Kloorivalkaistua kanaa ja muita tulevia hittejä

KenenMaaKenenElämä

Suomeen alettiin kesällä 2013 tuoda Monsanton tuottamaa geenimanipuloitua soijaa, jota käytetään eläinten rehuna. Sitä myyvät RaisioAgro ja Suomen Rehu. Geenimanipuloidulla rehulla tuotetun ruoan terveysvaikutuksista ihmiseen ei vielä kunnolla tiedetä, sillä geenimanipulaation historia on vielä niin lyhyt. Me kuluttajat olemme siis koekaniineja. Euroopan elintarvikevirasto EFSA ja Suomen Evira arvaavat että haittoja ei ole, mutta kukaan ei voi tietää mitä pitkäaikaisvaikutuksia sillä voi olla. Elintarvikkepakkauksissa ei ole merkintää siitä jos tuotantoon on käytetty geenimanipuloitua rehua. Ainakin HK ja Atria käyttävät geenimanipuloitua rehua. HK omistaa Kariniemen. Luomutuotannossa ei saa käyttää geenimanipuloitua rehua.

Monsanto on yritys, joka pyrkii omistamaan kaiken ruoan maailmassa. Tällä hetkellä he pyrkivät EU:n alueella saamaan patenttioikeuden kautta yksinoikeuden kaikkiin tavallisiin (ei-geenimanipuloituihin) ruokakasveihin. Eli jos asia menee läpi, niin sinäkin olet rikollinen jos viljelet ruokaa itsellesi esim. parvekkeella, etkä mitenkään maksa siitä Monsantolle. Tämä asia voi mennä läpi, sillä EU-lainsäädännössä on niin paljon porsaanreikiä. Jos haluat vastustaa tätä, niin laita nimesi listaan:

http://www.avaaz.org/en/monsanto_vs_mother_earth_loc/

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on valtionhallinnosta erillinen taho, jonka suositusten perusteella kongressi ja presidentti tekevät päätöksiä. FDAn johdossa on useita henkilöitä, jotka ovat aiemmin työskennelleet Monsantolla. Monsanto on taitava lobbaamaan omia asioitaan Yhdysvalloissa ja EU:ssa. Yhdysvalloissa on luotu erikseen laki, joka koskee pelkästään Monsantoa(!): mikäli joskus tulevaisuudessa käy ilmi, että heidän tuotteistaan on ollut haittaa, on yritys jo etukäteen vapautettu kaikista syytteistä. Eli jos vaikka kaikki ihmiset sairastuisivat syöpään Monsanton tuotteiden takia, niin Monsantoa vastaan ei voida nostaa syytettä. Samaan aikaan Monsanto sanoo kaikkien tuotteidensa olevan turvallisia ja suorastaan pelastavan maailman nälänhädältä. Jos tuotteet ovat turvallisia, niin miksi pitää saada aikaan itseä koskeva poikkeuslaki?

EU:ssa ja Suomen hallituksessa on tahto liittyä Yhdysvaltojen kanssa vapaaseen kauppa-alueeseen (tunnetaan nimillä TAFTA ja TTIP). Tätä sopimusta luodessa pyritään löytämään mahdollisimman pienet rajoitteet eri asioihin liittyen. Esim. elintarvikepuolella se tarkoittaa pitkälti sitä että nykyiset Yhdysvalloissa voimassa olevat säännökset astuvat voimaan myös EU:n alueella. Meillä saisi siis vapaan kauppa-alueen puitteissa myydä esim. geenimanipuloituja elintarvikkeita, kloorivalkaistua kanaa ja hormonipihviä. Elintarvikkeissa saisi olla lisäaineena kaikenlaisia aineita jotka tällä hetkellä ovat ehdottomasti kiellettyjä, muun muassa arsenikkia!

Lisätietoa TAFTAsta / TTIPstä:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=9119

Monsanton kehittämä ja myymä ROUNDUP EI OLE LUONTOYSTÄVÄLLINEN AINE!! Sitä on aikoinaan markkinoitu biohajoavana, mutta se ei ole sitä eikä Monsanto saa enää markkinoida sitä niin. Se jää maaperään pitkäksi aikaa, ja on haitallinen kasveille ja eläimille. Eläinkokeissa on todettu sen aiheuttavan pahanlaatuisia kasvaimia, ja naaraspuolisista koe-eläimistä 70% kuolee ennenaikaisesti.

Kun RoundUpia on tarpeeksi maaperässä, siinä ei kasva enää mikään muu kuin Monsanton kehittämät geenimanipuloidut kasvilajikkeet, ja jotkin harvat luonnonkasvit maailmassa. Yli 17000 maanviljelijää Intiassa on vuoden 1996 jälkeen tappanut itsensä tehtyään viljelysopimuksen Monsanton kanssa. Sopimukseen sisältyy muun muassa peltojen käsittely RoundUpilla ja sitten Monsanton geenimanipuloitujen lajikkeiden viljeleminen. Ei ole ollut kovin hyvä diili. Haluatko tällaista ainetta kotipuutarhaasi?

RoundUpia käytetään yleisesti esim. kaupunkialueilla rikkakasvien poistamiseksi. Miten sinun kotikaupunkisi/kotikuntasi toimii?

Tänä keväänä on markkinoille tulossa Keeper L -niminen rikkaruohomyrkky, jossa on samat vaikuttavat aineet kuin RoundUpissa, eli Keeper L on samalla tavalla haitallista kuin RoundUp.

OTTAKAA SELVÄÄ JA LEVITTÄKÄÄ TIETOA ROUNDUPISTA, MONSANTOSTA JA GEENIMANIPULOINNIN VAAROISTA!!
Ja muistakaa: perinteinen kasvinjalostus EI ole geenimanipulaatiota.

0

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Cynthia Woods

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
        YIT-Yhtymä
        2
        14871
      2. Aimee Dvorak

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
        0
        3059
      3. Stephanie Love

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
        Lappi
        0
        3056
      4. Molly Graham

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
        Puhelimet
        0
        3055
      5. Rachelle Reynolds

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
        Etelä-Savo
        0
        3055
      6. Becky Steele

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
        Arkkitehtuuri
        0
        3055
      7. Allison Queen

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
        Vedonlyönti
        0
        3054
      8. Pamela Orr

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
        Star Wars
        0
        3054
      9. Lakeisha Coleman

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
        Synnytys
        0
        3050
      10. Nancy Taylor

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
        Kauris
        0
        3044
      Aihe