Viisi teknojättiä luottaa Android-PC:n kysyntään

Kaarle Martel

Joista neljää on tähän asti pidetty Microsoftin tukijoina. Imperiumin tukijat jättävät siis laivan. Siinä on ilmeisesti havaittu vakava halkeama kölissä.

Firmat ovat: Lenovo, HP, AMD ja Intel. Viidentenä tietenkin Google.

" You know Android as the number one smartphone and tablet operating system. Four big-name companies think Android has what it takes to be a top desktop operating system as well. Those companies include Lenovo and HP , the world's number one and number two PC manufacturers. Two other companies you may have heard of, AMD and Intel, also see Android on the PC. And, lest we forget, there's this little business named Google backing up Android.

Think about that: Five of the world's top tech companies think people want Android on their desktops. Four of them used to be counted among Microsoft's staunchest allies. "

http://www.zdnet.com/android-pcs-and-other-windows-alternative-desktops-are-for-real-7000025682/

14

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä juttu

      Totta on, että pc-valmistajat ovat onneksi pikkuhiljaa jättämässä MIcrosoftin ja siirtymässä ChromeOS:ään, Androidiin ja Ubuntuun. Tulokset vaan valitettavasti näkyvät suomessa viiveellä kun typerä kokoomushallitus hidastaa ja estää vaihtoehtojen ilmaantumista markkinoille tahallaan. Hallituksemme on sitoutunut tukemään jenkkejä ja Microsoftia.

      Itse en tule koskaan IKINÄ enää ostamaan yhtään laitetta windowsilla ja kaikista nykyisistäkin koneistani olen pyyhkinyt windowsit pois ja tilalla on Ubuntu 12.04.3 LTS. Kysymys on vapauden periaatteesta, josta en peräänny yhtään. Windows on NSA-vakoiltu käyttöjärjestelmä, minä en poliisille salli porttia elämäni tarkkailuun. Ehdoton EI!!! micro$aatanan tuotteille.

    • ½!"#¤%&/()

      Ne tulevat olemaan jatkossa hinnaltaan erittäin kilpailukykyisiä Windows-koneisiin verrattuna. Ja niissä on optio asentaa haluttu Linux-distro Androidin/ChromeOS:n rinnalle. Niitä tulemme ostamaan tulevaisuudessa.

    • Tappo-Kone

      Olemme nähneet jo Linuxin voiton servereissä, supertietokoneissa, kulutuselektroniikassa, internetissä ylipäätänsä, mobiileissa. Jäljellä on enää tuo Windowsin lopullinen teurastaminen kannettavissa pc-koneissa. Nyt sen aika on tullut. Haluan nähdä kuinka Windowsin veri roiskuu pitkin seinä kun kirves heiluu ja moottorisaha huutaa.

      • Linuks - Valhe!

    • Android jyrää

      Kun ihmiset ovat kerran puhelimen näytöllä tottuneet Androidiin ja tietävät miten Google playta käytetään, miksi he eivät siirtyisi täysin sujuvasti Androidiin myös läppärin näytöllä?

      Android mukautuu hienosti tietokoneen näytölle ja toimii windowsiin verrattuna jouhevasti ja nopeasti.

      Android on huomattavasti turvallisempi kuin windows virusimuri (myytti Androidin haittaohjelmista on muuten urbaani legenda, en ole koskaan saanut Androidiin haittaohjelmaa google playsta). Siksi toiseksi Android on myös vaihdettavissa Cyanogen modiin joka on vapaa. Google ei yritä estää käyttöjärjestelmän vaihtamista. Microsoft estää windows 8:n poistamisen koneesta ja kilpailijan käyttöjärjestelmän asentamisen tahallaan.

      Mobiilissa Androidilla on jo 88%-99,9% markkinaosuus maakohtaisesti, smaoin tablet-markkinoiden kuningas on Android. PC:lle voi käydä samalla tavalla muutamassa vuodessa kun laitevalmistajat jättävät Microsoftin rypistyksineen.

    • Loistavaa!

      Asiaa pukkaa, hyvä, hyvä!

    • P. Öhkiäinen

      Ja siinä mielessä kiinnostavaa että noista yhtiöistä Lenova ainoana on viime vuosina kyennyt lisäämään pc-tuotantoaan kun muut eteenkin Acer, Dell ja Asus ovat ottaneet rajuja miinuslukuja. Lenova on jo Aasiassa ottanut muita aiemmin tuotantoon pc-malleja jotka myydään ilman mitään Windowsia valmiiksi asennettuina. Jo tämä kertoo olennaisesti sen mitä on nyt tapahtumassa.

      45% pc-koneista myydään nykyisin joko Macilla (n.5%) tai Chrome OS:lla tai ei sitten millään järjestelmällä asennettuna. Luulen kyllä että suurin osa noista 45%:n koneista myydään kuitenkin jollakin epämääräisellä (piraatilla tai Windows 7-medialla) asennettuna. Mutta joukossa on useita miljoonia Linuxilla (esim Ubuntu) asennettuina. Dualboot koneiden (Windows 7/Ubuntu) määrä lienee myös merkittävä.

    • Mulligan

      Pääasia on että koneet edullisia tekniseltä varustukseltaan riittävän ja että niihin pystyy asentamaan mennen tullen haluamansa Linux-distron Androidin/Chrome OS:n viereen.

    • '''''''

      Onko tuo Android sovelluspohjainen käyttis vai tiedostopohjainen? Jos on kyse ensimmäisestä vaihtoehdosta, niin riittää, että siinä on selain. Muuta sillä ei siinä tapauksessa pahemmin tehdä kuin puhelimilla.

    • Tämä liittyy myös Googlen ja Lenovon tekemään Motorola-kauppaan.

      • goldman-sachs-tiedot

    • hyviä vaihtoehtoja

      Android pc tai Chromebook on seuraava valintani mikäli läppäriin päädyn. Jos ei niin sitten ostan Imacin 27" Cinema-näytöllä. Mitään windows-paskaläppäriä en osta, etenkin kun Linuxin asentaminen windows 8:n rinnalle on käytännössä täysin mahdotonta securebootin takia. Samallöa voin jättää wndowsin laillisen lisenssimaksun yhteiskunnalle maksamatta.

    • Ptjaa

      No YouTubesta katselin PC-Androidin arvosteluja ja kaikki olivat joitakin sovelluspohjaisia käyttiksiä, jotka toimivat samalla tavoin kuin puhelimet. Eli täysin erilaisia kuin esim. Ubuntu, joka on tiedostopohjainen. Sovelluspohjaisissa käytiksissä ei tiedostoja muokkailla t. siirrellä. Samalla se on goodbye Terminalille, joten eipä tuota Ubuntu-käyttäjät hyväksy pääkäyttikseksi, vaan edelleen kirjoittaminen yms. tapahtuu Ubuntulla. Jos Androidin yleistyminen tosin auttaa Ubuntua, niin mikäs siinä, mutta enpä tiedä.

    • Niin...

      Näillä sivustoilla ja jossakin zdnetissä saa sen käsityksen, että suurikin muutos on tapahtumassa, mutta todellisuus on muuta.

      Mullakin on puhelin ja tabletti ja vaikka mitä, mutta kaikki kirjoittaminen yms. tapahtuu Windows-PC:llä, jonka kyllä vaihaisin vaikka Ubuntuksi jos pelitkin toimisivat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      181
      1929
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      272
      1448
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1295
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1087
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      66
      1016
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      76
      991
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      163
      955
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      838
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      63
      815
    10. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      2
      809
    Aihe