Multi tabs ja raskaus

zalman

Nyt kaipaan kipeästi apua!! Ihan raskauden alkuaikana hain apteekista monivitamiinia. Apteekkari suositteli aluksi multi tabs familya, koska minulla oli erikseen foolihappoja niin en tarvinnut multi tabs raskautta. No, luotin tyhmänä apteekkariin ja nyt katsoin purkkia ja family sisältää a vitamiinia!!! Olen syönyt näitä yli 3kk, olenko voinut näillä vahingoittaa sikiön kasvua?????????

17

1124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ffgsg

      Et ole vahingoittanut sikiötä tuolla valmisteella. A-vitamiinia tarvitaan raskausaikanakin, eikä tuossa valmisteessa niin paljoa sitä ole, että siitä haittaa olisi. Joten huoli pois :)

    • pottulainen

      Kannattaa se kuitenkin varmaan vaihtaa raskaudenajan vitamiiniin ja syödä ne toiset foolihapot vaikka myöhemmin sitten. :)

    • Ei turhia vitskuja

      Jos syöt monipuolisesti muuten, niin mikset syö vain foolihappoa ja D-vitamiinia purkista? Ravintoaineet imeytyvät aina paremmin ruoasta kuin vitamiinipillereistä. Monivitamiini on raskausaikanakin tarpeen vain, jos ruokavalio on yksipuolinen. Toki apteekit ja vitamiinivalmistajat haluavat väittää muuta, ovathan raskausvitamiinitkin huikean tuottoisa bisnes.

    • A-vitamiinia

      EI multitabsii

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

      A-vitamiini:
      A-vitamiinin myrkytyksiä on raportoitu. Mutta siitä on tosiaan yli 100 vuotta, kun Roald Amundsenin naparetkikunnan jäsenillä tätä ilmeni, koska he söivät jääkarhun maksaa päivittäin. Sen jälkeen A-vitamiinimyrkytyksiä ei olekaan näkynyt. Ne ovat harvinaisempia kuin hammasharjan nieleminen hampaita harjattaessa.

      Joten A-vitamiinilla itsensä myrkyttäminen on sangen hankalaa.

      Luonnollista A-vitamiinia saa eläinkunnan tuotteista. Ja luonnollista A-vitamiinin esiastetta, beetakaroteenia, saa kasvikunnan tuotteista kuten kasviksista ja marjoista. Kun syö kasvikunnan antimia missä on A-vitamiinin esiastetta niin saa samalla koko karotenoidikompleksin, ei ainoastaan beetakaroteenia, joka on tunnetuin karotenoidi.

      Suomalaisten A- ja D -vitamiinin saanti on riittämätön.

      Funktionaalisen lääketieteeseen perehtyneet lääkärit ja asiantuntijat tietävät, että A-vitamiini on merkityksellinen vastustuskyvyn, näön, sukupuoli- ja stressihormonien muodostumisen ja elinvoimaisuuden kannalta. Margariinit heikentävät rasvaliukoisten vitamiinien, kuten A- D- ja E -vitamiinin imeytymistä. Beetakaroteeni on A -vitamiinin esiaste eli ns. pro-vitamiini, jonka teho on n. 6 kertaa A-vitamiinia heikompi. Parhaita ja turvallisimpia A-vitamiinin lähteitä ovat rasvainen kala ja voi, sekä kalanmaksaöljy, jossa A-vitamiini on luonnollisessa muodossa.
      http://www.amplia.fi/blogi/?x119991=143653

      Jatkuvat suuret A-vitamiinin annokset voivat ylittää maksan varastointi- ja hajotuskyvyn ja aiheuttaa myrkytyksen.

      A-vitamiinin vähimmäistarve miehillä on 900 µg/vrk ja naisilla 700 µg/vrk.

      Tarve kasvaa raskauden ja imetyksen aikana. Saantisuositus raskaana oleville on 800 µg/vrk ja imettäville 1100 µg/vrk.

      Suurin hyväksyttävä päiväsaanti aikuiselle on 3000 µg/vrk.


      Kerta-annoksena myrkytyksen aikaansaa aikuisilla yli 100- (100 000µg) ja lapsilla yli 20 -kertainen annos suosituksiin nähden. Oireina ovat mm. pahoinvointi, päänsärky, huimaus, näkökyvyn heikkeneminen, lihasten toimintahäiriö. Oireet häviävät muutamassa päivässä.

      Pitkäaikainen, useista viikoista vuoteen kestävä A-vitamiinin yliannostus, yli 15 000 µg/vrk aikuisilla ja 6000 µg/vrk lapsilla, johtaa krooniseen A-vitamiinimyrkytykseen, jossa päänsäryn ja pahoinvoinnin lisäksi esiintyy mm. iho-oireita, lihaskipuja, niveltulehdusta ja maksavaurioita. Alkoholin jatkuva käyttö, vähäinen proteiinien saanti, maksan ja munuaisten taudit edesauttavat A-vitamiinimyrkytystä.

    • jhköhäj

      Multitabs raskaus ja imetys on hyvä, keskustelin tästä juuri neuvolassa. Yleensä kaikissa raskausvitamiineissa on foolihappoa eli säästät nyt väärässä paikassa.

      • pelkkä bisnes

        Neuvolat on aivopesty neuvomaan lääketehtaan pillereitä syömään.


      • Täällä näin ...

        Se riippuu neuvolasta mitä sanotaan, samoin odottajan ruokavaliosta. Minun terveydenhoitajani suositteli vain foolihappoa ja D-vitamiinia, koska ruokavalioni on monipuolinen. Eli samoja, joita jo söin. THL:n virallinen suosituskin kuuluu, että monivitamiini on tarpeen vain, jos odottajan ruokavalio on yksipuolinen.


      • pelkkä bisnes
        Täällä näin ... kirjoitti:

        Se riippuu neuvolasta mitä sanotaan, samoin odottajan ruokavaliosta. Minun terveydenhoitajani suositteli vain foolihappoa ja D-vitamiinia, koska ruokavalioni on monipuolinen. Eli samoja, joita jo söin. THL:n virallinen suosituskin kuuluu, että monivitamiini on tarpeen vain, jos odottajan ruokavalio on yksipuolinen.

        Neuvolan tätit saa lopputilin, jos neuvovat jotain omia juttuja.

        Sitä neuvotaan, mitä on käsketty.

        Monipuolisesta ruuasta saa satoja ellei tuhansia ravinteita.

        Raskausmonivitamiineissa ei ole edes D-vitamiinia riittävästi.


      • Täällä näin
        pelkkä bisnes kirjoitti:

        Neuvolan tätit saa lopputilin, jos neuvovat jotain omia juttuja.

        Sitä neuvotaan, mitä on käsketty.

        Monipuolisesta ruuasta saa satoja ellei tuhansia ravinteita.

        Raskausmonivitamiineissa ei ole edes D-vitamiinia riittävästi.

        Miksi minulle tuollaista kirjoitit? En ole syönyt raskausvitamiineja. Eikä se ole mikään suositus, että neuvolaterkkojen pitäisi käskeä kaikki syömään monivitamiinia.


    • oiuyiou

      "Yleensä kaikissa raskausvitamiineissa on foolihappoa eli säästät nyt väärässä paikassa." Ei mene ihan näin, raskausajan vitamiinit on huomattavasti kalliimpia kuin pelkät foolihappopillerit.

      • pelkkä bisnes

        Luonnollinen (imeytyy paremmin) B-vitamiinivalmiste, joka maksaa 6€ Citymarketissa.

        http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti

        D3-vitamiinia on Suomessa monia eri vahvuuksia: kuivatabletteina, imeskelytabletteina tai öljykapseleina sekä imeväisille on tippoja. Joita myydään ruokakaupoissa, apteekeissa, verkkokaupoissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten D-vitamiinit kannattaa ostaa muualta. Öljykapseleissa EI ole lisä- eikä makeutusaineita. Ota D-vitamiinisi ruuan kanssa, joka sisältää rasvaa imeytymisen varmistamiseksi.


    • naminami.
    • nansku2

      Mulla ois myynnissä just raskausaikaan sopivia Nature´s Prenatal kapseleita,jotka sisältää odottavalle äidille kaikki tärkeät vitamiinit.
      Ottakaa yhteyttä jos haluatte tietoa lisää: [email protected]

    • D-vitamiinia.

      Päivän terveysmiete:

      "Vitamiinivalmisteiden mahdollisista haitoista suurin huoli kohdistuu suositukset moninkertaisesti ylittäviin annoksiin ja pitkäaikaiseen käyttöön. Joistain yksittäisistä valmisteista beetakaroteenin on havaittu lisäävän lievästi keuhkosyövän riskiä, mutta vain tupakoitsijoilla. Suurten annosten haittavaikutukset ovat harvinaisia ja yleisimmät oireet ovat erilaiset ruoansulatuselimistön oireet, kuten vatsakipu, pahoinvointi ja ripuli. Yksittäisistä vitamiineista A-vitamiinia pidetään myrkyllisimpänä ja isoina annoksina se voi aiheuttaa maksavaurioita."

      Jaakko Mursu (tutkija Itä-Suomen yliopistosta)

      Christer Sundqvist suosittelee antioksidanttien ja muiden suojaravintoaineiden nauttimista mahdollisimman luontaisessa muodossa. Vaikka Mursun ilmeisesti siteeraamassa suuressa suomalaisessa beetakaroteenitutkimuksessa oli menetelmällisiä heikkouksia ja sitä ei siten voi pitää kovin pätevänä todistuksena beetakaroteenin terveysvaikutuksista tupakoitsijoilla (on käynyt ilmi että kuolleiksi on luokiteltu sellaisiakin koehenkilöitä, jotka ovat kuolleet heti seuraavana päivänä kokeen aloittamisen jälkeen ja "syyksi" on merkitty beetakaroteeni), voisin olla Mursun kanssa samaa mieltä, että beetakaroteenit voisi ottaa mieluummin porkkanasta kuin pilleripurkista.
      https://www.facebook.com/christer.sundqvist

    • kananmuna.

      Raskautta edeltävän, raskaudenaikaisen ja taaperovaiheen hyvän ravitsemuksen vaikutus myöhempään kehitykseen ja aikuiselämään on huikea. Hyvä ravitsemus näinä aikoina vähentää vakavien sairauksien riskiä lapsuudessa, parantaa myöhempää koulumenestystä, yhdistyy parempaan palkkatasoon aikuisena ja aikuisiän perheen parempaan terveyteen.

    • öhman.

      Syö monipuolisesti ja loput purkista.


      ”Monipuolinen” on varsin suhteellinen käsite. Esimerkiksi pasta, ruispala ja big mac ovat eri ruokia, mutta kaikkien pääraaka-aineena on sama ravinneköyhä vehnäjauho. Toinen haaste tulee ravintoaineiden imeytymisestä. Monen suomalaisen suoliston toiminta on kaukana optimaalisesta. Kolmas potentiaalinen puutoksille altistava asia ovat erilaiset ruokarajoitteet. Esimerkiksi kasvissyöjien tai vähän lihaa kuluttavien on tärkeää ottaa mm. B-12 vitamiini lisäravinteena.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe