Miten kertoa lastensuojelulle muutosta?

muuttamassa

Kirjoitin aiemmin keskustelun Naantalin lastensuojelusta ihan vain kysyäkseni, että onko kellään kokemuksia.
Muutto miehen työn perässä Turun seudulle toteutuu kesäkuun alussa, ja nyt ollaan mietitty, että miten kerrotaan lastensuojelulle asiasta. Missä vaiheessa asiasta kannattaa kertoa, kun meillä tuo asiakkuus on nyt ollut viimeisen puolen vuoden aikana aktiivista vai riittääkö, että muuttaa ensin ja sitten vasta ilmoittaa oman kunnan lastensuojelulle? Lisäksi olisi mukavaa kuulla toiselle paikkakunnalle muuttaneiden kokemuksia lastensuojelun asiakkuudesta. Onko asiakkuus jatkunut kuinka kauan muuton jälkeen ja mitä tukea olette saaneet muuton jälkeen? Koska entisen kunnan on velvollisuus ilmoittaa uuteen kuntaan tiedot asiakkaastaan, niin onko uuden asuinkunnan ja vanhan asuinkunnan sossujen kanssa ollut joku yhteispalaveri vai onko uudet sossut vain ottaneet jossain vaiheessa yhteyttä?

6

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muuttajalle

      Meillä ei ollut muuta ls-asiakkuuden aikana, mutta jos kuvittelen sellaisen olleen, niin olisin kertonut nykypaikkakunnan sossuille muuttosuunnitelmista.

      Tietysti asiaan vaikuttaa, millainen sossu on kyseessä, meille sattui hyvät sosiaalityöntekijät, jotka ajoivat lapsen oikeuksia huonoa sijaispaikkaakin vastaan. Jos sossu olisi ollut ilkeämielinen tai mitenkään asiaton, olisin todennäköisesti muuttosuunnitelmista kertomisen suhteen eri mieltä.

    • Ole varovainen.
    • muuttamassa

      Kiitos vastauksista! Sossutyöntekijät ovat aika nuoria naistyöntekijöitä eli tuskin edes päälle 40. Kauheasti ovat arvostellet asioitamme ja koska meille on määrätty avohuollon tukitoimena perhetyötä ja jossain vaiheessa vanhemmuuden arviointia. Syynä sekin, että mies tekee pitkiä päiviä ja lapsen kanssa pääosin yksin. Tukijoukot ovat eri puolella suomea, mutta ei valitettavasti nykyisellä paikkakunnalla. Alunperin neuvola teki ls-ilmoituksen minun raskauden aikaisesta alakuloisuudesta(mitään suurta masentuneisuutta ei ollut, mutta stressiä kyllä), ḱun pelkäsi mun masentuvan uudelleen, mikä sitten johti asiakkuuteen. Onneksi vältyin kuitenkin synnytyksen jälkeiseltä masennukselta loppujen lopuksi.
      Nyt sossu on määrännyt minut ensi kuun puolelle varattuun lääkärin vastaańotolle, josko olisi tarvetta terapialle. Hullua siis yritetään tehdä minusta.
      Siksi mietin, että kannattaako ollenkaan ilmoittaa muutosta mitään niille. Perhetyöntekijöille toki kerron, mutta silloinkin, kun on kuun viimeinen viikko.

      • Salassa pidetty

        Pidä mahdollisimman kauan omana tietonasi. Muista, että perhetyöntekijät eivät ole sinun "ystäviäsi". He etsivät perheestäsi ongelmia raportoidakseen ne sossuille, jotka sitten sekoavat huolesta ja.. lopun ehkä arvaatkin..?!


      • älä kerro

        Oliko sinulla mielialalääkitys?? Jos oli, niin et kai vaan kertonut siitä sossuille??
        Mitä vähemmän sossuille kertoo (sinun ei ole pakko kertoa niille yhtään mitään), niin sen vähemmän ne voivat kirjoittaa niitä "omia tarinoita päätöksiin", koska et ole myöntänyt/kertonut mitään. Todisteitahan ei niiden tarvitse kerätä, mutta jos kiistät kaiken/jätät kertomatta asioita, ei niitä voida mitenkään kirjata papereihin ja käyttää sinua ja lastanne vastaan hallinto-oikeudessa.!!!!!

        Ja muista AINA , että Hallinto-oikeus on ainoastaan kumileimasin, joka hyväksyy hakemuksen lähes poikkeuksetta!!!!!

        Yhteen vetona siis: ÄLÄ IKINÄ myönnä/kerro mitään, mitä voitaisiin käyttää teitä vastaan hallinto-oikeudessa!!!!


    • muuttamassa

      En käyttänyt mitään lääkkeitä, eikä mulle tuputettu niitä onneksi missään vaiheessa. Jos nyt tuputettaisiin, niin ottaisin reseptin, mutta lääkkeet jäisivät apteekin kaappeihin. En ole niinkään hullu, että tarvitsisin lääkkeitä.

      Nyt mietin yli yön näitä asioita, niin tulin siihen lopputulokseen, että kerron viimeisellä tapaamiskerralla perhetyöntekijöille muutosta. Pitää vain toivoa, että viimeinen aika on mahdollisimman lähellä muuttopäivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1713
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      191
      766
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe