Tiedättekö miten taloyhtiönne yhteisvaroja käytetään (hallitus)?

Voisi olla asossakin

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/272771-asukasaktiivit-kayttivat-rahaa-holtittomasti-–-kylpylaan-vuokralaisten-rahoilla
*Asukasaktiivit käyttivät rahaa holtittomasti – kylpylään vuokralaisten rahoilla_


Helsingin kaupungin asuntojen Hekan hallitus on kiristänyt vuokralaisdemokratiaa toteuttavien toimijoiden rahahanoja.

Helsingin Uutisten haastatteleman asukasaktiivin mukaan taustalla on holtiton rahankäyttö. Hekan toimitusjohtaja Jaana Närö taas perustelee uusia ohjeita toimintatapojen yhtenäistämisellä.

– Meillekin on tullut yhteydenottoja ongelmista, mutta pääsyy uuteen ohjeistukseen on toiminnan yhtenäistäminen, Närö sanoo.

Vuoden 2012 alusta Helsingin kaupungin asuntojen omistus keskitettiin yhteen yhtiöön. Huollosta ja isännöinnistä vastaavien 21 alueellisen yhtiön toimintatapoja on sen jälkeen pyritty saamaan linjaan.

? Vuokralaisdemokratia ?

◾Tarkoitus on antaa asukkaille vaikutusmahdollisuus omaa asumistaan koskeviin asioihin.

◾Kunkin vuokranmääritysyksikön asukkaiden kokous valitsee talotoimikunnan.

◾Talotoimikuntien puheenjohtajista muodostuva vuokralaistoimikunta on alueyhtiön talotoimikuntien yhteistyöelin.

◾Vuokralaisneuvottelukunta on vuokralaistoimikuntien yhteistyöelin ja toimii asukkaiden edustajana Helsingin kaupungin asunnot oy:ssä.

◾Lähde: Helsingin kaupungin vuokralaisdemokratiasääntö

– Määrärahoihin on annettu uusi ohjeistus, jonka mukaan ne on tarkoitettu yleiseen toimintaan, kokouksiin ja talkoisiin liittyviin kuluihin, Närö kertoo.

Esimerkiksi vuokralaistoimikuntien perusmääräraha on jatkossa 1 200 euroa vuodessa. Jatkossakin lisärahaa voidaan myöntää toimintasuunnitelmaa vastaan. Ohjeistus annettiin syksyllä ja se tuli voimaan vuoden alusta.

Ainakin Pikku Huopalahden alueella vuokralaistoimikunnan budjetti oli lähteen mukaan kuluneena vuonna tuntuvasti suurempi.

– Vuokralaistoimikunta käytti 15 000 euroa. Rahaa kului muun muassa laivaseminaareihin ja Viron kylpylämatkaan, alueen asukasaktiivi kertoo.

– Menomatkalla oli tunti koulutusta, muu oli vuokralaisten rahoilla hurvittelua. Kerran Hekan hallitus jopa puuttui rahankäyttöön. Tarkoitus oli järjestää cocktailtarjoilu erääseen isoon tilaisuuteen.

Pikku Huopalahden alueen vuokralaistoimikunnan puheenjohtajan Marko Nyqvistin mukaan tuhlausväitteissä on kyse mustamaalausyrityksestä.

– Olemme tuhansia jäljessä tuosta summasta. Aina joku jää ulkopuolelle. Siitä voi syntyä halu arvostella, Nyqvist arvelee.

Näröstä väitetty 15 000 euroa kuulostaa melko isolta summalta.

– Alueilla on kuitenkin ollut hyvin erilaisia käytäntöjä. Joillain alueilla budjetista on katettu kaikki kulut koulutuksia myöten, joillain vain kokouskulut ja muuta toimintaa varten on haettu rahaa erikseen.

Vuokralaisaktiivin mukaan tietyt henkilöt ovat Pikku Huopalahden asukasdemokratiakuvioissa myös turvautuneet kyseenalaisiin keinoihin säilyttääkseen oman valta-asemansa.

