Jos haluat palkata oppaan puoleksi päiväksi, niin listahinta oli 600 dalasia. Lisäksi tulevat taksikulut.

        Kävimme myös Paradise beachillä. Taksimatka maksoi 1500 dalasia. Kuski odotti koko päivän. Itse pidin rannasta, siellä oli rauhallista ja ranta oli paljon parempi kuin Senegambiassa.

        Tjäreborgin rekitllä en käynyt. Kaupunkikierros ei kuulemma ollut kovinkaan kummoinen, mutta "pyhä metsä" retki oli kuulemma ollut hyvä.


      • simppa2
        Simppa2 kirjoitti:

        Tulimme juuri viikon matkalta. Senegambia beach on oiva valinta ekalle reissulle Gambiaan. Kaikki palvelut ovat aivan vieressä.

        Hotelli on rakennettu 80-luvulla ja se kyllä näkyi. Tasoltaan hotelli on kahden tähden hotelli, mutta henkilökunta on palvelualtista ja ystävällistä.

        Kun saavutte hotellille niin teille kirjoitetaan kortti, jota pitää näyttää aamiaisella ja illallisella. Kaikki juomat ja ruoat laitetaan tilille, joka maksetaan respassa pari kertaa loman aikana. Suosittelivat maksamaan laskun parin päivän välein. Respassa on myös rahanvaihtopiste. Kurssi oli ihan sama kuin rahanvaihtopisteissä kadulla.

        Hotellissa oli paljon lintubongareita. Kello 11.30 joka päivä oli korppikotkien syöttö päärakennuksen vieressä olen uima-allasalueen vieressä. Tässä rauhallisemmassa allasalueella myös apinat viihtyivät. Ne ovat nopeita varastamaan pähkinät ja limsapullot.Pitäkää siis varanne.

        Aamiainen tarjoillaan kello 7-10. Se ei ole kovinkaan runsas, mutta kaikki tarvittava kyllä löytyy. Illallinen on kello 19-22. Joka ilta on erilainen teema. Buffeessa on yleensä, liha, kala ja kanavaihtotehto sekä lämpimät ja kylmät lisukkeet. Jälkiruokaksi on lähinnä kakkuja ja hedelmäpaloja. Ruoka oli ihan hyvää.

        Matka oli onnistunut ja Gambia on erittäin halpa maa.Varmasti nautitte lomistanne.

        Ajattelin vielä kirjoittaa pari asiaa Senegambia beach hotellista...

        Olimme varanneet duplettihuoneen ja emme katuneet valintaamme. Huone oli päärakennuksessa ja se käsitti tilavan olohuoneen, makuuhuoneen ja kylpyhuoneen. Yhteensä neliötä oli arvion mukaan kuutisenkymmentä. Huoneet olivat myös remontoitu ja vastasivat eurooppalaista hyvää tasoa.

        Olohuoneessa oli ilmastointi, tv, jääkaappi (maksulliset juomat), vesipiste, vedenkeitin, sohva, pari nojatuolia, pöytiä 2 kpl ja tuolit.

        Makuuhuoneessa oli kaksi erillistä sänkyä, jotka olivat laitettu yhteen, yöpöydät, pöytä ja tuoli, kaksi vaatekaappia (kassakaappi), tv ja ilmastointi. Myös hiustenkuivain löytyi huoneesta. Sen sijaan shamppoota ei löytynyt.

        Ainut huono puoli huoneessamme oli näkymä makuuhuoneesta. Se oli viereiselle kujalle. Sen sijaan tilavalta terassilta oli näkymä rauhallisemmalle uima-altaalle.

        Huoneessa oli allaspyyhkeet, mutta ne eivät olleet kovin isoja. Rannan allasalueelta sai kuitenkin 50 dalasilla uusia pyyhkeitä. Kävimme maksamassa ne pienessä valkoisessa kopissa olevalle naiselle ja saimme siitä kuitin, jonka annoimme allaspojalle. Hän kävi hakemassa meille ylimääräiset pyyhkeet.


      • miten on
        Simppa2 kirjoitti:

        Tulimme juuri viikon matkalta. Senegambia beach on oiva valinta ekalle reissulle Gambiaan. Kaikki palvelut ovat aivan vieressä.

        Hotelli on rakennettu 80-luvulla ja se kyllä näkyi. Tasoltaan hotelli on kahden tähden hotelli, mutta henkilökunta on palvelualtista ja ystävällistä.

        Kun saavutte hotellille niin teille kirjoitetaan kortti, jota pitää näyttää aamiaisella ja illallisella. Kaikki juomat ja ruoat laitetaan tilille, joka maksetaan respassa pari kertaa loman aikana. Suosittelivat maksamaan laskun parin päivän välein. Respassa on myös rahanvaihtopiste. Kurssi oli ihan sama kuin rahanvaihtopisteissä kadulla.

        Hotellissa oli paljon lintubongareita. Kello 11.30 joka päivä oli korppikotkien syöttö päärakennuksen vieressä olen uima-allasalueen vieressä. Tässä rauhallisemmassa allasalueella myös apinat viihtyivät. Ne ovat nopeita varastamaan pähkinät ja limsapullot.Pitäkää siis varanne.

        Aamiainen tarjoillaan kello 7-10. Se ei ole kovinkaan runsas, mutta kaikki tarvittava kyllä löytyy. Illallinen on kello 19-22. Joka ilta on erilainen teema. Buffeessa on yleensä, liha, kala ja kanavaihtotehto sekä lämpimät ja kylmät lisukkeet. Jälkiruokaksi on lähinnä kakkuja ja hedelmäpaloja. Ruoka oli ihan hyvää.

        Matka oli onnistunut ja Gambia on erittäin halpa maa.Varmasti nautitte lomistanne.

        Hotellin puutarhassa on kuulemma liskoja? Miten te niiden kanssa tulitte juttuun? Ovatko vaarattomia?


      • Jussipussi
        miten on kirjoitti:

        Hotellin puutarhassa on kuulemma liskoja? Miten te niiden kanssa tulitte juttuun? Ovatko vaarattomia?

        Saman näköisi kuin suomen sisiliskot, mutta isompia, oli tosiaan rantakivillä ja aitamuureilla mutta niistä ei todellakaan ollut mitään haittaa. Ne liskot olivat hyvin arkoja eivätkä päästtäneet lähelleen, mukavannäköisiä vilistelijöitä ja hotellin puutarhassa minä en niitä nähnyt.


    • myssypää

      Ei vesi-urheilumahdollisuuksia. Merivesi kylmää mutta pitkästi rantaa, jos haluaa kävellä. Tosin aina joku kimpussa.

      • mäkin

        Jussi mennyt lankaan; Senegaliin ei tarvita viisumia, leima riittää. Opas sai kivat taskurahat...


      • Jussipussi
        mäkin kirjoitti:

        Jussi mennyt lankaan; Senegaliin ei tarvita viisumia, leima riittää. Opas sai kivat taskurahat...

        Kai se on myönnettävä että "retkuun" mentiin kun viisumi maksettiin, mutta kyllä siihen vaikutti Tjären matkaoppaankin suositus, että parempi olisi viisumi ottaa.
        Jokatapauksessa hieno reissu Senegalin villieläinpuistoon tuli tehtyä ja pääsi leijonaa silittään"livenä" mikä ei monessa paikassa ole mahdollista.


      • Visaa vaaditaan
        Jussipussi kirjoitti:

        Kai se on myönnettävä että "retkuun" mentiin kun viisumi maksettiin, mutta kyllä siihen vaikutti Tjären matkaoppaankin suositus, että parempi olisi viisumi ottaa.
        Jokatapauksessa hieno reissu Senegalin villieläinpuistoon tuli tehtyä ja pääsi leijonaa silittään"livenä" mikä ei monessa paikassa ole mahdollista.

        Älähän Jussipussi myönnä vielä. Luin Senegalin Lontoon lähetystön sivuilta, että he ovat alkaneet vaatia viisumia 1.7.2013 alkaen. Se voidaan hakea etukäteen maksamalla (ei vaadi paikan päällä käyntiä) tai suoraan rajalta. Voi olla, että poikkeuksia on, kuten jonkun naapurimaan kansalaiset tai sitten maksamalla rajaviranomaisille lahjuksia. Muuten näyttää kyllä olevan tuo mainitsemasi 50 euroa.


      • Ei viisumia
        Visaa vaaditaan kirjoitti:

        Älähän Jussipussi myönnä vielä. Luin Senegalin Lontoon lähetystön sivuilta, että he ovat alkaneet vaatia viisumia 1.7.2013 alkaen. Se voidaan hakea etukäteen maksamalla (ei vaadi paikan päällä käyntiä) tai suoraan rajalta. Voi olla, että poikkeuksia on, kuten jonkun naapurimaan kansalaiset tai sitten maksamalla rajaviranomaisille lahjuksia. Muuten näyttää kyllä olevan tuo mainitsemasi 50 euroa.

        Me kävimme noin, kaksi kuukautta sitten Gambiasta Senegalin puolella retkiseurueen kanssa, mutta silloin ei ainakaan viisumia vaadittu eikä ole maksettu mitään ylimääräisiä maksuja rajalla.


      • Jussipussi
        Visaa vaaditaan kirjoitti:

        Älähän Jussipussi myönnä vielä. Luin Senegalin Lontoon lähetystön sivuilta, että he ovat alkaneet vaatia viisumia 1.7.2013 alkaen. Se voidaan hakea etukäteen maksamalla (ei vaadi paikan päällä käyntiä) tai suoraan rajalta. Voi olla, että poikkeuksia on, kuten jonkun naapurimaan kansalaiset tai sitten maksamalla rajaviranomaisille lahjuksia. Muuten näyttää kyllä olevan tuo mainitsemasi 50 euroa.

        Kiitos tiedosta Visaa vaaditaan. Vähä helpotaa kun aattelen, että jos ei sittenkään lyöty retkuun, ottaahan se suomalaisen miehen tunnolle jos huomaa tuleensa huijatuksi.


    • mäkin

      Mitä! Leijonaa silittään? Ei leijonia silitetä!!! Safareilla kyllä niitä katsellaan mutta KAUKAA. Jos näin; taisivat olla huumattuja!? OIkeaa safari-elämää kokee vain Itä - Afrikassa.

      • Jussipussi

        Kyllä me leijonia siliteltiin. Asetin itelle silittelykuvan työpöydän taustakavaksikin. Voi olla että ne oli huumattuja kun ne oli niin laiskoja mutta kyllä ne lihapalan perässä puuhun mennä vilahtivat kun raketti.


      • Gambiaan
        Jussipussi kirjoitti:

        Kyllä me leijonia siliteltiin. Asetin itelle silittelykuvan työpöydän taustakavaksikin. Voi olla että ne oli huumattuja kun ne oli niin laiskoja mutta kyllä ne lihapalan perässä puuhun mennä vilahtivat kun raketti.

        Siis missä silittelitte? Oon luullut ettei leijonia ole Gambiassa. Jännittää lähtee, vielä 4 viikkoa odottelua!


    • ylläri

      Jussipussi - nyt järki käteen - ei leijonia silitetä. Ajattele vähän...

    • menossa taas

      Jussipussi taitaa olla fiikuspiikus numero kaksi. Miten järkevä ihminen voi kuvitellakaan silittävänsä leijonaa. Ja oikein taustakuvaksi. Nyt menee hupijutuksi!

      • voi, voi

        Haloo ihmiset! Gambiassa ei ole villieläimiä eikä rannoilla krokodiilejä eikä leijonia. Siinä mielessä erilainen afrikkalainen maa, kun tavallisesti oleksutaan.


    • katotaan nyt

      Voisihan siellä käydä mustaa bootyä lempimässä

      • Jussipussi

        No minä vielä selvennän tätä leijonajuttua. Lähdettiin aamulla klo 6 hotellilta taxilla ja menimme toisen pariskunnan kanssa hotellin allaspojan opastamana ensin Gambiajoen lauttarantaan ja lautalla yli joen pohjoispuolelle. Toisella puolella jokea meitä oli maastojeeppi ( suht. uusi Touota ) odottomassa millä menimme n. tunnin verran Senegalin rajalle ja siitä vain n. puolisen tuntia sisämaahan, jossa oli 2000 neliön luonnon puisto. Puistossa oli kirahveja, sarvikuono, antilooppeja useamman lajisia, seeproja, apinoita, lintuja, pahkasikoja ym. Näitä eläimiä katselimme ihan läheltä jeepin lavalta. Sitten puistossa oli ns: leijonakävely, eli puistovartiiden/oppaiden kanssa käveltiin n. puolisen kilometriä puistossa missä oli kaksi leijonaa koko ajan meidän mukana. Leijonat olivat niin kesyjä, että niitä sai silittää ja pidellä hännästä kun käveltiin rauhallisesti eteen päin. Mailmassa on vain viisi puistoa tai paikkaa missä pääsee leijonaa silittelemään luvan perästä.
        Poistulo oli muuten uskomaton kokemus kun ei jääty odottelemaan lautaa kuudeks - kahdeksaksi tunniksi niin tulimme isolla kalastajaveneellä joen yli. Veneessä oli niin paljon matkustajia kuin siihen ikinä olisi mahtunut, n. 200 henk. ja kun ei ollut laitureita, niin paikalliset nuoret miehet kantoivat kaikki matkustajat olkapäillä rannasta veneeseen ja vastarannalla päinvastoin.
        Aivan uskomaton juttu koko reissu mutta tosi.


    • Jussipussi

      Vielä krokotiileistä: Ei Gambiassa luonnonvaraisia krokotiilejä olekkaan mutta tarhattuja on. Kävelymatkan päässä Afriga Village hotellista on krokotiilipuisto jossa myös pääsee silittelemään krotiilejä, sisäänpääsy puisitoon muistaakseni 3 € suosittelen. Myös Cape Pointissa, ihan niemen kärjessä on ravintola, missä on krokotiiliallas jossa on yhdeksän krokotiilia. Siinä ne loikoili rannassa altaan reunalla kaikessa rauhassa ja me siemailimme krotiilien vieressä kylmää hyvää paikallista olutta a: 1,20 €/pullo/ravintolahinta.

      • Prrrr

        Olen myös käynyt tuossa eläinpuistossa Senegalin puolella Tjäreborgin järjestämällä retkellä vuonna 2008. Kaikkia muita Jussipussin mainitsemia eläimiä näimme, mutta leijonista ei silloin ollut mitään havaintoa. Sarvikuonot, kirahvit, seeprat ja leijonat ovat todennäköisesti rahdattu muualta afrikasta turistien iloksi, koska käsittääkseni noita ei luonnontilassa Senegalissa tai Gambiassa ole.
        Krokotiileja tosiaan on Kachikallyn puistossa Bakaussa, ja siellä muutamia rötkäleitä pääsee taputtamaankin. Vapaana rannoilla niitä ei turistialueilla ole, mutta saattaa niitä jossain Gambiajoen mutkassa kaukana sisämaassa olla.

        Minulla myös ikimuistoinen venematka joen yli lautan ollessa rikki... oli hengenlähtökin lähellä, mutta ei siitä sen enempää, mustelmilla selvisin ja saipa runsaslukuinen paikallisten joukko ilmaista sirkushupia ja jännitystä. Ihan taputtamaan intoutuivat kunnon näytöksestä ;)


      • tiina11012014
        Prrrr kirjoitti:

        Olen myös käynyt tuossa eläinpuistossa Senegalin puolella Tjäreborgin järjestämällä retkellä vuonna 2008. Kaikkia muita Jussipussin mainitsemia eläimiä näimme, mutta leijonista ei silloin ollut mitään havaintoa. Sarvikuonot, kirahvit, seeprat ja leijonat ovat todennäköisesti rahdattu muualta afrikasta turistien iloksi, koska käsittääkseni noita ei luonnontilassa Senegalissa tai Gambiassa ole.
        Krokotiileja tosiaan on Kachikallyn puistossa Bakaussa, ja siellä muutamia rötkäleitä pääsee taputtamaankin. Vapaana rannoilla niitä ei turistialueilla ole, mutta saattaa niitä jossain Gambiajoen mutkassa kaukana sisämaassa olla.

        Minulla myös ikimuistoinen venematka joen yli lautan ollessa rikki... oli hengenlähtökin lähellä, mutta ei siitä sen enempää, mustelmilla selvisin ja saipa runsaslukuinen paikallisten joukko ilmaista sirkushupia ja jännitystä. Ihan taputtamaan intoutuivat kunnon näytöksestä ;)

        Kesyt leijonat tuotiin puistoon 2013. Korokotiileja on makeassa vedessä, Gambiajoen keski- ja yläjuoksulla. Lisäksi jokivarressa on vähän luonnonvaraisia virtahepoja. Paikallinen väestö ei kovin paljoa virtahevoista välitä, ne ovat jo kahteen otteeseen 2013 vallanneet riisipeltoja käyttöönsä; koska niitä ei voida väkisin siirtää pellolta pois, on tilanteeseen sopeuduttava ja riisi haettava jostakin muualta


    • voi voi

      Huumattuja ja kesytettyjä villieläimiä. Todella aitoa Afrikkaa... En osaa sanoa muuta, kun voi, voi.

    • tiina11012014

      luonnonpuistojen tehtävänä ei ole olla yksistään turistien käyntikohteiteita. En tiedä mikä oli syynä leijonien hankkimiseksi Senegalin luonnonpuistoon. Viimeiset norsut on Senegalin / Gambian alueella metsästetty noin 100 v sitten. Toki Gambian savannialueilla on villieläimiä, kuten erilaisia antilooppeja ja hyeenoita. On joskus jopa väittänyt että olisi nähnyt Senegalista Gambian puolelle ulotuvassa luonnonsuojelualueella jopa pantterin jälkiä.

      Gambiajoen saaressa, Baboon Island, on simpanssien "uudelleenkoulutuskeskus". Valitettavasti en löytänyt matkanjärjestäjää tai yhteyksiä niin että saarelle voisi nousta ja tutustua simpansseihin ja hoito-ohjelmaan. Tällä hetkellä saareen pääsee tutustumaan vain joella purjehtivasta veneestä. Matkakertomusten valossa on viimeisin turistiryhmä yöpynyt saarella v. 2006.

      Uskon että Gambian ja Senegalin luonnonvaraista eläimistöä koitetaan elvyttää maassa sijaitsevilla luonnonsuojelualueilla, mutta entinen eläimistö lajeineen on vielä kovin kaukana.

    • banjul night

      Onko siellä näitä hieronnan tarjoajia kuin Thaimaassa konsanaan?

      • Sepe Susi

        Kyllä siellä Gambiassa hierontapalveluja saa ja oiken ammattitaitoiselta porukalta. Hotelli otti 700 dalasia ( 14 € ) jos vei seuralaisen huoneeseen ja aamupala seuralaiselle kuului hintaan. Seuralaisen sai huoneeseen maksamattakin mutta kyllä sen 14 € aamupalasta maksaa ja on se kiva mennä aamiaiselle kauniin mustan tytön kanssa. Suomalaiset ukkomihet olivat vaimojensa rinnalla vihreitä kateudesta. Se mitä suralaiselle/hierojalle maksat on sinun asia mutta ei se kalliiksi tule. Eläkeläismummot olivat hyvin ahkeria seuralaisten ostajia ja mikä merkille pantavaa, ostivat mielellään nuoria poikia. Liekkö nuo poikaraasut yön yli kuivana pusyneet, olivat niin nuoria. Ainakin heille piti vaipat yöllä vaihtaa.


    • Minkä takia eri sukupuolta olevista prostituoduista käytetään Gambiassa eri nimityksia?
      Pojat ovat bumsterita ja tytöt ovat hierojia. Tuota 14 euron hintaa pidän todellakin halpana jos siihen sisältyi vielä aamiainenkin. Thaimaassakin yö hierojan kanssa maksaa n. 24 e, tunnin hieronta palmun alla seisovalta tytöltä ilman pöksyjä n. 12 e.
      Onhan Sepe Susi kertomasi totta? Jos näin on niin lupaan tulla lomalle sinne Gambiaan ensi kautena. Kerrothan parhaat hotellit missä hierontapalvelut parhaiten hoituvat? On nuo niskat päässeet hieman jäykistymään. Ei ole suomi- akoista hierojiksi, ei.
      Kuitenkin on islamistinen maa. Kuinka bumsterit suhtautuvat jos miesturisti siellä päivällä tepasteleekin paikallisen naikkosen kanssa? Tästähän ei ole paljoa puhuttu vaan on vaiettu kuoliaaksi tämä. Vetävätkö bumsterit kaulan miesturistilta auki vai irroittavatko koko pään?
      Olisihan se komeata pitää oppaana hoikkaa, nuorta ja pyöreäpeppuista mustaa tyttöä jota siinä sitten likistelisi tisseistäkin vähän väliä, turistiakkojen mielipahaksi ja ukkomiesten kateuden aiheuttajiksi. Retkillä sitä olisi kiva kikatuttaa.
      Pistäkääs pojat tulemaan tarinaa tästä. Näitä helskatin bumsteriopastarinoita sekä niiden suomeenrahtaamisjuttuja tässä on kyllä saanut lukea jo vuosikausia aivan tarpeekseen.

      • Sepe Susi

        No niin atama: kaikki edellä kertomani tai kirjoittamani oli varmasti tota. Miksikäs minä höpöjä kirjoitteleisin. Gambiassa saa hierontapalveluja varmasti ihan jokaisessa hotellissa, ainakin niissä mihin Tjäre tekee matkoja, tai eihän ne palvelut hotellin puolesta tule, itsehän ne täytyy järjestää, tietänet mitä tarkoitan.
        Minua ihmetyttää kun tällä palstalla usein vieroksutaan tai paheksutaan Gambian Islamilaisuutta. Gambia on hyvin vapaamielinen maa tai ainakin se näkyy niin turistille. En kertaakaan ole kokenut, että paikalliset miehet mitenkään paheksuvan hierontapalveluja tarjoavia naisiaan. Paritusta siellä ei harrasteta mutta sehän on vaan hyvä. Ei ole välistävetäjiä.
        Voin vakuuttaa, että hierojat ovat wiksua porukkaa ja osaavat käyttäytyä ravintoloissa ym. minä voisin viedä vaikka linnan juhliin, on ne niin sieviäkin ja tosiaan se pyöreä ja hyvin kehittynyt pylly, ihan vesi tulee kielelle. ( suonette anteeksi sovinistisen arvosteluni, en ole sovinisti )


    • Minunkaan mielestäni kauniin ruskean pyllyn palvonta ei viittaa millään tavalla sovinismiin. Se on aivan tervettä miehisyyttä ja on hienoa että tämäntyyppistä palvelua on tarjolla myös miehille. Vieläpä aivan minihintaan verrattuna siihen mitä naiset joutuvat vastaavista palveluistaan maksamaan bumstereille.
      Eli poikamiehen kannattaa ehdottomasti ottaa paikallisoppaakseen pyöreäpyllytyttö
      joka on paitsi silmänilo myös kokoaisvaltaisesti edullinen.
      Tästä ei nyt vain puhuta, miksi ei?
      "Pojat" alkavat lievästi kyllästyä thaioppaiden tason putoamiseen sekä hintojen lievään nousuun. Osa on jo siirtynyt Kampotzeaan, Laosiin ja Filippiineille.
      Jos antamasi hintatiedot pitävät paikkansa myös yleistasolla niin naisten pornoparatiisi tasapäistyy.
      Kaikki miehet ovat mieltäneet että islamilaisessa valtiossa turistimiehen on turhaa haaveilla kertomistasi opaspalveluista. Gambia näyttäisi olevan merkillinen poikkeus islamin historiassa. Täytyykin tutkia asiaa tarkemmin.

      Selvää ainoastaan on se että kertomasi tulee aiheuttamaan poikamiesten suurryntäyksen Gambiaan näiden pyöreäpyllyhierojien käsittelyyn.
      Se ettei Gambiassa ole mitään nähtävää menettää tyystin merkityksensä. Nyt onkin tulossa sinne sellaista porukkaa jotka maisemista viis välittävät....

      • Sepe Susi

        Huomaan atama, että osaat arvostaa alkuperäistä ja eksoottista naiskauneutta, hienoa. Se avaa sinulle vielä mielenkiintoisia seikkailuita Afrikan mantereella. Lisäksi tutkiva ennakkoluuloton luonteesi edesauttaa sinua löytämää ennenkuulumattomia ja huikaisevia kokemuksia hierontapalveluiden parissa. Olisimpa vielä nuori..................


      • sakar5

        tassa ajassa ja Gambiassa paikanpaalla olevana voin todeta etta gambialainen pariutumisriitti on aivan uskomattoman monimutkainen ja kasittamaton. Eli, antaa ymmartaa antaa mutta aamu hyvan voinniun kyselyihin. gambialaiset naiset ovat kauniita.


    • Minäkin ryhdyin pohtimaan tätä minulle käsittämätöntä yhtälöä että islamimaassa
      mies saisi vapaasti naida Gambia- neitoja. Vieläpä jopa niin etteivät bumsterit leikkaa päätä irti ja laita sitä seipäännokkaan.
      Islamimiehille on kaikki sallittua. Vaimoja voivat pitää kai 4 sekä paneskella kaikkea liikkuvaa. Varsinkin turistinaisia voivat uskontonsa varjolla vaikka raiskata koska syntisesti sekä houkuttelevasti pukeutunut nainen on islamimiehelle paheellinen ja synnillinen jos on vääräuskoinen. Siksi heitä voi kohdella kuin saastaa.
      Siksi Sepen Suden kerronta ensin ilahdutti ja sitten mietitytti. Jos asia olisi totta niin maasta olisi tullut seksin mekka noilla hinnoilla.
      Tiedän kyllä että suljettujen ovien takana voi tapahtua mitä tahansa. En oikein usko että turistimies voisi kävellä vapaasti Gambiassa musliminaisen kanssa. Mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta ei yleensäkään sitä ole.

      Jospa tietäväiset kertoilisivat maan tästäkin puolesta hieman koska tätä asiaa ei palstalla ole käsitelty lainkaan.

      • Sepe Susi

        Kuule atama, minä tiedän jonkin verran tästä Gambian "hierontakulttuurista" useamman kerran siellä käyneenä ja jos sinä olisit siellä käynyt, tietäisit varmasti miten tuon asian laita on. En halua loukata, mutta sinä et taatusti ole siellä käynyt, koska olet asiasta noin tietämätön. Ne naiset joiden kanssa minä olen kävellyt Gambiassa, eivät todellakaan ole olleet musliminaisia vaan ihan tavallisia länsimaalaisesti pukeutuvia ja käyttäytyviä fiksuja nuoria yönmustia naisia. Näitä naisia on siellä yhtä paljon kuin huivipäisiä hiuksensa peittäviä musliminaisia. Nuo bumsterit joista kirjoitat istuvat minun ja naispuolisen "oppaani" kanssa sulassa sovussa samassa katuravintojan pöydässä ja ilokseni olen huomannut, että "oppaani" suhtautuu heihin täysin luottavaisesti ja normaalisti ilman minkäänlaista pelkoa. Sinun kuvitelmasi, että siellä leikellään päitä irti, ei todellakaan pidä paikkaansa, ihmittelen, että mihin se kuvitelmasi perustuu. Ihmisiähän hekin ovat ja käyttäytyvät sen mukaisesti ja turistit tuovat heille leivän, joten kyllä he tekevät kaikkensa turistien miellyttämiseksi. Jos minä olisin nähnyt yhdenkin irtileikatun pään olisi minun ja varmasti monen muunkin turistin Gambian matkailu loppunut siihen. Miehistä vielä, että ainakin Gambian turistipaikoissa vakaumukselliset muslimimiehet ovat vähemmistönä. Miehet ovat myös länsimaisesti käyttäyviä ja pukeutuvia ja vain vanhemmat miehet näyttää rukoilevan niinkuin hartaalle muslimille kuuluu.
        Suosittelen sinulle lämpimästi Gambiaa lomakohteeksi. Katsoin juuri maailman sään ja Gambia oli lähin paikka missä näyttää olevan lämmintä.


      • läheltä seurannut

        Monta kertaa Gambiassa käyneenä voin kertoa, että kyllä turistimiehet kulkevat siellä paikallisten naisten kanssa aivan vapaasti ja avoimesti. Istuvat ravintolassa, kävelevät kadulla ja rannalla myös päivä aikaan.


      • Putipati

        Käsittääkseni (olen kuullut paikalliselta taholta), että suurin osa näistä länsimaalaisittain pukeutuneista, miehille ravintolaseuraa ja muita palveluja tarjoavista naisista on nigerialaisia prostituoituja.


      • salivin
        Putipati kirjoitti:

        Käsittääkseni (olen kuullut paikalliselta taholta), että suurin osa näistä länsimaalaisittain pukeutuneista, miehille ravintolaseuraa ja muita palveluja tarjoavista naisista on nigerialaisia prostituoituja.

        On siellä myös Senegalista " töihin " tulleita naisia. Olen heidän kanssaan keskustellut, kertoivat, että Gambiassa on enemmän turisteja kuin kotimaassaan ja ansiot tietysti silloin paremmat.


    • Putipatille kiitokset että nimesi pyöreäpyllyjen ammatin toivomanilaiseksi.
      Sepe Sudelle tietoa sen verran että se ainoa käyntikertani oli ex vaimoni n:o II:n tiukassa narussa. Siinä ei aidan yli kurkittu eikä tytöiltä hintoja kyselty. Ymmärtänet siis tietämättömyyteni tältä osin. Sitten tämä ihmettelyni Gambiasta
      on ymmärrettävä koska maa on todellakin poikkeuksellinen ellei peräti ainoa muslimimaa maailmassa joille nämä vapaudet sallitaan.
      Että siitä tavallaan varmaankin osakiitos kuuluu maan rakoon haukkumalleni presidentti Jammehille. Maassa ei lehtikään liikahda tämän herran tietämättä.
      Sen verran ehdin vilkaista hieman tietoja maan kansasta / jakaumasta; se muodostuu %:inä näin:
      mandikat 42,
      fulat 18,
      wolofit 16,
      jolat 10,
      serahulit 9. Ei sano kyllä minulle yhtään mitään. 1 % uskoo animismiin jotka uskovat että kaikilla on sielu, jopa kivillä. Tuon verran animismejä on jopa suomalaisissa. Se on tainnut joskus olla meillä jopa valtauskonto silloin kun palvottiin metsää ja kiviä ja ties mitä. Buddhalaiset taitavat olla kaikki.
      Jos maa nyt sitten vain on nimetty islamilaiseksi mutta kansa viis välitää tai osa ehkä ei edes tiedä mitä mokoma tarkoittaa.

      Kuitenkin Gambia on kansojen sulatusuuni ja kun tietää heillä olevan samat geenit kuin saman leveysasteen karibialaisilla. Jos ovat iloluontoisen irroittelevia
      kuten tuntemani kuubattaret niin oksat pois! Kävin siis Kuubassa eroneena (nyyh)
      miehenä ja mehukkaat pyöreäpyllyt tanssittivat salsallaan pääni täysin pyörryksiin.
      Näin ankarasti pohja- ja omapäätietoja tehden asiantuntevien kirjoittelijoiden avustuksella minusta ehkäpä tuleekin ankarasta Gambia vastustajasta vielä ankarampi Gambia- fani. Kaikki tieto asiaan liityen otan vastaan ilolla.
      Suurkiitos kuuluu nimimerkki banjul nightille joka kiinnostukseni herätti.
      Sitä todellakin kummastelen että asiasta on vaiettu näinkin tehokkaasti. Epäilen suomirouvien- läskitakapuolien salaliittoa. He eivät tule pitämään minunlaisteni bileukkojen ryntäyksestä ollenkaan. Suoraansanoen kukkahattutädit meitä ällöävät. Maisemien puute ei vaivaa. Jos on viinaa ja viivaa kohtuuhinnalla niin kaikki on hyvin.

      Kohta olen lähdössä tapani mukaan Pattayalle 3:ksi viikoksi. Siellä on nyt meneillään tämä ilmastonmuutos vain sillä erolla että siellä on helskatin kylmää.
      Eikös sen pitänyt mennä toisinpäin? Bangkokissa yöllä 15,6 C ?
      Taas tuli uutta ajateltavaa.

      • Putipati

        Tottakai Länsi-Intian saarten mustilla tyttärillä ja (pojillakin) on samat geenit gambien kanssa, kun juuri läntisestä afrikasta laivattujen orjien jälkeläisiä on heistä valtaosa.


      • sammaashaissea

        Näyttää taas siltä että eräs a...ma, on nykyjään vaihtanut nimimerkkiä ja häriköi pattayan palstan sijaan täällä palstalla. Maassa käyneet huomaavat heti,jos joku on mukakäynyt maassa mutta ei olekaan. Wikipedian tietoa viljelevät besserwisserit erottuvat hyvinkin selvästi. Nyt äkkiä pois siletä esson baarista ja kaljarahat laitettava matkakassaan,niin pääsee käymään vaikka hervannassa. Sillä voi kehuskella suomipalstalla muille hervannan ihmettelijöille. Jätetään nämä matkailupalstat niille, jotka oikeasti matkustavat ja haluavat asiatietoa matkoista.


      • gambiaan lähtijä
        sammaashaissea kirjoitti:

        Näyttää taas siltä että eräs a...ma, on nykyjään vaihtanut nimimerkkiä ja häriköi pattayan palstan sijaan täällä palstalla. Maassa käyneet huomaavat heti,jos joku on mukakäynyt maassa mutta ei olekaan. Wikipedian tietoa viljelevät besserwisserit erottuvat hyvinkin selvästi. Nyt äkkiä pois siletä esson baarista ja kaljarahat laitettava matkakassaan,niin pääsee käymään vaikka hervannassa. Sillä voi kehuskella suomipalstalla muille hervannan ihmettelijöille. Jätetään nämä matkailupalstat niille, jotka oikeasti matkustavat ja haluavat asiatietoa matkoista.

        Aiiivan,juuri näin, puhut asiaa


    • Sepe Susi

      Joo, saat toki anteeksi tietämättömyytesi ja eikai tässä kukaan mikään asiantuntija ole kun vieraista maista ja kulttuureista puhutaan.
      Banjulissa juuri nyt 27 lämmintä ( klo 18.30 )

    • Kuulehan Sinä pahanilkinen akka nimimerkki sammalhaisee. Juurikin olen täältä matkailutietoa hakemasta. Tarvitsen tietoa Gambialaisen naisoppaan etsinnästä ja hinnastosta. Mitä helskatti minä bumsterilla teen umpihetero mies?
      Sepe Susi sanoo tuolla toisaalla että hotellin menuussa on tytön hinta; 700 dalasia.
      Tytön sai viedä huoneeseen ja hintaan sisältyi aamiainen. Kyllä piru vieköön on liian paksua tekstiä. En tiedä mikä motiivi on hällä.
      Hervannassa ei ole tullut käytyäkään mutta kyllä yli 100 ulkomaanmatkaa on takana. Se vanha nimerkki 28x... tuli käyntikertojeni määrästä Pattayalla. Nyt se on jo yli 30 joten nimimerkki oli vanhentunut.

      • vaihteeksi mustaa

        Kirjoita aikeesi ihan suoraan vaan, eli haet tietoa naisprostituoidusta lomallesi ja paljonko vagina maksaa.


    • 8585

      Tämä atama myönsikin tuolla aiemmin, että kirjoittelee näille palstoille kännissä ja silloin kuulumma tulee kirjoitettua mitä sattuu ja joskus kaduttaakin, että mitä tuli kirjoitettua. Nuo edelliset hänen kirjoitelmat ovat vahvassa humalatilassa kirjoiteltu että hänestä ei todellakaan kannata välittää "puupennin" vertaa. Lisäksi hän kirjoitti, ettää Gambiassa on käynyt joskua yhden entisistä monista x-vaimon kanssa ja huomaa kyllä että hän on täysin tietämätön Gambian asioista ja tilanteesta.
      Ikävä että tällaisia häirikköjä näillä palstoilla liikkuu, mutta sille kai ei voida mitään, jätetään ne omaan arvoonsa.

    • atama selvinpäin

      Nyt olen selvinpäin.
      Eikö nyt kukaan muka tiedä mistä voi palkata naispuolisia prostituoituja tai oppaita. Hintatiedot opaspalveluista tietysti olisivat myös paikallaan. En usko Sepen väitettä että aamiaisen hintaan kuuluisi myös aamupano. Ukot ja akat kehuvat kyllä maan tuntemuksellaan mutta mitään eivät tiedä.
      Minähän en bumsterin kanssa ryhdy kaveeraamaan. Hommaan piikkikärkisen kävelykepin ja pidän ne murjaanit sen säteen ulkopuolella.

      • Rampsa

        Itse en kehuis matkoilla,jotka tehty lentäen.Mutta kun Yksin ajelet rekalla vaik turkin läpi Irakiin Puolat Saksat Ukraina Belarussia.ja tulet ehjänä pois ja auto ehjänä myös


    • Gambiino

      Olipa hyvä kirjoitus. Itse käynyt neljä vuotta sitten edellisen kerran ja juuri tuolta se tuntui. :)

      • loopetrotteri

        En oikein noihin jutskaan osaa muuta sanoa kuin että ole vain oma itsesi.
        Jos käy hyvin, niin mimmi jopa tykkää sinusta, kyllä sen aikaa myöten huomaa.
        *
        Ghanassa mulle kävi mukavasti; tuli 2 kivaa likkaa eri puolilta maata.
        Mutta Ghanassa jossain vaiheessa huomasin että olin kuin valkoinen huutomerkki kadulla. Naisen kanssa tai ilman. Yöllä ei passannut mennä kaduille
        hillumaan lainkaan, yksin tai kaksin. Henki lähtee tosi herkästi.
        *
        Thaikkulandiassa kävi niin että vanhempi daami ihastui muhun ja minä häneen; vieläkin lähetellään pieniä lahjoja puolin ja toisin; hänellä oli 6 tyttöä tallissa.
        Hän sanoi että saat iloitella päivällä tyttöjen kanssa mutta että hänelle jos ei paukkuja riitä illalla niin oksat pois. Hän omisti 2 baaria jossa teki jobia tosi paljon.
        Ja, muuten, tosi hyvää ruokaa tekee. Ikä 55 kroppa 25.
        *
        Egyptissä horjahdin huijarimestaan josta ei meinannut päästä elävänä ulos sen jälkeen kun oli houkuteltu parin euron paukulla sisään ja hetkessä olikin 8 äijää vaatimassa 200 euroa "ohjelmasta" - pari mimmiä vetkuttamassa - vain puolipukeissa - ei edes striptiis.
        *
        Sattui samaan seurueeseen yksi ranskalainen daami joka pisti helvetit pystyyn.
        Karjui näille hemmoille kaikki mahdolliset, ja ulos päästiin - jotenkin jäi sellainen
        käsitys että ehkä kuitenkin ja joskus, egyptiläinen hemmo kunnioittaa vahvaa naista. Menetiedä onko historiassaan jotain...
        Ja myöhemmin, tosi kiva tupakkikaupan mimmi, oli tosi hyvä, tykkäs mun tuoksusta ja minä hänen.
        Vierailin hänen kotonaankin jossa vanhemmat paikalla.
        *
        Ei kaiken tarvitse olla Ostaa ja Myy; voi siinä olla vähän ihmistäkin.
        *
        Marokossa rakastuin tulisesti iso- mantelisilmäiseen tyttöön.
        Sieltä piti lähteä kiireesti pois Espanjan puolelle kun muka-veljet jahtasivat puukot ojossa; ehkä en heti huomannut poikien tarpeita vaan silmät tapitti sitä mimmiä.
        *
        Maltalla tytöt itse tekevät kaupat, esim. bussiasemilla jopa päiväsaikaan, jos tykkäävät hemmosta.
        *
        Ranskalaiset ovat melko vapaamielisiä; tankkasin kyökki ranskaa muutaman sanan;
        oh la la. Ihanan siro nainen !
        *
        Venakot on vähän tiukkapipoja; ja sitten on niitä toisia venakoita.
        Siellä on jotain 6... m... upeavartaloista, kaunista naista ja vain 4... m.... miestä.
        Do the math.
        *
        Jenkeissä on monia eri kansallisuuksien upeita ja; Mexicossa tosi ihania pehmeän kauniita mimmejä.
        *
        Dominikaanisessa mun piti juottaa koko kylä jurriin, kun menin naimisiin kun en muuten saanut.
        Vuoden kuluttua hän kirjoitti kirjeen ja totesi että hän on ehkä rakastumassa johonkin toiseen.
        *
        Naiset ovat vaan niin ihania; tuoksuvat niin kutsuvalta, oli "lady of the night" tai ei.
        *
        Karmein kokemus oli ehkä Lontoolainen hutsikka joka katteli pientä TV-ruutua kun touhusin.
        Sinänsä, Englantilaisilla naisilla on todella kauniit isot silmät ! Oon myyty.
        *
        Jos tykkää tummasta niin O.K. ! Niin minäkin tykkään ! Gambia saattaa
        olla sekin ihan jees.

        Joka paikassa olen vaan oma itseni, en brassaile.
        Enkä ole mikään kiiltokuvapoika.


    • liisa3

      Vaaleaihoinen nuori nainen joutuu hyvin suurella todennäköisyydellä Gambiassa rikoksen uhriksi , voitte varmaan arvata miten.....

    • oikaisu1

      Vaalea nuori nainen ei joudu mitä suurimmalla todennäköisyydellä Gambiassa rikoksen uhriksi. Oletko vaalea nuori nainen?

      • tammikuussa

        Gambiassa on turvallista liikkua, ei ole ollut koskaan ongelmia. Olen matkustanut kolmasti yksin, olen alle kolmekymppinen, hoikka, vaaleahiuksinen nainen. Paljon on ollut juttuseuraa ja yritetty lähempääkin tuttavuutta, mutta olen tehnyt selväksi, ettei kiinnosta ja on mennyt perille.


    • pahoillamielin

      Voi että, ensin oli tämä ketju hyvin tietoa antava ja asiallinen, mutta tietysti tännekin piti tulla näitä yhden asian haluajia, huoh....onpa todella ikävää tämä,,

      • buljong

        Kiitos Jussipussille hyvästä aloituksesta. Ollaan ensi talvena menossa Gambiaan ensimmäistä kertaa ja kaikki tieto ja kokemukset otetaan mielellään vastaan.


      • Jussipussi2
        buljong kirjoitti:

        Kiitos Jussipussille hyvästä aloituksesta. Ollaan ensi talvena menossa Gambiaan ensimmäistä kertaa ja kaikki tieto ja kokemukset otetaan mielellään vastaan.

        buljongille: Olimme Gambiassa helmi-maaliskuussa omatoimimatkalla ja oli hieno kokemus, helmikuun 8 pv on varattu matka kolmeksi viikoksi. Hyvää Gambian lomaa, jos voin jotenkin antaa neuvoja niin teen sen mielelläni.


    • Jussipussi2

      Hei Ystävät. Kun tuo Gambia tutuu taas näin loma-aikaan olevan esillä niin nostan vanhan matkakertomukseni esille niin voitte lukea ja ehkä saatte jotain infoa. Olen tuonkin kirjoitelmani jälkeen ollut Gambiassa mutta asiat eivät ole vanhentuneet. Hyvää lomaa Gambiaan, hieno maa ja hienot ihmiset kun van on valmis hyväksymään erilaisuuden.

      • mirkkuli6

        Suunnittelemme miehen kanssa matkaa Gambiaan helmikuun alussa. Malaria ja ötököt mietityttää... Suojaavatko rokotteet hyvin ja onko ötököitä häiritsevän paljon? Pitääkö pimeänä aikana pukeutua pitkähihaisiin?


    • myskihärkä

      Ei ole ötököitä ,sadekaudella vasta.Pitkät hihat ja rokotteet ok mutta ilmankin pärjää,ite en pitkiä hihoja silti pidä enkä pitkiä housuja koskaan siellä,ei niille nyt ole tarvetta.Rokotteet otan kyllä aina ja pidän huolen että ne on aina voimassa.Lariamia käytin nytkin kun siellä 5 vkoa just vietin,muttei sitä tosiasiassa nyt tarvi,moskiittoja ei ole kun on kuivaa.

      • karvarinta66

        Ihanat rantapojat naivat ja ottavat edullisesti suihin!


    • villitEläimetLuontoon

      Älkää ihmiset lisätkö eläinten kärsimyksiä rahoittamalla järjestettyjä villieläinretkiä! Eläimet on sinne raahattu turisteja varten luonnollisesta elinympäristöstään, lisäksi niitä rauhoitetaan. Eivät varmasti nauti olostaan vaan kärsivät. Sitä enemmän näitä "nähtävyyksiä" sinne raastetaan synnyinsijoiltaan, mitä enemmän turisteja "kiltit" eläimet kiinnostavat!

    • sammari65

      Kannattaako varata matkatoimiston järjestämä kuljetus kentältä hotelliin Senegambia beach, vai tuleeko taksi halvemmaksi? Entä mitä suurinpiirtein maksaa paikallisoppaan palvelut? Tekisi mieli käydä ainakin paikallisessa koulussa, sairaalassa (jos mahdollista???) ja ehkä jokiristeilyllä tai safarilla ym

      • juvin

        Käytän rollaatoria liikkumiseen. Onko paljon portaita, mäkiä ja huonoja teitä?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1671
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1422
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      108
      944
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      926
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      41
      763
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      692
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      661
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      28
      638
    9. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      603
    10. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      28
      598
    Aihe