Ei hiilarit ja sokeri ole myrkky

kummaa pelottelua

Himokarppaajat antavat ymmärtää miten sokeri ihmisen veressä on paha myrkky, josta tulisi päästä tyystin eroon. Ei ole, vaan me toimimme sokerilla kuten auto bensalla. Jokainen meistä d-beetikoista tietää miten vaarallinen tila on alisokeri eli hypoglykemia. Senpä takia elimistö muodostaa sokeria vereen ihan itse vaikka valkuaisaineista jos ei saa sitä ulkoa.

Ainoastaan liika sokeri on myrkky, ei sokeri tai hiilari sinänsä. Sama pätee kaikkeen muuhunkin, suolaankin. Lääkäri Taija Somppi sompotti telkussa eräänä iltana miten hiilarit muuttuvat elimistössä sokeriksi. So what, niin muuttuu kaikki muukin joten missä pihvi. Aivot eivät kykene rasvan polttoon.

Eihän ihmisissä eikä eläimissäkään olisi insuliinihormonia jos sekä ihmiset että eläimet olisivat luonnostaan "sokerittomia". Sokeritasapainon säätelyhormoni eli insuliini on juuri sen takia kun koneemme käy rypälesokerilla eli hienommin sanottuna glukoosilla.

Tietenkin valkoisen sokerin mättäminen suuhun on epäterveellistä, siihen ei elimistömme ole tarkoitettu eikä sopeutunut.

27

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin sen näen

      Puhut asiaa, sokerittomaan elimistöön ei pidä eikä saa pyrkiä. Ensin lähtee taju ja sitten lähtee henki. Puheet siitä miten jotain tiettyä ruoka-ainesta ei saa syödä koska se muuttuu sokeriksi ovat järkyttäviä ja vastuuttomia. Silloinhan ei saisi syödä marjoja eikä hedelmiäkään, niissähän on sokeria jo valmiina.

      • Ei_mahda_mitään

        Niin ja jopa pekoni muuttuu sokeriksi, mutta huonommalla hyötysuhteella.


    • Muuten asiaa

      Lopeta nyt ainakin tuon itsekeksimäsi sanan (alisokeri) käyttäminen ettet tee itseäsi naurettavaksi.

      • pakurikääpää

        Tuoko on ainoa murheesi ja ainoa antisi tässä keskustelussa. Outoa jos suomenkielen käyttö on jo naurettavaa. Menee liian hienosteluksi, eikö sinustakin?


      • Oikeassa_on

        Kyllähän se tuntuu hassulta että yrittää kehittää lääketieteelliselle termille väkisin kökön suomenkielisen korvikkeen.


    • VP?

      Surkeaa luettavaa tällainen diabetessivulla.
      Toivottavasti kirjoittaja ei ole diabeetikko.

      • sinä höpöttelet

        Kannatat siis veren sokeriarvoksi 0. Olet vaarallinen kaikille, oppisi johtaa kuoleman tapauksiin. Sokerin laskiessa menee ensin kontrolli, sitten menee taju ja lopuksi menee henki. Tähänkö pyrit?

        Hiilareita on syötävät jos meinaa normaalina pysyä.


    • VP?

      sinä höpöttelet

      Koeta nyt hakea tietoa , edes vähä siitä mistä kirjoitat.

      Täyttyy kysyä vielä kerran:

      Onko joku muu kuin minä tässä kettjussa kirjittava diabeetikko??

      Toivottavasti ei.

      • elä höpöttele

        Olisi parempi kun poistuisit ja jättäisit meidät rauhaan noilta harhaopeiltasi, jotka vaarantavat ihmisten terveyden ja ovat sekavuudessaan vertaansa vailla. Esimerkki: lanttua ei saa syödä kun siinä on muka hurjasti sokeria. Kaalia saa syödä vaikka siinä on sokeria jopa hippusen enemmän kuin lantussa. Voiko sekavampaa oppia enää olla olemassakaan. Ei voi !


      • Yks D2

        Sinähän olet kertonut ettet ole enää diabeetikko. Miksi sitten roikut täällä edelleen.


    • Se on sekoileva ukko

      Veijo ketkuilee ja satuilee,minkä kerkeää.Liika karppaus on tehnyt ikävää jälkeä ja sen huomaa.Hän on kyllä todella vaarallinen kaikille diabeetikoille vaarallisine neuvoineen.

      • Mitähän seuraavaksi

    • Jaminäolensitämieltä

      Hyvä aloitus. Sinänsä ihan sama jos joku karppaa ja pärjää, saa veriarvot kohilleen sillä tapaa, toinen on löytänyt kiinalaisen ihmeriisin minkä avulla julistaa uutta elämää. Mutta entäpä jos syö ihan tavallista järkevää ruokaa ja saa sillä ruokavaliolla veriarvot hyviksi?

      Ihme hifistelyksi liiaksi tieteellistämiseksi menneet syömiset nykyään.

    • Hyrrä

      Suomen kielen sijamuodoista inessiiviä käytetään varsinkin Etelä-pohjanmaalla
      holtittomasti. Esimerkiksi ei olla saunassa vaan saunas. Tästä aiheutuu monesti
      väärinkäsityksiä. Viisikymppinen nainen meni lääkärin vastaanotolle, ja valitti
      kurkkukipua. Lääkäri katsoi kurkkua. Pisti kädet pöydälle, mietti siinä hetken ja
      sanoi sitten."Se on viirus". Siihen nainen tokaisi. "Ei se siellä ole. Itsehän juuri
      katsoit. Kurkus se on, eikä missään viirus."

    • ayxwro

      Jos ainoa liikuntamuoto on netissä surffailu, niin silloin ei tarvitse hiilareita. Jos liikkuu aktiivisesti niin ei sitä jaksa pelkällä salaatilla ja pihvillä.