– Täysin lainmukaisten asukaskokousten päätösten yli jyrätään, pöytäkirjoja katoaa.

– Mitä tulee vuokralaisdemokratiaan, asukkaat tekevät päätökset omissa kokouksissaan ja niistä tulee meille tieto vain pöytäkirjatasolla. Jos siellä on jotain kärhämiä ne eivät tule tietoomme. Ja vaikka tulisivat, huhupuheiden perusteella emme voi toimia, Pikku Huopalahden alueyhtiön toimitusjohtaja Päivi Jokinen toteaa.

– On murheellista, että joillain alueilla on erimielisyyksiä. Se ei ole kuitenkaan kokonaiskuva Helsingin vuokralaisdemokratiasta. Pääasiassa se toimii hyvin, Närö korostaa
________________________

Paikalliset |4.1.2014 16:00| 1 Kommentoi
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/272771-asukasaktiivit-kayttivat-rahaa-holtittomasti-–-kylpylaan-vuokralaisten-rahoilla

20

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valtaklikkejä

      Mitähän se Närö tietää muuta kuin mitä lähellä olevat korvaan kuiskuttaa.
      Mistään ikävistä asioista ei saa puhua ja ne haudataan klikkiien toimesta pois.

    • Moraalitonta menoa

      Keskustelun otsikossa "Tiedättekö miten taloyhtiönne yhteisvaroja käytetään (hallitus)?" kiinnittää huomiota mm. se, että puhutaan taloyhtiöstä, vaikka aso- ja vuokrapuolella ei sellaisia ole kuin korkeintaan uudiskohteen rakennusvaiheessa jos sittenkään. Pitäisi kai puhua "kohteista" tai taloyksiköistä eikä taloyhtiöistä vai miten on?

      Mitä tulee asukkailta vuokrissa tai käyttövastikkeissa kerättyjen varojen kyseenalaiseen tai jopa väärinkäyttöön, niin siihen syyllistyvät asumisoikeus- ja vuokrayhtiöiden edustajat ja ikävä kyllä joskus myös asukkaiden edustajat. Joskus yhtiöiden johto ummistaa silmänsä asukkaiden edustajien törsäilyltä, jotta saa nämä pidettya tyytyväsisinä ja laulamaan yhtiön omistajien ja johtajien lauluja. Valitettavasti aina on myös asukkaiden edustajia, jotka ovat valmiita käyttämään väärin asemaansa henkilökohtaisten tarpeidensa tyydyttämiseksi. Usein tällaisia asukkaiden edustajia valitaan myös yhtiöiden hallituksiin, sillä he ovat "vaarattomia" yhtiöiden johtajille ja omistajille. Jo hallituksen kokousten hulppeat kokouspalkkiot riittävät usein, että moni hallituksen asukasjäsen unohtaa taustansa ja vaikenee yhtiön epäeettisestä tai jopa laittomasta toiminnasta kuten AVAIN Asumisoikeus Oy:ssä vuosien varrella on tapahtunut. Kaikista moraalittomampia ovat sellaiset yhtiön hallituksen asukasjäsenet, jotka ovat kaksinaamaisia asukkaita kohtaan. Nämä henkilöt kertovat asukkaille puhuvansa asukkaiden puolesta hallituksen kokouksissa, mutta todellisuudessa toimivat päinvastoin. Nämä valehtelijat eivät häpeä toimia hallituksen asukasjäseninä, vaikka asukkaiden enemmistö ei ole halunnut heitä edustajikseen, koska he nauttivat mm. kokouspalkkioiden ansiosta sellaisista eduista, että ne puolittavat omat vuokrat tai käyttövastikkeet. Sekä yleishyödyllinen vuokra- että asumisoikeusjärjestelmä ovat jo lähtökohtaisesti (lainsäädännöllisesti) sellaisia, että ne mahdollistavat moraalittoman toiminnan. Asukasdemokratia on moni tavoin näennäistä.

    • pummi

      Vuokrakuoriaiselle ei kuulu mihin rahat menee. Hänhän on maksanut oikeudestaan maksaa käypää vuokraa ja kartuttaa isännän tiliä.
      Nämä asukas yhdistykset, kokoukset, talkoo toiminta. Todistaa pelkästään miten pihalla vuokranmaksu oikeuden lunnastaneet ovat reaali elämästä.
      Jos haluaa maksaa tuhansia että saa maksaa tuhansia pelkästä asumisesta. On jokseenkin turha valittaa lapsilisien leikkauksista.

      • utelias...

        Kenen isännän tiliä kaupungin vuokra-asunnossa asuva kartuttaa?


      • pummi
        utelias... kirjoitti:

        Kenen isännän tiliä kaupungin vuokra-asunnossa asuva kartuttaa?

        Kaupungin tiliä. Vai meinaatko että kaupunki vuokraa omakustannushintaan. Jos vertaat omistusasunnon vastiketta, kunnallisen vuokraan. Ilmaa on välissä jonkun verran.


      • kuka maksaa?
        pummi kirjoitti:

        Kaupungin tiliä. Vai meinaatko että kaupunki vuokraa omakustannushintaan. Jos vertaat omistusasunnon vastiketta, kunnallisen vuokraan. Ilmaa on välissä jonkun verran.

        Minä en ainakaan kartuta edes kaupungin tiliä. Vuokrat ja kaiken muunkin maksatan kelalla ja sossulla. Mitä enemmän kaupunki nostaa vuokria, sitä enemmän saan kelalta ja sossusta.


      • omallarahallaeirassa
        kuka maksaa? kirjoitti:

        Minä en ainakaan kartuta edes kaupungin tiliä. Vuokrat ja kaiken muunkin maksatan kelalla ja sossulla. Mitä enemmän kaupunki nostaa vuokria, sitä enemmän saan kelalta ja sossusta.

        Onnea vaan valitsemallesi tielle! Paljon enemmän pohjalle ei kai voi enää päätyä. Tai no ehkä veneen alle.


      • Herättää.kysymyksiä
        utelias... kirjoitti:

        Kenen isännän tiliä kaupungin vuokra-asunnossa asuva kartuttaa?

        Hallitusten puheenjohtajien toimintaa kuten Haso ja Heka ei ilmeisesti tutki ja tarkkailkukaan? Jos henkilö on koko kaupungin rahoista eli taloudesta vastaava onko tällä itsellään valvojaa?
        Kun muistamme ketkä esim. nämä kaksi päätekijää niissä ovat!


    • Isännöintitoiminnast

      Hasolla on myös selkeästi jotain ongelmia, kuten ylihinnoittelua mm. jätevesi- ja muissa vesimaksuissa (talohallituksen arvion mukaan mm., selvitystä vailla).

      Uusimmissa asuin kohteissa on nyt vesimittarit ja vaikka esim. yksinasuvan vedenkäyttö olisi ja on todella minimaalista ja ajateltua, vain talouskäyttöä ja harvakseen suihkut yms. pesut, ei meinata pysyä ennakoivassa kk-vesimaksuissa!? Saunomiset ei lainkaan talossa, vain pesulan käyttö jne. yhteistiloissa, eivät sisälly huoneistokohtaisiin veden kulutukseen.
      Pyydettiin selvitystä vesilaitokselta mittaus- ja vedenkulutuksen mittauksesta, sieltä ei vastattu on kuulemma täysin isännöitsijätoimiston eli tässä tapauksessa Hasoa hallinnoivan tahon tiedotettavana jne.

      No asiaa jo kerran asukassihteeriltä kysyttyä - kun tasauslasku tuli sen kautta, - eikä tullut vastausta sieltä, eikä myöhemmin toimiston johtajaltakaan (Laajasalon is.tsto) yksinkertaiseen kysymykseen "kuka mittarit lukee ja tarkastaa ja tulkitsee" yms. normaalia selvennystä ja vastauksia, - jos sen luennan tekee vain yksi henkilö ja vaikkapa panee sinne omiaan, - on kai asia melko lailla julkistettavaa tietoa myös asukkaan ja veden käyttäjän kannalta, ja ennen kaikkea oikeus saada palvelua jota ei oikein tahdo saada ko. toimijoita missään muodossa muissakaan asioissa josta kysyttävää tai kommentoitavaa olisi! Isännöintitoimistossa on jotain mikä mättää, ei normaalit palvelualan toimijat toimi kuten siellä - yksi mies lähinnä toimii ja menettelee asioissa yleensäkin!

      Haso Oy:n -hallituksessa on myös puheenjohtajana kaupungin virkanainen (Tuula Saxman) jonka suhtautuminen varsinkin asukkaisiin päin on välinpitämätön ja täysin kaikkien palvelullisten ja jopa kunnallisena toimivan aso-asuntolain ja ja sitä ja muitakin valtiollisten ja kunnallisten toimintaa säätelevän hallintolain vastaista!
      Jos osake-asumisessa jossa asukkaat omistavat osakkeensa ja hallitsevat asuntoaan sen kautta, olisi vastaavanlaista toimintaa ja suhmurointia siellä oltaisiin piankin lainvalvonnan tarkastelussa! Näissä "asioissa" tuntuu kukaan ei valvo tai muuten asukkaiden näkemyksiä ei huomioida.

      Mutta mikä ihmeen oma ''laki'' ja käytäntö näitä virantoimituksessa ( kaupungin ym.) ja heidän suojelussa toimivia ''alihankkijoita" yms. suojelee!?

      Onko vastaavia kokemuksia ja käytänteitä osunut kohdallenne, niistä olisi hyvä tiedottaa omistajataholle joka on tässä tapauksessa Helsingin kaupunki!

      • Korjaus Haso hallit

        http://www.haso.fi/helsingin-asumisoikeus-oy/hallitus
        Hallitus ( HUOM: Korjaus puheenjohtaja Tuula Saxholm, H:gin kaupungin vastuullisessa virassa muutenkin).

        Yhtiökokous on valinnut 30.4.2013 hallituksen jäsenet ja varajäsenet. Hallituksen ja työvaliokunnan toimikausi on yksi vuosi.

        Varsinaiset jäsenet

        - Tuula Saxholm, hallituksen ja työvaliokunnan puheenjohtaja

        - Katariina Suomu, jäsen

        - Raimo Hartonen, hallituksen ja työvaliokunnan jäsen

        - Olli Viding, jäsen

        - Ilkka Kivijärvi, hallituksen ja työvaliokunnanjäsen

        - Aini Kiiskinen, jäsen

        - Kari Nietosvaara, jäsen

        Varajäsenet:

        - Yrjö Tiitinen (varajäsen)

        - Tarja Koivisto (varajäsen)

        - Jorma Helminen (varajäsen)

        - Mari Randell (varajäsen)


    • Avaimen pois antanut

      Vesimaksuilla kikkailu on tuttua myös Avain Asumisoikeus Oy:ssä. Yhtiössä on ollut tapana budjetoida reilusti veden kulutus. Toteumatiedot joita asukastoimikunnalle ja valvovalle viranomaoselle ( Aralle ) annettiin eivät pitäneet paikkaansa. Asukastoimikunnalle selitettiin että "kumulatiivisen tasauksen" myötä talokohtainen virhe korjautuu.
      Toiminta jatkunee edelleen samalla tavalla. Yhtiöillä on myös kohteita, joissa on vesimittarit... Niitä ei lueta..!! Yhtiö perii kaikki vedestä aiheutuvat kulut "yhteisöllisiltä asukkailta", olipa sitten kulutuksesta asukastoimikunnalle annettu tietoa tai ei.
      Asumisoikeusasukkaat ovat lainsuojattomia. Valvova viranomainen ARA valvoo näiden yleishyödyllisten yhteisöjen etuja. Yhteistyössä ympäristöministeriön kanssa viranomaiset pyrkivät tekemään laillisiksi ne porsaanreijät, joita nämä yleishyödylliset yhteisöt ovat voineet käyttää vuosia hyväkseen.

      Piia Viitanen siirsi lain muutosesityksen hamaan tulevaisuuteen, jotta yhtiöt ehtivät vielä tämän lain voimassaoloaikana käyttää lain epämääräiset kohdat hyväkseen. Ehkä Viitanen sai varmistettua tällä tavalla paikkansa asuntoministerinä. Nyt kokoomuskin voi hyväksyä asuntoministerin joka syö kädestä. Ei tarvita välttämättä ministerin kierrätystä.

      Tässä lisätietoa asuntoministerin (SDP) tekemisistä.
      http://www.rakennuslehti.fi/2014/06/rossilahden-potkut-lykkaantyivat-viitanen-veti-pois-lakiesityksen/

      Mutta voiko kaikkeen uutisointiin luottaa ?? Onko jotain jätetty kertomatta yleishyödyllisten yhteisöjen toiminnasta ?? Onko media sensuroinut ja valinnut tietoja joita se uskaltaa ja voi kertoa valvovan viranomaisten ja ympäristöministeriön saumattomasta yhteistyöstä joilla asumisoikeusasukkaita rahastetaan.

      http://www.rakennuslehti.fi/2014/06/julkisen-sanan-neuvoston-langettava-paatos-rakennuslehdelle/

      • Mikä asuntoministeri

        Tämä tamperelais- mutukka Viitanen on ihan tyhjänpäiväinen ja vain poliittinen nimitys Sdp.llä. Nainen on niin pihalla tehtävistään kuin vaan joku asioista tietämätön henkilö vaan voi olla! Ei ollut edellinenkään asuntoministeri sen kummosempi, jos sitäkään edellinen ( Vapaavuori)!

        Miten kauaskantoisia valtiollisia asioita voidaan päästää ''päsmäröimään'' tämän kaltaiset tyhjänpäiväiset ''virantäyttäjät'' jakkupuvuissaan?! Kuitenkin on kysymys kansalaisten ja yksilöiden asioista yhtälailla ja erikseen, Viitasen poliittinen sihteeri (mies) on samaa sakkia Sdp.ä ministeriössä ukko vastaa ympäripyöreyksiään vain omaa tehtäviään korostaen, jos jotain on sinne kysyttävää ja kannan ottoa vaativaa aiheen mukaan.

        Viitasen 'tyhjäpään' ainoa tavoite on ollut oman asuinlähiönsä Hervannan uudistaminen ja modernisoiminen Tampereella. Koko maan ja pääkaupungin asumisen tilasta yms. se naikkonen ei tajua hevon******!


      • Viitanen on kana!
        Mikä asuntoministeri kirjoitti:

        Tämä tamperelais- mutukka Viitanen on ihan tyhjänpäiväinen ja vain poliittinen nimitys Sdp.llä. Nainen on niin pihalla tehtävistään kuin vaan joku asioista tietämätön henkilö vaan voi olla! Ei ollut edellinenkään asuntoministeri sen kummosempi, jos sitäkään edellinen ( Vapaavuori)!

        Miten kauaskantoisia valtiollisia asioita voidaan päästää ''päsmäröimään'' tämän kaltaiset tyhjänpäiväiset ''virantäyttäjät'' jakkupuvuissaan?! Kuitenkin on kysymys kansalaisten ja yksilöiden asioista yhtälailla ja erikseen, Viitasen poliittinen sihteeri (mies) on samaa sakkia Sdp.ä ministeriössä ukko vastaa ympäripyöreyksiään vain omaa tehtäviään korostaen, jos jotain on sinne kysyttävää ja kannan ottoa vaativaa aiheen mukaan.

        Viitasen 'tyhjäpään' ainoa tavoite on ollut oman asuinlähiönsä Hervannan uudistaminen ja modernisoiminen Tampereella. Koko maan ja pääkaupungin asumisen tilasta yms. se naikkonen ei tajua hevon******!

        Edellä olevasta kirjoituksessa ylempänä - lainaan linkin ja tekstinpätkän tämän Viitasen haiahttelusta, ensin haluaa yhdistää ja muuttaa Ara-virastoa ja sitten yhden suojatyöpaikan ja viran säilymisen jatkoa suojellakseen peruu päätöksensä, - Aran tj:n osalle virassa ''suojatyötä'' jatkavalle Rossilahdelle! Mies joka tunnetaan myös suhmuroinnista jossain kuten edelläkin ylempänä näkyy aso-Avain -asuntojen selkkauksissa!
        _____________________________________________________
        "Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen veti pois hallituksen käsittelystä lakiesitysluonnoksen Ara-laista, jolla Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (Ara) muutettaisiin päällikkövirastoksi, Suomen Asuntovirastoksi. Ennakkoon julkaistun asialistan mukaan hallituksen piti käsitellä Ara-lakia tämän viikon torstain yleisistunnossa, mutta Viitanen pyysi vetämään asian pois hallituksen käsittelystä..."_jatkuu txt. LUE
        > Huopaa ja soutaa ja ei uskallakaan tehdä mitään! Samaa koko sen naisen muutkin hommat!

        http://www.rakennuslehti.fi/2014/06/rossilahden-potkut-lykkaantyivat-viitanen-veti-pois-lakiesityksen/


    • siivetön kana

      Median tehtävä on paljastaa todelliset vallankäyttäjät asuntopolitiikassa. Miksi "asuntoministerin pyöreässä pöydässä" käydyistä keskusteluista ei kerrota julkisuudessa ? Rakennuslehden viestiketju jossa oli kannanottoja keskusteluun osallistujista ja keskusteluista on poistettu. Tietoja tästä asuntoasioiden salaseurasta ei googlaamalla löydy. Asuntoministerin esikunnan toiminta on osoittautunut yhtä salaperäiseksi kuin vapaamuurarien toiminta. "Asunto-mafian" keskeisin tehtävä on pitää asuntojen hinta- ja vuokrataso korkealla. Hyvä esimerkki on lakimuutoksen tarkoituksellinen siirtäminen tulevaisuuteen. Sana yleishyödyllinen on vitsi !

    • Sdp on todella ali

      Mitähän suhmurointia ja ''lahjusten vaihtoa'' siinä vaihdettiin jos ministeriön virkamiesten pitkään ja vaivalla ( työ/ kustannukset asiantuntijat ym.) valmistelema yhdistämishanke kuten nyt ARAN suhteen oli esillä jopa, vedettiin pois ja nykyinen ''suojatyö'' ja nimityspoliittinen käytäntö saa jatkua - jos tarjolla olisi ollut kansalaisia enemmän palvelevaa asuntopoliittista käytäntöä ja päätäntää!

      Maksoiko tämä Aran nyk. tj Rossilahti siis Viitasselle jotai hyvitystä oman ja virastonsa pysyttämistä ennallaan?! Tuskin KaNA todella, että tämä kaikki on mahdollista!

      Ja nyt tuolla onnettomalla on hallituskauden loppuun vielä kulttuuriministerin tehtävät - mokomalla Hervannan rakentajalla! Ja kulttuuri väki ''kiittää''!

    • bngjdfjfhfh

      Buahhahhaa SIMO-LEIKKAA-LIIMAA iski taas

    • Kokemuksia_haahah

      Kuka tuntee aso-yhtiössä Tuomo Nysväriä?

      Onko sama postaaja kuin simo?

    • Väärä_palsta

      Kuinka tämä aihe ja kirjoitus liittyy asumisoikeusasuntoihin? Ei mitenkään.

      • Hyvää_yötä

        Heheheh mieti dementikko-mummeli sitä ja mene maate!


      • Kommenttina.viimeisiin

        Miten tuo ja nuo kommentit ja buuaukset liittyvät asialliseen aloitukseen josta olisi näidenkin asoonsa jumittuneiden varsin hyvä tietää vaikka ei suoraan itseään koskisi, mutta varsin usein välillisesti!

        Jk-.
        Tuo ilmeisen yliannostuksen ohjeistuksen vastaisesti nauttinut "buuaaja-hekottaja" on näköjään tehnyt todella aikaa vievää työtä kaivaakseen ns. "aso-miliisinä" palstan aloituksia ja aiheita joita lääkehuumassaan ei osaa muuten reagoida tai sisäistää itse sisältöä!?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe