Mikä paras liikkuva laajakaista?

eitekniikanihmelapsi

Mikähän olisi paras liikkuva laajakaista, eli kohtuu varmasti toimiva ja ei mitään rajoituksia netin käytölle? Tällä hetkellä minulla on soneran fiksunetti tai joku sellainen se on nimeltään, siinä on rajoitus ja kun on tietyn määrän käyttänyt nettiä, niin se hidastetaan ja muuttuu siis tosi hitaaksi. Nopeutta olisi mahdollista ostaa lisääkin kun paketti on käytetty, mutta en tahdo tehdä niin.

Nyt tarvitsisin paremman nettiyhteyden, mutta kohtuu hintaisen (nykyisellä hintaa vähän vajaa 14e/kk). Soneralla kaupitellaan tällaista, jonka hinta on siis tuo 14;90e/kk:

https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/tarjooma/nettiliittyma.aspx?&intcmp=Mob-liikkuvanetti-tutustu-pieni6

Olisiko tuo mimmonen?

Niin, ja ei tarvi sitten olla sonera vaan mikä tahansa operaattori kunhan toimisi kunnolla, jaksais siirtää tiedostoja yms. eikä jumahtais youtubeakaan katsoessa... Tämäkin fiksunetti mikä mulla nyt on toimii ihan hyvin silloin kun on se nopeampi yhteys käytössä, mutta sitten kun se hidastetaan, niin se on aivan raivostuttavan etanavauhtinen, eikä toisinaan meinaa saada edes sähköpostia auki.

Ja kertokeepa asioista sitten niin kuin kertoisitte mummollenne, sillä en oikeasti tajua näistä paljon mitään. :)

8

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itselläni on ollut Saunalahden liittymä jo ainakin 6-vuotta ja hyvin on toiminut.

      • Eli nettiyhteys on toiminut luotettavasti ja nopeasti.


    • Moro eitekniikanihmelapsi,

      Kerran olet huomannut että meidän mobiilinetti toimii siellä hyvin niin en vaihtaisi sitä pois vaan vaihtaisin pelkän nettipalvelun. Sä voit ottaa tuon 14,90eur hintaisen AIto 4G Teho-liittymän, taikka jos alueellasi ei ole 4G-verkkoa niin 3G Plus-liittymän joka on kaksi euroa edullisempi. Ihan kumminka vain, eroa on nopeuksissa ja toi 3G Plus toimii yhtä nopeasti kuin toi sun nykyinen mutta ero on siinä se että tässä uudessa ei ole rajaa nopealle netille.

      Siksikin pitäisin nykyisen yhteyden koska mobiilineteissä on eroja toimivuuksissa, jopa siten että naapurilla voi toimia ihan eri lailla kuin sulla vaikka naapuri asuisi siinä seinän takana. Joten pidä ihmeessä se yhteys jonka olet todennut toimivan just sinun käyttöpaikassasi :)

      Tero@SoneraPartio
      www.sonera.fi/sonerapartio

      • eitekniikanihmelapsi

        Kiitti vastauksestasi :)


      • Entinen Sonera......

        Niin niin, ei tietysti saisi vaihtaa kilpailijalle vaikka kilpailijalla olisi parempi verkko, varmemmat yhteydet, paremmin toimiva asiakaspalvelu ja lukuisia muita etuja.

        Itse vaihdoin vuosia sitten toiselle operaattorille eikä ole kertaakaan kaduttanut, ei vaikka Soneran yhteyskin toimi kohtuullisesti. Kilpailijalla vaan kaikki toimii paremmin.


      • kokemustietoa

        Yhteyden toiminta ei ymmärtääkseni tarvitse olla naapurustokohtainen, sillä siihen saattanevat vaikuttaa monenlaiset muuttujat? Sillä, kun minulla oli aiemmassa kannettavassa, joku Windows Vista Home käyttöliittymä, niin se toimi 0,5 megatavun Soneran liittymässäni melko hyvin, mutta kun uudessa laitteessani on 8.1 käyttöjärjestelmä, niin pätkii/hidastelee vietävästi? Sittenkin vaikka vaihdoin liittymän saman hintaiseen (12;90/kk), mutta 21 megatavuiseen?

        Vika ei siis ollutkaan liittymien nopeudessa vaan, ehkä uusimmassa 8.1:n käyttöjärjestelmässä, joka tosin toisilla kuuluu olevan nopeakin, ja toisilla hidas, kuten minullakin? Yhdeksi mahdolliseksi syyksi epäilen tätä uusinta 4G liittymän markkinoille tuloa saman aikaisesti kannettavieni vaihdon aikana, jonka alue ei ulotu meille asti vaikka linkille on vain 1700 m.? Moni asia jää kysymysmerkkien taakse, ehkä joskus jokin nero keksii ratkaisun?


    • PPAP2

      kannattaa muistaa tekniikan nyrkkisääntö: jos se toimii, niin älä muuta mitään. en toki väitä, että edellinen pätee 100%. mutta jos sonera toimii kulmillasi muutoin, niin kannattaa harkita liittymän päivittämistä. omalta kohdaltani ainakin päivittäminen(eri operaattorilla) oli hyvä ratkaisu.

    • kokemustaon

      Niin kauan yleensä toimii hyvin kunnes operaattori myy linjat tukkoon ja sitt ei enää toimi kuin vaihtamalla operaattori, kun eihän se operaattori laita lisäkapasiteettii ihan vähästä kummasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe