Ao Nang vai Khao Lak?

Vaikea valinta

Jos ootte käyneet molemmissa, niin vertaikaa. Kumpi on parempi kohde?

13

756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KhaoLakehdottomasti

      Ovat aika erilaisia kohteita. Ao Nang on vilkas ja hektinen. Ei kunnon rantoja, pitää lähteä veneellä lähisaarille tavoittaakseen hyvän rannan. Ja nuo saaret ovat ainakin kiihkeimpinä sesonkiaikoina todella ylikansoitettuja. Toki Ao Nang beach on uimakelpoinen, mutta ei voi puhua edes samana päivänä kunnon rantojen kanssa.
      Ao Nangissa ovat tuk-tukit edullisia, muuten jokseenkin sama hintataso kuin Krabin seudulla muuallakin. Mielestäni meininki aikalailla sama kuin Phuketissa sisäänheittäjineen yms....

      Khao Lak on rauhallisempi. Kaunista ja vehreää seutua, erinomaiset rannat ja hotellit.
      Hintataso aavistuksen korkeampi kuin Krabin seudulla, ei kuitenkaan mitenkään merkittävästi (tuk-tukit, ruoka hieman kalliimpia). Rannalla eivät kaupustelijat häiritse. Siistimpää ja puhtaampaa kuin Ao nangissa.

      Näistä kahdesta Khao Lak vie mielestäni voiton kirkkaasti. Tietenkin jos etsit lomaltasi hälinää, bailausta, vilkkaampaa meininkiä, voi Ao Nang olla paikkasi.
      Käytyäni Thaimaassa perheen kanssa Phuketissa (Kata, Karon), Ao Nangissa, Khao Lakissa, Koh Lantalla, Phi Phi-saarilla ja joillakin pienemmillä saarilla, mieleeni ovat kahtena parhaana jääneet Koh Lanta ja Khao Lak. Ja juuri tuossa järjestyksessä.

    • J ja R ja P

      Olen myös käynyt kaikissa yllä mainituissa paikoissa ja yhdyn edelliseen puhujaan!

    • vaihtoehtoja

      Hei. Olen käynyt molemmissa ja tykännyt kummastakin, niinkuin monesta muustakin paikasta Thaimaassa.
      Koska "Khaolakehdottomasti" jo hehkutti Khaon puolesta, niin kerronpa Ao Nangista.
      Jos haet paikkaa missä on snorklausmahdollisuudet ihan siinä nenän edessä ja aivan mielettömän hienot maisemat, niin suosittelen Ao Nangia. Khaollakin on kaunista, mutta ei ihan niin henkeäsalpaavaa.
      Lisäksi Khaolla hyvät snorklauspaikat on paljon kauempana, mikä tarkoittaa pidempiä matkoja, kauemman aikaa turhaa veneessä istumista ja vähemmän aikaa perillä.

      Jos iltaelämä kiinnostaa, niin se on Ao Nagissa vilkkaampaa. Khaollakin sitä on, mutta vähemmän.

      Jos haluat lisäksi poiketa matkallasi aidossa kaupungissa, niin Krabi on ihan siinä vieressä ja sieltä voi tehdä erittäin edullisia ostoksia.
      Khaohan on alunperin kalastajakylä mikä elää nykyään vain turismista. Jos sieltä haluaa ostoksille, niin pitää lähteä Phuketiin.

      Lisäksi, jos tykkäät lukemisesta, Krabin rantakadulla on divari, missä on monta hyllyllistä suomalaisia kirjoja. Se oli ainakin mulle iloinen yllätys. Mulla kuluu lomalla n. kirja päivässä, eikä niitä millään jaksa raahata mukana kaikkia. Eikä aina viitsi lukea niitä hotelliin jätettyjä harlekiinejakaan. :-)

      Eli paikat on erilaisia, mutta mukavia molemmat. Kysymyshän on siitä mitä lomaltasi haet.

      • Vaikea valinta

        Kiva kuulla. Esim tuo divarin olemassaolo ei kyllä selviä mistään matkanjärjestäjien tiedoista. Ao Nangista on kommentoitu että siellä on roskaista ja räätälit on yli -innokkaita, mikä on sinun kokemuksesi asiasta?


      • Pikkuphuket
        Vaikea valinta kirjoitti:

        Kiva kuulla. Esim tuo divarin olemassaolo ei kyllä selviä mistään matkanjärjestäjien tiedoista. Ao Nangista on kommentoitu että siellä on roskaista ja räätälit on yli -innokkaita, mikä on sinun kokemuksesi asiasta?

        Ao Nang on roskaisempi, kuin moni muu paikka. Räätälit ovat myös melko innokkaita, melkein kuin Phuketissa. Mielestäni ao Nang onkin kuin Phuket pienoiskoossa.


      • eilakkiiiiin
        Pikkuphuket kirjoitti:

        Ao Nang on roskaisempi, kuin moni muu paikka. Räätälit ovat myös melko innokkaita, melkein kuin Phuketissa. Mielestäni ao Nang onkin kuin Phuket pienoiskoossa.

        ehdottomasti ao nang...molemmissa käyneenä totesimme kahon liian hiljaiseksi...ei mitään alkuperäistä,vaan kaikki rakennettu turismin ehdoilla...rannat ok, mutta maisemat ei niin mahtavat kuin nangissa...ei juurikaan ostosmahdollisuuksia krääsäputiikkeja lukuunottamatta...vähän nähtävyyksiä lähialueilla (max30km säde)...


    • Ne maisemat

      Makuasia sano Lemperi!
      Ao Nangissa on kaikkea enemmän. Pitkähäntäveneellä pääsee todella hienoille saarille ja rannoille. Onhan niillä porukkaa, mutta haitanneeko tuo?
      Khao Lakissa on vain ne rannat. Ei kovin montaa vaihtoehtoa ravintolaksi. Vähän kuin Sodankylä, yksi tie kylän läpi, eikä muuta.
      Ao Nangiin lähtisin uudestaan, Khao Lakiin en.

    • Molemmissa käyty viime vuonna. Riippuu mistä tykkää ja mitä hakee! Me ollaan enemmän hiljaisen, rentouttavan rantaloman kannalla, joten tykätään enemmän Khao Lakista lähinnä sen mahtavien rantojen, hyvien hotellien ja paikan siisteyden (Thai-mittakaavassa) vuoksi. Se on enemmän sitä paratiisirantamaista paikkaa kun taas Ao Nang on enemmän kauppoja, baareja, hälyä jne. Meidän hotelli Ao Nangissa oli ihan siinä venesataman tuntumassa ja rannalle ei päässyt ollenkaan ilman kaupustelija-armeijan hyökkäystä, niimpä tulikin oltua hotellin allasalueella. vaikka Ao nangissa on paljon enemmän kauppoja, on tavara kuitenkin sitä "samaa" turistikamaa. Khao Lakista saa samat paidat, varvastossut ja reput jne. Khao Lakissa on myös muutaman iltana viikossa markkinat, voi toki Ao Nangissakin olla mutta ei osunut kohdalle. Pienten alsten kanssa myö suosittelisin Khao lakia...

    • KohLanta32

      Moi!

      Vaihtakaa kohde Koh Lantaan. Thaimaassa 7 kertaa käyneenä, mm. 3 kertaa Ao nangissa, Phuketissa ja Koh Lantalla. Koh Lanta on ihan ylivoimaisesti ollut paras paikka kaikilla mittareilla mitattuna, Reissattu on myös Siamilahden puolella jossa Koh Tao ollut suosikki. Ao Nangin voi yhdistää hyvin 2 viikon reissuun, mutta siellä riittää hyvin 3 päivää jolloin kerkeää kiertämään lähisaaret. Ao nang itsessään on tosi pieni paikka ja oma ranta on huono. Railey west, Ao phra Nang, Chiken Island. Nuissa kannattaa käydä, ovat ihan vieressä lyhyen venematkan päässä.

      Koh Lanta sopii erinomaisesti niin nuorille sinkuille, lapsiperheille kuin iäkkäämmille ihmisille. Saari on sopivan kokoinen ja nähtävää riittää. Rannat aivan tosi upeita ja niitä löytyy toista kymmentä kilometriä. Saaren päässä on satamakylä Saladan ja rantoja ovat Klong Dao, Long beach, Khlong Khong, Khlong Nin ja muita pikku rantoja. Khlong khong on kivinen ja huono ranta, muut hyviä. Suosikkejani ovat olleet Khlong Nin ja long beach. Myös Khlong Daon ranta on kiva.

      Lantalla on huomattavasti tunnelmallisempaa ja rauhallisempaa kuin Phuketissa tai Ao nangissa. Rannat muuttuvat iltaisin hienoiksi ravintoloiksi ja tarjontaa riittää mutta koskaan ei ole liian täyttä Omaa rauhaa löytyy niin päivällä rannalta kuin iltaisin ravintoloissa. Tätä ihanuutta ei ole Ao nangissa ja Katalla tai Karonilla. Myös kivoja baareja ja rantajuhlia löytyy jos haluaa. Saarta kiertää vain yksi pää tie ja skootterin vuokraaminen kannattaa. Liikenne on niin rauhallista että siellä uskaltaa liikkua hyvin. Jotku lapsiperheet vuokraavat jopa oman tuk tukin. Lanta on myös nuista edullisin paikka.

      Ihmettelen että Lantasta puhutaan niin vähän. Se on ollut niin ylivoimaisesti paras kohde. Toki, hyvä että paikka ei ole sellainen turisti rysä kun edellä mainitut kohteet. Lantan lähisaaret on aivan huikeita. Koh ngai, Koh Mook, Koh Kradan....niille sitten vaan retkiä. Kuten myös snorklaus retki Koh Rokille. Kannattaa tutustua jo etukäteen kyseisiin saariin :)

      Koh Lantalla kannattaa ehdottomasti tutkia rantoja ja paikkoja toden teolla. 8 viikkoa siellä viettäneenä joka kerta on löytynyt uusia upeita ranta alueita, ravintoloita jne. Ei kannata pysyä vaan hotelli alueella vaan seikkailla laajalla alueella.

      Marraskuussa saari oli aika rauhallinen ja rannoilla oli monsuuni kaudesta johtuen roskia. Joka vuotinen ongelma ku monsuuni tuo meren mukana roskaa. Paikalliset siivoavat rannat nopeasti ja joulukuussa roskista ei ole tietoakaan. Joulukuussa alkaakin sitten jo vilkastumaan ja kaikki majoituspaikatkin avaavat ovensa.

      Tänne kun menee, lupaan teille ikimuistosen ja hyvän loman. Muuten en ois tätä jaksanut kirjoittaakkaan :) Hyviä lomia odotellessa!

      t. Mies 32v

      • liian pitkä matka

        mutta kun sinne pääseminen kestää niin kauan. lenkokentältä vielä 3-4 h ennen kuin on perillä?


    • Nohuhhuh99

      Matkatoimistojen sivuilla kerrotaan 3 h, oikeasti menee 2-2,5 h. Matka ei tunnu pitkältä mukavia maisemia katsellessa. Jos hotellin/kohteen pitää olla lentokentän vieressä, Koh Lanta ei ole sinun paikkasi. Silloin kannattaa tyytyä vähempään.

    • Valivalivali1

      Phuketin lentokenttä-Khao Lak 1,5-2 h bussilla..... Jos näitä matkoja ei kestä, kannattaisi pysyä vaikka Iisalmessa....

      • jep jep

        Ja aina saa ottaa taksin ja mennä sillä, kunhan vaan ilmoittaa siitä kentällä oppaalle ettei toiset joudu turhaan odottelemaan bussikuljetusta kentällä.Niin ja ne rahanvaihdotkin kannattaa tehdä vasta kohteessa eikä kentällä, ettei tarvitse myöskään matti myöhäisiä odottelemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe