Miltä home haisee?

Huolestunut utelija

Olen viime aikoina huomannut asunnossamme "lastulevyn hajua", erityisesti keittiössä ja kylpyhuoneessa. Epäilen kosteusvauriota. Osaako kukaan sanoa, voisiko olla kyse sellaisesta?

89

10341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Otsikon kysymykseen: home haisee vaikka miltä, eikä kaikki home edes haise.

      Mitä lastulevyn hajuun tulee, tietääkseni joskus muinoin (tyyliin 80-luvulla) lastulevyissä käytettiin jotain ainetta joka erittyi muutamien vuosien mittaan ilmaan. Saattoi tuoksahtaa. Käsittääkseni tätä ei ole nykyään enää pahemmin käytetty, mutta saatan olla väärässäkin.

      Jos haju on muuttunut, niin jotain on tapahtunut. Voi olla kosteusvauriokin. Onko keittiöllä ja kylppärillä yhteistä seinää, tms? Voisi tulla sieltä. Tai vaikka viemäristä (tosin se haisee yleensä joltain muulta). Vikaa voi etsiä myös ilmastoinnista. Ilmanvaihto tukossa, niin ennen haihtuneet hajut jäävät pyörimään sisään...

      • Ei nyt vaikka miltä

        Se haisee vain ja ainoastaan aivan järkyttävältä paskanhajulta!

        Kuvittele keskikesän helleaallossa mädänneen viikonvanhan ylipainoisen koiranraadon vielä suht tuoreessa kunnossa olevia pakaroita, joita levittämällä sisäelinten kaikki kaasut tulevat ulos, kaikki tämä nautittuna yhden senttimetrin lähietäisyydeltä, ja tietysti myös kielellä maistamalla saadaan vielä enemmän sitä samaa homemaista elämystä.

        Tuo on homeen tarkin mahdollinen hajuseloste jota rakennusalan kirjallisuudessa on saatavilla 2014.


    • Huolestunut utelija

      Talo on vanha, mutta remontoitu juuri 80-luvulla. Keittiössä lastulevykalusteet. Seinä kylpyhuoneen kanssa on yhteinen. Olemme asuneet tässä kymmenen vuotta. Muistan tunteneeni hajua jo joitakin vuosia sitten silloin, jos olimme olleet pitempään poissa. Nyt hajua on minusta koko ajan.

      • no jooo

        Jos just remontoitu niin tottakai haisee vielä lastulevy. Home ei haise lastulevylle, tiedän koska olen asunut ole kahdesti home asunnossa, haisi homeelle ja kellarille, ilma oli tuuletuksista huolimatta tunkkainen


      • komposiittiputki

        nyt kannattaa tarkastaa hajulukot samoin viemäriputken liitokset sieltä haju tulee,siis viemäristä.oletteko kumilumpsuttimella puhdistaneet hajulukot.samoin saunan lattiakaivo karvoja yleensä täynnä ja vesi karkaa hajulukosta viemäriin.onhan mahdollista että putket vuotaa vettä seinään.meillä varauduttiin vesivaurioihin,vuonna 1974-1975 rakennettuun taloon kaikki vesiputket vaihdettiin komposiittiputkiin ja pintavetona.naapuritaloissa samanikäisissä putket pettäneet jo muutama vuosi takaperin ja seiniä ym uusiksi,samoin toinen talo keittiö mätäni vesivuodon takia.nyt äkkiä putket uusisksi ja komposiittipuket pintavetona.pyytäkää monelta firmalta tarjous.meille kahteen kerrokseen maksoi 4600 euroa.kaksi keittiötä alakerta yläkerta kaksi vessaa ja toinen vc kokonaan uusiksi myös hanat potti.eli koko remontti.putkimies toi kaikki tarvittavat tullessan,ja vei vanhat putket ym kaikki remonttiromut mennessään 80 metriä putkia ym.4600 euroa josta 2000 euroa on kotitalousvähennys jäännös 2600 euroa remontin hinta


      • Asukas minäkin

        Kannattaa tarkistaa viemärit ensimmäisenä, liitosputket ja vesilukot.
        Itselläni oli ikävä haju wc-tiloissa. Puhdisti vesilukot ja kuurasin paikki paikat. Ei auta, mistä haju oikein tulee? No toki se löytyi, syynä oli luvuarin vesilukon poistoputki - joka oli syöpynyt kurvin yläosasta. Ei tiputtanut lattialle mitään mutta päästi sopivasti viemärikaasuja tilaan. Nyt on vesilukko ja liitosputki vaihdettu - eikä ole hajuhaittoja.

        Toinen mistä on kokemusta - asianpesukoneen "tihkuminen" kalusteisiin. Poistovesipumppu ruittasi pumpatessaan pienen määrän vettä suoraan kaapin seinään. Ilmeisesti vuoto oli kestänyt muutaman kuukauden ennen kuin havaihduin tuoksuun - vuoto oli niin pieni, että koneen alle ei juuri lätäköitä tullut. Kone pois paikaltaa ja samalla näki, että poistovesipumppu oli jossain vaiheessa käynnyt aika kuumana kun osa moottorin ja pumpun muoveista oli sulanut. Uusi kone tilanne ja kalusteiden kuivatus - ei ongelmia.

        Eli haju voi tulla todella monesta paikasta. Ilmastointiputket-kanavat kannattaa nuohouttaa omakotitaloissakin vähintään 10-vuoden välein.


      • Laitoshuoltaja

        Huoleatuneelle

        Tarkista kuitenkin ensin mm. lattiakaivot, ne varsinkin hajulukon kuivuessa päästävät hajua, kuten myös lavuaarien lattiatason kovettunut tiiviste ja tietenkin hajulukot pitää peruspuhdistaa usein. Keittiön tiskialtaan ylivuotoputki voi olla myös oudon hajun lähde, muutenkin keittiön putkisto kerää paljon rasvaa, muun lian ohessa ja voi levittää tympeää hajua.
        En näitä muistuttele ajatellen, että aloittaja olisi epäsiisti, en todellakaan. Nämä asiat vain tahtovat jäädä huomiotta jopa sairaaloissa. Korkea lattialämmitys joissakin tiloissa edistää noita kuivumisia.Edes siivoustyön johtajat ei ole aina tietoisia.


      • asgfghergbg
        no jooo kirjoitti:

        Jos just remontoitu niin tottakai haisee vielä lastulevy. Home ei haise lastulevylle, tiedän koska olen asunut ole kahdesti home asunnossa, haisi homeelle ja kellarille, ilma oli tuuletuksista huolimatta tunkkainen

        80-luku oli vasta...


    • Aion kokeilla

      Luin juuri regulaatista (luontaistuotekaupa), että jos siinä alkaa kasvaa hometta, niin huoneessa, jossa sitä säilytät, on hometta. Tuotteen esittelykirjassa on väittämä, että Regulaatti on erinomainen homesienten paljastaja sisätiloissa, sillä se kirjaimellisesti vetää hometta puoleensa.

    • nico1

      Minun nenääni home haisee ummehtuneelta, yksinkertaistaen sanottuna. Tosin se on haju, jota ei oikein haista jollei ole koskaan homeelle altistunut ja sen jälkeen päässyt hometalosta pois - vasta sen jälkeen minäkin olen sen alkanut haistaa.

      Sillä on hyvin oma hajunsa - en sanoisi sitä itse kyllä "lastulevyn hajuksi", se on enemmänkin maakellarin tuoksua. Maakellari, jossa on kosteutta ja yliaikaisia multaisia perunoita.

      • säde123

        Tunnen saman hajun siihen törmätessäni. Olen antanut itselleni kertoa, että se johtuu suurelta osin sädesienestä. Oletteko samaa mieltä ? Tai onko tietoa, mikä home / mikrobien aineenvaihduntatuote etupäässä aiheuttaa sen maakellarimaisen hajun?


      • reiska raksalt
        säde123 kirjoitti:

        Tunnen saman hajun siihen törmätessäni. Olen antanut itselleni kertoa, että se johtuu suurelta osin sädesienestä. Oletteko samaa mieltä ? Tai onko tietoa, mikä home / mikrobien aineenvaihduntatuote etupäässä aiheuttaa sen maakellarimaisen hajun?

        Www.fasttubestream.com neuvontavideoita homeesta


      • koti2

        ja mun nenän limakalvoilla tuntuu kuivaa pistelyä silloin, kun on hometta. homeen ikään kuin maistaa sienimäiseksi hajuaistin avulla. vaikeaa selittää noita aistien juttuja, mutta noin suurinpiirtein näin se mennee


      • syy/seuraus/vastuu?
        säde123 kirjoitti:

        Tunnen saman hajun siihen törmätessäni. Olen antanut itselleni kertoa, että se johtuu suurelta osin sädesienestä. Oletteko samaa mieltä ? Tai onko tietoa, mikä home / mikrobien aineenvaihduntatuote etupäässä aiheuttaa sen maakellarimaisen hajun?

        Asuin itse pitkään kahdessa pahasti kosteusvaurioisessa talossa.
        Kaikki ei haise, mutta jossain hometaloissa ja niissä asuvista ihmisistä tulee mieleen mummolan vanhanajan maakellari, mädäntyneet perunat?
        Haju tarttui vaatteisiin, hiuksiin mummolassa käydessä.

        Myös työpaikalla on ollut remonttipöly-, vesivahinko- ,ilmastointiongelmia. Monet ovat joutuneet vaihtamaan työpaikkaa. Astmadiagnoosin saatuani kerroin siitä pomolle, hän muistutti minua omassa kotonakin olleesta vesivahingosta.

        Jos joku tietää enemmän faktaa sienistä ja muista mukavista pikku eliöistä, kertokaa.


    • totta 1

      Home haisee makealta ja kostunut lastulevy tunkaiselta molempien hajujen toteaminen pitäisi aiheuttaa korjaus toimenpiteitä.

    • elmeri_T

      Entä mihin kissankusen pistävä haju viittaa? Haju iskee heti ulko-ovella kun tulee sisätiloihin? En omista mitään kotieläimiä.

      • Se johtunee

        jalkahikisistä kengistä.


    • Mantelit

      Jos se haju on keittiössä ja kylpyhuoneessa voimakkain niin tulee ensimmäisenä mieleen että vesijohto vuotaa jostain. Lastulevy imee kosteutta ja sen vuoksi lastulevyn haju

    • homeisti9

      Home voi haista melkein mille vain tai sitten olla haisematta. Kaikki tunkkainen ja epämiellyttävä haju ei myöskään ole homeen hajua.

      Tyypillinen haju on tunkkainen epämiellyttävästi lehahtava maakellarimainen haju.

      Home voi haista myös imelän makealle, kuten kellarisienet. Tähän hajuun törmää usein monissa rintamamiestaloissa ja 70-luvun taloissa. Kyseessä on sellainen oikein äitelän makea, hieman hedelmäine, jopa kypsän omenainen tuoksu. Tältä hometaloissa asuvat vanhat mummot ja vaarit usein haisevat.

      Home voi olla myös haisematta yhtään millekään.

      Home voi aiheuttaa oireita tai sitten olla aiheuttamatta. Toiset reagoivat voimakkaasti homeille ja sisäilman epäpuhtauksille. Syy tälle on epäselvä.

    • home

      Minäkin haistan homeen "maakellarin" hajuna. No, monethan eivät ole käyneet maakellarissa, mutta sellainen kostea, ummehtunut haju.

      • Altistunut

        Valittettavasti pysyvästi altistuneena erotan aina homeen hajut ja reagoin
        siihen välittömästi. Kellarimainen ummehtunut haju on se yleisin, jonka
        useimmat tunnistaa. Jotkut eivät huomaa sitäkään.


      • ei haise
        Altistunut kirjoitti:

        Valittettavasti pysyvästi altistuneena erotan aina homeen hajut ja reagoin
        siihen välittömästi. Kellarimainen ummehtunut haju on se yleisin, jonka
        useimmat tunnistaa. Jotkut eivät huomaa sitäkään.

        Varsinaisesti home ei haise. Home elää usein kosteudessa ja kosteudesta syntyy hajuja.


    • TÄRKEÄÄ ASIAA

      NYT HUOMIOITAVAA. Jos on kyse kosteusvauriosta ja homeesta, tulee teidän ensisijaisesti suojata itsenne mahdollisimman hyvin.

      Siihen taas auttaa apteekista ostettu elävä maitohappobakteeri, LACTOPHILUS jota myydään JAUHEENA PUSSEISSA 50 x 1g.

      Niitä sitten taas kymmenen pussin annostuksena = reippaana yliannostuksena, pystyy luomaan jonkin moisen suojan omaan kehoon vastaan homeitiöiden aiheuttamia tauteja vastaan. Suosittelen etenkin lapsille, joille homeelle altistuminen saattaa aiheuttaa pitkän ja vaikean sairastumiskierteen.

    • ins.opiskelija

      Jos epäilet mahdollista kosteusvauriota suosittelen ottamaan yhteyttä paikalliseen kuntotutkijaan, homeen olemassaoloa on vaikea määrittää muilla kuin mikrobitutkimuksilla. Se, että lastulevy on mahdollisesti imenyt kosteutta niin se ei vielä yksin johda itiökasvustoon .Jos joku paikka esim. putkistossa vuotaa on siinä selvä korjaustarve. Kosteusmittaukset ovat varmasti paikallaan kohteessa.
      mm. Kiratek, Delete, Vahanen ovat firmoja jotka osaavat auttaa eteenpäin

    • Eläke Timpuri

      Huolestunut utelija
      Onko sulla elementi kylpyhuone ,sellainen metallirunkoinen joka on nostettu rakennusvaiheessa kokonaisena sisälle.? Jos on niin niissä rupeaa haisemaan lattiakaivo jos ei sitä puhdista säännöllisesti. Hajuja tulee jos on pitempään poissa esim ,matkoilla tai mökillä toinen juttu on se, että kylpyhuoneen seinät falskaa ja suihkussa käyttäessä höyryä tiivistyy rungon väliin joka rupeaa haiisemaan . Meillä oli samanlainen ongelma ,hajua tuli olohuoneeseen ja tapetti rupesi irtoamaan haju voi myös johtua tapettiliisteristä joka saa kosteutta . Tein olohuone remontin ja maalasin kylpy- ja olohuoneen välisen seinän pesuakestävällä Luja maalilla ennen tapetointia sama juttu keittiössä ,hajut loppu siihen .Lattiakaivoa putsaan säännöllisesti ,lisäksi tarkistan että ei lavuaarien ja suihkualtaan putkissa ole hiuksia ja muita jätteitä jotka rupeavat haisemaan . Katso tyhjenevätkö altaat nopesti vai onko veden poistuminen hidasta sillä se kertoo tukoksesta.

      • s s

        "Hajuja tulee jos on pitempään poissa esim ,matkoilla tai mökillä."

        Näin käy kaikissa vesilukkoisissa viemäreissä. Kaivo kuivuu ja yhteys viemäriin aukeaa.


    • HomeetonMökkiläinen

      Ostin vanhan talon ja huomasin vesisateella sellasta ns. homeen hajua. Aloin aina vesisateen jälkeen rauhallisesti nuuhkia ja tutkia joka paikkaa. No yksi homeenhajun pesäke oli keittiön ikkunan karmin tiivisteenä käytetty pellavarive. Se kastui aina kun ulkona satoi koska lisäeteisen kattokourun pääty vuskasi ja tiputti sadeveden suoraan siihen ikkunalaudalle jonka pellissä oli rako mistä ne roiskeet pääsi sinne eristeeseen. No kastuuhan se. Laitoin kourun kuntoon ja vaihdoin tiivisteen uuteen ja se haju loppui siihen. Talossahan on aina alipaine joten se vetää siitä ikkunantiivisteestä sen hajun sisäpuolelle. Toinen paikka oli tiskipöydän takana oleva lastulevyseinä. Tiskipöydän ja sen allaskaapin alla oleva lastulevylattia. Tiskatessa sinne valui vesiroiskeet seinän ja tiskipöydän välisestä liitoksesta ja kun lattiamatto on siinä kastuneen levyn päälläö, niin sehän ei kuivu vaikka olisi pienikin roiske siellä piilossa kaapin pohjalevyn alla. Jonkin verran haisi sen tiskipöydän ja työpöydän välissä olevan väliseinän yläosakin kun siihen tippui märistä astioista joskus vettä ja se kaapin runko on lastulevyä.
      Sulla on kyllä siinä se väliseinä tutkittava huolellisesti.
      leikasin sieltä kaapin alta kastuneet lastulevyt reilusti pois ja laitoin uuden palan siihen päälle ja homma oli siinä hajut loppui siihen. Lastulevy muuten haisee vasikka sen kuivattaakin jos se on kastunut.. kannattaa vaihtaa uuteen ja suojata paremmin. Tutki vesipisteet ja -.johdot sekä rauhallisesti mietit kaikki vaihtoehdot mikä voisi kastua talossasi. Katolta kun lähtee ajatuksiussaan miettimään minne se sadevesikin menee ja sit sisälläö olevat vesipisteet ja sit lattioiden pinta poesutiloissa ja mnitä sen pinnan alla on??
      Homma siinä on mutta kannattraa ettei lähde vaan purkamaan summa mutikassa kaikkee mahollista.
      Näin minä olen toiminut ja siinä säästyy korjauskuluja paljon kun ei tee turhaa työtä. Ja ehdottomasti pois ne levyt ja muut jotka on joskus haissu, koiska ne ei ne hajut lähe kivestäkää saatikka betonista pois vaikka olisivat kuinka kuivia tahansa silloin kun niitä haistelee.Maaleilla sun muilla vippaskonsteilla peittämällä se ei onnistu,, pois vaan koko talosta ne haisevat ja sillä hyvä.

    • Kantapää opettaa

      Vielä 1980-luvulle tultaessa saatettiin lastulevyissä käyttää formaldehydiä, joka on terveydelle haitallista, jos se alkaa haihtumaan. Se ei mielestäni haise homeelle. Lastulevy on joka tapauksessa pilalla, jos se alkaa imeä kosteutta itseensä. Ja tietty sitten homekin alkaa kasvaa sen pinnalla jossani vaiheessa.

    • Yksinkertaista

      Kosteusvaurio tarvitsee vettä.
      Hometta ei ole ilman vettä.
      Eli etsi vettä.

      • Homealtistunut

        Huomioikaa, että ruokalusikallinen vettä hengittämättömässä tilassa sairastuttaa kokoajan rakenteita. Ilmankielto on todella tärkeä asia, enkä tarkoita tällä koneellista ilmastointilaitteita! Mieluummin manuaalinen ilmanvaihto aina!


    • vinkki

      Jos epäilet hometta niin tässä vinkki!

      ota puhdas puserosi , tyynyliina, lakana, peittopussi tms. Ja sulje se tiukasti ehjään muovipussiin sitten teippiä päälle ja pussi pois asunnosta muutamaksi viikoksi esim vaikka kavereille tai ulkovarastoon kuhan on kuiva paikka. Parin viikon päästä haet pussin ja avaat sen ja haistat syvään mille haisee. Avaa vaikka pihallasi niin kodin muut tuoksut ei sekoitu nenässäsi. Mikäli haisee ummehtunut ja pistävähkö tuoksu niin hometta on.

      • homeet on

        Tuo on ihan totta! Jopa se riittää,että teet pienen kyläilyreissun niin,että joudut ottamaan vaihtovaatteita ym.pikkutavaraa mukaasi. Kun sitten siellä kyläpaikassasi avaat laukkusi,niin tod.näk. huomaat sen aromin,mikä kulkee mukanasi.Kotonasi olet siihen ehkä jo tottunut!


    • hoemeopaatti

      Kysyjä ei selvästikään ole tyhmimmästä päästä kun ymmärtää kysyä tätä juuri täältä, kaiken asiantuntemuksen alkulähteeltä. Tai siis näin olisi ellei tämä olisi yksi huonoimmista provoista.

      • NAAPURIN TALO HOMEES

        minun mielestäni parit tuttavat asuvat niin sanotussa hometalossa vanhoja rintamamiestaloja joita on remppattu ehkä väärin aina kun ne tulee meille kylään niin niitten kaikki vaatteen haisee "ummehtuneelle kosteelle maakellarin hajulle" mut eihän ne ite sitä huomaa kun jokaisessa kodissa on omat ominaisuus tuoksut ja hajut olen kyl heille muutaman kerran sanonutkin asiasta, mut ei ne halua välittää mitään
        kaupassakin tulevat vastaan niin oikein höyhähtää "edukseen" muista ihmisistä väen paljoudessakin


      • oireita muille
        NAAPURIN TALO HOMEES kirjoitti:

        minun mielestäni parit tuttavat asuvat niin sanotussa hometalossa vanhoja rintamamiestaloja joita on remppattu ehkä väärin aina kun ne tulee meille kylään niin niitten kaikki vaatteen haisee "ummehtuneelle kosteelle maakellarin hajulle" mut eihän ne ite sitä huomaa kun jokaisessa kodissa on omat ominaisuus tuoksut ja hajut olen kyl heille muutaman kerran sanonutkin asiasta, mut ei ne halua välittää mitään
        kaupassakin tulevat vastaan niin oikein höyhähtää "edukseen" muista ihmisistä väen paljoudessakin

        Niin eivät välitä ja levittelevät pahaa hajua ympärilleen. No jos tulevat minun lähelle tai kulkevat ohitseni niin pöllähdys käy. Homeeseen altistuneena saa heti allergisia oireita ja sen jälkeen olenkin kipeä. Terveisiä vaan heille kun eivät välitä kuin itsestään.


      • oireita minulle
        oireita muille kirjoitti:

        Niin eivät välitä ja levittelevät pahaa hajua ympärilleen. No jos tulevat minun lähelle tai kulkevat ohitseni niin pöllähdys käy. Homeeseen altistuneena saa heti allergisia oireita ja sen jälkeen olenkin kipeä. Terveisiä vaan heille kun eivät välitä kuin itsestään.

        Minä joudun haistelemaan. Minun lähelleni, minun ohitseni. Minä saan oireita, minä olen kipeä. Minusta vaan pitäisi välitää.


      • jesumariaarmahdaminu

        Hienoa, että täältä löytyy noinkin älykkäitä keskustelijoita, siitä kiitos sinulle!
        Valitettavasti asiantuntemuksesi homeista, (homeopatiasta puhumattakaan) vaikuttaa aika ohuelta.
        Onneksi pääset kuitenkin jossain osoittamaan ylemmyyttäsi, vaikket ko. aiheesta mitään tietäisikään.


    • kosteus

      jos asut kerrostalossa isännöitsijä tulee mittaaman kosteusmittarilla kosteuden seinistä. Voit myös itse vuokrata kosteusmittarin rakennuskone vuokraamoista, mittaaminen on helppoa mukana tulevilla ohjeilla.

    • Tyyppiviat

      Tyypillisimmät hajuongelmat löytyvät omista viemäriputkistoista, eikä homeesta. Ensin omat putkistot puhtaiksi, joskus kauempaa kunnan viemäristä kantautuu varsinkin kerrrostalojen alimpiin kerroksiin pidemmämme hajua, mikä vaatii oikein painehuuhteluauton. Ei tarvitse olla edes matalapaineen aikaista hajua.

    • anne6

      meillä ainakin oli pesuhuoneessa aivan hirveä haju, se oli metsäpolulla rovaniemellä. ihan homeessa kaikki. oli pakko häipyä sieltä akkiä pois.

      • vuokra nousee, mieti

        Ei tarvita isännöitsijöitä eikä kosteusmittaajia,
        jos ihmiset itse tajuaisivat esim. putsata oman kotinsa ilmaistointikanavien ja liesituulettimien näkyvät osat, lattiakaivot, lavuaarien viemärit yms.

        Myös lämmitysjärjestelmän tuntemus (milloin tuuletetaan, milloin ei), pyykinpesu, jätteiden lajittelu ja saunominen tuntuu olevan uussuomalaisille vaikeaa.

        Och samma på svenska.
        Ja tietysti myös venäjäksi, viroksi, somaliaksi, romaniaksi ym. sivystysmaiden kielillä.


    • Oyutta

      Meillä ihan sama juttu pojan huoneessa.

      Haju alkoi välittömästi, kun kokosin sinne IKEA:n Hemsvik hyllykalusteen =)

      Sillälailla.

      • palauta se tuote

        Kai sinä tiedät oyutta jos se aiheuttaa oireita niin sen voi palauttaa. Onko edes laillinen ja miksi saa lemuta niin voimakkaalle. Onko myrkyllinen? Tuuletus ja hyllystöä voi pyhkiä. Autaako se? Allergiset, tuoksuyliherkät ja astmaatikot voivat saada oireita.


      • Oyutta
        palauta se tuote kirjoitti:

        Kai sinä tiedät oyutta jos se aiheuttaa oireita niin sen voi palauttaa. Onko edes laillinen ja miksi saa lemuta niin voimakkaalle. Onko myrkyllinen? Tuuletus ja hyllystöä voi pyhkiä. Autaako se? Allergiset, tuoksuyliherkät ja astmaatikot voivat saada oireita.

        Pirskatti soikoon..., pojalla oli kyllä yksi veriarvo koholla, kun kävi tuossa ihan lähiaikoina perusverenkuvassa..., tätäkös se sitten olikin!!

        Lisäksi on ollut sellaista kummallista aamuyskää.., eli siis välittömästi herättyään yskii (ei joka aamu kumminskaan!) ehkä sellaiset 5 max.10 min. Ei mitään sen jälkeen, kuten ei myöskään yöllä nukkuessaan. Siis vain heti herättyään!

        Huoneessa siis tuo Hensvik, lelut, vuode ja lattialla kumitaustainen liikennematto. Haisu on kuitenkin aivan selvästi tuosta Hensvikistä, koska takuulla tunnen kyllä millainen on tuo "lastulevymäinen" döfä!


      • Tosi on tämäkin
        Oyutta kirjoitti:

        Pirskatti soikoon..., pojalla oli kyllä yksi veriarvo koholla, kun kävi tuossa ihan lähiaikoina perusverenkuvassa..., tätäkös se sitten olikin!!

        Lisäksi on ollut sellaista kummallista aamuyskää.., eli siis välittömästi herättyään yskii (ei joka aamu kumminskaan!) ehkä sellaiset 5 max.10 min. Ei mitään sen jälkeen, kuten ei myöskään yöllä nukkuessaan. Siis vain heti herättyään!

        Huoneessa siis tuo Hensvik, lelut, vuode ja lattialla kumitaustainen liikennematto. Haisu on kuitenkin aivan selvästi tuosta Hensvikistä, koska takuulla tunnen kyllä millainen on tuo "lastulevymäinen" döfä!

        Mainitsemasi homeoireet voivat johtua uusien huonekalujen homeenhajusta koska varastot jossa niitä säilytetään ovat saaneet kosteutta jostakin syystä.
        (Esim varaston katto rikottu lumisena talvena kun jäitä/lumia koitettu poistaa tai sitten sadevedet osin valuu rakenteisiin jos sadevesikourut ei ole roskista vapaat, syitä voi olla useita.
        Näistä syistä johtuen huonekalut ovat jo varastointi vaiheessa imeneet itseensä homeisen varaston hajun, puu ja pehmeät kangasmateriaalit pilaantuu.
        Puolisoni joka on pitkäaikaisesti homealistunut ja siksi reagoi herkästi erilaisiin homeen hajuihin ja myös uusista sängyistä jotka olimme ostaneet hän sai voimakkaita oireita.
        Ainut tapa päästä eroon homevaivasta oli palauttaa sängyt liikkeeseen.


      • Oyutta
        Tosi on tämäkin kirjoitti:

        Mainitsemasi homeoireet voivat johtua uusien huonekalujen homeenhajusta koska varastot jossa niitä säilytetään ovat saaneet kosteutta jostakin syystä.
        (Esim varaston katto rikottu lumisena talvena kun jäitä/lumia koitettu poistaa tai sitten sadevedet osin valuu rakenteisiin jos sadevesikourut ei ole roskista vapaat, syitä voi olla useita.
        Näistä syistä johtuen huonekalut ovat jo varastointi vaiheessa imeneet itseensä homeisen varaston hajun, puu ja pehmeät kangasmateriaalit pilaantuu.
        Puolisoni joka on pitkäaikaisesti homealistunut ja siksi reagoi herkästi erilaisiin homeen hajuihin ja myös uusista sängyistä jotka olimme ostaneet hän sai voimakkaita oireita.
        Ainut tapa päästä eroon homevaivasta oli palauttaa sängyt liikkeeseen.

        Ei helkkari, tämäkin vielä!!

        Mahtaako kukaan tulla ajatelleeksikaan mitä kaikkea voi olla sattunut???

        Kiitos vastauksesta.


    • talon kellasta ho...
    • hopojä ovat

      jos on uusia muovimattoja laitettu niin ne haisee omanlaiselleen, eli vähän samalle kuin ne 80-luvun lastulevyt.... puolisoni veljellä on oikea hometalo ja haisee ne niitten vaattet tosi hirveälle.... pistävän väkevä , lähes silmiä kirvelevä katku on niissä vaatteissa.Ovat olleet siinä hometalossa jo 20v vaikka tietävät sen homeesta tulevan, sen hajun. Mutta kun on itse rakentanut niin ei myydä raatsi ja korjaukset ei tulosta ole tuyottaneet, väärin korjattu väärästä paikasta ja vintillä ei minkäänlaista ilmanvaihtoa.

    • mamma5

      Ostimme -59 rakennetun kivitalon vuosi sitten. Heti näytössä haisi ummehtuneelle, mutta välittäjä sanoi että ei tuultettu ym. Ehdimme tehdä kaupat ja kun sain sitten kodinkansion talosta kaupunkiasuntoon, oli heti vietävä mappi roskiin ja paperit tuuleentumaan. Tilanne omalla kohdallani pahentunut niin, että jo 2h päästä sinne menosta alkaa silmät kirvelemään ja haju ympäröi. Haju ei lähde ihostakaan kuin saunomalla. Vaatteita ei voi säilyttää siellä kaapeissa, koska niihin ei edes etikkapesu auta.
      Mies ei haista mitään ja kunnostelee taloa. Mitenkä siitä nyt pääsee eroon!
      25 vuotta maksan hometaloa lapsille perinnöksi. Huh huh.

      • tiedetään

        Miehestä pääsee eroon nopeiten menemällä sänkyyn sen parhaan kaverin kanssa. Kyllä lähtee.


      • aifuhgui

        Jälkiviisaus ei auta, mutta kuka kumma ostaa talon, jos näytössäkin haisee ummehtuneelle? Ja ostitteko vanhan talon tekemättä kuntokartoitusta? No, tyhmästä päästä kärsii koko kroppa... Olen toki pahoillani teidän puolesta, mutta eipä tuolle tilanteelle nyt mitään mahda. Talo purkuun, enemmän lainaa ja uus tönö tilalle. Isot taloudelliset tappiot, mutta terveys edes säilyisi.


      • kaupan purkuko?

        Eikös myyjä ole vastuussa 5 vuotta. Tehkää valitus. Korjaamiset eivät auta jos ovat suppeita. Remontin aikana ei kannata olla talossa. Tulee kalliiksi. Pahinta on se, että terveys menee. Miehet eivät usko ja eivät reagoi heti niin homeisiin. Ekana yleensä naiset ja lapset sairastuvat.


      • Anonyymi
        tiedetään kirjoitti:

        Miehestä pääsee eroon nopeiten menemällä sänkyyn sen parhaan kaverin kanssa. Kyllä lähtee.

        Jep.


    • näinmäepäilenvahvast

      kyllä luultavasti on ja pahanlaatuinen jos niin selvästi tuoksuu.

    • reiska.

      No sanotaanko näin, että asunnossa ei saisi olla mitään tuollaisia hajuja, jos kaikki on kunnossa. Eli eipä muuta kuin vanhat keittiökalusteet pihalle, seinät auki, lastulevyt helvettiin. Sitten tarkistetaan seinien sisältö. Tarvittaessa toimenpiteet sinne. Uutta kybrokkia pintaan ja uudet keittiö kalusteet. Lastulevyjä en laittaisi mihinkään.

    • KYLLÄKII

      HIIVASIENIMÄINEN HAJU !!!!!!!

    • Miksi lähes jokaisessa asunnossa on ominaishajunsa ?

    • homehölötystä

      Vanhat rintamamiestalot haisee vaikka mille jos purueristeet eikä kaikki löyhkä ole hometta. Monasti ne vanhat eristeet löyhkää, vuosien hiirien kuset siellä lemuaa eikä mikään home. Ilmanvaihto on myös noissa vanhoissa taloissa sen kaltainen, että toisinaan löyhkää enemmän toisinaan vähemmän.

      Mulla haisee omat kuteet ummehtuneelle mut haju ei tuu homeesta vaan hiirien kusesta ym. paskasta mitä seinien välissä on. Ainoo tapa poistaa tuo haju vanhasta kämpästä on parantaa ilmanvaihtoa mut mielummin vaihtaa eristeet.

      • tyurtyu7rtyu

        Meinaatko että ne vanhat hiirien kuset ja paskat ei oo homeessa? =D


      • ....................

        Kyllä suurin osa vanhoista rintamamiestaloista on homeessa. Purueriste imee vettä kuin sieni. Nuo talot pilattiin silloin, kun kylppärit tuotiin sisätiloihin. Kaikissahan niissä haisee sellainen ummehtunut lautakoppi. Jos haluaa varmuudella pilata terveytensä, niin kannattaa hommata rintsikka ja alkaa tupakoida sen sisällä.


    • putket esiin

      Tietenkin voi olla. Ehkä on aika tehdä putkiremontti. Siellä ne putket on, kylpyhuoneessa ja keittiössä. Siellä on alkanut lastulevy kastua, jos tuollainen haju on tullut.

    • Homealtistunut

      Olen itse altistunut homeelle ja ollut nyt sairauslomalla puolitoistavuotta, joten todellakin tiedän mistä puhun.
      Helpoimmin hajun tuntee, kun on poissa kotoa ulkona muutaman tunnin, eikä käytä viikkoon mitään hajullisia pesuaineita siivouksessa.
      Itse huomasin kun oli viikonlopun poissa ja olin reissullani paljon ulkona...kotiin tullessani oli haju järkyttävä, sellainen imelä paha haju. Viemärivesi oli pikkuhiljaa valunut seinänväliin ainakin vuoden verran.
      Ihmettelin usein särkeviä etenkin jalkoja ja ranteita, olin väsynyt aamulla herätessäni, vaikka olin nukkunut hyvät unet. Pääni särki ja niistäessäni tuli hieman verta nenästä. Huimasi usein ja oli erilaisia lieviä hengitysoireita. Lopuiksi olinkin työkyvytön ja todella sairas keuhkoistani ja paljon muita oireita.
      Nyt kun olen ollut puolitoistavuotta sairaslomalla en vieläkään ole työkykyinen. Huomioikaa, että homemikrobeille altistuneille keuhkoille ei ole lääkettä ja koskaan en voi enään olla tilassa, jossa on homemikrobeja tai niiden aineevaihduntatuotteita.
      Desifioivat pesuaineet pahentavat tilannetta, koska kuolleet mikrobit hölyävät ja menevät vielä helpommin hengityselimiin ja saavat astman kaltaiset oireet altistuneelle.
      Minun elämäni on muuttunut todella rajoittuneeksi, koska sisäilmahomeita on monesti yleisissä tiloissa, varsinkin uusissa, muovitetuissa, joissa vielä ilmastointi jakaa niitä ympäri tiloja tasaisesti.
      Sisäilmamittaus on törkeetä huijausta, sillä ei saada todellista näyttöä. Pitää ottaa materiaali ja pintasivelynäytteet tilasta, jossa epäillään olevan hometta, kosteutta ja vielä labraan tutkittavaksi.
      Meillä Suomessa paras asiantuntija on Tuula Putus.
      ÄLKÄÄ ANTAKO REMONTTIFIRMOJEN TEHDÄ ASUNNOSSANNE MITÄÄN ENNEN KUIN NÄYTTEET ON OTETTU! Ja sen jälkeenkin vasta kun olette jutelleet Tuula Putuksen kanssa asiasta, miten kannattaa antaa tila korjata tai voitte sairastua pahoin.

      • homehelvetti

        Puhut täysin totta homealtistunut. Kunpa tämän asian muutkin uskoisivat ja ymmärtäisivät. Pois homeesta heti. T: Homehelvetin kärsinyt


    • mixu6

      parhaiten sen ehkä huomaa/haistaa kun joku vieras jättää vaikka t-paidan kohtaan missä eniten tuoksuu n.2-3 päiväksi ja hakee/vie esim. kotiinsa vaikka suljetussa muovikassis....avaa ja aivan varmasti haisee kuin märkä koira jos kosteusvauriota on....

    • uyiruy7

      Siis otsikkosi ja jatkoepäilysi ei oikein ole linjassa. Kosteusvaurio ei vielä tarkoita hometta. Mikäli kosteusvaurio on tuore, niin tuskin on välittömästi hometta... Eli haju on uusi -voihan se olla kosteusvaurio. Mutta yllättävä muutos tuskin on hometta. Usein homeen hajua ei asunnossa itse asuva erota, kun se tulee hiljalleen... Siihen turtuu. Kaikki muut sen kyllä haistaa. Toki homeissakin on eroja, tuoksuissa yms.

    • se on totta

      hiivasienimäinen haju...orgaaninen...voi johtua myös hiivasienestä...haisee hiivalle..

    • wernerska

      Onko hometta yritetty peitellä maalaamalla lastulevy. Lastulevy kyllä menee haperoksi nopeasti jos se saa jostain kosteutta, en usko että lastulevy voi sitten olla juurikaan homeessa. Jos talossa on ummehtunut haju sitä voi koittaa poistaa laittamalla etikka-astian huoneeseen ja sen jälkeen laittamalla tuuletusrakoja, jotta ilma pääsee kiertämään vapaammin. Todennäköisesti kosteutta on päässyt lattiarakenteiden alle keittiöstä tai kylpyhuoneesta.

    • just joo...

      Kaikkea te ihmiset keskittekin syitä noille hajuille. Terve ja hengittävä talo ei valitettavasti haise homeelle. Suomen rakennuskannassahan on edeelleen paljon näitä pula-ajan rintamamiestaloja sekä 70-80 -luvulla rakennettuja matalalle perustettuja taloja. Ne ovat homepesäkkeitä ja mätäneviä aikapommeja. Elinkaarensa päässä olevia hökkeleitä, jotka tulisi purkaa.

      • Höpönlöpöt

        Rintamamiestalo ei ole homepesäke, jos sitä ei remontoida liian tiiviiksi ja lisätä koneellista ilmanvaihtoa. Niiden temppujen jälkeen se kyllä kehittää kasvustoa hyvin nopeasti. Myös kellarin muuttaminen asuintilaksi on varma tapa tehdä rintamamiestalosta hometalo. Rintamamiestalo pitää peruskorjata samanlaiseksi kuin se on alunperin ollutkin, niin se kestää.


      • 19+7
        Höpönlöpöt kirjoitti:

        Rintamamiestalo ei ole homepesäke, jos sitä ei remontoida liian tiiviiksi ja lisätä koneellista ilmanvaihtoa. Niiden temppujen jälkeen se kyllä kehittää kasvustoa hyvin nopeasti. Myös kellarin muuttaminen asuintilaksi on varma tapa tehdä rintamamiestalosta hometalo. Rintamamiestalo pitää peruskorjata samanlaiseksi kuin se on alunperin ollutkin, niin se kestää.

        Harvapa pula-ajan talo nykyään korjataan oikealla tavalla. Rintsikoihin on tuotu kylppärit sisätiloihin, kellarissa saunotaan harva se päivä, vettä lotrataan ahkerasti. Taloa on lisäeristetty. Kosteus tiivistyy aikojen saatossa sinne seinän muhien väliin. Lopputulos on tunkkaiselle haiseva homepommi, jonka hajut pinttyvät vaatteisiin kymmenessä minuutissa. Rintamamiestaloja kehutaan kovasti, mutta totuushan on, että muatalo on pula-ajan väliaikaisratkaisu. Kesämökkinä se menee, mutta ei täytä nykyisen asumisen vaatimuksia. Ennen käytiin riukupaskalla navetan takana ja saunottiin kerran viikossa. Kosteus ehti haihtua talosta. Nykyisin se ei haihdu mihinkään vaan menee rakenteisiin. Ennen lautakopin tuuletus onnistui helposti, koska rakenteet olivat hataria. Nykyisin rakennukset on pilattu muovilla ja lisäerityksellä.


    • viljelmä

      Homeen hajun tunnistaa helposti, kun lähtee kotoa ulos ja haistelee omia vaatteitaan. Jos haisee kellarilta tai laholta puulta, niin on aika selkeä tapaus. Meilläkään ei tässä kotona ollessa käy haju nenään, mutta kun poistuu niin huomaa kyllä kuinka hiukset ja vaatteet haisevat. Myös kyläilijät ovat valitelleet samaa.Tein netistä tilattavan hometestin, jonka bakteerikasvusto antoi viitteitä vanhasta, jo kuivuneesta kosteusvauriosta. Siksi kosteusmittauksista ei nyt ole mitään hyötyä, isännöintifirma ei tee mitään.

    • Onko rempattu?

      Onko talon ilmastointia muutettu lähivuosina? Tai onko jotain seinissä ennen olleita rakoja tukittu? Ilma voi tulla nyt eri reittiä jostakin seinän läpi tuoden mukanaan seinän sisäiset hajut. Hajun tulon syy voi olla kosteusvauriokin, mutta ei välttämättä home.

    • putsaus

      Itsellä on kerrostalossa asuvana tullut viemärin haju juuri viemäristä eli tiskipöydän ja wc lavuaarin ja siihen auttaa kun on kaatanut viemärin aukasijaa ja vesilukon voi putsata wc lavuaarista

    • urts

      Home haisee homeelta. Home, sweet home.

    • epeli1

      Raikasta kotisi pierulla niin ei homeen haju käy "kärsään"! :D

    • Tosi on tämäkin

      Homekoira on pettämätön jos ja kun pitää selvittä onko asunnossa hometta ne on koulutettu haistamaan nimenomaan kosteusvauriohomeita.
      Mutta toki omilla aisteillakin pystyy havaitsemaan puolenkymmntä eri lemua joita eri homelaji tuottaa asuntoon.
      Yleisemmin kylpyhuoneisiin eli sinne missä vesiä suihkutetaan lattialle.
      Myös kettiössä on suuri vaara että vedet pitkään valuu tiskialtaan alla olevaan kaappiin jos ja kun jokin viemäröinti liitos vuotaa tai tihkuu.
      Itse tunnistan ainakin ainakin seuraavia homeden hajuja
      -pyykinpesuaineehaju
      -palaneeen kuminhaju
      -kissanpissi
      -umehtunut ja mädänhajua
      -hikisten kengien haisevahaju on myös yksi tuntemistani homeenhajuista
      -sekä perinteinen mummonmökin haujumaailma.

      Lisäksi kolikolla on helppo naputella kylpyhuoneen lattialaattoja viemärinympäriltä alkaen,jos ääni muuttuu niin se on merkki kopolaatoista .
      Ja tarkoittaa sitä että laatan ja kosteuseristeen välissä muhii likavesi joka haisee tunkkaiselle ja likaiselle ja kosteusvaurio on hyvällä alulla ja vaatii pikaista kylpyhuoneen lattia remppaa.
      Itse erotan nämä kaikki eri hajut mutta en saa mitään oireita jos vain käväisen eri hajumaailmassa.
      Mutta puolisoni saa muutamassa minuutissa allergia oireita kuten tunne suussa ja kurkussa kuin tukehtuisi myös polte kasvoilla ja silmien kutina ja kirvely ajaa hänet nopeasti ulos homeisesta asunnosta.
      Näihin asioihin kannattaa suhtautua vakavasti jos oma terveys ja sen säilyttäminen on tärkeää.
      Kaikista näistä ongelmista kyllä selviää kunhan alusta alkaen ryhtyy poistamaan ja korjaamaan vauriota.

    • nyt tarkkana

      Nyt mennään vaikealle alueelle kun mainitaan homekoira. Jotkut niistä ovat niin tarkkoja kuonostaan, että merkitsevät kämppääsi jos olet käynyt muutaman viimeisen viikon aikana jossakin homeen lähellä.

      Koira voi merkitä koko kämppäsi kun ilmavirrat kuljettavat takistasi itiöitä asuntoosi. Ensin sisäilmatutkimus ja jos löytyy löydöksiä niin sitten voi yrittää koiralla paikallistaa lähdettä.

      Itse olen kerran mennyt homekoiravipuun ja polttanut sen jälkeen 11000€ turhaan korjailuun. En uskonut, että takki voi haista kotonakin työpaikan homeista. Oma ihosi on hyvä indikaattori. Jos iho alkaa kuumottaa oleskeltuasi jossakin huoneessa vartin niin avaamiseksi meni...

      Koira vie kyllä sillä 500-2000€ palkallaan terveisesi...ja rahasi.

      • Totta tämäkin

        Voin kertoa tositarinaa suomalaisesta rakentamisesta, raikasta sisäilmaltaan on todella vaikea löytää.
        Jos omat aistit ei löydä virhettä niin viimeistään homekoira on merkannut joko saunanseinään useita vuosia vettä tiputtanen patterin putkiliitoksen.

        Myös vanhempia kerrostalohuoneistoja vaivaa kovin usein kosteusvauriot jos omassa asunnossa ei ole ollut vuotoja niin jo yläkerrassa on vedet tulvineet.

        Tukkoon mennyt lattiakaivo kylpyhuoneessa aiheuttivat eräässä asunnossa vesivahingon kun vuokralainen ei vaivautunut hiuksiaan poistamaan lattiakaivosta.

        Juuri loppukatselmusleiman saaneen omakotitalon sisäilmaongelma oli niin vaikea selvittää että kolme ensimmäistä asiantuntijaa ei löytänyt selkeää syytä huonoon sisäilmaan.
        Vasta homekoira pystyi merkkaamaan paikat missä kosteusvauriota ilmeni jonka jälkeen vasta kolmas tutkija osasi paikantaa tarkasti missä rakennusvirheet ilmenivät.
        Kokonais tappiot talokaupassa oli noin 150,000e edellisen asunnon irtaimisto joka meni pilalle homeisessa 2vuotta vanhassa omakotitalossa.

        Tässä muutama tapaus omalta kohdalta ja lisää vastaavanlaisia tarinoita voi lukea Homepakolaiset ry:n sivuilta


    • Toivotaan parasta

      Kun kyse on 80-luvulla saneeratusta talosta, voisin olla huolissani. Näkemäni 80-luvun remonttijäljet ovat olleet pääasiassa luokattomia. Kelmua hirren päälle, puuttuvia salaojia ja sitä rataa.

      Mitä homeeseen tulee, home haisee toisinaan esim. maakellarilta tai vain yksinkertaisesti tunkkaiselta, ja toisinaan se ei haise miltään. Hyvä mittari homeelle on myös oma terveys: onko joku perheestä alkanut oirehtia oudosti, eikä selitystä löydy?

      Oli mikä oli, pyri selvittämään hajun syy pian.

    • Pilveekö?

      > Entä mihin kissankusen pistävä haju viittaa? <

      Johtuisko tästä syystä?

      "Asuin VVO:n asunnossa vuokralla. Asuntoomme alkoi tulla jostain kummaa hajua, kuin kissankusi. Yritin valittaa huoltoon, mutta huollosta paikalla käynyt huoltomies sanoi; ettei hän voi asialle mitään, koska isännöitsijä ei usko sanaani ja ilman isännöitsijän lupaa asuntoon ei voi mennä. Huoltomies totesi myös, mistä kerroksesta haju tuli.

      Oli talvi, ja lopussa haju oli niin sietämätön, että oksensin lapseni kanssa, ja yritin teipata ovea, joka johti käytävään; kiinni hajun tulon estämiseksi. Parvekkeen oveni oli auki koko ajan, samoin ikkunat; mutta ei meinannut pystyä hengittämään. Palelimme sietämättömästi, kukaan ei auttanut. Rapussa kulku sai mahan nurinpäin ja oksentamaan, ja mm. astianpesukoneasentajat sanoivat, että rapussa haisee kauhealle ja pitäisi valittaa isännöitsijälle. Isännöitsijä oli kuuro valituksilleni.

      Lopuksi soitin hätäkeskukseen, poliisi tuli paikalle ja kertoi hätäkeskuksen ja huoltomiehen mukaan eräästä huoneistosta löytyneen huumeviljelmän. "

    • Minävannn55

      Pitäkää hyvät ihmiset ikkunaa hieman raollaan, että asuntoon tulee raitista ilmaa ja kosteus poistuu. Näin asunto muös kuivuu kun poistoventtiili imee kostean ilman. Yksi sentti riittää raollaan. Asukkaat on pilanneet suomen kodit väärällä käytöllä. Mikä ihmeen vimma on tiukkia kaikki reijät??? Jos ilma ei vaihdu, kosteus tarttuu seiniin ja lastulevyihin. Silloin niistä alkaa irtoamaan erilaisia terveydelle haitallisia yhdisteitä. Meillä töissä on maahanmuuttajia. He sulkee heti kaikki ikkunat kun ovat niin viluisia. Kun ovat muuttaneet jostain tropiikista?

    • vesitosi

      myös siivoattomat yrjöt!!!!!! voivat homehtua!!!!!!!!

    • MaijaPertti3

      Ihmettelen, et sanotte homeenhajua maakellarin tuoksuksi.

      Meillä on maakellari ja tuoksu on todella raikas.

      Sen sijaan lapsemme päiväkodissa on suunnattoman tunkkainen ja pahanhajuinen ilma. Purkavat ja rakentavat varmaan uuden päiväkodin ratkaistakseen päiväkodin sisäilmaongelman. Vaan muutaman vuoden päästä uusikin päiväkoti lienee homeinen ja sisäilmaongelmainen.

      Vaan meidän maakellarissa lienee raikas ilma muutaman vuodenkin (vuosikymmenen) päästä.

      Rakennustaito ei ole kehittynyt viime vuosikymmenien aikana ollenkaan; tehdään elinkaareltaan aina vain lyhyemmän aikaa kestäviä rakennuksia.

      • auta lastasi. pliis

        Kun kerran jo haistat tunkkaisen ilman niin tee nyt jo jotain. Ei ole ollenkaan hyvä juttu, että pidät lastasi tunkkaisessa, pahanhajuisessa sisäilmassa. Huomauta siitä asiasta ja vaadi toimenpiteitä. Niin purkavat ja rakentavat varmaan uuden päiväkodin. Ei näin välttämättä tapahdu. Asioissa vitkutellaan, venytetään, peitellään, korjataan suppeasti, väärin, remontin aikana ei kunnon suojauksia ja siten myös altistuineita ja sairastuneita löytyy lisää. Sisäilmasta voi sairastua pysyvästi. Sitä tämä juuri on.Tajutkaa asian vakavuus! Pitäkää huoli lapsistanne!!! Pieni ja kehittämätän keho voi vaurioitua pahasti huonossa ja epäterveellisessä sisäilmassa, homeessa ja niiden myrkyissä.

        http://yle.fi/uutiset/home_ei_kuulu_eika_haise_kouluterveydenhuoltoon/6958709


    • Ollako vai eeikö oll

      Onhan se vaikea löytää syy vaikka kostealla ilmalla vesi valuu ulkoseinässä sisäpuolella.

      Tilattu mittaaja tulee aina pakkasella tai muuten pitemmällä poudalla
      eivätkä löydä yhtään mitään vikaa vaikka nurkka haisee selvästi ummehtuneelle.

      Paras huuli oli isännöitsijän heittämä, että kahvinkeitin aiheuttaa pöydällä niin paljon kosteutta jonka vuoksi seinä valuu vettä.

      Yhden kerran tulikin sairastapauksen takia toinen mittaaja, joka isännöitsijälle kertoi madonlukuja, että jotain pitää tehdä.

      Tuli uusi tarkistusmittaus ja palasi alkuperäinen mittaaja. kaikki viat häipyi samantien vesi tietysti valuu edelleen kosteillailmoilla.

      Onkohan kysymys jostain muista instansseista kysymys kun homeenhajusta.

      Ja poskiontelon tulehdus jatkuu.

    • Kamempäärt

      Kyllä voi olla kyse homeesta. Se on todennäköisempää kuin ettei olisi.

      Alla luettavaa ja kommentoitavaa aiheesta!

      "Kosteusvaurioiden aiheuttamat sisäilman altisteet sairastuttavat ihmisiä vakavasti ja pysyvästi. Kosteusvaurioisten rakennusten on todettu aiheuttavan mm. muutoksia immuunijärjestelmän toiminnassa, hermostollisia ja kognitiivisia häiriöitä, hengitystie- ja silmätulehduksia, masennusta, sisäelinvaurioita, reumaa, vakavia kehkosairauksia, syöpää sekä herkistymistä mm. kemikaaleille, hajusteille, muoveille ja myös ruoka-aineille. Osa altistuneista herkistyy pysyvästi niin, että oleskelu on mahdotonta suuressa osassa rakennuksia, minkä vuoksi asuminen, työssäkäynti ja asioiden hoitaminen vaikeutuu huomattavasti.

      Sairastuneet eivät saa tilanteensa edellyttämää tukea, hoitoa ja yhteiskunnan palveluita, vaikka heidän tilanteensa on kriittinen ja romuttaa elämän peruspilareita – kotia, terveyttä, työtä, opiskelumahdollisuuksia ja sosiaalista turvaverkostoa. Moni on terveytensä lisäksi menettänyt omaisuutensa ja irtaimistonsa, jäänyt vaille toimeentuloa ja tullut leimatuksi psyykkisesti sairaaksi."


      Allekirjoita adressi homesairastuneiden auttamiseksi. Se ei maksa mitään mutta allekirjoitus on kultaakin kalliimpi kun yritetään vaikuttaa päätöksetekoon!

      Sinä voit olla huomispäivän homesairas - voit olla jo nyt. OAJ:n mukaan 2/3 koulu- ja päiväkotirakennuksista on homeessa! Oireet tulevat hiipumalla ja kun tunnistat ne, terveytesi on peruuttamattomasti lankulla:

      http://www.adressit.com/home-_ja_kosteusvaurioista_sairastuneet_huomioitava

      Alla on kirjekuori-kuvke, siitä voit lähettää ystävillesi allekirjoituspyynnön. Kiitos!

    • paula2

      minusta homeita on monia hajuja.ei ole yhtä oikeaa vastausta :)

    • säde123

      Mikä tätä ketjua vaivaa. Huom. Ylläpitäjät.
      Suurin osa viesteistä on kirjoitettu muka 17.3. ja täällä on tosi paljon viestejä, mutta Suomi24-palstalla näkyy vaan, että kommentteja 0 kpl.
      Tärkeä ketju ! Tekeekö joku sabotaasia?

    • Anonyymi

      Tekee. Näköjään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5248
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3407
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1542
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      186
      1410
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    Aihe