Hyvää NAISTENPÄIVÄÄ kaikille naisille suudelmin toivotan.

Jarmo Laitinen

Nyt NAISTEN päivän kunniaksi on varmaan paikallaan jokaisen edes hetki muistaa ja miettiä miksi sitä yleensä vietetään.
Päivää on juhlistettu aina 1900 luvun alusta asti mutta varsinaisen "päivän se sai 8.3.1976. Sen merkitys on ei vain päivä jolloin ilahdutetaan äitejä tyttöystäviä naisia yleensä vaan minusta paljon syvällisempi joka on jossakin määrin unohtunut valitettavasti kaiken pinnallisuuden varjoon.
Päivää tulee juhlistaa naisille jotka on tehneet merkittävää työtä niin tasa-arvon oikeuksien kuin palkkansa eteen, se työ on valitettavasti vaatinut sukupolvia ja on yhä vielä 2014 kesken.
Tasavertaisemman ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseen tarvitaan vielä työtä. Tässä työssä on merkityksellistä antaa arvoa naisille niin Suomessa kuin muualla maailmasa. Suomea pidetään edelläkävijänä asiassa joka pitäisi olla kaikille itsestään selvää, mutta näin ei valitettavasti ole. Maailmassa on paljon korjattavaa naisten oikeuksien puolesta joka tulisi ei vain yhtenäpäivänä vaan vuoden jokaisena muistaa ja toimia siten jotta eriarvoisuus ja riidat sukupuoltenväliltä kaikkoiaisi ja saavutettaisiin tasa-arvoinen yhteiskunta.
Tämä on myös askel muutenkin sen suuntaiseen yhteiskuntaan jossa kunnioitetaan ihmistä ihmisenä arvostetaan häntä tekojen annetaan hänelle mahdollisuus kykyjensä turvataan hänelle tulevaisuus oikeudenmukaisuudella ja yleensä olemme ihmisiä ihmisten joukoissa sukupuoleen uskontoon seksuaalisuuteen väriin katsomatta. Tällöin maailma olisi valmis ehkä, jos olemme ihmisiä ihmisille.
Muistakaa naisia myös muutoinkin kuin itsestään selvyytenä, naiset on ratkaiseet sotia olleet vaikuttamassa moniin asioihin joista ei heille sitä kunnioitusta ole tullut joka kuulunut olisi.
Sodissa naisemme on olleet se kantava voima joka sitkeydellään ja äidillisellä vastuullaan on tukenut meitä miehiämme rintamilla, he ovat silloin kantaneet vastuuta perheistään sekä koko yhteiskunnasta lähes kaikilla sen osa-alueilla, tästä myös suuri kiitos naisille.
Työtä on yhä kansainvälistyvässä ja kiireellisemmässä maailmassa jatkettava ja annettava naisille heille kuuluva paikka niin poliittisissa elimissä kuin yritysten koneistossakin.
Tärkeänä pidän sitä kuitenkin tavallista naista joka aamuisin toihin lähtee ja iltaisin perheensä ruokkii niin hänen työtään (Limperin Hilma) joka ei juurikaan meteliä itsestään pidä mutta on oleva kuitenkin se voima ja rakentava silta jolla koko jarjestelmä olisija tulisi pyöriä.
Tässä näin lyhyesti jaarittelin ajatuksiani taasen :)

Toivon kaikille naisille hyvää NAISTENPÄIVÄÄ 8.3-2014

Tässä muutama lainattu lause jotka asiaan liittyy:

-Maailmassa kuolee lähes 70 000 naista abortin seurauksena vuosittain.
-Keskimääräinen etäisyys kuuhun on 394 400 km. Eteläisessä Afrikassa asuvat naiset yhteen laskettuna kävelevät vastaavan matkan 16 kertaa edestakaisin päivän aikana hakiessaan vettä kotitalouksien käyttötarpeisiin.
-Tänä päivänä käynnissä olevista konflikteista yli 95 prosentissa esiintyy vakavaa naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.
-Yli 40 prosenttia suomalaisista naisista on joutunut miehen tekemän fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai uhkailun kohteeksi 15 vuotta täytettyään.
-Naisten osuus on lähes 70 prosenttia maailman noin 1,4 miljardista köyhästä.
-42 prosenttia 15-74-vuotiaista suomalaisnaisista on huolestuneita väkivallan kohteeksi joutumisesta iltaisin kotinsa ulkopuolella.

4

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tästä ei valiteta

      Oikein Hyvää Naistenpäivää.!

    • Vapaa ASSI
    • iIIuminatus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      301
      2719
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      103
      2132
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      80
      1625
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      179
      1485
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1308
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1215
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe