ARVIOT VUODEN 2014 KAPPALEISTA

EUROVIISUGURU

No niin, legendaarinen Euroviisuguru Espoosta on taas ottanut tehtäväkseen arvioida asiantuntevaan tyyliin kaikki vuoden viisukappaleet:

Armenia: Kauan kesti että biisi pääsi kunnolla vauhtiin. Keskinkertainen. Menestyy.

Latvia: Tulee mieleen Greenpeace tuosta porukasta. Ihann hyvä meininki porukalla, mutta kappale ei kovin kummoinen.

Viro: Hukkuu massaan.

Ruotsi: Katsoin Ruotsin viisukarsinnat ja tämä ei ollut paras kappale vaan ihan keskinkertainen vaan. Kolmanneksi sijoittunut Alcazarin Blame It On The Disco olisi ollut suosikkikappaleeni Euroviisuissa.

Islanti: Maa vastaa näköjään tämän vuoden hassuttelukappaleesta. Surkea. Latvian vuoden 2008 Wolves of the Sea on edelleen ainoa oikeasti hyvä viisujen hassuttelukappale.

Albania: Maa on Portugalin ohella kuulunut perinteisesti niihin joiden kappaleista en ikinä pidä. Tänä vuonna maan kappale nousee sentään keskinkertaiseksi.

Russia: Plussaa siitä että kuulostaa oikeasti vähän venäläiseltä, eikä ole vaan jonkun toisen maan voittajabiisin kopio. OK.

Azerbaidzhan: Tylsä balladi. Ei nappaa.

Ukraina: Maan laulajatar lienee niitä jotka saa vähän huomiota jo pelkästään nätin ulkonäön takia. Keskinkertaista poppia.

Belgia: Tuli mieleen Serbian Molitva-kappale vuodelta 2007. En pitänyt oikein siitä, enkä pidä tästäkään. Tuskin menestyy yhtä hyvin kuin Molitva.

Moldova: Todella tylsää poppia. Yksi vuoden huonoimmista kappaleista.

San Marino: Tylsää.

Portugali: Paikallinen Shakira vissiin. Plussaa siitä että maa ei taas lähetä balladia. Muuten melko huono.

Hollanti: Vihdoinkin symppaamani maa lähettää kappaleen joka ei ole yhtään hullumpi. Ihan menevä kappale, vaikka yleensä en näin rauhallisista välitä.

Montenegro: Keskinkertaista. Tällaisia kuultu jo niin monta kertaa.

Unkari: Tylsä.

Malta: Keskinkertaista.

Israel: Keskinkertainen. Taitaa hukkua massaan.

Norja: Viime vuosien kestomenestyjältä tylsä balladi, mutta saa nähdä ovat muut taas ihan eri mieltä.

Georgia. Roskaa. Ei nappaa yhtään.

Puola: Maan Slavic girls-kappaleesta tuli hieman mieleen Romanian parin vuoden takainen Balkan girls, mutta jälkimmäiseksi mainittu oli paljon parempi. Tää on huono.

Itävalta: Draq-laulajan ulkonäkö saa kyllä huomiota, mutta kappale mitäänsanomattoman tylsä.

Liettua: Tylsä.

Suomi: En ole missään vaiheessa pitänyt kappaletta juuri keskinkertaista parempana, mutta se näyttääkin olevan vuoden ainoa rock-tyylinen biisi, siitä paljon plussaa, ja muutenkin uskon että pääsee finaaliin asti kun taso ei häikäise muiden edutajien kohdalla. Uusin versio on vielä vähän aikaisempaa parempi. Ensimmäinen kerta sitten Waldo´s Peoplen 2009 kun en häpeä Suomen edustajaa.

Irlanti: Irlantilaisista melodioista plussaa. Muuten aika tylsä.

Valko-Venäjä: Vai lauletaan sitä juustokakusta Euroviisuissa. Huono.

Makedonia: Tylsää peruspoppia.

Sveitsi: Keskinkertaista.

Kreikka: Maan Alcohol Is Free oli viime vuoden suosikkini. Tämä ei yllä lähellekään suosikkikappaletta, mutta pieni plussa erilaisesta musatyylistä.

Slovenia: Ihan kaunis ääni laulajalla. Uskon että tää menee finaaliin. Keskinkertaista kokonaisuudessaan.

Romania: Maa saattaa päästä tänäkin vuonna pitkälle. OK.

Tanska: Veikkaan että menestyy. Ei tosin napannut omalla kohdallani.

Ranska: Jonkinlaista hassuttelua tämänkin. Ihan OK.

Saksa: Tylsä.

Italia: Maalta vaihteeksi vähän modernimpaa musaa. Keskinkertainen.

Espanja: Hukkuu massaan.

Iso-Britannia: Aika tylsä.



Eli kun Alcazar ei päässyt edustamaan Ruotsia niin yllättäen Suomen kappale nousee Euroviisugurun suosikiksi. Sen jälkeen tulevat Hollanti, Ranska ja ehkä vielä Venäjä just ja just.

Saa kommentoida arvioitani, mutta oikeinhan ne menivät :)

32

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ennakoija

      Minun huomioni on se että todella huono taso tänä vuonna,huonoin taso mitä on koskaan ollut,ainakin puolet aivan mitättömiä.Minun puolestani Romania voisi järjestää viisut ensi vuonna,ensimmäistä kertaa

    • Eivind

      Euroviisuguru analysoi viime vuonna kärkikymppiin sijoittuneet kappaleet näin:

      1) tanska: tylsää, niin tylsää
      2) azerbaidzhan: yleensä voittobiisit on olleet juuri tällaisia. selvästi yritetty matkia voittajia. huono
      3) ukraina: maa tainnut satsata enemmän videoon, kuin itse musiikkiin. ei hyvä
      4) norja: olevinaan aika mahtipontista. Keskinkertainen.
      5) venäjä: laulajalla ihan nätti ääni, mutta biisi ei kuitenkaan ole kummoinen
      6) kreikka: ehkä jopa hieman keskinkertaista parempi. ihan jees
      7) italia: tylsä. tällaiset kuultu jo niin monta kertaa
      8) malta: iloinen meininki, mutta muuten aika tylsä
      9) hollanti: sympaattinen maa, mutta valitettavasti vuodesta toiseen mitäänsanomattomia kappaleita
      10) unkari: tylsää

      Kaikki arviot ovat suoria siteerauksia viimevuotisesta analyysistä. No, musiikkimaku on yksilöllinen asia, mutta vain kuudenneksi tullut Kreikka oli mitenkuten gurun suosikki.

    • Softari

      Yllätyin itsekin, kun kuunneltuani kaikki kappaleet Suomi vaikuttaa kuuluvan koko kilpailun parhaimmistoon! Ainoa rock-kappale kaiken lisäksi. Finaaliin pitäisi mennä, mutta sijoitus siellä on arvoitus. Jos olisi vaikka noin 15., olisi se paras sijoitus pitkään aikaan.

      • rockbile

        Ja finaalissa me myös ollaan. Oma arvio grandfinaalissa 5.-12. Suomesta pidetään. Vaikka suomalaiset itkijät ovatkin nyt villiintyneet oikein enklanniksi haukkumaan oman maansa kappaletta. Ottaa niin saatanasti eräitä päästä, että ja, kun joku kehuu suomalaista edustajaa, pitää kaivaa sanakirja esille ja kirjoittaa. Mä kuolen JOS Softengine Edustaa Suomea. xD. Hei, haloo! Juna men jo. Hauskoja hautajaisia.


    • runninruniin

      eikö unkaria ole veikattu kärkeen?

      • rockbile

        Ei veikata enää. Sekin juna män kolme viikkoa sitten.


    • hmmmmmm2

      Suomen biisi on hyvä. Ainut vika on että se kuulostaa paremmalta kun kuuntelee useasti. Ekalla kerralla ei jää niin hyvin soimaan päähän, sijoitus riippuu varmaan aika paljon kuinka hyvän live esityksen bändi saa aikaiseksi.

      • rolls

        Juuri sehän on voittaja ainesta, että kappaletta jaksaa kuunnella vaikka kuinka monta kertaa ja missä tahansa. Eräs Softengine fani ilmoitti You Tubessa kuunnelleensa kappaletta 500 kertaa putkeen ja tykkäävänsä aina vain enemmän. Sen sijaan Unkarin Running esim. saisi monen vetämään köyttä kaulaan jos olisi juuttuneena hissiin jossa se tauotta soisi. Sen tähden Running suosio onkin pudonnut aika tavalla.


    • naaaat

      Joo pakko myöntää et tän vuoden euroviisu kappaleet on tosi tosi alhasta tasoo... Mulla ei oo yhen yhtä suosikkia.. noh Suomi on varmaa ainut semmonen ok, sitäkään kappaletta en jaksanu kuunnella ekalla kerralla loppuun, mut nyt se menee. että tsemii vaan Suomi !

    • Christian89

      Noloa kutsua itseään euroviisuguruksi, mikäli arviot koostuvat pääasiassa seuraavista sanoista : Keskinkertaista, tylsää ja roskaa. Luulisi "gurun" osaavan perustella miksi esimerkiksi joku kappale on roskaa ja toinen taas keskinkertainen.

    • tytsi 34v

      siis toinen toistaan karmeampia ja aivan hirveitä kappaleita tänä vuonna. en tykkää kun yhdestä joka on englannin kappale. siis mitä ihmettä. en taia kattoo tänä vuonna euroviisuja.

    • ESCapade

      Mä taas tykkäsin useastakin: Esim. Italia, Islanti, Latvia, eikä Virokaan mikään huono ollu.

      Sensijaan kyllästytti tällanen synkistelevä paatos liian monessa biisissä, mm. Armenia, Ruotsi, Unkari ja kamalin kaikista tää Belgian plösön äeteen ylistys(!) Tuli ihan mieleen tää ryssien 2009, oligarkki-iskän suhteillaan kisaan järjestämä mylvivä kanttura.

      Ryssien tämän vuotinen hutsukaksikko taas ansaitsee buuausta ja pissalla täytettyjä oluttölkkejä päälleen.

      • Eivind

        Tolmachevyn kaksoset eivät ole syyllisiä Ukrainan kriisiin ja Venäjän sikamaiseen toimintaan Ukrainassa ja Krimillä, mutta ymmärrän kyllä, jos yleisössä syntyy buuausmekkala, kun he astuvat lavalle. Jos Venäjä jää semifinaalivaiheeseen, niin toivottavasti maa ymmärtää vetäytyä kisoista niin kauaksi aikaa, että se on taas ansainnut muun maailman ja Euroopan arvostuksen. Politiikkaa ja Euroviisuja ei pitäisi sekoittaa toisiinsa, mutta just nyt se on ainakin minulle hyvin vaikeaa...


      • Ruotsiin takasin
        Eivind kirjoitti:

        Tolmachevyn kaksoset eivät ole syyllisiä Ukrainan kriisiin ja Venäjän sikamaiseen toimintaan Ukrainassa ja Krimillä, mutta ymmärrän kyllä, jos yleisössä syntyy buuausmekkala, kun he astuvat lavalle. Jos Venäjä jää semifinaalivaiheeseen, niin toivottavasti maa ymmärtää vetäytyä kisoista niin kauaksi aikaa, että se on taas ansainnut muun maailman ja Euroopan arvostuksen. Politiikkaa ja Euroviisuja ei pitäisi sekoittaa toisiinsa, mutta just nyt se on ainakin minulle hyvin vaikeaa...

        Miksi kukaan ei tykkää Irlannista? Todella aliarvostettu nätti poppikappale ja hyvin laulettukin... NO Puola voittaa.


      • ECapade
        Ruotsiin takasin kirjoitti:

        Miksi kukaan ei tykkää Irlannista? Todella aliarvostettu nätti poppikappale ja hyvin laulettukin... NO Puola voittaa.

        Irkkula on ihan hyvä mutta jotenkin tommonen "celtic tiger"-meininki kuuluu 1990-luvulle.


      • boringboring
        ECapade kirjoitti:

        Irkkula on ihan hyvä mutta jotenkin tommonen "celtic tiger"-meininki kuuluu 1990-luvulle.

        Irkkutunnelmointi á irish pipe music alkaa olla sellainen clichee, että ainakin mä olen tullut sille allergiseksi. Menetteli vielä Enyan kohdalla sekä Lord of The Rings -leffoissa, mutta rajansa silläkin, mihin sitä pillipiiparia pitää työntää. Se, mistä puhun, alkaa Irlannin kappaleessa kohdasta 1:22. Sitten on tuo tietty viulusaundi... ja jatkuva rummutus.

        Tosin, Euroopassa kuten Suomessakin on näitä irkkufaneja, jotka eivät näköjään voi saada tarpeeksi tuosta kultuurista.


    • Tietäjä

      Voittaja 2014 UKRAINA. Voittaa 80% todennäköisyydellä, saa pisteitä koko euroopan alueelta, ja onhan kipale menevä, lava show varmaankin mahtava.. Suomi finaalissa sijoitus 10-15.. Ruotsi menestyy taas sijoitus 2-5. Itävalta transuineen sijoilla 2-5...

      • ruotsissa1

        Ukrainan kappaleen on väsännyt ruotsalainen Sandra Bjurman. Että silleen.
        Minun mielestä melkoinen renkutus... sorry

        Sandra Bjurman kirjoitti vuonna 2010 Azerbajdzjanin kappaleen Drip Trop ja vuonna 2012 Running Scared ja vuonna 2012 When the Music Dies. Siis kolmena vuotena peräjälkeen Sandra Bjurman on kirjoittanut Azerbajdzjanin euroviisukappleen. Aika hyvin.


    • Euroviisuguru

      Euroviisugurulla vähän sama ongelma Venäjän suhteen. Mielestäni heidän kappale on niitä harvoja, joita jaksaa jopa kuunnella, eli ihan hyvä, mutta koska kyseessä on Venäjä, niin en voisi heitä kuitenkaan äänestää.

      • guruttaparas

        Ihan sama. Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja jopa Ukrainassa on sen verta suuri venäläisvähemmistö, että ne pitävät huolen siitä, että Venäjä ei tule olemaan lähimaillakaan peräpäätä, vaikka kuinka tekisi mieli olla äänestämättä. Tuollainen kielteisyys on vähintään outoa, koska Venäjän kappale ei ole tippaakaan poliittinen ja mun mielestä tosi hienon kuulonen.

        Kumma, ettei mikään muu Eurovisiomaa ole joutunut samanlaisen boikotin kohteeksi, vaikka niitä löytyisi. Israelin politiikasta voisi kirjoittaa paljonkin, kuten myös Turkin toiminnasta kurdien kohdalla. Jostain kumman syystä poliittinen toiminta on kuitenkin laskelmoidusti vain Venäjää vastaan suunnattua, mutta ei se mitään, nolatkaa vain itsenne...


      • Eivind
        guruttaparas kirjoitti:

        Ihan sama. Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja jopa Ukrainassa on sen verta suuri venäläisvähemmistö, että ne pitävät huolen siitä, että Venäjä ei tule olemaan lähimaillakaan peräpäätä, vaikka kuinka tekisi mieli olla äänestämättä. Tuollainen kielteisyys on vähintään outoa, koska Venäjän kappale ei ole tippaakaan poliittinen ja mun mielestä tosi hienon kuulonen.

        Kumma, ettei mikään muu Eurovisiomaa ole joutunut samanlaisen boikotin kohteeksi, vaikka niitä löytyisi. Israelin politiikasta voisi kirjoittaa paljonkin, kuten myös Turkin toiminnasta kurdien kohdalla. Jostain kumman syystä poliittinen toiminta on kuitenkin laskelmoidusti vain Venäjää vastaan suunnattua, mutta ei se mitään, nolatkaa vain itsenne...

        Se mitä Israel tekee/on tehnyt ei poista sitä tosiasiaa, että Venäjä toimii väärin ja on puuttunut itsenäisen valtion asioihin ja varastanut siltä kokonaisen maakunnan/hallinnollisen alueen. Ihmisille maan antama imago vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen. Se on mielestäni ihan inhimillistänkin. Laulu itsessään toisissa olosuhteissa voisi olla ihan kärkikamaa, mutta ei tänä keväänä.

        En ymmärrä mitä noloa siinä on, ettei pidä tästä kappaleesta eikä halua Venäjälle menestystä. Tässä showssa itse kappale on vain yksi osa menestystä. Imagotekijät vaikuttavat yhtä paljon. Venäjä/Putin on itse aiheuttanut sen, että maan laulu ei ole erityisen suosittu. Arvostus pitää ansaita. En tarkoita, että ääni Tolmachevy Twinsille olisi ääni Venäjälle, mutta en ymmärrä tuotakaan että mielestäsi Venäjä on suunnitelmallisen mustamaalauksen kohde. Jos on, niin se on sitten ihan Venäjän omien ansioiden mukainen tilanne.


      • jepsjeps_
        Eivind kirjoitti:

        Se mitä Israel tekee/on tehnyt ei poista sitä tosiasiaa, että Venäjä toimii väärin ja on puuttunut itsenäisen valtion asioihin ja varastanut siltä kokonaisen maakunnan/hallinnollisen alueen. Ihmisille maan antama imago vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen. Se on mielestäni ihan inhimillistänkin. Laulu itsessään toisissa olosuhteissa voisi olla ihan kärkikamaa, mutta ei tänä keväänä.

        En ymmärrä mitä noloa siinä on, ettei pidä tästä kappaleesta eikä halua Venäjälle menestystä. Tässä showssa itse kappale on vain yksi osa menestystä. Imagotekijät vaikuttavat yhtä paljon. Venäjä/Putin on itse aiheuttanut sen, että maan laulu ei ole erityisen suosittu. Arvostus pitää ansaita. En tarkoita, että ääni Tolmachevy Twinsille olisi ääni Venäjälle, mutta en ymmärrä tuotakaan että mielestäsi Venäjä on suunnitelmallisen mustamaalauksen kohde. Jos on, niin se on sitten ihan Venäjän omien ansioiden mukainen tilanne.

        Niin, koska järjestäjät päättivät että Krimin alue lasketaan äänestyksessä Ukrainaan kuuluvaksi niin se tarkoittaa sitä että Ukraina tulee antamaan 12 pistettä Venäjälle. Saa nähdä buuaako yleisö sille.


    • justsomethoughts

      Omia suosikkejani ovat Israel ja Albania. Johtunee siitä, että asennemimmit iskee ja toisesta tuli vähän Sokomainen vaikutelma, sellainen tunteikas "hippi", jolla myöskin oma jännä asenteensa. Ja Albanian edustajan ääni puree korviini mukavalla tavalla. Samaten kyllä Israelin. x)

      • Mangnusti

        Kiva, että joku arvostaa Albaniaa.Nuo sinun kaksi ehdokasta ovat todella sellaisia voimalauluja, jotka huokuvat naisenergiaa.
        Israel myös hyvä. Toivoisin todella Albaanialle menestystä.
        On tylsää, jos samat maat voittavat aina vuodesta toiseen.
        Suomelle ehkä kahdeksas sija.


    • sssss22

      Ranskan kappale on kieltämättä ihan menevä =)

    • ruotsissa1

      Jos Ruotsi, Ukraina ja Azerbaidzhan saavat kolme ensimmäistä sijaa finaalissa niin silloinhan Ruotsi voittaa kolminkertaisesti. Kaikki kolme kappaletta on ruotsalaisten tekemiä.

      • Sitäpaitsi tuo

        Ruotsin kappale on hyvä vai sanoisko että aika vaikuttava kappaleen edetessä.


    • etsillee

      Tässä omia kommennettejani joistain viisuista;

      Britannia -voi herrankiesus sentään mitä väkisin väännettyä paskaa ne taas kerran tarjoilee!

      Ruotsi -eipä paljoa tämän paremmin tehtyä musaa voi olla

      Suomi -parhaita suomiviisuja ikinä, voi sijottua jopa 10 joukkoon

      Norja -tätä kuunnellessa tekisi mieli vaan nukkua pois ja lopullisesti

      Itävalta -toivon tämän sijoittuvan hyvin, laulaja ja musiikki täydellisesti yhtä

      Espanja -yksi suosikeistani

    • umkki_69

      Ihme ja harmi etteivät Viro ja Albania päässeet jatkoon! Sen sijaan yllättäen jatkoon päässeet San Marino, Montenegro ja Islanti olivat kyllä ihan ilmanaikuisia!

      • Eivind

        Islannin jatkoonpääsyn ymmärrän hyvin, mutta Venäjä... voi elämä... muuten, arvasin jatkoon menijät 9/10, ja just tuo Venäjä oli se jonka odotin-toivoin jäävän rannalle...


      • Eivind
        Eivind kirjoitti:

        Islannin jatkoonpääsyn ymmärrän hyvin, mutta Venäjä... voi elämä... muuten, arvasin jatkoon menijät 9/10, ja just tuo Venäjä oli se jonka odotin-toivoin jäävän rannalle...

        Ja Viro oli kyllä omissa veikkauksissani varmimpien joukossa. Tykkäsin.


    • Mollamaija

      En kestä tota Norjan artistia, olisivat edes lähettäneet jonkun laulutaitoisen! Kamalaa epävireist' määkimistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe