S24 IP:n blokkaus ?

---- IP ---- >

Aivan aluksi. Kyseessä ei ole Saunalahden mokkula-ongelma, vaan IP:ni on blokattu ilmeisesti eilen illalla, ensimäistä kertaa (kiersin blokkauksen).

Kauanko blokkaus yleensä kestää ja miksi blokkaus laitettu koskemaan kaikkia s24 foorumeita, eikä ainoastaan palstaa jolta se mitä ilmeisemmin on peräisin?

Olen aina pyrkinyt kirjoittamaan provosoinnin kohteeksi joutuessakin asialinjalla ja lähtemättä vastaamaan samalla asiattomalla tavalla.

Nyt eilen eräällä palstalla (silä ei ole luotsia) annoin poikkeuksellisesti 'hieman palautetta' ko. palstan erittäin aktiiviselle spammaaja-häirikkö-vihakirjoittajalle, joka kirjoittaa rekkaamattomalla nikillään provosointejaan ja häiritsee koko palstaa ja palstalaisia.

Sitä on ilmeisemmin kestänyt jo varsin kaukan aikaa ja päivittäin runsain aloituksin jajostakin syystä siihen ei puututa. Toimintansa on varsin massiivista.

Tein hänen rekaamaattomalla nikillään julkisen anteeksipyynnön palstalaisille ja hieman kuvasin ko. henkilön sairaaloista käytöstä.

Nyt IP:ni on blokattu ja samaan aikaan tuo häiriköijä itse jatkaa liki ammattimaista ja hyvin aktiivista provosointiaan, solvaamistaan ja herjaamistaan ko. palstalla.

14

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---- IP ---- >

      Siis kysyä mitä? Blokkauksen syytä / lähdettä, laajuutta ja kestoa vai sitä miksi ko. henkilön aktiiviseen toimintaan ei puututa?

      Aate-, uskonto- ja politiikkapalstoilla on hurjia äärimmäisyyksiä reaktioineen toisinaan.

      Ensimmäinen kerta kun IP:ni on blokattu. Miten blokkaus yleensä toteutetaan, koskemaan vain tiettyä foorumia vai kaikkia s24 foorumeita ja kauanko se yleensä kestää?

    • Suomi24 ylläpito tietää nämä asiat paremmin. Me luotsithan emme voi laittaa estoja päälle.

    • ---- IP ---- >

      Ok, eli blokkaus vaikuttaa poikkeuksellisen oudolta, vain muutaman viestin vuoksi (ei edes likaista kielenkäyttöä kun ei kuulu tapiohin), samalla kun blokkaaja olisi voinut tehdä lyhyen tarkistuksen kirjoitustavastani eri palstoilla.

      Jos paikalla olisi henkilöitä joiden IP on ollut blokattuna, ei Saunalahden mokkulaongelmista johtuen (joka sekin ilmeisesti vähemmän yleinen nykyään), nin olisi kiinnostava tietää onko se koskenut kaikkia s24:n foorumeita vai vain jotakin tiettyä ja miten kauan se on kestänyt.

      Harmi kun tuossa punaisella kirjoitetussa blokkaustiedossakaan ei ole mitään sen parempaa lisäinformaatiota.

    • Tuo Saunalahden jaettu IP homma on itseasassa yleinen vielä nykyäänkin. Itselleni se tapahtuu melkein viikottain jos yritän kirjoittaa viestejä Suomi24 palstoille Saunalahden liittymällä.

    • ---- IP ---- >

      Jossakin vanhemmasa ketjussa näin Saunalahden sivulle linkin jossa asiakkaita opastettiin tekemään jokin säätö, jonka pitäisi korjata ainakin osittain ongelmaa. Liittyi ilmeisesti juuri IP:n jakamiseen tai ei.

      Ketju löytynee kun laittaa foorumin hakukenttään 'bannaus'.

      Tuossa bannaustekstissäkin mainitaan Saunalahden voivan aiheuttaa ongelman. Itseäni se ei tosin koske.

    • ---- IP ---- >

      Oheinen teksti tulee kun on lähettämässä viestiä. Vaikuttaa noilla aatepalstoilla olevan aivan omat pelisäännöt. Aktiivinen häiriköijä voi jatkaa rauhassa ja sitten muutamasta hänen toimintansa todellista luonnetta kuvailevasta viestistä blokkaus.

      "Keskusteluihin osallistuminen on estetty sääntöjen vastaisen toiminnan vuoksi. Huom! Osa operaattoreista käyttää jaettuja ip-osoitteita (esimerkiksi Saunalahden mobiililaajakaistat) ja ip-osoitteesi on voinut joutua estolistalle sen takia."

      Lieneekö noilla aate-kiihkoilijoilla jokin hyväveliverkosto, jonka avulla saavat jopa ei oikeudenmukaiset bannit teetettyä nopeasti ja helposti?

      Hyväksyisin tilanteen jos olisin todellakin bannin ansainnut, mutta kun samaan aikaan aktiivihäirikkö itse jatkaa täysin vapasti.

      • Tehoton esto

        Tai sitten se aktiivihäirikkö vaihtaa oman IP-osoitteensa niin sujuvasti ettei se käytännössä edes rajoita kirjoittelua millään tavalla. Mobiililaajakaistan kohdalla menee n. 10-15 sekuntia saada uusi IP-osoite, ADSL-yhteyksillä usin hieman kauemmin.

        Eli tuo IP-osoitteeseen perustuva blokkaus on sikäli turha että se ei todellakaan edes hidasta merkittävästi noiden häiriköiden toimintaa. Voi hyvinkin olla että tuon häirikönkin käyttämä osoite blokataan mutta k.o. henkilö vaan vaihtaa uuden osoitteen ja jatkaa häiriköintiään.


    • ---- IP ---- >

      On tietysti mahdollista, että ko. henkilö toimii vaihtuvien IP:n takaa.

      Kiusallista ja outoakin on tuo IP:ni blokkaaminen, joka lisäksi koskee kaikkia s24 foorumeita, eikä vain tuota ko. saittia.

      Nähdäkseni IP:n blokkaukseen normaalioloissa tarvitaan varsin raskauttavat syyt eikä siihen lähdetä aivan kevyesti.

      Sitten on asia erikseen ideologia- ja aatepalstoilla esiintyvä extremistisyys reaktioineen, jollainen voisi johtaa sääntöjen ylitukintaiseen IP:n blokkaukseen ihan kiusaus mielessä. Tietyillä tahoilla on vahva hyvä-veli-verkosto jossa ideologiaa puolustetaan keinoja kaihtamatta.

    • 3Timo

      Suomi24 keskustelijoiden luotsit on öbaut koopäisimpiä finninaama-tenavia mitä maailma päällään kantaa! :D

      Älä ota MITÄÄN stressiä moisista turhakkeista!

      Buuttaa modeemis muutaman kerran, niin se saa taas uuden IPn, ja taas mennään! ;)

      Mä ite käytän tätä mun luuria täällä sätiöintiin, ja sitten kun/jos (todennäkösempää "kun" vaikka et tekis edes mitään sääntöjenvastaista, kun nää apinat nyt vaan on niin pikkusieluisia pellejä, jotka bännii ihan pelkästä bännimisen ilosta! :/ ) bänni nassahtaa, niin mun ei tartte buutata kuin luuri kerran, ja tälle nassahtaa JOKA kerta uus IP buutin jälkee! :D

      • ------

        Noinhan se on. Parin-kolmen minuutin hiljaiselo ja uusi yhteys saunalahteen, niin IP-osoite on muutunut ja homma pelaa taas.


    • ---- IP ---- >

      3Timo:le

      Olen täysin eri linjoilla tuon solvaavan kirjoitteluasusi kanssa. Kritiikin voi esittää myös sivistyneesti.

      Modeemi-langaton-tukiasema oli yön poissa virroista, mutta sen IP on säilynyt entisenään (samoin IP-blokkaus). Kyse ei ole omasta paikastani ja olen menemättä sen enempi yksitysikohtiin.

    • sfw

      Uusi yksityinen ikkuna ja taas mennään.
      Samoin voit kiertää maksumuurit yms.

    • ---- IP ---- >

      >> Uusi yksityinen ikkuna ja taas mennään. Samoin voit kiertää maksumuurit yms.

      En tiedä mitä mahdat tuolla viestillä tarkoittaa. En ole kiinnostunut asiattomuuksista tai laittomuuksista.

      Siksi myös tuo hätäisesti asiaa kunnolla selvittämättä tehty ja siten kohtuuton / mielivaltainen s24:n bannaus on kiusallinen.

      Samaan aikaan edelleen ko. mehkaava provosoija on valloillaan ja aktiivisena ko. palstalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe