Uusi koira ja päälle hyppiminen

Harfi

Käytin eilen uutta koiraa kotonani tutustumassa vanhempaan koiraani ja alkoi vuoronperäinen takaa päälle hyppiminen ja rähinä. Koirani on 8v lappis uros ja toinen oli pienempi 2v sekarotuinen uros. Minun koira aloitti hyppimisen ja toinenkin innostui. Vein koiran takaisin,koska ei tulleet toimeen,mutta nyt ymmärrän toimittaneeni tutustuttamisen aivan väärin. Toin uuden koiran just pahimpaan paikkaan kotiani ja kerralla kosketuksiin toistensa kanssa kun ovesta tulin sisään. Koirani on myös ollut paljon yksin ja totuttaminen veisi aikansa. Olisiko kuitenkin mahdollista,että he alkaisivat tulla toimeen keskenään,jos antaisin ajan kulua ja toimisin ns ohjeen mukaan? Kumpikaan ei ole kastroitu. Huonetilaakin on,kun toisen pitäisi olla välillä siellä,että tilanteet rauhoittuu. Eikö sinne kuulu laittaa aina uusi koira?

5

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvojärjestys selväk

      Jos koirat tekevät keskenään selväksi, kumpi on johtaja, niin tulevat toimeen. Silloin sen toisen pitää alistua. Jos eivät pysty selvittämään keskinäistä arvojärjestystä, niin sitten on vaikea tilanne, ja voi päätyä ikävästi.

      Kaikkein huonoin mahdollinen paikka selvittää arvojärjestys on ahdas asunto..... ulkona, ja kumpaakaan ei hihnaan kytkettynä se selviää parhaiten. Ja omistajien pitää olla kaukana, jotta koirat eivät saa ihmisistä henkistä tukea.

    • silloin ei ole koirat hallinnassa jos niiden pitää keskenänsä jotain selvitellä. Kodissa on yksi ainut joka määrää ja sen pitää olla omistaja. joskus viime vuosituhannella on annettu koirien selvittää tilanne keskenänsä.

      joo ei ollut paras konsti laittaa koirat ahtaassa tilassa nenäkkäin. parasta on laumauttaminen, koirien yhtäaikainen kuljettaminen ja niiden tehtävä on kulkea omistajan mukana rauhallisesti. vasta kun koirat ovat rauhoittuneet, ja nätisti yrittävät tehdä tuttavuutta, niin siiloin sen voi sallia. Koirat eri huoneissa yksin jätettäessä, kunnes olet varma että ne ovat hallinnassasi. koirien ollessa samassa tilassa uhitteluja ei sallita, vaan kummallekin koiralle huomautetaan käytöksestä mitä omistaja ei halua.

    • Onnistut

      Älä suotta hermostu, kärsivällisyydellä kaikki järjestyy. Lue koirakirjoja ja käytä harkintaa. Ota vinkki joistakin itse hyviksi kokemistasi neuvoista, joita täällä annetaan. Itse olen huomannut, että suurin osa tänne kirjoittavista tietää melko paljon koirien kouluttamisesta, siis heillä on ikää ja kokemusta. Siinä sivussa voi olla yksilöllisiä näkökulmia, joita eivät kaikki allekirjoittaisi.

      1. Hanki tietoa. Mene kirjastoon. Etsi netistä, esim Suomen Kennelliitollakin on joku koulutussivusto.

      2. Kysy neuvoa. Suomi24 esim. Älä niele ainoatakaan neuvoa pureskelematta. Jos asuinalueellasi törmäät usein koiran ulkoiluttajaan, joka on jo vanhempi ja jonka suhde omaan koiraansa näyttää toimivalta ja hyvältä, kysy rohkeasti neuvoa. Voit kysyä häntä tulemaan messiin. Vanhemmatkin ihmiset auttavat mielellään, kartuttavat näin kokemustaan ja oppivat uutta.

      3. Perussääntö on, että koirien tulisi olla aina vapaina (ei kytkettyinä), kun ne tutustuvat. Turvallinen alue, ei ajotietä lähellä.

      Huom. Sinulla on uusi koira. Ette ole vielä edes tutustuneet toisiinne. Muista, että koirasi ei käsitä asioita samalla tapaa kuin sinä, joka olet ihminen. Koira on eläin, vaikkakin lemmikki.

      Koirasi ei tiedä, että olet sen uusi omistaja. Vain aika ja yhdessä vietetty aika opettaa sitä ennakoimaan samanlaista yhdessä vietettyä aikaa. - Luottamus syntyy askel askeleelta, pikku hiljaa, päivä kerrallaan. Montako päivää olette olleet yhdessä? Vietkö tuliterän poikaystävänkin heti kotiisi, vaikka ette tunne edes toisianne? Suhde rakentuu ajan kanssa.

      Koirasi on todennäköisesti kiihdyksissään uudesta tilanteesta. Eli sinusta ja hänestä. Ei koira ymmärrä tulevaa. Anna koirallesi aikaa rauhassa kotiutua ja tutustua sinuun. Se vie vähimmäisaikana kolme kuukautta. Kotiututuminen hidastuu ja koirasi stressaantuu, jos viet sitä heti uusiin tilanteisiin. Edes ihminen ei toimi niin uudessa suhteessa ja ihmisellä sentään on kyky käsitteelliseen ajatteluun.

      Vanhalla koirallasi on suhde sinuun. Uusi koirasi on turvaton ja heikoilla, kun viet sen ikään kuin 'irtolaisena' vieraaseen kotiin, jossa sinulla on oma laumasi (perheesi ja vanha koirasi). Vie uusi koirasi vanhaan laumaasi, kun sillä on AJAN KANSSA (minimi 3 kk) rakennettu asema laumassa, joka koostuu tässä askelmassa sinusta ja uudesta koirastasi.

      Vanhempasi voivat tulla kotiisi tutustumaan koiraasi.

      Askel askeleelta, yksi askel kerrallaan, niin pääset perille.

      Opettele kuuntelemaan koiraasi. Muista, että koira ei ymmärrä asioita kuin ihminen tekee. Ehkä voi verrata, että jos vieraat ihmiset hakevat sinut lastenkodista ja vievät sinut heti mummilaan ja tätien luokse näytille, niin et sinäkään lapsena pysyisi ihan kärryillä. Olisit kiihdyksissäsi. Aivan kuten koirasi oli.

      Jäitä hattuun. Maltti on valttia. Mene kirjastoon. Pyydä vanhempiasi tutustumaan koiraasi. Älä jätä sitä aluksi yksin, ainakaan pitkiksi ajoiksi.

    • Seropi11

      Oma seropi uros myös hyppii muiden uroksien päälle ja on kans leikkaamaton. Mutta se tarvii kans erottaa milloin se on tosissaan ja milloin leikkii. Se leikki ''rähinä'' voi kuulostaa joskus rajulta. Ja paremmin saa tutustumaan kun viet jonkun kans molemmat lenkille. Rauhallisempi menee edellä, annetaan nuuskia toisia jos on rauhallisia eikä hyökkääviä. Ja kun molemmat rauhottuu eikä niin kiinnitä huomioo toisiinsa ni vaihdetaan niin että toinen tulee eteen ja lopussa viedään vierekkäin. (tietty ihminen välis). Tällä tavalla sosiaalistan omaa koiraani. Ja kun on pari kolme kertaa tehty pitkä lenkki ja on molemmat jo tottunu ni kannattaa sit vasta viedä sinne kotiin (lenkki sitä ennen taas). Joskus tulee kaveruksia päiväs ja joskus vie päiviä ja viikkoja.

      • Vapaana tutustuun

        Olisin aika vahvasti eri mieltä nimimerkki "Vitikonpaarustaja" kanssa. Perustelen kantani sillä, että meillä on koirien kotihoitola, johon otetaan toisten koirien kanssa toimeentulevia koiria. Itsellämme on kaksi narttua. Kuinkas ollakaan ne toisten kanssa toimeen tulevat koirat eivät meidän laumaan aina sovikaan. Kokemus on opettanut että ehdottomasti paras tapa tehdä tuttavuutta on puolueeton alue/paikka, missä koirat saavat VAPAINA tutustua toisiinsa. Yksikään tällä tavalla tutustutettu koira ei ole jäänyt ilman hoitopaikkaa.

        Ongelmia on tullut koirien ollessa hihnassa, yllättävästi koirat saavat omistajan avulla hihnasta lisävarmuutta tai sitten jopa kokevat velvollisuudekseen puolustaa omistajaansa siellä hihnan päässä. Useasti ongelmat poistuvat myös, kun hoitoon tuodun koiran omistaja poistuu paikalta. Silloin koirat voivat juurikin keskenään selvittää laumajärjestyksensä ja saattaa jopa olla, että ennen sitä käydään vähän murahtelemassa häntä pystyssä, ennenkuin järjestys on selvillä.

        Päälle hyppiminen ja erityisesti oman pään "vastustajan" niskan päälle laittaminen on alistamismerkkejä, jolla osoitetaan olevansa toisen yläpuolella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2022
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      146
      1475
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      126
      997
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      111
      976
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      812
    Aihe