      • Ei ihan

        Pelkästään sängyssä makaamiseenkin tarvitaan hiilareita. Ei paljon mutta kuitenkin jonkinverran koska aivomme ei toimi ilman glukoosia. Muukin kroppa tarvitsee lepotilassakin hiilareita "polttoaineeksi".

        Niin, siinä salaatissakin on hiilareita.


    • Esko o

      Minulla oli hyvin kylmä ja huono olo eilen illalla. Sitten huomasin, ettei ateriallani ollut leipää ollenkaan. Pyysin ruuan laittajalta leipää ja söinkin pari palaa. Heti tuli lämmin ja hyvä olo. Leipä lämmittää kummasti ja antaa hyvän olon tunteen.

    • TV:stä tuttu

      Somppi on siirtynyt "parantelemaan" kilpirauhassairaita. Ei taida oikein lyödä leiville nuo oman erikoistumisalan (verisuonisairaudet) työt kun pitää haalia omalle klinikalle kaikenmaailman potilaita.
      http://areena.yle.fi/tv/2270161

      Kolleegat ovat pistäneet "ison pyörän" pyörimään ja hakeneet lääkärioikeuksien rajoittamisen Valviralta. Ihan oikein puoskarille.

    • todisteet-pöytään

      Erilaiset sompit ja muuta lchf-populaation jäsenet voisivatkin uskottavuutensa parantamiseksi kertoa seuraavat pari seikkaa:
      a. missä, milloin ja miten on todistettu, että pehmeät, juoksevat, rasvat ovat ihmiselle vahingollisia.
      b. onko ihmisen anatomiassa jokin sellainen toiminto joka toimiakseen vaatii ehdottomasti kovaa eläinrasvaa eli ei toimi pehmeillä kasvirasvoilla.

      Tällaisia todisteita me odotamme, emme jatkuvaa samojen tekstien ja puheitten toisteluita.

      • aina.ne.sitä.samaa

        Saat odottaa vastausta noihin kysymyksiin koko ikäsi. Ei vhh-ihmiset vastaa mihinkään kysymykseen, huutavat vain sitä omaa proosaansa pää punaisena.


    • todisteet-pöytään

      Kyllä diabeetikko voi nykytutkimuksen mukaan syödä jonkun verran koviakin rasvoja mutta niitä saa olla rasvojen kokonaismäärästä enintäin n. 25 %, ei yli sen.

      Itsekin pistelen ihan viikottain erästä 26-prosenttista juustoa kun se on niin hyvää mutta vain hillitysti. Graavia lohta sen sijaan kuluu yli ½ kg viikossa margariinin lisäksi.

    • todisteet-pöytään

      Puustinen tuossa kohta poistettavassa trollissaan tekstailee: "Miksi et sinäkin lopettaisi luontoa vastaan taistelemisen?"

      Siis mitä luontoa, selitys mistä on kyse puuttuu kuten häneltä aina. Pelkkiä todistamattomia vihjailuja vaikka itse sotii luontoa vastaan väittämällä, että pehmeät rasvat ovat luonnonvastaisia. Ja syytää kaikkea muutakin roskaa.

      Mutta ei puhettakaan, että vastaisi kysymykseen.

    • kiitä-veijoa

      Puustinen kirjoittaa uusimmassa mutta onneksi kohta poistettavassa trollissaan näin tunnustuksen: "Margariinien terveyshaitoista ei tiedetä yhtään mitään."

      Siis, ah mikä tunnustus tuossa onkaan silmiemme edessä. Jos niitä olisi niin tiedettäisiin mutta ei tiedetä koska EI NIITÄ OLE. Lchf-jengi on niitä iät ja ajat hakemalla hakenut mutta joutuu lopulta tunnustamaan, että EI VAIN LÖYDY vaikka kuinka hakisi.

      Kiitos Puustinen, ensimmäinen täysipäinen tekstisi ikinä.

    • vhh.valehtelee

      Tossa ylempänä puustinen valehtelee puoskari Malhotran suulla: "Rasvahan tekee suurta vahinkoa sydänterveydelle ja painollemme, ainakin niiden neuvojen mukaan mitä päähämme on päntätty. "

      Siis nimenomaan noin EI OLE päntätty, kyseessä on jälleen suora ja sumeilematon vale. On päntätty, että KOVAT rasvat tekevät haittaa jne... Siis ei, että rasvat vaan kovat rasvat. Siinä on iso ero mutta valehtelijoille se ero ei merkkaa mitään, siitä vaan fuulaa kaksin käsin.

      • tollot-ry

        Miksi ette lue mitään. Omilla mielipiteillä ei ole merkitystä.
        Ongelmatonta se ei ole, sillä Suomessa on tehty asiasta tutkimuksia muun muassa Uusiutuvan ja Schwab:in toimesta. Tulos oli, heille epämieluisa, niinpä sitä ei ole koskaan julkaistu. Voi ei aiheuta sairauksia vaan päinvastoin. Margariini sen sijaan on aiheuttanut paljon sairauksia. Valinta on kuitenkin vapaa.
        Meidän tarkoituksena on neuvoa teitä tolloja, mutta mielipiteiden vuoksi ei kannata otta neuvoista vaarin.


    • valeitaseaina

      Puustinen tuossa ylläolevassa viestissään, joka onneksi kohta poistetaan valehtelee näin: "THL:n rasvan pelkoon". THL ei opeta rasvanpelkoon vaan suorastaan kehottaa syömään rasvaa. Näin vhh-oppi loistaa valehtelullaan.

      • ainanesamaa

        Mikään sen opin kannattajien väittämistä ei liene totta, uskon niin.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2250
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1761
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      160
      1620
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1382
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1251
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1109
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe