Uudet asunnot homeessa

Mold warrior

Asia mitä monikaan ei tunnu käsittävän, on se fakta että nykyisin jo uudetkin asunnot ovat homeessa lähes aina. Kyse on lähinnä siitä että kuinka paljon (ne ovat homeessa). Syy: eristeet päästetään kastumaan rakennusvaiheessa. Ja tämä koskee myös rivi- ja kerrostaloja! Tuolla on oikea malliesimerkki siitä kuinka talo pilataan ihan pelkällä välinpitämättömyydellä.

http://homeessajouutena.blogspot.fi/

Kirjoittajalla on myös ehdotus jolla nykytilanne muuttuisi:

"Päättäjille: Elämme maassa, jossa puolet vuodesta on pakkasta. Siksi on täysin taulapäistä keksiä jatkuvasti uusia rakennusmääräyksiä, jotka tähtäävät energiansäästöön. Fakta on, että vaikka koko Suomen väestö muuttaisi asumaan maakuoppiin ja söisi pelkkiä nauriita, se ei vaikuttaisi maapallon kokonaislämpötilaan promillen murto-osan vertaa! Meitä (suomalaisia) on niin vähän.

Paljon tärkeämpää olisi kehittää lainsäädäntöä siihen suuntaan, että rakennusvirheistä seuraisi tuntuvia sanktioita. Rakenteiden kastuminen rakennusvaiheessa tulisi kriminalisoida ja hometalon rakentanut yhtiö tulisi velvoittaa lunastamaan myydyt asunnot alkuperäisellä kauppahinnalla takaisin. Tämä velvoite voisi päättyä esim. 10 vuoden kuluttua valmistumisesta. Takaan, että pelkästään jo näillä lakimuutoksilla homerakentaminen lakkaisi hyvin nopeasti."

31

462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielipide1

      Aika käsittämätöntä on että päättäjät eivät tee tälle homeongelmalle mitään. Samoja kouluja ja päiväkoteja korjataan useampaan kertaan (jos edes korjataan) ja aina "rakentajat" ryssivät homman uudelleen päästämällä eristeet kastumaan. Aloittaja on oikeassa, eristeiden kastuminen tulisi kriminalisoida.

      Rakentamisen sivistysmaissa rakennetaan ensin seinät ja katto, sitten laitetaan eristeet sisäpuolelle. Meillä laitetaan seinät pystyyn ja sitten villat kastumaan puoleksi vuodeksi ulkoseinälle! Tai sitten tehdään jotain vielä typerämpää kuten tuossa blogissa kerrottiin. Kyseinen tarina tuntuu jo ihan uskomattomalta, mutta tätähän suomi- rakentaminen on ollut jo vuosikymmenien ajan.

      Ja aina lopulta maksumieheksi joutuu osakkeenomistaja.

      • vanhassa vara paree

        Hyvät veljet vapaamuurareista ovat rahan perään. Kukaan ei tee heitä vahingoittavia päätöksiä. Siinä syy.
        Kaikki sellaiset piilojärjestöt voi lopettaa ihmisyyden vastaisina.

        Nyt onkin hyvä asua vanhemmissa rakennuksissa. Ne on kunnollisesti tehtyjä. Painovoimainen ilmanvaihtokin on todettu hyväksi. Koneellisiin tulee homeet ja bakteerit, ellei puhdistuksesta huolehdita kunnolla. Yleensä ei...


    • Miksi????

      Kosteus-home- ja sisäilmaongelmissa keskitytään vain sairauksille altistuneiden henkilöiden hoitoihin. Hyvä näinkin, mutta edes sisäilmapoliklinikalla ei pystytä vähentämään sairastuneiden ja tulevien sairaiden määrää.
      Tämä linjaus ei tule vähentämään sairauksille altistuvien määrää.
      Miksi?
      Rakennus- saneerausliikkeet ja kiinteistöjen ylläpitäjät ovat kaiken lainsäädännön ulkopuolella, kun kyseessä on kosteus-home tai sisäilmaongelmat.

      • Vallu vaan täs terve

        Vastuuta ei ota kukaan vaikka homedesinfioinnit ja niiden jälkeiset näytteidenotot ovat päin ******** minkä jälkeen vielä valehdellaan kaiken lisäksi, että ei terveyshaittaa. Tämä aiheuttaa suuren osan todellisista homeongelmista ja "sairastalo" sairasteluista. Uudet uhrit vaan kylmästi myrkyillä myrkytettyyn siätilaan missä on kuivaakin kuivattu ja tehty siten sisätilat erittäin vaarallisiksi ja usein saastutettu myös irtaimisto. Pellet asialla sisäilmasirkuksessaan.

        Ei ole keskitytty sairauksille altistuneiden henkilöiden hoitoihin riittävästi kun mitään muuta hoitoa ei edes ole olemassa kuin lähde pois oireita ja sairasteluja aiheuttavasta rakennuksesta ja helv... sassiin. Pidä huoli, että seuraavat uhrit ei sairastu ja vaadi perusteelliset tutkimukset ja ammattiosaajien korjaus tiloihin missä sairastuit. Niitä osaajia on kyllä vähän mutta niitä jotka luulee vaikka kuinka.

        On ollut porukkaa sitäkin mieltä, että antibiootit ei ole hyväksi homeille sairastuneen hoidossa. Otappa tuostakin sitten selvää. Mutta googlaa aiheesta lisää.

        Tässä vastaus missä on menty vuosikaudet ja mennäänkö edelleen?
        Lainaus alkaa:
        "Sisäilmaongelmien terveysvaikutuksia ei tunneta riittävän hyvin. Käytännön työssä toimivilta asiantuntijoilta puuttuu tieto ja oikeat menettelytavat ongelmien ratkaisemiseksi. Avoimet kysymykset edellyttävät määrätietoista tutkimustyötä. Tutkimustieto on välitettävä koulutuksen ja tiedotuksen avulla asiantuntijoille".
        http://pre20031103.stm.fi/suomi/tiedote/tied97/ilmarap.htm

        17 vuotta taaksepäin, voiko olla vieläkin sama tilanne. Tutkittu on mutta ei saatu kaikkea vielä selville ja rahat loppu eikä keskeneräisestä tutkimuksesta voi antaa kommentteja. Karavaani kulkee ja homekoirat haukkuu vuh vuh vuh.

        Sisältöä elämään homekatastrofista. Sitten sen ymmärtää kun kohdalle sattuu tai siihen läheisille ja joku setämies saapuu ovelle myrkkypönttöineen.


    • jepsa

      Ja jos pääsevät kastumaan, niin voihan ne eristyskerrokset nykyään kuivata ihan tehokkaasti imukuivaimilla, eikä jättää sinne homehtumaan vuosikausiksi...

      • Taigaan Jim

        Kauanko pitää imuttaa ja paljonko on tuntiveloitus? Minkälainen imuri?

        Hei pistä linkkiä niin katsellaan ja ihmetellään oikein porukalla.


      • Juupsa
        Taigaan Jim kirjoitti:

        Kauanko pitää imuttaa ja paljonko on tuntiveloitus? Minkälainen imuri?

        Hei pistä linkkiä niin katsellaan ja ihmetellään oikein porukalla.

        http://www.ventur.fi/fi/products/product/2749

        Semmosia pörisemään niin kyllä kuivuu, kuivausaika riippuu eristeen paksuudesta ja tietysti miten paljon kosteutta löytyy

        Yleensä kuivaukset tehdään kiinteällä hinnalla, laskutus neliöiden mukaan


      • 63..5

        Villoja ei saa rakenteessa millään kuiviksi. Sitä paitsi kosteina on home jo alkanut eikä se kuivattamalla kuole.


    • 16+5

      Tossa naapurissa alkaa kesällä rakentaminen ja on siinä jo hometta.

      Kyllä pitäis valtion taholta olla tarkastaja, ettei homeeseen paikkaan raknneta.

      • 63..5

        Pitäis, pitäis olla tarkastaja. Homerakentamisen mestarit estävät varojen myöntämisen tarkastustoimintaan.


    • Tutkailija

      Ei haittaa, vasta hometta. Rakentamisen aikana jos myrkkyä niin sehän se on jo jotain. Chaetomiumia, Aspergillus Versicoloria, VOC ja booria sekas.

    • Yli miljoona

      Yli miljoona ihmistä altistuu vuosittain, huonon sisäilman aiheuttamille vaaroille ja sairauksille. Mahdollisesti sinäkin.
      Kenen joukoissa seisot?

      • 63..5

        Hallitus ollut pari vuosikymmentä turha joukko. Olisivat estäneet homerakentamisen ja Suomen talousongelmat olisi vähissä.


    • 12+6

      Ongelma on siinä että nykyään pitää rakentaa liian nopeasti ja halvalla, mikäli sovittu aikataulu ei pidä tulee rakennusfirmalle 2% sakko. 10 miljoonan projektissa 2% on sen verran paljon että kannattaa tehdä nopeasti pois ja korjata jälkeenpäin

      • Ehdottaja

        Tai sitten voisi sopia sellaisen aikataulun että ehtii tehdä kunnolla. Mutta tämä olisi varmaan aivan liian helppoa, turvallista ja järkevää.


      • 12+6
        Ehdottaja kirjoitti:

        Tai sitten voisi sopia sellaisen aikataulun että ehtii tehdä kunnolla. Mutta tämä olisi varmaan aivan liian helppoa, turvallista ja järkevää.

        Ja samalla hinnat nousee, aina löytyy joku joka rakentaa halvemmalla ja nopeammin


    • Väärä rakenne

      Muovia vain seiniin ja mineraalivillaa.
      Homeelle tervetuloa!

      • että vielä

        Joo, ja vielä muovimaali kehiin, niin hyvä tulee!


    • Talot-on..

      Rakennuttajien pitää palkata oma valvoja , se maksaa hiukan, mutta laatu paranee.
      Nykyisillä rakennusmiehillä on tietotaito kadonnut jo vuosia sitten ja tilalle on tullut ammattitaidottomuus ja ammattiylpeyden puuttuminen.

    • Abraham

      Uudet asunnot homeessa, otsikko on oikeassa, mutta keskustelussa täällä ei ole hiffattu, misä se home luuraa, ei siis villoisa.

      Se on se home siellä laattioissa niin kodeissa, kouluissa kuin toimistoissakin. Kun on kiiruus, niin laitataan tasoitteet, liimat ja luonnontuotelinoleumit märkään betonkiin. Betoni elementin ja paikallavaletunkin betonin kuivuminen pinnoituskuivaksi kestää vähintäänkin puali vuotta. Vaan ei sitä missään orotella. Siihen vaan läträästään linot päälle ja kas kummaa, vain ani harva ymmärtää, miksi on tullu kipeeksi uusiissa tiloossa.

      Homma pyörii just niin kauan, kunnes kaikki osaa vaatia homeettomat betonilattiat eikä vain harvat ja vallistuneet. Tää homma vaan on sikäli pöllöä, että betonilattiat voidaan kyllä pinnoittaa märkinä eikä niihin tule hometta, mutta silloin ei lattioihin laitetakaan parkettia, muovimattoa eikä linoleumia.

      Ai niin muuten, terveisiä Vertti-Eetulle. Se tulee vastaamaan tähänkin viestiin ja lässyttään myrkyn myrkyttäjistä ja silmänräpsyttelystä yms. muuta mukavaa. Koittakaa kestää, Eetu on Eetu, Verttien isoosta suvuusta, läheltä meirän kylää Vetelä-Pohojanmaalta.

      • Väärä rakenne

        Mainitsemasi kosteaksi jäänyt lattivalu on vain yksi homevaaran aiheuttaja.

        "misä se home luuraa, ei siis villoisa"

        Ikäva kyllä kostunut mineraalivilla on toinen aivan yhtä paha homevaaran aiheuttaja.
        Kuivumaton (käytetään myös nimitystä kosteushengittämätön) seinärakenne on yksi pahimpia homepommeja.


      • Maharba
        Väärä rakenne kirjoitti:

        Mainitsemasi kosteaksi jäänyt lattivalu on vain yksi homevaaran aiheuttaja.

        "misä se home luuraa, ei siis villoisa"

        Ikäva kyllä kostunut mineraalivilla on toinen aivan yhtä paha homevaaran aiheuttaja.
        Kuivumaton (käytetään myös nimitystä kosteushengittämätön) seinärakenne on yksi pahimpia homepommeja.

        "tarvittaessa esimerkiksi rakenteita avaamalla".

        http://www.ess.fi/omaankotiin/omaankotiin-artikkelit/2014/03/24/nain-teet-asuntokaupat-turvallisesti---lue-vinkit?ref=uutiset-section-teaser-latestSection-teaserAndList


    • Amerikan taikuri

      Rakenteita ei pidä avata. Asuntoon pöllähtää kunnon lasti mineraalivillakuituja ja, jos oikeaan paikkaan osutaa, niin ties minkälaista mikrobistoa. Tämän jälkeen on koko asunto saastunut. Näytteet pitää ottaa "silmiä räpäyttämättä ja paikkoja repimättä, gramman näyte on jo varsin iso laboratorioon". Asiaa täysin ymmärtämättömien pilkaamisesta huolimatta näin se näytteiden ottaminen käy ihan oikeassa elämässä, kunhan vain osaa.

      ps. millään myrkytyksillä ja sumutuksilla ei ole mitään tekemistä oikean näytteidenottotekniikan kanssa.

      • vertti-etu

        On jos pitää tilaajalle ja terveydensujelulle saada "puhtaita näytteitä". Mittatilaustyönä.

        Näytteet otettuna rakenteita aukomalla vaatii osaamista ja oikeaa suojautumista.
        Alipaineistuksen ja kamat sekä ihmiset pois niistä tiloista. Kyse on viitsimisestä ja oikeasta todellisesta osaamisesta. Rittävästi aikaa ja hermoja.
        Kaikilla homepaskojen tonkijoilla niitä vaan ei ole olemassakaan.
        Taikuus ei auta eikä turhat lässytykset.

        Vain tumpiot pöllyyttelee kuten meillä Kaarikadun asunnossa. Munters työnjohtaja ja ihan itse "mestari" vielä. Kehui, että oli pakko tulla itse hoitaan homma kuntoon. Voi vidu sitäkin tapausta.

        Mitä tohon sanoo oikeat osaajat? Sanokaa jo jotain. Esimerkki eletystä elämästä kevät 2010. Oireet ja kivut keuhkoissa sen jälkeen yöllä helvetinmoiset. Sanokaa nyt ihmeessä menikö "työnjohtajalla" hommat nappiin.
        Sattuu muuten olemaan siitäkin valokuvia. Todistusaineistoissa.

        http://www.finlex.fi/pdf/normit/14951-asumisterveysohje_pdf.pdf


    • Taikurin nähnyt

      Olen samaa mieltä amerikkalaisen kanssa, että villakuituja ja homeita ei saa pöläyttää asuntoihin ja parhaiten se estetään ottamalla näytteet niin, ettei rakenteita tarvitse avata ja repiä rikki. On olemassa kunnollista näytteenottotekniikkaa, jossa näytteet saadaan otettua ihan asiallisestikin. Tähän ei tietenkään pysty mitkään Munterssit ja kumppanit.

      Alipaineistuksia ja osastointeja tarvitaan vasta sitten, kun ruvetaan korjaamaan ja rakentieta avaamaan.

      • Tutkija Taavi

        Kaikissa rakenteissa on mikrobeja, myös betonilattioiden alla. Tärkeintä on että sisäpinnat ovat niin tiiviit etteivät pääse huonetiloihin.
        Lämmittämällä taloa ja estämällä ulkoa sadeveden pääsy rakenteisiin, saadaan homerihmastot lepotilaan ja itiöitä ei levity enää.
        Kaikkien rakenteiden suunnittelussa tärkeää on kuivumisreittien suunnittelu, niin perustuksissa kuin ylenpänäkin. Tiedon puute on alalla huutava ja mutulla pelaavat pelottelevat ihmisiä jatkuvasti.
        Nykyinen rakennuskantamme on parempaa kuin koskaan ja suunta oikea. Kylmät kondensoivat vuotavat rakenteet ovat vaarallisimpia.


    • Taitaa taikoa

      Juu juu, ei tarvitse rakenteita rikkoa. Minäkin hallitsen näytteen oton nin, ettei mitään reikiä edes porata. Välttämättä ei tarvitse tulle edes sisään siihen murjuun. Riittää kun käy portilla sen verran kääntymässä, että saa talon julkisivusta kuvan raportin kansilehteen. Raportin sisältö voidaan sopia asiakkaalle mieluisaksi, niin saa sekin sitten jotain mielihyvää, eikä ollut sitten turha tutkimus. Kaikilla taikureilla on takapihalla sen verran monipuolinen homesieniviljelmä, että labraan saadaan lähetettyä näytteitä. Siis rakenteita rikkomatta ja itiöitä asuinhuoneisiin pöllyttämättä.

      • Amerikan taikuri

        On meitä ihmisiä kaikenlaisia Kenkkusia, mustamaalaavat toisia ja kirjoittelevat puuta heinää, kun eivät osaa ottaa osaa asialliseen keskusteluun. Tällaisia turhan jauhajia täällä ovat mm. vertti-eetu ja Taitaa taikoa, jotka ovat ilmeisesti yksi ja sama henkilö. Ainakin vertti-eetulle on jäänyt paha korvamato ja levy soimaan. Koskaan ei kuuntele muita ja opi mitään uutta niin kansankynttilä kuin onkin. Vai onko niin, että juuri siksi kuvittelee, että maailman kaikki tieto tuli opettajaseminaarista jo muutama kymmenen vuotta sitten.


      • Miätis ny
        Amerikan taikuri kirjoitti:

        On meitä ihmisiä kaikenlaisia Kenkkusia, mustamaalaavat toisia ja kirjoittelevat puuta heinää, kun eivät osaa ottaa osaa asialliseen keskusteluun. Tällaisia turhan jauhajia täällä ovat mm. vertti-eetu ja Taitaa taikoa, jotka ovat ilmeisesti yksi ja sama henkilö. Ainakin vertti-eetulle on jäänyt paha korvamato ja levy soimaan. Koskaan ei kuuntele muita ja opi mitään uutta niin kansankynttilä kuin onkin. Vai onko niin, että juuri siksi kuvittelee, että maailman kaikki tieto tuli opettajaseminaarista jo muutama kymmenen vuotta sitten.

        Amerikan taikurilla ei selvästikään ole tilannetaju kohdallaan, jos kuvittelee noita mainitsemiaan samaksi henkilöksi. Toinen meuhkaa tosissaan ja toinen heitti muuten vaan läppää lämmittääkseen sitä ensimmäistä.


    • Vanhat opit

      Kun tällä tasolla tietävien "tietämys" liikkuu, niin edessäpäin on vain lisääntyvässä määrässä kosteus- home- ja sisäilmaongelmia.
      Lisäksi valtiovalta on myös huomannut, että riittävää tietoa tai osaamista ei ole.
      Tässä lienee syy, miksi home- kosteus- ja sisäilman korjausavustuksia vähennetään.

      Vanhoilla tiedoilla sekä opeilla on aikaansaatu nykyiset kansalliset kosteus ja homeongelmat.
      Nykyisin samoilla opeilla rakennetaan ja huolletaan kiinteistökantaamme.
      Nykyiset rakennus- ja kiinteistöhuollon koulutukset sekä opetukset tulevat vain lisäämään kosteus- home- ja sisäilmaongelmia.

    • Apua homeremonttiin

      Hei
      Perheemme pyytää apuanne.Olemme eläneet home-evakossa melkein kaksi vuotta ja nyt joudumme remontoimaan asumiskelvottomana olevan asuntomme melkein nolla budjetilla.

      Linkistä pääset antamaan meille äänesi. Jos kysyy postinumeroa, syötä omasi niin pääset suoraan meidän kohtaan. Kaunis kiitos

      http://www.omaunelmasi.fi/?p=unelmagalleria&gid=9126

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe