Intergroitun näyttiksen vaihto passiivi PCI-E

t-uuletin

Täällä saa kysyä tyhmiä ja tietty vastata samalla lailla joten kysyn ja kerron: Integroitu ATI Radeon 1200 oli ja on yhä koneessani. Lisäsin PCI-E (siniseen) paikkaan saman valmistajan passiiviohjaimen, Radeon 3650:sen. En lähtenyt irrottamaan integroitua millään lailla vaan annoin olla eli näyttö kiinni uuteen ohjaimeen, hain ajurit ja toimii. Nyt vaan pohdin että kun vanhan ohjaimen tuuletin iloisesti puhisee niin pitäiskö se delata biosista, tai näppästä irti virtapiuhat, vai onko se vaan paree että jäähdyttää myös tuota laittamaani passiiviohjainta? Vai hirttääkö prosu kiinni kun kaksi ohjainta tavallaan päällä?

Tarkoitus oli saada kaksi DVI-laitetta (PC-näyttö ja wanha taulu-tv) toimimaan yhtäaikaa (eli TV olisi klooni), siksi hankin tuon uudemman Radeonin (vanhahan sekin tietty on)...mut eipä se onnistunut, näyttö siis ok, mutta tv ei tunnista signaalia...mutta siitä viis; eli siis pitäiskö vanha 1200 sarjalainen poistaa jotenkin vai saako se jäädä soittelemaan taustapöhinää?

10

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • justnii

      sinänsä tyhmä kysymys jos ei lämmöt nouse liikaa niin anna sen vanhan ohjaimen tuulettimen olla päällä jos virtalähden kestää,ei prosesori delaa vaan virtalähde jos delaa.miksi muuten joku haluu näytön telkkarrin eihän kukaan enää sitä katso ja kuvasuhde kärsii jos näytön kloonaa isoon ruutuun

    • käyttääjostarviiheh

      Minä ostin uutena AMD Radeon HD:n, joka käyttää kokonaan PCI-E -väylän tarvittaessaan, eli 16x, ja piti olla äänetön, eli ilman tuuletinta sellaisen ostin ja hyvin on toiminut, piirilevyssäkin leima että n. 2v nyt on valmistuspäivään.

      Bluray-toistoon lähinnä tarvitsin tuollaisen 2gigaisen DDR3:sen, en pelaamiseen niinkään, nooh jotkut pelitkin toimivat.

      Mutta tuo oli huvittava kun BIOS ilmoitti että: Graphics Accerelerator is now using all the 16x PCI-E, you can reduce the bandwidth, by changing it here.

    • asdfasdfasdfasdfdsa

      Jos on mahdollista disabloida integroitu, se kannattaa todennäköisesti tehdä. Veikkaan kuitenkin, että erillisen kortin asentaminen disabloi automaattisesti toisen ohjaimen jo valmiksi. Tuuletinta ei kannata sammuttaa, koska sen alla on todennäköisesti muitakin toimintoja kuin integroitu ohjain ja piiri voi silti kuumentua.

      • t-uuletin

        Näinhän siinä kävi että uusi kortti delasi vanhan automaattisesti. Jätän sen tuulettimen pyörimään vaikka sinänsä harmi kun nyt olisi äänetön passiivikortti, mutta varmaan paree että on päällä viilentämässä. Kloonausta näytöltä HD-ready TV:hen en enää viiitti yrittää, TV ei vaan tunnista signaalia. Luin jostain että resoluutiot pitäisi saatää samoiksi molemmissa laitteissa mutta eipä sekään tuottanut tulosta.


    • emolevythuomaavat

      BIOS:sta kannattaa disabloida se silloin jos on joku tuollainen 3:lle näytöllekin suunniteltu pci-e, joka käyttää koko väylän 16x, jää varalle se toimiva integroitu, yleensä BIOS:t osaavatkin jo disabloida kun huomaavat että täällä on tuollainen kiihdytin, joka on huomattavan tehokas, että siksi aikaa emolevy laittaa pois oman integroidun pois päältä jos sellainen on installoituna.

    • ruututäynnäBluRaytä

      Jos mainitaan kortissa ATI, niin on silloin jotain 4-vuotta vanha kortti joten ei tee mitään, kun AMD osti ATI:n, koko firman jo aikoja sitten, joten, nyt kortit ovat AMD Radeon.

      Kokeilin itse pyöritellä noin 8 kappaletta bluray-elokuvaa yhtäaikaa fullHD-ruudulla, jokainen elokuva oli noin 30 gigatavun kokoinen, täysin pakkaamaton, eipä ollut AMD HD-kiihdyttimellä yhtään ongelmia heh.

      Ei edes lämmennytkään tuollainen passiivi kuin jotain 60-asteiseen.

    • dssasds

      Riippuu. Ainakin HD5000-sarja oli vielä ATI:n nimellä, ja kyllä jollain HD5850/5870/5970 -korteilla vaikka pelailee uusiakin pelejä, jos ei odota saavansa väännettyä nuppeja kaakkoon.

    • t-uuletin

      Jep, alkuperäisen viestin kirjoittaja taas tässä eli innoissani vaihdoin näytönohjaimen lisäksi vielä käyttiksen, XP:stä WIN 7:ään ja sissos saakeli, sen verran epävakaaksi meni näyttö että otin pois koko (Asus) Ati Radeon 3650 -kortin. Näyttö joko jumitti kokonaan tai tekstit meni epäselviksi, käynnistäessä herjaili ylikellotusta? Olisko niin että uusi käyttis 7 ei delannut vanhaa integroitua Radeon 1200 integroitua korttia (en tosin löytänyt siitä mainintaa biosista) ja prosu ei oivaltanut mitä ohjainta pitäis käyttää, mene ja tiedä. Hassuinta on etten saa enää AMD centeriä poistettua kokonaan edes CCleanerilla, Ati Catalyst Center asentui ok muttei suostu käynnistämään, herjaa "Command Line Interface"...näyttö kuitenkin winukan asetuksilla toimii nyt ok.

      Eli olkoot, kait tuolla Radeon 1200:lla tulee toimeen. Tai jos joku keksii mikä mättää niin kortti jota asentelin on tällainen: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121243

      • pixel scaling asetus

        Näytön meneminen sotkuiseksi johtuu vain ATI/AMD control centerin asetuksista. Siellä on tuollainen pixel scaling asetus, joka pitää vaihtaa tasan 100%:iin niin kuva terävöityy. Laita vain näytönohjain takaisin ja säädä asetukset kuntoon. Oletuksena asennuksen jälkeen ko. asetus on pielessä.

        Catalyst centeriä myös ei pysty täysin uninstalloimaan, jos joskus vaihtaa vaikka nVidian ohjaimeen. Ainoastaan windowsin uudelleenasennus puhtaalta pöydältä auttaa.


      • 0+0+d0as+d0a+
        pixel scaling asetus kirjoitti:

        Näytön meneminen sotkuiseksi johtuu vain ATI/AMD control centerin asetuksista. Siellä on tuollainen pixel scaling asetus, joka pitää vaihtaa tasan 100%:iin niin kuva terävöityy. Laita vain näytönohjain takaisin ja säädä asetukset kuntoon. Oletuksena asennuksen jälkeen ko. asetus on pielessä.

        Catalyst centeriä myös ei pysty täysin uninstalloimaan, jos joskus vaihtaa vaikka nVidian ohjaimeen. Ainoastaan windowsin uudelleenasennus puhtaalta pöydältä auttaa.

        "Catalyst centeriä myös ei pysty täysin uninstalloimaan"

        Pystyypäs. Jos ei muuten, niin vaikka sitten AMD:n omalla uninstallation toolilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe